Dodaj do ulubionych

Zgrzyta między PiS a prezydentem Kielc

08.08.06, 23:09
Wojtek startuj z PO i olej PIS i Samoobrone bo wygra lewica. W. Stępień też
miał duże poparcie i ....
Obserwuj wątek
    • Gość: cm Re: Zgrzyta między PiS a prezydentem Kielc IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.08.06, 23:19
      ...Układy polityczne też tu jakąś rolę odgrywają ... - no właśnie ciągle układy
      a nie myślenie o przyszłości miasta.
      • atomm Lubawski wygra, a brak poparcia partii mu pomoze 09.08.06, 08:44
        Jestem za pozapartyjnym prezydentem...
        Nie bedzie obsadzania stanowisk nierobami z roznych partii.
        Zyskaja na tym Kielce i kielczanie.
    • jurek_inw Re: Zgrzyta między PiS a prezydentem Kielc 08.08.06, 23:26
      I precz z tymi ukladami! Rece precz od Kielc! Tu trzeba myslec o miescie, o
      jego przyszlosci, a nie o partyjnych stołkach.
      • Gość: Prawda Re: Zgrzyta między PiS a prezydentem Kielc IP: *.futuro.kielce.msk.pl 09.08.06, 00:03
        Absolutna prawda. Musimy zadbać o swoje miasto.Koniec z targowiskiem !
        • Gość: Crux Re: Zgrzyta między PiS a prezydentem Kielc IP: *.os1.kn.pl 09.08.06, 00:27
          > Absolutna prawda. Musimy zadbać o swoje miasto.Koniec z targowiskiem !

I w związku z tym, że musimy zadbać o swoje miasto, nie wolno psuć sobie
          wizerunku u decydentów w centrali.

Przed Kielcami stoją wyzwania, których miasto osamotnione nie udźwignie. Co nie
          zmienia faktu, że postawa Gosiewskiego jest dziwna (wydaje się, że jest po
          prostu nastawiony na storpedowanie ewentualnej współpracy). Podobnie
          niezrozumiałą rzeczą jest dla mnie chęć wystawienia przez Platformę własnego
          kandydata z podobnym do PiSu przeświadczeniem, że i tak nasz kandydat nie ma
          szans, ale trzeba kogoś wystawić. Zaiste - dziwne...
          • Gość: Może Re: Zgrzyta między PiS a prezydentem Kielc IP: *.futuro.kielce.msk.pl 09.08.06, 00:46
            jeszcze zaczniemy podlizywać się Putinowi ? To chyba nie te czasy ! Samorząd
            rządzi się swoimi prawami...
            • Gość: Crux Re: Zgrzyta między PiS a prezydentem Kielc IP: *.os1.kn.pl 09.08.06, 11:58
              Może i się rządzi, ale praktyka pokazuje coś zgoła innego.

Ciekawe co będą mogły zrobić Kielce, jak centrala delikatnie przyblokuje budowę
              drogi ekspresowej do Piotrkowa (która już obecnie wydaje się w bardzo odległej
              perspektywie), nie wyda zgody na sprzedaż udziałów w CTK, albo zamiast pomagać
              przy budowie lotniska będzie rzucać tylko kłody pod nogi (aby przypadkowo "nie
              nasz" człowiek zbytnio się nie wychylał).

Oczywiście, że nie chodzi tu o żadne podlizywanie się - ale dla dobra miasta
              trzeba żyć we względnej zgodzie z politykami...
        • Gość: KIELCZANIN!!! Re: Zgrzyta między PiS a prezydentem Kielc IP: 82.139.11.* 11.08.06, 16:31
          Pewnie niszczmy wszystkich drobnych przedsiebiorcow, parobki sa potrzebni,
          niech lepiej ci przedsiebiorcy ida pracowac do hipermarketow (ktorych ostatnio
          przybywa na peczki), po co mamy trzymac kapital w kielcach lepiej niech sie
          jednostki bogaca, a ludzie niech zarabiaja po 700zl, a napewno nam wszystkim
          bedzie lepiej. Czy ktos sie kiedys zastanowil ze z takich bazarkow utrzymuja
          sie cale rodziny choc nawet pracuje jedna osoba, a ile osob utrzyma pracownik z
          hipermarketu, po drugie pracownicy takich bazarkow to glowni nasi ziemianie
          ktorzy jak zarobia wieksze pieniadze to i tak wydadza je na naszym rynku, a jak
          myslicie co wlasciciele hipermarketow zrobia z zarobionymi pieniedzmi?
          Przykladow jest multum, tylko zazwyczaj nasi decydenci bardziej dbaja o
          ekonamie wlasnych kieszeni a nie naszego miasta.
    • Gość: Lenio Wojtek startuj z PO IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.08.06, 00:28
      Panie prezydencie poprzemy Pana bo jest Pan najlepszym z ostatnich prezydentów
      CK.
      • Gość: ret Re: Wojtek startuj z PO IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.08.06, 15:05
        "Jest niewątpliwie najlepszym prezydentem jakiego Kielce miały"...WĄTPIĘ!Kielce
        to miasto od wielu lat i prezydentów nie miało 3 czy czterech!ten akurat
        najlepszym wg mnie nie jest.Jest medialny jak najlepsza partia!i tyle!
    • Gość: Arti Lubawski wygra wybory bez PIS IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.08.06, 00:30
      oni by chcieli wszystko mieć. Panie Lubawski jestem z pana dumny i z cała
      rodzina zagłosujemy na Pana.
      • Gość: _koubah Re: Lubawski wygra wybory bez PIS IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.08.06, 00:32
        zgadzam sie, nie uklady, ale myslenie o miescie powinno byc tu najwazniejsze, jezeli PO nie poprze
        Lubawskiego, bo nie obiecal im stolka, to w zyciu nie oddam wiecej na nich glosu. Bec!
        • Gość: Werz Re: Lubawski wygra wybory bez PIS IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.08.06, 06:33
          GOSIEWSKIEMU chodzi o rozbicie Samorzadu 2002. Gosiewski bedzie sie starał przez
          kolejne 4 lata zeby Lubawski wszedl do pis
        • Gość: laro Re: Lubawski wygra wybory bez PIS IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.08.06, 18:44
          A cóż Banaś takiego wielkiego robi jeździ tylko i fotografuje się.Ten dopiero
          medialny jest.Też mi z niego kandydat.Niech już lepiej siedzi tu gdzie siedzi,
          bo i tak Gosiewski rządzi.
    • Gość: Wielki Docent Wojtek i tak wygra! IP: 195.116.245.* 09.08.06, 06:32
      Ten człowiek jest najlepszym prezydentem Kielc od lat. Nikt nie jest bez wad,
      ale on jest naprawdę w porządku.
      • Gość: bziQ Re: Wojtek i tak wygra! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.08.06, 08:47
        A ja to sobie myślę, że ewentualne poparcie pissu może Lubawskiemu poważnie
        zaszkodzić. Np. ja nigdy nie zagłosuję na kandydata popieranego przez piss. Tak
        więc mam nadzieję, że Lubawski nie zmarnuje już zdobytego kapitału i nie
        wpakuje się w rolę zakładnika pissu. Bo może się okazać, że nawet sprzątaczka w
        UM musi być z nadania partyjnego. A kwalifikacje zawodowe mają związek z jedyną
        umiejętnością: zbierania podpisów na listę pissu.
        • Gość: fischer Re: Wojtek i tak wygra! IP: *.futuro.kielce.msk.pl 09.08.06, 08:52
          Panie Prezydencie, popieram Pana. Jest Pan najlepszym Prezydentem jakiego miało
          nasze miasto.
      • Gość: popieram Re: Wojtek i tak wygra! IP: 81.219.132.* 09.08.06, 22:36
        Tak, wlasnie moja rodzina zaglosuje na Pana Lubawskiego
        • Gość: kleryk Re: Wojtek i tak wygra! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.08.06, 18:51
          co znowu kolesie sie odezwali , chcesz aby pogrom dotyczył twoją rodzinę
          głosuj na te jaja
          i dobrze ci tak
    • Gość: folis Re: Zgrzyta między PiS a prezydentem Kielc IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.08.06, 09:00
      Chyba troche przesadzasz pisząc by Lubawski startował z PO, z ugrupowaniem
      ubłoconym od afer: afera z Wiśniewskim w Ostrowcu (zaniżona wartość działki),
      Górski czołowy "działacz" PO wyrzucony z pracy za pijaństwo (był kierownikiem
      bazar), Pręgowski - no coments, no i sam król - Miodowicz (dziennikarze wiedzą
      kim jest ten Pan), Cichy - proszący o poparcie w wyborach komucha (wójta
      masłówa wybory - 2005)Wrzałka, itd, itd....
      Czym się różni PO od SLD?

www.folis.emeduza.pl
      • Gość: kielczanin Re: Zgrzyta między PiS a prezydentem Kielc IP: 212.160.196.* 09.08.06, 09:10
        Lubawski jest najlepszym kandydatem ale musi się dogadać z Gosiewskim dla dobra
        Kielc , niestety partia rządząca ma wpływ na rozwój miasta i regionu,
        • Gość: pacjent A co z długami kieleckiego ZOZ-u? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.08.06, 09:34
          Jeżeli pan prezydent jest taki świetny to czy to prawda, ze po sprywatyzowaniu
          przez prezydenta Lubawskiego przychodni zdrowia, publiczny ZOZ pozostał z
          ponad 20 milionowym zadłużeniem, które teraz będzie musiało spłacać miasto?
          • Gość: Prezes Re: A co z długami kieleckiego ZOZ-u? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.08.06, 09:57
            Obojętnie czy ZOZ byłby "sprywatyzowany" czy też nie, miasto i tak musiałoby
            zapłacić prawie 20 milionów za długi, które narobił ZOZ za Stępnia. Dla
            przypomnienia: wtedy środki z Kasy Chorych wystarczały na wynagrodzenia dla 2/3
            zatrudnionych. Ówczesna Dyrekcja ZOZ okradała pracowników nieopłacając ZUS. I
            stąd ten dług.
            • Gość: pacjent Re: A co z długami kieleckiego ZOZ-u? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.08.06, 10:52
              No tak, ale czy nie należało tej prywatyzacji przeprowadzić w taki sposób aby
              uzyskane z niej przychody przeznaczyć na spłatę tego zadłużenia.
            • Gość: Ter Re: A co z długami kieleckiego ZOZ-u? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.08.06, 15:08
              Ale i inwestycje w wiekszości,które powstają zaplanowano za Stępnia!A długi ZOZ-
              ów powstawały przez wiele lat,ale kiedy szybko wzrastały o to jest pytanie?
        • Gość: Kinga Re: Zgrzyta między PiS a prezydentem Kielc IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.08.06, 19:02
          cha cha cha
      • Gość: bumcyk Re: Zgrzyta między PiS a prezydentem Kielc IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.08.06, 22:26
        PO różni się jednak od SLD:). Ja przynajmniej umiem pisać i widzę , że ty
        robisz błędy.... po polsku i po angielsku:).
        PS. Doceniam jednak twoją wiedzę o kolegach z partii:). I dostrzegam bardzo
        życzliwy do nich stosunek:).
    • Gość: Behemot L. najlepszym prezydentem ?! Dla kogo ? IP: *.tkdami.net / *.tkdami.net 09.08.06, 09:53
      Zastanówny się razem - chodzi mi o konstruktywną dyskusję -
      Co zrobił dla Kielc ? - postawiono tablice, chce się zlikwidować przedszkole w
      centrum, kontynuowano przebudowę Sienkiewicza, sfinalizowano drugą nitkę trasy
      nad zalewem, miasto patronowało kilku uroczystościom, koncertom, no tak -
      "wspierano" nowy stadion, zlikwidowano dwa targowiska i ustanowiono w
      bezsensownym miejscu nowe.
      Mam kilka pytań - bo nie jestem dobrze zorientowana a chciałabym podjąć
      świadomą decyzję przy głosowaniu na prezydenta:
      Kto odpowiada za zaprzepaszczonie dużej część funduszy z Unii, i czy można
      było ich uzyskać dużo więcej gdyby opracowano na czas różne projekty (o tym
      mogliśmy przeczytać właśnie na łamach Gazety) ?
      Czy Kielce stały się miastem bezpiecznym ?
      Czy sprawniej zarządzanym ?
      Czy bardziej wypromowanym ? (informacja turystyczna finansowana przez miasto
      mieści się na piętrze dworca PKP i kto tam dociera ?)
      Czy urzędy są bardziej przyjazne dla mieszkańców miasta ?
      Czy poprawił się dostęp do usług medycznych (ZOZy dostaną podwyżkę - pewnie już
      po wyborach - o tym także tutaj - w GW mogliśmy przeczytać) ?
      Czytając czołówki mediów ogólnopolskich (także elektronicznych) - spotykałam
      doniesienia z Kielc związane głównie z wypadkami, mordami, tragediami - nie
      widziałam doniesień o wspaniałych wydarzeniach kulturalnych a z gospodarczych
      bronią się jeszcze tylko imprezy w Centrum Targowym - czy coś przeoczyłam ?
      • Gość: bonifacy Tak, choćby "Tu es Petrus" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.08.06, 09:56
        Tak, choćby "Tu es Petrus". Za to co zrobił dla Kielc Stępień, Miodowicz, Parda?
        • Gość: Czyżby Re: Tak, choćby "Tu es Petrus" IP: *.futuro.kielce.msk.pl 09.08.06, 10:59
          jakiś wójt ,burmistrz czy prezydent "robił" coś dla społeczności lokalnej za
          swoje pieniądze ? Ludzie obudżcie się ,są przepisy ,które nakładają obowiązek
          realizowania określonych zadań związanych z potrzebami mieszkańców wspólnoty
          samorządowj. Często tak jest ,że błyskotki" ,wcale nie muszą zaspokajać te
          potrzeby..po prostu chodzi o wydanie pieniędzy ,które wzbogacają konta
          określonych ludzi /firm /.Czyliż jest to zwykłe szastanie naszymi pieniędzmi
          jak w czasach starożytnych.Ktoś tez coś zrobił i wybudował przed Politechniką
          za pieniądze ,chyba nie swoje ,piramidę chop-sasa ,a czy to było potrzebne i
          jest piękne ?Oceniajmy ,z dużą dozą racjonalności,pozyskiwanie
          dochodów /nakładanie na nas podatków i ustalanie wysokości opłat / np.woda/
          oraz sposób ich wykorzystania .
      • Gość: Michał stok Duzo zrobił IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.08.06, 10:00
        1.Rozpromował przez Tu Es Petrus Miasto Kielce na cała Polske
        2.Bezpieczeństwo w Kielcach sie poprawiło.
        3,Osoba nie konfliktowa
        4.Za Prezydenta Lubawskiego przyszły pierwsze pieniądze z UE
        5.Siekiewke nadal remontuje (ulica roku)
        6.Obwdonica przy Tesco
        7.NIe dokładamy juz znaszych pieniędzy do szpitala miejskiego
        8.Straz miejska jest lepsza za jego rządów
        9.Muzeum Zabawek
        10.Buduje się muzeum Kielc miasta
        11.Stadion Piłkarski na który pewnie chodzisz.
        12.Hala sportowa na Ulicy Bocznej
        13Robi drogi
        14.Za jego czasów bo przed nim nikt nie zdobył ISC 9001 dla urzedu miasta
        15.Chce wykupic targi kielce by miasto miało jak najwieksze zyski
        16.chce odremontowac dwoerzec PKP i PKS

Głosuje tylko na Lubawskiego to on zrobił, że jako student wracam do tego
        miasta , jestem z Pana dumny Panie prezydencie
        • Gość: HEH Re: Duzo zrobił IP: *.futuro.kielce.msk.pl 09.08.06, 11:03
          Władza samorządowa ma obowiązek realizować określone cele i zadania.
          A ,,sukcesy " ocenia się w kontekście nieprzemyślanych ,wręcz szkodliwych
          decyzji dla społeczności lokalnej .
        • Gość: Lama Re: Duzo zrobił IP: *.tkdami.net / *.tkdami.net 09.08.06, 11:55
          ad 1 - rozpromował Tu Es Petrus - to żadna zasługa i nie tylko jego !
          ad 2 - bezpieczeństwo się w Kielcach poprawiło ? - pleciesz bzdury.
          ad 3 - osoba niekonfliktowa ? :-)))))
          ad 4 - za niego przyszły pierwsze pieniądze - bo za niego wstąpiliśmy do UE ! -
          inna sprawa że mogło ich przyjść dużo więcej.
          ad 5 - Sienkiewkę remontuje - bo nikt o zdrowym umyśle nie zaprzestanie takiej
          widowiskowej inwestycji ! Nie wiem czy dobrze pamiętam - ale wydaje mi się, że
          jak startował na prezydenta to zarzucano "czerwonym" że miasto biedne a tu robi
          się taki kosztowny remont Sienkiewicza (akurat z tym argumentem się zgadzam -
          będziemy mieli w Kielcach 1-2 ulice na poziomie europejskim a reszta będzie
          rodem z PRLu)
          ad 6 - projekt obwodnicy "przy Tesco" był już wcześniej - poza tym to było
          jedyne sensowne wyjście.
          ad 7 - W sumie nie było nic złego ww tym, że miasto dokładało do szpitala
          miejskiego - wszak dla swoich mieszkańców - czy się mylę ?
          ad 8 - straż miejska lepsza ? - może w ściganiu bezdomnych i żebraków.
          ad 9 - Muzeum Zabawek - gdyby o taką lokalizację nie walczył poprzedni
          dyrektor - wątpię czy tam by się ono znalazło.
          ad 10 - A kto wysunął inicjatywę budowy Muzeum miasta Kielc ? Poza tym będziemy
          się cieszyć jak sprawa zostanie sfinalizowana a powstała placówka będzie miała
          odpowiednie fundusze.
          ad 11 - Stadion Piłkarski - to chyba nie tylko sprawa miasta ale i Kolportera !
          ad 12 - Hala przy Bocznej - zgadzam się z tobą.
          ad 13 - robi drogi ? - w takim stopniu jak poprzednicy
          ad 14 ISC 9001 dla urzędu - ale jakie ma to przełożenie na poziom obsługi
          petentów ?
          ad 15 Za co wykupić Targi Kielce - a poza tym czy potem się nie okaże że miasto
          wykupiło a po 2-3 latach odda w zarządzanie jakiejś prywatnej spółki ?
          ad 16 - to że chce i widzi potrzebę remontu dworców PKS i PKP - to jeszcze
          żadna zasługa - każdy kielczanin i nie tylko - widzi taką potrzebę - niech to
          zrobi - zdobędzie głosy za kilka lat !
          A porpos - chyba jesteś jednym z niewielu studentów, którzy chcą zostać lub
          wrócić do Kielc ...
      • Gość: Mike Dla Kielczan IP: 195.205.147.* 10.08.06, 09:07
        Jestem zdecydowanym zwolennikiem prez. Lubawskiego. Nikt nie jest doskonały,
        jak pewnie wiesz, co w pewnym stopniu usprawiedliwia błędy naszego działania.
        Obecnego prezydenta też. A u Ciebie widać niesamowity talent do polskiego
        narzekania. Ciesz się, że nareszcie coś dzieje się w Kielcach. Szkoda, że nie
        rozmawiasz (zapewne) z Kielczanami, którzy musieli w tak niedawnych, i tak
        zgnuśniałych czasach opuścić to miasto. Są zachwyceni Kielcami! A Tobie życzę
        trochę optymizmu. Życie jest wtedy o wiele przyjemniejsze. Pozdrawiam.
        • Gość: Behemot Re: Dla Kielczan IP: *.tkdami.net / *.tkdami.net 10.08.06, 10:29
          Właśnie o to chodzi że rozmawiałem z wielu Kielczanami a czy jestem
          malkontentem ? - Władzę ocenia się po tym co zrobiła w stosunku do tego co
          obiecywała przed wyborami - może warto abyś sobie przypomniał co naobiecywał
          Pan WL 4 lata temu.
          Jeżeli istnieje duża rozbieżność między obiecankami a realiami - to chyba
          Kielczanie mają prawo narzekać ?
          Tak samo mają prawo narzekać jak ktoś mając możliwość wykonania rzeczywistej
          pracy dla Kielc skupia się na rzeczach spektakularnych i widowiskowych.
    • Gość: PrzemoL Zagłosuje na Lubawskiego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.08.06, 09:55
      To jst jedyny prezydent Kielc który po 90 roku cos widocznego zrobił dla tego
      miasta. Ja zagłosuje także na niego.
      • Gość: kielczanin Re: Zagłosuje na Lubawskiego IP: *.localdomain / *.internetdsl.tpnet.pl 09.08.06, 10:09
        A działkę na Ślichowicach też sprzedał. Tylko dlaczego tak niekorzystnie dla
        miasta? Może o coś innego chodzi niż o interes Kielc.
        • Gość: kilell Re: Zagłosuje na Lubawskiego IP: *.localdomain / *.internetdsl.tpnet.pl 09.08.06, 10:11
          I dlaczego tak sie uaktywnił dopiero teraz przed wyborami. Przez trzy lata nie
          działo sie nic. A terez same projekty, a żadnych konkretów. Bzdury!!!!!
          • Gość: Felek wafelek Re: Zagłosuje na Lubawskiego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.08.06, 10:21
            Konkrety człwoeiku były juz wyjdz na maisto i zobacz co było ponad 3 lata temu
            a co teraz jest. Człowikeku co Ty sie dopiero urodziłeś???? Dla mnie jest to
            najlepszy prezydent. A co do jego projektów to chyba wiesz dobrze o ile nie
            ejsteś z lewej częsci elektoratu, że pieniądze z UE daje urzad marszałkowski a
            jak na razie to nie dali specjalnie dużo dla Kielc.
        • Gość: ANEX Re: Zagłosuje na Lubawskiego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.08.06, 10:19
          Nie masz dowodów , że to jego wina, za to odpowiada na tą chwile prezydent
          Parafiniuk, któremu do tej pory nic nie udowodniono. Gdyby był jednoznacznie
          winny już by miał wyrok. Nie pomawiał osoby publicznej. Popieram Lubawskiego.
          • Gość: pacjent Re: Zagłosuje na Lubawskiego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.08.06, 11:00
            No właśnie za sprzedaż działki na Ślichowicach po sądach jest ciągany tylko
            Parafiniuk . Ciekawe dlaczego Lubawski nie podpisał osobiście umowy z Echem
            tylko zlecił to Parafiniukowi.
        • Gość: PiS doch Re: Zagłosuje na Lubawskiego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.08.06, 19:01
          gó.. ci do tego , kto ma pieczątkę ten ma kasę
      • Gość: obserwator Re: Zagłosuje na Lubawskiego IP: *.satbit.pl / 81.219.208.* 09.08.06, 10:12
        Lubawskiego poprą komuniści.Są jego dłużnikami.Wbrew wiedzy historycznej ,ukrył
        w napiśie na pomniku "pogromu kieleckiego"prawdę, o prowokacji komunistycznej.
        • Gość: Iga18 Re: Zagłosuje na Lubawskiego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.08.06, 10:22
          Komuniści chyba popra bardziej lewą strone, z tego co wiem prezydent Kielc nie
          jeste komuchem i jest w dodatku katolikiem i za to jestem mu wdzieczny, że nie
          wstydzi się swojej wiary. Jak człowiek jest dobry dlatego choc pierwszy raz ale
          zagłosuje na niego
          • Gość: biskup Re: Zagłosuje na Lubawskiego IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.08.06, 10:56
            1.Rozpromował przez Tu Es Petrus Miasto Kielce na cała Polske - za czyje
            pieniądze, ba ja sobie tego nie zyczyłem zeby takie cus robic za pieniadze
            podatników !!! Do kogo trafił zarobek ze sprzedaży płyt i koncertów ??
            2.Bezpieczeństwo w Kielcach sie poprawiło. - chyba na Padarewskiego tylko obok
            komendy
            3,Osoba nie konfliktowa - ale sie ubawiłem
            4.Za Prezydenta Lubawskiego przyszły pierwsze pieniądze z UE - tumanie bo on
            był, jest pierwszym prezydentem miasta po wejsciu do UE
            5.Siekiewke nadal remontuje (ulica roku) - za jakiego prezydenta zaczeto
            remotowac ta ulice i kto wtedy głosno krzyczał że nie trzeba remontu ?? LUBAWSKI
            6.Obwdonica przy Tesco - obwodnica nazywasz to psełdo skrzyzowanie ??
            7.NIe dokładamy juz znaszych pieniędzy do szpitala miejskiego - dobre sobie
            8.Straz miejska jest lepsza za jego rządów - tak jasne, syf jaki była taki jest
            9.Muzeum Zabawek - tak muzeum zabawek było wczesniej, dzieki remontowi brak
            ogródków piwnych na pl. Wolności bo dzieci widza ze ludzie pija piwo. Smieszne
            tłumaczenie
            10.Buduje się muzeum Kielc miasta - chore, buduje sie tez pomnik ofiar 11
            wrzesnia
            11.Stadion Piłkarski na który pewnie chodzisz - tak tylko to nie jego zasługa.
            Podłączył do stadionu jak do i do remontu Sienkiewicza
            12.Hala sportowa na Ulicy Bocznej
            13Robi drogi - chyba tylko do swojej posesji bo jak narazie to zamyka ulice nie
            robiąc nawet dobrych rozwiązan komunikacyjnych
            14.Za jego czasów bo przed nim nikt nie zdobył ISC 9001 dla urzedu miasta
            a do czego potrzebne to ISO ?? Wymysł Lubawskiego i świty
            15.Chce wykupic targi kielce by miasto miało jak najwieksze zyski - dobry jestes
            16.chce odremontowac dwoerzec PKP i PKS - chciec to tak jak prawie a prawie
            riobi dużą różnice
            • Gość: zasługi Re: Zagłosuje na Lubawskiego IP: *.futuro.kielce.msk.pl 09.08.06, 11:10
              Faktycznie ,przez cztery lata ,za niezła kasę /dochodzą jeszcze apanaże z
              wody/,to niezła lista osiągnięc . A ile ludzie z ul. Leśnej stracili zdrowia ?
              Kto to wyszacuje ?
              • Gość: yta Paranoja IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.08.06, 11:21
                Najlepszym prezydentem był Robert Rzepka. Młody, przebojowy, wyrwał Kielce z
                marazmu, ale układy go zniszczyły. Prasa wyciagała mu kochankę, itd.
                Ale wy pewnie tego nie pamietacie, choć to było w połowie lat 90-tych.
                Ech, młodzieży, młodzieży...
                • Gość: MEfiu Rzepka a co on zrobił, i poległ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.08.06, 12:26
                  Lubawski jest najlepszym prezydentem
                • Gość: michał Re: Paranoja IP: 193.24.201.* 13.08.06, 10:50
                  Gość portalu: yta napisał(a):

> Najlepszym prezydentem był Robert Rzepka. Młody, przebojowy, wyrwał Kielce z
                  > marazmu, ale układy go zniszczyły. Prasa wyciagała mu kochankę, itd.
                  > Ale wy pewnie tego nie pamietacie, choć to było w połowie lat 90-tych.
                  > Ech, młodzieży, młodzieży...

Ja coś niecoś pamiętam:) Szczególnie zapamiętały mi się "remont" placu
                  Wolności, gdzie piekną granitową kostkę, która potem "zginęła w niewyjaśnionych
                  okolicznościach" zamieniono na betonową i afera z Interkrakbankiem.
            • Gość: Andy Czysty komuch z Biskupa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.08.06, 12:25
              dla Ciebie wszystko co się zrobi to źle, podaj sikcesy poprzednika. a moje
              kumpla nie wyzywaj tuman żeś sam.
          • Gość: Wicek Re: Zagłosuje na Lubawskiego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.08.06, 11:20
            Dobry Lubawski i Edgar też w porządku nie powinni się kłucić to nie służy
            miastu.Zgoda zgoda panowie zgoda buduje...
            • Gość: ff Re: Zagłosuje na Lubawskiego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.08.06, 11:48
              A NIC nie zrobil !! postawil tablice na kadzielni ! stawia 2 wieze kolo
              cmentarza ! a to co wy wypisujecie to inwestycje ktore KONTYNUUJE po Stepniu !!
              Wiec bez podniety prosze. Nigdy nie dam na niego glosu !! Jeszcze on umie z 1
              ulic zrobic 2 ( zmiana nazw) !!
              • Gość: Paranoja Re: Zagłosuje na Lubawskiego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.08.06, 12:27
                Jasne człowkie Stepien nie zdobył pieniedzy z UE cżłowkieu co Ty gadasz stadion
                i Hala za stepnia, ochłoń.
    • Gość: Mike No to mamy, co chcieliśmy.... IP: 195.205.147.* 09.08.06, 12:03
      Wygląda na to, że Kielce zaczną się "cofać do przodu" bez prezydenta
      Lubawskiego. Kaczyński zacznie nam lepperami obsadzać władze samorządowe i
      będzie po ptakach (sic!). A za tego Leppera Kaczyńskiemu należy się po
      kuperku... Czemu nie zostawi Lubawskiego w spokoju?
      • Gość: salonowiec Re: No to mamy, co chcieliśmy.... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.08.06, 23:25
        Kaczyński nie lubi przekrętasów.
        • Gość: Mike Może i nie lubi... IP: 195.205.147.* 10.08.06, 08:43
          A czy przypadkiem nie musi wsadzić kogoś od swego kolegi Andrzeja L.? Leppera
          Kaczyńskiemu nie daruję. Pozdrawiam.
    • Gość: normalny Zgrzyta między P(i)SEM a prezydentem Kielc IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.08.06, 12:13
      Nie przepadam za Wojtkiem ale Gosiewskiego poprostu nie trawię.Przypałętał się
      znad morza i sie we wszystko wpie... w naszych Kielcach. Kielce są dla kielczan
      a nie dla wrednych, samolubnych, demagogicznych polityków. Dość już tu
      namieszałeś Edgar.Jeszcze jakiś czas temu byłem niezdecydowany, ale teraz już
      wiem ze zagłosuję na wszystko tylko nie na pis.Nawet na delegację pawianów z
      Borneo (to z kabaretu ).
      • Gość: Normalna Re: Zgrzyta między P(i)SEM a prezydentem Kielc IP: *.futuro.kielce.msk.pl 09.08.06, 12:37
        ja też nie lubię powielać czegoś co ma skazy.
    • Gość: Ponton co by nie powiedziec dużo zrobił dla maista IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.08.06, 12:31
      wiec chyba trzeba mu dac szanse ja wole realizacje jego polityki niż kogoś
      nowego typu Pis czy Pani Grzela. Sądze, że chyba ta polityka Lubawskiego może
      spowodowac, że cos jeszcze drgnie, nowa polityka to nowa robota, nowa paka,
      nowe pomysły, nowe potyczki, wiec myśle, że Lubawski się sprawdził, zagłosuje
      na niego.
      • Gość: wykonawca Re: co by nie powiedziec dużo zrobił dla maista IP: *.futuro.kielce.msk.pl 09.08.06, 12:48
        Prezydent jest oraganem wykonawczym i ma obowiązek realizpwać nasze
        postulaty ,ktore przedstawiają pod obrady i głosowanie RADNI. To żadna
        zasługa ,że COŚ ZROBIŁ ! Gdyby nie wykonał budzetu /w ktorym są ujęte
        inwestycje/ to po prostu nie otrzymałby abslolutorium i po roku budzetowym
        musiałby odejść ! A robi się tyle ile zostaje kasy po odliczeniu pensji m.
        inn. urzędników.
    • Gość: Prezes Życzę Panu Lubawskiemu by wygrał IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.08.06, 12:33
      On jest moim kandydatem na Prezydenta Miasta Kielce.
      • Gość: Więc.. Re: Życzę Panu Lubawskiemu by wygrał IP: *.futuro.kielce.msk.pl 09.08.06, 13:23
        Jesli będzie najlepszy z najlepszych .to trudno !Taka to już jest
        ta ..demokracja.
        • Gość: Mike Też życzę Panu Lubawskiemu by wygrał IP: 195.205.147.* 10.08.06, 08:46
          Czemu trudno? Skoro najlepszy z najlepszych... Ale może masz na myśli -
          "najlepszy, ale nie spośród moich"? To już inna para kaloszy, niewiele mająca
          wspólnego z demokracją... Pozdrawiam.
    • Gość: natalia Lubawski Wojciech wygra IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.08.06, 14:18
      Pis za dużo chce, chce chyba nawet zepsuc ss2002, Panie prezydencie dogadajcie
      z PO.
    • Gość: barbamama Re: Zgrzyta między PiS a prezydentem Kielc IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.08.06, 15:21
      najlepszą kampanię wyborczą robią czarne sutanny ;-), gdy ma się ich poparcie,
      to przychylność partii politycznych można sobie darować...
    • Gość: Grzes Lubawski wygra bo zasłużył IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.08.06, 17:18
      Pis ma chrapke juz dawno na stanowisko prezydenta Kielc tylko grał na zwłoke.
      Nie bez powodu teraz jest cicha wojna Lubawskiego i SS 2002 z Pisami. Ale wygra
      ją tylko Pan Wojciech :Lubawski bo ludzie widzą co się dziejemw panśtwie miała
      byc koalicja z PO a jest samoobrona i LPR
    • Gość: antek Re: Zgrzyta między PiS a prezydentem Kielc IP: 81.219.132.* 09.08.06, 18:38
      Panie Prezydencie, Panie Wojciechu -
      1. Życzę Panu Dużo Zdrowia ( choć składałem je Panu osobiście nie tak dawno) i
      wytrwałości;
      2. Nie życzę zdeklasowanie konkurencji politycznej - przymierzanie na
      stanowisko Pana B. jest czymś żenującym dla mieszkających Naszym Mieście (
      vide - spoójrzcie na konferencje najwyższego urzędnika państwowego w
      województwie i co ... Kto jest gwiazdą, a kto nie może niekiedy wyartykułować
      swoich słów;
      3. Siłą Pana ugrupowania/ formacji (nie partii ) jest nie bezduszna ideowość
      (która się zmienia w zależności od wiatru politycznego i korzyści szeroko
      rozumianych - np.koalicja PiS z Samoobroną) - ale fachowośc i kompetencja, chęć
      służenia obywatelom;
      4. W rozmowach z różnego typu ludżmi - niekoniecznie przychylnych S 2002 - jest
      Pan doceniany pozytwywnie za dotychczasowe działania.
      Acha jeszcze jedno - przed chwilą oglądałem kieleckie wiadomości TVP i powiem
      tak bez ogródek zniżając sie do poziomu .....( jeśli takowy jest )
      posła/ministra - kurdupel próbuje mieszać.
      Pozdrawiam i życzę tego co na początku.
    • Gość: gosc Re: Zgrzyta między PiS a prezydentem Kielc IP: *.satbit.pl / 81.219.208.* 09.08.06, 19:52
      najbardziej Lubawskiemu to wyszło rozdawanie stołków członkom samorzadu 2000 i
      ich rodzinom znam 2 przypadki kompromitacja
      • Gość: Klon Re: Zgrzyta między PiS a prezydentem Kielc IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.08.06, 20:29
        Trudno mi oceniać dokonania prezydenta L. ale włazidupstwo niektórych na forum
        jest żenujace.
    • Gość: salonowiec Re: Zgrzyta między PiS a prezydentem Kielc IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.08.06, 20:31
      Zastanawiające, że nie widzicie przekrętów Wojtka!
    • Gość: hey Re: Zgrzyta między PiS a prezydentem Kielc IP: 81.219.132.* 09.08.06, 21:35
      klon,gosc i salonowiec to dopiero włazidupstwo ale Edgarowi
      • Gość: barbatata Re: Zgrzyta między PiS a prezydentem Kielc IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.08.06, 22:49
        Edgar może więcej zrobic dla Kielc niż pięciu panów L.razem wziętych
        pamiętajcie o tym frajerzy
        • Gość: Ciekawa Re: Zgrzyta między PiS a prezydentem Kielc IP: *.futuro.kielce.msk.pl 10.08.06, 00:48
          Ciekawe co też takiego może zrobić ???
          • Gość: biskup Ciekawe ze wiekszosc postów za WELem jest...... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.08.06, 08:16
            ..... z jednego adresu IP. Przydupas działa
            • Gość: gospodyni księdza Re: Ciekawe ze wiekszosc postów za WELem jest.... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.08.06, 18:54
              z Ciebie tak biskup jak z mojego proboszcza abstynent Marysia od Katabasa
          • Gość: kielczanin Re: Zgrzyta między PiS a prezydentem Kielc IP: *.satbit.pl / 81.219.208.* 10.08.06, 08:31
            Pan Lubawski wraz z Radą Miasta ,"rozsławił" Kielce jako miasto morderców
            Żydów.Kiedy w Jedwabnem odsłaniano pomnik,burmistrz był na uroczystości jako
            osoba prywatna a Rada Miasta nie zaakceptowała napisu na pomniku.Gross swą
            książką"'Strach",potwierdził ten wizerunek Kielc.Strach przyznać się w USA,że
            pochodzi się z Kielc.Teraz -pomnik tragedii 11 września,do dziś nie
            wyjaśnionego,po którym zaczęła się gehenna narodu irackiego.Co do "Tu es
            Petrus"- w niwątpliwie piękne wykonanie,opakowano tekst,ktory katolik znający
            podstawy swej wiary odbiera jako herezję.W Wielkim Tygodniu,miasto uraczyło nas
            dziełem wpisującym się w kampanię "współczucia dla Judasza".Do tego przedziwna
            Świątynia Ekumeniczna.Pytania się mnożą.
            • Gość: mniam mniam Re: Zgrzyta między PiS a prezydentem Kielc IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.08.06, 19:06
              jaka tragedia , trochę poszło aaa popatrz na tsunami to była tragedia
          • tkforever Re: Zgrzyta między PiS a prezydentem Kielc 11.08.06, 18:45
            Ano może,Lublin przykładowo dostanie 14 baniek na lotnisko z budżetu państwa no
            ale tam prezydent nie kłóci się z pisem a nasz pan L.jest jak widać dumny i
            blady tylko żeby się to nam Kielczanom czkawką nie odbiło.Nasz włodarz miejski
            i owszem dużo zrobił ale nie mając poparcia w rządzie to jeszcze kupe dla Kielc
            zrobi...najwyżej.
            • Gość: salonowiec Re: Zgrzyta między PiS a prezydentem Kielc IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.08.06, 10:47
              "miękki" masz umysł. Lublin jest bliżej wschodniej granicy, jest miastem
              strategicznym.
    • Gość: Mike Lubawski daje gwarancję rozwoju miasta IP: 195.205.147.* 10.08.06, 08:52
      Tylko prezydent Lubawski. Przecież Kielce "ruszyły" do przodu za prezydentury
      Wojciecha Lubawskiego. Nie kombinujmy, nie eksperymentujmy, tylko postawmy na
      sprawdzonego człowieka. Inaczej skończy się to jeszcze (nie daj Bóg) atakiem
      Samoobrony, przed którą obrony może już nie być...
    • Gość: Kielczanin Re: Zgrzyta między PiS a prezydentem Kielc IP: *.satbit.pl / 81.219.208.* 10.08.06, 09:23
      Co w Kielcach prezydent Lubawski zrobił za własne pieniądze. Czy prezydenci
      dbają o stronę dochodową budżetu miasta? Sprzedaż za pół ceny działki na
      Ślichowicach. Złodziejska prywatyzacja ZOZ-u i Szpitala Miejskiego. Ile długów
      mają placówki służby zdrowia Kielc do spłacenia po ich rządach? Ilu
      pracowników sluzby zdrowia po reformie placówek służby zdrowia jest
      bezrobotnymi i bez środków do życia? Kto ich tak urządził? Czy to nie jest
      również zasługa "układu" Prezydenta Lubawskiego?
      • Gość: zielonka Re: Zgrzyta między PiS a prezydentem Kielc IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.08.06, 19:00
        biedny człowieku , a co ty myślisz , że za friko będzie prezydent kumał
        zapytaj byłego dyrektora szpitala miejskiego a jego szwagra , on wie że gó..
        pływa na wierzchu , kadencja się skończy i co git ?????
    • Gość: Kielczanin Re: Zgrzyta między PiS a prezydentem Kielc IP: *.satbit.pl / 81.219.208.* 10.08.06, 09:23
      Co w Kielcach prezydent Lubawski zrobił za własne pieniądze. Czy prezydenci
      dbają o stronę dochodową budżetu miasta? Sprzedaż za pół ceny działki na
      Ślichowicach. Złodziejska prywatyzacja ZOZ-u i Szpitala Miejskiego. Ile długów
      mają placówki służby zdrowia Kielc do spłacenia po ich rządach? Ilu
      pracowników sluzby zdrowia po reformie placówek służby zdrowia jest
      bezrobotnymi i bez środków do życia? Kto ich tak urządził? Czy to nie jest
      również zasługa "układu" Prezydenta Lubawskiego?
    • Gość: Stamax Re: Zgrzyta między PiS a prezydentem Kielc IP: *.lodz.dialog.net.pl 10.08.06, 12:16
      Za bardzo krótkonogi uwierzył w swoją moc. Zdecydują wyborcy!
      • Gość: mike Re: Zgrzyta między PiS a prezydentem Kielc IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.08.06, 12:19
        Gosiewski ma rację z Ślichowicami.Ale i tak sprawie ukręcą łeb przed wyborami.
      • Gość: PiS doch Re: Zgrzyta między PiS a prezydentem Kielc IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.08.06, 18:56
        pierdu pierdu , my T K M
    • Gość: JWX Re: Zgrzyta między PiS a prezydentem Kielc IP: *.satbit.pl / 81.219.208.* 10.08.06, 13:18
      Kiedy najbliższe otoczenie P. Prezydenta Lubawskiego pokaże świadectwa z IPN o
      statusie pokrzywdzonego? Nie za długo to wszystko trwa? Czy nie jest to jednak
      złowroga cisza przed burzą, jaką będzie ujawnienie TW m.in z kieleckiego
      Ratusza? Czy TW mają moralne prawo sprawować władze w Kielcach? Czy mogą oni
      nadal być na eksponowanych stanowiskach?
      • Gość: werdi Re: Zgrzyta między PiS a prezydentem Kielc IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.08.06, 18:41
        A jak w poprzednich wyborach Samoobrona poparła Lubawskiego, to pisał później
        list do prezydenta Kwaśniewskiego, żeby zlikwidować Samoobronę, okazał sie taki
        wredny i ołudny, tak i podziękował niewdzięcznik. Niech PiS uważa żeby historia
        się nie powtórzyła, tym razem z ich udziałem. Zastanówcie się zanim kogoś poprzecie.
      • Gość: zbulwersowana Re: Zgrzyta między PiS a prezydentem Kielc IP: *.futuro.kielce.msk.pl 13.08.06, 10:51
        W Ratuszu TW ? Koniec świata !!/popiołek /.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka