Dodaj do ulubionych

Podyskutujmy

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.02.06, 22:29
nie mam zamiaru ukrywać że poglądy lewicowe jak to niektórzy mawiają wyssałem z mlekiem matki, jednym słowem mam wrażenie że jestem nimi obciążony genetycznie - gen lewicowości jak mówią inni mądrzy. jako lewicowość postrzegam przede wszystkim wrażliwość społeczną, troskę o drugiego człowieka, prawa i swobody obywatelskie, gospodarkę opartą na zasadach zrównoważonego rozwoju itp idealistyczne brednie. nie jest moim zamiarem wygłaszanie tyrad, manifestów, chce zwrócić tylko uwagę na jedno, sam jestem za rozdzieleniem kościoła od państwa, nie podoba mi się to że sejm łamiąc prawo PODAROWAŁ na budowę świątynii opatrzności (swoją drogą skąd ta nazwa- nijak nie pasująca do historii Polski) 20 mln podczas gdy te środki można było by spożytkować na bardziej praktyczne cele, ale z tego co dostrzegam na tym forum jest kilka osób (podejrzewam że mogli by byc moimi dziadkami) - wielce płodnych, okrzykniętych mianem lewicy, a ich bolączki i posty sprowadzają się do jednego - wszystko co z Kościółem związane z góry złe byc musi. jak dla mnie świadczy to tylko i wyłącznie o tym że prócz tej jednej obsesji - kościół nie mają NIC więcej do powiedzenia, więc jak to jest panie agnostyku1 czy Gościu
Obserwuj wątek
    • Gość: Gość Re: Podyskutujmy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.02.06, 22:52
      Pod nickiem gość występuje wiele osób, nie wiem więc czy ostatnie zdanie odnosi
      sie do mojej osoby. Ale niejako wywołany do tablicy zabieram głos. Nigdy nie
      zdarzyło mi sie atakowac religii, jak również wszystkich ludzi identyfukujących
      sie z danąreligia. Staram sie unikac uogólnien, gdyz jest to krzywdące dla
      wielu ludzi. Wśród księzy sa ludzie godni szacunku, jak równiez niegodni miana
      sługi bożego. Podobnie jest z róznymi opcjami politycznymi. Ale na forum
      spotykamy się własnie z takimi określeniami. Kościół ostoją ciemnoty, lewica to
      złodzieje i ciemniaki itp. Nie dyskutuje sie nad problemem, lecz trwa wyścig,
      kto komu więcej dokopie. Religia spełnia pożyteczną rolę w zyciu społecznym, o
      ile nie jest wykorzystywana instrumentalnie przez polityków. Obok siebie mogą
      istniec różne swiatopoglady i powinniśmy się wzajemnie szanować i czanować
      cudze poglądy. Mozna dyskutować, ale bez agresji i obrzucania sie blotem. Jeśli
      chcemy budowac lepsza przyszlośc dla naszego kraju musimy wyzbyc sie
      nienawiści, nauczyc szacunku do innych, bo tylko takie postawy daja nadzieje na
      przyszłość w mysl przysłowia "zgoda buduje, niezgoda rujnuje"
      • Gość: J.B Re: Podyskutujmy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.02.06, 23:04
        BRAWO podpisuje się pod tym dwoma rękami bo i ja tak uważam,

>Staram sie unikac uogólnien, gdyz jest to krzywdące dla
        > wielu ludzi. Wśród księzy sa ludzie godni szacunku, jak równiez niegodni miana
        > sługi bożego. Podobnie jest z róznymi opcjami politycznymi. Ale na forum
        > spotykamy się własnie z takimi określeniami. Kościół ostoją ciemnoty, lewica to złodzieje i ciemniaki itp. Nie dyskutuje sie nad problemem, lecz trwa wyścig,
        > kto komu więcej dokopie.

i właśnie dlatego rozpocząłem ten wątek, niech spece od Kościoła w końcu sie wypowiedzą dlaczego właśnie to ich tak boli i czy w tym kraju nie ma innych poważniejszych problemów niż to co powiedział jakiś tam czarny a inny pingwin to to i to zrobił. no Panie agnostyk poczuj się Pan wywołany do tablicy. jako człowiek o skręconym w lewo umyśle chętnie dowiem się jak na rzeczywistość zapatruje się taki stary wyjadacz jak Pan
        • Gość: poszmurny Re: Podyskutujmy IP: *.pls.com.pl 19.02.06, 23:47
          a o czym tu dyskutować ?? do czego prowadzi socjalizm to już przerabialiśmy -
          powszechne nieróbstwo, ukryte bezrobocie bo tworzono miejsca pracy dla 10 gdy
          prace mogło zrobić 4, szał radości na wiadomość ze statek z cytrusami na swięta
          przybił do portu - niestety teraz jest cięzko bo kapitaliści wyzyskują - tak ???
          i znowu sie oddzywają socjalistyczne chłopki-roztropki, zastartuj w wyborach
          powiesz na wiecu że zabierzesz bogatym a dasz biednym to może biedny i głupi na
          ciebie zagłosują - tyle w temacie

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka