Dodaj do ulubionych

Senat AŚ potępia łapówkarstwo

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.06.06, 20:50
W sprawie łapówkarskiej odbyła się narada u naszej cudownej Reginki Renz i ............. EEEEEEEEE. Lepiej jak to ujawni najpierw prasa, bo nam po cichu zakazano!!!!!!!!! - tak pisaliśmy około godz. 17.
I co, no i nic. Niemal każdy ma swoje grzeszki i sie boi o pewną swoją część ciała.
Jest nadzieja, że po uruchomieniu telefonu antykorupcyjnego przez KG Policji ruszy sprawa w naszej AŚ dalej.
Ciekawi nas, na ile lat wstecz można ścigać łapówkarstwo, karą może wynieść od 0,5 roku do 8 - 10 - 12 lat? Chyba jakieś 5 lat wstecz, jak podpowiadają nam zresocjalizowani....
Obserwuj wątek
    • Gość: ?>< Re: Senat AŚ potępia łapówkarstwo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.06.06, 23:33
      E-mail jest na stronie policyjnej, bo chyba chodziło o e-maila a nie telefon
      • Gość: fredek Re: Senat AŚ potępia łapówkarstwo IP: *.airm.net / *.airm.net 23.06.06, 07:53
        Brak komentarzy do tak "ważnej" uchwały dowodzi, że dotąd "problem" komentowali
        wyłącznie pracownicy AŚ i chyba studenci tej uczelni. "Zakaz" wzięli sobie
        głęboko do serca, a może (gdy idzie o studentów) wreszcie dotarło, ze bawią
        się "niebezpiecznie" tzn. dają (niekiedy wciskają na siłę, zostawiają np. przy
        biurku jakąś pierdołę/tanią wódę i w nogi) i kablują. Njlepszym wyjściem jest
        unieważnienie tych egzaminów/zaliczeń zarówno z dydaktyki jak i statystyki.
        Najbardziej "ucieszą się ci" kablarze, którzy będą musieli uczciwie zaliczycć
        statystykę.
        Oczywiście po raz któryś potępiam wszelkie formy łapówkarstwa, na AŚ sprawy
        chyba zaszły za daleko.
        Po tych "uchwałach" już widzę jak zapanowała "euforia" zarówno wśród
        tych "uczciwych inaczej" wykładowców, a głównie wśród tych "mądrych inaczej"
        studentów nie tylko resocjalizacji - w końcu kupienie sobie
        egzaminu/zaliczenia, było ich jedyną szansą na "studiowanie".
        • Gość: PRAWDA Re: Senat AŚ potępia łapówkarstwo IP: 82.139.11.* 23.06.06, 16:16
          Żebyś wiedział,żebyś wiedział,że WCISKAJĄ NA CHAMA, ZWŁASZCZA STUDENTKI
          PO "WSZECHNICY".Te to dopiero się wyspecjalizowały we wciskaniu prezencików!
        • Gość: Kronikarz AŚ Re: Senat AŚ potępia łapówkarstwo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.06.06, 16:22
          Masz rację. Tylko jednego nie wiesz. Jest zakaz dla pracownikow AŚ zabierania głosu na forum, bowiem zgodnie z wytycznymi, jak będzie mniej hałasu o uczelni tym ona będzie lepsza a my tam pracujący mamy być mądrzejsi i mieć czyste rączęta - a wtedy łatwiej zostaniemy uniwersytetem tzn AŚ-ka.
          Nie wiadomo kto wymyslił takie idiotyczne uzasadnienie ale ono dobrze funkcjonuje i wszyscy to powtarzają. Może to wymyślili dawni towarzysze z PZPR albo ci z list IPN, bowiem to oni nadal mają na AŚ-ce decydujacy głos.
          Ja osobiscie uważam, że najwyższy czas, aby niektorzy profesorowie sami już na emeryturę odeszli i wtedy będziemy mysleć o stworzeniu uniwersytetu.
          • Gość: berta Re: Senat AŚ potępia łapówkarstwo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.06.06, 18:48
            Ten brak głosu na forum jest raczej związany ze studentami, którzy
            przestraszyli się, że będą jeszcze raz musieli zdawać egzaminy. A już
            zapomnieli, czego uczyli się rok temu:).
            • Gość: Laluś Re: Senat AŚ potępia łapówkarstwo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.06.06, 16:20
              Profesorkowie AŚ-ki zebrali się, pogadali, popier.....li w stołki i się rozeszli, a ktoś inny spłodził uchwałę.
              Czemuż to Pani Rektor Renz nie chce oficjalnie sie wypowiedzieć, jak będzie walczyć z tymi prezentami studenckimi. Dlaczego nie powiedziała, że i studenty policyjni i prokuratorscy w tym uczestniczyli.
              Czy to wstyd?
              • idiota.kielecki Re: Senat AŚ potępia łapówkarstwo 30.06.06, 21:14
                i pomimo takiej uchwały nadal będą brać prezenty czytaj "w łapu", bo to takie pokolenie naukowe.
                • Gość: berta Re: Senat AŚ potępia łapówkarstwo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.06.06, 23:12
                  A ty wiesz najlepiej, że biorą, bo sam bierzesz, prawda? Dlatego jesteś idiotą
                  kieleckim.
                  • idiota.kielecki Re: Senat AŚ potępia łapówkarstwo 01.07.06, 18:46
                    Berciu, ja nie biorę bo nie mam skąd.
                    A jak chcesz wiedzieć, dlaczego jestem idiotą kieleckim, to ci powiem. - To wyszło z radosnej twórczości pisarskiej Słonia z MZB, Mielnika i samego Lubawskiego. Po moich pytaniach kierowanych do Rady Miejskiej, na jakiej podstawie prawnej wymienieni urzędnicy traktują mnie jak idiotę kieleckiego sprawę wyprostowano, ale nie podano przepisu prawnego na podstawie którego z obywatela można robić idiotę. Pytałem sie też o to Lubawskiego i nikt mi tego nie wyjasnił. Ale z dokumentów, które od nich otrzymałem wynika jednak, że jestem idiotą i to idiotą kieleckim. Szkoda, że nie ma "Szpilek".
                    • Gość: Kronikarz AŚ Re: Senat AŚ potępia łapówkarstwo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.07.06, 08:59
                      W moich studenckich dawnych czasach, gdy czasami nieoczekiwanie zjawiałem się w gabinecie profesora, nigdy mnie nie wyrzucił, ale zawsze kazał usiąć i wysłuchał problemu, z którym się zjawiałem. Ale to byli jeszcze profesorowie przedwojenni.
                      Teraz - szkoda gadać. Student jest złem koniecznym do pensji ale dobrem do "prezentów". Jak widuję, taki student traktowany jest jak jakiś wyrobnik przez pana propfesora. No cóż, ale już prawdziwych profesorów dziś nie ma, albo pracują w renomowanych uczelniach. Reszta np. w Kielcach i inych prywatnych uczelniach.
                      To dlatego "idioto.kielecki" mamy taką elitę rządzących i naukowców. Z domów nie wynieśli żadnych wzorców uczciwości, moralności ale zawsze słyszeli, że trzeba dać w łapę urzędnikowi aby cokolwiek załatwić w urzędzie. A gdy studiowali, to ich nauczali tacy sami jak oni. To dlatego w Polsce występuje w tych środowiskach nagminne "branie w łapę" jak to ktoś pisał już na forum.
                      Niestety, ale nie mogę zabrac głosu w sprawie urzędników kieleckich, którzy obchodzą mnie tyle co zeszłoroczny śnieg. Chociaż .... sól na chodznikach, dziury w jezdni koło urzędu na Małej, za nisko umieszczone tablice drogowe (kto zaoszczędził na rurach do znaków?), wydawanie pieniedzy na różnego rodzaju fajewerki (to tradycja typowo wiejska) itd. itd.
