Dodaj do ulubionych

Sklepy, handel

01.05.06, 10:38
Od 29 kwietnia 2006 działa nowy sklep, spożywczo-ważywny. Do dobry pretekst do
rozpoczęcia nowego wątku, o handlu na naszym osiedlu. Co sądzicie o nowym
sklepie? Czekam na recenzje, jeszcze sam nie byłem...
admin
Obserwuj wątek
    • tehajot Re: Sklepy, handel 02.05.06, 22:23
      muszę przyznać - podziwiam właściciela kolejnego osiedlowego spożywczaka, że
      zdecydował się na walkę z Poziomką i Kacprem.
      odwiedziłem nasz nowy sklep i narazie trudno rokować czy to co już pisałem na:
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=39323&w=40821646&a=41048074 się
      sprawdzi - oby nie. szkoda będzie lokatorów bloku nr 1 gdy pod oknami będą
      mieli towarzystwo amatorów wina marki wino.
      pożyjemy, zobaczymy..
    • tehajot Re: Sklepy, handel 23.05.06, 17:15
      wygląd jednak, że moje obawy były jak dotąd bezpodstawne
      sklep ma się dobrze i odwiedza go nawet chyba więcej osób niż Poziomkę?
      _________
      cogitationis poenam nemo patitur /Nikt nie ponosi odpowiedzialności za swoje
      myśli
      (prawo rzymskie)
    • don_1 Re: Sklepy, handel 02.07.06, 10:51
      Całkiem fajni ludzie ,przynajmniej widać ,że im zależy starają się ale czas
      pokaże czy poradzą sobie z konkurencją ?
      • misiek982 Re: Sklepy, handel 08.07.06, 20:20
        Zgadzam się, ludzie są fajni i widać że im zależy. Tylko szkoda, że z założeń
        nie pozostało wiele. Warzywaniak stopniowo przeradza się w sklep monopolowy.
        Owoców i warzyw jest coraz mniej, za to codziennie można spotkać przed sklepem
        stale tych samych ludzi (kobiety i męższczyźni, często z dziećmi), którym na
        pewno to nie przeszkadza - oni spragnieni są innych produktów (czytaj "piwo").
        Wcale nie jest to fajne a nawet bardzo niesmaczne. Ciekawe jak znoszą to
        mieszkańcy bloku nr 2, których okna sąsiadują ze sklepem LIBRA - przecież
        muszą ich słuchać i na nich patrzeć. Współczuję im. Ciekawe kiedy zajmią się tą
        sprawą odpowiednie władze i TBS? Czy właściciele sklepu nie obawiają się, że to
        fatalnie odbija się na ich opinii? Póki co wydaje się, że są zadowoleni z
        takiego obrotu sprawy. Wtedy konkurencja ma duże szanse. Myślę, że jest wielu
        mieszkańców osiedla, których też razi ten "widok".
        • don_1 Re: Sklepy, handel 10.07.06, 00:39
          Nie mam zwyczaju odpisywać na postytego typu (myśle ,że to jest zbyt osobiste
          albo jesteś z bloku nr 2 albo ze sklepu ,,,,,konkuręcji)mieszkam tu troszkę i
          widzę jedą różnicę Ci sami ludzie przenieśli się pod "Libre"ale to nicm nie
          zmienia bo młodzież która dewastowała kotłownie nr 2 teraz jest koło"Poziomki"i
          dewastuje kotłownie nr.1...I nie wiem co lepsze wolałem rodziców pijących piwo
          niż ich pociechy palących BÓG wie co? a co do sklepu to powiem jedno mnie
          odpowiada ,przynajmniej nie zamykają 15-ście minut przed czasem bo im pasuje
          autobus .Fakt ,że mają teraz wódkę swiadczy ,że się rozwijają i ciągle są dla
          mnie młodzi gniewni licze na nich (jest to osobiste bo mi się podoba jak ktoś
          próbuje przeciwstawić się siecią to liczę ,że im się uda )zawsze kupiłem
          warzywa które chciełem kupić!ale przecież to nie market zawsze możemy położyć
          konkuręcje i stworzyć monopol !Żądamy powrotu pani Rymusi !!!(ja pamiętam )
          Pozdrawiam wszystkich !!
          • know1 Re: Sklepy, handel 10.07.06, 12:08
            Bez względu na to, co kto sobie myśli o danym sklepie, to zgodznie z przepisami
            nie wolno spożywać alkoholu w sklepie i zakłócać porządku. Ja jak na razie nie
            zauważyłem, żeby osoby pijące tam piwo, zakłócały porządek. Pożyjemy, zobaczymy.
            admin
            • misiek982 Re: Sklepy, handel 14.07.06, 09:25
              Użytkownik don_1 jest niezwykle ciekawą postacią. Po przeczytaniu jego
              wypowiedzi na wszystkich wątkach stwierdzam, że ironizuje i krytykuje prawie
              wszystkie tematy poruszane przez pozostałych użytkowników FORUM. Próbuje nam
              coś udowodnić, ale tak naprawdę to chyba sam nie wie co. Ciekawe co jego
              zdaniem powinno być tematem naszych dyskusji. Chyba tylko powinniśmy wychwalać
              nowy sklep na osiedlu, ich właścicieli, towar, który jest tam dostępny i
              pozostałe "walory". Nie próbuję się domyślać kim jest don_1. Uważam, że rażące
              zjawiska na naszym osiedlu można wyeliminować, chyba że komuś na tym nie
              zależy. Mnie akurat nie bawi widok grupy ludzi oblegających sklep przez całe
              popołudnie. Ale rozumiem, że komuś może się to podobać. Mam jednak cichą
              nadzieję, że takich jak ja jest więcej na naszym osiedlu. Fakt, że sklepu nie
              zamykają 15 minut wcześniej też nie jest dla mnie najważniejszym atutem. Mimo
              wszystko pozdrawiam ciepło don_1 i wszyskich użytkowników FORUM.
    • szczery_nad_wyraz Re: Sklepy, handel 26.07.06, 01:19
      Szkoda tylko że żaden sklep nie jest otwarty dłużej niż do 22- giej.Nie ma
      gdzie póżniej kupić piany i trzeba drałować do Mateusza na Dąbrowe.Albo na Stat
      Oil.Latem to pół biedy ale zimą to katastrofa-zimno ciemno i do domu
      daleko.Pozdrawiam wszystkich miłośników pysznego,zimnego PIWKA !!!
    • tehajot Re: Sklepy, handel 28.07.06, 13:17
      niestety chyba przyszedł czas (naprawdę piszę to z wielkim żalem) żeby
      zweryfikować opinię nt. naszego sklepu LIBRA :(
      o osobach stojących przy jego wejściu już dużo zostało napisane - tutaj dodam
      tylko jedną uwagę! dlaczego nikt ze służb mundurowych nie reaguje? przy
      obowiązujących przecież ciągle przepisach o wychowaniu w trzeźwości w myśl
      których spożywanie alkoholu nie powinno odbywać się w miejscach innych niż
      wyznaczone i w pewnej dość znacznej odległości od sklepu w którym został
      nabyty!!!
      po drugie - co można łatwo zauważyć zaraz po wejściu - niestety miejsce
      bezalkoholowych produktów zaczyna wypierać właśnie produkt alkoholowy. staram
      się zrozumieć właścieli, że zamawia się rzeczy które przynoszą największe zyski
      ale wszystko ma swoje granice - albo branża sklepu zmieni się tylko
      na "monopolowy" albo niech starają się utrzymać odpowiedni poziom zaopatrzenia
      w pozostałe produkty!!!
      _________
      cogitationis poenam nemo patitur /Nikt nie ponosi odpowiedzialności za swoje
      myśli
      (prawo rzymskie)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka