Dodaj do ulubionych

Kielce sa piekne

IP: 82.139.26.* 01.05.06, 15:41
ciekawa architektura
zamki i palacyki
piekna okolica
gory lasy i przyroda

male ale za to nie takie zbuzowane jak wielkie aglomeracje
wszedzie blisko

ja tma lubie te Kielce
nie wiem dlaczego czasem kojarza sie innym pejoratywnie
Obserwuj wątek
    • Gość: Peyor Re: Kielce sa piekne IP: *.ny325.east.verizon.net 01.05.06, 19:26
      A od ktorej strony, bo ot tej mojej to byla dziura, jest dziura i bedzie
      dziura, w ktorej ino psy wieczorami szczekaja jak wlasciciele lataja po Tesco.
      Moze to byc i piekne dla tych co nosa poza Kostomloty nigdy nie wysadzili.
      Nawet Pacanow dla nich moze byc piekny. Ponadto pojecie piekna jest wzgledne.
      Dla mnie piekne sa te stare rudery uwiecznione na starych fotografiach, te
      wszystkie rozwalajace sie plotki,konskie odchody na glownych szlakach,nigdy nie
      sprzatane chodniki, i pomyje wylewane z wiaderek pod nogi. To jest naprawde
      piekne..., co tam jeden pala-cyk i jeden zameczek za murkiem. Lepperek jako
      wicepremierek tez jest piekny i jaki swojski. Piekny jest tez jeden krasnoludek
      ale za to z ogromym kapturkiem. Ja tez jestem piekny choc nie widoczny. Peyor.
      • Gość: Mar Re: Kielce sa piekne IP: *.futuro.kielce.msk.pl 01.05.06, 22:13
        Ty spadaj stąd
      • Gość: misterxy Re: Kielce sa piekne IP: 87.207.225.* 01.05.06, 22:45
        Nie podzielam twojego zdania, ale fajnie to obrałeś w słowa.
      • Gość: R Re: Kielce sa piekne IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.05.06, 18:09
        moze podaj przykład pięknego miasta tej wielkosci to porównamy.
        oczywiście w Polsce
        • Gość: Peyor Re: Kielce sa piekne IP: *.ny325.east.verizon.net 03.05.06, 23:08
          Kto gdzie siedzi tam jest mu pieknie.Znam jednego co mu pieknie w Pacanowie i
          to nie tylko dlatego, ze tam kozy kuja. Peyor
          • Gość: xtrmntr Skad ty mozesz wiedziec jak CK wygladaja? IP: *.cable.mindspring.com 05.05.06, 01:31
            Albo skad mozesz znac kogos w Pacanowie?

Skoro siedzisz w stanach cwoku?!
            • Gość: Peayor Re: Skad ty mozesz wiedziec jak CK wygladaja? IP: *.ny325.east.verizon.net 05.05.06, 03:59
              Siedze w Stanach i wiem duzo wiecej o Kielcach i Pacanowie niz ty cwoku o nich
              wiesz a jak chce wiedziec wiecej to wsiadam w samolot i nastepnego dnia wiem to
              co chcialem wiedziec. Ty cwoku nie masz pojecia jak to zrobic bo nie umiez
              nawet na lotnisko dojechac tylko cie ktos musi zawiezc. Peyor
              • Gość: xtrmntr Wychodzisz ze swojego luksusowego apartamentu... IP: *.cable.mindspring.com 05.05.06, 06:05
                ...jak UA z Atlanty laduje zaraz na JFK, zamykasz trzesacymi sie od
                przejezdzajacego metra rekami swoj 'dobytek', wsiadasz do swojego luksusowego
                Accorda '83. I po 5 minutach parkujesz przy smietniku za pasem startowym JFK bo
                nie ma tam parkingowego. A pozniej to juz pikus - skok przez ogrodzenie, szybki
                marsz przez plyte lotniska miedzy ladujacymi i startujacymi samolotami,
                odnalezienie Boeinga ze znaczkiem LOTu i ukrycie sie w luku bagazowym.

Fakt. Nie wiem jak sie dostac na lotnisko.

Chyba ze pomylilem i powinienem napisac o O'Hare?
    • Gość: xtrmntr No. CK rulez! IP: *.cable.mindspring.com 02.05.06, 05:05
      Wreszcie po roku sie przekonam jak wygladaja po wszystkich zmianach o ktorych
      tylko czytalem:D:D:D:D:D:D:D:D:D
    • Gość: kola Re: Kielce sa piekne IP: *.tkdami.net / *.tkdami.net 02.05.06, 09:46
      nie jest zle
    • Gość: lodzianin Re: Kielce sa piekne IP: *.tkdami.net / *.tkdami.net 03.05.06, 09:51
      tez mi sie podobaja,fajnie polozone
      • Gość: LP Re: Kielce sa piekne IP: *.tkdami.net / *.tkdami.net 03.05.06, 17:15
        Szczera prawda!
        • Gość: alfa prawdziwy Re: Kielce sa piekne IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.05.06, 18:05
          ale poza połozeniem juz gorzej - np Stadion - piekne miejsce - ale - moga cie
          rozjechac samochodem nawet na małej alejce, wybudowali w środku lasu chaty -
          teraz =pijokiki chlaja juz 3 dzien - obok sa hustawki co by dzieci laczyły
          przyjemne z pozytecznym, jak cie nie najedzie rowerzystta, no to motocyklista
          albo Pani Jaśnie na Koniu, śmieci na każdym kroku - kopczyki juz obrąśnietye i
          jeszcze nie porośniete - psy lataja, sraja i hołota sie cieszy - powiedz cos
          komus uprzejmnie że nie rzyczysz sobie rotwaiilera na kpolanach to cię swymyśła
          i ciesz sie ze cie nie pogryzie
          a - mozesz zawsze zadzwońic do Strazy Miejskiej - radzesamemu sie przekonac - w
          cenie połaczenia masz niezły kabaret - policje to mozesz tam czasem wcześnie
          rano zobaczyc jak posypiaja na dyżurze - tylko musisz tam wcześnie wstac gdzieś
          około 5-tej - zreszta to jest jedyna pora gdzie mozesz spokojnie spacerowac -
          miejscowi jeszcxze śpia - około 7 mieszkańcy ul Na stadion juz zaczynaja
          wyprowadzac psy\
          Takich pieknych miejsc w Kielcach jest wiele - przetrwały pomimo mieszkańcom
    • Gość: kamil Re: Kielce sa piekne IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.05.06, 18:13
      Piękne miasto.
      • Gość: Kielczanko-warszaw Re: Kielce sa piekne IP: 83.238.11.* 04.05.06, 14:13
        Nie widze powodów dla ktorych ktoś komu Kielce się nie podobaja miałby tu
        zostawać. Najlepiej narzekać i nic nie robić. Cóż ocenia się wszystko według
        własnego punktu widzenia... . Kielce sa pięknym miastem i dostzrega to myślę
        każdy, kto wynuzył nos gdzies dalej. Ja np jestem teraz w Warszawie, która za
        nic nie ma takiego położenia, klimatu, śpiewu ptaków, ciszy...ale ma za to co
        innego. ....wiecie nigdy nie dostzegałam tego, że ul. Kościuszki jest tak
        bardzo "pod górkę" położona - takich rzeczy sie nie widzi, jeśli siedzi się w
        tym mieście na codzień. Cudze chwalicie... . Wracam tu często i chętnie:)
        Pozdrowienia.
        • Gość: Jaga Re: Kielce sa piekne IP: 81.219.132.* 05.05.06, 02:16
          Nie urodziłam się tu, nie wychowałam, mieszkałam w kilku miejscach w Polsce,
          ale w Kielcach podoba mi się najbardziej, bo są pięknie położone, skądkowiek
          nie wyjdziesz trafisz na niezapomniany widok i las. Niby mieszka tu 200 tys.
          ludzi a w zasadzie wszystiich, którzy cię interesują znasz, tyle, ze prostactwa
          i prymitywnego chamstwa sporo, ale to chyba nie zalezy od miasta a już na pewno
          nie od wsi, którą się tu pogardza jak nigdzie indziej w kraju, moze dlatego, ze
          to korzenie kielczan.
          • Gość: Ajgor Re: Kielce sa piekne IP: 81.26.13.* 05.05.06, 08:11
            Masz rację, że tutaj pogardza się wsią głównie dlatego, iż większość Kielczan
            jest mieszczuchami dopiero w 1, co najwyżej 2 pokoleniu. Mają jeszcze
            kompleksiki i dowartościowują się bluzgając na "wsioków". Jak czasem, czytam
            wpisy na tym forum to tak naprawdę żal mi tych ludzi którzy takie rzeczy
            wypisują. Muszą mieć spore problemy ze świadomością, że ich właśni rodzice to
            prosto od pługa i obory do mieszkania w bloku się wprowadzili.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka