Gość: rysio IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.07.05, 10:42 nie zapominajmy!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: keraj polecam ;) IP: 213.199.233.* 22.07.05, 11:16 zdjecie tramwaju na Sienkiewce ;))))))))))) www.kielceinaczej.wici.info/?album=Kielce_Inaczej_2005 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 105Na nie zapomnimy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.07.05, 12:05 przeciwnicy tramwaju mogą chodzić pieszo lub furmanką jeżdzić Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Autobus Jerzy przeciwnicy tramwaju mogą podłączyć się do sieci IP: 81.210.17.* 22.07.05, 12:19 elektrycznej i w drogę do zajezdni Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 105Na masz rację Autobusie Jerzy ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.07.05, 12:21 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ola AUTOBUS JERZY DO KASACJ - NA ZŁOM !!!!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.07.05, 12:57 JESTEŚ ZAPEWNE PRACOWNIKIEM MPK KIELCE. DO D...Y. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: życie to poezja Re: TRAMWAJ-przypominam IP: *.net / 69.41.173.* 23.07.05, 15:27 Drogi "rysiu"! Twój apel o konieczności nie zapominania o tym, że należy w Kielcach uruchomić sieć tramwajową nastroił mnie lirycznie a wręcz poetycko ponieważ przypomniał mi się natychmiast wiersz Juliana Tuwima pt. Wiersz do Jasia (w wierszu trzeba tylko podmienić "Jasiu" na "Rysiu") a, że krótki to go przytoczę: JULIAN TUWIM WIERSZ DO JASIA "Jasio pisze pimpoletki, W lila rzucik miewa sny, Do tęczowej epruwetki, Skrzętnie zbiera własne łzy, Wiosną czując wieszcze dreszcze, I rymując bez do łez, Pieści się, i ja popieszczę, Jasiu mój, je.ał Cię pies!" P.S. Wybaczcie mi, że wiersz wielkiego poety skalałem w jednym wyrazie kropką (zamiast napisania oryginalnego słowa zamieszczonego w wierszu), ale to wszystko na wypadek gdyby Admina Forum zastępował ktoś nie znający się na wartości prawdziwej poezji i miałby chęć wyciąć ten wpis. Jeszcze raz przepraszam, a Juliana Tuwima w szczególności. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: alfik elbląg Re: TRAMWAJ-przypominam IP: 81.15.226.* 23.07.05, 18:28 wejdżcie na elbląskie strony na forum tramwaje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rex Re: TRAMWAJ-przypominam IP: *.telkonet.pl / *.telkonet.pl 23.07.05, 19:08 tAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA. Zrobcie sobie tramwaje bo kielce to ogromna metrpolia i sa one niezbedne. Ulice macie gładkie jak stoł, bezkolizyjne skrzyzowania, wiadukty oraz estakady. Teraz czas na tramwaj poniewaz kielce osignły najwyzszy stopien urbanizacjii. Opamietajcie sie przeciez sprawna komunikacj autobusowa jest o wiele lepsza. Sztandarowa inwestycja drogowa w kielcach to wspaniała droga eskpresowa czyli ul. sandomierska. Smieszni jestescie i cłay ten tramwaj. Owszem moze jest i miejsce na niego ale nie wsrod tych "cudownych " drog jakie macie. Inne inwestycje godne uwagi to:pomnik wtc- nowy jork zawsze wam to bedzie pamietał, pomnik na telegrafie itp. TRgedia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: alfik elblag Re: TRAMWAJ-przypominam IP: 81.15.226.* 23.07.05, 20:20 To pisze ktoś zlosliwy i zazdrosny,tramwaj nie musi być kojarzony wylącznie z wielkimi miastami,jest o tyle dobry,ze ma w nosie korki,jedzie środkiem po torowisku i jako pojazd szynowy ma pierwszeństwo,chociaz wszystkim kieruje sygnalizacja świetlna.Jakis mundry z Olsztyna napisal ,ze Elbląg ma tramwaje,a Olsztyn ma za to autobusy przegubowe,co ma piernik do wiatraka?U nas jest parę autobusow pietrowych,mimo tego do Londynu nam daleko. Odpowiedz Link Zgłoś