Dodaj do ulubionych

O lustracji

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.03.06, 15:53
Podczas obrad sejmu padł projekt aby lustrowac przedsiębiorców. Pytanie, czy
szewc zatrudniajacy dwóch czeladników to przedsiebiorca i będzie podlegał
lustracji. Wymieniono w projekcie tak długa liste osób podlegających
lustracji, że latwiej by było wyliczyc, kto lustracji nie podlega. Wymieniono
nauczycieli. czy pani z przedszkola tez będzie podlegała?
Obserwuj wątek
    • oryganion Re: O lustracji 09.03.06, 16:24
      tzw rynkowa lustracja
    • Gość: gość Re: O lustracji IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.03.06, 16:25
      Przede wszystkim twoich starych się zlustruje - pewnie dowiesz się o nich
      ciekawych rzeczy , skoro wychowali takiego synusia. Byłych SBków i ich rodziny
      łatwo można poznać po tym, ze zadają mnóstwo głupich pytan, usiłując przez to
      poddać w wątpliwość sens lustracji.
      • Gość: kojas Re: O lustracji IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.03.06, 16:48
        AHA
      • Gość: Kamil Re: O lustracji IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.03.06, 17:50
        Nie poddaje w watpliwość sensu lustracji, tylko jej rozszerzanie w
        nieskonczoność. Kto temu podoła? Przedsiębiorcy, nauczyciele, członkowie rad
        nadzorczych, członkowie zarządów spółdzielni mieszkaniowych. Przecież to już
        idzie nie w setki tysięcy, ale i miliony. Nie popadajmy w lustracyjny obłęd.
        żłosliwości zachowaj dla swoich znajomych. Dyskutuj nad problemem.
        • oryganion Re: O lustracji 09.03.06, 19:18
          schemat znany od lat - Polska stoi własciwei przed gospodarcza katastrofą -
          głowny motyw gospodarczy sie wyczerpla nasze wejscie do Unii nie przynosi
          efektów - nasz system i stopień rozwoju jest tak óżny od europejskiego że minie
          jeszcze pokolenie zanim będziemy mogli korzystać z dobrodzijst zachodu
          ale do tego czasu mamysame kłopoty O tym juz wiedziały i Sld i opozycja - cos
          trzeba jednak ludziom dac - rzucenie hasła lustracji i innych pomniejszych
          zstepczych tematów doskonale trafia do gawiedzi - przy stosunkowo niskich
          oczekiwaniach ekonomicznych wiekszosci, braku tradycji demokratycznyc w Polsce -
          rzucenie strachu na wszystkich wokoło i jeszcze na pozarcie agentów jest bardzo
          dobrym wyjściem - to sa nauki kore stalinowcy i rózni socjalisći znaja i czuja
          dobrze\
          tylko że problemy pozostana nawet jak sie wytępi z 1 milion extremistów - one
          sie nawet bardzo nasila
          efeklt lustracji przedsiebiorców to świetny pomysł - jak nie pomógł w wytepieniu
          konkurencji / dla państwowych firm kolegów i rodziny rtównież/ US, Prokurator,
          Dyrektor Banku i ZuS-u no to juz jest potrzebnu Trybunał Luidowy najlepiej
          powodzenia
          na szczęście zarejestrowany jestem w innym karju i tu płace podatki - i dobrze
          mi z tym. A ci co juz sie slinia na mysl jak przejmuja majhątki lustrowanych na
          listach poskrybcyjnych srogo sie zawiedą
          i wtedy - no jak zawsze wezma za łeb tych co te listy wymyslili - na 100%
          sprawdzane kilkanaście razy w ostatnich wiekach i pod w3szystkimi szerokościami
          gospodarczymi
    • Gość: Kamil Re: O lustracji IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.03.06, 19:37
      Rozszerzona lustracja, CBA, Komisja Prawdy i.. WSI komisja d/s mediów, komisja
      sledcza w sprawie dziennikarzy. Co jeszcze wymyslą? Kiedyś szukano wrogów
      klasowych w pewnym kraju. Stamtą wzorce? Już mój pies z nieufnością obwąchuje
      sąsiadów i pewnie zastanawia się który na mnie donosił. A co z gospodarką kiedy
      wszyscy mlodzi wyjadą do Anglii i Hiszpanii. Otwarcie granic dla emigracji
      zarobkowej to nie sukces, to ostateczność.
    • Gość: Gargamel Re: O lustracji IP: 81.6.130.* 09.03.06, 20:26
      NIEZMIERZONA jest MĄDROŚĆ dwóch KACZORÓW.
      • Gość: agnostyk1 Re: O lustracji IP: 82.139.30.* 09.03.06, 20:48
        A niech się wreszcie wszyscy zlustrują. Może się zabiorą za podnoszenie
        gospodarki?
        • sierota.po.ud Nasza partia jest przeciw lustrcji . 09.03.06, 21:10
        • Gość: Kamil Re: O lustracji IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.03.06, 21:15
          Mnie osobiście lustracja kalfiorem zwisa i nie chce wiedziec kto na mnie
          donosił. Po co mam dać w morde koledze z którym czasem wodkę piję. Ale tu
          chodzi o sprawy gospodarcze. Takie igrzyska zajmuja czas, nic społeczeństwu nie
          dają. Pomówienia, podejrzenia, brak zaufania. Obecna ustawa jest wystarczajaca,
          należy tylko usprawnic dzialania IPN. Nie trzeba jej rozszerzać, bo wkrotce
          dojdziemy do sejmowych sprzataczek.
          • Gość: agnostyk1 Re: O lustracji IP: 82.139.30.* 09.03.06, 21:25
            A co? Jak wszyscy to wszyscy! Wtedy w tym bałaganie istotne sprawy gospodarcze
            całkowicie się rozpłyną i jak zwykle , kiedy się już obudzimy ( nalustrujemy)
            to w ręce bedzie, też jak zwykle, g....

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka