Dodaj do ulubionych

WIELKA ORKIESTRA A TVP! S K A N D A L !!!

IP: PROXY:* / 172.16.1.* 10.01.03, 22:02
Po pierwsze zobaczcie jakie gwiazdy dzięki Telewizji przyjadą do Kielc.

Ktoś powie -po co telewizja -liczy się dar serca i zebrana kwota. Tak...ale
nie trzeba chyba nikomu tłumaczyć, że za TV ciągną gwiazdy.... tyle, ze
razem z krakowskim ośrodkiem ominą Kielce szerokim łukiem - również i w tym
roku.
Pewnie zobaczymy jedynie w kulawej 25 -sekundowej migawce z Kielc i
wojewodztwa..to co w zeszłym roku....
" w podjędrzejowskiej wsi zlicytowano swinie" ..potem widzowie całego kraju
ujrzeli kwestujacego małego chłopca, który o godzinie 8 rano (wtedy robili
relacje(sic!) powiedział..jeszcze nic nie uzbierałem...

a potem przecietny widz w Polsce nie wiedział co to Kielce bo TVP Kraków
robiło relację na żywo z Kociokrętów Dolnych położonych w płd Małopolsce

Pomysleć, ze 60% naszego aboonamentu (rocznie ok 150 zł od gospodarstwa
domowego) idzie na TV lokalną .......
Pozdrawiam r_z i odsyłam do jego znakomitego wątku podpisując się pod tą
wypowiedzią bez zbędnego "ale"
www2.gazeta.pl/forum/794674,30353,794652.html?
f=60&w=4208188&a=4222714
Pozdrawiam Krissotto
Obserwuj wątek
    • Gość: gigi Re: WIELKA ORKIESTRA A TVP! S K A N D A L !!! IP: *.kielce.sdi.tpnet.pl 10.01.03, 22:07
      a właśnie, kto ma przyjechać ??? :)
    • Gość: Krissotto ....złośliwość rzeczy martwych ;) IP: PROXY:* / 172.16.1.* 10.01.03, 22:08
      Jakiś bład w adresie był -przepraszam zainteresowanych -podając tym razem, mam
      nadzieję, prawidłowy adres wątku napisanego przez r_z

....złośliwość rzeczy martwych ;)

www2.gazeta.pl/forum/794674,30353,794652.html?f=60&w=4208188&a=4222714
      • Gość: Albi TVP Lajkonik IP: *.kielce.sdi.tpnet.pl 10.01.03, 22:14
        Powiem szczerze: nie oglądam TVKraków, nie chcę się denerwować.

Uważam że TVP Kraków ma duży wkłąd w to iż nadal jesteśmy jednym województwem
        tak beznadziejnie obsługiwanym przez telewizję...

A abonament? Trzeba go płacic???
        ;-)
    • Gość: Albi WOŚP - poniżające... IP: *.kielce.sdi.tpnet.pl 10.01.03, 22:22
      Poniżające dla państwa polskiego jest to, iż dobroczynna akcja jaką jest WOŚP
      ma takie duże znaczenie.
      Pewnie, takie zbióki są dokonywane wszędzie, nawet w bogatych krajach, ale tam
      zebrane pieniądze w obliczu budżetów na lecznictwo mają charakter marginalny.
      U Nas natomiast, bez tej akcji znaczna cześć szpitali miała by sprzęt z lat
      80...
      • Gość: kontra Re: WOŚP - poniżające... IP: *.kielce.cvx.ppp.tpnet.pl 10.01.03, 22:38
        Ciekawe jest także to, że MZ ma pieniądze ze zbiórki WOŚP niejako wkalkulowane
        w swój budżet. JO konsultuje z nimi planowane zakupy. Tymczasem jak pewnie
        wiecie Łapcio zafundował sobie dwa samochody za 300 tys. Dobrze chociaż, że
        sztuka wychodzi mniej niż dla naszego wojewody. Pozdrówko!
    • Gość: Video Re: WIELKA ORKIESTRA A TVP! S K A N D A L !!! IP: uroczysko:* / 10.140.114.* 10.01.03, 23:50
      Znam Owsiaka od jakiegoś czasu, widuje się z nim raz na dwa, trzy miesiace w W-
      wie. Jeszcze przed X finałem WOSP , Owsiak poradził mi w jaki sposób można by
      było przeprowadzić transmisję tv na żywo z Kielc z X finału WOŚP. Postawienie w
      tym dniu transmisyjnego wozu tv. w Kielcach to żaden problem dla TVP. Owsiak
      miał przekonać pewne osoby w TVP aby wóz mógł przyjechać do Kielc, a nie do
      Torunia. Ale muszą być spełnione pewne warunki i musi być zainteresowanie ze
      strony władz miasta. Wspominałem wiosną 2001 roku kilku osobom które miały
      wpływ na ówczesne władze, o takiej możliwości, aby na jubileusz WOŚP Kielce
      mogły zaistnieć na antenie TVP.
      Tak naprawdę niewiele trzeba było zrobić ze strony władz, aby doprowadzić do
      przyjazdu Tv. Napisałem za poradą Owsiaka wstępny scenariusz imprezy X finału
      w Kielcach, który musiał być złożony najpóżniej do września 2001 z
      zapewnieniami władz o wkładzie w takie przedwsięmzięcie, ale cóż z tego, gdy
      nie spotkałem się z żadnym zainteresowaniem naszych władz, ani innych mediów.
      Pomysł scenariusza był prosty i banalny, chodziło w nim aby zagrali w Kielcach
      wszyscy artyści, Ci starsi i Ci będący na topie, którzy pochodzą i wywodzą się
      z Kielc i kieleckiego. Nikt się nie zgłosił i nie zainteresował pomysłem.
      A mogło być tak fajnie.
    • Gość: Lukasz Re: WIELKA ORKIESTRA A TVP! S K A N D A L !!! IP: *.kielce.sdi.tpnet.pl 11.01.03, 11:00
      mimo iż jestem kielczaninem, nasze miasto darzę dużą sympatią to czuję się tu
      trochę dziwnie... Chodzi o to że nie ma żadnej rozrywki z prawdziwego
      zdarzenia. Też udziłem się że XX finał WOŚP będzie jakimś odbiciem od dna. Ale
      nic bardziej mylnego. Ludzie rządzący w tamtym roku w Kielcach olali sobie
      brzydko mówiąc akcję Jurka Owsiaka. Przyszedł nowy prezydent. Wiele obiecywał
      w swych wojażach przedwyborczych. Ale postanowił swojemu poprzednikowi
      (poprzednemu prezydentowi Kielc) zrobić na złość i postanoowił nie remontować
      dalej ulicy Sienkiewicza. Pokazał ze to on teraz rządzi w Kielcach i nie
      zmieni tego nic...on o wszystkim decyduje. Pojawiła się perspektywa rozwoju
      kieleckiej piłki( najpopularniejszej dyscypliny sportowej na świecie) i w
      naszym kraju. Przyszła bogata firma zainteresowała się sytuacją kieleckiej
      kopanej. Przypomnę, ze Ostrowiec miasto 80-tysięczne ma i ładny stadion(jeden
      z lepszych w Polsce) i ekstraklasę piłkarską. Kielce( ponad 220-tysięczne
      miasto wojewódzkie) i groźba 4 ligi piłkarskiej!!! Gdyby nie przyjście możnego
      sponsora zapewne tak by się stało, bo klub balansował na krawędzi utrzymania
      się w 3 lidze piłkarskiej. ,,Dzisiejszy'' prezydent Kielc postanowił jednak
      nie pomagać perspektywie wyciągnięcia kieleckiej piłki z dołka. Postanowił
      przekazać na kopaną śmieszne pieniądze. Nawet nie będę przytaczał słów pana
      prezydenta bo to istna parodia. Ciekawi mnie tylko czy miasto wojewódzkie
      jakim są Kielce doczeka się czasów kiedy podczas WOŚP będzie ,,coś''
      organizowane w naszym mieście, czy TV kielecka nie będzie tak jak dotychczas
      traktowana po macoszemu, czy doczekamy się wykończenia( a raczej dalszego
      remontu) naszej głównej ulicy-Sienkiewki i wreszcie czy dane nam będzie
      przeżywać radośći z gry naszych piłkarzy nożnych chodźby w 2 lidze
      piłkarskiej. Życzę tego sobie oraz innym Kielczanom złaknionym w naszym
      mieście rozrywek z prawdziwego zdarzenia. Pozdrowienia dla Krisotto
      • Gość: MirMir Re: Piłkarze! S K A N D A L !!! IP: 212.244.76.* 11.01.03, 11:35
        Jak słyszę ile tacy "kopacze" zarabiają to profesjonalna piłka nożna mogłaby dla mnie nie istnieć. Wolę pograć sam niż patrzeć jak nasi (i kieleccy i narodowi) piłkarze się męczą i blamują raz za razem. Widać wyraźnie, że nie chce im się biegać za piłką. I krew się we mnie gotuje, że te leniwce patagońskie zarobią za rok tyle ile ja przez 10-20.
      • Gość: Krissotto Re: WIELKA ORKIESTRA A TVP! S K A N D A L !!! IP: PROXY:* / 172.16.1.* 11.01.03, 11:49
        Łukasz -faktycznie sprawa WOŚP w Kielcach to totalna kompromitacja. Poza Edytą
        Gepert do Kielc nie przyjedzie żadna gwiazda estrady (w szerszym rozumieniu).
        O ile pamiętam znane zespoły w czasie finału Orkiestry gościły tu ostatnio
        bodaj w 1993 roku (Golden Life, Proletaryat, KASA), potem raz chyba tylko Lady
        Pank zawitał i finito. Ukłony dla włodarzy miasta i TVP Kraków. "Dziękujemy"

Co do stadionu, to z artykułu pisanego przez Wybiórczą wynika, ze Lubawski
        doszedł do porozumienia z Kolporterem. Dzięki czemu spokojnie trwają
        przygotowania do batalii o drugą ligę. Nie da się jednak ukryć, ze pieniądze
        przeznaczone na ten cel przez Lubawskiego są śmiesznie niskie w porównaniu z
        tym co oferował Stępień. Choć w przypadku obecnego włodarza..cieszyć się chyba
        należy iż wogóle zainteresował się piłką nożną...do tej pory chciał reklamować
        miasto przez piłkę ręczną -o której poza Płockiem, Lublinem i Kielcami(tam
        gdzie są silne drużyny) nikt w Polsce nie słyszał.

Nie zgodzę się z Tobą jednak iż w Kielcach się nic nie dzieje. Ja w ciągu
        ostatnich kilku lat obejrzałem na kieleckich scenach wszystkie (z małymi
        wyjatkami) znane polskie kapele rockowe (naprawdę długo by wymieniać). Pod tym
        względem źle nie mamy- odpadamy jedynie w rywalizacji z Poznaniem, Katowicami,
        Warszawą. Tam przyjeżdżają dodatkowo zagraniczne gwiazdy. Bo tam są hale
        (Spodek, Arena, Torwar) - które pomieszczą chętnych obejrzenia dużego
        widowiska. U nas tego brakuje to fakt i najwyższa pora, zeby i Lubawski
        zrozumiał że stadion czy hala to nie tylko sport -to także promocja miasta
        poprzez scenę muzyczną.... (pochwalić się możemy jedynie amfiteatrem- ale to
        tylko latem, gdy swieci słońce)

Pozdrowienia dla Lukasza
      • Gość: aga Re: WIELKA ORKIESTRA A TVP! S K A N D A L !!! IP: uroczysko:* / 10.140.18.* 12.01.03, 18:56
        W sytuacji ,kiedy w budżecie brakuje na wszystko,rozrywka schodzi na dalszy
        plan i uważam,że jest to słuszne.Pomyśl ! masz kilka złotych i musisz podjąć
        decyzję chleb czy kino (a jesteś bardzo głodny).
    • Gość: cvs Re: WIELKA ORKIESTRA A TVP! S K A N D A L !!! IP: *.proxy.aol.com 12.01.03, 19:25
      Skandal za skandalem i skandalem pogania.Po co ta orkiestra rzepoli?Po to by
      panstwo mialo na co innego wydawac??Orkiestra rzepoli a Miller oblatuje F-16 i
      sie zawsze wyzywi.Co innego sierotki, moga nie doczekac.cvs.
      • Gość: Krissotto Re: WIELKA ORKIESTRA A TVP! S K A N D A L !!! IP: PROXY:* / 172.16.1.* 12.01.03, 22:42
        Miller lata F-16 -ale dzieki temu bedziemy mieć OFFSET. Gorzej, że minister
        zdrowia kupuje sobie drogie limuzyny..bo zapewne Orkiestre ma przewidziana w
        budżecie....

Co do pytania...kino -czy jedzenie...?
        Oczywiscie, ze jedzenie. Ale nie zrozumiałaś chyba praw promocji, marketingu.
        Dzieki telewizji lepiej moglibysmy "sprzedac" (w dobrym tego słowa znaczeniu)
        nasz region. (skoro płacimy 150 zł rocznie z czego 60% idzie na TV regionalną
        to chyba mamy prawo czegoś wymagać..!)

Dobra reklama w TV.... i region zaczyna zarabiac. (mozna chocby zrobic to co
        w Poznaniu...z góry na Malcie zjeżdzaja narciarze z
        orkiestrzanym "swiatełkiem". Niby nic.. a jednak mieszkancy okolic Poznania
        wiedza, ze mozna tam pojechac na szusowanie.

To tylko jeden z wielu przykładów dobrej promocji. Region mozna "sprzedawać"
        na rózne sposoby... rozwija się dzieki temu infrastruktura turystyczna, dzieki
        turystom kasa miejska jest pełniejsza. Oczywiście nie od zaraz...to proces,
        który nie trwa rok czy dwa... ale jak mówię od czegos trzeba zacząć.. niech
        bedzie to wspomniana w jednym z poprzednich postów - marchewka.....a potem
        bedzie i plantacja....

Póki co Kielce ani raz nie były "live" podczas wszystkich finałów Orkiestry.
        Jak zobaczysz jakie miasta już były (nawet takie po 70 tys mieszkanców) to
        zrozumiesz jeszcze jedno. Przestaniesz płacić abonament i dzieki temu bedziesz
        miec i na kino i na jedzenie ;)))) Pozdrawiam

• km29 Re: WIELKA ORKIESTRA A TVP! S K A N D A L !!! 13.01.03, 00:12
          Nie jestem z Kielc i nie znam sytuacji, jeżeli chodzi o organizację finału
          WOŚP w Waszym mieście.

Natomiast co do reklamy regionu, to zgadzam się w zupełności, że pokazanie
          jego zalet w TV dałoby efekt.

Trafiłam do Kielc niadawno po raz pierwsz, ale był to przypadek. Żałuję, że
          nigdy wcześniej tam nie byłam, bo i miasto i okolica jest naprawdę piękne.
          Pozdrawiam wszystkich mieszkańców Kielc i okolic.
          KM29 z Warszawy
    • Gość: malutka Re: WIELKA ORKIESTRA A TVP! S K A N D A L !!! IP: *.kielce.sdi.tpnet.pl 13.01.03, 01:24
      Czy ktos widzial wejscie z kielc transmitowane okolo polnocy? Zenada...
      przerwana przez pania redaktor z TV Krakow w polowie zdania relacja z imprezy
      w KCK...niesamowita jest promocja naszego regionu...
      • Gość: Warszaw Re: WIELKA ORKIESTRA A TVP! S K A N D A L !!! IP: *.acn.waw.pl 13.01.03, 01:46
        Gość portalu: malutka napisał(a):

> Czy ktos widzial wejscie z kielc transmitowane okolo polnocy? Zenada...
        > przerwana przez pania redaktor z TV Krakow w polowie zdania relacja z imprezy
        > w KCK...niesamowita jest promocja naszego regionu...

Ale was LAJKONIKI pokazali w TV. :-( Chyba WAS NIE LUBIĄ??? , czy CO ??? !!
        • Gość: Krissotto Re: WIELKA ORKIESTRA A TVP! S K A N D A L !!! IP: PROXY:* / 172.16.1.* 13.01.03, 10:41
          > Gość portalu: malutka napisał(a):

> > Czy ktos widzial wejscie z kielc transmitowane okolo polnocy? Zenada...
          > > przerwana przez pania redaktor z TV Krakow w polowie zdania relacja z impr
          > ezy
          > > w KCK...niesamowita jest promocja naszego regionu...

Tak...doczekałem się materiału z Kielc na antenie i byłem świadkiem tej żenady
          w wykonaniu redaktorki z Krakowa.
          Widziałem też, co mi się bardzo spodobało również to, ze dziennikarz ( jak
          przypuszczam narażając się dyrekcji w Lajkonikowie) nie opuścił tematu
          licytacji drewnianego wozu transmisyjnego Telewizji Polskiej w Kielcach (na
          scenie stał drewniiany wóz jakim zwykle wozi się siano :))))) To był znakomity
          pomysł .....ale być może dlatego tak szybko i w "pół zdania" nas zdjęli z
          anteny?.....

P.S.Pozdrawiam Warszawę i Szczecin!!! Jeśli nie moglibyśmy mieć własnego
          ośrodka -wolałbym już podłączyć się do ośrodka portowców :))))Mówię poważnie :)

Jak widać nie tylko my mamy takie zdanie o TVP Kraków. Może by tak przestać
          płacić abonament??? 60% ze 150zł rocznej opłaty idzie właśnie do
          Lajkoników......
          • zeluq Re: WIELKA ORKIESTRA A TVP! S K A N D A L !!! 13.01.03, 11:43
            Gość portalu: Krissotto napisał(a):

> Jak widać nie tylko my mamy takie zdanie o TVP Kraków. Może by tak przestać
            > płacić abonament??? 60% ze 150zł rocznej opłaty idzie właśnie do
            > Lajkoników......

niektorzy juz to dawno zrobili :)
          • Gość: malutka Re: WIELKA ORKIESTRA A TVP! S K A N D A L !!! IP: *.kielce.sdi.tpnet.pl 13.01.03, 14:51
            Faktem jest ze ta relacja nie byla na zywo, tylko raczej zmontowana juz
            wczesniej, wiec p. redaktor nie mogla wtracic sie i przerwac, tylko tak
            bezczelnie sciszyli naszego recenzenta...
            pozdrawiam...
    • Gość: inny S K A N D A L !!! (nie ma tekstu) IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 13.01.03, 06:26
      • drs Re: S K A N D A L !!! (nie ma tekstu) 13.01.03, 16:19
        Tak zawsze było,jest i mam nadzieję,że już niedługo będzie.Skrajnie
        nieobiektywny,chamski sposób pokazywania wszystkiego co niekrakowskie a
        szczególnie kieleckie.Jeszcze jeden przyczynek do zerwania więzi z OTV
        Kraków.Jak nie można z nimi współpracować to na Boga może podpiąć sie pod
        Warszawę lub Łódź bo to do niczego nie podobne.
        • Gość: Papcio Muchomorek Re: S K A N D A L !!! (nie ma tekstu) IP: *.gv.edu.pl / *.gazeta.pl 13.01.03, 17:54
          drs napisał:
          > jak nie można z nimi współpracować to na Boga może podpiąć sie pod
          > Warszawę lub Łódź bo to do niczego nie podobne.
          Wszystkie nieszczęścia kieleckiej placówki TVP zaczęły się po przekazaniu jej
          spod opieki Łodzi pod opiekę Krakowa. Zdarzyło sie to w stanie wojennym. Tuż
          przed 13 grudnia nadane zostały z Łodzi ostatnie "Wiadomości Kieleckie". W tym
          czasie ośrodki TVP dysponowały we wszystkie dni powszednie lokalnym pasmem
          informacyjnym od 19.00 do 19.30 (doskonały czas, do Dziennika Telewizyjnego).
          Jeden dzień w tygodniu Łódź przeznaczała na "Wiadomości Kieleckie", które
          przygotowywał Jan Goc na zmianę z Józefem Wierzbą - obaj z Redakcji
          Telewizyjnej kieleckiej rozgłośni Polskiego Radia. Przygotowujący audycję był
          w Łodzi dzień wcześniej i przygotowywał materiały, w dniu emisji przyjeżdżała
          reszta ekipy, w tym kielecki prowadzący (w ostatnim okresie bodajże Jan Goc i
          Zbigniew Szczepańczyk). Audycje prowadzone były na żywo, składały się z
          czytanych i filmowych informacji lokalnych oraz rozmów w studiu z zaproszonymi
          gośćmi.

Przez wszystkie następne lata nie udało się w Krakowie wytargować takiego
          udziału programów z Kielc w stosunku do rodzimych, jakie zapewniała TVP Łódź.

Papcio Muchomorek
    • Gość: Lukasz Re: WIELKA ORKIESTRA A TVP! S K A N D A L !!! IP: *.kielce.sdi.tpnet.pl 13.01.03, 17:50
      z tego co widzę nie tylko ja i Krissotto jesteśmy niezadowoleni z TVP Kraków,
      to o wiele więcej osób...o czymś to świadczy:)))))
    • joniu GDZIE TE CZASY..... 13.01.03, 20:08
      kiedy to gralo Golden Life, Proletaryat, Lady Pank, ONA itd...
      Pamietam "Orkiestre" kiedy wracajac do domu zamarzly mi doslownie spodnie (taka
      byla zabawa w hali na Zytniej)
      A wczoraj...hmmm wyszedlem na Sienkiewicza kilka minut przed 20.00 zeby
      zobaczyc co sie dzieje w naszym miescie (stolicy wojewodztwa - jakby ktos
      niewiedzial:)) no i obejrzec "swiatelko do nieba" ktore w innych miastach
      wygladalo naprawde imponujaco. Co zobaczylem?......NIC wielkie NIC, zadnych
      scen (podobno mialy byc - myslalem ze caly czas a nie tylko w dzien) zadnych
      fajerwerkow, tylko pare osob leniwie spacerujacych posrod wielkich platkow
      sniegu, ktore spadaly z nieba. Chociaz to bylo piekne....
      Dzien wczesniej bylem w Belchatowie (takie male miasto kolo Piotrkowa)widzialem
      plakaty Orkiestry (od rana do poznej nocy miala byc zabawa i pewnie byla) co
      prawda zadnych znanych kapel, ale chociaz "cos" sie dzialo.
      A u nas LIPA jak jasny gwint. No nieliczac zabawy w KCKu dla starych zrzedow w
      gajerach i wypasionym portfelem :))
      Pozdrawaiam JONIU
    • Gość: wet Re: WIELKA ORKIESTRA A TVP! S K A N D A L !!! IP: *.kielce.cvx.ppp.tpnet.pl 13.01.03, 23:34
      ogladałem info ok. 01:00 fragment z KCK ktoś uderza w deskę ona peka koszmar
      ale to nie jest tak że kraków pokazuje to co chce to złe dziennikarstwo
      przecież tak wiele się działo można było zrobić relację zawodowo ale kto to ma
      zrobić jak pracują sami amatorzy . ta edycja jest stracona opinia w polsce jest
      taka jak pokazła TV ogólnopolska co z tego że gazety lokalne opisują to jako
      sukces jak amatorzy z TV pokazali tandetę i tak poszło szkoda . w opini polski
      wypadliśmy kiepsko mimo że serce poszło za najwyższą kwotę ludzie o tym nie
      pamiętają w ich pamięci zostanie pęknięta deska i pusta sala KCK z grupą
      starych pierdzieli a przecię to orkiestra młodych na ulicach było widać .
      • Gość: Krissotto Re: WIELKA ORKIESTRA A TVP! S K A N D A L !!! IP: PROXY:* / 172.16.1.* 14.01.03, 14:38
        Gość portalu: wet napisał(a):

> ogladałem info ok. 01:00 fragment z KCK ktoś uderza w deskę ona peka
        koszmar
        > ale to nie jest tak że kraków pokazuje to co chce to złe dziennikarstwo
        > przecież tak wiele się działo można było zrobić relację zawodowo ale kto to
        ma
        > zrobić jak pracują sami amatorzy .

Dobrze prawisz...ale z jednym się stanowczo nie zgodzę - to na pewno nie byli
        amatorzy!!!!Jakiż amator mógłby tak tendencyjnie pokazać Kielce. To mógł
        zrobić tylko profesjonalista.
        A już to wejście w "pół słowa" dziennikarki krakowskiej, podczas gdy z była
        nadawana relacja z Kielc toż to czysty profesjonalizm!!!!

Nie osądzałbym tu kieleckiej ekpiy TVP... to przecież kielczanie kręcą ale
        tamci sobie montują... jesli się mylę to przepraszam..ale kiedyś tak było na
        pewno.... I montuja tak jak chcą...

• Gość: Krissotto PISZMY MAILE!!!!!!! IP: PROXY:* / 172.16.1.* 14.01.03, 16:26
      Przed chwilą napisałem maila do TV Kraków. Postanowiłem właśnie w ten sposób
      walczyc o TV. Wszem i wobec oznajmiam też, ze nie będę płacił ok 70 zł rocznie
      tylko na sam ośrodek TVP Kraków -gdy w dalszym ciągu nie będzie Kielc na
      antenie. (bo to co terazz jest to chyba nie zasługuje na szczególną uwagę..)
      Nudzą mnie już gołębie na krakowskim rynku. Ptaszki to ładne..ale troszkę ich
      za dużo.
      W treści swojego listu odesłałem Szanowną Redakcję TVP Kraków - na stronę
      forum Wyborczej w Kielcach. Wszystkim zainteresowanym działalnością TV
      lokalnej - polecam pisanie na te adresy.

P.S. Przy okazji zerknijcie na serwis internetowy TVP Kraków -ileż wiadomości
      ze Świętokrzyskiego!!! Strona wprost obsypana świeżymi informacjami z Kielc i
      okolic!!! A wy tu gnijecie na tym zacofanym forum wybiórczej....ehhhh.....

Adresy i mnóstwo informacji z Kielc dostępne na stronie TVP
      www.tvp.com.pl/
      Krakowski oddział:

dyrektor naczelny: Andrzej Jeziorek
      tel. (012) 423 65 44, fax 423 65 12
      e-mail: sekretariat@kra.tvp.pl

dyrektor programowy: Andrzej Czapliński
      tel. (012) 423 65 45, fax 423 65 12
      e-mail: sekretariat@kra.tvp.pl

sekretarz programowy: Wanda Nagórska
      tel. (012) 261 52 48, fax 423 65 75
      e-mail: sekretariat.programowy@kra.tvp.pl