                      Ale jak już mieszka się na wsi o dżwięcznej nazwie Kielce to trzeba się przyzwyczaić do owych zwyczajów wiejskich. Jakie elity taki charakter Kielc.Wieś!
                      • Gość: fredek Re: Senat AŚ potępia łapówkarstwo IP: *.airm.net / *.airm.net 02.07.06, 12:03
                        Drogi Kronikarzu, już nigdy nie bedzie "studenckich dawnych czasów" !!!!
                        Inni są nie tylko profesorowie, ale inni są przede wszystkim studenci.
                        Ciekawy jestem, gdzie ty widzisz tego "studenta traktowanego jak wyrobnika"?
                        Prawie 80% studentów nie zasługuje na to miano. Obecny student ma prawie "zero"
                        potrzeb poznawczych. W "dawnych czasach" śledziło się zapowiedzi wydawnicze
                        i "polowało" na książkę. Dzisiaj na uczelniach wiszą ogłoszenia kupię/sprzedam
                        notaki wykładów z .... To są studia? Ci "wyrobnicy" studenci bardzo często
                        potrafią przesiedzieć/przespać całe zajęcia i nie splamią się zanotowaniem
                        choćby słowa, zdarza się (znam takie przypadki), że nawet na zajęciach nie
                        zdejmują słuchawek z uszu. Mogę stwierdzić, ze często wychodzą z tych zajęć
                        głupsi, niż przyszli i to nie z winy prowadzących. Student musi CHCIEĆ, jeśli
                        nie będzie się chciał nauczyć, to nawet przewojenny profesor mu nie poradzi.
                        Masz natomiast rację, co do kultury profesorów z dawnych lat. Będąc tuż przed
                        obroną swojego doktoratu (na UJ-cie), zaprosiłem swojego profesora
                        na "dziękczynny" obiad. Przed deserem profesor przeprosił na chwilę i odszedł
                        niby do toalety, jakież było moje zaskoczenie, gdy chciałem uregulować
                        rachunek, okazało się, że rachunek juz jest zapłacony. Teraz jest to chyba nie
                        do pomyślenia.
                        • Gość: berta Re: Senat AŚ potępia łapówkarstwo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.07.06, 12:33
                          Też znam takie zachowania, nie jest więc chyba aż tak źle... z tymi
                          profesorami:). Poza tym jest to tylko i wyłącznie kwestia klasy, a nie miejsca
                          pracy. Dlatego uwagi dotyczące Kielc jako wsi niezasługującej na dobrą uczelnię
                          wyższą, a ludzi tu pracujących jako wieśniaków i łapówkarzy bez poczucia
                          przyzwoitości, traktuję jako pośrednią autocharakterystykę i dowód
                          zakompleksienia osoby, która takie cuda wypisuje.
                        • Gość: Kronikarz AŚ Re: Senat AŚ potępia łapówkarstwo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.07.06, 16:59
                          Niestety "fredku" ale masz zupełną rację, niestety ale czasy prawdziwego studiowania i prawdziwych z klasą profesorów już nie wrócą.
                          I dlatego mamy to co mamy.
                          Jeżeli jeszcze pozostalui profesorowie (ci prawdziwi) zaczęli wymagać od studentów to nie byłoby tylu chętnych na tytuł magistra. Także powinno podnieść sie wymagania dla studentów zaocznych. To jak wymaga się od takich studentów to każdy wie. Ale jak skończy naszą AŚ-kę to będzie WIEEEEEEEEEEEEELKIIIIIIIIIMMM MAAAAGIIIIISTREEEEMMMMMMMMM. Zgroza.
                          • Gość: ?>< Re: Senat AŚ potępia łapówkarstwo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.07.06, 16:33
                            Biorą czy nie biorą - oto jest pytanie!
                            • Gość: Diabeł Re: Senat AŚ potępia łapówkarstwo IP: *.pip.gov.pl / 212.69.68.* 04.07.06, 14:52
                              Ludzie nie wiem jak jest z tymi osobami które wzięły pieniądze - bo to dla mnie
                              to czyste łapownictwo, ale Pani Małgorzata B. łapówkarą - rozśmieszacie mnie
                              jedyne co jej udowodnili to to że przyjęła od jakiś 60-70 studentów, którzy
                              złożyli się po 10 zł jakies kompelkty biżuteri po 500 zł w tym i zeszłym roku.
                              To wiecie co ci policianci to debile bo łapia jedna pania profesor a ja mogę im
                              z każdej podstawówki ii szkoły średniej przyprowadzic po 20 takich łapowników -
                              nauczycieli co to od rodziców dostali odkurzacz czy cos tam innego. Ja bym na
                              miejscu Pani Małgorzty B powołał się na zwyczaj który rozpropagowany jest w
                              szkołach i przedstawił to przed Trybunałem w Strasburgu i tam wywalczył karne
                              wpisy do akt dla policjantów i prokuratorów zajmujących się sprawa a za miesiąc
                              siedzenia w areszcie w bardzo złym stanie zdrowia (z tego co wiem Pani
                              Małgorzta choróje na jakiś nowotówr) to bym wyalczył dla siebie 300 tys Euro
                              odszkodowania od Państwa Polskiego i miał w głębokim poważaniu ludzi ze
                              środowiska i całą plejadę pseudo prokuratorów i policjantów którzy teraz pewnie
                              trzęsą portkami bo nie wiedza jak ukrecic łeb sprawie która okazała się nie
                              rozwojowa. Będą teraz opowiadać jakies głupoty a potem będą szczęśliwi że
                              wszystko przycichło i wszyscy zapomnieli o ich "wspaniałym ataku anty
                              korupcyjnym".
                              • Gość: bierąniebierą Re: Senat AŚ potępia łapówkarstwo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.07.06, 13:00
                                tera kanikuła to nie bierą
                                • Gość: berta Re: Senat AŚ potępia łapówkarstwo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.07.06, 13:26
                                  I pewnie dlatego ci się mózg wyłączył.
                                  • Gość: Kronikarz AŚ Re: Senat AŚ potępia łapówkarstwo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.07.06, 20:55
                                    Bardzo ciekawa sytuacja. Otóż nie można znaleźć na AŚ nazwisk sędziów, którzy wykładali na AŚ, chociaż zgodnie z art. 86 ustawy o ustroju powszechnych sądów mogą oni oficjalnie pracować w szkolnictwie wyższym. Chodzą słuchy, że to były rektor Massalski, ten, co nie potrafił założyć uniwersytetu w Kielcach, ma w tym interes, aby nazwiska sędziów były utajnione, chociaż wiadomo jest wszystkim, że jego kolegi z AŚ - Ryszarda Czarnego, też profesora AŚ i zarazem byłego I sekretarza Komitetu Uczelnianego PZPR na WSP/AŚ - żona pracuje w sądzie okręgowym, i to przez nią uczelnia ma "chody" .....
                                    Pytanie: Czy znajdzie się ktokolwiek odważny i ujawni na forum nazwiska sędziów zatrudnionych na AŚ (w tym też i na wydziale pedagogiki)?
                                    • Gość: Laluś Re: Senat AŚ potępia łapówkarstwo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.07.06, 15:42
                                      a ja chcę sędzinę ..... bo je kocham
    • Gość: doctus Re: Senat AŚ potępia łapówkarstwo IP: 213.199.204.* 19.07.06, 09:21
      Paweł M., adiunkt AS to bardzo porządny człowiek, którego wrobiono-ja tez bym
      sie przyznała gdyby mnie postawiono przed oczyma prokuratora nawet do czegoś
      czego nie zrobiłam...
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka