Dodaj do ulubionych

TUSK Kłamie !!!!!

05.09.05, 09:08
"Rzeczpospolita", która w ramach akcji "Kampania kontrolowana" bierze pod
lupę słowa polityków, tym razem przyjrzała się wypowiedziom kandydatów na
prezydenta: Donalda Tuska i Jarosława Kalinowskiego.
Według dziennika Tusk mija się z prawdą ogłaszając w wyborczych ulotkach, że
Platforma Obywatelska nie bierze pieniędzy z podatków
obywateli. "Rzeczpospolita" wykazuje, że PO dostała w 2001 roku refundację
kosztów kampanii. Pieniądze za wprowadzenie posłów do Sejmu otrzymała z
budżetu, czyli z naszych podatków.

PO nie bierze natomiast z budżetu pieniędzy przeznaczonych na finansowanie
partii.
wiadomosci.onet.pl/1158852,11,item.html
Obserwuj wątek
    • Gość: babetka Re: TUSK Kłamie !!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.09.05, 09:17
      Czyli nie kłamie. Otrzymała, a obecnie nie otrzymuje. Czy Ty Robaczku naprawdę
      jesteś debilem?

Patrycja nieźle to ujęła:

Czy to prawda, powiedz bracie,
      O tym szepcą skrzaty w chacie,
      O tym mówią i w powiecie,
      Że ten C...a, doktór przecie,
      Swego rodu jest zakałą,
      Bo ma kuśkę całkiem małą?

I ta kuśka, nie za duża,
      Od dzieciństwa C...ę wkurza.

I już pewnie wiecie sami,
      - C...a woli z robalami.

A robale, jak robale,
      Członka się nie wstydzą wcale,
      A szczególnie ten z miednicą,
      Gotów wejść jest odbytnicą.

Mój Robalku, mój czerwony,
      Gdybyś poszukiwał żony,
      To tak, jak tradycja chce,
      Szybko wstąp do eselde.

Chociaż robal, ten z miednicą,
      Nie brzydzi się odbytnicą,
      Lecz doceńmy tego zucha,
      Co pokazał tu hart ducha,
      Bo nam wyznał całkiem szczerze
      - W co ja bez zastrzeżeń wierzę –
      Że jest już debilem troszkę
      I głosuje na C...ę.

Te robale, chcesz, lub nie,
      Skupiają się w eselde,
      A nasze główne zadanie
      - Zrobić tam odrobaczanie.

Tak to robal, w okamgnieniu,
      Dał asumpt memu natchnieniu.

„Oto co sprawiła menda –
      Na tym kończy się legenda”.
      • miskorabol Re: TUSK Kłamie !!!!! 05.09.05, 09:19
        jak nie okłamuje ?? jak okłamuje ?? przeciez jesli juz to kase biora partie a
        takowa nie jest PO wiec juz w tym jest przekłamanie. A o ile sobie dobrze
        przypominam to w spocie jest ze wogóle nie biora kasy z budzetu wiec kłamie czy
        nie ??

> jesteś debilem?

takim samym jak i Ty
        • Gość: babetka Re: TUSK Kłamie !!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.09.05, 09:22
          Nie kłamie Robaczku i nie ma przekłamania.
          Nie ytwierdzaj mnie w przekonaniu, że jesteś debilem, bo całkiem stracę
          szacunek dla lewicy :)
          • miskorabol Re: TUSK Kłamie !!!!! 05.09.05, 10:10
            > PO nie bierze natomiast z budżetu pieniędzy przeznaczonych na finansowanie
            > partii.

Mówią, że są jedyną taką partią. A przecież i SdPl nie bierze tej forsy. Nie
            bierze, bo nie może, ale zawsze mogą poweidzieć,
            że i tak by nie brali ;)
            • Gość: babetka Re: TUSK Kłamie !!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.09.05, 10:17
              Usilnie starasz się udowodnić, że jesteś debilem.
              SdPl nie może brać, bo nie brała udziału w wyborach.
              • miskorabol Re: TUSK Kłamie !!!!! 05.09.05, 10:37
                to nie m róznicy ciołku jeden
                • Gość: babetka Re: TUSK Kłamie !!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.09.05, 10:44
                  "Ciołku" to sobie możesz mówić do np. Suchańskiego, a nie do takiej ładnej
                  kobiety, jak ja :)
                  • Gość: olo ty bbb jestes ohydny karzeał a nie kobietka IP: 213.199.193.* 05.09.05, 10:49
                  • miskorabol Re: TUSK Kłamie !!!!! 05.09.05, 10:55
                    kobiety ?? jesli juz to babsztyla smierdacego.
                    ładnej aaaaaaaaaaa tekst dnia
                    • Gość: babetka Re: TUSK Kłamie !!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.09.05, 10:58
                      Ja nie jestem "śmiedzącym babsztylem" tylko pachnącą damą. Śmirdzących
                      babsztyli poszukaj pośród swoich znajomych. Czy obwąchałeś już panią Winiarczyk-
                      Kossakowską?
                      • Gość: Wiesiek. Re: TUSK Kłamie !!!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.09.05, 15:32
                        Babetka! piszesż że jesteś ładną kobietą a język masz jak stara baba z magla.
                        Lepiej zrób sobie makijaż, bo na polityce się nie znasz, potrfisz tylko
                        wyzywać. Fe1 fe1 nie przystoi ładnej kobiecie.
                  • Gość: gamma Re: TUSK Kłamie !!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.09.05, 21:21
                    Bezkrytyczna, wyzywa ludzi od debili. A co tak denerwuje? Nalezaloby moze sie wstrzymac? Pachnaca? Co z tego, jesli nie ma klasy.
                    • Gość: babetka Re: TUSK Kłamie !!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.09.05, 23:16
                      Przepraszam, nie wyzywam. Robalek sam stwierdził, że jest debilem.
          • Gość: turysta Re: TUSK Kłamie !!!!! IP: 213.25.179.* 05.09.05, 18:34
            Prawda jest prawdą.Nie jest ani lewicowa ani prawicowa.Mielismy juz taki okres
            kiedy wszystko było socjalistyczne i prawda i sprawiedliwość i moralność.
            Niektórzy nie mogą się z tego wyzwolic.
            • Gość: Xanadu Re: Dlatego KACZYŃSKI IP: 193.59.172.* 07.09.05, 10:33
              jest najlepszy. We wszystkim!
      • Gość: Wiesiek Re: TUSK Kłamie !!!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.09.05, 15:26
        Kloaczna poezja z dworcowego kibla. dyskutujmy na argumenty, a nie idiotyczne
        wierszki.
    • Gość: platforma Re: TUSK Kłamie !!!!! IP: *.chemar.com.pl 05.09.05, 10:55
      Tusio kłamczuszek niech lepiej wytłumaczy swoich pułkowników którzy cosik
      spaprali robotę. I posłużyli się jeszcze kobietą w ciąży.
      I jeszcze jedno. Do tej pory Tusk komentował wyłącznie wpadki i decyzje innych.
      A teraz z wzrokiem misia mówi że przykro mu iż inny kandydaci nie zajmują się
      sobą tylko kroki innych komentują. Szuja i już. I jeszcze sepleniący premier
      będzie. łe
      • Gość: babetka Kobietą w ciąży posłużył się Cimoszewicz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.09.05, 10:59
        Czy to oznacza, że pan Cimoszewicz jest szują?
        • miskorabol Re: Kobietą w ciąży posłużył się Cimoszewicz 05.09.05, 11:06
          szuja jestes Ty bo piszesz brednie i kłamstwa.
          • Gość: babetka Re: Kobietą w ciąży posłużył się Cimoszewicz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.09.05, 11:11
            Dlaczego szują jestem ja skoro pan Cimoszewicz posłużył się swoją ciężarną
            przyjaciółką?
        • Gość: platforma Re: Kobietą w ciąży posłużył się Cimoszewicz IP: *.chemar.com.pl 05.09.05, 11:08
          Tusio jest kłamczuszkiem. Nie umiesz czytać babo. Pomysłodawcy prowokacji.
          Sposobu oczerniania ludzi od lat stosowanego przez prawicę. Sam Miodowicz
          mówił, że spokojnie bo sprawa z Jarucką rozwiąże się dopiero po wyborach. I o
          to chodziło.
          • krzys23-1986 Re: Kobietą w ciąży posłużył się Cimoszewicz 05.09.05, 11:13
            no sprawa Cimoszewicza jest polityczna tylko czemu nie może choć raz być
            uczciwej gry wyborczej??
            • Gość: babetka Re: Kobietą w ciąży posłużył się Cimoszewicz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.09.05, 11:14
              Gra, w której udział bierze komunista Cimoszewicz, nie może być uczciwa.
          • Gość: babetka Re: Kobietą w ciąży posłużył się Cimoszewicz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.09.05, 11:13
            Pomysłodawcą prowokacji był pan Cimoszewicz, a wykonawcami jego przyjaciele.
            A to wszystko dlatego, aby odwrócić uwagę publiczności od kłamstw serwowanych
            nam przez pana Cimoszewicza.
            • Gość: zniesmaczony Re: Kobietą w ciąży posłużył się Cimoszewicz IP: *.apsnet.pl / *.apsnet.pl 12.09.05, 06:13
              wiedziałem że są głupie baby... ale ty zadziwiasz swoją ciemnotą wszystkich...
            • Gość: Krzysztof Re: Kobietą w ciąży posłużył się Cimoszewicz IP: *.devs.futuro.pl 13.09.05, 21:58
              Czy to Cimoszewicz przyprowadzil Jarucka przed Komisje
              i czy to on opowiadal glupstwa?
          • Gość: Wiesiek. Re: Kobietą w ciąży posłużył się Cimoszewicz IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.09.05, 15:45
            Porażająca logika. Gdzie cię uczono takiego rozumowania? Sam sobie odgryzł ucho?
            Cimoszewicza załatwiła spółka Wasserman, Miodowicz, ten as wywiadu z bożej
            łaski. Kiedy doronił się pułkownika? A Wasserman to kto? nie prokurator z
            komunistycznych czasów? Teraz taki święty? Jako prokurator nie mógł sobie
            wybierać spraw, robił to co mu kazano, pewnie też ma na koncie jakiegos członka
            opozycji, skoro wszystkim prokuratorom tamtego okresu to się przypisuje.
            Jarucka nakłamała, a teraz ją ukrywają. Po zmianie władzy nie będzie ukarana,
            bo prokuratura zawsze była, jest i będzie dyspozycyjna wobec władzy.
    • Gość: platforma Re: TUSK Kłamie !!!!! IP: *.chemar.com.pl 05.09.05, 11:32
      Babetko. Nie rób z ludzi idiotów takich jak ty jesteś. Idź podetrzyj swojemu
      Kostkowi tyłek bo się wys..ał
      • Gość: babetka Usługi Twoje i Nałęcza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.09.05, 11:36
        Idiotów z ludzi robi pan Cimoszewicz, który jest kłamcą.
        Nie wiem, czy pan Cimoszewicz wyciera sobie sam tyłek, czy wycierają Mu Tobie i
        panu Nałęczowi podobne jednostki.
        • miskorabol Re: Usługi Twoje i Nałęcza 05.09.05, 12:18
          jednostka to jestes Ty , jednostak wybitnie głupią i prostacką.

P.S

zabawiałas sie juz z pułkownikiem i donaldem zes taka pobudzona ??
          • Gość: babetka Re: Usługi Twoje i Nałęcza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.09.05, 12:22
            Ja się nie zabawiłam z pułkownikiem i Donaldem tak, jak zbawił się pan
            Cimoszewicz z panią Jarucką.
            Nie denerwuj się Robalku, bo ktoś może Cię pożegnać tak, jak pan Wojewoda
            Włodzimierz Wójcik pana Jerzego Suchańskiego :)
            • miskorabol Re: Usługi Twoje i Nałęcza 05.09.05, 12:30
              uwazaj bo płk z donaldem zajda Cie od tyłu i bedzie wieeeelka klapa oszłomie
              • Gość: babetka Re: Usługi Twoje i Nałęcza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.09.05, 12:38
                Od tyłu to zachodzi niejaki Iwiński i dobiera się do d.py. To jest przyjaciel
                pana Cimoszewicza. Pewnie pan Cimoszewicz ma podobne zwyczaje.
    • Gość: platforma Re: TUSK Kłamie !!!!! IP: *.chemar.com.pl 05.09.05, 12:39
      Babetko. Nie wszyscy są tak ociemniali jak te kilkanaście procent ludności
      która daje poparcie PO w sondażach!!\
      • Gość: babetka Re: TUSK Kłamie !!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.09.05, 12:41
        Tak, niektórzy są całkiem ślepi i dają poparcie np. SLD i SdPl.
    • Gość: zx Re: TUSK Kłamie !!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.09.05, 20:37
      Stosowny fragment brzmi:

Fałsz
      Donald Tusk (PO) : "W Sejmie zobaczyłem chore układy. Postanowiłem z tym
      walczyć. Założyłem Platformę Obywatelską. Zdecydowaliśmy, że nie będziemy brać
      pieniędzy z Waszych podatków" (w ulotce którą w ostatnich dniach dostali
      mieszkańcy większych miast).

Prawda
      Nieprawdziwe jest ostatnie zdanie. PO w 2001 r. dostała refundację kosztów
      kampanii, czyli pieniądze za wprowadzenie posłów do Sejmu. Pieniądze pochodziły
      z budżetu, czyli z naszych podatków. PO otrzymała po kampanii wyborczej w 2001
      r. 7 258 628 zł tzw. dotacji podmiotowej informuje Mirosława Ekiert z PKW.
      Większość kwoty PO przeznaczyła na spłatę długu zaciągniętego na poprzednie
      wybory. W tym roku zamierza zrobić podobnie kredyt chce spłacić z refundacji
      kosztów kampanii. Ponownie skorzysta więc z pieniędzy z podatków. PO nie bierze
      natomiast, w przeciwieństwie do innych ugrupowań, pieniędzy z budżetu
      przeznaczonych na finansowanie partii. Nie miała do tego prawa, bo startując w
      wyborach 2001 r., nie była partią. Teraz PO już jest, ale jej liderzy
      zapowiadają że w nowym Sejmie zaproponują zniesienie finansowania partii z
      budżetu.

www.rzeczpospolita.pl/gazeta/wydanie_050905/kraj/kraj_a_3.html
      • Gość: meg Re: TUSK Kłamie !!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.09.05, 20:51
        Przepraszam, ale klamiesz. Ja wplacam na swoja kampanie. I nie biore od Ciebie
        zadnych pieniedzy.
      • Gość: babetka Pan Tusk nie kłamie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.09.05, 21:12
        Zdecydowali, że nie będą brali pieniędzy po tym, jak już otrzymali refundację.
        • Gość: meg Re: Pan Tusk nie kłamie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.09.05, 22:05
          O kim piszesz?
          • Gość: babetka Re: Pan Tusk nie kłamie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.09.05, 22:09
            O PO.
            • Gość: meg Re: Pan Tusk nie kłamie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.09.05, 22:32
              Jeszcze raz powtarzam, jest to klamstwo. Ja zawsze place za siebie.
              • Gość: meg Re: Pan Tusk nie kłamie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.09.05, 22:46
                A Tusk jest najlepszym prezydentem, jakiego mozemy teraz miec.
                • miskorabol Re: Pan Tusk nie kłamie 06.09.05, 08:17
                  tak i dotego cudnie sepleni a na plakatach ma fryza zupełnie jak Kaczor DONALD
                  • Gość: meg Re: Pan Tusk nie kłamie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.09.05, 08:22
                    Nikt nie jest doskonaly. Ja np. jestem lysy i jakos mi to nie przeszkadza:).
                    • miskorabol Re: Pan Tusk nie kłamie 06.09.05, 08:44
                      rozumiem ale czy prezydent kraju nie powinnien byc postawny i miec choc
                      zrozumiała wymowę a nie seplenic ??
                      • Gość: meg Re: Pan Tusk nie kłamie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.09.05, 09:04
                        To wybierzmy Zebrowskiego. Spelnia wszystkie warunki;). Nie przyszlo Ci nawet
                        do glowy, ze prezydentem moze byc kobieta, prawda?:) Ciekawe:).
                        • miskorabol Re: Pan Tusk nie kłamie 06.09.05, 09:25
                          no masz racje nie. A mogła by byc.
                          • miskorabol TUSK i PO KŁAMIE !!!!!!!!! 06.09.05, 09:44
                            Liderzy PO wszystkiemu zaprzeczają, ale jednocześnie przyznają, że... w Polsce
                            powinno funkcjonować co najwyżej dziewięć województw.

cytat z przeglądu !!

www.przeglad-tygodnik.pl/index.php?site=kraj&name=241
                            • grodek1 Re: TUSK i PO KŁAMIE !!!!!!!!! 06.09.05, 09:56
                              W Hamburg mieszkam 25 ( dwadziescia piec ) lat i jak Was czytam, to mi sie
                              tylko smiac chce, bo naprzyklad : Hamburg zacisnia wspolprace z Bremen (
                              Bremerhaven ) i z Luebeck i tu nie ma potrzeby Likwidacji jakiegos Wojewodztwa,
                              Najwazniejsza jest Wspolpraca I Pomoc wzajemna, tu takie Silne i Bogate
                              Wojewodztwo jak Hamburg pomaga biedniejszemu z bylego NRD z Niemiec Wschodnich,
                              po co to gadac glupoty o likwidacji wojewodztwa Kieleckiego, kidy to moznaby
                              sprawniej lepiej sobie nawzajem pomagac, szkoda Pieniedzy na kolejna Reforme
                              Gospodarcza, ktora nie przyniesie zadnych korzysci, tylko straty finansowe.
                              • miskorabol Re: TUSK i PO KŁAMIE !!!!!!!!! 06.09.05, 10:01
                                > W Hamburg mieszkam - to mieszkaj jejku.
                                Jesli chcesz przykład popatzr na RAdom czy Tarnów !!!
                                • Gość: Kelcer Re: Tarnów? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.09.05, 23:55
                                  Abstrahując nieco od tematu: nie porównuj Kielc i Tarnowa. Tarnów, swą obecną
                                  wielkością i znaczeniem gospodarczym, bardziej bowiem kwalifikuje się do
                                  porównań z Ostrowcem Świętokrzyskim niż z Kielcami.
                                  • miskorabol Re: Tarnów? 07.09.05, 08:01
                                    to nie tak zle zrozumiałes. chodziło o miasta wojewodzkie kiedys a teraz.
                                    • Gość: Kelcer Re: Tarnów? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.09.05, 12:25
                                      Dobrze zrozumiałem. Wiem, że chodzi o miasta, które były stolicami województw
                                      przed 1999 r. Ale większość tych miast była mniejsza, a nierzadko nawet sporo
                                      mniejsza od Kielc. Ba, w chwili powołania nowych województw w 1975 r. całkiem
                                      liczna część ich stolic była mniejsza nawet od Skarżyska czy Starachowic, a
                                      kilka z nich - mimo blisko 25-letniej stołeczności - do końca pozostało
                                      mniejszymi od wyżej wmienioych przemysłowych miast nad Kamienną. Sądzę, że nie
                                      można Kielc porówywać z miastami znacznie mniejszymi i o znacznie mniejszym
                                      potencjale gospodarczym tylko dlatego, że tamte miały status wojewódzki.
                            • Gość: tofik Re: TUSK i PO KŁAMIE !!!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.09.05, 02:04
                              Jesli to prawda, musimy stworzyc organizacje gorali swietokrzyskich i pokazac
                              wszystkim potluczencom, co o tym pomysle sadzimy.
                              Juz mam gotowe "osprzetowanie":).
                              Za bardzo niepokojacy uznaje fakt, ze Tusk w tej sprawie sie nie wypowiedzial.
            • Gość: ktoś Re: Pan Tusk nie kłamie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.09.05, 23:16
              Napotykając człowieka, który nosi w sobie taki ogromny bagaż nienawiści, jaki
              Ty prezentujesz, należy z głebi serca życzyć Ci trochę światła i współczuć...
              bo aż strach pomyśleć: aby nie daj Boże nie doświadczać podobnego.
              Naprawdę współczuję....
              • Gość: ktoś Re: Pan Tusk nie kłamie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.09.05, 23:19
                Przepraszam nie podałam adresata....chodzi o "babetkę".
              • Gość: babetka Re: Pan Tusk nie kłamie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.09.05, 23:24
                Jak mnie spotkasz, to mnie opluj :)
    • Gość: ela Re: TUSK Kłamie !!!!! IP: 5.5R* / *.iad.untd.com 07.09.05, 06:37
      a kiedy moze powiedziec prawde przeszkadza mu wada wymowy, ta jak nie widac
      programu wyborczego , tylko mowienie na okraglo o wszyskim i o niczym bedzie
      dobrze ze tak dobrze bedzie o czlowiek ktory sie otacza ludzmi pokroju
      miodowicza chyba jest tak prawdomowny jak cala reszta PO prosze o chociaz
      podanie jedniej malutkie sprawy ktora miodowicz zrobil dla woj.
      swietokrzyskiego a bycie poslem danego okregu do czego zobowiazuje nie tylko do
      brania naszych pieniedzy a po wygranych PO bedzie musieli dawac o wiele wiecej
      niew wiem czy tego ludzie nie widza chcac glosowac na PO to nie jest partia
      popierajaca rozwoj gospodarki brak programu ,co z bezrobociem - brak
      odpowiedzi co z podatkami ? itp nie tylko blyskotliwa kampania ale dla nas
      licza sie fakty ktorych niestety nie ma tylko nie PO
    • Gość: czerwony pająk Re: TUSK Kłamie !!!!! IP: *.pl / *.pl 07.09.05, 14:44
      DONALD to wyjątkowy Ch.. na kaczych nogach.
      • Gość: ja Re: TUSK Kłamie !!!!! IP: 83.17.36.* 12.09.05, 13:17
        nic prawdy nie widac
    • Gość: wredna Re: TUSK Kłamie !!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.09.05, 14:27
      kłamia czerwoni, czerwoni i pół miasta kielce - czerwoni od lat. NEVER AGAIN!
      Niech trafia do piekieł.
      • Gość: gogo Re: TUSK Kłamie !!!!! IP: 83.17.36.* 12.09.05, 19:26
        qa on jaki jest wyuczyl sie za zielonychtusk tez czerwony
    • Gość: Gargamel Re: TUSK Kłamie !!!!! IP: 81.6.130.* 13.09.05, 20:23
      Tusk to "Patentowany Leń" i "Urodzony Kłamca".
    • Gość: darek Re: TUSK Kłamie !!!!! IP: *.zgora.dialog.net.pl 19.09.05, 15:36
      Tusk kłamie wiadomo!!!zobaczcie film Nocna Zmiana jest tam jeszcze kilku
      znajomych z PO.
      • Gość: kilio Re: TUSK Kłamie !!!!! IP: 83.17.36.* 19.09.05, 20:46
        to widac ze klamie bo nie chcial debatyprzed wyborami ty klamco i cimoszewicz
        powiedzial prawde
    • Gość: jqs Re: TUSK Kłamie !!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.09.05, 21:16
      wasz poziom i tego forum jest tak niski, ze teraz nie dziwie sie politykom -
      wszak oni z ludu... a lud prosty, oj prosty...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka