galardo 08.08.06, 23:09 Wojtek startuj z PO i olej PIS i Samoobrone bo wygra lewica. W. Stępień też miał duże poparcie i .... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: cm Re: Zgrzyta między PiS a prezydentem Kielc IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.08.06, 23:19 ...Układy polityczne też tu jakąś rolę odgrywają ... - no właśnie ciągle układy a nie myślenie o przyszłości miasta. Odpowiedz Link Zgłoś
atomm Lubawski wygra, a brak poparcia partii mu pomoze 09.08.06, 08:44 Jestem za pozapartyjnym prezydentem... Nie bedzie obsadzania stanowisk nierobami z roznych partii. Zyskaja na tym Kielce i kielczanie. Odpowiedz Link Zgłoś
jurek_inw Re: Zgrzyta między PiS a prezydentem Kielc 08.08.06, 23:26 I precz z tymi ukladami! Rece precz od Kielc! Tu trzeba myslec o miescie, o jego przyszlosci, a nie o partyjnych stołkach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Prawda Re: Zgrzyta między PiS a prezydentem Kielc IP: *.futuro.kielce.msk.pl 09.08.06, 00:03 Absolutna prawda. Musimy zadbać o swoje miasto.Koniec z targowiskiem ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Crux Re: Zgrzyta między PiS a prezydentem Kielc IP: *.os1.kn.pl 09.08.06, 00:27 > Absolutna prawda. Musimy zadbać o swoje miasto.Koniec z targowiskiem ! I w związku z tym, że musimy zadbać o swoje miasto, nie wolno psuć sobie wizerunku u decydentów w centrali. Przed Kielcami stoją wyzwania, których miasto osamotnione nie udźwignie. Co nie zmienia faktu, że postawa Gosiewskiego jest dziwna (wydaje się, że jest po prostu nastawiony na storpedowanie ewentualnej współpracy). Podobnie niezrozumiałą rzeczą jest dla mnie chęć wystawienia przez Platformę własnego kandydata z podobnym do PiSu przeświadczeniem, że i tak nasz kandydat nie ma szans, ale trzeba kogoś wystawić. Zaiste - dziwne... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Może Re: Zgrzyta między PiS a prezydentem Kielc IP: *.futuro.kielce.msk.pl 09.08.06, 00:46 jeszcze zaczniemy podlizywać się Putinowi ? To chyba nie te czasy ! Samorząd rządzi się swoimi prawami... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Crux Re: Zgrzyta między PiS a prezydentem Kielc IP: *.os1.kn.pl 09.08.06, 11:58 Może i się rządzi, ale praktyka pokazuje coś zgoła innego. Ciekawe co będą mogły zrobić Kielce, jak centrala delikatnie przyblokuje budowę drogi ekspresowej do Piotrkowa (która już obecnie wydaje się w bardzo odległej perspektywie), nie wyda zgody na sprzedaż udziałów w CTK, albo zamiast pomagać przy budowie lotniska będzie rzucać tylko kłody pod nogi (aby przypadkowo "nie nasz" człowiek zbytnio się nie wychylał). Oczywiście, że nie chodzi tu o żadne podlizywanie się - ale dla dobra miasta trzeba żyć we względnej zgodzie z politykami... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KIELCZANIN!!! Re: Zgrzyta między PiS a prezydentem Kielc IP: 82.139.11.* 11.08.06, 16:31 Pewnie niszczmy wszystkich drobnych przedsiebiorcow, parobki sa potrzebni, niech lepiej ci przedsiebiorcy ida pracowac do hipermarketow (ktorych ostatnio przybywa na peczki), po co mamy trzymac kapital w kielcach lepiej niech sie jednostki bogaca, a ludzie niech zarabiaja po 700zl, a napewno nam wszystkim bedzie lepiej. Czy ktos sie kiedys zastanowil ze z takich bazarkow utrzymuja sie cale rodziny choc nawet pracuje jedna osoba, a ile osob utrzyma pracownik z hipermarketu, po drugie pracownicy takich bazarkow to glowni nasi ziemianie ktorzy jak zarobia wieksze pieniadze to i tak wydadza je na naszym rynku, a jak myslicie co wlasciciele hipermarketow zrobia z zarobionymi pieniedzmi? Przykladow jest multum, tylko zazwyczaj nasi decydenci bardziej dbaja o ekonamie wlasnych kieszeni a nie naszego miasta. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lenio Wojtek startuj z PO IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.08.06, 00:28 Panie prezydencie poprzemy Pana bo jest Pan najlepszym z ostatnich prezydentów CK. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ret Re: Wojtek startuj z PO IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.08.06, 15:05 "Jest niewątpliwie najlepszym prezydentem jakiego Kielce miały"...WĄTPIĘ!Kielce to miasto od wielu lat i prezydentów nie miało 3 czy czterech!ten akurat najlepszym wg mnie nie jest.Jest medialny jak najlepsza partia!i tyle! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Arti Lubawski wygra wybory bez PIS IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.08.06, 00:30 oni by chcieli wszystko mieć. Panie Lubawski jestem z pana dumny i z cała rodzina zagłosujemy na Pana. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: _koubah Re: Lubawski wygra wybory bez PIS IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.08.06, 00:32 zgadzam sie, nie uklady, ale myslenie o miescie powinno byc tu najwazniejsze, jezeli PO nie poprze Lubawskiego, bo nie obiecal im stolka, to w zyciu nie oddam wiecej na nich glosu. Bec! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Werz Re: Lubawski wygra wybory bez PIS IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.08.06, 06:33 GOSIEWSKIEMU chodzi o rozbicie Samorzadu 2002. Gosiewski bedzie sie starał przez kolejne 4 lata zeby Lubawski wszedl do pis Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: laro Re: Lubawski wygra wybory bez PIS IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.08.06, 18:44 A cóż Banaś takiego wielkiego robi jeździ tylko i fotografuje się.Ten dopiero medialny jest.Też mi z niego kandydat.Niech już lepiej siedzi tu gdzie siedzi, bo i tak Gosiewski rządzi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wielki Docent Wojtek i tak wygra! IP: 195.116.245.* 09.08.06, 06:32 Ten człowiek jest najlepszym prezydentem Kielc od lat. Nikt nie jest bez wad, ale on jest naprawdę w porządku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bziQ Re: Wojtek i tak wygra! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.08.06, 08:47 A ja to sobie myślę, że ewentualne poparcie pissu może Lubawskiemu poważnie zaszkodzić. Np. ja nigdy nie zagłosuję na kandydata popieranego przez piss. Tak więc mam nadzieję, że Lubawski nie zmarnuje już zdobytego kapitału i nie wpakuje się w rolę zakładnika pissu. Bo może się okazać, że nawet sprzątaczka w UM musi być z nadania partyjnego. A kwalifikacje zawodowe mają związek z jedyną umiejętnością: zbierania podpisów na listę pissu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fischer Re: Wojtek i tak wygra! IP: *.futuro.kielce.msk.pl 09.08.06, 08:52 Panie Prezydencie, popieram Pana. Jest Pan najlepszym Prezydentem jakiego miało nasze miasto. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: popieram Re: Wojtek i tak wygra! IP: 81.219.132.* 09.08.06, 22:36 Tak, wlasnie moja rodzina zaglosuje na Pana Lubawskiego Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kleryk Re: Wojtek i tak wygra! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.08.06, 18:51 co znowu kolesie sie odezwali , chcesz aby pogrom dotyczył twoją rodzinę głosuj na te jaja i dobrze ci tak Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: folis Re: Zgrzyta między PiS a prezydentem Kielc IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.08.06, 09:00 Chyba troche przesadzasz pisząc by Lubawski startował z PO, z ugrupowaniem ubłoconym od afer: afera z Wiśniewskim w Ostrowcu (zaniżona wartość działki), Górski czołowy "działacz" PO wyrzucony z pracy za pijaństwo (był kierownikiem bazar), Pręgowski - no coments, no i sam król - Miodowicz (dziennikarze wiedzą kim jest ten Pan), Cichy - proszący o poparcie w wyborach komucha (wójta masłówa wybory - 2005)Wrzałka, itd, itd.... Czym się różni PO od SLD? www.folis.emeduza.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kielczanin Re: Zgrzyta między PiS a prezydentem Kielc IP: 212.160.196.* 09.08.06, 09:10 Lubawski jest najlepszym kandydatem ale musi się dogadać z Gosiewskim dla dobra Kielc , niestety partia rządząca ma wpływ na rozwój miasta i regionu, Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pacjent A co z długami kieleckiego ZOZ-u? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.08.06, 09:34 Jeżeli pan prezydent jest taki świetny to czy to prawda, ze po sprywatyzowaniu przez prezydenta Lubawskiego przychodni zdrowia, publiczny ZOZ pozostał z ponad 20 milionowym zadłużeniem, które teraz będzie musiało spłacać miasto? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Prezes Re: A co z długami kieleckiego ZOZ-u? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.08.06, 09:57 Obojętnie czy ZOZ byłby "sprywatyzowany" czy też nie, miasto i tak musiałoby zapłacić prawie 20 milionów za długi, które narobił ZOZ za Stępnia. Dla przypomnienia: wtedy środki z Kasy Chorych wystarczały na wynagrodzenia dla 2/3 zatrudnionych. Ówczesna Dyrekcja ZOZ okradała pracowników nieopłacając ZUS. I stąd ten dług. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pacjent Re: A co z długami kieleckiego ZOZ-u? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.08.06, 10:52 No tak, ale czy nie należało tej prywatyzacji przeprowadzić w taki sposób aby uzyskane z niej przychody przeznaczyć na spłatę tego zadłużenia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ter Re: A co z długami kieleckiego ZOZ-u? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.08.06, 15:08 Ale i inwestycje w wiekszości,które powstają zaplanowano za Stępnia!A długi ZOZ- ów powstawały przez wiele lat,ale kiedy szybko wzrastały o to jest pytanie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kinga Re: Zgrzyta między PiS a prezydentem Kielc IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.08.06, 19:02 cha cha cha Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bumcyk Re: Zgrzyta między PiS a prezydentem Kielc IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.08.06, 22:26 PO różni się jednak od SLD:). Ja przynajmniej umiem pisać i widzę , że ty robisz błędy.... po polsku i po angielsku:). PS. Doceniam jednak twoją wiedzę o kolegach z partii:). I dostrzegam bardzo życzliwy do nich stosunek:). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Behemot L. najlepszym prezydentem ?! Dla kogo ? IP: *.tkdami.net / *.tkdami.net 09.08.06, 09:53 Zastanówny się razem - chodzi mi o konstruktywną dyskusję - Co zrobił dla Kielc ? - postawiono tablice, chce się zlikwidować przedszkole w centrum, kontynuowano przebudowę Sienkiewicza, sfinalizowano drugą nitkę trasy nad zalewem, miasto patronowało kilku uroczystościom, koncertom, no tak - "wspierano" nowy stadion, zlikwidowano dwa targowiska i ustanowiono w bezsensownym miejscu nowe. Mam kilka pytań - bo nie jestem dobrze zorientowana a chciałabym podjąć świadomą decyzję przy głosowaniu na prezydenta: Kto odpowiada za zaprzepaszczonie dużej część funduszy z Unii, i czy można było ich uzyskać dużo więcej gdyby opracowano na czas różne projekty (o tym mogliśmy przeczytać właśnie na łamach Gazety) ? Czy Kielce stały się miastem bezpiecznym ? Czy sprawniej zarządzanym ? Czy bardziej wypromowanym ? (informacja turystyczna finansowana przez miasto mieści się na piętrze dworca PKP i kto tam dociera ?) Czy urzędy są bardziej przyjazne dla mieszkańców miasta ? Czy poprawił się dostęp do usług medycznych (ZOZy dostaną podwyżkę - pewnie już po wyborach - o tym także tutaj - w GW mogliśmy przeczytać) ? Czytając czołówki mediów ogólnopolskich (także elektronicznych) - spotykałam doniesienia z Kielc związane głównie z wypadkami, mordami, tragediami - nie widziałam doniesień o wspaniałych wydarzeniach kulturalnych a z gospodarczych bronią się jeszcze tylko imprezy w Centrum Targowym - czy coś przeoczyłam ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bonifacy Tak, choćby "Tu es Petrus" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.08.06, 09:56 Tak, choćby "Tu es Petrus". Za to co zrobił dla Kielc Stępień, Miodowicz, Parda? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Czyżby Re: Tak, choćby "Tu es Petrus" IP: *.futuro.kielce.msk.pl 09.08.06, 10:59 jakiś wójt ,burmistrz czy prezydent "robił" coś dla społeczności lokalnej za swoje pieniądze ? Ludzie obudżcie się ,są przepisy ,które nakładają obowiązek realizowania określonych zadań związanych z potrzebami mieszkańców wspólnoty samorządowj. Często tak jest ,że błyskotki" ,wcale nie muszą zaspokajać te potrzeby..po prostu chodzi o wydanie pieniędzy ,które wzbogacają konta określonych ludzi /firm /.Czyliż jest to zwykłe szastanie naszymi pieniędzmi jak w czasach starożytnych.Ktoś tez coś zrobił i wybudował przed Politechniką za pieniądze ,chyba nie swoje ,piramidę chop-sasa ,a czy to było potrzebne i jest piękne ?Oceniajmy ,z dużą dozą racjonalności,pozyskiwanie dochodów /nakładanie na nas podatków i ustalanie wysokości opłat / np.woda/ oraz sposób ich wykorzystania . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Michał stok Duzo zrobił IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.08.06, 10:00 1.Rozpromował przez Tu Es Petrus Miasto Kielce na cała Polske 2.Bezpieczeństwo w Kielcach sie poprawiło. 3,Osoba nie konfliktowa 4.Za Prezydenta Lubawskiego przyszły pierwsze pieniądze z UE 5.Siekiewke nadal remontuje (ulica roku) 6.Obwdonica przy Tesco 7.NIe dokładamy juz znaszych pieniędzy do szpitala miejskiego 8.Straz miejska jest lepsza za jego rządów 9.Muzeum Zabawek 10.Buduje się muzeum Kielc miasta 11.Stadion Piłkarski na który pewnie chodzisz. 12.Hala sportowa na Ulicy Bocznej 13Robi drogi 14.Za jego czasów bo przed nim nikt nie zdobył ISC 9001 dla urzedu miasta 15.Chce wykupic targi kielce by miasto miało jak najwieksze zyski 16.chce odremontowac dwoerzec PKP i PKS Głosuje tylko na Lubawskiego to on zrobił, że jako student wracam do tego miasta , jestem z Pana dumny Panie prezydencie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: HEH Re: Duzo zrobił IP: *.futuro.kielce.msk.pl 09.08.06, 11:03 Władza samorządowa ma obowiązek realizować określone cele i zadania. A ,,sukcesy " ocenia się w kontekście nieprzemyślanych ,wręcz szkodliwych decyzji dla społeczności lokalnej . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lama Re: Duzo zrobił IP: *.tkdami.net / *.tkdami.net 09.08.06, 11:55 ad 1 - rozpromował Tu Es Petrus - to żadna zasługa i nie tylko jego ! ad 2 - bezpieczeństwo się w Kielcach poprawiło ? - pleciesz bzdury. ad 3 - osoba niekonfliktowa ? :-))))) ad 4 - za niego przyszły pierwsze pieniądze - bo za niego wstąpiliśmy do UE ! - inna sprawa że mogło ich przyjść dużo więcej. ad 5 - Sienkiewkę remontuje - bo nikt o zdrowym umyśle nie zaprzestanie takiej widowiskowej inwestycji ! Nie wiem czy dobrze pamiętam - ale wydaje mi się, że jak startował na prezydenta to zarzucano "czerwonym" że miasto biedne a tu robi się taki kosztowny remont Sienkiewicza (akurat z tym argumentem się zgadzam - będziemy mieli w Kielcach 1-2 ulice na poziomie europejskim a reszta będzie rodem z PRLu) ad 6 - projekt obwodnicy "przy Tesco" był już wcześniej - poza tym to było jedyne sensowne wyjście. ad 7 - W sumie nie było nic złego ww tym, że miasto dokładało do szpitala miejskiego - wszak dla swoich mieszkańców - czy się mylę ? ad 8 - straż miejska lepsza ? - może w ściganiu bezdomnych i żebraków. ad 9 - Muzeum Zabawek - gdyby o taką lokalizację nie walczył poprzedni dyrektor - wątpię czy tam by się ono znalazło. ad 10 - A kto wysunął inicjatywę budowy Muzeum miasta Kielc ? Poza tym będziemy się cieszyć jak sprawa zostanie sfinalizowana a powstała placówka będzie miała odpowiednie fundusze. ad 11 - Stadion Piłkarski - to chyba nie tylko sprawa miasta ale i Kolportera ! ad 12 - Hala przy Bocznej - zgadzam się z tobą. ad 13 - robi drogi ? - w takim stopniu jak poprzednicy ad 14 ISC 9001 dla urzędu - ale jakie ma to przełożenie na poziom obsługi petentów ? ad 15 Za co wykupić Targi Kielce - a poza tym czy potem się nie okaże że miasto wykupiło a po 2-3 latach odda w zarządzanie jakiejś prywatnej spółki ? ad 16 - to że chce i widzi potrzebę remontu dworców PKS i PKP - to jeszcze żadna zasługa - każdy kielczanin i nie tylko - widzi taką potrzebę - niech to zrobi - zdobędzie głosy za kilka lat ! A porpos - chyba jesteś jednym z niewielu studentów, którzy chcą zostać lub wrócić do Kielc ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mike Dla Kielczan IP: 195.205.147.* 10.08.06, 09:07 Jestem zdecydowanym zwolennikiem prez. Lubawskiego. Nikt nie jest doskonały, jak pewnie wiesz, co w pewnym stopniu usprawiedliwia błędy naszego działania. Obecnego prezydenta też. A u Ciebie widać niesamowity talent do polskiego narzekania. Ciesz się, że nareszcie coś dzieje się w Kielcach. Szkoda, że nie rozmawiasz (zapewne) z Kielczanami, którzy musieli w tak niedawnych, i tak zgnuśniałych czasach opuścić to miasto. Są zachwyceni Kielcami! A Tobie życzę trochę optymizmu. Życie jest wtedy o wiele przyjemniejsze. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Behemot Re: Dla Kielczan IP: *.tkdami.net / *.tkdami.net 10.08.06, 10:29 Właśnie o to chodzi że rozmawiałem z wielu Kielczanami a czy jestem malkontentem ? - Władzę ocenia się po tym co zrobiła w stosunku do tego co obiecywała przed wyborami - może warto abyś sobie przypomniał co naobiecywał Pan WL 4 lata temu. Jeżeli istnieje duża rozbieżność między obiecankami a realiami - to chyba Kielczanie mają prawo narzekać ? Tak samo mają prawo narzekać jak ktoś mając możliwość wykonania rzeczywistej pracy dla Kielc skupia się na rzeczach spektakularnych i widowiskowych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PrzemoL Zagłosuje na Lubawskiego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.08.06, 09:55 To jst jedyny prezydent Kielc który po 90 roku cos widocznego zrobił dla tego miasta. Ja zagłosuje także na niego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kielczanin Re: Zagłosuje na Lubawskiego IP: *.localdomain / *.internetdsl.tpnet.pl 09.08.06, 10:09 A działkę na Ślichowicach też sprzedał. Tylko dlaczego tak niekorzystnie dla miasta? Może o coś innego chodzi niż o interes Kielc. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kilell Re: Zagłosuje na Lubawskiego IP: *.localdomain / *.internetdsl.tpnet.pl 09.08.06, 10:11 I dlaczego tak sie uaktywnił dopiero teraz przed wyborami. Przez trzy lata nie działo sie nic. A terez same projekty, a żadnych konkretów. Bzdury!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Felek wafelek Re: Zagłosuje na Lubawskiego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.08.06, 10:21 Konkrety człwoeiku były juz wyjdz na maisto i zobacz co było ponad 3 lata temu a co teraz jest. Człowikeku co Ty sie dopiero urodziłeś???? Dla mnie jest to najlepszy prezydent. A co do jego projektów to chyba wiesz dobrze o ile nie ejsteś z lewej częsci elektoratu, że pieniądze z UE daje urzad marszałkowski a jak na razie to nie dali specjalnie dużo dla Kielc. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ANEX Re: Zagłosuje na Lubawskiego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.08.06, 10:19 Nie masz dowodów , że to jego wina, za to odpowiada na tą chwile prezydent Parafiniuk, któremu do tej pory nic nie udowodniono. Gdyby był jednoznacznie winny już by miał wyrok. Nie pomawiał osoby publicznej. Popieram Lubawskiego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pacjent Re: Zagłosuje na Lubawskiego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.08.06, 11:00 No właśnie za sprzedaż działki na Ślichowicach po sądach jest ciągany tylko Parafiniuk . Ciekawe dlaczego Lubawski nie podpisał osobiście umowy z Echem tylko zlecił to Parafiniukowi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PiS doch Re: Zagłosuje na Lubawskiego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.08.06, 19:01 gó.. ci do tego , kto ma pieczątkę ten ma kasę Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: obserwator Re: Zagłosuje na Lubawskiego IP: *.satbit.pl / 81.219.208.* 09.08.06, 10:12 Lubawskiego poprą komuniści.Są jego dłużnikami.Wbrew wiedzy historycznej ,ukrył w napiśie na pomniku "pogromu kieleckiego"prawdę, o prowokacji komunistycznej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Iga18 Re: Zagłosuje na Lubawskiego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.08.06, 10:22 Komuniści chyba popra bardziej lewą strone, z tego co wiem prezydent Kielc nie jeste komuchem i jest w dodatku katolikiem i za to jestem mu wdzieczny, że nie wstydzi się swojej wiary. Jak człowiek jest dobry dlatego choc pierwszy raz ale zagłosuje na niego Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: biskup Re: Zagłosuje na Lubawskiego IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.08.06, 10:56 1.Rozpromował przez Tu Es Petrus Miasto Kielce na cała Polske - za czyje pieniądze, ba ja sobie tego nie zyczyłem zeby takie cus robic za pieniadze podatników !!! Do kogo trafił zarobek ze sprzedaży płyt i koncertów ?? 2.Bezpieczeństwo w Kielcach sie poprawiło. - chyba na Padarewskiego tylko obok komendy 3,Osoba nie konfliktowa - ale sie ubawiłem 4.Za Prezydenta Lubawskiego przyszły pierwsze pieniądze z UE - tumanie bo on był, jest pierwszym prezydentem miasta po wejsciu do UE 5.Siekiewke nadal remontuje (ulica roku) - za jakiego prezydenta zaczeto remotowac ta ulice i kto wtedy głosno krzyczał że nie trzeba remontu ?? LUBAWSKI 6.Obwdonica przy Tesco - obwodnica nazywasz to psełdo skrzyzowanie ?? 7.NIe dokładamy juz znaszych pieniędzy do szpitala miejskiego - dobre sobie 8.Straz miejska jest lepsza za jego rządów - tak jasne, syf jaki była taki jest 9.Muzeum Zabawek - tak muzeum zabawek było wczesniej, dzieki remontowi brak ogródków piwnych na pl. Wolności bo dzieci widza ze ludzie pija piwo. Smieszne tłumaczenie 10.Buduje się muzeum Kielc miasta - chore, buduje sie tez pomnik ofiar 11 wrzesnia 11.Stadion Piłkarski na który pewnie chodzisz - tak tylko to nie jego zasługa. Podłączył do stadionu jak do i do remontu Sienkiewicza 12.Hala sportowa na Ulicy Bocznej 13Robi drogi - chyba tylko do swojej posesji bo jak narazie to zamyka ulice nie robiąc nawet dobrych rozwiązan komunikacyjnych 14.Za jego czasów bo przed nim nikt nie zdobył ISC 9001 dla urzedu miasta a do czego potrzebne to ISO ?? Wymysł Lubawskiego i świty 15.Chce wykupic targi kielce by miasto miało jak najwieksze zyski - dobry jestes 16.chce odremontowac dwoerzec PKP i PKS - chciec to tak jak prawie a prawie riobi dużą różnice Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zasługi Re: Zagłosuje na Lubawskiego IP: *.futuro.kielce.msk.pl 09.08.06, 11:10 Faktycznie ,przez cztery lata ,za niezła kasę /dochodzą jeszcze apanaże z wody/,to niezła lista osiągnięc . A ile ludzie z ul. Leśnej stracili zdrowia ? Kto to wyszacuje ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: yta Paranoja IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.08.06, 11:21 Najlepszym prezydentem był Robert Rzepka. Młody, przebojowy, wyrwał Kielce z marazmu, ale układy go zniszczyły. Prasa wyciagała mu kochankę, itd. Ale wy pewnie tego nie pamietacie, choć to było w połowie lat 90-tych. Ech, młodzieży, młodzieży... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MEfiu Rzepka a co on zrobił, i poległ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.08.06, 12:26 Lubawski jest najlepszym prezydentem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: michał Re: Paranoja IP: 193.24.201.* 13.08.06, 10:50 Gość portalu: yta napisał(a): > Najlepszym prezydentem był Robert Rzepka. Młody, przebojowy, wyrwał Kielce z > marazmu, ale układy go zniszczyły. Prasa wyciagała mu kochankę, itd. > Ale wy pewnie tego nie pamietacie, choć to było w połowie lat 90-tych. > Ech, młodzieży, młodzieży... Ja coś niecoś pamiętam:) Szczególnie zapamiętały mi się "remont" placu Wolności, gdzie piekną granitową kostkę, która potem "zginęła w niewyjaśnionych okolicznościach" zamieniono na betonową i afera z Interkrakbankiem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Andy Czysty komuch z Biskupa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.08.06, 12:25 dla Ciebie wszystko co się zrobi to źle, podaj sikcesy poprzednika. a moje kumpla nie wyzywaj tuman żeś sam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wicek Re: Zagłosuje na Lubawskiego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.08.06, 11:20 Dobry Lubawski i Edgar też w porządku nie powinni się kłucić to nie służy miastu.Zgoda zgoda panowie zgoda buduje... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ff Re: Zagłosuje na Lubawskiego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.08.06, 11:48 A NIC nie zrobil !! postawil tablice na kadzielni ! stawia 2 wieze kolo cmentarza ! a to co wy wypisujecie to inwestycje ktore KONTYNUUJE po Stepniu !! Wiec bez podniety prosze. Nigdy nie dam na niego glosu !! Jeszcze on umie z 1 ulic zrobic 2 ( zmiana nazw) !! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Paranoja Re: Zagłosuje na Lubawskiego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.08.06, 12:27 Jasne człowkie Stepien nie zdobył pieniedzy z UE cżłowkieu co Ty gadasz stadion i Hala za stepnia, ochłoń. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mike No to mamy, co chcieliśmy.... IP: 195.205.147.* 09.08.06, 12:03 Wygląda na to, że Kielce zaczną się "cofać do przodu" bez prezydenta Lubawskiego. Kaczyński zacznie nam lepperami obsadzać władze samorządowe i będzie po ptakach (sic!). A za tego Leppera Kaczyńskiemu należy się po kuperku... Czemu nie zostawi Lubawskiego w spokoju? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: salonowiec Re: No to mamy, co chcieliśmy.... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.08.06, 23:25 Kaczyński nie lubi przekrętasów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mike Może i nie lubi... IP: 195.205.147.* 10.08.06, 08:43 A czy przypadkiem nie musi wsadzić kogoś od swego kolegi Andrzeja L.? Leppera Kaczyńskiemu nie daruję. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: normalny Zgrzyta między P(i)SEM a prezydentem Kielc IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.08.06, 12:13 Nie przepadam za Wojtkiem ale Gosiewskiego poprostu nie trawię.Przypałętał się znad morza i sie we wszystko wpie... w naszych Kielcach. Kielce są dla kielczan a nie dla wrednych, samolubnych, demagogicznych polityków. Dość już tu namieszałeś Edgar.Jeszcze jakiś czas temu byłem niezdecydowany, ale teraz już wiem ze zagłosuję na wszystko tylko nie na pis.Nawet na delegację pawianów z Borneo (to z kabaretu ). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Normalna Re: Zgrzyta między P(i)SEM a prezydentem Kielc IP: *.futuro.kielce.msk.pl 09.08.06, 12:37 ja też nie lubię powielać czegoś co ma skazy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ponton co by nie powiedziec dużo zrobił dla maista IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.08.06, 12:31 wiec chyba trzeba mu dac szanse ja wole realizacje jego polityki niż kogoś nowego typu Pis czy Pani Grzela. Sądze, że chyba ta polityka Lubawskiego może spowodowac, że cos jeszcze drgnie, nowa polityka to nowa robota, nowa paka, nowe pomysły, nowe potyczki, wiec myśle, że Lubawski się sprawdził, zagłosuje na niego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wykonawca Re: co by nie powiedziec dużo zrobił dla maista IP: *.futuro.kielce.msk.pl 09.08.06, 12:48 Prezydent jest oraganem wykonawczym i ma obowiązek realizpwać nasze postulaty ,ktore przedstawiają pod obrady i głosowanie RADNI. To żadna zasługa ,że COŚ ZROBIŁ ! Gdyby nie wykonał budzetu /w ktorym są ujęte inwestycje/ to po prostu nie otrzymałby abslolutorium i po roku budzetowym musiałby odejść ! A robi się tyle ile zostaje kasy po odliczeniu pensji m. inn. urzędników. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Prezes Życzę Panu Lubawskiemu by wygrał IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.08.06, 12:33 On jest moim kandydatem na Prezydenta Miasta Kielce. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Więc.. Re: Życzę Panu Lubawskiemu by wygrał IP: *.futuro.kielce.msk.pl 09.08.06, 13:23 Jesli będzie najlepszy z najlepszych .to trudno !Taka to już jest ta ..demokracja. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mike Też życzę Panu Lubawskiemu by wygrał IP: 195.205.147.* 10.08.06, 08:46 Czemu trudno? Skoro najlepszy z najlepszych... Ale może masz na myśli - "najlepszy, ale nie spośród moich"? To już inna para kaloszy, niewiele mająca wspólnego z demokracją... Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: natalia Lubawski Wojciech wygra IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.08.06, 14:18 Pis za dużo chce, chce chyba nawet zepsuc ss2002, Panie prezydencie dogadajcie z PO. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: barbamama Re: Zgrzyta między PiS a prezydentem Kielc IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.08.06, 15:21 najlepszą kampanię wyborczą robią czarne sutanny ;-), gdy ma się ich poparcie, to przychylność partii politycznych można sobie darować... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Grzes Lubawski wygra bo zasłużył IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.08.06, 17:18 Pis ma chrapke juz dawno na stanowisko prezydenta Kielc tylko grał na zwłoke. Nie bez powodu teraz jest cicha wojna Lubawskiego i SS 2002 z Pisami. Ale wygra ją tylko Pan Wojciech :Lubawski bo ludzie widzą co się dziejemw panśtwie miała byc koalicja z PO a jest samoobrona i LPR Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: antek Re: Zgrzyta między PiS a prezydentem Kielc IP: 81.219.132.* 09.08.06, 18:38 Panie Prezydencie, Panie Wojciechu - 1. Życzę Panu Dużo Zdrowia ( choć składałem je Panu osobiście nie tak dawno) i wytrwałości; 2. Nie życzę zdeklasowanie konkurencji politycznej - przymierzanie na stanowisko Pana B. jest czymś żenującym dla mieszkających Naszym Mieście ( vide - spoójrzcie na konferencje najwyższego urzędnika państwowego w województwie i co ... Kto jest gwiazdą, a kto nie może niekiedy wyartykułować swoich słów; 3. Siłą Pana ugrupowania/ formacji (nie partii ) jest nie bezduszna ideowość (która się zmienia w zależności od wiatru politycznego i korzyści szeroko rozumianych - np.koalicja PiS z Samoobroną) - ale fachowośc i kompetencja, chęć służenia obywatelom; 4. W rozmowach z różnego typu ludżmi - niekoniecznie przychylnych S 2002 - jest Pan doceniany pozytwywnie za dotychczasowe działania. Acha jeszcze jedno - przed chwilą oglądałem kieleckie wiadomości TVP i powiem tak bez ogródek zniżając sie do poziomu .....( jeśli takowy jest ) posła/ministra - kurdupel próbuje mieszać. Pozdrawiam i życzę tego co na początku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Zgrzyta między PiS a prezydentem Kielc IP: *.satbit.pl / 81.219.208.* 09.08.06, 19:52 najbardziej Lubawskiemu to wyszło rozdawanie stołków członkom samorzadu 2000 i ich rodzinom znam 2 przypadki kompromitacja Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Klon Re: Zgrzyta między PiS a prezydentem Kielc IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.08.06, 20:29 Trudno mi oceniać dokonania prezydenta L. ale włazidupstwo niektórych na forum jest żenujace. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: salonowiec Re: Zgrzyta między PiS a prezydentem Kielc IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.08.06, 20:31 Zastanawiające, że nie widzicie przekrętów Wojtka! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hey Re: Zgrzyta między PiS a prezydentem Kielc IP: 81.219.132.* 09.08.06, 21:35 klon,gosc i salonowiec to dopiero włazidupstwo ale Edgarowi Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: barbatata Re: Zgrzyta między PiS a prezydentem Kielc IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.08.06, 22:49 Edgar może więcej zrobic dla Kielc niż pięciu panów L.razem wziętych pamiętajcie o tym frajerzy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ciekawa Re: Zgrzyta między PiS a prezydentem Kielc IP: *.futuro.kielce.msk.pl 10.08.06, 00:48 Ciekawe co też takiego może zrobić ??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: biskup Ciekawe ze wiekszosc postów za WELem jest...... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.08.06, 08:16 ..... z jednego adresu IP. Przydupas działa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gospodyni księdza Re: Ciekawe ze wiekszosc postów za WELem jest.... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.08.06, 18:54 z Ciebie tak biskup jak z mojego proboszcza abstynent Marysia od Katabasa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kielczanin Re: Zgrzyta między PiS a prezydentem Kielc IP: *.satbit.pl / 81.219.208.* 10.08.06, 08:31 Pan Lubawski wraz z Radą Miasta ,"rozsławił" Kielce jako miasto morderców Żydów.Kiedy w Jedwabnem odsłaniano pomnik,burmistrz był na uroczystości jako osoba prywatna a Rada Miasta nie zaakceptowała napisu na pomniku.Gross swą książką"'Strach",potwierdził ten wizerunek Kielc.Strach przyznać się w USA,że pochodzi się z Kielc.Teraz -pomnik tragedii 11 września,do dziś nie wyjaśnionego,po którym zaczęła się gehenna narodu irackiego.Co do "Tu es Petrus"- w niwątpliwie piękne wykonanie,opakowano tekst,ktory katolik znający podstawy swej wiary odbiera jako herezję.W Wielkim Tygodniu,miasto uraczyło nas dziełem wpisującym się w kampanię "współczucia dla Judasza".Do tego przedziwna Świątynia Ekumeniczna.Pytania się mnożą. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mniam mniam Re: Zgrzyta między PiS a prezydentem Kielc IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.08.06, 19:06 jaka tragedia , trochę poszło aaa popatrz na tsunami to była tragedia Odpowiedz Link Zgłoś
tkforever Re: Zgrzyta między PiS a prezydentem Kielc 11.08.06, 18:45 Ano może,Lublin przykładowo dostanie 14 baniek na lotnisko z budżetu państwa no ale tam prezydent nie kłóci się z pisem a nasz pan L.jest jak widać dumny i blady tylko żeby się to nam Kielczanom czkawką nie odbiło.Nasz włodarz miejski i owszem dużo zrobił ale nie mając poparcia w rządzie to jeszcze kupe dla Kielc zrobi...najwyżej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: salonowiec Re: Zgrzyta między PiS a prezydentem Kielc IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.08.06, 10:47 "miękki" masz umysł. Lublin jest bliżej wschodniej granicy, jest miastem strategicznym. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mike Lubawski daje gwarancję rozwoju miasta IP: 195.205.147.* 10.08.06, 08:52 Tylko prezydent Lubawski. Przecież Kielce "ruszyły" do przodu za prezydentury Wojciecha Lubawskiego. Nie kombinujmy, nie eksperymentujmy, tylko postawmy na sprawdzonego człowieka. Inaczej skończy się to jeszcze (nie daj Bóg) atakiem Samoobrony, przed którą obrony może już nie być... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kielczanin Re: Zgrzyta między PiS a prezydentem Kielc IP: *.satbit.pl / 81.219.208.* 10.08.06, 09:23 Co w Kielcach prezydent Lubawski zrobił za własne pieniądze. Czy prezydenci dbają o stronę dochodową budżetu miasta? Sprzedaż za pół ceny działki na Ślichowicach. Złodziejska prywatyzacja ZOZ-u i Szpitala Miejskiego. Ile długów mają placówki służby zdrowia Kielc do spłacenia po ich rządach? Ilu pracowników sluzby zdrowia po reformie placówek służby zdrowia jest bezrobotnymi i bez środków do życia? Kto ich tak urządził? Czy to nie jest również zasługa "układu" Prezydenta Lubawskiego? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zielonka Re: Zgrzyta między PiS a prezydentem Kielc IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.08.06, 19:00 biedny człowieku , a co ty myślisz , że za friko będzie prezydent kumał zapytaj byłego dyrektora szpitala miejskiego a jego szwagra , on wie że gó.. pływa na wierzchu , kadencja się skończy i co git ????? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kielczanin Re: Zgrzyta między PiS a prezydentem Kielc IP: *.satbit.pl / 81.219.208.* 10.08.06, 09:23 Co w Kielcach prezydent Lubawski zrobił za własne pieniądze. Czy prezydenci dbają o stronę dochodową budżetu miasta? Sprzedaż za pół ceny działki na Ślichowicach. Złodziejska prywatyzacja ZOZ-u i Szpitala Miejskiego. Ile długów mają placówki służby zdrowia Kielc do spłacenia po ich rządach? Ilu pracowników sluzby zdrowia po reformie placówek służby zdrowia jest bezrobotnymi i bez środków do życia? Kto ich tak urządził? Czy to nie jest również zasługa "układu" Prezydenta Lubawskiego? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Stamax Re: Zgrzyta między PiS a prezydentem Kielc IP: *.lodz.dialog.net.pl 10.08.06, 12:16 Za bardzo krótkonogi uwierzył w swoją moc. Zdecydują wyborcy! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mike Re: Zgrzyta między PiS a prezydentem Kielc IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.08.06, 12:19 Gosiewski ma rację z Ślichowicami.Ale i tak sprawie ukręcą łeb przed wyborami. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PiS doch Re: Zgrzyta między PiS a prezydentem Kielc IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.08.06, 18:56 pierdu pierdu , my T K M Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JWX Re: Zgrzyta między PiS a prezydentem Kielc IP: *.satbit.pl / 81.219.208.* 10.08.06, 13:18 Kiedy najbliższe otoczenie P. Prezydenta Lubawskiego pokaże świadectwa z IPN o statusie pokrzywdzonego? Nie za długo to wszystko trwa? Czy nie jest to jednak złowroga cisza przed burzą, jaką będzie ujawnienie TW m.in z kieleckiego Ratusza? Czy TW mają moralne prawo sprawować władze w Kielcach? Czy mogą oni nadal być na eksponowanych stanowiskach? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: werdi Re: Zgrzyta między PiS a prezydentem Kielc IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.08.06, 18:41 A jak w poprzednich wyborach Samoobrona poparła Lubawskiego, to pisał później list do prezydenta Kwaśniewskiego, żeby zlikwidować Samoobronę, okazał sie taki wredny i ołudny, tak i podziękował niewdzięcznik. Niech PiS uważa żeby historia się nie powtórzyła, tym razem z ich udziałem. Zastanówcie się zanim kogoś poprzecie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zbulwersowana Re: Zgrzyta między PiS a prezydentem Kielc IP: *.futuro.kielce.msk.pl 13.08.06, 10:51 W Ratuszu TW ? Koniec świata !!/popiołek /. Odpowiedz Link Zgłoś