Dodaj do ulubionych

Kobiety, które były na macierzyńskim muszą płac...

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.12.05, 06:21
Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
Obserwuj wątek
    • Gość: bziQ Re: Kobiety, które były na macierzyńskim muszą pł IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.12.05, 09:23
      Domyslam sie, ze jest to jeden z elementow prorodzinnej polityki panstwa. U nas
      naprawde nie oplaca sie pracowac... lepiej siedziec w domu i czekac na becikowe.
      • lub_czasopismo ZUS - pomnik PRL-u. Pożeracz naszych składek! 06.12.05, 07:52
        Im szybciej zniknie, tym lepiej dla wszystkich.
        • Gość: mlody_junak Re: ZUS - pomnik PRL-u. Pożeracz naszych składek! IP: *.crowley.pl 06.12.05, 08:24
          nie chce mieć z tym ZUSem nic wspólnego. moja składka ma w całości iśc do
          przedsiębiorczego OFE, a nie dzielić się na OFE i nierentowny ZUS.
          30 lat temu władze sobie wzięły kasę z rezerw systemu ubezpieczeniowego na
          budowę hut i kopalń, a teraz my musimy za to płacić!
          precz z systemem repartycyjnym!
          • Gość: Oliveira Polityka prorodzinna IP: *.atman.pl / *.atman.pl 06.12.05, 09:37
            Ale becikowe wystarczy co najmniej na 1/5 tych wpłat. Alleluja i do grobu!
            • Gość: Inżynier CUDZE CHWALICIE - SWEGO NIE ZNACIE !!! IP: 65.121.44.* 06.12.05, 17:53
              Ciekawe która pani wie, że np. w Stanach do których tyle z nich tęskni NIE
              ISTNIEJE coś takiego jak urlop macieżyński. Wykorzystuje się całe 2 tygodnie
              które się ma własnego urlopu! Dwa tygodnie - tyle dostaje się po dwu latach
              pracy. Miesiąc po pięciu i na tym się kończy. A reszta bezpłatny - jeśli kogoś
              stać. Oczywiście nie miesiące, nie miesiące - co najwyżej tygodnie...

Nie do uwierzenia prawda?
              Polacy nie potrafią docenić tego co mają...
          • Gość: hp Re: ZUS - pomnik PRL-u. Pożeracz naszych składek! IP: *.avamex.krakow.pl 06.12.05, 11:52
            Narszecie znalazł się ktoś, kto o tym bolszewickim złodziejstwie na całym
            narodzie pamięta ! Całą rezerwę emerytalną ZUS uciułaną przez ponad 20 lat,
            tow.GIEREK przeznaczył na bezsensowną (do dziś !) Hutę Katowice i Port Północny
            (sprywatyzowany dla aktywu SLD bo rentowny). Dedykuję to sierotkom po
            socjaliźmie i wzdychającym do "czasów Gierka". To był bandytyzm towarzyszy
            wykonany z absolutną premedytacją, wg socjalistycznej zasady: "po nas choćby
            potop".
            Trzeba jednocześnie przypomnieć, że obecnie obowiązujące ustawodawstwo
            ZUS-owskie - od 01.01.1999 r. - to efekt reformatorów spod znaku AWS czyli
            Krzaklewski na Buzku, który w "swoim" rządzie oprócz innych geniuszy
            związkowych, np. od ZUS, miał nawet prof.dr.hab., który nie umiał zliczyć do 500
            (oświata i nauka powinni go pamiętać).
            Reasumując, o ile tow.Gierek kradł i marnotrawił z poparciem ZSRR, to obecne
            ustawodawstwo i praktyki polski elektorat zawdzięcza sobie samemu.
            Ponieważ w PiS jest 80% dawnego AWS z Marcinkiewiczem na czele - ...
          • Gość: Markos Re: ZUS - pomnik PRL-u. Pożeracz naszych składek! IP: *.chello.pl 06.12.05, 17:50
            twoje skłądki nie mogą w całości iść do OFE, częśc musi zostać w ZUS-ie
            inaczej dzisjesi emeryci nie dostali by emeryturki
        • bibinje1 Re: ZUS - pomnik PRL-u. Pożeracz naszych składek! 06.12.05, 15:45
          Złodziejstwo USankcjonowane, oczywiście przez państwo (niekoniecznie prawa i
          srawiedliwości)
      • Gość: T Re: Kobiety, które były na macierzyńskim muszą pł IP: 217.67.220.* 06.12.05, 10:23
        Albo trochę postraszyć rząd, jak górnicy i powyciągać ręce po kolejne
        przywileje. Moherowi wyborcy wybrali, wyborcy PO i PD zapłacą...
      • w.czarnata Re: Kobiety, które były na macierzyńskim muszą pł 06.12.05, 13:17
        Te składki podczas maciezyńskiego dla przedsiębiorczych to nie wszytstko.
        Np Pracownik po ustaniu zatrudnienia może chorować, i dostanie zasiłek, ale
        juz pracownik, prowadzący działalność gospodarczą- zasiłku po ustaniu
        zatrudnienia nie otrzyma. A składke płaci taką samą (2,45%). I gdzie równość
        konstytucyjna?
      • Gość: robert Re: Kobiety, które były na macierzyńskim muszą pł IP: *.debacom.pl / *.debacom.pl 06.12.05, 13:32
        mam dosyc tych złodziejskich nowinek ZUS......koniec-od nowego roku zamykam swą
        działalnośc,ide do Urzędu pracy i wchodzę w szara strefę.Mam dość pracy po 12
        godzin dziennie (dobrze ,że na swoim ) ze świadomością że ponad tydziń w
        każdym miesiącu zapierniczam na tych złodziei,którzy za 30 lat łaskawie mi
        dadza po 700 Pln emerytury....koniec tego.Wolę te 740 PLN składki chować co
        miesiąc do słoika - za 30 lat będę miał 270 000 PLN w tym słoiku i niczyjej
        łaski nie będę potrzebował.....
      • Gość: marya.native Re: Kobiety, które były na macierzyńskim muszą pł IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.12.05, 08:54
        Przydatny link: zus.info.pl/modules.php?name=News&file=article&sid=25
    • Gość: Mir Re: Kobiety, które były na macierzyńskim muszą pł IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.12.05, 12:30
      Juz najwyzszy czas aby ktoś zrobił porządek z ZUS-em . Jeden wiewlki bałagan i
      przerost administracji. Tak się w Kielcach rozrośli ,że potrzebują nowego
      budynku za ciężkie miliony , oczywiście wszystko finansujemy my . A nie swoje
      pienążki lekką rączką się wydaje , prawie bez rzadnej kontroli . Gdzie te
      obietnice wyborcze PIS-uarowców ,
    • a12531003 Re: Kobiety, które były na macierzyńskim muszą pł 05.12.05, 15:07
      A może ZUS już zbiera w ten sposób pieniądze na nową siedzibę przy ul.Kolberga
      • Gość: ja Re: Kobiety, które były na macierzyńskim muszą pł IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.12.05, 20:08
        ale to poroniony pomysl glupich urzedaasow co te barany w ty zapizdzialy polsce
        nie wymysla
    • Gość: Emeryt Re: Kobiety, które były na macierzyńskim muszą pł IP: *.inter / *.inter-c.pl 06.12.05, 01:37
      Jestem emerytem mundurowym z pełną wysługa emerytalną. Pracuję jeszcze na cały
      etat (mam na utrzymaniu córkę z zięciem i dwoma wnukami). Mimo to zarówno
      pracodawca jak i ja opłacam ZUS w pełnej wysokosci. Nigdy z tych składek nie
      skorzystam. Gdzie one pójdą i na co zostana przeznaczone? Na (luksusowe)
      normalne pomieszczonka jak mówiła porypana wiktorow. Wstyd, że ZUS do tego się
      zniża, żeby wyciągać łapy po pieniądze od biednych kobiet.
      • Gość: Markos Re: Kobiety, które były na macierzyńskim muszą pł IP: *.chello.pl 06.12.05, 17:55
        Emeryci mundurowi, którzy pracują nie powinni mieć prawa do emerytury
        Napisz ile masz lat i ile za ciebie były opłacane składki 20 lat, a moze
        25. Wszyscy dokładamy do twojej emerytury
    • Gość: konik1710 Re: Kobiety, które były na macierzyńskim muszą pł IP: *.chello.pl 06.12.05, 03:56
      Popieram wszystkich na tym forum. To faktycznie jest jakieś pojeba.... państwo,
      aż wstyd. Najpierw Urzędu Skarbowe - skomasowana akcja przeciwko pracownikom
      Banku Handlowego, którzy kupili akcje pracownicze w ofercie publicznej w 1997r.
      i sprzedali w 1999r. i od wszystkich możliwych urzędów państwa otrzymali
      informacje,że nie muszą płacić podatku bo była to oferta publiczna, ale mimo to
      jakiś jeden głupek z Min. Fin. wbrew uznanym autorytetom prawnym i innym
      urzędom państwa twierdzi co innego i biednych ludzi targają US w całym kraju.
      Tetraz z kolei ZUS za to, że ktoś się odważył mieć dziecko w tych niełatwych
      czasach. Poprostu koszmar. Nic dziwnego, że młodzi ludzie tuż po studiach
      wyjeżdżają z tego chorego kraju. Ja chyba też wyjadę bo rzygać mi się chce jak
      słyszę o takich rzeczach - co ci urzędnicy robią z obywateli za ich własne
      pieniądze. Pojeba.... kraj. Na koniec przepraszam za język ale aż mnie telepie
      że muszę wyjechać z kraju aby szukać normalności w innym kraju. Przykro mi z
      tego powodu!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    • Gość: Radek Re: Kobiety, które były na macierzyńskim muszą pł IP: 157.25.139.* 06.12.05, 06:58
      Jeżeli kobiety przyjęły kasę w dobrej wierze, a tak było, to ZUS może im
      naskoczyć. Zwłaszcza po tak długim okresie. ZUS powinien raczej poszukać
      winnego w swoich szeregach. Miałem kiedyś podobny przypadek, tle że z PKP, żona
      otrzymywała rok dłużej kasę na dziecko. I wszystko było ok. Po roku upomniano
      się o zwrot, lecz guzik wskórano. Jedyną odpowiedzią, jaką im udzieliłem było
      to, że jak mają problem to niech kierują sprawę do sądu. I zasugerowałem się
      właśnie takim wyjaśnieniem. Dodatkowo pewne panie z mojego miejsca pracy
      wyciągnęły mi dokładne przepisy na ten temat, które przekazałem dalej.
      Pokazałem wydruk przepisu pani urzędniczce, która twierdziła że przepisu
      takiego po prostu niema (jakby po gębie dostała). No i mam spokój.

• anka1 Re: Kobiety, które były na macierzyńskim muszą pł 06.12.05, 07:57
        bez obrazy, ale to sie nadaje na forum swiat a nie tylko na forum Kielce. caly
        swiat powinien sie dowiedziec jakich glupich urzednikow mamy w naszym kraju-
        raju. polityka prorodzinna co sie zowie ! brawo ZUS ! brawo !
        • Gość: Radek Re: Kobiety, które były na macierzyńskim muszą pł IP: 157.25.139.* 06.12.05, 08:08
          Masz zupełną rację aniu1. Nie dosyć że sami zasrają to jeszcze błędne, czasami
          sprzeczne w różnych urzędach interpretacje przepisów. Brak kompetencji (czyste
          wklepywacze). Nieczułość na człowieka. To cechy i przywary urzędów, nie tylko
          ZUS. Ale nie wszyscy sobie zdają sprawę że w Sądzie, na dzień dobry zwykły
          petent toczący spór z Urzędem ma 70% więcej szans. U nas w Polsce nie jest to
          jeszcze tak rozpowszechnione. A Sądów nie należy się bać, zwłaszcza w sporach z
          różnymi instytucjami. A czym wiecej ich będzie tym bardziej ukrócona zostanie
          niekompetencja i samowola urzędasów w stosunku do zwykłego Kowalskiego.
    • Gość: toldi Re: Kobiety, które były na macierzyńskim muszą pł IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.12.05, 08:08
      W Polsce nie opłaca się pracować. Po prostu lepiej iść do pomocy społecznej niż
      sie zrywać pracą. Ja codziennie dojeżdżam do pracy 70km w jedną stronę własnym
      autem. Na paliwo idzie mnóstwo kasy. Ale jakbym nie dojeżdżał to byłbym klientem
      pomocy społecznej w moim miasteczku. A moje podatki i tak idą do mojego
      miasteczka, które nie dofinansuje mi dojazdów do pracy. Więc czy opłaca się u
      nas pracować? Lepiej być darmozjadem i czekać na pomoc społeczną i robić dzieci
      i liczyć na becikowe.
      • Gość: Radek Re: Kobiety, które były na macierzyńskim muszą pł IP: 157.25.139.* 06.12.05, 08:24
        Rzeczywiście to jest problem naszych czasów. Ja mam tylko 50km, przerobiłem
        auto na gaz aby zaoszczędzić. Ale również odczuwam lukę prawną w tym zakresie.
        Co innego gdyby to myły moje dochody uzyskania w własnej firmie. Ale tak to
        koszty uzyskania dojazdu przekraczają to co mogę sobie odliczyć z podatku. Mój
        sąsiad dojeżdża rowerem 2 km dalej i już jest w innej miejscowości, dostaje
        zwrot ten sam co ja. Powinien być opracowany taryfikator z odległościami
        (przykładowo co 5km – stawka), oczywiście zakład pracy tak jak obecnie (obecnie
        podaje czy poza granicami miejsca zamieszkania pracownik pracuje)wpisywałby w
        jakiej skali pracownik się mieści. byłoby wtedy sprawiedliwie dla wszystkich,
        podejrzewam że i budżet na tym by zyskał.
    • Gość: tryper Socjalistyczne ścierwa IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.12.05, 08:15
      wszystko ukradną. "Państwo solidarne", "państwo opiekuńcze"-gigantyczne systemy zorganizowanego złodziejstwa. Korzystasz z "dobrodziejstw" państwowej "opieki"-jesteś zwykłym złodziejem. Tyle, że reket cedujesz w swoim imieniu na państwowych bandziorów niszczących cudze życie. Tylko po to, by świnie przy korycie mogły bezkarnie TRWAĆ
    • Gość: wojtasss no i jak w takich warunkach miec dziecko?? IP: *.ny325.east.verizon.net 06.12.05, 08:18
      ?? pytam sie ??
      • Gość: Mi Re: no i jak w takich warunkach miec dziecko?? IP: 195.187.253.* 06.12.05, 09:03
        Lepiej nie miec:(((( choc ja bym chciala:(((
    • Gość: Ania Re: Kobiety, które były na macierzyńskim muszą pł IP: 194.181.0.* 06.12.05, 08:19
      To skandal, zeby za bałagan w urzędach obciążać obywatela!!
      Przecież za ten bałagan jest ktoś odpowiedzialny w tym urzędzie!!!
      Może ZUS powinien poczekać jeszcze parę lat, to miałby większe odsetki!!
      • Gość: Adomas To jest celowe działanie IP: *.lupus.pl 06.12.05, 08:26
        Zus to robi celowo. To się nazywa "hodowanie odsetek" odsetki ustawowe od
        zaległych należności to najwyższe odsetki w kraju. Więc ZUS celowo nie informuje
        dłużników że z czymś zalegają. Jest to rodzaj kredytu który ZUS udziela
        nielegalnie na ogromne oprocentowanie. Miałem podobną sytuację. Dostałem może
        dwa upomnienia w 2004 roku, rzekomo wszystko uregulowałem (tak mi powiedziano) i
        byłem zadowolony, dopiero jak w tym roku w maju zechciałem wziąć kredyt i
        wystąpiłem do ZUS o zaświadczenie że nie zalegam ze skłądkami to się okazało że
        mam zaległości sięgające 99 roku i razem z odsetkami to wyszło około 2000pln.
        Wściekłem się. Dlatego teraz co roku będę występował o takie zaświadczenie żeby
        kontrolować czy ZUS na mnie nie pasie brzucha.
        • Gość: firma_sadownicza Re: To jest celowe działanie IP: *.pkt.pl 06.12.05, 09:08
          Potwierdzam w 100% - doświadczyłem tego na własnej skórze. Dopiero gdy
          potrzebowałem zaświadczenia o niezaleganiu z płatnościami ZUS (potrzebne przy
          staraniach o kredyt) okazało się, że mam niezapłacone składki za dwa miesiące z
          ...dwóch lat wstecz! Z rozmów ze znajomymi wynika że jest to nagminna praktyka
          ZUS, który o zaległych płatnościach 'przypomina' sobie po 3-4 latach, kiedy
          odsetki są już wystarczająco wysokie (przeważnie wynoszą 200-300% zaległości).
          Żeby ułatwić ludziom życie, wystarczyłoby skrócić okres kiedy ZUS musiałby
          powiadamiać o zaległościach do roku (obecnie 5 lat). Ale wtedy z czego
          utrzymywałaby się cała ta banda złodziei?

PS. Kiedy ostatnio byłem w ZUS załatwić jakąś sprawę, urzędnik przyjął mnie w
          trakcie swojego śniadania, nad puszką mielonki (sic!) ;)
          • Gość: Anjew Dokladnie tak, przeczytaj to... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.12.05, 11:27
            forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=60&w=33004683&a=33066114
          • Gość: mietek Re: To jest celowe działanie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.12.05, 15:13
            To jeszcze nic. Ja w miesiącu czerwcu otrzymałem ( na wlasną prośbę)
            zaświadczenie z ZUS,że nie zalegam z żadnymi opłatami. Ale już w sierpniu tego
            samego roku przysłano mi plik dokumentów z których wynikało,że zalegam z
            jakimiś oplatami i to z lat poprzednich.Taki Ci u nich porządek.
          • Gość: ja Re: To jest celowe działanie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.12.05, 12:22
            Oj, pomylka..........ZUS od bodajze 1 wrzesnia albo pazdziernika br. przedluzyl
            sobie ustawowo prawo do kontrolowania do 10 lat!!!! A co!, 5 lat
            to ..........duzo kasy uciekloby bezpowrotnie.......naprawde, serce mnie od
            tego juz boli.....bezsilnosc, bezsilnosc:((((
    • ppecherz CHORA PROCEDURA 06.12.05, 08:24
      I tak najpierw beda musialy zusowi zaplacic, a dopiero potem moga sie sadzic o
      zwrot...
      • Gość: Radek Re: CHORA PROCEDURA IP: 157.25.139.* 06.12.05, 08:39
        A z jakiej racji. Niech ZUS skarży, jak zawalił. Albo niech się odczepi.
        A jak przesłali pismo to pisemnie im odpowiedzieć. A jak nachodzą to sprawę
        skierować do Sądu o nachodzenie i żądać odszkodowania, chociażby za stres.
        I sprawdzić czyje nazwisko za tym stoi, pieczątka, podpis. Indywidualnie
        również można skarżyć za nękanie, zwłaszcza że ktoś wykorzystuje urzędnicze
        stanowisko. Nad ta osobą są zwierzchnicy. Pismo żądać odpowiedzi (30dni). Pisać
        po trzy dziennie, byle mądrze. Niech się udławią. I nie bać się.
    • Gość: Tomi Re: Kobiety, które były na macierzyńskim muszą pł IP: *.cable.ubr07.newt.blueyonder.co.uk 06.12.05, 08:36
      Polska to jednak wciaz dzicz i daleki od normalnosci kraj. Wspolczuje wszystkim
      tym, ktorzy musza zyc w tym bagnie :-(
    • Gość: nie dziwi nic Polityka prorodzinna w wykonaniu ZUSu. Nic dodać IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.12.05, 08:39
      nic ujać. Po prostu 3rp.
    • Gość: H5N1 Re: Kobiety, które były na macierzyńskim muszą pł IP: *.pronet.lublin.pl 06.12.05, 08:42
      Popieram. Czy mamy już IV RP ?
    • Gość: Noc Re: Kobiety, które były na macierzyńskim muszą pł IP: 217.173.202.* 06.12.05, 08:46
      Nic nie muszą, przedawnienie roszczeń.
      • Gość: Radek Re: Kobiety, które były na macierzyńskim muszą pł IP: 157.25.139.* 06.12.05, 08:53
        Ano właśnie. Chociażby. Wkurza mnie twierdzenie, że z Urzędami się nie wygra.
        Państwo w Państwie. Guzik prawda, na nich również idzie znaleźć haka i można
        się skutecznie (stanowczo) bronić.
      • Gość: babetka Przedawnienie? :))) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.12.05, 09:00
        Należności z tytułu składek ulegają przedawnieniu po upływie 5 lat, licząc od
        dnia, w którym stały się wymagalne. Jednak w przypadku przerwania biegu
        przedawnienia termin ten wydłuża się do 10 lat.

Bieg przedawnienia przerywa odroczenie terminu opłacenia należności z tytułu
        składek, rozłożenie spłaty tych należności na raty i każda inna czynność
        zmierzająca do ściągnięcia tych należności, jeżeli o czynności tej został
        zawiadomiony dłużnik.
    • abstracto Cholerny ZUS 06.12.05, 09:06
      Swego czasu - w 1999 r. - musiałem im z gardła wyciągać informację o tym co i
      kiedy powinienem im płacić. Sami "krewni i znajomi królika", którzy mieli mnie
      i mojego wspólnika w głębokim poważaniu; choć wtedy jak i dziś wydaje mi się,
      że było to powodowane zupełną ignorancją i nieznajomością rzeczy ówczesnych
      urzędników ZUS - grzejących pupy w nowiutkiej siedzibie urzędu. A teraz się im
      przypomniało - po nieomal 6 latach. I smażą swoje pisemka - wzywają i żądają
      wyjaśnień. Gdyby tak działała moja firma już dawno byłbym na zasiłku. Zwolnić
      to całe towarzystwo i przyjąć normalnych ludzi, najlepiej z doświadczeniem z
      prywatnych firm. Może nim zurzędniczeją uda im się załatwiać sprawy tak
      skutecznie, jak robią to firmy na wolnym rynku i wszystkim nam będzie się żyło
      lepiej.
    • Gość: Aniela Były na macierzyńskim - zapłacą olbrzymie odsetki IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.12.05, 09:08
      Po tej wiadomości (jak i wielu innych) ma się takie wrażenie, że w tym kraju
      rodzą się i rządzą nami sami głupcy.
    • gaiaa mam tego dość 06.12.05, 09:23
      Po tych niespełnionych obiecankach PiSankach, przemówieniach plujących jadem
      LPR-owców, pseudorodzinnej polityki - idę się pakować.
    • Gość: beta Były na macierzyńskim... IP: *.gw.ip.pl 06.12.05, 09:26
      O ile wiem, Kodeks Cywilny przewiduje tzw. przedawnienie roszczeń. To okres 2
      lub 3 lat. Jesli strona w tym czasie nie wystapi z roszczeniem - żądaniem
      zapłaty, to jej strata. Co innego, gdyby te kobiety nie zapłaciły pomimo
      wezwania. ZUS sam winien, ze ma bałagan w papierach. Teraz robi porzadki , bo
      widać sa pilnie potrzebne pieniadze na jakaś nową siedzibę, luksusowy ośrodek
      wypoczynkowo -konferencyjny czy kolejne zadaszenie jakiegoś boiska. (Nawet nie
      zapłacone podatki po pewnym czasie też sie przedawniają - na podst. odrebnych
      przepisów). Kobiety nie dajcie się złodziejom!
    • Gość: patriota składki na ZUS omorzono kopalniom IP: *.chello.pl 06.12.05, 09:27
      i jeszcze potrzeba pieniędzy na emerytury górnicze, więc niech wszystko zapłacą
      te kapitalistki, które sobie zafundowały bachory!!!!
      • horpyna4 Re: składki na ZUS omorzono kopalniom 06.12.05, 09:56
        E tam, myślę że jest sposób. Problem dotyczy na tyle dużej grupy, że można się
        zrzucić na najlepszego adwokata i pozwać ZUS (albo konkretnych urzędasów, niech
        prawnik zdecyduje, co lepiej) o złośliwe, z premedytacją działanie mające na
        celu wyłudzenie ogromnych, nienależnych kwot (odsetki) i zażądać ogromnych
        odszkodowań.
      • Gość: koloratura1 Re: składki na ZUS omorzono kopalniom IP: 84.40.128.* 06.12.05, 14:03
        Gość portalu: patriota napisał(a):

<
        > i jeszcze potrzeba pieniędzy na emerytury górnicze, więc niech wszystko zapłacą
        > te kapitalistki, które sobie zafundowały bachory!!!!

I nawet bełcikowego nie dostały!
    • Gość: zusik Odsetki za urodzenie IP: *.fonet.pl / 195.117.234.* 06.12.05, 09:50
      Mimo wszystko polecam obecnie zajść i urodzić. Pod tym względem będzie teraz
      lepiej, ponieważ dokonaliśmy aborcji na komunistach. Młodzieniec z LPRku.
    • Gość: Alusia Stop przywilejom! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.12.05, 09:58
      A niech płacą skoro miały równolegle dzialalność gospodarczą, jesli byłyby
      tylko na etacie to co innego! Dość uprzywilejowania macic!
      • Gość: janka Re: Stop przywilejom! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.12.05, 11:13
        Alusia, dobrze,ze to jest forum, bo by cie zezarli za te slowa!!!!! Jak ci tak
        dobrze, to moze sama zaplacisz te skladki, bedziesz miala znaczacy wklad w
        rozwoj ZUS-u!!!!!!! Moze nawet medal dostaniesz i od zusu i od ty wszystkich
        kobiet. A jak ciebie kiedys zus dopadnie to bedziesz miala umorzenie od razu za
        ten swoj wklad!!!!!! Glupota!!!!!!1
      • Gość: Do Alusi Re: Stop przywilejom! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.12.05, 11:19
        Alusia, widocznie nie potrafisz sama rozkrecic zadnej dzialanosci gospodarczej
        i to widac po twojej glupocie, pozostaje ci tylko zazdroscic innym i pisac
        takie glupoty. Wylacz sie z tego forum i wstydz sie bo moze ciebie tez zus
        kiedys dopadnie.....Ty najwyzej moszesz isc pozebrac w opiece spoleczenij, tam
        zus ci moze nic nie odbierze, ale dzialanosci nie zakladaj bo za glupia
        jestes!!!!!!11
        • Gość: spieprzajdziadu Re: Stop przywilejom! IP: *.aster.pl / *.aster.pl 06.12.05, 14:25
    • mamgotamgo Niech ZUS odwali się od moich pieniędzy. 06.12.05, 10:06
      Za te wszystkie składki, które przymusowo muszę płacić miałbym na starość tyle
      szmalu, że co roku spędzałbym wakacje na Hawajach.
    • Gość: slawinek tą instutucję należy wyrwać z korzeniami IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.12.05, 10:31
      tą instutucję należy wyrwać z korzeniami i spalić na stosie-przez tych nirobów
      co tam siedzą i kombinują nic się nie kręci tak jak powinno sqrwysyny wymyślają
      jak zaorać prywaciarza ach rzygać się chce

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka