Dodaj do ulubionych

Historie o Stadionie

29.03.06, 00:02
Tak sie zastanawiam jak to jest : kto komu buduje stadion ???
bo niby buduje MOSiR,ale korzystał będzie z niego tylko przeważnie Kolporter.
Stadion nie nadaje sie do organizowania innych imprez (koncerty czy zawody
lekkoatletyczne)niz rozgrywki piłkarskie, czyli zbudowaliśmy (my - "bogaci"
mieszkańcy Kielc) "biednemu" panu Klickiemu nowe lokum dla jego prywatnego
klubu na którym on bedzie zarabiał (transmisje i bilety)? Nie rozumiem tego układu
Obserwuj wątek
    • Gość: nauczyciel Re: Historie o Stadionie IP: 81.219.132.* 29.03.06, 00:05
      to do szkoly wroc! jesli nie rozumiesz..
    • Gość: jurek Re: Historie o Stadionie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.03.06, 00:15
      Nie wiem czy szkola pomoze.
      • veilchen_ck Re: Historie o Stadionie 29.03.06, 00:33
        no wlasnie.. w sumie nie warto marnowac i tak skromnego budzetu ministerstwa
        edukacji ;))))) a wracajac do tematu stadionu.. to nie wiem co przemawia przez
        ludzi, ze sa tak anty nastawieni.. chyba zascianek w glowach i zawisc.. ktora
        nie jest nawet ludzka cecha, ale polska wlasnie..
        • Gość: dasilva Re: Historie o Stadionie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.03.06, 00:38
          czyżbys gosciu pracował w Koleporterze (to nie literówka) ?
    • Gość: głupia czy chora?? jak zwykle odzywają się róznego rodzaju cioty IP: *.chello.pl 29.03.06, 00:39
      węszące wszędzie afery i podstępy

a Korona za korzystanie ze stadionu będzie płacić miastu ktore jest
      właścicielem stadionu -
      jak większość stadionów w Europie gdzie klub wynajmuje tylko obiekt
      • veilchen_ck Re: jak zwykle odzywają się róznego rodzaju cioty 29.03.06, 00:43
        nie pracuje gosciu w Koleporterze ani w Kolporterze ani w zadnej innej firmie
        powiazanej z Panem Klickim... jestem kibicem Korony po pierwsze.. a po drugie
        wielkim entuzjasta pomyslu nowego stadionu..
        • Gość: dasilva Re: jak zwykle odzywają się róznego rodzaju cioty IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.03.06, 00:57
          Ja tez sie ciesze z nowego stadionu bo stary to była porazka, ale chodzi mi o to
          ze mozna bylo pomylec troche i wybrac taki projekt stadionu który pozwalał by
          organizowac mecze pilkarkie rangi miedzynarodowej (teraz podobno beda sie mogły
          odbywac tylko mecze towarzyskie),pomyslec o bieżni do okola plyty boiska i
          nakrywanej murawie (koncerty) i moze nie sadzic trawy na zime ktora zgniła i
          kupowac nowej prosto z Holandii na tydzien przed pierwszym meczem
          • Gość: prokop Re: jak zwykle odzywają się róznego rodzaju cioty IP: *.pkp.kielce.msk.pl 29.03.06, 10:00
            Nastepny wynalazek. Po co komu taki stadion w kielcach. Ten jest dobry nawet
            bardzo dobry wiecej ludu nie przyjdzie. A co do meczy rangi panstwowej to
            odbeda sie al te o mniejeszej uwadze bo wieksze to czeba miec zaplecze
            odpowiednie w miescie a Kielce jeszcze tego nie maja.
      • Gość: Bolek Re: jak zwykle odzywają się róznego rodzaju cioty IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.03.06, 00:44
        a czy Ty wogóle się orientujesz za ile godzin miesiecznie bedzie Kolporter
        płacił a ile na tym zarobi ?
        • veilchen_ck Re: jak zwykle odzywają się róznego rodzaju cioty 29.03.06, 00:58
          a czy Ty w ogole sie orientujesz, ze mam to w glebokim poszanowaniu? sluchaj,
          pracuje uczciwie, place podatki, mandaty jak przekrocze 60 w miescie, kupuje
          cegielki, gram w totka i czasem po prostu zbijam baki, ale za finansowe sprawy
          zwiazane ze stadionem nie odpowiadam.. ciesze sie, ze wreszcie bede mogl w
          godnych warunkach pilkarskiego swieta dopingowac swoja druzyne.. ciesze sie, ze
          Pan Klicki jest Scyzorykiem i zafundowal nam poziom ekstraklasy.. to, ze zarabia
          na calej inwestycji to tylko nalezy sie cieszyc (z jego punktu widzenia) albo
          winic kogos z wlascicieli obiektu, ze sie dali wycyckac.. maja do czynienia z
          biznesmenem a nie jakims handlarzem z bazarow.. czemu nikt inny nie startowal w
          przetargu na dzierzawienie stadionu? trzeba bylo zrzutke zrobic z przyjaciolmi,
          od cioci ze stanow pozyczyc i wygrac, wynajac i podnajac Kolporterowi i
          zarobic.. upraszczam bardzo sprawe, ale juz mi sie chce spac.. ;))) ja jestem
          szczesliwy, ze stadion rusza, jesli jestes przeciwnego zdania to ani ja Ciebie
          ani Ty mnie nie przekonamy.. bo w milosci do ukochanego klubu nie ma
          racjonalnych przeslanek.. ;)) tak jak za reprezentacja na przyklad dwa razy
          jechalem do Anglii, dwa razy do Szwecji na tegie baty ale jedziesz by byc i czuc
          to swieto futbolowe.. pozdrawiam i pozytywnych emocji zycze ;)
          • Gość: bmm Re: jak zwykle odzywają się róznego rodzaju cioty IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.03.06, 08:00
            popieram
            • bmwariat Re: jak zwykle odzywają się róznego rodzaju cioty 29.03.06, 08:06
              atmosfera na meczach zwłaszcza reprezentacji jest wyjątkowa:)
              Też jeżdziłem z reprezentacją na mecze:))
              Pozdrawiam normalność:))
    • Gość: re Re: Historie o Stadionie IP: *.tpnet.pl / *.tpnet.pl 29.03.06, 10:02
      re
    • Gość: cbr Re: Historie o Stadionie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.03.06, 16:38
      Stadion buduje Skanska nie MOSiR, Stadion lekkoatletyczny już po co drugi?????
      Koncerty? Czemu nie? Nie wiem skąd masz informacje, że ich nie będzie.
      Info dla Bolka: miasto otrzymuje 92.000 zł. miesięcznie za wynajem stadionu.
      Jeszce jedno: stadion jest dla KORONY nie Kolportera.
    • Gość: Gargamel Re: Historie o Stadionie IP: 81.6.130.* 29.03.06, 17:29
      A może jest coś prawdy w tym, że sama budowa stadionu to wykonanie jednego z
      przedwyborczych zobowiązań WEL-a wobec Kolportera czy jego właściciela? Że
      prawdziwą KASIORĘ bedzie miał z tego Dzierżawca Stadionu /wiadomo o kogo
      biega/, a nie Miasto, które w "nagrodę" ponosić będzie ogromne koszty remon-
      tów? Ze w niedalekiej przyszłości Władze Kielc pozbywając się tego "kłopotu"
      ZGOLĄ Stadion Dzierżawcy lub "wynajmą" mu go na 99 lat? Itd.itd.
      • Gość: podgarlanka Re: Historie o Stadionie IP: *.pkp.kielce.msk.pl 29.03.06, 17:49
        ogłoszenie: zamienie piłke na inauguaracje na nowym stadionie na głowe Gargamela
        • Gość: Gargamel Re: Historie o Stadionie IP: 81.6.130.* 29.03.06, 21:51
          Doskonały DOWCIP - Drogi Kibolu.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka