Dodaj do ulubionych

manifestacja przeciwko Giertychowi

IP: *.satbit.pl / 81.219.208.* 15.06.06, 17:30
w środę, 21.06., godzinie 14.30 pod Urzędem Wojewódzkim w Kielcach (ul. IX wieków Kielc 3) odbędzie się manifestacja kieleckiej młodzieży i nauczycieli. Będziemy manifestować naszą dezaprobatę i brak akceptacji dla Romana Giertycha na stanowisku Ministra Edukacji Narodowej. Organizatorami manifestacji są: Związek Nauczycielstwa Polskiego, Stowarzyszenie "Młodzi Demokraci" oraz Federacja Młodych Socjaldemokratów, a także przedstawiciele kieleckich licealistów i studentów.
P.S.
Jeśli możesz, to roześlij tą informację do swoich znajomych, którzy mogą być zainteresowani tą inicjatywą. Dziękujemy i Zapraszamy!
Komitet "Manifestacja 2006"

----

Dzisiaj dostałem taką informację. Czy ktoś mógłby to potwierdzić?
Obserwuj wątek
    • Gość: anka kielce Re: manifestacja przeciwko Giertychowi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.06.06, 18:25
      nie wiem czy to prawdziwa informacja... ale i tak pojde. nie bedzie sie nam
      roman panoszył ;)jak bedzie manifestacja to bedzie a jak nie to zorganizujemy
      jakas...
      • Gość: Karol Re: manifestacja przeciwko Giertychowi IP: *.globit.net.pl / 81.219.210.* 20.06.06, 00:23
        Jest to oficjalna informacja, którą potwierdzam. 21.06 godz 14:30

Komitet "Manifest 2006"

P.S Manifestacja jest legalna.
      • Gość: Karol Re: manifestacja przeciwko Giertychowi IP: *.globit.net.pl / 81.219.210.* 20.06.06, 00:23
        Jest to oficjalna informacja, którą potwierdzam. 21.06 godz 14:30

Komitet "Manifest 2006"

P.S Manifestacja jest legalna.
    • Gość: megadeth Re: manifestacja przeciwko Giertychowi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.06.06, 22:26
      > w środę, 21.06., godzinie 14.30 pod Urzędem Wojewódzkim w Kielcach (ul. IX wiek
      > ów Kielc 3) odbędzie się manifestacja kieleckiej młodzieży i nauczycieli.

Legalna choć ? Bo jeszcze Piękny Roman nas milicją pogoni...
      Z chęcią się tam pojawię, pod warunkiem j.w.
      • Gość: antygiertych Re: manifestacja przeciwko Giertychowi IP: *.satbit.pl / 81.219.208.* 15.06.06, 22:30
        jezeli jest organizowana przez wyzej wymienionych to na pewno bedzie zgloszona do urzedu miasta wiec prawdopodobnie zalegalizuja. Poza tym jezeli bedziesz spokojny i nie bedziesz stawial oporu policji to nawet jakby bylo nielegalna to nic Ci nie zrobia
    • Gość: Rodzic Re: manifestacja przeciwko Giertychowi IP: *.satbit.pl / 81.219.208.* 15.06.06, 22:38
      Nie życzę sobie aby ZNP=owskie bojówki nadal uczyły i "wychowywały" moje
      dzieci. Ideały ZNP i SLD, którego są satelitą są mi obce. Zwracam się z prosbą
      do kuratora oświaty, aby wszystkich organizatorów protestu po prostu wyrzucił
      na bruk !!!. Dość wpływu czerwonej hołoty na wychowanie polskiej mlodzieży. Co
      robiło ZNP, gdy resortem oświaty rządzili ich partyjni koledzy tacy jak tow.
      Wiatr, tow. Czarny, tow. Łybacka>? Dlaczego wtedy nie protestowali? Czy
      organizatorzy i prowodyrzy protestu ze ZNP w ogóle znają program min. Giertycha?
      • agnostyk11 Re: manifestacja przeciwko Giertychowi 15.06.06, 22:51
        To Giertych ma jakiś program?
        • Gość: babetka Pułkowniku Józefie Niedziela IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.06.06, 23:31
          Twoimi wodzami były największe kanalie w dziejach Polski.
          Wystarczy wspomnieć Mariana Spychalskiego, króry był zdrajcą, agentem NKWD i
          Gestapo. Jego ręce spłynęły krwią Polaków. Ta kanalia zamiast zawisnąć na
          stryczku jest nadal marszałkiem Polski i leży na Powązkach.

Nie dizwię się, że po tak wielbionej przez ciebie szmacie, jak Maniek
          Spychalski, czy nawet morderca Jaruzelski, wolisz Jurka Wiatra od Giertycha.

Czołem pułkowniku Józefie Niedziela :)))
        • joana311 Re: manifestacja przeciwko Giertychowi 16.06.06, 13:39
          ON MA POGROM
      • Gość: antygiertych Re: manifestacja przeciwko Giertychowi IP: *.satbit.pl / 81.219.208.* 15.06.06, 23:02
        Kazdy ma prawo wyrazania wlasnego zdania choc moze sie to takim jak ty nie podobac. Ja nie chce żeby moje dzieci wychowywał ktoś pokroju Giertycha. Mam prawo to głośno powiedzieć, a apele o wyrzucenie organizatorow protestu na bruk sa sprzeczne ze wszystkimi normami moralnymi przyjętymi w cywilizowanym świecie. Człowieka aż w sercu ściska jak czyta takie farmazony jak ten powyżej.
    • Gość: Pipiii Re: Dzieci ZOMOwców IP: *.MAN.atcom.net.pl 15.06.06, 22:56
      w akcji...
      Śmieszne
      • Gość: KOCHAM WOLNOSC Re: Dzieci ZOMOwców IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.06.06, 23:21
        nie denerwuj mnie koles.. bylem na demonstracji zwg. na to ze nietrawie
        Giertycha, a nie ze mam rodzine pzpr-owska, bo nie mam .. a Ty jestes
        prostakiem zdolnym tylko do balanych uogolnien
    • kakonski Re: manifestacja przeciwko Giertychowi 15.06.06, 23:00
      Widac opozycja jes kopletnie zdegenerowana
      skoro wcaga ucznow do rozgrywek politycznych.
      Ciekawe, ze jakos do tej pory wszystko bylo cacy cacy
      i nikt nie mial nic przeciwko zadnemu z mniistrow.
      A ktos przeciz rozsprzedal za bezcen nasz ukochany kraj
      i co nie bylo was kochani manifestanci ?

Pomijajac krajow rozruby to na zewnatrz nie wygladamy powaznie
      wiec nie oczekujmy na powazne traktowanie. Teraz kazdy nam doklada
      ale skoro od wiekow drzemy koty miedzy soba o wladze to nic
      dziwnego ze wszyscy z zwenatrz kiwaja nas na lewo i prawo.
      Trudno nawet nam to dostrzec no bo niby jak skoro zaslepienie
      wewnetrznymi rozrubami nie daje nam wlasciwej perspektywy
      zobaczenie jak przegrywamy kolejne dekady, kolejne generacje.

W normalnych cywilizowanych krajach demokratycznych jak juz sie
      wybierze rzad to sie nie pluje we wlasne gniazdo a my co?

Qurede gdzie byliscie w czasie wyborow, czemu nie kandydowalisci
      ze swietlanymi ideami i programami.

Wadomo latwiej o rozrube niz o knstruktywne dzilanie.
      Zbrodnia na narodzie jest wciaganie mlodizezy do takiej nie tyle walki
      politycznej co burdy i zawieruchy inicjowanej prze wrogow narodu i
      bezmuzgowych oszlomow.

Kakon
      • Gość: antygiertych Re: manifestacja przeciwko Giertychowi IP: *.satbit.pl / 81.219.208.* 15.06.06, 23:13
        Społeczeństwo nie wybrało Giertycha na ministra edukacji. To stanowisko objął tylko dzięki koalicji. Statystyki podają, że 78% procent społeczeństwa zdecydowanie jest przeciwko objęciu tego stanowiska przez szanownego wypierda endeckiego ducha. To nazywasz demokracją? Z resztą o jakich cywilizowanych krajach mówisz? Niedawno z powodu jednej ustawy na ulice Francji wyszły wielomilionowe tłumy protestujących
      • Gość: antygiertych Re: manifestacja przeciwko Giertychowi IP: *.satbit.pl / 81.219.208.* 15.06.06, 23:13
        Społeczeństwo nie wybrało Giertycha na ministra edukacji. To stanowisko objął tylko dzięki koalicji. Statystyki podają, że 78% procent społeczeństwa zdecydowanie jest przeciwko objęciu tego stanowiska przez szanownego wypierda endeckiego ducha. To nazywasz demokracją? Z resztą o jakich cywilizowanych krajach mówisz? Niedawno z powodu jednej ustawy na ulice Francji wyszły wielomilionowe tłumy protestujących
        • Gość: babetka Lep[szy od Giertycha jest syn agenta Gestapo Wiatr IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.06.06, 23:16
          Społeczeństwo bardzo popierało syna agenta Gestapo Jerzego Wiatra na stanowisku
          ministra.
          Jerzy Wiatr na stanowisku ministra kultywował najlepsze SB-ckie i gestapowskie
          wzorce.
          • Gość: antygiertych Re: Lep[szy od Giertycha jest syn agenta Gestapo IP: *.satbit.pl / 81.219.208.* 15.06.06, 23:39
            A czy w którymś miejscu jest napisane, że będzie to manifestacja poparcia dla Jerzego Wiatra? ZPN jest tylko organizatorem. Nie znaczy to od razu, że manifestujący ich bezgranicznie popierają. W tego typu protestach uczestniczą ludzie o bardzo odmiennych poglądach jednak działają we wspólnej sprawie. A nazywanie ich "dziećmi ZOMOwców" jest conajmniej śmieszne. Wrzucacie nas wszystkich do jednego worka tak jak to robia skinheadzi. Kto nie jest narodowcem to pewnie lewak... Nacjonalizm jeszcze nigdy w historii do niczego dobrego nie doprowadził.
            • Gość: babetka Re: Lep[szy od Giertycha jest syn agenta Gestapo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.06.06, 23:41
              Rozumiem, że pan Giertych jest nacjonalistą.

A w czym to się przejawia?
              • Gość: antygiertych Re: Lep[szy od Giertycha jest syn agenta Gestapo IP: *.satbit.pl / 81.219.208.* 16.06.06, 00:02
                Ty sobie jaja robisz czy jesteś idiotą?
                • Gość: babetka Re: Lep[szy od Giertycha jest syn agenta Gestapo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.06.06, 00:04
                  Nie robię sobie jaj.
                  Powiedz dlaczego wg ciebie Roman Giertych jest nacjonalistą.
                  • Gość: antygiertych Re: Lep[szy od Giertycha jest syn agenta Gestapo IP: *.satbit.pl / 81.219.208.* 16.06.06, 00:13
                    Dmowski, który jest autorytetem Giertycha. Wystarczy? Dla Ciebie Giertych nie jest nacjonalistą tylko dlatgo, że nie przyznał siędo tego otwarcie?
                    • Gość: babetka Re: Lep[szy od Giertycha jest syn agenta Gestapo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.06.06, 00:19
                      Gość portalu: antygiertych napisał(a):

> Dmowski, który jest autorytetem Giertycha. Wystarczy? Dla Ciebie Giertych nie
                      j
                      > est nacjonalistą tylko dlatgo, że nie przyznał siędo tego otwarcie?

Nie wystarczy.
                      Co Dmowski, który jest autorytetem Giertycha?
                      Powiedz dlaczego Giertych jest nacjonalistą?

Czy UE, która opiera się na programie Hitlera jest socjalistyczno-faszystowską
                      organizacją zbrodniczą?
                      • Gość: antygiertych Re: Lep[szy od Giertycha jest syn agenta Gestapo IP: *.satbit.pl / 81.219.208.* 16.06.06, 00:30
                        Jeszcze świętego Mikołaja porównaj do hitlera. Tu chodzi o metody jakimi posługuje się Giertych. O poszanowanie drugiego człowieka. Wiesz co to znaczy? Bo Romuś raczej nie wie
                        • Gość: babetka Re: Lep[szy od Giertycha jest syn agenta Gestapo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.06.06, 00:34
                          To znaczy, że sedno nacjonalizmu tkwi w poszanowaniu drugiego człowieka?
                          Jest w tym dużo prawdy. Ale czy Roaman Giertych nie szanuje drugiego człowieka
                          i dlatego jest nacjonalistą?

Kogo nie szanuje Roman Giertych?

Ja np. nie szanuję pomazańca Bożego Ola Komsomolca Kwaśniewskiego, nie sznuję
                          Jerzego Wiatra, nie szanuję... jeszcze wielu osób.
                          To ja muszę być zatwardziałą nacjonalistką faszystowską :)
                          • Gość: antygiertych Re: Lep[szy od Giertycha jest syn agenta Gestapo IP: *.satbit.pl / 81.219.208.* 16.06.06, 04:36
                            Szkoda czasu zeby w ogole z toba gadac bo pied***isz jak potluczona. Pieprzysz caly czas o Wietrze i innych "politykurach" "łachudrach" i Bóg wie kim jeszcze chociaż g*** ma to do rzeczy. Napisz mi dlaczego wg. ciebie Giertych będzie dobrym ministrem edukacji
                          • Gość: antygiertych Re: Lep[szy od Giertycha jest syn agenta Gestapo IP: *.satbit.pl / 81.219.208.* 16.06.06, 05:53
                            Roman nie szanuje ludzi, którzy mają odmienne zdanie, mniejszości wyznaniowych i homoseksualistów. To wbrew pozorom całkiem spora grupa.
                            • Gość: babetka Re: Lep[szy od Giertycha jest syn agenta Gestapo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.06.06, 08:40
                              A kto ci powiedział, że pan Roman nie szanuje ludzi, którzy mają odmienne
                              zdanie?
                              W czym się to przejawia?

Ja np. nie szanuję ludzi, którzy wychodzą na ulice, aby manifestować swoje
                              preferencje seksualne. Uważam, że są chorzy. Bo jeżeli ktoś publicznie
                              manifestuje, że jeżeli chłop chłopu pcha członka w odbyt to jest godne
                              pochwały, to ja jestem zniesmaczona.

Nie wiem, czy pan Roman będzie dobrym ministrem. Na razie nie zrobił niczego
                              zasługujacego na manifestację.
                              Bo to przecież nie pan Roman będzie wychowywał, uczył itp.
                              On będzie administrował. Uczyć i wychowywać będą nauczyciele. A poziom
                              nauczycieli jest niski. Widać to po np. po tym "nauczycielu" ze
                              świętokirzyskiego ZNP, który jest kretynem i powinien najwyżej krowy pasać.
                              • Gość: antygiertych Re: Lep[szy od Giertycha jest syn agenta Gestapo IP: *.satbit.pl / 81.219.208.* 16.06.06, 10:49
                                Giertych np. zarzuca każdemu protestującemu konszachty z pedofilami, SLD i nie wiadomo czym jeszcze chociaż w manifestacjach jest zbieranina ludzi o odmiennych poglądach. Nie potrafi (albo nie chce) zrozumieć, że ludzie protestujący to nie "przydupasy" SLD bo takich w tym tłumie poza politykami jest bardzo znikomy procent o pedofilii już w ogóle nie mówiąc bo wśród protestujących NIE MA żadnego poparcia dla pedofilii. Nie potrafi nawet wysłuchać co mają do powiedzenia wymyślając bzdurne argumenty.

Ja sądzę, że Roman ledwo zaczął, a już podejmuje tragiczne decyzje. Wychowanie Patriotyczne? Miłość do Ojczyzny nosi się w sercu i na żadnych lekcjach się tego nie nauczy. Wychowa się albo nacjonalistów albo na ludzi, którzy nienawidzą Polski. Zwolnienie dyrektora CODN za książkę, w której była mowa o tolerancji to już całkowita przesada.

Co do Parad Równości to trzymasz się stereotypu, który szerzy MW. Nawet nie wiesz jaki mają cel te menifestacje ale głośno krzyczysz. Jeszcze może powiesz, że w szkołach jest prowadzona propaganda homoseksualna (cokolwiek miałoby to znaczyć)? ;) Nie chodzi o pokazanie "patrzcie jaki jestem fajny, wsadzam siusiaka drugiemu panowi" tylko o pokazanie, że homoseksualiści to tacy sami ludzie jadzie wszyscy. Ani gorsi, ani lepsi. Ich życie seksualne jest ich sprawą i dopóki nie krzywdza tym innych to Giertych i jemu podobni nie mają prawa wpier***ać się w ich prywatność. Chodzi o nawoływanie do tolerancji, żeby Ci ludzie mogli spokojnie powiedzieć "jestem gejem/lesbijką". Nie oszukujmy się w Polsce za te słowa bardzo szybko można dostać po ryju. Taka jest ta cywilizowana Polska.
                                • Gość: babetka Re: Lep[szy od Giertycha jest syn agenta Gestapo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.06.06, 11:07
                                  Kiedy pan Giertych zarzucił protestującym kontakty z pedofilami z SLD?
                                  Czy to świadczy o jego nacjonalizmie?

Ludzie protestujący to przydupasy SLD i do tego kretyni.

Skąd wiesz, że w tłumie jest znikomy procent pedofilów? Przeprowadziłeś badania?

A co mają do powiedzenia protestujący, co jest godne wysłuchania?
                                  Czy to, że pan Giertych jest nacjonalistą?

Pan Giertych ma prawo zwolnić dyrektora i czy to oznacza, że jest nacjonalistą?

Nie krzyczę głośno. To ty krzyczysz używając wielkich liter. Owszem nie wiem,
                                  jaki cel ma manifestowanie tego, że nie jest niczym złym gdy mężczyzna
                                  mężczyźnie wkłada członka w odbyt.

Niestety, młodym ludziom rozdaje się broszury, które są instrukcjami, jak chłop
                                  chłopu powinien wsadzać członka w odbyt. Tak to było w Krakowie.

Tak, seksualność jest sprawą prywatną i tylko zboczeńcy wychodzą z tym na ulicę.

Każdy może spokojnie powiedzieć „jestem gejem” „jestem lesbijką” i nic mu się
                                  nie stanie. Tylko po co to mówić na manifestacjach?

I co to ma wspólnego z odwołaniem pana Giertycha?

Dlaczego pan Giertych jest nacjonalistą?

Spręż się głupku :)
                                  • Gość: antygiertych Re: Lep[szy od Giertycha jest syn agenta Gestapo IP: *.satbit.pl / 81.219.208.* 16.06.06, 11:34
                                    "Kiedy pan Giertych zarzucił protestującym kontakty z pedofilami z SLD?"

Sam tak swierdziłw swoich wypowiedziach

Skąd wiesz, że w tłumie jest znikomy procent pedofilów? Przeprowadziłeś badania?

Znam sporo ludzi z tego towarzystwa. Zresztą najczęstsze przypadki pedofilii są wśród księży katolickich. Giertych popiera KK. Czy to oznacza, że popiera pedofilię? Nawet gdyby znalazł się pedofil wśród protestujących (o czy nie słyszałem) to dlaczego oceniasz całą grupę na podstawie jednostek? Czy 3/4 społeczeństwa, które nie popiera Giertycha to pedofile? Homoseksualizm nie wiąże się z pedofilią chociaż bardzo chcialibyście żeby tak było. W Holandii, w której panuje ogólna tolerancja gdy pedofile założyli swoją partię polityczną spotkali się z całkowitą dezaprobatą społeczeństwa.

"Pan Giertych ma prawo zwolnić dyrektora i czy to oznacza, że jest nacjonalistą?"

Może zwolnić jeżeli na to zasłużył. Dyrektora CODN zwolnił bo mu się nie spodobał. Uważasz, że jeżeli człowiek doszedł do władzy to może zwalniać kogo chce?

"Owszem nie wiem, jaki cel ma manifestowanie tego, że nie jest niczym złym gdy mężczyzna mężczyźnie wkłada członka w odbyt."

Bo to nie jest niczym złym? Jest dwóch facetów, którzy się na to zgadzają i nie krzywdzą tym nikogo. Co w tym złego? Dlaczego nie protestujecie przeciwko dyskotekom, w których nastoletnie dziwki pieprzą siępo kiblach z nieznajomymi?

"Tak, seksualność jest sprawą prywatną i tylko zboczeńcy wychodzą z tym na ulicę"

Czyli w paradzie tradycji i rodziny (chyba tak to się nazywało) też uczestniczyli zboczeńcy? Oni manifestowali, że są hetero.

"Każdy może spokojnie powiedzieć „jestem gejem” „jestem lesbij ką” i nic mu się
                                    nie stanie."

My chyba w innym kraju mieszkamy. Bo gej, którego znam i otwarcie siędo tego przyznał dostał potem dwa razy lądował w szpitalu.

" I co to ma wspólnego z odwołaniem pana Giertycha?"

To, że Giertych chce wychowywać dzieci w duchu nietolerancji.

"Dlaczego pan Giertych jest nacjonalistą?"

Dlaczego przyczepiłaś się do jednego zdania. Czy to ma aż takie znaczenie. Giertycha uważam za nacjonalistę bo ma fanatyczny stosunek do ojczyzny. Jest wielu patriotów ale niewielu z nich chce swoją miłość do ojczyzny wciskać na siłę innym. Pan Giertych nie liczy się ze zdaniem innych narodowości, domagając się wspierania Polski przez UE nie chcąc dać nic w zamian. Mnie wydaje się, że to wynika z tego, że Giertych uważa, że Polsce się po prostu należy. Bo Polska jest lepszym krajem niż reszta UE więc powinni nam płacić.

"Spręż się głupku :)"

Dobra może wytłumaczmy sobie conieco. Nie będę się z tobą wyzywać od głupków bo to na prawdę poziom podstawówki. Po drugie nie jestem nieomylny i nieraz ktoś mnie przekonał do swoich racji. Udowodnij mi, że masz rację zamiast obrzucać mnie wyzwiskami. Jeszcze niedawno mówiłaś coś o moich dzieciach, które mają być podobno niewychowane. Uważasz się za osobę dobrze wychowaną i kulturalną?
                                    • Gość: babetka Re: Lep[szy od Giertycha jest syn agenta Gestapo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.06.06, 12:01
                                      To przytocz te wypowiedzi pana Giertycha o pedofilach z SLD.

Skoro znasz wielu ludzi z „tego” towarzystwa to jestem pewien, że wiesz. Bo
                                      ludzie z tego towarzystwa nie omieszkaliby powiedzieć ci z pewnością, że
                                      gustują w siedmioletnich blondaskach. A nie słyszałeś, że odsetek pedofilów
                                      pośród pederastów wynosi 40%? To są bezsporne badzania. Z pewnością na
                                      manifestację przyszło te 60%, które nie są pedofilami. Tylko dlaczego wszędzie
                                      tak natarczywie domagają się obniżenia wieku obcowania płciowego?

A co mają do tego księżą pedofile, to nie rozumiem?
                                      Ja nie oceniłam w żadnym zdaniu żadnej grupy. Czytaj głupku :)

Co ma Holandia do nacjonalizmu pana Giertycha?

Ma prawo zwolnić, bo mu sie nie podoba. To jest przywilej szefa. Czy dlatego
                                      jest nacjonalistą?

To pewnie nie jst niczym złym, jak chłop chłopu pcha członka w odbyt. Ale po co
                                      się z tym manifestować?

Ktoś kto „pieprzy się po kiblach” nie organizuje z tego powodu manifestacji.

Nie, oni nie manifestowali, że są hetero.

”My chyba w innym kraju mieszkamy. Bo gej, którego znam i otwarcie siędo tego
                                      przyznał dostał potem dwa razy lądował w szpitalu” - przykro mi, że obracasz
                                      się w środowisku patologicznym. Ale lewicowcy przeważnie rekrutują się z
                                      lumpenproletariatu i kryminalistów.

Pani Giertych nie wychowuje żadnych dzieci.

”Dlaczego przyczepiłaś się do jednego zdania” – bo ty jako główny argument
                                      podałeś, że pan Giertych jest nacjonalistą. Innych argumentów brak. No może o
                                      tym dyrektorze i pedofilach z SLD. Ale o pedofilach z SLD nie potrafisz dowieść.

A co oznacza „uważam za nacjonalistę bo ma fanatyczny stosunek do ojczyzny”?

W jaki sposób „Pan Giertych nie liczy się ze zdaniem innych narodowości,
                                      domagając się wspierania Polski przez UE nie chcąc dać nic w zamian”?

Nie uważam się za osobę kulturalną i dobrze wychowaną. Ale nie mam już siły
                                      zachowywać
                                      ”wersal” wobec kretynów.

Więc spręż się głupku i powiedz dlaczego protestujesz :)
                                      • Gość: antygiertych Re: Lep[szy od Giertycha jest syn agenta Gestapo IP: *.satbit.pl / 81.219.208.* 16.06.06, 12:22
                                        Szkoda mi czasu na gadanie z tobą bo i tak jesteś na tyle ograniczona, że żadne argumenty na ciebie nia działają. Potrafisz tylko pieprzyć o "głupkach".

"Ma prawo zwolnić, bo mu sie nie podoba. To jest przywilej szefa."

Do tego przeczysz sama sobie. Jeżeli doszedł do władzy to może robić co mu się podoba? Przestań więc pieprzyćo Wietrze i innych. Wedle twojego rozumowania oni też byli u władzy więc mogli robić co im się tylko podoba. Przywilej szefów.

"Więc spręż się głupku i powiedz dlaczego protestujesz :)"

Bo mi się Giertych nie podoba. Cały czas piszę dlaczego. Problemy z czytaniem ze zrozumieniem pani Jaśnie Oświecona?

Kończę tą dyskusję bo mimo wszystko to całkowita strata czasu. I tak cię nie przekonam bo nie odparłaś sensownie żadnego argumentu, a cały czas upierasz się przy swoim krzycząc o politykach, którzy nijak mają się do Giertycha. Masz jakąś obsesję na ich punkcie. Zboczenie!

pa kochanie :*
                                        • Gość: babetka Re: Lep[szy od Giertycha jest syn agenta Gestapo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.06.06, 12:30
                                          Tak, przywilejem szefa jest zwolnić pracownika, do którego nie ma zaufania i
                                          uważa, że źle wypełnia swoje obowiązki.

Pisanie o synu agenta Gestapo, który wydał na śmierć polskich nauczycieli jest
                                          na miejscu. Tym bardziej, że trudno sobie wyobrazić bardziej fanatycznego
                                          zakapiora niż Jerzy Wiatr, a przeciwko niemu ZNP i SLD nie protestował.

No i nareszcie doczekałam się odpowiedzi dlaczego protestujesz - "Bo mi się
                                          Giertych nie podoba".

To jest szczere. Rozumiem, że nie chciałbyś włożyć panu Giertychowi członka w
                                          odbyt. Ale jak ci się nie podoba, to zrób chociaż kukłę pana Giertycha i
                                          przywal jej w ryja i kopnij w jaja.

Spręż się głupku :)
                                          • Gość: antygiertych Re: Lep[szy od Giertycha jest syn agenta Gestapo IP: *.satbit.pl / 81.219.208.* 16.06.06, 12:39
                                            Poniżej napisałem argumenty, które przemawiają przeciwko Giertychowi. Odpisz na nie zamiast wymyślać pierdoły z d*** wyciągnięte. Równie dobrze mogę napisać, że skoro popierasz Giertych to pewnie wyglądasz tak jak on + piersi. Tak samo będzie to wyciągnięte znikąd. Nie jestem gejem i nim nie będe jeżeli chodzi o ścisłość.
                                      • Gość: antygiertych Re: Lep[szy od Giertycha jest syn agenta Gestapo IP: *.satbit.pl / 81.219.208.* 16.06.06, 12:33
                                        Przeciwko Giertychowi wg mnie przemawia wychowanie patriotyczne w szkole o czym już pisałem, wprowadzanie obowiązkowej religii czyli narzucanie innym swojej wiary, szerzenie nietolerancji. 40% pedofilów wśród homoseksualistów? To dosyć sporo, a jakoś nie słyszy się o masowych gwałtach na nieletnich. Holandię przytoczyłem dlatego bo tam pedofile otwarcie działają w sprawie obniżenie wieku, w którym można współżyć seksualnie, a sprzeciwiło się temu większość społeczeństwa w tym większość homoseksualistów. Następnym argumentem jest zwalnianie ludzi ze stołków wg własnego widzimi się.

Poza tym nie napisałaś ani jednego argumentu, który przemawiał by za Giertychem. Gadasz tylko o ludziach, którzy nie mają z nim nic wspólnego.

Odpisz mi sensownie Czysta Inteligencjo.
                                        • Gość: babetka Re: Lep[szy od Giertycha jest syn agenta Gestapo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.06.06, 12:45
                                          Religia w szkole nie jest obowiązkowa i pan Giertych nie chce wprowadzać
                                          obowiązkowej religii.

A co jest złego w wychowaniu patriotycznym w szkole?

To nie pedofile działają w sprawie obniżenia wieku, ale geje. Bo geje chcą mieć
                                          do dyspozycji młode i dziewicze ciałka dzieci zgodnie z prawem.

To nie ja optuję za Giertychem tylko ty przeciwko. I ja chcę się dowiedzieć,
                                          dlaczego jesteś przeciwko.
                                          I już odpowiedziałeś w poprzedniej wypowiedzi – bo ci się nie podoba. I ja
                                          przyjęłam do wiadomości to twoje „widzimi się”.

A Wiatr ma wiele wspólnego z Giertychem, bo był także ministrem. I Wiatr był
                                          ideologiem zbrodniczej PZPR, przez co sam był zbrodniarzem, podobnie, jak jego
                                          tatuś.
                                          Tylko wtedy łajna z SLD i ZNP nie protestowały.

Ale protestuj głupku, tylko się spręż :)
                                          • Gość: antygiertych Re: Lep[szy od Giertycha jest syn agenta Gestapo IP: *.satbit.pl / 81.219.208.* 16.06.06, 12:53
                                            To nie była sensowna odpowiedź. Znowu snujesz bzdurne insynuacje z kosmosu. Co jest złego w wychowaniu patriotycznym już napisałem wcześniej. Albo się kocha swój kraj albo nie. Wychowanie patriotyczne niczego nie zmieni. Co najwyżej stworzy nowe pokolenie fanatyków dostrzegających tylko jedną stronę medalu. Bo wątpie żeby na WP mówiono o złych stronach Polski. To by było na tyle. Utwierdziłaś mnie w przekonaniu, że słusznie pójdę protestować. Na razie
                                            • Gość: babetka Re: Lep[szy od Giertycha jest syn agenta Gestapo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.06.06, 13:00
                                              Nie napisałeś co jest złego w wychowaniu patriotycznym. Napisz głupku, co ci
                                              się nie podoba w wychowaniu patriotycznym!

Nie jest tak, że albo kocha się swój kraj albo nie. I wychowanie może zmienić
                                              mnóstwo.

Jakie "nowe pokolenie fanatyków dostrzegających tylko jedną stronę medalu"?

Co masz głupku na myśli? Czy mślisz o łajnach z KPP, PPR, PZPR, SLD i ZNP?

Watpić jest sprawa ludzką. Dobrze głupku, że masz w sobie coś z człowieka :)
                                            • Gość: babetka O złych stronach Polski też będzie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.06.06, 13:08
                                              A poza tym myślę, że będzie też o złych zachowaniach z historii Polski.
                                              Np. o agencie Gestapo Wilhelmie Wietrze, który wydał na śmierć polskich
                                              nauczycieli.

Będzie pewnie o agencie NKWD i Gestapo Marianie Spychalskim, który ręce unurzał
                                              w polskiej krwi.
                                              Myślę, że będzie o KPP, która postulowała oddanie Śląska i Pomorza Niemcom.

Przykładów o złych stronach Polski i antypatriotycznych postawach powinno być
                                              wiele.

I rozumiem, że ich dzieciom i ideowym braciom z SLD może to nie być w smak.
                                              • Gość: antygiertych Re: O złych stronach Polski też będzie IP: *.satbit.pl / 81.219.208.* 16.06.06, 13:27
                                                haha ;D

nie mogłem się opanować żeby to napisać ;p
                        • Gość: babetka Żydowscy antysemici IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.06.06, 00:40
                          A jak żołnierze izraelscy wrzucali granaty do klas, w których uczyły się dzieci
                          palestyńskie lub grali w „nogę” używając jako piłki głowy zastrzelonego
                          Palestyńczyka to było to poszanowanie drugiego człowieka?

Izraelczycy to muszą być dopiero nacjonaliści i antysemici. Bo przecież
                          Palestyńczycy są semitami.
            • Gość: babetka Zapomniałeś dodać IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.06.06, 23:43
              że internacjonalizm też do niczego dobrego nie doprowadził, a przyniósł
              wielokrotnie więcej ofiar śmiertelnych niż nacjonalizm.
    • Gość: babetka Jerzy Wiatr syn agenta Gestapo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.06.06, 23:06
      był mile widziany na stanowisku ministra oświaty. Ten sowiecki politruk, i
      komunistyczny lektor spłodził synka Sławka. Synek był blisko z pomazańcem Bożym
      Olem Komsomolcem Kwaśniewskim i żonką Ola Jolą. Synek Jurka był agentem
      zbrodniczych służb PRL. Wrodził się z pewnością w dziadziusia agenta Gestapo
      skazanego na śmierć wyrokiem sądu podziemnego. Wyrok wykonano.
      Dlatego Jurek Wiatr nie bardzo lubił Polaków, ale ministrem został.

Łachudry z SLD, FMS i ZNP przeciwko synopwi agenta Gestapo na stanowisku
      ministra nie protestowały. Widocznie łachudry z SLD, FMS i ZNP biorą przykład
      ze swoich przyjaciół zbrodniarzy i sowieckich sługusów z PPR i PZPR.
    • Gość: Anty Re: manifestacja przeciwko Giertychowi IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.06.06, 13:36
      Doprawdy jak zcytam, to co ukazało sie na tym forum to mi się łabo robi. Nie
      rozumiem jednego dlazego na innych regionalnych forach ludzie moga rozmawiać
      normalnie bez wulgaryzmów i wzajemnego szkalowania się.Jeśli babetko zcy jak ci
      tam(lub jak Ci nie tam0 masz dowody lub cokolwiek idż do prokuratury bo w tej
      sytuacji
      1. jesteś żałosna wypowiadając swe poglądy nie przedsawiająć się
      2. mama powinna nauczyć Cie dobrego wychowania
      To tyle jeśli chodzi o mierny poziom dyskusji(mam wrazenie jednoosobowej)
      powracając do wątku głównego Manifestacja która nie wiem czy przeciwnicy
      zauważyli nie jest jedyną i pierwszą tego typu nie am na celu indoktrynacji
      polityzcnej obozu opozycji(jeśli gimnazjaliści biorą/wezmą w niej udział
      świadczy to tylko, że nie obojętny jest im wizerunek naszego kraju i tak już
      nadszarpniety1)
      Roman Girtych ma program owszem dmowski Alwaeys Forever. prawdziwy patryjota
      powinien poza miłością do ojczyzny dbac o jej dobre imię na arenie
      międzynarodowej. co zrobił Romek o 'betonowym spojrzeniu'.Polska staje sie mało
      wiarygodna dla partnerów z Unii Europejskiej a CNN twierdzi(może roman pozwie
      stacje do sądu), ze Oświatą dowodzi Neofaszysta. Toteż czy nie mamy prawa
      manifestować, czy młodzi ludzie którzy nie ukończyli 18 roku życia nie mają
      własnego zdania??
      Jeśli tak właśnie uważacie, to przestaje siędziwić czemukolwiek co dzieje sie
      od ostatnich miesięcy
      • Gość: babetka Bolszewicy też manifestowali w całym kraju IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.06.06, 13:53
        I naród ich popierał. A taki były poseł z SLD Adam Sosnowski z Końskich to
        jeździł do Radomia w 1976r. i potępiał "warchołów".
        Adam Sosnowski nie wznosił jednak okrzyków i czuje się szlachetny.

A wizerunek za granicą robią m.in. łajna z SLD. Bo skoro szef SLD Wojtek
        Olejniczak daje za granicą wywiad, że w Polsce jest ksenofobia, nacjonalizm,
        homofobia i antysemityzm, to co mają tam o tym sądzić?

A skąd zagranica wie, że w Polsce jest nietolerncja? Wie stąd, że w Polsce w
        gazetach się o tym pisze. Bo komuś siś nie podoba Giertych to napisze, że jest
        nacjonalistą i blisko mu do faszyzmu.
        A do tego tłum głupków z SLD pójdzie manifestować.

Holandia, Niemcy, Francja, Anglia to ponoć ostoje tolerancji. Ale to w tych
        krajach podpala się koscioły, synagogi i meczety. To w tych krajach morduje się
        z przyczyn rasowych.

Ale w Polsce jest Giertych i antysemityzm. Może dlatego Światowy Kongres Żydów
        ma nadzieję, że wyciągnie z Polski bezprawnie 60 miliardów odszkodowania.

A bolszewik Kazimierz Marcinkiewicz się na to zgadza. A kielecki mysliciel
        Białek podaje do prokuratury tego, kto o tym głośno mówi.

Dobrze, że jest Romek Giertych, bo inaczej to ktoś może by się zapytał - a
        jakim prawem bezczelni Żydzi chcą od nas 60 miliardów dolarów?
        • Gość: Anty Re: Bolszewicy też manifestowali w całym kraju IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.06.06, 14:09
          Co mnie obchodzi poseł sonowski nie taki jest główny wątek!!!!!!
          Jeśli jest nietolerancja ksenofobia rasizm i ogólny brak tolerancji to mamy
          odawac, ze jest wszystko ok???Nas to nie dotyczy???Kłamstwo zachodnich mediów???
          A młodziezwszechpolska nie istnieje , a tak naprawde istnieje i jest ostoja
          polskiej gościnności i dobrych manier???No bez jaj. Mamy problem i to wielki.
          Do tej pory mieliśmy róznych ministrów oświaty , z lewicy i prawicy, podobali
          nam się bardziej lub mniej ale....Żaden nie był tak zatwardziałym konserwatysta
          o zaściankowych ciemnogrodzkich poglądach, bez przesłania pomysłu,(pomyślunku)
          jedyne co potrafi to głosic kontrowersyjne poglądy(wg sondaży mające nikłe
          poparcie w spoleczeństwie)!!!!!!!!!!!!!!
          • oryganion1 Re: Bolszewicy też manifestowali w całym kraju 16.06.06, 14:20
            wiekszosc cudoziemców nawet takich którzy mieszkają ponad 20 laty oficjalnie
            nigdy nie powie jakich upokorzeń doznali w Polsce - w rozmowach prywatnych
            powiedza znacznie więcej - a ci którzy mają troche nawet inny kolor skóry
            dodadza znacznie wiecej
            na innosc w Polsce reakcja jest jedna - obcy
            nie jest dobrze
            • Gość: babetka Re: Bolszewicy też manifestowali w całym kraju IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.06.06, 15:34
              Nic dziwnego, że masz takie doświadczenia skoro jesteś wychowankiem
              wieczorowych kursów marksizmu i leninizmu dla zwyrodnialców z PZPR.
            • Gość: babetka Pragnę przypomnieć IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.06.06, 15:48
              że według badań wiedeńskiego instytutu przeprowadzonych bodajże w 2005r. Polacy
              są najbardziej przychylnie z narodów europejskich nastawieni do cudzoziemców.

W świetle badań mit o nacjonalizmie, ksenofobii itp. Polaków pryska, jak
              mydlana bańka.

Przykro mi, że obracasz się w gnojowatym środowisku zwyrodnialców z PZPR.
          • Gość: babetka Re: Bolszewicy też manifestowali w całym kraju IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.06.06, 15:32
            Tak - to kłamstwo zachodnich i polskich mediów.

Rasizm i antysemityzm dotyczy głównie SLD. To jest znane z historii.
            A obecnie wystarczy posłuchać o czym mówią członkowie SLD z koła Włodzimierza
            Stępnia, który w dniu 01.09.2005r. popełnił przestępstwo pojąc wyborców
            alkoholem.
            Taką nienawiścią, jaką emanują do Żydów członkowie SLD z koła Stępnia, to
            trudno się spotkać.
            • Gość: ANTY BABETKA Re: Bolszewicy też manifestowali w całym kraju IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.06.06, 19:36
              Jesli popełnil przestępstwo idz do prakuratury
              !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!I daj se juz siana na tym forum kup
              sobie psa albo kota najlepiej długowłosego skupisz sie na czesaniu i nas
              uratujesz przed sobą
              • Gość: babetka Re: Bolszewicy też manifestowali w całym kraju IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.06.06, 21:16
                Oczywiście, że Włodzimierz Stępień popełnił w dniu 01.09.2005r. przestępstwo
                pojąc wyborców alkoholem.
                Jestem także przekonana, że w rozliczeniu z kampanii wyborczej nie wykazał
                środków z browaru, który finansował ten ochlaj. I to jest kolejne przestępstwo.

A prokuratura powinna do tego sama dojść. O ile się nie mylę to prokuratorzy,
                przynajmniej ci emerytowania także tam chlali.

A ja nie myślę chodzić do prokuratury i donosić na przestępcę Stępnia. Robię to
                na tym forum.
                • Gość: antybabeta Re: Bolszewicy też manifestowali w całym kraju IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.06.06, 21:46
                  z tego wnioskuje jedno szanowni panstwo babetka była donosicielem w czasach
                  komuny a teraz treczy ja sumienie i probuje je jakos uciszyc
                  Jakże mi cię zal donosicielko
                  • Gość: babetka Re: Bolszewicy też manifestowali w całym kraju IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.06.06, 22:05
                    Wnioskujesz jak każdy czerwony osioł z SLD.
                    • Gość: Fx/F Re: Bolszewicy też manifestowali w całym kraju IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.06.06, 22:15
                      co to za zoologiczny okaz czerwony osioł?
                    • Gość: antybabetaka Re: Bolszewicy też manifestowali w całym kraju IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.06.06, 12:07
                      yhm babetka to donosiciel
                      • Gość: lll Re: Bolszewicy też manifestowali w całym kraju IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.06.06, 14:54
                        TW babetka, była w SB, UB a nawet KGB. Dlatego ma tak wyprany mózg. Dodatkowo z
                        tych organizacji wyrzucono ją, bo okazała sie transseksualista o pedofilskich
                        skłonnosciach, z akromegalią i mieszkajaca z kotem...
                        • Gość: anka kielce Re: Bolszewicy też manifestowali w całym kraju IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.06.06, 17:26
                          byla ta demonstracja?? ja sie spoznilam troche i przyjechalam o 15 i nikogo nie
                          bylo bod urzedem wojewodzkim... choroba...:/
                          • Gość: kielczok Re: Bolszewicy też manifestowali w całym kraju IP: 81.6.130.* 21.06.06, 21:25
                            Oczywiście, że była - pomiędzy godziną 14,15 a 15,30. Nie mogłaś więć przyjechać
                            pod Urząd Wojewódzki po 15-tej - tylko przed 16-tą.
                            • Gość: kielczok Re: Bolszewicy też manifestowali w całym kraju IP: 81.6.130.* 21.06.06, 22:03
                              A sama manifestacja była UDANA - było obecnych około 100 osób - w tym z 20
                              starszych wiekiem. Jedyna PLAMA to,to, że organizatorom wysiadło "nagłośnienie".
                              MASKA mordki KOŃSKIEGO ŁBA była SUPER - transparenty (duży i małe) udane, flag
                              też kilka. Wicewojewoda wypadł SŁABO - tak jak cały obecny "Pisuar". Była rów-
                              nież mała grupa (z 9 osób) młodych, ogolonych na łyso ludzi (ubranych w glany i
                              spodnie typu moro) - stali spokojnie obok i rozdawali ulotki reklamujące obcho-
                              dy w dniach 21-22 czerwca "ŚWIĘTO OGNIA I WODY" poświęcone czci Słońca i pamię-
                              ci zmarłych - sygnowane przez "Opcję Socjalnarodową/Bractwo Peruna". Nie zabie-
                              rali głosu w manifestacji - w nielicznych dyskusjach z ludźmi podkreślali to,
                              że są za wychowaniem patriotycznym lecz samego WNIOSKODAWCĘ uważają za PRZY-
                              GŁUPA. Zapowiadali organizację na Łyścu imprez związanych z obchodami Staro-
                              słowiańskiego Święta Ognia i Wody. Trzeba przyznać, że zachowywali się wyją-
                              tkowo przyzwoicie - nikt z manifestantów też ich nie zaczepiał.

• Gość: Gość Re: Bolszewicy też manifestowali w całym kraju IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.06.06, 22:18
                                Nie jest ważne ile osób było na manifestacji. Kiedyś 1-go maja przywiązanie do
                                socjalizmu wyrażało dziesiatki tysięcy i g...no z tego wyszło. Ważne, że
                                manifestanci wyrazili swoje zdanie i wszystko odbyło sie bezkonfliktowo. I na
                                tym właśnie polega demokracja.
                                • Gość: Edi manifestacja na bardzo wysokim poziomie:) IP: *.globit.net.pl / 81.219.210.* 21.06.06, 22:53
                                  Uczniowie, studenci oraz pozostali organizatorzy staneli na wysokosci zadania.
                                  Szkoda, że sprzęt nagłasniający padł, no ale i tak wszystko wyszło bardzo ok.
                                  Pełna kultura.
                                  • Gość: teacher Re: manifestacja na bardzo wysokim poziomie:) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.06.06, 23:11
                                    Z dobrobytu sie we lbach poprzewracalo i manifestuja przeciw wszystkiemu dla
                                    zasady. Trafił się człowiek co chce dobrze to sie komputerowe pokolenie dzieci
                                    zbulwersowalo... wara do ksiazek!
                                    • pathos_phobos Re: manifestacja na bardzo wysokim poziomie:) 21.06.06, 23:16
                                      powiedz,gdzie teacherujesz,to ludzie bedą mogli dzieci ze szkoły zabrać.
                                    • Gość: Kocham Wolnosc Re: manifestacja na bardzo wysokim poziomie:) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.06.06, 23:28
                                      Koles.. bredzisz. Mam bardzo slaba sytuacje materialna a mimo to poszedlem.
                                      Niby to jest moje widzimisie, ze zwyklego kaprysu poszedlem? NIE!! BO wierze w
                                      lepsza Polske. Wolna od uprzedzen, ksenofobii i "jedynie slusznej" ideologii
                                      Rydzyka... ktorej wiernym realizatorem jest obecny rzad
                                    • Gość: Kocham Wolnosc Re: manifestacja na bardzo wysokim poziomie:) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.06.06, 23:30
                                      ta demonstracja napelnila mnie optymizmem i wiara w to ze dzieki ludziom takim
                                      jak my ten kraj przestanie byc w koncu ciemnogrodem.
                                      • lewiczka Czy nie daloby się takiej manify z paradą gejow 22.06.06, 01:50
                                        połączyć?
                                        W obu imprezach bierze udzial ta sama czerwona hołota.
                                        • Gość: G.ROMan Re: Czy nie daloby się takiej manify z paradą gej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.06.06, 02:10
                                          Bylem na manifestacji , wyszla tak sobie .. moglo nbyc lepiej.
                                          Jak widze w opisie panowie lysi rozdawali ulotki coby czcic Peruna a ja
                                          myslalem ze chopoki przylazly dymu szukac... chociaz jeden wyglądal jak zywa
                                          antyreklama nazizmu - takie chucherko w zielonym kubraczq - niczym wiezien
                                          Buchenwaldu albo innego Dachau
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka