Dodaj do ulubionych

TVP O/ Kielce!

• drs Re: TVP O/ Kielce! 25.03.02, 21:30
      No i znowu jest jakiś szum medialny w tym temacie.Teraz nagle sie okazuje ,że
      musi byc nowelizacja ustawy o TV polskiej w ktorej mowa ma byc o 16 a nie 12
      ośrodkach TVP.O ile sobie przypominam to rok temu chyba miała/za starego
      parlamentu/nowelizacja być przeprowadzona i nie została.Teraz mamy nowy Sejm i
      znowu drepczemy w miejscu,a czas płynie i nadal niewiele sie dzieje.
      Czy nie można szanowni posłowie sie skrzyknąć z kolegami z
      Olsztyna,Opola,Gorzowa i przeforsować ponad podziałami taką nowelizację.Mnie
      juz ta dyskusja zaczyna denerwować.To jak walka z wiatrakami.Cześć.
      • Gość: Yahagi Re: TVP O/ Kielce! - GW IP: *.kielce.tpsa.pl 26.03.02, 16:21
        Z dzisiejszego wydania:
        wyborcza.gazeta.pl/info/artykul.jsp?xx=759496&dzial=kik010100

Zwracam uwagę na wypowiedź p. Brauna na końcu textu:
        'Sprawa szerokiego dostępu do anteny telewizyjnej dla Kielc jest bliższa
        finalizacji niż wielu osobom się wydaje'

A następne jest równie ciekawe:
        'Rozumiem, że w związku z tym każdy chce zaistnieć'

Hehe.. czyli jak prawi stare porzekadło: sukces ma wielu ojców - klęska jest
        sierotą. ED (zwłaszcza) rozpoczęło akcję mającą na celu konsolidację wszystkich
        pod sztandarem 'wspólnego celu' - a TVP załatwi nam p. Braun ...:))

• Gość: Yahagi Re: TVP O/ Kielce! - GW IP: *.kielce.tpsa.pl 28.03.02, 02:14
          wyborcza.gazeta.pl/info/artykul.jsp?xx=762771&dzial=kik010100
          Telewizja coraz bliżej

Juliusz Ćwieluch (27-03-02 17:11)

W środę prezydent Kielc Włodzimierz Stępień spotkał się z władzami TVP i
          przewodniczącym KRRiTV. - Jest duża szansa na uzyskanie pasma dla województwa -
          ocenia prezydent.

- Rozmawialiśmy o tym, na jakich zasadach powinna zostać przekazana część
          pomieszczeń w Kieleckim Centrum Kultury na potrzeby nowej siedziby dla
          kieleckiego ośrodka telewizji - mówi Juliusz Braun, przewodniczący KRRiTV.

Ustalono, że miasto zajmie się przygotowaniem pomieszczeń, a Telewizja Polska
          wyposaży studio w urządzenia techniczne.

- Porozumienie jest już przygotowane, ale podczas spotkania jeszcze go nie
          podpisano. Z tego co mi wiadomo, jest to kwestia najbliższych dni - dodał
          przewodniczący Braun. Pełen optymizmu jest prezydent Kielc. - Moim zdaniem
          pierwszej emisji można oczekiwać jeszcze w tym roku - zapowiada.
          Nim to nastąpi telewizja musi wystąpić do prezesa KRRiTV z prośbą o
          przesunięcie kanałów, tak by województwo świętokrzyskie objęte zostało
          zasięgiem telewizji regionalnej. - Widzę zasadność takiej zmiany. Musi to
          jednak zaakceptować Urząd Regulacji Telekomunikacji. Takie przesunięcie wymaga
          międzynarodowych uzgodnień - dodaje Juliusz Braun.
          Zdaniem prezydenta Kielc decyzje mogą zapaść szybko. - Zanim zakończą się prace
          budowlane, uda się uzyskać wyłączność pasma dla województwa - przewiduje
          Stępień.

• drs Re: TVP O/ Kielce! 04.04.02, 12:36
      ...w celu podtrzymania wątku.Ostatnio p.Braun deklarował sie,że w końcu Kielce
      otrzymają oddzielny kanał dla TV,a jeśli nie to nastąpi rozpięcie
      częstotliwości,w każdym razie jeśli sie tego dokona to rzeczywiście temat TV
      się przybliża,poza tym trzeba będzie jeszcze postawić nadajnik lokalny..
      • Gość: Yahagi Re: TVP O/ Kielce! IP: *.kielce.tpsa.pl 04.04.02, 21:40
        .. a wte jego wypowiedzi
        www.slowoludu.com.pl/gazeta/codzienna/2002/IV/3/3.pdf
        najbardziej podobało mi się to, że nie omieszkał przyznać, że pomysł z
        lokalizacją w KCK jest bradzo dobry, bo sam był jego współautorem.

Zobaczycie jeszcze ze to p. Braun nam TVP O/Kielce załatwi
        • Gość: rz Re: TVP O/ Kielce! IP: *.kielce.uw.gov.pl 05.04.02, 08:22
          Gość portalu: Yahagi napisał(a):

> Zobaczycie jeszcze ze to p. Braun nam TVP O/Kielce załatwi

tak czy inaczej to zależy od niego (w bardzo dużym stopniu).
    • drs Re: TVP O/ Kielce! 05.04.02, 12:42
      Przed chwilą oglądałem wystąpienie p.Brauna na forum Sejmu i oto co mówi,że z
      ekonomicznego punktu widzenia powstanie 16 ośrodków regionalnych jest
      niemozliwe/nieuzasadnione/,raczej chodzi o to aby każdy region miał okienka po
      4 godziny dziennie.I tyle .Czy nadal uważacie,że p.Braun jest gotowy coś zrobić
      konkretnego dla Kielc, bo ja uważam,że nie.
      • Gość: Yahagi Re: TVP O/ Kielce! IP: *.kielce.cvx.ppp.tpnet.pl 05.04.02, 13:30
        drs napisał(a):

> Przed chwilą oglądałem wystąpienie p.Brauna na forum Sejmu i oto co mówi,że z
        > ekonomicznego punktu widzenia powstanie 16 ośrodków regionalnych jest
        > niemozliwe/nieuzasadnione/,raczej chodzi o to aby każdy region miał okienka po
        > 4 godziny dziennie.I tyle .Czy nadal uważacie,że p.Braun jest gotowy coś zrobić
        > konkretnego dla Kielc, bo ja uważam,że nie.

Jest taki aforyzm: Niektórzy przyłączają się, gdy dawno już nie widać czoła
        pochodu....

W/g mnie pasuje jak ulał. A że p. Braun może bardzo dużo od jakiegoś już czasu, a
        bardzo niewiele (czytaj: nic) zrobił w naszej sprawie - to inny temat.
        W tej chwili w/g mnie prezentuje postawę bardzo zachowawczą (jak p. sen. Lipiec
        podczas walki o województwo). Z jednej strony jest bardzo 'za', no bo sam
        wymyślił, żeby w KCK, a z drugiej strony jest 'świadom problemów'....

Potrzeba jeszcze trochę nacisków na tego pana z różnych stron....

• Gość: rz Re: TVP O/ Kielce! IP: *.kielce.uw.gov.pl 05.04.02, 14:31

> W tej chwili w/g mnie prezentuje postawę bardzo zachowawczą (jak p. sen. Lipiec
          >
          > podczas walki o województwo). Z jednej strony jest bardzo 'za', no bo sam
          > wymyślił, żeby w KCK, a z drugiej strony jest 'świadom problemów'....

przypominam jak to p. poseł J. Braun podczas walki o województwo przewidująco
          wyjechał do Japonii ;-)
          a jedyna konkretna rzecz jaką kiedyś zrobił dla dobra Kielc (jaką znam) to
          przyczynienie się do obronienia starego budynku teatru (za to go szanuję)... ale
          to - przy takich (wzrastających) możliwościach - chyba wszystko...
          pozdr rz
    • drs Re: TVP O/ Kielce! 08.04.02, 20:40
      W celu podniesienia tematu z dna forum.Może z tego rządowego nalotu coś dla
      TV/O Kielce wyniknie?.Choć władz TV ani p.Brauna w składzie delegacji nie
      podają.
      • Gość: Yahagi Re: TVP O/ Kielce! IP: *.kielce.tpsa.pl 08.04.02, 21:40
        drs napisał(a):

> W celu podniesienia tematu z dna forum.Może z tego rządowego nalotu coś dla
        > TV/O Kielce wyniknie?.Choć władz TV ani p.Brauna w składzie delegacji nie
        > podają.

Ja myślę, że w kontekście TVP/O Kielce to fajnie, że przyjadą do Kielc. Jeżeli
        ich się tyle zjedzie, no to będą musieli coś gdzieś 'zeżreć' (noo... chyba że
        przyjeżdżają na zaproszenie miasta lub regionu, to pewnie zjedzą za nasze...:))

Nooo.. ale takie robocze spotkanie w terenie też będzie przecież musiało być w
        jakiś sposób ... 'sprawozdawane'; co oznacza że liczę na przyjazd kilku
        telewizji. No i te różne ekipy też będą musiały coś zjeść i wypić (oj!! niektórzy
        potrafią; wiem coś o tem...). Noo.. czyli zostawią kilka groszy w mieście i może
        jeszcze trochę miasto pokażą ? Tylko istotne _jak_ pokażą... bo mogą znów odwalić
        jakąś kiszkę i będzie 'anytpromocja'.

A może by tak zmontować na piątek wiec pod hasłem 'Chcemy Televizji' ..???
        Poszłoby w Polskę, i może by się trochę dymu zrobiło przy tej okazji ?? Może
        jakiś 'Lepper' zacząłby zbijać kapitał na naszym 'chciejstwie' ...??
        • Gość: Yahagi Re: TVP O/ Kielce! - tuż tuż - SL IP: *.kielce.tpsa.pl 09.04.02, 00:18
          www.slowoludu.com.pl/gazeta/codzienna/2002/IV/5/7.pdf

.......uuuuuuuuuu....!!!!
          TVP/O Kielce naprawdę już bardzo blisko...!!! Skoro Julek z takim przekonaniem
          o tym mówi. No to już prawie jest.

Tam na dole jest takie info, że J. Braun będzie gościem Linii Specjalnej
          10.04.2002 godz. 21.30. TVP PR2. 'Ciekawe' czy powie coś 'ciekawego'.
    • drs Re: TVP O/ Kielce! 11.04.02, 08:50
      W celu nieodpuszczania tematu........Zobaczymy co jutro nasze kochane władze
      załatwią z p.Leszkiem M.
      • Gość: Yahagi Re: TVP O/ Kielce! IP: *.kielce.tpsa.pl 11.04.02, 17:14
        Prowadzimy również walkę o zaistnienie Kielc na mapie pogody TV3

www.slowoludu.com.pl/gazeta/codzienna/2002/IV/10/2.pdf
        • _rafi TVP O/ Kielce! - tylko nie to! 11.04.02, 17:43
          Kielecki oddział TVP? Hmmm, oto moje zdanie:

www.gazeta.pl/alfa/home.jsp?dzial=0511&forum=KIELCE&wid=1579873&aut=_rafi&aid=1579873
          • Gość: Yahagi Re: TVP O/ Kielce! - tylko nie to! IP: *.kielce.tpsa.pl 25.04.02, 00:53
            Ja myślę, że w tej chwili temat cenzury i tego co się dzieje dookoła KRRiTV
            jest drugoplanowy, jeżeli chodzi o powstanie ośrodka w Kielcach.
            W/g mnie z naszego _lokalnego_ punktu widzenia będzie o tym można porozmawiać,
            gdy TVP O/Kielce już powstanie, bo na chwilę obecną - jakby nie patrzył - jest
            to dzielenie skóry na niedźwiedziu.

Nie spodziewam się (no i nie wyobrażam sobie tez tego) zeby w lokalnej
            telewizji _jakąkolwiek_ znaczącą część czasu antenowego zajomwoały
            _jakiekolwiek_ programy polityczne. Ale kto wie... jeżeli TKK prawie w każdym
            wydaniu dziennika potrafi wcisnąć jakąś informację o wydarzeniach kościelnych,
            sprawozdanie z jakiejś mszy, z imienin biskupa, bądź z poświęcenia
            tornistrów .. kto wie czy takie 'słuszne politycznie' wstawki w TVP O/Kielce
            nie byłyby przeciwwagą ?? (przypowminam, że wypowiadam się jedynie w temacie
            lokalnej telewizji)

Jakieś newsy w temacie wiodącym ???
            • Gość: rz Re: TVP O/ Kielce! - tylko nie to! IP: *.kielce.uw.gov.pl 25.04.02, 09:31

kto wie czy takie 'słuszne politycznie' wstawki w TVP O/Kielce
              > nie byłyby przeciwwagą ?? (przypowminam, że wypowiadam się jedynie w temacie
              > lokalnej telewizji)

przypominam,że TKK jest telewizją prywatną, a ewentualny ośrodek TVP - publiczną

a co do argumentów Rafiego - aktualny układ może sie wiele razy zmienić, a
              infrastruktura, instytucja - pozostaną! To takie argumenty jak u niektórych
              dawnych przeciwników naszego województwa...
              pozdr rz
              • maam Re: TVP O/ Kielce! - tylko nie to! 26.04.02, 23:38
                Gość portalu: rz napisał(a):

> Gość portalu: Yahagi napisał(a):
                >
                > kto wie czy takie 'słuszne politycznie' wstawki w TVP O/Kielce
                > > nie byłyby przeciwwagą ?? (przypowminam, że wypowiadam się jedynie w temac
                > ie
                > > lokalnej telewizji)
                >
                > przypominam,że TKK jest telewizją prywatną, a ewentualny ośrodek TVP - publiczn
                > ą
                >
                > a co do argumentów Rafiego - aktualny układ może sie wiele razy zmienić, a
                > infrastruktura, instytucja - pozostaną! To takie argumenty jak u niektórych
                > dawnych przeciwników naszego województwa...
                > pozdr rz

rz - wpełni się z Tobą zgadzam, dokladnie - infrastruktura pozostanie i żaden za
                przeproszeniem Kraków nie będzie nam wmawiał, że Kielc nie stać na taki osrodek
                • drs Re: TVP O/ Kielce! - tylko nie to! 07.05.02, 16:19
                  Stary,odpuszczony temat.A co w temacie na chwile obecną,czy w ogóle coś się
                  dzieje konkretnie/fizycznie i merytorycznie/.Czy ktoś coś wie?
                  • drs Re: TVP O/ Kielce! 08.05.02, 15:51
                    Może ED dalej idąc tropem tej sprawy napisało by jakis artykuł,bo chyba GW nie
                    jest za bardzo zainteresowana tym tematem.
                    • _rafi TVP O/ Kielce! Tylko nie to! 09.05.02, 08:14
                      Czy uważacie, że kielecki oddział tvp nie będzie kłamał, w przeciwieństwie do centrali? (np.
                      Wiadomosci, Panorama, Teleexpress) Nie sądzę...
                      • Gość: rz Re: TVP O/ Kielce! Tylko nie to! IP: *.kielce.uw.gov.pl 09.05.02, 09:35
                        jeszcze raz stwierdzam, że nie chodzi o aktualną sytuację polityczną ale
                        infrastrukturę i instutucję, które pozostaną w Kielcach! Trzeba myśleć
                        długofalowo.
                        pozdr rz
                      • maam Re: TVP O/ Kielce! Tylko nie to! 09.05.02, 10:07
                        _rafi napisał(a):

> Czy uważacie, że kielecki oddział tvp nie będzie kłamał, w przeciwieństwie do c
                        > entrali? (np.
                        > Wiadomosci, Panorama, Teleexpress) Nie sądzę...

Jest na to sposób, jak nie lubisz polityki, to rób sobie herbatke, albo żonie,
                        wyjdź z psem, albo zadzwoń do teściowej. Przecież nie musisz oglądać tego, co ci
                        się nie podoba, nie?
                        A czy uwazasz, że w lokalnym OTVP będą kłamać nt. imprez, wydarzen kulturalnych,
                        recenzji z premier w KCK, Teatrze i innych wydarzeniach o których zero w Kraków
                        TVP (o kablu nie wspomnę, bo to żenada)?

• yahagi Re: TVP O/ Kielce! Tylko nie to! 09.05.02, 10:17
                        Rafi: dlaczego jesteś tak negatywnie nastawiony ? Patrzysz na TVP O/Kielce
                        chyba tylko przez pryzmat lokalnej polityki. A mnie np taki osrodek bardziej
                        interesuje pod kątem promocji miasta i regionu; realizowaniu krotkich
                        informacji do Teleexpersu i Panoramy o tym, że trwają ostatnie przygotowania do
                        targów w CTK i że właśnie rozpoczął się NURT bądź Festiwal Tańca. W tych
                        tematach chyba trudno będzie bardziej kłamać, bo na chwilę obecną takie
                        informacje się nie pojawiają.

Warto się zastanowić czy TVP O/Kraków kłamie... Myślę, że nie ... po prostu
                        zaniedbuje np. Kielce i Świętokrzyskie... Czy TVP O/Kielce będzie kłamało
                        bardziej ? Nie sądzę..

• _rafi TVP O/ Kielce! Tylko nie to! 10.05.02, 09:02
                          A dlaczego nie miałaby powstać w Kielcach prywatna tv z wojewódzkim zasięgiem? Bo będzie niezależna od
                          obecnego układu politycznego! Nie dostanie zatem koncesji...

Trzy ostatnie posty, do których chciałbym się ustosunkować:

"jeszcze raz stwierdzam, że nie chodzi o aktualną sytuację polityczną ale
                          infrastrukturę i instutucję, które pozostaną w Kielcach! Trzeba myśleć
                          długofalowo."

Zgoda, ale dajemy "czerwonej sitwie" - tworząc osrodek tv - kolejne narzędzia do manipulacji społeczeństwem,
                          tym razem kieleckim.

"Jest na to sposób, jak nie lubisz polityki, to rób sobie herbatke, albo żonie,
                          wyjdź z psem, albo zadzwoń do teściowej. Przecież nie musisz oglądać tego, co ci
                          się nie podoba, nie?
                          A czy uwazasz, że w lokalnym OTVP będą kłamać nt. imprez, wydarzen kulturalnych,
                          recenzji z premier w KCK, Teatrze i innych wydarzeniach o których zero w Kraków
                          TVP"

Oglądam tvp, żeby mieć pogląd na to, w jaki sposób wpływa ona na preferencje Polaków. Dla wiadomosci
                          oglądam Fakty.
                          Czy można kłamać o wydarzeniach kulturalnych? Chyba mnie nie zrozumiałes, więc radzę przemysleć to, co
                          wczesniej napisałem.

"Rafi: dlaczego jesteś tak negatywnie nastawiony ? Patrzysz na TVP O/Kielce
                          chyba tylko przez pryzmat lokalnej polityki. A mnie np taki osrodek bardziej
                          interesuje pod kątem promocji miasta i regionu; realizowaniu krotkich
                          informacji do Teleexpersu i Panoramy o tym, że trwają ostatnie przygotowania do
                          targów w CTK i że właśnie rozpoczął się NURT bądź Festiwal Tańca. W tych
                          tematach chyba trudno będzie bardziej kłamać, bo na chwilę obecną takie
                          informacje się nie pojawiają. Warto się zastanowić czy TVP O/Kraków kłamie... Myślę, że nie ... po prostu
                          zaniedbuje np. Kielce i Świętokrzyskie... Czy TVP O/Kielce będzie kłamało
                          bardziej ? Nie sądzę.."

TVP jest w rękach jednej sitwy, która w taki sam sposób wpływa na lokalne społecznosci, za pomocą lokalnych
                          osrodków tv. Oczywiscie nie w "Domowym przedszkolu", ale wystarczy obejrzeć Tygodnik Polityczny Jedynki,
                          który jest oglądany przez bardzo wielu Polaków (pora dnia, upodobania ludzi...) Taki sam styl prezentuje w
                          Warszawskim OTV, Krakowskim...

Jedno jest pewne: TVP (pod każdą postacią) kłamie i mamy początki powrotu do PRLu (taki nasz Rok 1984).
                          • Gość: Marek Re: TVP O/ Kielce! Tylko nie to! IP: *.piotrkow.cvx.ppp.tpnet.pl 11.05.02, 18:13
                            Witam,jestem z województwa łódzkiego i mam wielki sentyment do KIELC i całego
                            świętokrzyskiego.W Kielcach kóńczyłem maturę i tu właśnie poznałem wielu
                            wspaniałych ludzi.Natomiast nawiązując do tematu stwierdzam,że utworzenie
                            Ośrodka TVP należy się wam jak psu zupa.Wy musicie się zorganizować,stworzyć
                            np.stowarzyszenie utworzenia O/TVP w Kielcach.Wtedy wzorem Andrzeja Leppera
                            zablokujcie nadajnik na Świętym Krzyżu,Ośrodek Satelitarny w Psarach i Radio
                            Kielce,wszystko na tydzień a wtedy Warszawa znajdzie w ekspresowym tempie
                            pieniądze na ten cel.Pozdrawiam Marek M.
                            • Gość: Yahagi Re: TVP O/ Kielce! Tylko nie to! IP: *.kielce.cvx.ppp.tpnet.pl 11.05.02, 20:18
                              sdfhefh nfsefjhsdf dsof f fsdhjfoisdhfsdfidfsdhfdohfd fdf ds fd fsd f dsfsdf
                              sdfsd fd sfsd fsd fds fg dfg gfh j j u iu i l il o po po oui iuy ity u rty re
                              tyw tr qr qw awd as das fds f dg fd hfd hf h fgh fg bcv b cxv xv z xz vc xb vn
                              bm n mb j hgkj k jh khj k hjk jhk k kjl kjl loui p io ui o ouy iyu 86785 67
                              456 43 t4 t ret reg df gf dg dg sdf d v xv x vxc v xcv cx bc b cvb vc bc bcv
                              errorerrorerrorverrorerrorerrorerrorerrorerrorerrorerrorerrorerrorerrorerrorerro
                              r error errorerror error errorerror error error errorerror error errorv
                              • _wojtek_d Re: TVP O/ Kielce! Tylko nie to! 11.05.02, 21:21
                                Wybaczcie mi, że się podszywam pod ludzi,
                                ja jestem naprawdę popierdolony!
                                Wojtek D.
                                • Gość: Yahagi Re: TVP O/ Kielce! Tylko nie to! IP: *.kielce.cvx.ppp.tpnet.pl 12.05.02, 14:01
                                  Wybaczamy Ci to, ze jesteś popierdolony. Jestesmy katolikami i cię kochamy
                                  Wojtku. Oj, Ty nasz Wojtku......
                                  • _rafi Re: TVP O/ Kielce! Tylko nie to! 13.05.02, 07:34
                                    Tym razem ktos się podszywa pod wojtka! Wiecie dlaczego tak myslę?
                                    • rafi_ Re: TVP O/ Kielce! Tylko nie to! 13.05.02, 07:37
                                      Napisałem słowo Wojtek z małej listery. przepraszam Wojtka. Chciałem jeszcze
                                      dodać, ze bardzo go lubię.
    • drs Re: TVP O/ Kielce! 13.05.02, 17:40
      Chyba jednak cos w tej sprawie sie dzieje,zapadły dalsze ustalenia.
      Info www.slowoludu.com.pl/gazeta/codzienna/2002/V/13/9.pdf
    • drs Re: TVP O/ Kielce! 13.05.02, 17:45
      Poza tym nie zgadzam sie z Rafim,że jeśli ma powstac OTV w Kielcach jako tuba
      opcji SLD/cos w tym rodzaju/to lepiej niech nie powstaje.Stanowczo nie zgadzam
      sie z takim myśleniem,najpierw niech w ogóle powstanie ,a potem możemy sie
      matrwić czy jest czyjąś tubą czy nie.W naszym układzie politycznym TV publiczna
      niestety zawsze była w jakis sposób uwiązana pewnej opcji,ale to nie znaczy,że
      z tej TV należ zrezygnować,tu chodzi o sprzęt,infrasktrukture i promowanie
      miasta i regionu.
      • _rafi TVP O/ Kielce! Na razie - NIE!!! 14.05.02, 10:58
        Wychodzisz więc z założenia, że lepiej obudzić się z ręką w nocniku. Przecież, jesli władza będzie
        miała w ręku kolejny osrodek to do czasu nowych wyborów (a nic nie wskazuje, że sld straci władzę
        mając w ręku ogólnopolską tvp - i tu się koło zamyka ) będzie robić, co jej się żywnie podoba. Tak jest
        w pozostałych osrodkach, np. łódzkim, bydgoskim, warszawskim....
        • _rafi Radio, aczkolwiek w temacie... 15.05.02, 07:57
          Jak ja widzę lokalną tvp? Ano, tak, jak lokalne radia publiczne:

wyborcza.gazeta.pl/info/artykul.jsp?xx=834041&dzial=lul010100
        • drs Re: TVP O/ Kielce! Na razie - NIE!!! 15.05.02, 20:57
          Jeszcze raz powtarzam,najpierw niech powstanie,a potem bedziemy martwic się o
          to czy jest tuba polityczną SLD czy też nie.Przedewszystkim rolą tv publicznej
          jest misja,której nie spełni żadna TV komercyjna.Chodzi mi o propagowanie
          kultury,informację bierzącą i tych wszystkich ważnych wydarzeń,które powinny
          zaistnieć na łamach ogólnopolskich,chodzi też w końcu o promocję miasta i
          regionu inaczej bedziemy izolowani i pomijani.Pewnie ,że najlepiej byłoby aby
          TVP była apolityczna,ale póki co jestem w ogóle za powstaniem ośrodka.
          • Gość: rz Re: TVP O/ Kielce! Na razie - NIE!!! IP: *.kielce.uw.gov.pl 17.05.02, 09:14
            argumenty Rafiegi jako żywo przypominają argumenty części z tych, którzy
            sprzeciwiali się istnieniu naszego województwa...
            Cóż, powtarzam, że zgadzam się z drs - jesteśmy nieobeni w świadomości polskich
            telewidzów. Przypominam podany kiedyś przeze mnie przykład Wielkiej Orkiestry
            Świątecznej Pomocy, który moim zdaniem najlepiej to obrazuje - od 10 lat, w
            dniu finału jesteśmy białą plamą (teraz już jedyną) na mapie! Jak mozemy na to
            pozwolić?
            Budowanie infrastruktury telewizyjnej to zadanie na lata - trzeba zacząć jak
            najszybciej, nie można już - jeśli się myśli o porzadnej promocji regionu -
            dłuzej zwlekać!
            A naprawdę układy polityczne są zazwyczaj mniej trwałe niż publiczne
            instytucje. I uważam, że sam fakt powstania Ośrodka w Kielcach jest w tym
            sporze wazniejszy od istniejącego rzeczywiście zagrożenia nasilenia proSLD-
            owskiej propagandy...
            pozdr rz
            • yahagi Re: TVP O/ Kielce! Na razie - NIE!!! 17.05.02, 11:48
              To fakt; Twoje argumenty Rafi przypominają mi opinie tych, którzy w 1990
              zastanawiali się co zrobić z rozbabraną budową KCK; były pomysły żeby to
              zburzyć, bo po co Kielcom taki wielki gmach ? To przerost ambicji nad
              możliwościami/potrzebami naszego miasta, będzie stał pusty, nic się nie będzie
              w nim działo, bo Kielczanie i tak nie chodzą do teatru...
              Ktoś (nie powiem kto ...:)) podjął wtedy decyzje żeby budowę dokończyć... i
              była to dobra decyzja – z perspektywy czasu, chyba nikt co do tego nie ma
              wątpliwości (chociaż jakiś czas temu na forum spierałem się z kimś w tym
              temacie)
              To samo dotyczy TVP O/Kielce. Rafi: telewizja lokalna nie służy do tego, żeby
              roztrząsać w niej problemy polityczne. Jesteśmy zbyt małym miastkiem, żeby to
              co się dzieje na scenie politycznej Kielc interesowało kogokolwiek w kraju...
              No... chyba, że znów będziemy mieli dwóch prezydentów, albo jakiś pijany
              działacz będzie zdzierał plakaty (a może to te plakaty były pijane i zaczepiały
              tego działacza..??..:). Jeżeli będziemy znów mieli takie szopki – no to OK.!,
              niech TVP O/Kielce to kręci i niech to będzie pokazywane w całym kraju,
              niezależnie od tego, czy bohaterami są prawoskrętni czy lewoskrętni.
              Jeżeli mamy wątpliwości – no to może rzućmy pytanie na forum Rzeszów, Opole,
              Zielona Góra czy są zadowoleni z tego że mają własną televizję.. Zobaczymy co
              powiedzą....
              Dla mnie to taka sama kwestia jak : czy dobrze jest mieć MITEX w Kielcach (?)
              Pewnie, że pojawią się głosy typu : firma wyzyskuje, mało płaci, kombinuje z
              prawem i z płatnościami itd... Ale z drugiej strony płaci w Kielcach podatki,
              przyciąga, organizuje, lobbuje, sponsoruje.... czyli ogólnie kręci się wokół
              MITEXu życie. I nie jest najwazniejsze kto nim rzadzi, tylko jakie ma
              osiagniecia.
              Nie mam nic przeciw temu żeby TVP O/Kielce rządził jakiś levosrętny (albo
              pravoskrętny)... pod warunkiem, ze będzie to pasjonata miasta i regionu i
              będzie rzetelnie przykładał się do przekazywania informacji lokalnych na
              antenie ogolnopolskiej, i będzie potrafil przekonac tych w Stolycy, ze taka to
              a tak informacja jest naprawdę ważna i powinna się pojawić TELEEXPRESIE czy w
              Wiadomościach (patrz przykład Słupska). Jakby co, o wiele łatwiej jest zmienić
              takiego kogoś, niż od podstaw budować TVP O/Kielce. No i jeszcze jedna rzecz,
              bardzo ważna: pieniądze z abonamentu zaczną wreszcie zostawać w Kielcach i
              zaczną w jakiejś mierze ‘pracować’ na rozwój naszego miasta, promować je (np.
              KCK, CTK, KTT ... i jeszcze inne skróty..:)), a nie Krakowa.

(sorry Rafi, nie wiem jak inni, ale ja już nie mam zamiaru wracać do tego
              tematu i Cię przekonywać....)
              • _rafi TVP O/ Kielce! Na razie - NIE!!! 17.05.02, 13:00
                Owszem, ludzi nie interesuje polityka, dlatego coraz częsciej oglądają Fakty, a nie wiadomosci. Lokalny oddział
                będzie pełnił bardzo ważną "misję", co dowodziliscie w poprzednich postach. Dlatego ważne jest kto trzyma na
                tym osrodku "łapę". Na razie byłby to konglomerat SLD-PSL.

Czy to dobrze dla Kielc, że będzie lokalny oddział tvp? Dobrze, bo Kielce zaistnieją wreszcie na ogólnopolskiej tvp,
                ale z drugiej strony źle, bo kierowaliby nim ludzie, dla których liczy się tylko "jedynie słuszne" kreowanie
                optymistycznego wizerunku włąsciwej formacji. Jakimi sposobami? Bardzo różnymi. Np. zbijaniem kapitału, który
                jest w zamówieniach publicznych:

"Według Unii Wolności, fakt, że przetarg na filmy informujące o Unii Europejskiej wygrała Agencja "Z&T" - firma
                powiązana z SLD, której współwłaścicielem był niegdyś rzecznik rządu Michał Tober - jest skandalem.
                O sprawie napisało piątkowe "Życie", które poinformowało zarazem, że Tober w 1998 roku odsprzedał swoje
                udziały w swojej byłej firmie." - to fragment depeszy PAP.

Bez komentarza...

• _rafi TVP O/ Kielce! Na razie - NIE!!! 17.05.02, 13:21
                  Srodek mojej wypowiedzi okazał się niezbyt logiczny. Chodziło mi o to, że władza osiągałaby korzysci z takiego
                  osrodka. Np. korzysci finansowe. podałem przykład ogólnopolski, ale przykłady lokalne nieraz są bardziej
                  zaskakujące, czego przykładem była sprawa bydgoskiej tvp (pisała o tym Gazeta).
                  • Gość: Yahagi Re: TVP O/ Kielce! Na razie - NIE!!! IP: *.kielce.tpsa.pl 17.05.02, 15:49
                    A ja dzis widzialem taki plakat zapowiadający juwenalia WSEiA ... no i tam na
                    dole jest napis Telewizja Kraków lub Kielce....(?) nie wiem jaka, ale
                    najciekawsze jest to, że to jest zalepione karteczką z napisem Świętokrzyski
                    Ośrodek Telewizyjny.....

Ciekawe czy to coś znaczy ..???
                    • _rafi TVP O/ Kielce! Na razie - NIE!!! 22.05.02, 07:47
                      To oznacza tylko tyle, że kielecka redakcja krakowskiej Kroniki ma swoją nazwę.

Apropos posiadania kieleckiego oddziału tvp zapraszam do przeczytania mojej
                      wypowiedzi w wątku: "Kto prezesem Radia Kielce?" Myslę, że podobieństwa są
                      wyraźne.
                      • yahagi Re: TVP O/ Kielce! - GW 23.05.02, 10:56
                        W środę redaktor regionalnej TVP Jan Goc przeszedł na emeryturę. Żegnali go
                        współpracownicy i szefowie lokalnych gazet.

Redaktor Jan Goc żegnał się wczoraj w kieleckiej redakcji krakowskiego oddziału
                        TVP ze swoimi współpracownikami. Przeszedł na emeryturę. - Nie oznacza to, że
                        kończę swoją zawodową aktywność - powiedział. - Dalej będę realizował programy
                        i współpracował z telewizją - obiecał. Jan Goc należy do najbardziej znanych w
                        województwie dziennikarzy. Swoją zawodową karierę zaczynał jako nauczyciel
                        fizyki, ale, jak sam twierdzi, "nie odnajdywał się w monotonnych zajęciach". W
                        połowie lat 60. pracował jako dziennikarz radiowy. Później przeszedł do
                        telewizji.

Portret Jana Goca w sobotnim wydaniu "Gazety"

Cóż... ubył prawdziw dziennikarz televizyjny....
                        • Gość: a Re: TVP O/ Kielce! - GW IP: *.sandomierz.sdi.tpnet.pl 23.05.02, 11:01
                          Małe sprostowanie: Nie dziennikarz a sprawozdawca.
                          • drs TVP/O Kielce co wyczynia ten Kwiecień? 28.05.02, 17:09
                            Przeczytałem w dzisiejszym SL,że p.marszałek Kwiecień ma jakieś zastrzeżenia co
                            do lokalizacji studia TV w KCK,czy oni juz kompletnie poszaleli.Skoro juz
                            zapadły jakieś ustalenia,do 31.08.2002r ma być przekazany do adaptacji lokal w
                            KCK,jest wola Dyrekcji TVP i KRRiTV to nasi prominenci zaczynaja mieszać,chyba
                            zacznę w końcu wątpić w te władze wojewodzkie,jak na razie to nie mają powodu
                            do chwały.Czy może GW mogłaby sie czegoś konkretnie dowiedzieć?
                            • Gość: Yahagi Re: TVP/O Kielce co wyczynia ten Kwiecień? IP: *.kielce.cvx.ppp.tpnet.pl 04.06.02, 12:32
                              I znów wychodzą braki: wczoraj cały dzień TVN 24 podawał, że Huta Łaziska
                              zablokowała drogę w ramach protestu; w każdym serwisie, a że Kopalnia
                              Kwarcytu „Bukowa Góra” blokowała w godzinach porannych 7-mkę w Łącznej, to ja
                              się dziś z prasy dowiedziałem..... Tego nie miał kto podać do wiadomości,
                              choćby w postaci krótkiej informacji....:(
                              W sprawie zamieszania wokół lokalizacji ośrodka TVP/O Kielce: jeszcze televizji
                              nie mamy, a już dym.... chyba zaczynają się próby ‘zaistnienia’ przy tej
                              okazji.... Tylko, że mogą szkodzić one samemu powstaniu ośrodka. Tylko czekać,
                              jak ze Stolycznej przyjdzie pismo mówiące: ‘no to zdecydujcie się, gdzie
                              chcecie mieć tą Televizję, a jak już będziecie wiedzieli, to dajcie znać...’..
                              i znów nam się odwlecze. Zastanawiam się jak można pociągnąć p. Kwietnia do
                              odpowiedzialności za takie ‘inicjatywy’.
                              KCK – jak by nie patrzył – jest wg mnie całkiem dobrym pomysłem. Przy odrobinie
                              dobrej woli – jest szansa na całkiem efektywną współpracę z KCK. Ze strony
                              KCK – nie mam wątpliwości, że będzie wszystko OK., nie mam jednak pojęcia, kto
                              będzie szefował TVP O/Kielce no i jak dużą samodzielnością będzie dysponował.
                              Ale umiejscowienie ośrodka w KCK zdecydowanie zwiększa szansę na robienie
                              materiału o imprezach które tam się odbywają. I to – wg mnie – jest wartością
                              samą w sobie: miejsce do robienia programów na odpowiednim poziomie; oczywiście
                              pod warunkiem właściwej współpracy z gospodarzem.... Ten obiekt daje naprawdę
                              duże możliwości, jeżeli chodzi o realizację programów. Rozmowę z jakimś’tam
                              gościem można z dużym powodzeniem realizować np. na hall-u parteru
                              (z ‘szarpidrutem’ w tle:) bądź piętra i będzie to tworzyło zdecydowanie
                              atrakcyjniejszy klimat niż stoliczek przykryty zielonym płótnem w ciasnym
                              pomieszczeniu ze ścianą 10 cm za plecami rozmówcy (z pełnym zrozumieniem dla
                              TKK). Garaże - pewnie, że jest to problem, no ale nie czarujmy się: ekipa ma
                              się składać z kilku zaledwie osób; będą dysponować 1, max 2 samochodami (tak
                              sobie to wyobrażam). Przy odpowiednim wysiłku ze strony miasta – z całą
                              pewnością da się im załatwić ‘nakrycie dachu’ w zasięgu ręki.... No i jest to
                              wg mnie sprawa zdecydowanie drugoplanowa; ważniejsze są chyba pomieszczenia, w
                              których program można realizować; to, że w razie czego jakiś’tam ‘reflektor’
                              można pożyczyć od kolegów zza ściany, a nie jeździć poń ‘gdzieśtam’ . Na ‘plus’
                              przemawia sama lokalizacja obiektu, jego dostępność komunikacyjna,
                              parkingi...Nie wiem który budynek jest brany pod uwagę na Leonarda, ale
                              wystarczy sobie wyobrazić autobus z jakimiś artystami przeciskający się
                              tamtędy, zatrzymujący się, wypakowujący rekwizyty.... itd. No nie wiem... ale
                              jeżeli nie KCK, to już zdecydowanie bardziej nadawałby się ku temu budynek przy
                              Paderewskiego (dawniej tam przychodnia była, a teraz nie wiem co.....) który
                              był już brany pod uwagę; no ale on jest na potrzeby TVP O/Kielce chyba zbyt
                              duży, no i nie byłoby raczej możliwości odpowiedniego wykorzystania
                              pomieszczeń.... w KCK – myślę – istnienie TVP O/Kielce powinno obniżyć koszty
                              funkcjonowania całego obiektu, no a zaoszczędzone pieniądze (tzn. płacone przez
                              TVP za np. dzierżawę pomieszczeń) – wydać na coś innego, np. oczekiwany przeze
                              mnie KTT
                              Żyję nadzieją, że o tegorocznym NURCie będzie już zrobiony przyzwoity materiał,
                              który pokazać będzie można w TELEEXPRESIE; to samo dotyczy najbliższych
                              występów KTT; niech ludzie w kraju i wiedzą co i na jakim poziomie się tu
                              dzieje.....
                              • drs Re: TVP/O Kielce 04.06.02, 15:29
                                O.K Yahagi wracamy na właściwy wątek.Mnie chodzi głównie o to,czy zapadły
                                wiążące decyzje.Kiedy zaczna sie prace adaptacyjne w KCKu no i co z tym
                                nadajnikiem,bo z tego co wiem jak nie będzie nadajnika dodatkowego to nici z
                                nadawania programu.Wiadomo,że samodzielnego Ośrodka póki co mieć nie będziemy
                                bo to wymagałoby nowelizacji ustawy o TV publicznej,która zapisałaby 16
                                oddziałów regionalnych,więc póki co nadal bedzie to podległe pod Kraków choc
                                osobiście nie wiem czy nie możnabyłoby tymczasowo podczepić sie pod Wawę lub
                                Łódź,chyba współpraca byłaby korzystniejsza.Dlatego też dobrze by było ,aby
                                Echo Dnia pociągnęło temat dalej i nie odpuszczało,przez dociekliwość prasy nie
                                jedną rzecz udało sie doprowadzic do szczęśliwego zakończenia.Jednego sie tylko
                                boję.Że to wszystko jest zrobione na gębę i jak zmienia sie władze samorządowe
                                to cała zabawa moze zacząć sie od nowa,a to co było ustalane w marcu,kwietniu
                                to tylko zagrywka przedwyborcza.
                                • drs Re: TVP/O Kielce /jak jeszcze długo? 20.06.02, 16:15
                                  Znowu chmury nad OTV/Kielce,myślę,że to jednak wina naszych posłów,brak
                                  jakiegokolwiek lobbingu i woli działania.Poza tym dwuznaczna polityka pana
                                  Brauna,który raz deklaruje częstotliwość,innym razem jej dla Kielc
                                  odmawia,wielokrotnie juz mówiłem/to co zreszta dyr.krakowskiego ośrodka TV
                                  stwierdził,że dopóki nie będzie przyznanej częstotliwości/kanał30/ i nie
                                  powstanie nadajnik,możemy o własnej telewizji zapomnieć,a tymczasem zaczyna sie
                                  od końca,adaptuje studia,bez budowy nadajnika.Całkowity brak
                                  synchronizacji,czyżby to był tylko chwyt przed wyborami samorządowymi.
                                  Proponuję,aby jednak GW wzorem ED podjęła sie tego tematu i zaczęła wśród
                                  decydentów sprawę drążyć,bo inaczej to minie...10lat i nadal nic z tego nie
                                  wyjdzie.
                                  • Gość: Leonid Re: TVP/O Kielce /jak jeszcze długo? IP: 195.205.230.* 20.06.02, 21:55
                                    Oddział TVP w Kielcach nie powstanie nigdy. Czy wy nie widzicie że "publiczna"
                                    jest w stanie zwoju, a nie rozwoju. Ogranicza się zatrudnienie w centrali i
                                    oddziałach terenowych. Powstaje program III, a odziały terenowe już nic prawie
                                    nie produkują. Nie należy więc się łudzić, że zarząd TVP od ust sobie odejmie
                                    żeby zrobić dobrze Kielcom. To co wam opowiadają politycy to takie tam
                                    przedwyborcze dyrdymały.
                                    • Gość: Yahagi Re: TVP/O GW IP: *.kielce.cvx.ppp.tpnet.pl 25.06.02, 22:58

Jutrzejsza GW

Ryszard Pacławski, dyrektor Biura Programów Regionalnych TVP S.A., poinformował
                                      wczoraj podczas konferencji prasowej, że wniosek o nadanie częstotliwości dla
                                      regionalnej "Trójki" oddział w Kielcach został złożony już w Urzędzie Regulacji
                                      Telekomunikacji. - Teraz czekamy tylko na decyzję o udostępnieniu
                                      częstotliwości. Jednak kiedy ona zapadnie, tego nie wiadomo - stwierdził.
                                      Potwierdzono też wczoraj, że kielecki oddział ma być zlokalizowany w Kieleckim
                                      Centrum Kultury
                                      • Gość: Yahagi Re: TVP/O Kielce - SL IP: *.kielce.cvx.ppp.tpnet.pl 26.06.02, 12:39
                                        Dzisiejsze SL 26.06.2002 str 2 donosi o wizycie szefów z krakowskiego oddziału
                                        TVP, którzy przekonywali nas o tym, jak bardzo nie opłaca się tworzyć oddziału
                                        TVP O/Kielce. Jakie to koszta i w ogóle i pewnie sami powinniśmy dać sobie
                                        spokój z takim oddziałem, bo i tak nie damy rady go utrzymać.... bo sprzęt
                                        drogi (wyposażenie mamy dostać z tego co wiem ze Stolycznej) ....bo mamy mały
                                        potencjał ..:))

Dzięki za wizytę panom z Krakowa; skoro dają sobie radę z TV w Opolu,
                                        Olsztynie, Z.Górze i Rzeszowie – no to myślę, że i my sobie poradzimy. Zyski z
                                        reklam – owszem – będą niższe, ale w TVP O/Kraków, a nie w Kielcach. Jeżeli
                                        pokazywać będziemy program oglądany na terenie województwa, to znajdą się
                                        również tacy, którzy będą za te reklamy płacić (a może nawet robić programy
                                        sponsorowane ? niektóre rozgłośnie radiowe tak robią, przez co znacząco
                                        zmniejszają ponoszone koszta – to inny temat; myślę, że to kwestia gospodarza i
                                        jego pomysłów). Niewątpliwie spadną wpływy w Krakowie i to nawet nie ze względu
                                        na ubytek potencjalnych reklamodawców, ale raczej na zmniejszenie zasięgu. Wraz
                                        ze świątokrzyskim odpadnie jakieś 1,3 mln mieszkańców; a to z całą pewnością
                                        nie może pozostać bez wpływu na ceny reklam w ofercie krakowskiej. A więc jest
                                        o co walczyć.
                                        Tak więc dziękujemy panom z Krakowa za dobre rady; bardzo sobie cenimy wasze
                                        doświadczenie w zarządzaniu oddziałem regionalnym, ale pomyśleliśmy, że sami
                                        sobie będziemy (również w tym temacie) dawać radę. Zobaczymy za kilka lat.....
                                        Na chwilę obecną kojarzy mi się jedynie pewien Smerf (Smurf ?) z textem: ‘i tak
                                        wam się nie uda....’
    • drs Re: TVP O/ Kielce! 02.07.02, 21:40
      A więc jednak trudności pietrzą sie cały czas.Teraz okazuje się ,że nie ma
      praktycznie mozliwości przeniesienia 30kanału z Opoczna do Świętego
      Krzyża.Czyli jednym słowem wszyscy mają Świętokrzyskie w d......No bo sie
      okazuje,że chyba jako jedyne województwo nie mają mozliwości odbioru na swoim
      terenie programu TVP3.Czy już nie jest pora zcąć wysnuwać teorię o
      międzynarodowym spisku...Nic tu nie wychodzi.Uniwersytetu jako jedyni w Polsce
      nie posiadamy,Telewizji/lub mozliwości jej posiadania/ też nie posiadamy.Czy
      nie jest to odwet za Pogrom?Zastrzegam,że antysemitą nie jestem,ale coś w tym
      jest.Nieprawdaż?
      • jjarm Re: TVP O/ Kielce! 02.07.02, 22:25
        drs napisał(a):
        > A więc jednak trudności pietrzą sie cały czas.Teraz okazuje się ,że nie ma
        > praktycznie mozliwości przeniesienia 30kanału z Opoczna do Świętego
        > Krzyża.Czyli jednym słowem wszyscy mają Świętokrzyskie w d......No bo sie
        > okazuje,że chyba jako jedyne województwo nie mają mozliwości odbioru na swoim
        > terenie programu TVP3.Czy już nie jest pora zcąć wysnuwać teorię o
        > międzynarodowym spisku...Nic tu nie wychodzi.Uniwersytetu jako jedyni w Polsce
        > nie posiadamy,Telewizji/lub mozliwości jej posiadania/ też nie posiadamy.Czy
        > nie jest to odwet za Pogrom?Zastrzegam,że antysemitą nie jestem,ale coś w tym
        > jest.Nieprawdaż?

cos w tym jest...
        takze nie jestem antysemita, ale jak nas maja lubic?
        znalazlem taki oto link www.kielce.org.il/ na stronach Sejmiku kieleckiego www.sejmik.kielce.pl/linki.htm

Nie jestem zwolennikiem zacierania historii, zacierania faktow. To ze byl pogrom jest niezaprzeczalne, jednak jaka byla prawda, kto sprowokowal?, (osobiscie sklaniam sie ku wersji manipulacji tlumem przez owczesny aparat partyjny).

Widzac te zdjecia www.kielce.org.il/content/gallery_eng003.html doznalem szoku! jak mozna publicznie eksponowac takie materialy? czy na stronach Obozu Koncentracyjnego w Oswiecimiu (jesli jest takowa strona) pokazanoby tak wstrzasajacy material fotograficzny? mam na mysli wymowe zdjec: makabrycznosc, okrucienstwo i dramat, sa jakies kanony, granice przywoitosci, co wiecej, jesli juz wchodzimy np. na do muzeum pamieci, martyrologii to obowiazuje jakas bariera wiekowa, nie mam zamiaru by moje dziecko przypadkow ogladalo tak drastyczne sceny!

Dlugo zastanawialem sie czy napisac ta wypowiedz, tym bardziej ze mam w pamieci wydarzenie jednego ze studentow ktory dopuscil sie niecenzuralnych wpisow na ktorej ze stron, slow obelzywych pod adresem Ludnosci Zydowskiej, final byl taki ze chlopak wylecial z uczelni, nikt sie nim nie przejmowal. Z drugiej strony, dlaczego mam milczec? nie wolno mi wyrazic swojej opinii?

Rabin zwraca sie do Jana Pawla II, per "Pan Papiez"- brak szacunku do Osoby Swietej dla mnie, dla mojej religii.
        Generalnie temat bardzo delikatny, nie maialem zamiaru nikogo urazic, ponizyc, ublizyc, a jedynie wtracic pare faktow w kontekscie "miedzynarodowego spisku"...pozostaje pytanie, jak nas maja lubic?
        • drs Re: TVP O/ Kielce! 02.07.02, 22:44
          Absolutnie nie doszukuj sie podtekstów,po prostu szczerze mówiąc chciałem
          powiedzieć,że to tak jakby jakaś klątwa nad tym miastem wisiała, tak jakby
          jakaś siła powodowała,że tu niektóre rzeczy po prostu się nie udają,choc
          najpierw należałoby mieć pretensje do ludzi.Nie jestem przesadnie przesądny,ale
          to tak jakby to była pokuta właśnie za pogrom i tyle.Po prostu takie moje
          proste przemyślenie.Przepraszam jesli kogoś tym dotknąłem.
          Poza tym ten wątek dotyczy spraw telewizji,więc nie wprowadzajmy innego tematu
          w tym miejscu.
          • jjarm Re: TVP O/ Kielce! 02.07.02, 23:08
            drs napisał(a):
            > Absolutnie nie doszukuj sie podtekstów,po prostu szczerze mówiąc chciałem
            > powiedzieć,że to tak jakby jakaś klątwa nad tym miastem wisiała, tak jakby
            > jakaś siła powodowała,że tu niektóre rzeczy po prostu się nie udają,choc
            > najpierw należałoby mieć pretensje do ludzi.Nie jestem przesadnie przesądny,ale
            >
            > to tak jakby to była pokuta właśnie za pogrom i tyle.Po prostu takie moje
            > proste przemyślenie.Przepraszam jesli kogoś tym dotknąłem.
            > Poza tym ten wątek dotyczy spraw telewizji,więc nie wprowadzajmy innego tematu
            > w tym miejscu.

drs zle mnie zrozumiales, nie mialem zamiaru doszukiwac sie podtekstow w Twojej
            wypowiedzi, rozwinalem tylko Twa mysl...
            Mieszkam w Kielcach od paru lat i czest spotykam sie z opiniami, w tym jest zle,
            to jes brzydkie itd.
            Podzielam Twoj poglad/odczucie ze to miasto pokutuje, ze wisi nad nim klatwa,
            wszedzie wszystko jest mozliwe tylko nie tu, nie u nas.

Poza tym czy "my" nie jestesmy przesadnie wyczuleni? zastraszeni?
            wiecznie spotykam sie z postawa "...absolutnie nie doszukuj sie podtekstów", "
            nie chcialem nikgo urazic" " wszytkich przepraszam, nie mialem takiego
            zamiaru", " te Kielce?"
            Pokutujemy my wszyscy?
            Powiedzmy glosno czego chcemy MY, dopominajmy sie, krzyczmy z calych piersi!
            CHCEMY TELEWIZJI ;-)
            • drs Re: TVP O/ Kielce! 02.07.02, 23:46
              No właśnieeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee.
              • drs Re: TVP O/ Kielce! 21.07.02, 22:57
                Więc nikogo nie przepraszając pytam jaki staus tej sprawy.Byłem dzisiaj w
                Kielczech i miałem okazje oglądać Kronikę Świętokrzyską może i nieźle,ale czy
                naprawdę w Kielczech wiecej ciekawego sie nie dzieje/nie tylko w
                Kielczech ,jest w końcu tyle pięknych miast w regionie i zakątków,że wysmażyc
                piekny materiał chyba nie trudno/.Na koniec piękna pani w TV zapowiedziała,że
                kolejna Kronika nie ukaże się w środę tylko dopiero w niedzelę za tydzień,czyli
                gratuluję rozwoju.Tematów ledwie starcza na tydzień w co ja osobiscie nie
                uwierzę.Znów krakusi ton nadają.
                • Gość: Yahagi Re: TVP O/ Kielce! IP: *.kielce.cvx.ppp.tpnet.pl 16.08.02, 15:22
                  W nawiązaniu do
                  www2.gazeta.pl/forum/794674,30353,794652.html?f=60&w=2699785&a=2704036
                  .. właśnie dlatego należy jak najszybciej tylko można doprowadzić sprawę TVP/O
                  Kielce do skutecznego końca; min. dla owej ‘większej’ niezależności, jaką się
                  osiągnie. No i w tym kierunku prace posuwają się do przodu. Dzisiejsza GW w
                  nawiązaniu do owych prac adaptacyjnych w KCK pisze o dodatkowych pieniążkach
                  (80 tyś) przeznaczonych na poprawę klimatyzacji i na wyciszenie studia. No i
                  ciekawe, czy pomieszczenia będą gotowe w tym roku (?). Z tego co pamiętam –
                  miały być przystosowane do końca sierpnia.

Tak całkiem na marginesie (GW): ‘Zarząd miasta zdecydował, że zamiast cztery
                  tylko dwa razy w miesiącu będą się ukazywały w TKK „Wieści z ratusza”.
                  Renegocjowano umowę z zarządem stacji. Za każdy odcinek miasto zapłaci 2,5 tyś
                  zł.’
                  Ciekawe tylko, kto to ogląda (?). Bo kilka miesięcy temu, gdy sprawa
                  finansowania tej audycji wyszła na jaw, okazało się, że nie były prowadzone
                  badania dotyczące zainteresowania tym materiałem.... Wg mnie kasa – w błoto.
    • Gość: jjjer Re: TVP O/ Kielce! IP: 2.4.STABLE* / 10.140.114.* 17.08.02, 17:41
      Nie wiem czy wszystko zostało powiedziane w tym temacie. Sporo racji wynika z
      postów, nie biorąc tych aspektów politycznych, że się komuś SLD niepodpba -
      innym nie podoba cała prawica; -ale do tematu. Powołanie Świętokrzyskiego
      Ośrodka Tv jeszcze nic w praktyce nie oznacza. Ośrodków w tej chwili jest
      chyba 5 i są one podległe przypisanym im oddziałom TVP, które to sprawują
      zwierzchnią władzę nad nimi. Podobna sytuacja jest ze Świętokrzyskim Ośrodkiem
      dawną Redakcją Kielecką. Zmieniła się w tym wypadku jedynie nazwa i nic poza
      tym. Słusznie należy się dopatrywać zazdrości ze strony Krakowskiego Oddziału,
      który jest molochem na słomianych nogach i nie może pozwolić zaistnieć
      jakiemuś tam Ośrodkowi w Kielcach. Prezes Kwiatkowski na konferencji prasowej
      w Kielcach powiedział:" Oddział TVP Kraków jest najgorszym oddziałem
      telewizyjnym w kraju i TVP ma z nim duży problem, bo nie wie co zrobić zeby to
      zmienić".
      Dlatego mści się taka sytuacja na Kielcach. Oliwy do ognia dolewają jeszcze
      sami pracownicy i współpracownicy ( w tej chwli jest tylko 2 etaty w Kielcach,
      a powinno być 11) którym zależy bardzo na bałaganie. Nie ma przecież tu w
      Kielcach kierownictwa ani nadzoru władz z OTV w Krakowie. Jest bezkrólewie i
      taka sytauacja jest wygodna dla dwóch osób tu pracujących, którzy terroryzują
      innch i robią co tylko im się podoba. Kilku dobrych dziennikarzy już odeszło z
      ich powodu. Sprzęt mający służyć do celów służbowych jest przez nich
      wykożystywany do celów prywatnych, i zarabiania lewych pieniędzy.Zdarza się że
      za pół litra też odwalą chałturę. Zauważcie gdy będziecie przejeżdżać w nocy
      około 23 lub 24 koło siedziby telewizji w Kielcach, widać że tam ktoś tam
      przebywa, czy tyle pracy służbowej mają ci panowie do wykonania, że im dnia
      nie starcza? Otóż nie, tam cały czas wykonują lewe zlecenia. Nikt przecież nie
      jest ich w stanie skontrolować. Chcecie ich poznać ? Proszę to panowie
      Żurowski i Herod.
      W postach ludzie dziwią się dlaczego w niektórych ważnych wydażeniach w naszym
      regionie nie było TV ?, bo w tym akurat czasie kamera pracowała na potrzeby
      prywatne a nie na potrzeby telewizyjne, albo operator - przepraszam,
      kamerzysta Żurowski był pijany i mu się nie chciało pojechać na zdjęcia.
      To nie ŻART, TO PRAWDA - spożywanie alkoholu w redakcji to sprawa normalna i
      powszednia.
      Nie tak dawno został karnie przeniesiony z OTV Kraków niejaki red.
      Gabrukiewicz miał pełnić obowiązki kierownicze, nie długo to robił odwołali go
      za publiczne obrażanie osób trzecich w miejscu pracy, teraz OTV Kraków grozi
      proces sądowy i zapłacenie obrażonej osobie odszkodowania.
      Ta sprawa dowodzi jak bardzo Krakowowi zależy na tym żeby w Kielcach nie
      powstał samodzielny ośrodek telewizyjny. Dla Krakowa to lepiej że tu dzieją
      się takie sprawy o których piszę, bo to jest pretekst i argument aby w
      Kielcach nie było telewizji.
      • Gość: rz Re: TVP O/ Kielce! IP: *.kielce.uw.gov.pl 19.08.02, 09:25
        co do kilku powyższych wypowiedzi - moim zdaniem Uniwersytetu nie mamy na
        własne życzenie i faktycznie - jak twierdził Yahagi - nie ma sensu tworzyć go
        na siłę. Najważniejszy jest poziom naukowy i właściwa hierarchia wartości, a tu
        jeszcze przesilenie nie nastąpiło... Zbyt mało ambitnych naukowców, zbyt dużo
        tłukących kasę chałturników. To samo władze miasta - niesamowita powolność,
        przeciętność, bylejakość, niezagrożona dotąd niczym niekompetencja (patrz np:
        pieniądze unijne i z programów regionalnych = 0).
        Z TV też brak konsekwentnego, przemyślanego planu działania. Poza tym faktem
        jest, że Krakowowi zależy (i jak dotąd jest bardzo skuteczny) żeby jak
        najdłuzej nic się nie zmieniało, a panom Braunowi, Kwiatkowskiemu, Zielińskiemu
        i in. Kielce po prostu wiszą - nie dopatrywałbym się tu żadnego spisku ani
        fatum. Najwięcej zależy od nas samych czyli tych kielczan, którzy mają większe
        niż ogół perspektywy i im na mieście zależy. Bardzo wiele zależy od mediów.
        Zachęcam w zwiazku z tym drs-a, yahagiego, jjarma i innych po prostu do
        działania! :)
        pozdrawiam - rz
        • Gość: Yahagi Re: TVP O/ Kielce! IP: *.kielce.cvx.ppp.tpnet.pl 22.08.02, 21:12
          Małe kroczki w tym temacie:
          www1.gazeta.pl/kielce/1,35255,984563.html
          .. podobnie pisało dziś ED
          • drs Re: TVP O/ Kielce! 29.08.02, 21:10
            I znowu w temacie TV Kielce kwas.Jak przeczytałem w dzisiejszym SL,brak decyzji
            zarzadu TVP/czytaj p.prezesa Kwiatkowskiego w sprawie przeniesienia kanału 30 z
            Opoczna na Św.Krzyż w celu uzyskania danej częstotliwosci dla Kielc.Jest to o
            tyle ważne,że dałoby pokrycie prawie w całości dla programów nadawanych z
            Kielc,bez tego nie wyobrażam sobie rozwoju TV Kielce.A tu na razie cisza,aż sam
            pan J.Braun wystosował stosowne pismo do zarządu TVP.Mimo wszystko jestem tym
            razem optymistą i w końcu ta cierniowa droga musi mieć swój szczęśliwy
            finał.Telewizja/czerwona czy czarna musi w Kielcach zaistnieć/czy tego chcą czy
            nie chcą wzselakiej maści malkontenci-inaczej cofamy sie do tyłu.
            A swoja drogą gdyby Opoczno było jak kiedys w Swietokrzyskim nie byłoby
            problemu/ale wybrali Łódź/.
            • Gość: Yahagi Re: TVP O/ Kielce! - RP IP: *.kielce.cvx.ppp.tpnet.pl 02.09.02, 11:04
              Drobne ruchy w temacie
              www.rzeczpospolita.com.pl/dodatki/swie_020830/swie_a_16.html
              • Gość: Kecaj Re: TVP O/ Kielce! - RP IP: 2.4.STABLE* / 10.140.114.* 02.09.02, 21:45
                I nic z tego nie wynika. Czy liczycie tu na pracę ? Z rozmowy przeprowadzonej
                z dyr.Jeziorkiem w OTV Kraków wynika, że etaty w nowym ośrodku kieleckim będą
                obsadzane ludźmi z Krakowskiego Oddziału Tv, Ci co mają być zwolnieni z OTV
                Kraków zostaną przeniesieni do Kielc. Już tak zrobiono z Gabrukiewiczem, który
                jest w tej chwili szefem w Kielcach i zrobi się podobnie z innymi osobami.
                Przychodzą Panowie z Krakowa rządzić Kielcami. Czy można się temu biernie
                przyglądać? Co można zrobić, napiszcie?
                • drs Re: TVP O/ Kielce! - RP 11.09.02, 13:59
                  Dzisiejsze ED podało,że prace adaptacyjne w KCK dla potrzeb TV zostały
                  zakończone.Ciekawe czy teraz sprawnie odbywać sie będzie doposażenie studia w
                  sprzęt konieczny do emisji programu.Poza tym sprawa najważniejsza to
                  przydzielenie częstotliwości dla Kielc,bez tego nie będzie programu
                  samodzielnego z Kielc.Sprawa dla skomasowanego działania dla wszystkich
                  posłów,władz województwa/rzadowych i samorządowych/oraz pana Brauna i władz TVP
                  w Warszawie,mimo tak długiego oporu w tej materii jestem optymistą.
                  • maam Re: TVP O/ Kielce! - RP 11.09.02, 23:18
                    Mamy wreszcie jakieś konkrety! Że nawet szanowna GW się zainteresowała :-)
                    www1.gazeta.pl/kielce/1,35255,1012955.html
                    • Gość: Marek Re: TVP O/ Kielce! - RP IP: *.piotrkow.cvx.ppp.tpnet.pl 13.09.02, 17:32
                      Czy macie już to pasmo?
                      • Gość: Yahagi Pasmo IP: *.kielce.cvx.ppp.tpnet.pl 13.09.02, 20:16
                        Mamy już prawie....

www1.gazeta.pl/kielce/1,35255,1012955.htmlhttp://www2.gazeta.pl/forum/794674,30353,794652.html?f=60&w=2949140

.... a co ? Jakaś propozycja ze strony Piotrkowa ...??..:))
                        • maam Re: Pasmo 14.09.02, 00:17

> Mamy już prawie....
                          >
                          > <a
                          href="www1.gazeta.pl/kielce/1,35255,1012955.htmlhttp://www2.gazeta.pl
                          > /forum/794674,30353,794652.html?
                          f=60&w=2949140"target="_blank">www1.gazeta.pl/k
                          >
                          ielce/1,35255,1012955.htmlwww2.gazeta.pl/forum/794674,30353,794652.html?
                          > f=60&w=2949140</a>
                          >
                          > .... a co ? Jakaś propozycja ze strony Piotrkowa ...??..:))

Poprawka:
                          www1.gazeta.pl/kielce/1,35255,1012955.html
                          Yahagi, chyba o to Ci chodziło ? :-)
                          • drs Re: Pasmo 25.09.02, 18:52
                            Czy już coś wiadomo co z tym pasmem?
                            • Gość: jurek Re: Pasmo IP: *.kielce.sdi.tpnet.pl 25.09.02, 20:15
                              Mialo byc juz wiadomo,ale jakos nic nie slychac :(
                              • Gość: Marek Re: Zima w sprawie pasma. IP: *.piotrkow.cvx.ppp.tpnet.pl 26.09.02, 18:34
                                A w sprawie waszego pasma nadal wieje chłodem. Uderzcie mocno w stół a nożyce
                                się odezwą.
                                • Gość: Marek Re:Sprawa pasma. IP: *.piotrkow.cvx.ppp.tpnet.pl 12.10.02, 12:15
                                  Czy dzieje się coś w tej sprawie?
                                  • Gość: jurek Re:Sprawa pasma. IP: *.kielce.sdi.tpnet.pl 12.10.02, 13:21
                                    www1.gazeta.pl/kielce/1,35255,1062477.html
                                    • Gość: Yahagi 45 - 5KW IP: spc:* / 126.87.180.* 16.10.02, 08:34
                                      www1.gazeta.pl/kielce/1,35255,1067342.html
                                      Przełom w kwestii częstotliwości dla kieleckiej TVP
                                      Juliusz Ćwieluch 15-10-2002

Powojskowa częstotliwość i mały nadajnik obejmujący zasięgiem tylko Kielce to
                                      nowy pomysł na naszą regionalną TVP 3. - W praktyce oznacza to stworzenie
                                      telewizji miejskiej, a nie regionalnej - uprzedza Juliusz Braun, przewodniczący
                                      KRRiTV

- Dziś [wtorek - red.] prezes Urzędu Regulacji Telekomunikacji i Poczty zwrócił
                                      się do ministra obrony o przekazanie na potrzeby TVP 3 w Kielcach jednej z
                                      częstotliwości wojskowych - mówi Bogdan Koblański, rzecznik prasowy URTiP.
                                      Prośba dotyczy kanału 45. - Chodzi o zamontowanie w centrum miasta nadajnika o
                                      mocy 5 kilowatów. Sygnał z niego pokryłby obszar całych Kielc - tłumaczy
                                      Koblański.

Juliusz Braun, przewodniczący Krajowej Rady Radiofonii i Telewizji, jest
                                      zdziwiony takim obrotem sprawy. - Rada nie została powiadomiona przez URTiP o
                                      tym pomyśle. Nadal oczekuję, że dostanę odpowiedź w sprawie kanału 30 - mówi.
                                      Jego zdaniem pomysł z częstotliwością ściśle miejską nie jest nowy. - Walcząc o
                                      kanał 30, miałem na myśli interes całego województwa. Tymczasem mały nadajnik
                                      ograniczy zasięg telewizji do miasta - dodaje.

Nie wiadomo również, kiedy częstotliwość zostałaby przekazana przez MON na
                                      potrzeby kieleckiej redakcji. - Dat nie znamy, ale zależy nam na tym, żeby ten
                                      ośrodek mógł jak najszybciej działać. Stąd pomysł z rozwiązaniem tymczasowym -
                                      dodał rzecznik URTiP-u.

Prezydent Kielc Włodzimierz Stępień uważa, że stworzenie oddziału TVP z małym
                                      nadajnikiem to dobra decyzja.

DLA GAZETY:
                                      Włodzimierz Wójcik
                                      wojewoda świętokrzyski

Samodzielny ośrodek telewizyjny musi być, ale to nie może być ośrodek nadający
                                      tylko w Kielcach. W takim wydaniu to byłoby jakieś kuriozum.

Józef Kwiecień
                                      marszałek województwa

Moim celem zawsze było, żeby w Kielcach powstał samodzielny ośrodek telewizji,
                                      który nadawałby program dla wszystkich mieszkańców województwa, a nie tylko dla
                                      kielczan. Jednak nie jest to moja inicjatywa i nie znam jej szczegółów, może w
                                      obecnej sytuacji inaczej nie dało się tego rozwiązać.

Chyba ich pogiętkowało...!!! To ma być Telewizja Świętokrzyska, a nie Kielecka.
                                      Stępień z całą pewnością na tej decyzji nie zyska.
                                      • Gość: Marek Re: Kit wam sprzedali. IP: *.piotrkow.cvx.ppp.tpnet.pl 16.10.02, 09:24
                                        I znów wam kit sprzedali,poprostu wpuścili was w kanał. Przepraszam jestem z
                                        poza woj.Świętokrzyskiego i może nie powinienem wtrącać się w wasze sprawy ale
                                        odbiór telewizji regionalnej powinien pokrywać czałe województwo i nawet
                                        ościenne powiaty z sąsiednich województw. Dla was optymalny kanał to 30-ty i
                                        nie prawdą jest,że trzeba go tłumić pod Krakowem. To Kraków was cały czas
                                        tłumi,walczcie z nimi do końca.ŻYCZĘ POWODZENIA!
                                        • Gość: rz Re: Kit wam sprzedali. IP: *.kielce.uw.gov.pl 16.10.02, 09:48
                                          no z ta regionalną TV o zasięgu 5 km to juz są po prostu kpiny
                                          • drs Re: Kit wam sprzedali,ale nie dajmy się. 16.10.02, 13:07
                                            Odpowiednie słuzby powinny szybko zareagować w tej sprawie,nadajnik o tak małej
                                            mocy nie jest rozwiazaniem i głupoty p.Stepień gada,że to jest już krok
                                            naprzód.Kto bedzie taką TV oglądał?To ma być TV regionalna ,a nie miejska..
                                            Uważam,że kwestia wywalczenia nadajnika na kanale 30 jest do przeforsowania
                                            tylko widze tu łapę Krakowa.Niech w końcu posły sie ruszą i coś wywalczą.Media
                                            kieleckie do boju/radia,gazety-brać decydentow za fraki i nagłaśniac sprawę bo
                                            znowu nas wydudkają.Równiez niech p.Braun tez jakies kroki w URTiP uczyni.
                                            • drs Re: Kit wam sprzedali,ale nie dajmy się. 20.10.02, 13:33
                                              Albo kanał 30 albo w ogóle.Innej aletrnatywy nie ma.Pokrycie musi być dla
                                              całego woj.,Świętokrzyskiego i okolic sąsiadujących,co nas \Krakow
                                              obchodzi,dość już Kraków krzywdy nam uczynił>ręce Krakowa precz od
                                              Kielecczyzny.Yahagi pewnie czytasz forum uważnie,Małopolanin utworzyl prywatne
                                              forum/wejście przez powiaty Małopolski z forum Kraków/.Tam znowu dzielą Polskę
                                              na regiony oczywiscie wirtualnie i po swojemu.Nie wiem czy tam wogóle jest
                                              sens wypowiadać się czy też nie?Frustraci.
                                              • Gość: Marek Re: Nowa ekipa. IP: *.piotrkow.cvx.ppp.tpnet.pl 24.10.02, 11:47
                                                Chyba częstotliwością zajmie się już nowa ekipa po wyborach,oby pomyślnie.
                                                • Gość: Yahagi Re: Nowa ekipa. IP: spc:* / 126.87.180.* 24.10.02, 12:07
                                                  Ta częstotliwość jest naprawdę bardzo blisko... no lae już chyba po wyborach
                                                  mozna oczekiwać jej przydziału...
                                                  • Gość: Marek Re: STRACONY TYDZIEŃ. IP: *.piotrkow.cvx.ppp.tpnet.pl 30.10.02, 06:43
                                                    Cały tydzień stracony przez wybory bo nikt się sprawą nie interesuje a jeszcze
                                                    tak trochę to wszystkie urządzenia w nowym studiu zardzewieją. Dalej do roboty!
                                                  • drs Mieszanie w kanałach lub głowach 31.10.02, 21:40
                                                    Znowu jakas niewidzialna ręka miesza w sprawie kanału dla kieleckiej TV.To już
                                                    chyba jakiś spisek/pewnie krakusów/.Jeżeliby taka TV miała nadawać w promieniu
                                                    5 km,to lepiej dajmy sobie spokój- kablówka wystarczy.Niechże wreszcie wezmą
                                                    się do roboty posłowie obecnej kadencji,nic nie zrobili dla powstania
                                                    uniwerka,nic nie zrobili dla TV.W ogóle zastanawiam sie co oni dla regionu do
                                                    tej pory uczynili czy tworza jakis lobbing.Słucham ich pieprzenia w Radio
                                                    Kielce co poniedziałki i nic nie moge sie dowiedziec co dla Świetokrzyskiego
                                                    zrobili,gadanina tylko o sprawach ogólnikowych.Ludzie,dziennikarze prasy i
                                                    radia czas zacząć robić kampanie na rzecz TV,Uniwerku bo inaczej naprawde
                                                    staniemy sięskansenem cywilizacyjnym /Polską C lub D i wtedy bedzie łatwy
                                                    pretekst do likwidacji takiego regionu.Przez prawie 4 lata istnienia tego
                                                    regionu nic z rzeczy bardzo istotnych nie dokonano.Przepraszam,ale sie
                                                    zdenerwowałem.Zaczynam naprawde wierzyc w jakiś tajemny spisek wymierzony w
                                                    ziemie Zeromskiego,albo po prostu mamy debili za elitę władzy.
                                              • Gość: havi Re: Kit wam sprzedali,ale nie dajmy się. IP: *.wmgalicja.krakow.pl 01.11.02, 22:37
                                                drs napisał:

> Albo kanał 30 albo w ogóle.Innej aletrnatywy nie ma.Pokrycie musi być dla
                                                > całego woj.,Świętokrzyskiego i okolic sąsiadujących,
                                                Oj niełatwo będzie z 30-ką zwłaszcza o dużej mocy bo tam jest TVN z krakowa z
                                                którego korzystają min. mieszk. Kazimierzy Wielkiej

co nas \Krakow
                                                > obchodzi,dość już Kraków krzywdy nam uczynił>ręce Krakowa precz od
                                                > Kielecczyzny.Yahagi pewnie czytasz forum uważnie,Małopolanin utworzyl
                                                prywatne
                                                > forum/wejście przez powiaty Małopolski z forum Kraków/.Tam znowu dzielą
                                                Polskę
                                                > na regiony oczywiscie wirtualnie i po swojemu.Nie wiem czy tam wogóle jest
                                                > sens wypowiadać się czy też nie?Frustraci.
                                        • Gość: havi Re: Kit wam sprzedali. IP: *.wmgalicja.krakow.pl 01.11.02, 22:31
                                          Gość portalu: Marek napisał(a):

> I znów wam kit sprzedali,poprostu wpuścili was w kanał. Przepraszam jestem z
                                          > poza woj.Świętokrzyskiego i może nie powinienem wtrącać się w wasze sprawy
                                          ale
                                          > odbiór telewizji regionalnej powinien pokrywać czałe województwo i nawet
                                          > ościenne powiaty z sąsiednich województw. Dla was optymalny kanał to 30-ty i
                                          > nie prawdą jest,że trzeba go tłumić pod Krakowem. To Kraków was cały czas
                                          > tłumi,walczcie z nimi do końca.ŻYCZĘ POWODZENIA!
                                          odp... się od krakowa, przynajmniej mają w miarę dobrą telewizję, a nie wierzę
                                          aby świętokrzyski oddział wyprodukował lepszy program,zobaczymy na początek
                                          jaka będzie "kronika świętokrzyska-jako podstawowy program info. A może wy coś
                                          w piotrkowie macie ciekawego do zaoferowania...

• drs Re: Kit wam sprzedali. 02.11.02, 08:10
                                            Gość portalu: havi napisał(a):

> Gość portalu: Marek napisał(a):
                                            >
                                            > > I znów wam kit sprzedali,poprostu wpuścili was w kanał. Przepraszam jestem
                                            > z
                                            > > poza woj.Świętokrzyskiego i może nie powinienem wtrącać się w wasze sprawy
                                            >
                                            > ale
                                            > > odbiór telewizji regionalnej powinien pokrywać czałe województwo i nawet
                                            > > ościenne powiaty z sąsiednich województw. Dla was optymalny kanał to 30-ty
                                            > i
                                            > > nie prawdą jest,że trzeba go tłumić pod Krakowem. To Kraków was cały czas
                                            > > tłumi,walczcie z nimi do końca.ŻYCZĘ POWODZENIA!
                                            > odp... się od krakowa, przynajmniej mają w miarę dobrą telewizję, a nie
                                            wierzę
                                            > aby świętokrzyski oddział wyprodukował lepszy program,zobaczymy na początek
                                            > jaka będzie "kronika świętokrzyska-jako podstawowy program info. A może wy
                                            coś
                                            > w piotrkowie macie ciekawego do zaoferowania...
                                            > Z ta w miare dobrą telewizją to bym sie nie zgodził.Wybudowaliscie także za
                                            nasze kieleckie pieniądze molocha,który przeżywa obecnie kryzys,a jak
                                            wykorzystywane są pieniądze z abonamentu z terenu woj.Świętokrzyskiego to aż
                                            płakać sie chce.Dlatego też nie dziwcie sie,że chcemy mieć skromną ,ale własna
                                            telewizję,która by w sposób obiektywny a nie tendencyjny informowała ten ponad
                                            milion mieszkanców naszego regionu.Nie czujemy sie gorsi od
                                            Rzeszowa,Bialegostoku czy Lublina.Nic nas z Galicją nie łączy i nie chcemy być
                                            przez Kraków traktowani jak prowincja 10 kategorii.
                                            • Gość: havi Re: Kit wam sprzedali. IP: *.wmgalicja.krakow.pl 02.11.02, 10:28
                                              drs napisał:

> Gość portalu: havi napisał(a):
                                              >
                                              > > Gość portalu: Marek napisał(a):
                                              > >
                                              > > > I znów wam kit sprzedali,poprostu wpuścili was w kanał. Przepraszam j
                                              > estem
                                              > > z
                                              > > > poza woj.Świętokrzyskiego i może nie powinienem wtrącać się w wasze s
                                              > prawy
                                              > >
                                              > > ale
                                              > > > odbiór telewizji regionalnej powinien pokrywać czałe województwo i na
                                              > wet
                                              > > > ościenne powiaty z sąsiednich województw. Dla was optymalny kanał to
                                              > 30-ty
                                              > > i
                                              > > > nie prawdą jest,że trzeba go tłumić pod Krakowem. To Kraków was cały
                                              > czas
                                              > > > tłumi,walczcie z nimi do końca.ŻYCZĘ POWODZENIA!
                                              > > odp... się od krakowa, przynajmniej mają w miarę dobrą telewizję, a nie
                                              > wierzę
                                              > > aby świętokrzyski oddział wyprodukował lepszy program,zobaczymy na począte
                                              > k
                                              > > jaka będzie "kronika świętokrzyska-jako podstawowy program info. A może wy
                                              >
                                              > coś
                                              > > w piotrkowie macie ciekawego do zaoferowania...
                                              > > Z ta w miare dobrą telewizją to bym sie nie zgodził.Wybudowaliscie także z
                                              > a
                                              > nasze kieleckie pieniądze molocha,który przeżywa obecnie kryzys,
                                              ...Jak wszystko w polsce,warszawska telewizja też i zobaczymy jak kielecka
                                              wypadnie (prowadzenie samej redakcji też było deficytowe,a co dopiero teraz
                                              kiedy trzeba będzie utrzymać dodatkowy aktywny kanał,zobaczymy wasze
                                              reklamy!!!) a jak
                                              > wykorzystywane są pieniądze z abonamentu z terenu woj.Świętokrzyskiego to aż
                                              > płakać sie chce.Dlatego też nie dziwcie sie,że chcemy mieć skromną ,ale
                                              własna
                                              > telewizję,która by w sposób obiektywny a nie tendencyjny informowała ten
                                              ponad
                                              > milion mieszkanców naszego regionu.Nie czujemy sie gorsi od
                                              > Rzeszowa,Bialegostoku czy Lublina.
                                              ....będziecie tacy sami...
                                              Nic nas z Galicją nie łączy i nie chcemy być
                                              > przez Kraków traktowani jak prowincja 10 kategorii.
                                              nie o to chodzi, uważam że świętokrzyskie jest dobrze prezent. w TVP Kraków,
                                              nawet lepiej niż tarnów,zresztą to może i dobrze bo kogo w mąłopolsce
                                              int.świętokrzyskie, ale skoro chcecie...pożiwiom uwidiom (względy
                                              ekonomiczne).

• Gość: jjarm Re: TVP O/ Kielce! IP: 195.117.92.* 01.11.02, 23:11
      Gość portalu: maam napisał(a):

> Czy ktoś wie jaki jest status tej sprawy?

Oddala się wizja przyznania kanału dla kielecki...
      www1.gazeta.pl/kielce/1,35255,1099878.html
      --------------------------------------------------------------------------------

brawo, brawo Panowie, z dnia na dzien coraz bardziej pomyslne
      wiadomosci dla tego regionu.....
      Wlasnie czytalem jedna z opiniina miasto.kielce.pl dotyczaca
      braku kregielni w nowym centrum echa, pozwole sobie ja zacytowac:

-------------------
      2002-11-01 19:31:14
      bb
      Wedlug mnie kregielnia powinna byc. Ale widocznie wladni miasta
      nie sa w stanie przyciagnac nawet kregli do miasta. Wstyd i
      porazka. Jeszcze troche i zniknie nawet badziewny McDonalds,
      wyniesie sie PizzaHut, pozamykaja kina i dziura sie calkiem
      zapadnie. grr...
      ------------------
      i wiecie co? jakos nie moge sie z nia nie zgodzic, a to tylko
      dwa ostatnie przyklady

• Gość: Marek Re: TVP O/ Kielce! IP: *.piotrkow.cvx.ppp.tpnet.pl 07.11.02, 06:47
      Coś wreszcie zaczyna się dziać.
      • Gość: Marek Re: TVP O/ Kielce! IP: *.piotrkow.cvx.ppp.tpnet.pl 11.11.02, 18:07
        Może nowy prezydent Lubawski weżmie się za tą częstotliwośc.
        • drs Re: TVP O/ Kielce! 19.11.02, 18:18
          Gość portalu: Marek napisał(a):

> Może nowy prezydent Lubawski weżmie się za tą częstotliwośc.
          Myślę,że to robota dla parlamentarzystów.Jesli nie bedzie projektu w Sejmie o
          powołaniu 16 regionalnych ośrodków TVP to wszelkie próby do dochodzenia
          telewizji w Kielczech spalą na panewce.Musi być zadekretowane w ustawie,że w
          Kielcach taki ośrodek ma powstać,wtedy ani Kraków,ani URPiT nie bedą mieli nic
          do gadania.Tak na dobrą sprawe wszyscy sa zgodni,było już wiele ustaleń,a
          sprawa sie ciągnie i końca nie widać.Be przyznania kanału 30 o szerokim zasięgu
          możemy sobie pomarzyć o telewizji.
          Chciałbym ogromnie sie mylić.
          • Gość: Marek Re: TVP O/ Kielce! IP: *.piotrkow.cvx.ppp.tpnet.pl 27.11.02, 17:29
            Miał być duży przekażnik koło Opoczna a wybudowano go koło Przysuchy w
            miejscowości Kozłowiec, wysoki około 150 metrów. Nie wiem czy to bedzie pod
            radio UKF czy pod telewizję,jeśli pod telewizję to kanał 30 dla Kielc stoi w
            tym momencie pod znakiem zapytania.
            • Gość: PAL Re: TVP O/ Kielce! IP: uroczysko:* / 10.140.114.* 27.11.02, 23:22
              Po co OTV w Kielcach skoro i tak mamy najgorszy program lokalny w kraju. Nawet
              kablówki są na wyższym poziomie.
              • maam Re: TVP O/ Kielce! 27.11.02, 23:51
                Gość portalu: PAL napisał:

> Po co OTV w Kielcach skoro i tak mamy najgorszy program lokalny w kraju.
                Nawet
                > kablówki są na wyższym poziomie.

Co masz na mysli mówiąc "program lokalny"? Kielce mają jakiś swój program
                lokalny? Chyba nie mówisz o TKK? To jest po pierwsze firma prywatna, a po
                drugie jest to telewizja kablowa. Chyba również nie mówisz o programie
                tworzonym i nadawanym w OTV/Kraków?

Jakiś jestem dzisiaj niekumaty, czy co?
                • Gość: PAL Re: TVP O/ Kielce! IP: uroczysko:* / 10.140.114.* 30.11.02, 22:02
                  Tak miałem na myśli te wypociny nazywające się Kroniką Świętokrzyską.
                  Najlepszym rozwiązaniem było by powołanie samorządowej telewizji lokalnej.
                  Miasto już sfinansowało adaptację pomieszczeń w KCK pod potrzeby studia Tv i
                  redakcji. Może również wystąpić o przydzial częstotliwości. Są też osoby w
                  Kielcach znające się na telewizji i dysponujące odpowiednim sprzętem.
            • maam Re: TVP O/ Kielce! 27.11.02, 23:46
              Gość portalu: Marek napisał:

> Miał być duży przekażnik koło Opoczna a wybudowano go koło Przysuchy w
              > miejscowości Kozłowiec, wysoki około 150 metrów. Nie wiem czy to bedzie pod
              > radio UKF czy pod telewizję,jeśli pod telewizję to kanał 30 dla Kielc stoi w
              > tym momencie pod znakiem zapytania.

Możesz jaśniej? Bo nie rozumiem dlaczego ten nadajnik sam w sobie ma wykluczać
              kanał 30 dla Kielc.

????????
    • maam Wolne częstotliwości! 27.11.02, 23:58
      A no właśnie! Czy ktoś wie, gdzie mozna znaleźć spis wolnych częstotliwości i
      mapy zasięgów tych istniejących na terenie woj. świętokrzyskiego?
      Jakoś mi się nie chce wierzyć, że istnieje tylko jeden kanał, który OTV/Kielce
      może wykorzystać. Czyżby w Świętokrzyskiem zajęte było całe pasmo VHF i UHF
      razy dwie polaryzacje? Jakoś tego nie widać po ilości programów TV. :-P

pzdr
      MaAM
      • drs Re: Wolne częstotliwości! 28.11.02, 18:08
        Mysle,że jest to cos z teorii spiskowej dziejów odnośnie
        woj.Świętokrzyskiego,widzę tu czarne łapy Lajkoników.
        • maam Re: Wolne częstotliwości! 29.11.02, 00:06
          drs napisał:

> Mysle,że jest to cos z teorii spiskowej dziejów odnośnie
          > woj.Świętokrzyskiego,widzę tu
          >
          > czarne łapy Lajkoników.

Oj chyba tak!
          pozdrawiam!
      • maam Re: Wolne częstotliwości! 29.11.02, 00:07
        Chyba bedę musiał poszukać sam ...
    • maam Czy redakcja GW nie widzi ... 29.11.02, 00:18
      ... że tym wątkiem interesuje się dużo ludzi? Może warto przeprowadzić wywiad z
      tymi, którzy mówią, że jedynym możliwym kanałem jest "30". Jestem ciekaw
      wyjaśnień. Jeszcze raz powtórzę, że nie wydaje mi się to prawdą, że w całym
      paśmie VHF i UHF przy dwóch polaryzacjach (czyli możliwych kanałów jest tyle co
      w obu pasmach - nie pamietam, ale dużo - razy dwa) nie ma żadnego wolnego
      kanału oprócz "30" i 2 innych, które nie w pełni mogą być wykorzystane.
      • Gość: Marek Re: Czy redakcja GW nie widzi ... IP: *.piotrkow.cvx.ppp.tpnet.pl 03.12.02, 17:19
        Rzeczywiście wśród kieleckich posłów brak jakiej kolwiek inicjatywy w tej
        sprawie.
        • Gość: Marek Re: Czy redakcja GW nie widzi ... IP: *.piotrkow.cvx.ppp.tpnet.pl 11.12.02, 13:40
          Zamrozili sprawę na Amen!
    • Gość: Dominik ODEBRAĆ częstotliwość TV Kraków... IP: *.debica.sdi.tpnet.pl 15.12.02, 09:37
      Walczcie póki możecie o własną regionalną telewizje. Wiem, że bedzie trudno bo
      TV Kraków niezrezygnuje z częstotliwości w Kielcach bo jest poprostu
      interesiasta, samolubna i nieche stracić milionowego rynku jakim jest
      Kieleczczyzna ale walczyć trzeba aby odebrać tą częstotliwość TV Kraków i w to
      miejsce stworzyć TV Kielce.
      W Rzeszwie ta walka trwała latami bo TV KRaków niechciało tez oddać
      częstotliwości ale się udało i od ponad 10 lat Rzeszowszczyna ma swoją
      telewizje !!!

Dominik Rzeszów-Dębica
      • Gość: Cracus Us Re: ODEBRAĆ częstotliwość TV Kraków... IP: *.chemia.pk.edu.pl 15.12.02, 10:02
        odstosunkujcie sie mili Panstwo od krakowskich czestotliwosci z łaski swojej. jak nie potraficie zalatwic sobie
        czestotliwosci od wojska to trudno - pies was drapal. zreszta po co w takiej zagrajdolonej dziurze telewizja; za
        chwilke o oddzial TVP wystapia wachock, wolka twarogowa i tym podobne zadupia ....

odrobine realizmu
        pozdrufka.
        • stefan41 Re: ODEBRAĆ częstotliwość TV Kraków... 15.12.02, 18:46
          Gość portalu: Cracus Us napisał(a):

> odstosunkujcie sie mili Panstwo od krakowskich czestotliwosci z łaski swojej.
          j
          > ak nie potraficie zalatwic sobie
          > czestotliwosci od wojska to trudno - pies was drapal. zreszta po co w takiej
          za
          > grajdolonej dziurze telewizja; za
          > chwilke o oddzial TVP wystapia wachock, wolka twarogowa i tym podobne
          zadupia .
          > ...
          >
          > odrobine realizmu
          > pozdrufka.

Na zakompleksionym Krakowie na szczescie swiat sie nie konczy.

A co jest zlego w telewzji w "wachocku, wolce twarogowej i tym podobnych
          zadupiach"?

Stefan
          • Gość: Marek Re: Żałosna bezsilność. IP: *.piotrkow.cvx.ppp.tpnet.pl 19.12.02, 16:28
            Żałosna bezsilność kieleckich polityków w sprawie przydziału częstotliwości dla
            regionalnego ośrodka telewizji w Kielcach jest naprawdę przytłaczająca. Nowe
            studio niebawem zardzewieje stojąc bezużytecznie.
            • Gość: jurek Kraków chce nam dac swoj stary sprzet!!! IP: *.kielce.sdi.tpnet.pl 19.12.02, 16:39
              Częstotliwość to kanał
              Wciąż nie ma częstotliwości dla regionalnej telewizji kieleckiej. Kiedy będzie,
              nie wiadomo. Tymczasem wczoraj w Krakowie odbyło się pierwsze spotkanie z
              oferentami, od których być może zostanie kupiony sprzęt dla naszego ośrodka.
              Być może, bo druga i niestety bardziej prawdopodobna wersja jest taka, że trafi
              do nas stare, wycofane już z użytku wyposażenie.
              Wczoraj komisja techniczna oddziału TVP w Krakowie po raz pierwszy spotkała się
              z oferentami, od których być może zostanie kupiony sprzęt dla kieleckiego
              ośrodka telewizyjnego.
              - Niestety, nie mam dobrych wieści. Początkowo mówiło się, że przynajmniej
              kamery i magnetowidy będą nowe. Po wczorajszym spotkaniu kierownictwo oddziału
              w Krakowie stoi na stanowisku, że do Kielc powinien być przekazany stary
              sprzęt, który już gdzie indziej nie jest użytkowany - mówi Jan Gabrukiewicz,
              kierownik kieleckiej redakcji TVP. - W dobie telewizji cyfrowej ta aparatura
              nie rokuje żadnej nadziei na rozwój, a poza tym trzeba będzie dokupić do niej
              drogie oprzyrządowanie.
              Otwarcie nowej siedziby w KCK wraz z wyposażeniem planuje się na kwiecień, ale
              Jan Gabrukiewicz nie sądzi, aby był to termin realny. Ale nawet jeśli sprzęt
              pojawi się prędzej czy później, to cóż z tego, skoro kielecki ośrodek
              telewizyjny wciąż nie ma przyznanej częstotliwości? Bez niej, nawet w
              nowoczesnych, przestronnych i dobrze wyposażonych wnętrzach w KCK możemy liczyć
              na to, co mamy teraz - a więc skromne pięć minut, udostępnione przez Telewizję
              Kraków. Przypomnijmy, że ponad miesiąc temu Krajowa Rada Radiofonii i Telewizji
              odwołała się od decyzji Urzędu Regulacji Telekomunikacji i Poczty, który
              odmówił przyznania Kielcom kanału 30.
              - Nie ma jeszcze w tej sprawie decyzji, może będzie coś wiadomo pod koniec
              roku - informuje rzecznik prasowy URTiP Bogdan Kobylański.

Starocie dla Krakowa

Wojciech Lubawski, prezydent Kielc: - Jestem absolutnie przeciwny sprowadzaniu
              do kieleckiego ośrodka przestarzałego sprzętu. Niech oddział w Krakowie sobie
              go zostawi. Będę chciał spotkać się zarówno z prezesem TVP Robertem
              Kwiatkowskim, jak i przewodniczącym KRRiTV Juliuszem Braunem. Do tych spotkań
              przygotuję się od strony prawnej, ponieważ uważam, że w przypadku ośrodka TVP w
              Kielcach łamana jest konstytucja. Nie wierzę w dobrą wolę Krakowa, który na
              usamodzielnieniu się Kielc bardzo dużo straci. Jakiś czas temu rzuciłem pomysł
              buntu abonamentowego, ale to jest ostateczność, do której, mam nadzieję, nie
              dojdzie. Wierzę w rozsądek decydentów.

I WŁAŚNIE TERAZ POWINNY NASZE WLADZE WALCZYC BO POZNIEJ BEDZIE ZA POŹNO!!!
              • Gość: Marek I kwartał 2003r. IP: *.piotrkow.cvx.ppp.tpnet.pl 29.12.02, 15:27
                W I kwartale 2003 roku to już wszystko w tej sprawie powinno się wyjaśnić.
            • Gość: video Re: Żałosna bezsilność. IP: uroczysko:* / 10.140.114.* 29.12.02, 19:11
              Kraków chce wszystko zrobić aby w Kielcach nie powstał konkurencyjny ośrodek
              TVP. Przecież z premedytają przysłali tu PIJAKA Gabrukiewicza i takiego
              jednego dźwiękowca, (gdy go zobaczyłem to myślałem że to jakis lump spod Tekli),
              żeby rozpieprzyć to co jest. Tak powiem to jeszcze raz, Gabrukiewicz to PIJAK i
              do pracy przychodzi już nawalony lub chleje w czasie godzin pracy w redakcji
              TVP. Zresztą tam piją prawie wszyscy (kamerzysta Żurowski który notabene nie ma
              nawet wykształcenia aby wykonywać ten zawód - kiedyś nawet miał taką możliwość -
              TVP chciała go dokształcać, ale on stwierdził że już zjadł wszyskie rozumy i
              nauki mu niepotrzebne) , pseudo-realizator i wątpliwej jakości montażysta
              Herod , no i oczywiście red. Solarz, to ekipa sprawna do uciech przy
              alkocholu. Ci ludzie są tragedią tej redakcji. A efektem tego jest to co
              widać na antenie.
              Więc nie dziwcie się drodzy forumowicze że do dnia dziśiejszego nie ma w
              Kielcach TVP, bo jej nie będzie. KRAKUSY na to nie pozwolą.
              • Gość: Marek Re: Już po 30-tym kanale. IP: *.piotrkow.cvx.ppp.tpnet.pl 07.01.03, 09:39
                Kanał 30-ty, który miał być przydzielony dla OTV KIELCE jest już zajęty.
                Nadawany jest 2 program TVP z nowo otwartego centrum radiowo-telewizyjnego w
                Kozłowcu koło PRZYSUCHY.
                • r_z Re: Już po 30-tym kanale. 18.01.03, 13:17
                  maam, trzeba było nieźle poczekać żeby gazeta zaczęła poważniej pisać o
                  sprawie...
                  A faktycznie bez prawdziwej (a nie udawanej, jak było do tej pory) mobilizacji
                  wszystkich niewiele się zdziała. I nie tylko mobilizacji, ale też
                  konsekwentnego w niej trwania. Zobaczymy na ile "czwartej władzy" starczy
                  animuszu. Bo zwykle niestety taktyka "na przeczekanie" przynosiła efekt :(

I przy okazji: nie wiem na ile są prawdą zarzuty wobec kieleckiej ekipy TVP,
                  jednak jedno jest pewne - efekt, jaki widać na ekranie to niestety dno i
                  żenada... I od tej strony patrząc, przydaliby się całkiem nowi ludzie, którzy
                  nawet te 5 minut, które jest chcieliby i potrafili robić profesjonalnie,
                  pomysłowo, z pasją - po prostu " z jajem"!
              • Gość: Dodod Re: Żałosna bezsilność. IP: 80.50.19.* 18.01.03, 21:44
                Gość portalu: video napisał(a):

> Więc nie dziwcie się drodzy forumowicze że do dnia dziśiejszego nie ma w
                > Kielcach TVP, bo jej nie będzie. KRAKUSY na to nie pozwolą.
                w końcu niechca stracić półtoramilionowego rynku, centusie jak to centusie
                mysla o własnej dupie !!!!
                • drs Re: Żałosna bezsilność. 22.01.03, 15:39
                  Jeszcze w ubiegłym tygodniu p.wojewoda Wójcik,pan marszałek Wołodźko
                  zapowiadali,że 21.01.2002r pilnie spotkaja sie w tej sprawie z dyr.Grabosiem z
                  URPiT oraz prezesem Kwiatkowskim no i co jakoś nic nie słychać,czyżby Lancia
                  się popsuła i nie dojechali do Wawy.Jak zawsze dużo szumnych zapowiedzi,a potem
                  cisza.Czyli typowa kielecka bezsilność.
                  A nawiasem tak sobie myslę,że sprawa z kanałem 30 to może mieć głębszy wymiar i
                  dotyczyć afery Rywina.Bo jeśli na siłę kanał ten podarowano Dwójce a miała ona
                  w planie być sprywatyzowana to wcale sie nie dziwię,że dla regionalnej Trójki
                  nie znalazło sie wolne pasmo.Ktoś załatwił sprawę pod stolikiem.A na to nasi
                  kieleccy politykierzy są chyba za krótccy.Poza tym dziwię sie,że najpotężnieszy
                  z posłów SLD ze Świętokrzyskiego/nie Henio D/tylko Jaskiernia tak mało robi
                  dla regionu i Kielc.Ale się nie dziwię skoro był za tym aby Sąd Rejonowy w
                  Sandomierzu odłączyć od Okręgu Kieleckiego i przypisać go do Okręgu
                  Tarnobrzeskiego( chyba nie reprezentuje on interesów kielecczyzny).
    • Gość: vIDEO Re: TVP O/ Kielce! IP: uroczysko:* / 10.140.114.* 23.01.03, 21:24
      No i stało się. Do redakcji kieleckiej od 1 luteg będzie zesłany następny
      pracownik z OTV Kraków. Taką już podjął decyzję dyr. OTV Kraków Jeziorek.
      Notabenę, spdochroniarz będzie pełnił obowiązki kierownika redakcji, będzie to
      niejaki Marian Curzydło. Gabrukiewicz został kopa w dupę, ale niestety zostaje
      w Kielcach, będzie redaktorem programowym. Pewnie zapija teraz pałę, i będzie
      na bani przez cały tydzień.
      OTV Kraków przysłał również trochę sprzętu - przestarzałego, czyli sprawdza się
      przepowiednia żę będzie wyposażał nowy ośrodek w Kielcach w stary sprzęt, który
      jest bezużyteczny już w Krakowie.

Czy to nie jest istny najazd krakusów na Kielce ?
      I co możemy zrobić w tej sprawie ?
      - Nic. Nic nie możemy zrobić, bo to jest decyzja dyrekcji OTV Kraków, a
      Ośrodek Tv w Kielcach jest podległy i zależny od niego.
      Jest to następny gwóźdź do trumny kieleckiego odziału tv.
      Rozkład od wewnątrz, krakusy chcą doprowadzić do takiej sytuacji aby jeszcze
      bardziej kompromitować nasze województwo przez jeszcze gorszy program tv.
    • tarnowiak A PO CO W TEJ DZIURZE TV 24.01.03, 08:18
      niby po co wtej waszej dziurze ma być TV, niewystarczy, że jest w dziurach
      typu: Białystok czy Lublin i inne...
      • drs Re: A PO CO W TEJ DZIURZE TV 04.02.03, 13:10
        Wystarczy,że w Tarnowie mamy dziurę/po stracie województwa/.Wracając do Kielc
        co w temacie TV oprócz tego,że URPiT przyznał 40 kanał i mamy nową dyrekcje
        narzuconą przez \Krakow.Czy studio jest wyposażane,czy cisza w temacie.Ktoś coś
        wie?
        • robespierre2 Re: A PO CO W TEJ DZIURZE TV 18.04.03, 13:32
          W temacie TV co się na przyklad w Rzeszowskim Ośrodku TV
          dzieje/pijaństwo,gwałty i molestowania/.Kamyczek do ogródka dla oponentów,że
          tylko w Kielczech źle się dzieje.Odsyłam na łamy Życia Warszawy ,ew.forum
          Rzeszów.
          • Gość: narrator Choćby po to, żebyś był głupi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.09.04, 16:33
            Na głupie pytanie- głupia odpowiedź.
    • Gość: Fuck Kielce Re: TVP O/ Kielce! IP: *.kielce.sdi.tpnet.pl 18.04.03, 22:52
      Trzeba z tego miasta spieprzac gdzie pieprz rośnie. Tu zawsze bedzie bida,
      dziadostwo, kolesiostwo, lapowksarstwo i cala reszta gowna. Jesli widzieliscie
      w tv relacje z koncertu WOŚP to wiecie o czym piesze - była licytacja piora
      Millera, wizytownika Kwaśniewskiego i innych gówien a wystepowala Geppert
      (wyjątkowo dobra artystka ale nie dla tej publiki z takiej okazji); wszystko
      dzialo sie w KCK a widzowie - towarzystwo wzajemenj adoracji - kieleccy
      politycy i powiązni z nimi pseudobiznesmeni + kilku pseudokibiców (hehe zart)
      z żonami i/lub kochankami. JAk za kgróla Ćwieczka eee.. sory Gierka.
      • drs Re: TVP O/ Kielce! 13.06.03, 16:41
        Zapomniany ,stary wątek.Co w temacie oprócz spraw aferalnych,czy studio jest
        wyposażane,jak z częstotliwością?Czy to w ogóle ruszy w tym roku???
        Jesli ktoś coś wie to niech pisze,stare wątki trzeba podgrzewać.
        • drs Re: TVP O/ Kielce! 17.07.03, 19:03
          Znów odgrzebałem zakurzony temat.Podobno się przenieśli do KCK,podobno jakiś
          sprzęt przywieźli i zamontowali/lub montują/.Ale co dalej,czy coś sie zmieniło
          w okienku TV?.Co z częstotliwością/kanałem/jakieś newsy?
          • drs Re: TVP O/ Kielce! 08.09.03, 19:39
            ??????!!!!!!!!!!!!!Jakieś prace rozwojowe?Kiedy nadajnik o większej mocy?
            • r_z Re: TVP O/ Kielce! 09.09.03, 08:13
              Nie wiem co juz wiesz a co jeszcze nie:)
              Sprawa sie trochę ruszyła po wizycie Rzecznika Praw Obywatelskich w Kielcach (w
              maju) - zapytany przez kogoś czy może być tak, że regionowi odmawia się
              częstotliwości zainteresował się bardzo i stwierdził, że sprawa sie kwalifikuje
              do jego interwencji, musi go tylko ktoś o nią oficjalnie poprosić. Zaraz zrobił
              to J. Braun. Na dzień dzisiejszy wyglada to tak, że URT (czy jak on sie tam
              nazywa) w sprawie czestotliwości na kanale 30 oficjalnie przynajmniej trochę
              spuścił z tonu i nie wypowiada sie juz tak kategorycznie. Sprawa jest niby w
              toku, czy cos z tego wyjdzie zobaczymy. Póki co przyznali ten kanał co obejmuje
              same Kielce i mają przyznac drugi, który obejmuje wschodni fragment
              województwa. Na tym pierwszym TVP3 juz chyba nadaje.
              Korzystają juz ze studia w KCK i oczywiście w większosci wyposażono je w stare
              badziewie z krakowskiego demobilu (oczywiście wiele osób jak np. H. Długosz
              oburzało się gdy ktoś to wczesniej sugerował).
              Ciągle jest to samo 5 minut dziennie co było (cos więcej ma ruszyć w tym roku)
              i ogladać się tego nie da - poziom jest makabrycznie żenujący. Pierwsza rzecz,
              jaką nalezałoby zrobić to wymienic cały kielecki zespół...
              pozdr rz
              • Gość: Yahagi Re: TVP O/ Kielce! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.01.04, 23:29
                Na jakim własciwie etapie jest nasz ośrodek ? Jesteśmy rozumiem nadal zalezni
                od Krakowa... co jeszcze..??
                • lekkozdystansowany Re: TVP O/ Kielce! 20.05.04, 17:05
                  Wyciagam stary wątek na wierzch bo chyba wypada podsumować na czym stoimy.
                  Telewizja w jakims tam schemacie podległości pod Kraków nadaje codziennie swój
                  program.O jakości nie wypowiadam sie bo wszystko co sie rodzi,rodzi sie w
                  bólach.
                  Kwestia częstotliwości dla calego województwa podobno jest na dobrej
                  drodze/Urząd Regulacji Poczty i Telekomunikacji ma okolo 2 miesiecy na
                  wykonanie eksperteyz i jest juz wstepna zgoda na przyznanie tej czestotliwości
                  Kielcom i przeniesienie nadajnika dużej mocy z Opoczna na Święty Krzyż.
                  Sejm uchwalił powołanie od 1.01.2005roku nowych ośrodków terenowych TVP/między
                  innymi w Kielcach/.Czyli jak pójdzie wszystko dobrze to od 1.01.2005r koniec z
                  podległością pod Kraków.Zarząd TVP juz bedzie teraz musiał doposażyć OTV Kielce
                  w odpowiedni sprzet i łącza.W niedalekiej przyszłości pewnie wymogiem bedzie
                  wybudowanie własnej siedziby TVP/nie tak wielkiego molocha jak np w Krakowie bo
                  nie ma potrzeby,ale swoja siedzibe pewnie mieć bedzie musiała jako spółka prawa
                  handlowego,przecież KCK na dłuższą metę się nie nadaje./
                  • lekkozdystansowany Re: TVP O/ Kielce! 28.06.04, 20:48
                    Co by tematnie zardzewiał.Czy juz coś wiadomo,w sprawie przeniesienia
                    częstotliwości z Opoczna na Świety Krzyż?Pozdrawiam wakacyjnie.
                    • drs Re: TVP O/ Kielce! 09.09.04, 16:05
                      Witam po dłuzszej przewie.Czy ktoś coś wie w kwestii dalszego rozwoju
                      Świętokrzyskiego Ośrodka Telewizyjnego z seidzibą w KCK.
                      ?
                      Pytam bo w Opolu/jest temat na forum/ piszą,że tamtejszy Ośrodkek
                      Telewizyjny,który jest na podobnym szczeblu rozwoju lub niedorozwoju prowadzi
                      nabor na prezenterów i innych pracowników telewizji co ma się wiązć z
                      przekształceniem ośrodka opolskiego,ale mniemam że i kieleckiego a także
                      gorzowksiego i olszyńskiego w samodzielne OTV z mocy ustawy sejmowej z tego
                      roku ,ktora powoluje w tych wojewodztwach ,gdzie takich jednostek nie było
                      samodzielne oddziały TVP.Z osobowościa prawną,czyli bedzie samodzielna
                      dyrekcja,samodzielny prgram,własny sprzęt itp.
                      Teraz pytanie?Czy kielecka placowka pod rządami krakusa Curzydły w jakikolwiek
                      sposó do tego sie przygotowuje,czy po prostu nic sie w Kielczech nie robi.
                      Poza tym pytanie drugi.Czy już zapadły ustalenia URPIT w kwestii przeniesienia
                      nadajnika z Opoczna na Świety Krzyż w celu mozliwości odbioru programu
                      regionalnego z Kielc na terenie całego regionu,ponoć sprawa obecnie jest
                      rozpatrywana na etapie miedzynarodowych ustaleń,czy taki nadajnik nie bedzie
                      zakłócał w krajach ościennych.
                      Co do sprzetu,na pewno nie należy sie spodziewać w najblizszym czasie,że
                      Warszawka kupi Kielcom nowoczesny sprzęt i wybuduje w Kielcach nowoczesną
                      siedzibe TV taką jak ostatnio zafundowały sobie Lublin,Bydgoszcz czy
                      Rzeszów,ale kiedys bedzie to nieuniknione.Nie wyobrazam sobie,aby oddział TV
                      Kielce gnieździł sie w nie wsoim budynku.Sprzet bedzie taki jaki bedzie,gdyż
                      kwestia kilku lat jest rewolucja w nadawaniu sygnalu cyfrowego i pakowanie w
                      psrzet,ktory bedzie przestarzały jest bezsensowne.Jedno jest pewne,że jak nawet
                      samodzielny oddział TVP powstanie bedzie to dziecko niechciane przez zarząd TVP
                      tak jak i niechcianym dzieckiem rządu było i jest województwo Swiętokrzyskie
                      • Gość: misterxy Re: TVP O/ Kielce! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.09.04, 16:31
                        drs napisał:
                        Czy kielecka placowka pod rządami krakusa Curzydły w jakikolwiek
                        sposó do tego sie przygotowuje,czy po prostu nic sie w Kielczech nie robi.

Raczej nie. Przykład "Golgoty Świętokrzyskiej" w Krakowie. Kto emitował na całą
                        Polskę? O/Kraków, oczywiście.
                        • drs Re: TVP O/ Kielce! 15.11.04, 15:46
                          Czy juz wiadomo kto bedzie szefował kieleckiej TV?Poza tym jak się przedstawia
                          sprawa nadajnika dla regionu na kanale 30.Czy URTiP poczynił juz jakies
                          ustalenia w tej kwestii,podobno miały byc jedynie poczynione uzgodnienia ze
                          Słowacją i Ukrainą w kwestii zakłóceń przez emitowany sygnał ze Św. Krzyża.
                          No i miejmy nadzieję,że sygnał ze Św.Krzyza nie bedzie zakłócałnadajnika na
                          krakowskiej Chorągwicy bo by sie krakusy obraziły.
                          • Gość: jurek Re: TVP O/ Kielce! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.11.04, 17:46
                            chyba jeszcze nie.wiadomo ze sprawa sie ruszyla z kanalem 30,ale nie wiem na
                            jakim sa etapie. A poza tym okroili nam program przed 18...z 15 minut mamy
                            chyba 7 czy 8 i to wszystko decyzja tych z krakowac,ktorzy klada nam klody pod
                            nogi. A tak nawiasem to byl jedyny czas, w ktorym program docieral do
                            mieszkancow niemal calego regionu...
                            • drs Re: TVP O/ Kielce! 15.11.04, 17:59
                              Juz niedługo.Jak bedzie samodzielny OTV to mogą skoczyć.Poza tym nie wiem czy
                              wiesz,że ten watek załozony przez maam majuz 3 lata/załozony 5.11.2001r/.Chej
                              maam odezwij się.Yahagi też już przestał się udzielać,szkoda.
    • Gość: albert Re: TVP O/ Kielce! IP: *.10.udn.pl 16.11.04, 09:17
      Czy TVP O/Kielce skompletował już zespół techniczny? Można jeszcze się ew.
      starać?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka