zolta.tabletka 08.03.06, 15:56 jak oceniacie ich pracę bo dla mnie to jedna wielka banda z przyzwyczajeniami komunistycznymi !!! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Gargamel Re: PGM Kielce IP: 81.6.130.* 08.03.06, 22:01 Rany Boskie Drogi "żółta tabletko" - przecież to PRYWATNA FIRMA - pierwsza w Kielcach ZGOLONA przez naszego WEL-a. A, że "przy okazji" PRZEJEŁA wszystkie umowy zawarte wcześniej ze Wspólnotami Mieszkaniowymi - to CZYSTY PRZYPADEK. Odpowiedz Link Zgłoś
zolta.tabletka Re: PGM Kielce 08.03.06, 22:14 własciwie nie o to mi chodziło - bardziej mnie razi to że jestem zmuszony patrzeć na tępe łby tam pracujących ( szczególnie faceci ) gęby nie skalane wysiłkiem umysłowym - szkoda że nie mam dowodów co do pewnych działań wobec wspólnot tylko przypuszczenia bo już dawno by sie to wizytą prokuratora skończyło. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: swój Hołota, która nie wiadomo skąd się pojawiła ... IP: *.kielce.cvx.ppp.tpnet.pl 13.03.06, 07:14 Hołota, która nie wiadomo skąd się pojawiła, w przeciwieństwie do gówna, ale jak ono wypływa na wierzch, śmierdzące i lepiące, przyległe nie wiadomo na jak długo do rzeczywistości kieleckiej ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: idiota kielecki Re: PGM Kielce IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.03.06, 19:58 Dlaczego w rozliczeniach rocznych nie ma jakichkolwiek odstetek bankowych za wpłacane pieniążki ale za to są koszty opłat bankowych? Dlaczego Zarządy Wspólnot nie połążą swoich łap na swoje pieniądze? Jeżeli to zrobią, to PGM będzie musiał się wytłumaczyć ze wszystkich swoich nieuzasadnionych opłat dla swoich znajomych z różnych firm, którzy golą Wspólnoty. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: olo1 Re: PGM Kielce IP: *.kielce.cvx.ppp.tpnet.pl 21.03.06, 13:08 Kilka doniesień na PGM do prokuratury już wpłynęło. Jeszcze trochę i dobierzemy im sie do tyłka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Observer Re: PGM Kielce IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.03.06, 22:27 Jak zwykle kłamiesz wstrętny Gargamelu! PGM zgolił Włodek Stępień. Co nie pamiętasz? Przeciesz pracowałeś chyba wtedy w Urzędzie Miejskim? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gargamel Re: PGM Kielce IP: 81.6.130.* 08.03.06, 23:43 A g.... prawda Drogi "Observer" - doskonale wiesz o tym, że sprzedaż była FINALIZOWANA już za rządów naszego WEL-a. Jeśli o tym zapomniałeś to jest ci to "na rąsię". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wiklif Re: PGM Kielce IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.03.06, 08:53 nie wazne kto zgolił tylko jakie teraz są efekty ! Rzemieślnicy są napuszczani na wspólnoty na wszelkiego rodzaju przeglądy w terminach bardzo krótkich od realizacji remontów,przbudów itp. Ciekawi mnie czemu dla mieszkańców posesji będących we władaniu PGM takowych nalotów nie ma.Czyżby nowy zarzadca zwąchał pieniązki u mieszkańców ? Odpowiedz Link Zgłoś
zolta.tabletka Re: PGM Kielce 09.03.06, 15:41 między innymi o to mi własnie chodzi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Observer Re: PGM Kielce IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.03.06, 20:41 Gargamelu - Czerwony Kłamco! Kasę za PGM zgolił Stępień. Bo to on, a ściślej Piotrowicz wybrał firmę, która PGM "kupiła". Lubawski podpisał się pod aktem sprzedaży, jako nowy Prezydent, bo Stępień nie przewidział, że przerżnie wybory. Co, nie pamiętasz jak to było? Przecież wiesz to z pierwszej ręki, czyli od Stępnia. A być może i byłeś przy tym. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gargamel Re: PGM Kielce IP: 81.6.130.* 09.03.06, 22:31 Czyli ja mam rację - sprzedaż FINALIZOWAŁ nasz Drogi WEL. A jesli to uczynił - uznał iż decyzja Rady Miasta /a nie Prezydenta Wł.Stępnia/ była SŁUSZNA. Przejęcie umów zawartych przez Wspólnoty Mieszkaniowe z PGM-em przez PRYWATNEGO NABYWCĘ nastąpiło za rządów WEL-a, a nie Wł.Stępnia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gargamel Re: PGM Kielce IP: 81.6.130.* 09.03.06, 22:39 Natomiast co do samej KASY - to nie "zgolił" jej Wł.Stępień tylko otrzymał Urząd Miasta. Tak jak KASY za sprzedaną działkę na Ślichowicach nie "zgolił" nasz WEL. Inną natomiast sprawą jest to gdzie WCIĘŁO przy tej sprzedaży ponad 6 mln.zł, które był gotów zapłacić inny uczestnik przetargu nadzorowanego przez Specjalistę ds. Sprzedaży Mienia Komunalnego Drogiego "Parafinę". Ale to już wyjaśni /mam nadzieję/ Sąd. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Observer Re: PGM Kielce IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.03.06, 16:10 Zainteresuj się krasny pajacu, ile pieniędzy "wcięło" podczas wyceny PGM. A za kogo była wycena? No za kogo, krasny pajacu? Odpowiedz Link Zgłoś
swistaczek1 Re: PGM Kielce 20.03.06, 07:49 Bronisz Lubawskiego, zatem wyjaśnij dlaczego biernie przygląda się okradaniu tysięcy emerytów przez sitwę PGM – MZB ?! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Efekt Katynia Złodziejstwo (metodą „na wyrwę”) i bezczelność ... IP: *.kielce.cvx.ppp.tpnet.pl 10.03.06, 07:41 Złodziejstwo (metodą „na wyrwę”) i bezczelność to standardy PGM’owskie mające długą tradycję, która wywodzi się jeszcze z czasów RPGM’u. Częściowo to skutek niekompetencji i braku właściwej wiedzy. W dawnych czasach w tego typu firmach zatrudniani byli nieudacznicy ... A teraz prymitywni złodzieje. Pomimo prywatyzacji (he, he i he !), najgorsze cechy są starannie pielęgnowane przez kilku starych pracowników siedzących w BOM’ach i GIR. A właściciel z Wrocka to toleruje. Jak długo jeszcze ?! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: idiota kielecki Re: Złodziejstwo (metodą „na wyrwę”) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.03.06, 18:26 Bo to wina Zarzadów Wspólnot (nie zarzadcy czyli PGM itp. tworów). Do Zarzadów Wspólnoty wybiera się niekumatych dziadków, którzy wszystko zrobią dla tych kombinatorow z PGM, a wystarczy tylko, aby PGM musiało uzyskac 1 podpis członka Zarządu na przelewie z banku, i skończyłaby sie hucpa PGM-owska. Jest to przykre tym bardziej, że goleni są renciści, emeryci i inni, co ostatni grosz wydali, aby zostać właścicielem mieszkania. W aktualnych rozliczeniach PGM zapomniał wpisać wysokość odsetek bankowych, bo te odsetki, drobne bp drobne ale są, wspomagają PGM i miasto. Podobnie jest z fudnuszami remontowymi. Miasto czyli MZB ma awersje do wplacania na konto funduszu remontowego, ale właściciele muszą. Pytanie - Miasto to nie właściciel i ma inne prawa niż fizyczny wlaściciel? I tak zarowno MZB jak i PGM golą właścicieli..... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: idiota kielecki Re: Złodziejstwo (metodą „na wyrwę”) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.03.06, 19:44 Hej, Zarządy Wspólnot, PGM napewno Was naciął za sprzątanie wokoł Waszych budynków, chociaż to mienie Gminy Kielce jak i obciążył Was za naprawy na terenie należacym do Gminy Kielce. W taki oto sposób maisto na Was zarabia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: idiota kielecki Re: Złodziejstwo (metodą „na wyrwę”) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.03.06, 17:24 Ahoj, Wspólnoty. Zapewne wiecie, że PGM Was kiwa najmując dla Was kominiarzy z Zagórskiej, którzy bez jakiejkolwiek kamery tv potrafią stwierdzić, że przewody kominowo - wentylacyjne są niedrożne, chociaż wszystkie mają ciągi a w zamian za to za Wasze pieniądze rozwalają przewody, o pardon, reperują, by potem Was równo skasować. He. he. he!!!!!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: X Re: Złodziejstwo (metodą „na wyrwę”) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.08.06, 09:19 Od dawna twierdzę, że kominiarze koszą kasę za prace, których NIE TRZEBA ROBIĆ! NIestety, nikt z szanownych współwłaścicieli mnie nie słucha, nie próbuje nic z tym zrobić, wszelkie interwencje w PGM są ignorowane. Ale chyba niedługo to już się skończy!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 1 z 7ooo Re: PGM Kielce IP: *.147.83.180.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 28.07.13, 12:50 przypadków nie ma ale jest świadomość spółki z.oo o przejęciu dóbr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 1z 7000 Re: PGM Kielce IP: *.147.83.180.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 28.07.13, 12:45 podpisujemy się dwiema rękami tak jest to cała prawda o PGM Kielce ,Jak można uczciwie i prawidłowo zarządzać 7 tyś. lokali na 500 tyś m2 z korzyścią dla Wspólnot i ogarnięcie tego kolosa. Nic dziwnego, że bardziej świadome Wspólnoty uciekają z tego motłochu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sygi Re: PGM Kielce IP: *.dynamic.chello.pl 28.07.13, 13:24 czy PGM to ta sama paka co dała dupy z zamurowywaniem ptasich gniazd? Odpowiedz Link Zgłoś