Dodaj do ulubionych

Strona sejmiku

IP: *.kielce.sdi.tpnet.pl 13.03.03, 10:28
Strona Urzędu Marszałkowskiego jest niepowtarzalna. Np. w dniu dzisiejszym
znalazłem taką informację:
"Anna Grzela Kierownik Oddziału Rozwoju Przedsiębiorczości i Inwestycji
spotkał się w Świętokrzyskim Centrum Innowacji i Transferu Technologii z
przedstawicielami partnerstwa w projekcie pilotażowym pn. "Rozwój i promocja
eksportu sektora MŚP w regionie świętokrzyskim", stworzonym w ramach
Krajowego Programu Rozwoju Eksportu, finansowanego z Programu Phare".
Abstrahuję od tego, że z Pani Anny zrobiono mężczyznę,ale jakie piękne
zdanie! Niedawno na stronach sejmiku zapraszano samorządowców na operę
komiczną "DON PACQUALE". Zainteresowanie było niewielkie. Samorządowcy
preferują opery tragiczne. A może woleli "Don Pasquale"?
Poza tym wspaniałe są informacje o działalności Pana Marszałka. Ciągłe
wyjazdy - spotkania, wyjazdy - spotkania. Gdyby tak zamienić na więzienie -
ucieczka, więzienie - ucieczka, to można by dojść do wniosku, że mamy do
czynienia z kryminalistą lub bojownikiem o wolność. Ale kudy tam, Pan
Marszałek po prostu dba o naszą pomyślność.
Obserwuj wątek
    • Gość: pracuś Re: Strona sejmiku IP: *.kielce.cvx.ppp.tpnet.pl 14.03.03, 19:10
      Kobieto czy ty nie masz nic mądrzejszego do robienia zajmujesz sie takimi
      bzdurami
      • Gość: BBB Re: Strona sejmiku IP: *.kielce.cvx.ppp.tpnet.pl 16.03.03, 18:45
        Gość portalu: pracuś napisał(a):
        > Kobieto czy ty nie masz nic mądrzejszego do robienia zajmujesz sie takimi
        > bzdurami
        Miły Pracusiu!
        Mam kilka rzeczy, jak mi się wydaje dość mądrych, do robienia. Jeżeli uważasz,
        że Pan Marszałek , Jego urzędnicy oraz strona internetowa Sejmiku to bzdury, to
        w zasadzie się z Tobą zgadzam. Dlatego też bez przyjemności oglądam, czytam, i
        słucham, na co wydawane są moje, a być może i Twoje (jeżeli nie jesteś
        pracownikiem instytucji publicznej), podatki. Przypatruję się temu ze skąpstwa,
        być może także w Twoim interesie. Nie zaprzeczysz, mam nadzieję, że od tego jak
        wydawane są nasze podatki i jak działają instytucje publiczne w naszym Mieście
        i Regionie zależy w dużym stopniu nasza pomyślność. W jednym rozgryzłeś/aś mnie
        bez pudła. Praca nie jest moją pasją. Dlatego też to co robię staram się robić
        szybko i dokładnie i zostaje mi trochę czasu na inne zajęcia.
        Być może mądrą i miłą rzeczą byłaby znajomość z Tobą. Ale podobno „pracusiom”
        na niektóre miłe rzeczy nie starcza sił. Cóż bym więc z tego miał/a? Proszę,
        nie „przepracuj” się, gdyż „nie znamy dnia ani godziny”!
        Przesyłam Ci moc całusków :)
      • Gość: BBB Re: Strona sejmiku IP: *.kielce.sdi.tpnet.pl 19.03.03, 11:42
        Drogi Pracusiu!
        Przeczytaj co robiono za nasze pieniądze w dniu 18.03.2003r. (ze stron sejmiku):
        "W Ożarowie odbywają się "Dni Irlandzkie". Na zaproszenie starosty opatowskiego
        oraz burmistrza Miasta i Gminy Ożarów w spotkaniu uczestniczy Marszałek
        Franciszek Wołodźko".
        Było to z pewnością bardzo inspirujące i przyniesie nam ogromne korzyści.
        Słuchając irlandzkiej muzyki przy szklance lub kielichu (tradycja irlandzka)
        przychodzą do głowy najlepsze pomysły.

"Departament Edukacji, Kultury, Sportu i Turystyki
        W Departamencie przygotowywane jest wystąpienie w sprawie przyznania kanału dla
        telewizji w Kielcach. Adresatami wystąpienia są: Witold Graboś Prezes Urzędu
        Regulacji Telekomunikacji i Poczty oraz Wicepremier Marek Pol".
        A może by się wstrzymać do czasu aż biuro prawne Pana Prezydenta Lubawskiego
        przygotuje wystapienie do Trybunału Konstytucyjnego?

"Departament Rozwoju Regionalnego i Współpracy z Zagranicą
        Konkretnych wymiarów nabiera Program Aktywizacji Turystycznej na trasie Kielce -
        Chęciny - Jędrzejów...".
        I bardzo dobrze. Tylko posiadając "konkretny wymiar" ma się na czym usiąść i
        czym oddychać!
      • Gość: BBB Re: Strona sejmiku IP: *.kielce.sdi.tpnet.pl 28.03.03, 13:34
        Ze strony Sejmiku:
        "28 marca 2003 roku
        Z prac Marszałka Województwa Świętokrzyskiego
        godz. 15.30 Wojewódzki Dom Kultury
        Marszałek Franciszek Wołodźko będzie uczestniczył w uroczystościach związanych
        z przekształceniem Świętokrzyskiej Regionalnej Kasy Chorych w Oddział
        Wojewódzki Narodowego Funduszu Zdrowia".

I to my fundujemy! O k...a mać!
        • Gość: ib Re: Strona sejmiku IP: *.kielce.sdi.tpnet.pl 01.04.03, 13:41
          Gość portalu: BBB napisał(a):
          > Ze strony Sejmiku:
          > "28 marca 2003 roku
          > Z prac Marszałka Województwa Świętokrzyskiego
          > godz. 15.30 Wojewódzki Dom Kultury
          > Marszałek Franciszek Wołodźko będzie uczestniczył w uroczystościach
          związanych
          > z przekształceniem Świętokrzyskiej Regionalnej Kasy Chorych w Oddział
          > Wojewódzki Narodowego Funduszu Zdrowia".
          >
          > I to my fundujemy! O k...a mać!

to i wiele innych wypasow dla urzedasow ktorzy nic nie robia dla tego miasta, a
          coz to za uroczystosc???? ze niby przeksztalcenie......ej marnowac kase
          publiczna to potrafia wszyscy...
          ja czekam kiedy to wszystko peknie, nie sadze aby dane nam bylo jeszcze dlugo
          zyc w takim stanie (bezrobocie, przestepczosc, ttoalny syf wszedzie...)

• Gość: BBB Samochodzik IP: *.kielce.sdi.tpnet.pl 02.04.03, 12:48
        Ze strony internetowej sejmiku:
        "Opatów 31.03.2003
        Marszałek Franciszek Wołodźko uczestniczył w przekazaniu samochodu
        specjalistycznego dla Państwowej Straży Pożarnej Komendy Powiatowej w Opatowie.
        Samochód zakupiony został przy znacznym udziale Wojewódzkiego Funduszu Ochrony
        Środowiska".
        Ale było ich mało! Ze strony internetowej UW:
        "31 marca 2003:
        Włodzimierz Wójcik - Wojewoda Świętokrzyski wziął udział w uroczystości
        przekazania specjalistycznego samochodu dla Komendy Powiatowej Państwowej
        Straży Pożarnej w Opatowie. W uroczystości uczestniczył także Marszałek
        Województwa Świętokrzyskiego - Franciszek Wołodźko".
        Ale się nasi wodzowie napracowali!! Ciekawe, czy sikawkami?
        • Gość: ib Re: Samochodzik IP: *.kielce.sdi.tpnet.pl 02.04.03, 22:38

> Ze strony internetowej sejmiku:
          > "Opatów 31.03.2003
          > Marszałek Franciszek Wołodźko uczestniczył w przekazaniu samochodu
          > specjalistycznego dla Państwowej Straży Pożarnej Komendy Powiatowej w
          Opatowie.
          >
          > Samochód zakupiony został przy znacznym udziale Wojewódzkiego Funduszu
          Ochrony
          > Środowiska".
          > Ale było ich mało! Ze strony internetowej UW:
          > "31 marca 2003:
          > Włodzimierz Wójcik - Wojewoda Świętokrzyski wziął udział w uroczystości
          > przekazania specjalistycznego samochodu dla Komendy Powiatowej Państwowej
          > Straży Pożarnej w Opatowie. W uroczystości uczestniczył także Marszałek
          > Województwa Świętokrzyskiego - Franciszek Wołodźko".
          > Ale się nasi wodzowie napracowali!! Ciekawe, czy sikawkami?

Przypomina mi sie propaganda w starym stylu "...Towarzysz xxx wraz z czlonkami
          KC wzieli udzial w uroczystym przekazaniu..." itd. itp. scina mnie jak czytam
          takie bzdety, czy to faktycznie tak istotne informacje? czy to newsy nadaja sie
          na serwis www?, czy w ogole maja jakikolwiek sens/znaczenie dla ludzi tu
          zyjacych????? PANOWIE!!! zacznijcie cos robic! wykorzystajcie te marne serwisy
          np . do zamieszczenia ofert, sciagnijcie inwestorow/kapital! a jak jeszcze
          pomysle ze z moich podatkow placicie komus pensje za redagowanie tego serwisu
          www, no szlag mnie trafia, serio.

pozdr
          ib

• Gość: BBB Re: Samochodzik IP: *.kielce.cvx.ppp.tpnet.pl 02.04.03, 22:57
            Wiadomości w tym stylu na stronie sejmiku jest codziennie kilka. Podobnie na
            stronie UW. To tak, jakby się cofnąć o kilkadziesiąt lat. Polecam te strony.
            Pozdrawiam :)
      • Gość: BBB Re: Strona sejmiku IP: *.kielce.sdi.tpnet.pl 08.04.03, 15:24
        Dzisiaj było tak:
        "8 kwietnia 2003 roku
        godz. 10.00 Muzeum Narodowe
        Marszałek Franciszek Wołodźko uczestniczył w konferencji naukowej "Z
        przeszłości regionu świętokrzyskiego w XVI-XX wieku".
        Muzeum Narodowe jak wiemy należy w Kielcach, pod względem kultury, do pierwszej
        ligi. Więc wstąpić tam nie jest ujmą dla Pana Marszałka, który "czapkuje" tylko
        przed ekstraklasą.
        Oraz tak:
        "Urząd Marszałkowski
        Franciszek Wołodźko Marszałek Województwa spotkał się z przedstawicielem
        Ambasady Stanów Zjednoczonych w Warszawie.
        Omówiono sprawy dotyczące przeciwdziałania bezrobociu w województwie
        świętokrzyskim. W spotkaniu uczestniczył także Andrzej Lato Dyrektor
        Wojewódzkiego Urzędu Pracy w Kielcach".
        To spotkanie odbyło się z pewnością w ramach przygotowania do naszego
        wstąpienia do UE. Jak naszych bezrobotnych nie weźmie Unia, to może USA?
        • Gość: Jakub Re: Strona sejmiku IP: *.sandomierz.sdi.tpnet.pl 08.04.03, 15:32
          To jest ten przedziwnie skonstruowany ustrój tego państwa, pseudo samorządowy,
          o podwójnej administracji, komunosocjalistyczny, antynarodowy (nie chce mi się
          dalej wyliczać). :)
          • Gość: BBB Re: Strona sejmiku IP: *.kielce.cvx.ppp.tpnet.pl 08.04.03, 17:55
            Ano :)
      • Gość: BBB Marszałek w Brukseli IP: *.kielce.sdi.tpnet.pl 09.04.03, 14:59
        Na stronie Sejmiku jest tak:
        "9 kwietnia 2003 roku
        Na zaproszenie władz Okręgu Aarhus z Danii, Marszałek Franciszek Wołodźko
        przebywa w Brukseli. Podczas spotkania z Johannesem Flensted - Jensen
        Burmistrzem Hrabstwa Aarhus, Marszałek Województwa omówi kierunki dalszej
        współpracy międzyregionalnej, w aspekcie przystąpienia Polski do Unii
        Europejskiej.
        Planowana jest także wizyta Marszałka w Dyrekcji Generalnej ds. Rozwoju
        Regionalnego Unii Europejskiej. W rozmowie zostaną poruszone sprawy funduszy
        strukturalnych, przeznaczonych dla Polski, a w szczególności dla województwa
        świętokrzyskiego.
        Z uwagi na wieloletnią współpracę Hrabstwa Aarhus z Danii z naszym
        województwem, Marszałek Franciszek Wołodźko będzie uczestniczył w otwarciu w
        Brukseli Przedstawicielstwa Środkowo-Północnej Danii".

Z Danii zaprosili Marszałka do Brukseli.
        Pan Marszałek omówi w aspekcie.
        Pan Marszałek omówi sprawy.
        Pan Marszałek będzie uczestniczył w otwarciu.

A czy czasmi Panu Marszałkowi przy "czapkowaniu" nie zawiało główki?
        • Gość: Jakub Re: Marszałek w Brukseli IP: *.sandomierz.sdi.tpnet.pl 09.04.03, 18:01
          Ależ te komuchy ludowe marnują polskie pieniądze.
          Hey! Wyborcy SLD i PSL zlatujta sie! Patrzajta, jak wasze łajdaki wydają
          polskie pieniądze.
          • Gość: MARSZAŁEK Re: Marszałek w Brukseli IP: *.kielce.cvx.ppp.tpnet.pl 12.04.03, 21:18
            Dajcie mi kochani święty spokój! Ja to robię dla dobra naszego regionu i dla
            was wszystkich! Pozdrawiam!!
            • Gość: Jakub Re: Marszałek w Brukseli IP: *.sandomierz.sdi.tpnet.pl 12.04.03, 23:44
              :]
              • sowizdzal6 Re: Marszałek w Brukseli 13.04.03, 15:48
                Ten PRL-owski sposób pisania długo jeszcze będzie nas straszył. Fatalnie, ze
                prawie nikt na to nie reaguje. Ludzie są zmęczeni i nikomu już chyba nie
                wierzą. Gdzieby nie popatrzeć "nowe wraca". I mało kto ma jeszcze nadzieję, że
                da się cos zmienić. A jesli się nie spróbuje, to na pewno nic sie nie zmieni.
                Tak więc dalej bedziemy mieli różne lokalne wydania nowej edycji "Trybuny
                Ludu", szczególnie w urzędowych witrynach.
                • Gość: MARSZAŁEK Ciężkie jest życie MARSZAŁKA IP: *.kielce.cvx.ppp.tpnet.pl 14.04.03, 21:32
                  Myślicie moi drodzy że jak ktoś przyjdzie na moje miejsce to będzie robił coś
                  innego? Takie obowiązki i już. Jakby ktoś zobaczył ile muszę dokumentów
                  podpisywać to chyba by nie chciał być na moim miejscu, Takie wyjazdy to moja
                  jedyna rozrywka!
                  • Gość: BBB Re: Ciężkie jest życie MARSZAŁKA IP: *.kielce.cvx.ppp.tpnet.pl 14.04.03, 22:24
                    Wielce Szanowny Panie Marszałku!
                    Pański trud i pełna poświęcenia praca dla dobra naszej społeczności jest darem
                    opatrzności dla nieszczęsnego Regionu Świętokrzyskiego. Nikt nie może mieć Panu
                    za złe tych krótkich chwil wytchnienia, które i tak spożytkowuje Pan na
                    rozmyślania nad dobrem wspólnym.
                    Ilość podpisywanych przez Pana dokumentów wzbudza nasz najwyższy podziw. W
                    Pańskiej szlachetnej dłoni, oby nigdy nie zdrętwiała, pokładamy swoje nadzieje
                    na lepsze jutro i pomyślność naszych dzieci w wnuków.
                    Wiemy, że nic nie jest w stanie wynagrodzić wysiłku włożonego przez Pana
                    Marszałka w pracę dla naszej małej Ojczyzny. Jednak prosimy aby był Pan łaskaw
                    przyjąć dar serca wdzięcznych krajan. Z najwyższą radością pragniemy ufundować
                    Panu Marszałkowi, dla podbudowania sił, pobyt w Poroninie. Klimat tej
                    miejscowości pomógł w przeszłości W.I. Leninowi, wielkiemu poprzednikowi Pana
                    Marszałka. Żywimy nadzieję, że wpłynie także zbawiennie na Pana Marszałka i da
                    Panu natchnienie dla twórczego rozwinięcia idei Wielkiego Października.
                    A czy przypomina sobie Pan Marszałek wzruszający tekst J. Tuwima, który
                    rozpoczynał się bodajże tak:
                    Na małej stacji w wiosce Poronin
                    Gdy pociąg stanął ...
                    • Gość: ib Re: Ciężkie jest życie MARSZAŁKA IP: *.kielce.sdi.tpnet.pl 15.04.03, 08:40

> Wielce Szanowny Panie Marszałku!
                      > Pański trud i pełna poświęcenia praca dla dobra naszej społeczności jest
                      darem
                      > opatrzności dla nieszczęsnego Regionu Świętokrzyskiego. Nikt nie może mieć
                      Panu
                      >
                      > za złe tych krótkich chwil wytchnienia, które i tak spożytkowuje Pan na
                      > rozmyślania nad dobrem wspólnym.
                      > Ilość podpisywanych przez Pana dokumentów wzbudza nasz najwyższy podziw. W
                      > Pańskiej szlachetnej dłoni, oby nigdy nie zdrętwiała, pokładamy swoje
                      nadzieje
                      > na lepsze jutro i pomyślność naszych dzieci w wnuków.
                      > Wiemy, że nic nie jest w stanie wynagrodzić wysiłku włożonego przez Pana
                      > Marszałka w pracę dla naszej małej Ojczyzny. Jednak prosimy aby był Pan
                      łaskaw
                      > przyjąć dar serca wdzięcznych krajan. Z najwyższą radością pragniemy
                      ufundować
                      > Panu Marszałkowi, dla podbudowania sił, pobyt w Poroninie. Klimat tej
                      > miejscowości pomógł w przeszłości W.I. Leninowi, wielkiemu poprzednikowi Pana
                      > Marszałka. Żywimy nadzieję, że wpłynie także zbawiennie na Pana Marszałka i
                      da
                      > Panu natchnienie dla twórczego rozwinięcia idei Wielkiego Października.
                      > A czy przypomina sobie Pan Marszałek wzruszający tekst J. Tuwima, który
                      > rozpoczynał się bodajże tak:
                      > Na małej stacji w wiosce Poronin
                      > Gdy pociąg stanął ...

he he...podpisuje sie pod tym obiema rekami;-)
                      a "trybuna" we wczesniejszym poscie tez sie podobala.
                      • Gość: MARSZAŁEK Re: Ciężkie jest życie MARSZAŁKA IP: *.complex.com.pl 15.04.03, 09:27
                        jEŚLI macie jakieś sensowne propozycje dotyczące naszej strony internetowej
                        bądź działalności mojej i naszego urzędu to zapraszam do współpracy. Adres na
                        nazej stronie.
                        P.S.
                        Łatwo jest krytykować ale jeśli chodzi o konstruktywną współpracę to nie ma
                        chętnych. Niech każdy coś zrobi dla swojego województwa a będzie nam łatwiej
                        żyć. Czy ty droga BBB zrobiłaś coś dla naszego regionu? Powiesz że nie masz
                        takiej mocy sprawczej. Każdy może startować do wyborów samorządowych, wiesz ile
                        wystarczyło zgromadzić głosów aby zostać radnym sejmiku? Poza tym każdy zabiera
                        głos na takim forum jak to a kiedy były wybory samorządowe to frekwencja była
                        marniutka! Dlaczego? Zastanówcie się. Ciekawe kto z biorących udział w tym
                        forum był na wyborach? Mam nadzieję że Ty droga BBB nie zawiodłaś?!
                        • Gość: BBB Re: Ciężkie jest życie MARSZAŁKA IP: *.kielce.sdi.tpnet.pl 15.04.03, 10:30
                          Gdzieżby tam w mojej płochej niewieściej główce mogło powstać coś
                          konstruktywnego. Parafianka ja prawdziwa. Wprawdzie pracuję od kilku lat dla
                          pomyślności kieleckich firm ale przyznaję się ze skruchą, że nie doprowadziłam
                          szefów do spełnienia. Być może miałabym moc sprawczą gdybym była urodniejsza.
                          Chciałam wystartować w wyborach ale miałam obawy przed „ciulikami” Pana Posła
                          H. Długosza. Głosowałam na Pana Wojtka Lubawskiego. Jest taki ... ach. A na
                          myśl o Jego wąsach przechodzą mnie dreszcze w różnych miejscach. Ale na
                          ciarkach się kończy :( Pan, Panie Marszałku także nie jest mi obojętny. Jest
                          Pan także taki ...,że ach!
                          A wracając do konstrukcji. Czytałam, że wspaniałą strategię dla Województwa
                          przygotował Pan Profesor Szplit.
                          Kudy mnie głupiutkiej do takich tuzów intelektu jak Panowie:
                          Józef Kwiecień
                          Marek Gos
                          Tadeusz Jóźwik
                          Jacek Kowalczyk
                          prof. dr hab. Stefan Józef Pastuszka
                          Eugeniusz Cichoń
                          Henryk Michałkiewicz
                          Ryszard Nagórny
                          Marzę o poznaniu koncepcji tych Panów. Ja postaram się zapewnić antykoncepcję.
                          I zmusiłabym Ich do wysiłku hm... umysłowego. Chociażby mottem, które z
                          pewnością jest Im znane:
                          „A kiedy rano nie chce podnieść ci się dupska,
                          Przypomnij sobie jak walczyła Nadia Krupska...”
                          Moc całusków Panie Marszałku :(
                          • Gość: BBB Oh! Przepraszam! IP: *.kielce.sdi.tpnet.pl 15.04.03, 10:33
                            Całusków :))))
                          • Gość: rem Re: Ciężkie jest życie MARSZAŁKA IP: 80.48.149.* 29.05.03, 21:22
                            I cóż biedna BBB? Cieniutka jesteś jak .... Umiesz tylko obrażać ludzi
                            i nic więcej. Zero pomysłów, a już zachwyty nad Wojtkiem L. pokazują, że
                            jeszcze i wzrok kiepściuni.Szkoda, że nie wiedziałem wcześniej o tej przedniej
                            zabawie jaką tu uprawiacie. Może jeszcze kiedyś do Ciebie napiszę. Pozdrawiam
                            • Gość: BBB Re: Ciężkie jest życie MARSZAŁKA IP: *.kielce.cvx.ppp.tpnet.pl 29.05.03, 21:53
                              Gość portalu: rem napisał(a):
                              > I cóż biedna BBB? Cieniutka jesteś jak .... Umiesz tylko obrażać ludzi
                              > i nic więcej. Zero pomysłów, a już zachwyty nad Wojtkiem L. pokazują, że
                              > jeszcze i wzrok kiepściuni.Szkoda, że nie wiedziałem wcześniej o tej
                              przedniej
                              > zabawie jaką tu uprawiacie. Może jeszcze kiedyś do Ciebie napiszę. Pozdrawiam

Oj napisz, napisz!
                              Umieram z tęsknoty :)))
                              • Gość: mefisto Re: Ciężkie jest życie MARSZAŁKA IP: *.ach.sch.gr / *.ach.sch.gr 27.11.03, 12:09
                                i jak ??
      • Gość: BBB Jaja Pana Marszałka IP: *.kielce.sdi.tpnet.pl 16.04.03, 14:49
        Ze strony sejmiku:
        „16 kwietnia 2003 roku
        godz. 13.00
        Marszałek Franciszek Wołodźko wraz z innymi osobistościami życia publicznego
        Regionu Świętokrzyskiego rozdawał autografy, złożone na namalowanych przez
        siebie pisankach wielkanocnych. Autograf oraz życzenia świąteczne otrzymały
        osoby, które przyszły w godz. 1300 - 1500 do siedziby Poczty przy ul.
        Sienkiewicza w Kielcach”.
        Autograf Pana Marszałka i osobistości jest z pewnością bezcenny.
        Ja jednak wolałbym, aby Pan Marszałek i inne osobistości życia publicznego
        Regionu Świętokrzyskiego zajęły się twórczością ludową. Malowaliby sobie jaja
        na swój rachunek. My zaś nie bylibyśmy już robieni w „jajo”.
        • Gość: MARSZAŁEK Re: Jaja Pana Marszałka IP: *.complex.com.pl 16.04.03, 15:26
          Jaja były za prywatne pieniądze z fermy jednego z radnych sejmiku klasy "A"
          • Gość: BBB Re: Jaja Pana Marszałka IP: *.kielce.cvx.ppp.tpnet.pl 16.04.03, 16:34
            Gość portalu: MARSZAŁEK napisał(a):
            > Jaja były za prywatne pieniądze z fermy jednego z radnych sejmiku klasy "A"
            Ale czas Pana Marszałka i osobistości jest z pewnością bezcenny. Zresztą,
            byłbym całkiem rad, gdyby całe Towarzystwo zostało na poczcie na stałe.
            Ciekawa jest jeszcze jedna rzecz. Na stronie sejmiku już przed godziną 14
            napisano o tym wydarzeniu w czasie przeszłym. A jaja miały być ponoć robione do
            godziny 15.
      • Gość: BBB Pan Marszałek zdrowy :) IP: *.kielce.sdi.tpnet.pl 23.04.03, 12:38
        Dzisiaj na stronie sejmiku było miedzy innymi tak:
        „23 kwietnia 2003 roku
        Gościem Marszałka Franciszka Wołodźki była Teresa Czernecka Dyrektor
        Wojewódzkiego Specjalistycznego Zespołu Opieki Neuropsychiatrycznej w Kielcach.
        Rozmowa dotyczyła aktualnej sytuacji finansowej szpitala”.

Całe szczęście, że nie zdrowia Pana Marszałka.
        i tak:
        „Marszałek Franciszek Wołodźko przewodniczył posiedzeniu Zarządu Województwa
        Świętokrzyskiego.
        Zarząd Województwa podjął uchwałę w sprawie przyjęcia Regulaminu Konkursu na
        wybór Regionalnej Instytucji Finansującej w województwie świętokrzyskim i
        wyłonienia składu do Komisji Konkursowej”.

Co to jest Regionalna Instytucja Finansująca??
      • Gość: BBB Pan Marszałek olsztyni IP: *.kielce.sdi.tpnet.pl 25.04.03, 14:30
        Pan Marszałek już drugi dzień urzęduje w Olsztynie. Na konferencjach i
        obradach. A tematyka obrad jest taka, że czytając mózg się prostuje. Mam
        nadzieję, że nie Panu Marszałkowi.
        • sowizdzal6 Re: Pan Marszałek olsztyni 25.04.03, 18:49
          Rany boskie!! Kafka i Orwell by tego nie wymyslili. Ale województwo nasze
          bogate. Głownie w "wynalazców językowych", bo z forsą jakby troche gorzej. A
          kiedys jakis facet napisał cos o Absolucie ...(to nie była okowita!)
          • Gość: BBB Re: Pan Marszałek olsztyni IP: *.kielce.cvx.ppp.tpnet.pl 25.04.03, 19:02
            O "Absolucie" napisała Pani Aneta Oborny, która uznała, że
            wykonanie „Stabat Mater” w kościele św. Józefa było bliskie absolutu. Recenzja
            zresztą też! Koncert sponsorował Pan Prezydent Lubawski i JE Biskup.
            Ja, jako ubogi pod względem kultury, chciałem się wykazać. Wymyśliłem
            więc "olsztyni" :)
            Jeżeli kiepskie, to będę próbował dalej.
            Tak bardzo chciałbym być kulturalny...
            • sowizdzal6 Re: Pan Marszałek olsztyni 26.04.03, 13:51
              Myślałem o tej "Instytucji". Ta "nowo-staro-mowa" to własnie skrzyżowanie
              Kafki i Capka. Niestety "nowe" wraca.
      • Gość: BBB Czy składali pod tym samym pomnikiem? IP: *.kielce.sdi.tpnet.pl 09.05.03, 11:59
        Ze strony sejmiku:
        „8 maja 2003 roku
        godz. 12.00
        Z okazji 58. rocznicy zakończenia II wojny światowej Przewodniczący Sejmiku
        Województwa Świętokrzyskiego prof. dr hab. Stefan Pastuszka, Wicemarszałek
        Województwa dr Józef Kwiecień wraz z Zarządem oraz Dyrektorem
        Departamentu Obsługi Zarządu Województwa złożyli kwiaty pod pomnikiem Ku Czci
        Wojowników o Wyzwolenie Narodowe i Społeczne na Kadzielni”.

Ze strony UW:
        „8 maja 2003:
        W 58 rocznicę zakończenia II wojny światowej Włodzimierz Wójcik - Wojewoda
        Świętokrzyski złożył kwiaty pod Pomnikiem Bojowników o Wyzwolenie Narodowe i
        Społeczne na kieleckiej Kadzielni”.

Jeszcze jedno pytanie: czy to święto radości czy smutku?
        • Gość: Ż O N A Re: Czy składali pod tym samym pomnikiem? IP: *.complex.com.pl 09.05.03, 12:25
          SKŁADALIŚMY POD TYM SAMYM POMNIKIEM TYLKO Z DRUGIEJ STRONY.

OD PRZODU MÓJ MĄŻ A OD TYŁU TEN DRUGI PAN!!
          • Gość: BBB Re: Czy składali pod tym samym pomnikiem? IP: *.kielce.sdi.tpnet.pl 09.05.03, 12:32
            Gość portalu: Ż O N A napisał(a):
            > SKŁADALIŚMY POD TYM SAMYM POMNIKIEM TYLKO Z DRUGIEJ STRONY.
            > OD PRZODU MÓJ MĄŻ A OD TYŁU TEN DRUGI PAN!!

Nie ma to, jak perwersje :))
            • Gość: Ż O N A Re: Czy składali pod tym samym pomnikiem? IP: *.complex.com.pl 09.05.03, 12:38

> Gość portalu: Ż O N A napisał(a):
              > > SKŁADALIŚMY POD TYM SAMYM POMNIKIEM TYLKO Z DRUGIEJ STRONY.
              > > OD PRZODU MÓJ MĄŻ A OD TYŁU TEN DRUGI PAN!!
              >
              > Nie ma to, jak perwersje :))

JAKA PERWERSJA TAK BYŁO NAPRAWDĘ! ZOBACZ NA ZDJĘCIACH Z IMPREZY!
              JEŚLI URAZIŁAM KOGOŚ WARTOŚCI TO PRZEPRASZAM NIE BYŁO TO MOIM ZAMIAREM!!!
              • Gość: BBB Re: Czy składali pod tym samym pomnikiem? IP: *.kielce.sdi.tpnet.pl 09.05.03, 13:18
                Na tak prostego człowieka jak ja to zbyt wysoki stopień abstrakcji :)
      • Gość: BBB Fujarka Pana Marszałka IP: *.kielce.sdi.tpnet.pl 15.05.03, 13:25
        Ze strony Sejmiku:
        "15 maja 2003 roku
        Marszałek Województwa otworzy regionalną konferencję pn. "Promocja instrumentów
        strukturalnych Unii Europejskiej". Franciszek Wołodźko omówi stan przygotowań
        do uruchomienia projektu Zintegrowanego Programu Operacyjnego Rozwoju
        Regionalnego.
        Konferencja odbędzie się w Wojewódzkim Domu Kultury w Kielcach".

Jeżeli chodzi o promację instrumentów to proponowałbym fujarkę. Fujarka
        zintegrowana operacyjnie z fletem może dać zaskakujące efekty, szczególnie w
        Wojewódzkim Domu Kultury w kontekście Regionalnym :)
      • Gość: BBB Profesor z Sejmiku IP: *.kielce.cvx.ppp.tpnet.pl 29.05.03, 16:17
        „29 maja 2003 roku
        Prof. dr hab. Stefan Pastuszka Przewodniczący Sejmiku Województwa
        Świętokrzyskiego przebywa w Zielonej Górze, gdzie na tamtejszym uniwersytecie
        wystąpi z wykładem podczas ogólnopolskiej konferencji "Samorząd a Unia
        Europejska".”

Ze strony Sejmiku można się dowiedzieć, że głównym zadaniem Marszałków,
        Wicemarszałków, Przewodniczących oraz pozostałej hołoty są wyjazdy, spotkania,
        narady itp. Oczywiście g...o z tego wynika ponieważ uczestnicy tej szopki znają
        się na niewielu rzeczach. Polecam szczególnie wiadomości dotyczące niedawnej
        Olimpiady. Trwało to chyba ze dwa miesiące. Najpierw narady w sprawie
        przygotowania. Potem otwarcia. Otwarć było od ... Potem obserwacje. Na koniec
        zamknięcia. Później oczywiście podsumowania. Narady, otwarcia, zamknięcia i
        podsumowania kosztowały nas z pewnością kilkaset tysięcy zł. Tymczasem Pan
        Prezydent Kielc (wiem, że to trochę inna parafia) zwija się jak może aby
        zapewnić pieniądze na zasiłki dla biednych.
        Naszych pieniędzy nie zabraknie dla Urzędu Marszałkowskiego i Sejmiku. Ale tam
        także są biedni. Biedni umysłowo i moralnie.
        Natomiast Pan Profesor pojechał odp...ć wykład Zielonej Górze.
        Proszę tam zostać Panie Profesorze. Pan jest jak najbardziej godny uniwersytetu.
        • Gość: BBB Co powie? IP: *.kielce.sdi.tpnet.pl 30.05.03, 10:20
          Cóż może Pan Profesor powiedzieć w czasie wykładu?
          Może np. to:
          „W procesie integracji Europy i Polski z Unią Europejską istotną rolę może
          odegrać folkloryzm, polegający na:
          1. wydobywaniu z tradycyjnej kultury ludowej, historycznej lub aktualnej,
          niektórych tylko elementów, takich mianowicie, które z określonych powodów
          stają się atrakcyjne z racji na przykład swej artystycznej formy, emocjonalnej
          czy moralnej treści:
          2. prezentowania tych treści odbiorcom w postaci mniej czy więcej
          autentyzowanej lub też przetworzonej, a nawet łączonej z treściami obcymi tym
          treściom, dla zaspokojenia indywidualnych czy zbiorowych potrzeb estetycznych,
          społecznych i innych;
          3. elementy folkloru odrywane są od swych naturalnych nosicieli i od swego
          naturalnego środowiska i są powoływane niejako do wtórnego, sztucznego życia na
          forum znacznie szerszym. Przy współczesnych środkach masowego wizualnego
          przekazu forum tym staje się częstokroć całe społeczeństwo.
          Powszechnemu procesowi kosmopolityzacji kultury przeciwstawia się proces
          wydobywania w obrębie organizmów narodowych i państwowych najlepszych własnych
          cech kulturowych znajdywanych zarówno w historii narodowej, jak przede
          wszystkim w kulturze, ludowe). W ten sposób kultury narodowe w tym
          cywilizacyjnym zrównaniu nabierają własnego zabarwienia, co je chroni przed
          zgubną uniformizacją. Dzięki temu kultury poszczególnych społeczeństw
          uzyskująwlasne oblicze, własną niepowtarzalną indywidualność - stają się
          zintegrowanymi kulturami narodowymi”.

Jest to fragment artykułu opublikowanego przez Pana Profesora w czasopiśmie dla
          rolników.
        • Gość: BBB Więzienie bee? IP: *.kielce.sdi.tpnet.pl 02.06.03, 13:34
          Dzisiaj na stronie Sejmiku jest tak:
          „2 czerwca 2003 roku
          Prof. dr hab. Stefan Pastuszka Przewodniczący Sejmiku Województwa
          Świętokrzyskiego oraz Wicemarszałek dr Józef Kwiecień spotkali się z
          przedstawicielami starachowickiego samorządu lokalnego. W trakcie rozmowy,
          która odbyła się w siedzibie starostwa, poruszano przede wszystkim sprawy
          gospodarcze powiatu”.

Nie lepiej gdyby rozmowa odbyła się w więzieniu? Toż to tam przebywa osoba
          najbardziej kompetentna, czyli Pan Starosta.

3 czerwca, Warszawa
          Jutro prof. dr hab. Stefan Pastuszka Przewodniczący Sejmiku Województwa
          Świętokrzyskiego będzie uczestniczył w konferencji samorządowej na
          temat "Samorząd a integracja europejska". Następnie weźmie udział w sympozjum
          poświeconym "Roli nauki i kultury w zjednoczonej Europie".

Nie taniej było pojechać tam prosto z Zielonej Góry :))))
        • Gość: BBB Pastuszka Podróżniczek IP: *.wl.kielce.octava.net.pl 09.12.03, 00:04
          SL doniosło, że Profesor Stefan Józef Pastuszka, Przewodniczący Sejmiku
          Województwa Świętokrzyskiego, członek PSL, przejechał w tym roku 35 tys.
          kilometrów samochodem służbowym.
          Złośliwcy twierdzą, że najwięcej kilometrów zrobił na wykłady w Wyższej Szkole
          Informatyki i Zarządzania w Warszawie. W czerwcu w czasie sesji Pan
          Profesor "wyjeździł" aż 6 tys. km.
          Sam Pan Profesor twierdzi, że najwięcej czasu spędza w podróżach aby nam
          zrobić dobrze. Jeździ więc do ministerstw, do Agencji Restrukturyzacji i
          Modernizacji Rolnictwa oraz w sprawach związanych z utworzeniem uniwersytetu.
          No i co żeś Pan Profesorze załatwił z tym uniwersytetem?
          Po co żeś się Pan Profesorze tak męczył?
          Co żeś nam Panie Profesorze załatwił oprócz uniwersytetu?
          PSL nie dostało pieniążków, to trza dorobić na drobnych machlojkach?
          Czy Pan Profesorze bierze przykład z Józia Kwietnia, czy odwrotnie?
          Kto Panu dał ten tytuł Panie Profesorze?

P.S.
          A jakiś czas temu napisałem tak:
          forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=60&w=4922441&a=6245026
      • Gość: BBB Co pozyskali IP: *.kielce.sdi.tpnet.pl 11.06.03, 14:00
        Ze strony Sejmiku:
        "11 czerwca 2003 roku
        Marszałek Franciszek Wołodźko oraz Tadeusz Jóźwik Członek Zarządu Województwa
        podpisali umowę z Bankiem Śląskim, dzięki której Samorząd Województwa dysponuje
        o 2 mln 100 tysiącami złotych większymi środkami na inwestycje - drogi
        wojewódzkie w regionie. Wkład własny w tej wysokości pozwoli na pozyskanie z
        rezerwy Ministerstwa Finansów jeszcze 4 mln 200 tysięcy złotych na ten sam
        cel..."

Zawsze myslałem, że nazywa się to kredytem. Kredyt trzeba spłacić z odsetkami.
        Kiedy?
        Jeżeli jest to kredyt, to wpłynie to z pewnością na zmniejszenie możliwości
        pozyskania kredytu przez firmy ze wszystkimi tego skutkami.
        A myslałem, że drogi wyremontujemy z środków UE?
        Dla naszego Ministerstwa Finansów też trzeba mieć wkład?
        Na koniec sprawa najważniejsza: kto z kolesiów otrzyma kontrakt na remont dróg?
      • Gość: BBB Wycieczka na Zamek IP: *.kielce.sdi.tpnet.pl 27.06.03, 11:34
        Dzisiaj na stonie Sejmiku jest tak:
        "Zamek Królewski w Warszawie
        Na zaproszenie Danuty Hubner Sekretarza Komitetu Integracji Europejskiej
        Tadeusz Jóźwik Członek Zarządu Województwa uczestniczy w forum "Wspólnie o
        przyszłości Europy". Spotkanie jest podsumowaniem jednej z najważniejszych
        debat publicznych, które stały się udziałem Polaków".

To odbyła się jakaś ważna debata??? Nie zauważyłem. A nawet jeżeli się odbyła,
        to czy brał w niej udział Tadeusz Jóźwik???
        Normalne jaja jak arbuzy!
        To my płacimy za "podsumowanie" tej kretyńskiej propagandowej szopki!
      • Gość: myszka Re: Strona sejmiku IP: *.kielce.sdi.tpnet.pl 01.07.03, 11:08
        No właśnie! a kto to śmie krytykować poczynania ekipy obecnego marszałka!wiele
        błędów widzimy na stronach marszałka i nikt sie tym nie zajmuje, czyżby ekipa
        SLD była nie do ruszenia?szkoda,że nie wiecie,że mamy jeszcze wewnętrzny obieg
        informacji! to dopiero jest cudo:najsamprzód zbiera sie informacje od
        departamentów a potem te same informacje, że marszałek albo członek zarządu
        bywa i to otrzymują znowu te same departamenty, które składały takie
        informacje! u7łuda pracy i kinieczności zatrudnienia kolegów z "republiki
        szwagró".coś ciagle słabo działają te ekipy marszałkowe a może te marszałki do
        luftu. A my za to płacimy.No cóż, kiedyś marszałek zajmował sie końmi, a może
        obecnego wysłać na targ do Bodzentyna?
        • Gość: BBB Profesjonalny obieg IP: *.kielce.sdi.tpnet.pl 01.07.03, 11:18
          To jest chyba najbardziej profesjonalnie zorganizowany obieg informacji :)
          A jaki jest koń i ... Pan Marszałek to każdy widzi :)
          Koń jest wg mnie jednym z głupszych zwierzy :)
      • Gość: BBB Były Igrzyska IP: *.kielce.sdi.tpnet.pl 01.07.03, 12:47
        Była Olimpiada. Oj, było pracy! Wybrałem informacje od lutego do maja.
        Czy igrzyska trwają nadal?

6 lutego 2003 roku
        Jacek Kowalczyk Dyrektor Departamentu Edukacji, Kultury, Sportu i Turystyki
        weźmie udział w spotkaniu Komitetu Organizacyjnego Ogólnopolskiej Olimpiady
        Młodzieży. Omówione zostanie porozumienie z Ministerstwem Edukacji, Nauki i
        Sportu dotyczące współorganizowania tej imprezy. Uzgodniony zostanie
        preliminarz kosztów organizacji imprezy.

7 lutego 2003 roku
        Departament Edukacji, Kultury, Sportu i Turystyki
        W dniu wczorajszym odbyło się spotkanie Zespołu Wykonawczego IX Ogólnopolskiej
        Olimpiady Młodzieży w Sportach Halowych "Świętokrzyskie'2003". Tematem
        spotkania były sprawy organizacyjne i finansowe oraz stan przygotowania
        obiektów sportowych w województwie do tej imprezy.

12 lutego 2003 roku
        godz. 11.00
        Jacek Kowalczyk spotka się z Panem Wojciechem Lubawskim Prezydentem Miasta
        Kielce. Rozmowy będą dotyczyć organizacji Ogólnopolskiej Olimpiady Dzieci i
        Młodzieży w Sportach Halowych. Olimpiada odbędzie się na terenie naszego
        województwa na przełomie kwietnia i maja br.

13 lutego 2003 roku
        Jacek Kowalczyk Członek Zarządu Województwa Świętokrzyskiego
        W dniu dzisiejszym odbędzie się spotkanie Jacka Kowalczyka - Członka Zarządu
        Województwa z przedstawicielami samorządów lokalnych. Nastąpi kolejny etap
        podpisywania porozumień w sprawie współorganizacji dyscyplin sportowych
        rozgrywanych w ramach IX Ogólnopolskiej Olimpiady Młodzieży w Sportach
        Halowych.

19 lutego 2003 roku
        godz. 12.00 Urząd Marszałkowski
        Marszałek Franciszek Wołodźko weźmie udział w posiedzeniu Komitetu
        Organizacyjnego IX Olimpiady Młodzieży w Sportach Halowych.

4 marca 2003 roku
        Przedstawiciele Okręgowej Rady Związków Sportowych w Kielcach przebywają w
        Ministerstwie Edukacji Narodowej i Sportu, gdzie podpisane zostanie
        porozumienie między Marszałkiem Województwa Świętokrzyskiego a Ministrem
        Edukacji Narodowej i Sportu w sprawie zasad organizacji i finansowania
        przedsięwzięć związanych z przygotowaniem i przeprowadzeniem IX Ogólnopolskiej
        Olimpiady Młodzieży w Sportach Halowych w 2003 roku.

5 marca 2003 roku
        Jacek Kowalczyk Członek Zarządu Województwa spotkał się z przedstawicielami
        biura i komisji ds. organizacji Ogólnopolskiej Olimpiady Młodzieży w Sportach
        Halowych.

6 marca 2003 roku
        Wczoraj odbyło się spotkanie Jacka Kowalczyka - Członka Zarządu i Mariusza
        Olszewskiego - koordynatora prac Departamentu z przedstawicielami biura i
        komisji ds. organizacji Ogólnopolskiej Olimpiady Młodzieży w Sportach Halowych.

10 marca 2003 roku
        W Busku Zdroju odbyło się spotkanie, podczas którego omówiono zakres działań
        potrzebnych do sprawnego przeprowadzenia zawodów w ramach IX Ogólnopolskiej
        Olimpiady Młodzieży w Sportach Halowych. Wyznaczono realizatorów poszczególnych
        przedsięwzięć. Busko Zdrój będzie miejscem rozgrywek zawodów w piłce ręcznej
        mężczyzn.
        W spotkaniu udział wzięli przedstawiciele Powiatowego Komitetu Organizacyjnego
        oraz Pełnomocnik Marszałka Województwa ds. organizacji olimpiady.

12 marca 2003 roku
        Jacek Kowalczyk - Członek Zarządu Województwa wziął udział w spotkaniu Komitetu
        Organizacyjnego IX Ogólnopolskiej Olimpiady Młodzieży w Sportach Halowych.
        Omówiono sprawy organizacyjne.

10 kwietnia 2003 roku
        O stanie przygotowań do uroczystości otwarcia IX Ogólnopolskiej Olimpiady
        Młodzieży w Sportach Halowych "Świętokrzyskie'2003", Jacek Kowalczyk rozmawiał
        z Bogusławem Wolwowiczem Dyrektorem Departamentu Strategii Rozwoju Sportu
        Ministerstwa Edukacji Narodowej i Sportu.
        Spotkanie odbyło się w Warszawie.

W Departamencie przygotowano materiały, które będą przedmiotem obrad Komisji
        Edukacji, Kultury i Sportu Sejmiku Województwa Świętokrzyskiego. Informacja
        dotyczy:
        - podziału środków finansowych na zadania z zakresu kultury i ochrony
        dziedzictwa narodowego oraz z zakresu kultury fizycznej i sportu
        - przygotowań do IX Ogólnopolskiej Olimpiady Młodzieży w Sportach
        Halowych "Świętokrzyskie'2003".

14 kwietnia 2003 roku
        Na terenie województwa świętokrzyskiego przebywa komisja z Ministerstwa
        Edukacji, Nauki i Sportu. Przedstawiciele Ministerstwa wizytują obiekty
        sportowe, w których rozgrywane będą zawody w ramach IX Ogólnopolskiej Olimpiady
        Młodzieży w Sportach Halowych

22 kwietnia 2003 roku
        godz. 10.00
        Marszałek Franciszek Wołodźko uczestniczył w posiedzeniu Komitetu
        Organizacyjnego IX Ogólnopolskiej Olimpiady Młodzieży w Sportach
        Podczas spotkania Komitety Lokalne i Komisje Merytoryczne przedstawiły
        informacje o stanie przygotowań do przeprowadzenia rozgrywek.

25 kwietnia 2003 roku
        Jutro Jacek Kowalczyk Członek Zarządu Województwa przebywał będzie w Warszawie.
        Weźmie udział w otwarciu IX Ogólnopolskiej Olimpiady Młodzieży w Sportach
        Halowych w skokach do wody.
        Konkurencja rozegrana będzie w Pałacu Młodzieży.

28 kwietnia 2003 roku
        Kraków
        Jacek Kowalczyk Członek Zarządu Województwa weźmie udział w lokalnej
        uroczystości zamknięcia Ogólnopolskiej Olimpiady Młodzieży w sportach halowych.
        Rozgrywane tu były zawody w gimnastyce sportowej.

Kierownik Oddziału Edukacji, Sportu i Turystyki weźmie udział w lokalnej
        uroczystości zamknięcia Ogólnopolskiej Olimpiady Młodzieży w sportach halowych
        w Nowinach. Rozgrywane tu były zawody w zapasach mężczyzn w stylu wolnym.
        Mariusz Olszewski Koordynator Pracy Departamentu Edukacji, Kultury, Sportu i
        Turystyki oraz Tomasz Kęćko Pełnomocnik Marszałka Województwa ds.
        Ogólnopolskiej Olimpiady Młodzieży w Sportach Halowych uczestniczyć będą
        w lokalnej uroczystości otwarcia Olimpiady w Brodach Iłżeckich, gdzie rozegrane
        zostaną zawody w szachach.

29 kwietnia 2003 roku
        Kierownik Oddziału Edukacji, Sportu i Turystyki oraz weźmie udział w lokalnej
        uroczystości otwarcia Ogólnopolskiej Olimpiady Młodzieży w Sportach Halowych w
        Kielcach. Rozgrywane będą zawody w piłce ręcznej kobiet.
        Mariusz Olszewski Koordynator Pracy Departamentu Edukacji, Kultury, Sportu i
        Turystyki weźmie udział w lokalnej uroczystości otwarcia Ogólnopolskiej
        Olimpiady Młodzieży w Sportach Halowych w Krakowie, gdzie rozegrane będą zawody
        w gimnastyce artystycznej.
        2 maja br. o godz. 18.30 w Kieleckim Centrum Kultury odbędzie się uroczyste
        otwarcie IX Ogólnopolskiej Olimpiady Młodzieży w Sportach

30 kwietnia 2003 roku
        2 maja br. Marszałek Województwa Świętokrzyskiego weźmie udział w lokalnej
        Staszowie.

Jacek Kowalczyk Członek Zarządu Województwa będzie uczestniczył w lokalnej
        Tomaszowie Mazowieckim. Rozgrywane tu będą zawody w kręglarstwie.

5 maja 2003 roku
        Jacek Kowalczyk Członek Zarządu Województwa uczestniczy w lokalnej uroczystości
        zamknięcia Ogólnopolskiej Olimpiady Młodzieży w Sportach Halowych. W Nowinach
        rozgrywano zawody w zapasach mężczyzn w stylu klasycznym.

8 maja 2003 roku
        Jacek Kowalczyk Członek Zarządu Województwa weźoł udział w lokalnej
        uroczystości otwarcia Ogólnopolskiej Olimpiady Młodzieży w Sportach Halowych we
        Włoszczowie, gdzie rozegrane były zawody w tenisie stołowym

Dzisiaj w Urzędzie Marszałkowskim odbyło się spotkanie Komitetu Organizacyjnego
        IX Ogólnopolskiej Olimpiady Młodzieży w sportach halowych. Tematem spotkania
        było przygotowanie do uroczystości zakończenia Olimpiady i przekazania flagi
        olimpijskiej.

9 maja 2003 roku
        Jutro
        • Gość: BBB Nie zmieściło się IP: *.kielce.sdi.tpnet.pl 01.07.03, 12:49
          9 maja 2003 roku
          Jutro, 10 maja, Franciszek Wołodźko Marszałek Województwa weźmie udział w
          lokalnej uroczystości otwarcia Ogólnopolskiej Olimpiady Młodzieży w Sportach
          Halowych w Staszowie, gdzie rozegrane zostaną zawody w piłce siatkowej kobiet.

12 maja 2003 roku
          Wczoraj Jacek Kowalczyk Członek Zarządu Województwa przebywał w Końskich, gdzie
          spotkał się z Ambasadorem Austrii Georgiem Weissem i Wiceministrem Gospodarki
          Ireną Herbst.
          Uczestniczył także w lokalnej uroczystości zamknięcia OOMwSH we Włoszczowie,
          gdzie rozegrane były zawody w tenisie stołowym
          Dzisiaj Jacek Kowalczyk weźmie udział w lokalnej uroczystości otwarcia OOMwSH w
          Starachowicach, gdzie rozegrane będą zawody w koszykówce kobiet.
          Marek Kędzior Kierownik Oddziału Edukacji, Sportu i Turystyki weźmie udział w
          lokalnej uroczystości otwarcia OOMwSH w Kielcach, gdzie rozegrane będą zawody w
          koszykówce mężczyzn.

13 maja 2003 roku
          Trwają przygotowania Komitetu Organizacyjnego do ceremonii uroczystego
          zamknięcia IX Ogólnopolskiej Olimpiady Młodzieży w Sportach Halowych.
          Uroczystość odbędzie się 16 maja br. o godz. 11.30 . Gośćmi specjalnymi
          zamknięcia Olimpiady będą: Zbigniew Pacak Prezes Polskiej Konfederacji Sportu,
          przedstawiciel Urzędu Marszałkowskiego Województwa Wielkopolskiego, który
          odbierze przechodnią flagę olimpijską, gdyż Województwo Wielkopolskie w 2004 r.
          będzie organizatorem X Ogólnopolskiej Olimpiady Młodzieży w Sportach Halowych.

15 maja 2003 roku
          Franciszek Wołodźko uczestniczył w lokalnej uroczystości zamknięcia
          Ogólnopolskiej Olimpiady Młodzieży w Sportach Halowych w Staszowie. Rozgrywane
          tam były zawody w piłce siatkowej kobiet.

Jacek Kowalczyk Członek Zarządu Województwa weźiął udział w lokalnej
          uroczystości zamknięcia Ogólnopolskiej Olimpiady Młodzieży w Sportach Halowych
          w Busku Zdroju, gdzie rozegrane zostały zawody w piłce siatkowej mężczyzn.
      • Gość: BBB Wycieczka Mariusza IP: *.kielce.sdi.tpnet.pl 01.07.03, 13:45
        Wielce Szanowni Forumowicze!
        Bardzo proszę o wytłumaczenie mi poniższej informacji. A przede wszystkim o
        określenie, po co Pan Olszewski tam pojechał. Przepraszam, ale w miarę upływu
        lat, a wręcz dni, moje rozumienie świata staje się coraz mniejsze.
        Pozdrawiam

„1 lipca 2003 roku
        Mariusz Olszewski Koordynator Pracy Departamentu przebywa w Winnicy na
        Ukrainie. Wizyta ma na celu prezentację projektów planowanych do realizacji w
        województwie świętokrzyskim przy wykorzystaniu środków z Unii Europejskiej oraz
        przedstawienie zasad organizacji i finansowania instytucji kultury w naszym
        regionie”.
      • Gość: BBB Czy Pan Marszałek wrobił MPK? IP: *.kielce.sdi.tpnet.pl 02.07.03, 13:22
        „2 lipca 2003 roku
        Z prac Marszałka Województwa
        Pod przewodnictwem Marszałka Franciszka Wołodźki odbyło się posiedzenie Zarządu
        Województwa Świętokrzyskiego.
        Zarząd podjął:
        - decyzję w sprawie koordynacji i zmian rozkładów jazdy”.

Skądinąd wiemy, że MPK zapłaci 200 tys. PLN kary za brak podpisanych rozkładów.
        Chyba należy to do obowiązków Pana Marszałka i Pana Prezydenta.
        W efekcie za niekompetencję tych Panów zapłacimy my wszyscy.
        A Oni mają to gdzieś. Te części ciała mają Ci Panowie pojemne. Spełniają wszak
        dwie funkcje. Muszą Ich utrzymywać stabilnie na stołkach oraz pomieścić różnego
        rodzaju krytyki, pretensje itp.
        Wpadł mi wprawdzie do głowy pomysł, żeby wymienieni wyżej Panowie zapłacili 200
        tys. z własnych kieszeni. Ale to pomysł poroniony. Wtedy pewnie by nas
        przekręcili na co najmniej 400 tys.
      • Gość: BBB Pan Marszałek też IP: *.kielce.sdi.tpnet.pl 03.07.03, 13:43
        Pan Marszałek też nie wywiązał się z ustawowych obowiązków w zakresie Biuletynu
        Informacji Publicznej. Czy podobnie jak Pan Prezydent Lubawski ma nas,
        ustawodawcę i prawo w "głębokim poważaniu" :))
        bip.sejmik.kielce.pl/
      • Gość: BBB Czy Pan Marszałek liczy? IP: *.kielce.sdi.tpnet.pl 03.07.03, 13:48
        „3 lipca 2003 roku
        Na temat współpracy pomiędzy Urzędem Marszałkowskim Województwa
        Świętokrzyskiego a ING Bankiem Śląskim Marszałek Franciszek Wołodźko rozmawiał
        z Ireneuszem Staną Dyrektorem Regionalnym Banku”.

Czyżby ING przymierzał się do przejęcia obsługi Sejmiku?
        Czy w związku z powyższym Pan Marszałek otrzyma prowizję?
      • Gość: BBB Bałwany IP: *.kielce.sdi.tpnet.pl 25.07.03, 11:16
        „24 lipca 2003 roku
        Na temat pomocy Samorządu Województwa w organizacji XXX Konkursu Ludowej Sztuki
        Religijnej z Marszałkiem Województwa Franciszkiem Wołodźką rozmawiała Marta
        Czerwiak z Katolickiego Stowarzyszenia Civitas Christiana”.

Osobiście wątpię czy Pan Marszałek pomoże. Wszak w SLD świątków i bałwanów od
        groma ;)
      • Gość: BBB Zagadka IP: *.kielce.sdi.tpnet.pl 29.07.03, 13:09
        Ze strony Sejmiku:
        „29 lipca 2003 roku
        Z prac Departamentów
        W Departamencie trwają prace nad zmianą kryteriów przyznawania dotacji z
        budżetu Samorządu Województwa Świętokrzyskiego na imprezy kulturalne,
        organizowane przez stowarzyszenia i fundacje”.

W jakim departamencie?
        • Gość: Jakub Re: Zagadka IP: *.sandomierz.sdi.tpnet.pl 29.07.03, 15:01
          Poetyka tego komunikatu przypomina Jana Pietrzakowe "wyczerpujące komunikaty" o
          licznych spotkaniach i wizytach delegacji komitetu odpowiedniego naszej partii
          z odpowiadającym mu szczeblem centralnego komitetu partii robotniczej
          zaprzyjaźnionego narodu afrykańskiego.

Fachowcy partyjni nie marnują się, nadal wykorzystują swój potencjał twórczy
          nabyty na trzydniowych kursach kwalifikacyjnych na lektorów wojewódzkich
          komitetów naszej partii.
      • Gość: BBB Wał na wale IP: *.kielce.sdi.tpnet.pl 29.07.03, 13:11
        Ze strony Sejmiku:
        „29 lipca 2003 roku
        W odbiorze wyremontowanego fragmentu wału na lewym brzegu rzeki Wisły
        uczestniczył Marszałek Franciszek Wołodźko i Janusz Kubiakowski Dyrektor
        Świętokrzyskiego Zarządu Melioracji i Urządzeń Wodnych”.
      • Gość: BBB Protestuję IP: *.kielce.cvx.ppp.tpnet.pl 29.07.03, 17:37
        Ze strony Sejmiku usunięto informacje z 29 lipca. Było o różnych rzeczach.
        Między innymi o tym, że Pan Marszałek otwierał wał.
        Protestuję przeciwko usuwaniu informacji o pracy Pana Marszałka i podległych
        urzędników. Te informacje są inspirujące, a jednocześnie uświadamiają nam
        ogrom pracy i odpowiedzialności spoczywającej na Sejmiku naszego Województwa.
        • Gość: Jakub Re: Protestuję IP: *.sandomierz.sdi.tpnet.pl 29.07.03, 17:45
          Takich czasów dożyliśmy, że wszędzie cenzurują. Cenzurują co mogą i czego nie
          mogą. Takiego pana marszałka akurat mogą, bo z niego jest taki więcej marszałek
          z ludu pracującego miast i wsi. Widać, że ten pan marszałek musiał Unii
          Europejskiej przynieść jakiś wstyd przy tych wałach, skoro go ocenzurowali.
          Może rzeczywiście zachował się jak wał?
          • Gość: BBB Wał z wału? IP: *.kielce.cvx.ppp.tpnet.pl 29.07.03, 17:50
            Czyzbyś sugerował, że Wał mógł się sturlać z wału :)
            • Gość: Jakub Re: Wał z wału? IP: *.sandomierz.sdi.tpnet.pl 29.07.03, 18:07
              Ten wał po pijanemu wszystko może.
          • Gość: BBB Powrót IP: *.kielce.sdi.tpnet.pl 30.07.03, 07:24
            29 lipca powrócił. Tym razem wiemy jaki to był departament.
      • Gość: BBB Ostatni gwizdek IP: *.kielce.sdi.tpnet.pl 08.08.03, 10:24
        „7 sierpnia 2003 roku
        5 mln 450 tys. euro ma wartość projekt pn. "Aktywizacja gospodarcza ośrodków
        przemysłowych". Dotyczy on rewitalizacji terenów poprzemysłowych w rejonie
        Ostrowca Św. i Starachowic. Projekt powstał w naszym województwie w ramach
        programu PHARE. Aby mógł być wdrażany, oba samorządy powinny wnieść wkład
        własny w wysokości 1 mln 600 tys. euro. Na temat wdrażania projektu rozmawiał
        dzisiaj dr Józef Kwiecień Wicemarszałek Województwa z prezydentami Ostrowca
        Świętokrzyskiego i Starachowic”.

Ostrowiec i Starachowice są od jakiegoś czasu sławne. Czyżby przeczuwano, że to
        ostatni gwizdek aby dokonać jeszcze jednego skoku na kasę?
        • Gość: BBB Jak Kwiecień z Kwietniem IP: *.kielce.cvx.ppp.tpnet.pl 09.08.03, 08:09
          Czyli, dr Józef Kwiecień spotkał się z Sylwestrem Kwietniem i Janem Szostakiem.
          Sylwester Kwiecień to ponoć tęga, senatorska głowa. Natomiast z Janem
          Szostakiem niewielu może się równać. Chociaż, niektórzy twierdzą, że powinien
          oglądać niebo przez kraty…
          • Gość: Jakub ... niebo w kraty IP: *.sandomierz.sdi.tpnet.pl 09.08.03, 10:33
            Niebo w kraty. Tam, gdzie niebo jest w kraty.
      • Gość: BBB Głodni? IP: *.kielce.cvx.ppp.tpnet.pl 11.08.03, 11:58
        „8 sierpnia 2003 roku
        Z udziałem Wicemarszałka dr. Józefa Kwietnia odbyło się posiedzenie
        Świętokrzyskiego Komitetu Monitorującego. W programie m.in.:
        - raport z realizacji projektów objętych programem PHARE 2002 Odbudowa,
        - informacja na temat realizacji zadań objętych Kontraktem Wojewódzkim dla
        województwa świętokrzyskiego za ostatnie półrocze”.

Przy okazji pojedli. Chyba za mało im płacimy. Nie stać ich na posiłek w domu
        lub w barze.

www.sejmik.kielce.pl/aktual/sierpien2003/08.08.2003%201.JPG
        www.sejmik.kielce.pl/aktual/sierpien2003/08.08.2003%202.JPG
        www.sejmik.kielce.pl/aktual/sierpien2003/08.08.2003%203.JPG
    • Gość: Majer Re: Strona sejmiku IP: *.tkdami.net 16.05.03, 00:17
      Po lekturze wypowiedzi na forum dziękuję Opatrzności i byłemu (na szczęście)
      wojewodzie radomskiemu, że Radom nie znalazł się w "symbiozie" z Kielcami w
      ramach projektowanego swego czasu wspólnego województwa, na które jako były
      kielczanin miałem ochotę. Toby dopiero był cyrk marszałkowsko-wojewodowski.
      Pozdrawiam świętokrzyszczan (?).
    • Gość: BBB Jednak ambasada IP: *.kielce.sdi.tpnet.pl 21.05.03, 13:32
      Ze strony Sejmiku:
      "21 maja 2003 roku
      Wicemarszałek dr Józef Kwiecień spotkał się ze Zbigniewem Banaśkiewiczem
      Przewodniczącym Konwentu Starostów. Rozmowa dotyczyła udziału finansowego
      starostw w organizacji Biura Regionalnego Województwa Świętokrzyskiego w
      Brukseli".
      • Gość: BBB Dzisiaj też ambasada IP: *.kielce.sdi.tpnet.pl 22.05.03, 12:32
        Ze strony Sejmiku:
        "22 maja 2003 roku
        Wicemarszałek dr Józef Kwiecień uczestniczył w spotkaniu, którego celem było
        porozumienie odnośnie założenia i prowadzenia Biura Regionalnego Województwa
        Świętokrzyskiego w Brukseli.
        W spotkaniu uczestniczyli przedstawiciele Świętokrzyskiego Urzędu
        Marszałkowskiego, Związku Miast i Gmin Województwa Świętokrzyskiego oraz
        Konwentu Starostów Województwa Świętokrzyskiego".
        • Gość: Kielczanin Re: Dzisiaj też ambasada IP: *.kielce.sdi.tpnet.pl 12.06.03, 04:55
          To jest nudne, coś się tak uczepił/a tego Urzędu Marszałkowskiego i jego
          witryny jak chcesz być uczciwy/a to popatrz od czsu do czasu na witryny
          Świętokrzyskiego Urzędu Wojewódzkiego tam dopiero jest burdel.
          • Gość: BBB Re: Dzisiaj też ambasada IP: *.kielce.sdi.tpnet.pl 12.06.03, 07:21
            Gość portalu: Kielczanin napisał(a):
            > To jest nudne, coś się tak uczepił/a tego Urzędu Marszałkowskiego i jego
            > witryny jak chcesz być uczciwy/a to popatrz od czsu do czasu na witryny
            > Świętokrzyskiego Urzędu Wojewódzkiego tam dopiero jest burdel.

Na UW też wchodzę. Ale tam nic nie robią. Może Pan Wojewoda nie jest w stanie:)
            Wiadomości na stronie sejmiku są z innej epoki. Polecam kazdemu, kto chce
            poznać dawną epokę. Wg mnie jest to kalendarium bezmyślności i niekompetencji.
            I jestem cholernie wk...ny, że za to płacę.
            Pozdrawiam
            • Gość: mycha Re: Dzisiaj też ambasada IP: *.kielce.sdi.tpnet.pl 07.07.03, 09:04

> Gość portalu: Kielczanin napisał(a):
              > > To jest nudne, coś się tak uczepił/a tego Urzędu Marszałkowskiego i jego
              > > witryny jak chcesz być uczciwy/a to popatrz od czsu do czasu na witryny
              > > Świętokrzyskiego Urzędu Wojewódzkiego tam dopiero jest burdel.
              >
              > Na UW też wchodzę. Ale tam nic nie robią. Może Pan Wojewoda nie jest w
              stanie:)
              > Wiadomości na stronie sejmiku są z innej epoki. Polecam kazdemu, kto chce
              > poznać dawną epokę. Wg mnie jest to kalendarium bezmyślności i niekompetencji.
              > I jestem cholernie wk...ny, że za to płacę.
              =================No to masz problem, boo te strony powstaja pod "łokiem"nie
              byle kogo, tylko pierwszej damy kieleckiej prasy wewnętrznej niejakiej etatowej
              rzeczniczki Jolanty Grochal i jej panienek! i dalej bedziesz kolego placił za
              takie bzdury, no chyba, że trafi sie cud i inna ekipa dojdzie do władzy.
              Uchowaj Boże aby nie była ta następczynią Roksana Korzeniowska lub Redaktór
              naczelny kiedysikszego Słowa Luda Krzysztof Falkiewicz.Módl sie o to wraz z
              nami.Amen
              > Pozdrawiam
    • Gość: BBB Pracowity dzień IP: *.kielce.sdi.tpnet.pl 13.06.03, 11:13
      W dniu 12.06.2003r. Pan Marszałek robił:
      -spotkał się z wójtem Nagłowic Elżbieta Frejowską i porozmawiał o
      funkcjonowaniu i działaniu,
      -przewodniczył w obradach Zarządu Województwa Świętokrzyskiego,
      -czytał dzieciom w bibliotece osiedlowej na Barwinku w ramach akcji "Cała
      Polska czyta dzieciom". Chociaż nie wiem, czy czytał Pan Marszałek czy lektor.
      W każdym razie dzieci miały radochę, a Pan Marszałek odpowiednią publikę,
      -pojawił się na Międzynarodowej Wystawie Budownictwa i Wyposażenia Kościołów,
      Sztuki Sakralnej i Dewocjonaliów "Sacroexpo. Pokłonił się przy okazji wielu
      figurom,
      -spotkał się z Tadeuszem Litewką i pogadał o ściekach,
      -spotkał się z Markiem Miką i pogadał o perspektywach,
      -spotkał się z grupą dzieci z Litwy. Takiego wydarzenia dzieci z Litwy nie
      zapomną do końca życia.
      • Gość: Kielczanin Re: Pracowity dzień IP: *.kielce.sdi.tpnet.pl 12.08.03, 07:00
        Z tego co mi się o uszy obiło to "Naczelnym Komputerowcem" w UM jest
        niejaki Kiziński, synalek Pani Poseł.Efekty widać.
        I tak jest wszędzie moi drodzy.Dziś liczą się układy rodzinne a nie
        wykształcenie i staż pracy w zawodzie.Nie ma się czemu dziwić AWS robił
        to samo.
    • Gość: BBB Na kłopoty doktor Kwiecień IP: *.kielce.sdi.tpnet.pl 10.09.03, 14:02
      „10 września 2003 roku
      dr Józef Kwiecień Wicemarszałek Województwa uczestniczył w posiedzeniu Komisji
      Rewizyjnej Sejmiku Województwa Świętokrzyskiego. W trakcie spotkania m.in.
      została przedstawiona informacja o podejmowanych w województwie działaniach w
      zakresie poprawy sytuacji na rynku pracy, ze szczególnym uwzględnieniem
      wykorzystania środków finansowych na ograniczenie bezrobocia”.

Pan Kwiecień załatwił już z zasobów Gminy Chęciny mieszkanie dla swojego
      bratanka. Obecnie zainteresował się problemami rynku pracy ponieważ jest w
      trakcie załatwiania dodatkowego pół etatu nauczycielskiego dla żony bratanka
      (gdyż pracuje tylko na pół etatu).
      Nic w tym dziwnego ponieważ, jak twierdzi Pan Kwiecień: „Rodzinie w trudnej
      sytuacji trzeba pomóc”.
      • Gość: BBB Czy zwolnił się etat? IP: proxy / 10.1.0.* 24.09.03, 21:47
        Na stronie Sejmiku jest dzisiaj tak:
        „24 września 2003 roku
        Wicemarszałek dr Józef Kwiecień spotkał się dzisiaj z Witoldem Pobochą
        burmistrzem Miasta i Gminy Chęciny. Rozmowa obydwu działaczy samorządowych
        dotyczyła planu zagospodarowania przestrzennego gminy Chęciny oraz inwestycji
        telekomunikacyjnych”.

O Wicemarszałku Kwietniu było ostatnio dosyć mało. Jednak zwiększa swoją
        aktywność.
        Czyżby Pan dr Kwiecień finalizował rozmowy na temat posady dla żony bratanka?
        Wszak Pan Pobocha miał swój udział w mieszkaniu.
    • Gość: polaniec Marszałkowskie małe co nieco IP: 80.51.252.* 11.09.03, 19:00
      W Połańcu wszyscy wiedzą gdzie mieszka marszałek, okazuje się, że nie na swoim. On ma tylko dwa mieszkania po 40 i parę metrów.
      bip.sejmik.kielce.pl/bip_admin/zdjecia_art/11/Franciszek.Wolodzko.pdfMarsz
      • Gość: Jakub Niezłe ... i Jaskiernia IP: *.sandomierz.sdi.tpnet.pl 25.09.03, 09:06
        Podana przez ciebie strona wzięła i znikła. Może ją naprawią o parę metrów
        kwadratowych...

Może wiesz, czy do Elektrowni węgiel nadal wozi się ciężarówkami i jaka firma
        to robi (robiła)? Przed paru laty kierowcy wożący węgiel z Bogdanki do polskiej
        jeszcze Elektrowni informowali, że są własnością Jerzego Jaskierni. Sam to
        słyszałem.
      • Gość: polaniec Re: Marszałkowskie małe co nieco IP: 80.51.252.* 25.09.03, 11:11
        Wszystko jest tylko link był zły, poprawny jest
        bip.sejmik.kielce.pl/bip_admin/zdjecia_art/11/Franciszek.Wolodzko.pdf
        • Gość: Jakub Re: Marszałkowskie małe co nieco IP: *.sandomierz.sdi.tpnet.pl 25.09.03, 12:13
          Oszczędny chłop, uścibił okrągłą sumkę.
    • Gość: BBB Doktor Józef ma styl IP: *.kielce.sdi.tpnet.pl 25.09.03, 13:57
      „25 września 2003 roku
      Pod przewodnictwem Wicemarszałka dr. Józefa Kwietnia Zarząd Województwa podjął
      uchwałę w sprawie wyrażenia woli współuczestniczenia Samorządu Województwa
      Świętokrzyskiego w opracowaniu i wdrożeniu projektu pod nazwą "e-
      świętokrzyskie".
      Samorząd Województwa wyraził zainteresowanie udziałem w realizacji projektu na
      rzecz budowy społeczeństwa informacyjnego oraz popiera wszelkie inicjatywy,
      zmierzające do rozpowszechniania technik informacyjnych z wykorzystaniem
      Internetu”.

„...podjął uchwałę w sprawie wyrażenia woli współuczestniczenia...” – na pomysł
      takiego sformułowania wpaść mógł tylko doktor :)))))))
      A Pan Marszałek Wołodźko coś ostatnio nie organizuje konferencji w internecie.
      Chyba nie zorientował się, że udziela kretyńskich odpowiedzi na proste pytania?
    • Gość: BBB Uchwała dobra na wszystko IP: *.kielce.sdi.tpnet.pl 30.09.03, 13:39
      „30 września 2003 roku
      Wicemarszałek dr Józef Kwiecień uczestniczył w posiedzeniu Regionalnego
      Komitetu Sterującego. Podczas spotkania uchwalono mechanizmy wymiany informacji
      pomiędzy realizatorami Regionalnej Strategii Innowacji dla województwa
      świętokrzyskiego. Zapoznano się także z informacją o realizacji w naszym
      województwie Programu Aktywizacji Obszarów Wiejskich”.

A przyrostu ilości szarych komórek to nie mógł sobie Pan Wicemarszałek
      uchwalić??
      P.S.
      Czy Pan Wicemarszałek załatwił już pół etatu dla żony bratanka?
    • Gość: BBB Za wiedzą jak za chlebem IP: *.kielce.sdi.tpnet.pl 30.09.03, 13:43
      Na stronie Sejmiku jest dzisiaj także tak:
      „Departament Zdrowia i Polityki Społecznej
      Przedstawiciele Departament Zdrowia i Polityki Społecznej uczestniczyli w
      szkoleniu dotyczącym rozwoju profilaktyki antyalkoholowej w firmach,
      instytucjach i miejscach pracy. Szkolenie odbyło się w Aarhus w Danii w ramach
      międzynarodowego projektu pn. "Walka i zapobieganie alkoholizmowi".
      Inicjatorem programu skierowanego do państw nadbałtyckich jest Dania”.

Toż nie mogli pojechać szkolić się do Australii !!!!!!!!!!!!!!!!
      Tam to dopiero golą !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
      • Gość: Mieszkaniec Re: Za wiedzą jak za chlebem IP: 2.4.STABLE* / *.wl.kielce.octava.net.pl 30.09.03, 23:34
        To oni znają duński?? Jestem pod wrażeniem.
    • Gość: BBB Gdzie jest Pan Marszałek? IP: *.kielce.sdi.tpnet.pl 13.10.03, 10:39
      Gdzie się podział Pan Marszałek Franciszek Wołodźko?
      Od dawna brak o Nim doniesień na stronie Sejmiku.
      Pan Marszałek chciał w swoim czasie wprowadzić zwyczaj poniedziałkowych
      konferencji internetowych. Cztery lub pięć razy Pan Marszałek pojawił się na
      czacie. To była przednia zabawa. Później niestety przestał się kontaktować w
      tej formie z obywatelami. Może uznał, że e-świętokrzyskie to nie jest to, co
      Marszałek lubi najbardziej?
      Ostatnio ucichło o Panu Marszałku. To napawa smutkiem. Czy aby Pan Marszałek
      nie zachorował?
      Miejmy nadzieję, że to zasłużony urlop po wielu miesiącach wytężonej pracy dla
      dobra...
    • Gość: BBB Do Pana Wicemarszałka IP: *.kielce.sdi.tpnet.pl 17.10.03, 11:51
      Do Pana Wicemarszałka
      Wielce Szanowny Panie Wicemarszałku Doktorze Józefie Kwietniu!
      Pragnę zwrócić uwagę, że tak dostojnej Osobie nie wypada publicznie głaskać się
      po genitaliach!

www.sejmik.kielce.pl/aktual/pazdziernik2003/16.10.2003%205.JPG
      • Gość: Jakub Re: Do Pana Wicemarszałka IP: *.sandomierz.sdi.tpnet.pl 17.10.03, 18:43
        Coś Ty znowu narobił? Schowali tę stronę z genitaliami. :)
        • Gość: BBB Re: Do Pana Wicemarszałka IP: proxy / 10.1.0.* 17.10.03, 18:55
          Gość portalu: Jakub napisał(a):
          > Coś Ty znowu narobił? Schowali tę stronę z genitaliami. :)

Rzeczywiście!
          Może nie jest dostępna dlatego, że było to chyba wczoraj. Trzeba zaczekać aż
          trafi do archiwum. Tylko ostatnio jakby przestali archiwizować.
          Jest jeszcze jedna możliwość: dalszym planie widać było prawdopodobnie Panią
          Wojewodziankę i być może genitalia nie były dlatego na miejscu :)
          • Gość: Jakub Re: Do Pana Wicemarszałka IP: *.sandomierz.sdi.tpnet.pl 17.10.03, 19:23
            Więc może to były genitalia kobyły ?
            Ale poplątałem! Ale to z delikatności. Chodzi oczywiście o jaja kobyły ...
            kkandydat nie znam wojewodzianki, nie mogłem więc się zorientować, że tam stoi
            na tej stronie, którą usunięto zanim ją oglądnąłem.
            Również pozdrawiam
            Przydałoby się trochę ładnej pogody na jutro, jakiś spacerek et ceterek.
            • Gość: BBB Re: Do Pana Wicemarszałka IP: proxy / 10.1.0.* 17.10.03, 19:29
              Pogoda nie jest brzydka. Dla mnie lepsza niż te letnie skwary.
              Tym niemniej życzę wymarzonej... pogody albo wojewodzianki :)))
              • Gość: Jakub Re: Do Pana Wicemarszałka IP: *.sandomierz.sdi.tpnet.pl 17.10.03, 19:43
                Rozmarzyłeś mnie. :)

Serdeczne dzięki. To znaczy w tym przypadku chyba nie serdeczne, tylko ja...
                tylko ja mówię samo dzięki za życzenie mi wojewodzianki.
    • Gość: BBB Trening z pocztowcami? IP: *.kielce.sdi.tpnet.pl 27.10.03, 13:54
      „27 października 2003 roku
      Z prac Członków Zarządu
      Na zaproszenie dyrektora Rejonowego Urzędu Poczty w Kielcach Tadeusz Jóźwik
      Członek Zarządu Województwa będzie uczestniczył w obchodach Dnia
      Łącznościowca”.

Jutro czyli 28 października przypadają imieniny Tadeusza. Czyżby Pan Tadeusz
      Jóźwik chciał przeprowadzić trening na koszt pocztowców?
      Panie Tadeuszu!
      Skoro Pan już idzie trenować, to weź Pan flaszke!!!
      Nie wypada tak „na krzywy ryj”!!!
      I uważaj Pan, to że Dzień Łącznościowca, to nie oznacza, że wolno wznosić
      okrzyki:
      Proletariusze wszystkich krajów łączcie się!
      • Gość: BBB Wszystkiego najlepszego IP: proxy / 10.1.0.* 28.10.03, 18:56
        Panie Tadeuszu Jóźwik!
        Chyba była dzisiaj imprezka w Urzędzie?!
        Czy był Pan niedysponowany, bo na stronie Sejmiku nic dzisiaj o Panu nie było?

P.S.
        Życzę jeszcze, aby Pan umacniał "prawo moralne w sobie"!!!
        • Gość: BBB Życzę także IP: proxy / 10.1.0.* 28.10.03, 19:05
          Panie Tadeuszu Jóźwik, aby Pan dorównał w krasie Panu Wojewodzie Wójcikowi, a
          w inteligencji i dobrym wychowaniu Panu Wojewodzie i Panu Posłowi Henrykowi
          Długoszowi!!!!
          • Gość: BBB Re: Życzę także IP: proxy / 10.1.0.* 28.10.03, 19:07
            aby w składaniu rymów dorównał Pan Panu Posłowi Adamowi Sosnowskiemu!!!
          • Gość: BBB Re: Życzę także IP: proxy / 10.1.0.* 28.10.03, 19:09
            aby miał Pan tak gibki umysł, ciało, a przede wszystkim stolec, jak Pani Poseł
            Bożena Kizińska!!!
          • Gość: BBB Re: Życzę także IP: proxy / 10.1.0.* 28.10.03, 19:11
            aby Panu nigdy nie zabrakło kompotu i powideł od Pani Poseł Grzebisz-Nowickiej!
          • Gość: BBB Re: Życzę także IP: proxy / 10.1.0.* 28.10.03, 19:13
            na zakończenie, aby Pan był z Panem i aby ziemia nigdy Panu ciężką nie była!
          • Gość: BBB Re: Życzę także IP: proxy / 10.1.0.* 28.10.03, 19:20
            już całkiem na koniec, aby nie został Pan dotknięty anastemafilią, bo
            krasnoludki to rzdki towar, nawet w tych pełnych tolerancji czasach!
    • Gość: BBB Na krzywy ryj do domku? IP: proxy / 10.1.0.* 31.10.03, 15:19
      „31 października 2003 roku
      Marszałek Franciszek Wołodźko weźmie udział w uroczystym oddaniu
      do eksploatacji zmodernizowanej bazy Posterunku Energetycznego w Połańcu”.

Jak się przejrzy doniesienia o pracach Dum Naszego Regionu, to można dostrzec
      prawidłowość. Otóż Pan Marszałek bardzo często, częściej niżby to wynikało z
      normalnego rozkładu statystycznego, wizytuje w przededniu dni wolnych
      Połaniec, Staszów i ich okolice.
      Czyżby Pan Marszałek chciał szybciej dotrzeć do swojego domku?
      Czyżby Pan Marszałek preferował domek niż pracę dla naszego dobra?
      Czyżby Pan Marszałek oszczędzał na własnych wydatkach np. na paliwo,
      samochodzik itp.?
      Czyżby Pan Marszałek za ten czas pobierał dietki delegacyjne?
      • Gość: Jakub Re: Na krzywy ryj do domku? IP: *.sandomierz.sdi.tpnet.pl 31.10.03, 15:28
        Tak to jest z socjalistyczną samorządnością na szczeblu wojewódzkim (phhrr euro-
        regonalnym). Socjalistyczna dwuwładza na szczeblu województwa jest po to, aby
        zwiększyć bałagan w Polsce, a przez to ułatwić socjalistom rozkradanie
        wszystkiego, co da się tylko ukraść. No i więcej etatów dla kolesi - waznych
        urzędników.
        Socjalizm wszystko rozkrada, tylko złodziej jest prawdziwym socjalistą.
        • Gość: Jakub Gratuluję Jakubie IP: *.sandomierz.sdi.tpnet.pl 31.10.03, 15:30
          Gratulacje dla Jakuba z okazji setnego wpisu w tym wątku tematycznym.
    • Gość: BBB Autorytet Pastuszka IP: proxy / 10.1.0.* 12.11.03, 17:21
      Przewodniczący Sejmiku Województwa Świętokrzyskiego Pan Profesor Stefan
      Pastuszka powiedział (cyt. za SL) tak:
      „Państwo jest w takiej sytuacji, że nastąpił totalny kryzys autorytetów,
      dlatego i popularność PSL spada”.

Ja zawsze wiedziałem, że w PSL jest mnóstwo autorytetów, a na ich czele stoi
      niezłomnie wybitny Pan Profesor Pastuszka.
      • Gość: Jakub Re: Autorytet Pastuszka IP: *.sandomierz.sdi.tpnet.pl 12.11.03, 19:18
        Czym jest ten Pastuszka (poza polityką)?
        • Gość: BBB Profesorem n/t IP: proxy / 10.1.0.* 12.11.03, 20:47
    • Gość: BBB Pracusie IP: *.kielce.sdi.tpnet.pl 26.11.03, 13:26
      Na stronie Sejmiku jest dzisiaj miedzy innymi tak:
      „27 listopada 2003 roku
      Województwa.
      Zarząd:
      • podjął 78 postanowień Zarządu Województwa w sprawach uzgodnień projektów
      decyzji ustalających warunki zabudowy z terenu niektórych gmin”.

Jak się przyjmie tyle postanowień, to nic dziwnego, że dzień jutrzejszy
      (27.11.2003r.) jest już odpracowany.
      • Gość: BBB Zmienili IP: *.wl.kielce.octava.net.pl 26.11.03, 21:03
        Przywrócili dzisiejszą datę :)
        Czy czasem także chcą manipulować?! :)))
        • Gość: Mieszkaniec Re: Zmienili IP: *.wl.kielce.octava.net.pl 27.11.03, 00:07
          He, he he, powrót do przyszłości:D

P.S. Może sie przeniesli żeby poznać numery totolotka bo kumulacja była:D

Pozdrawiam
          • innaklika Re: Zmienili 27.11.03, 02:25
            nadejszla pora na odrodzenie czerwonych brygad.

sp pamieci Wojtek Belon , odznaczony na wniosek geniusza lysogor zlotym krzyzem zaslugi, { wyjatkowo dobry wniosek, pewnie nie znal osobiscie wb, ale to bez znaczenia}, powiedzial m.in. w rozmowie z nami przy napojach, ze Bader Meinhoff ( taka grupa porwali i zamordowali znanego niemieckiego kapitaliste-polityka szrejer czy jakos tam ) to jedni z nielicznych autentycznych, ideowych i bezinteresownych bojownikow o wolnosc , rownosc i braterstwo w tym swiecie . wojtek b. mowil jak zwykle szczerze, z przekonaniem, bo nie potrzebowal kombinowac, wystarczylo kilka slow i kazdy wiedzial, ze spotkal sie z autentyczna indywidualnoscia (wb), ktora nie potrzebuje zmyslac. wtedy, gdy to uslyszalem bardzo mnie zaskoczyl, dzis, mysle, ze skoro prokuratorzy, sedziowie i reszta prawniczej i politycznej zgrai okrada niebotyznie narod, bierze lapowki i zwalnia mafiosow, to moze brygady i opinia wb mialy uzasadnienie.
            kto jest wiekszym zbrodniarzem? te co okrada bank,czy ten, kto bank zaklada?

kumulacje bez losowan

• kielcz Moze to do kogoś przemówi? 27.11.03, 14:27
              Takie opinie słychać coraz częściej. Jest to wyraz bezsilnosci w konfrontacji z
              naszym kochanym "państwem", korupcja i arogancja władzy. Daleki jestem od
              popierania pomysłów na grupę Bader Meinhoff bis, ale może niektórzy decydenci
              przeczytja ten tekst. A moze by im go posłać na skrzynkę pocztowa w pracy?
              Adresy wielu naszych "wielkich" sa dostepne na stronach internetowych urzedów
              którymi kieruja lub gdzie pracują i wydaja uszczesliwiajace nas decyzje. Opinia
              innejkliki wyraża "głos ludu" moze by nasi decydenci usłyszeli? Pozdrowienia
    • Gość: BBB Pastuszka Podróżniczek IP: *.wl.kielce.octava.net.pl 09.12.03, 00:11
      Chciałem, aby wyszło na końcu, ale się pomyliłem. Jest tu:
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=60&w=4922441&a=9562109
    • Gość: BBB Życzenia z Sejmiku IP: *.wl.kielce.octava.net.pl 17.12.03, 17:10
      Na stronie Sejmiku Pan Marszałek Województwa Świętokrzyskiego Franciszek
      Wołodźko oraz Pan Przewodniczący Sejmiku Województwa Świętokrzyskiego Stefan
      J. Pastuszka składają internautom życzenia świąteczno – noworoczne. W tle
      brzmi.

Ja także pozwolę sobie złożyć wymienionym wyżej Panom moc życzeń zdrowia i
      wszelkiej pomyślności!
      Oprócz tego Panu Marszałkowi życzę, aby otrzymał od Św. Mikołaja jak
      najlżejszy olej, co by szybko do łba szedł, natomiast Panu Przewodniczącemu
      życzę przydziału nowego, zdecydowanie większego limitu kilometrów na służbowy
      samochodzik, tak by mógł bez problemu obskoczyć wszystkie fuchy w prywatnych
      szkółkach, ku naszej i swojej pomyślności!

Wesołych Świąt!
    • Gość: BBB Charakter pracy IP: *.wl.kielce.octava.net.pl 18.12.03, 21:32
      „18 grudnia 2003 roku
      Z prac Sejmiku Województwa Świętokrzyskiego i Zarządu Województwa
      Najmłodsi uczniowie szkół podstawowych byli dzisiaj gośćmi Marszałka
      Franciszka Wołodźki . Dzieci zwiedziły Urząd Marszałkowski, zapoznały się z
      charakterem wykonywanej tu pracy. Na zakończenie przedświątecznej wizyty
      Marszałek podarował dzieciom gwiazdkowe upominki”.

Pan Marszałek zaproponował dzieciom fascynujące zajęcie. Dzieci zapoznały się
      z charakterem pracy. Szkoda, że Pan Marszałek nie omówił z dziećmi np.
      problemu kardiologii w Kielcach. Dzieci mające olej w głowach mogłyby Pana
      Marszałka wiele nauczyć.
      A upominki, to były pewnie kartki z podpisem Pana Marszałka?!
      Panie Marszałku bez jaj!!!
      Tym, że Pan umie już pisać, to dzieciom Pan nie zaimponuje!
      Gdyby Pan poczytał, to mięlibyśmy pewność, że ta sztuka nie jest Panu obca.
    • Gość: BBB Nie masz Pan na olej, Panie Marszałku?! IP: *.wl.kielce.octava.net.pl 31.12.03, 12:54
      Pan Marszałek Franciszek Wołodźko nie da sobie obniżyć tzw. dodatku
      specjalnego.
      Pan Marszałek powiedział w związku z tym (cyt. za SL) tak:
      „Uważam, że moje wynagrodzenie nie jest adekwatne do wysiłku i zaangażowania.
      Pracuję po 15 godzin dziennie. Do tego dochodzą soboty i niedziele”.

Może jest Pan nieudolny, Panie Marszałku?!
      Bo to, że się Pan się nie zna i wiedzą nie grzeszy, to już wiemy.
      A czy jak Panu przyjdzie w święta państwowe i kościelne ochota porobić łopatą,
      to dodatek trzeba zwiększyć?!
      Jak Panu mało płacimy, to niech Pan zrezygnuje!!!
      Nikt Pana nie trzyma!!! Droga wolna!!!
      Może warto wrócić do szkół?! Bo to, że umiesz się Pan podpisać, to o niczym
      nie świadczy!!!
      Kup sobie Pan chociaż olej i pij Pan dużo!!!

Dlaczego Pan Marszałek ma do dyspozycji samochód służbowy, a oprócz tego
      pobiera ryczałt na jazdę po mieście samochodem prywatnym w wysokości 300 PLN?!
    • Gość: BBB Wołodźko jak zwykle IP: *.kielce.sdi.tpnet.pl 09.01.04, 14:07
      „9 stycznia 2004 roku
      Marszałek Franciszek Wołodźko przebywa dzisiaj w Rejonie Energetycznym w
      Staszowie. Będzie uczestniczył w otwarciu Posterunku Energetycznego w Bogorii.
      Marszałek spotka się także z prezesem rzeszowskiego Zakładu Energetycznego.
      Zakład ten obsługuje trzy powiaty województwa świętokrzyskiego: sandomierski,
      opatowski i staszowski. Rozmowa Marszałka Franciszka Wołodźki z prezesem
      Zakładu będzie dotyczyła zabezpieczenia energetycznego tych powiatów”.

Rozumiem, że w ramach deklarowanych 15 godzin pracy dziennie Pan Marszałek jak
      zwykle w końcu tygodnia wynalazł ważną uroczystość w okolicach miejsca
      zamieszkania. Niedługo będzie się chyba udawał na otwarcie np. ... parasola w
      dupie.
      Czy to na podróże po Staszowie Pan Marszałek pobiera ryczałt na jazdę po
      mieście samochodem prywatnym w wysokości 300 PLN :)))
      Żywię nadzieję, że przy otwarciu posterunku Pana Marszałka nie walnie prąd!!!
      Bo co by się stało z tą resztką oleju ;)
    • Gość: BBB Tadzik! Byle nie w kapciach! IP: *.wl.kielce.octava.net.pl 20.02.04, 17:22
      „20 lutego 2004 roku
      Z prac Sejmiku Województwa Świętokrzyskiego
      i Zarządu Województwa
      Na zaproszenie Rady Miasta i burmistrza Jędrzejowa Tadeusz Jóźwik Członek
      Zarządu Województwa będzie jutro uczestniczył w uroczystych obchodach "Święta
      Miasta 2004"”.

Uważaj Pan, Panie Tadeuszu Jóźwik. Burmistrza Jędrzejowa, Pana Kapcię, czekają
      dwa lub trzy procesy sądowe. Nie wiadomo, do czego jest zdolny. Nie jedź tam
      Pan aby w kapciach :)
    • Gość: BBB Projekt otwarcia parasola w IP: *.wl.kielce.octava.net.pl 01.04.04, 17:40
      „1 kwietnia 2004 roku
      Województwa Świętokrzyskiego.
      Zarząd:
      3 zaakceptował sposób realizacji projektu otwarcia Biura Regionalnego
      Województwa Świętokrzyskiego w Brukseli”.

Jestem pełen uznania dla Zarządu, który zajmuje się tak ambitnymi projektami.
      Brawo Zarządzie Województwa!!!
      Tym niemniej wypada się cieszyć, że po pół roku „działalności” zaakceptowano
      sposób realizacji projektu otwarcia parasola w dupie.
      Ale niech, nawet w dniu dzisiejszym, nikt nie ośmieli się pokazać Zarządowi
      Województwa pod światłym przewodem Pana Marszałka

....................../´¯/)
      ....................,/¯../
      .................../..../
      ............./´¯/'...'/´¯¯`•¸
      ........../'/.../..../......./¨¯\
      ........('(...´...´.... ¯~/'...')
      .........\.................'...../
      ..........''...\.......... _.•´
      ............\..............(
      ..............\.............\....
    • Gość: BBB Spadnie bezrobocie IP: *.wl.kielce.octava.net.pl 01.04.04, 17:54
      Dzisiaj na stronie Sejmiku jest także tak:
      „1 kwietnia 2004 roku
      Marszałek Województwa Franciszek Wołodźko uczestniczył w konferencji
      upowszechniającej "Program Rozwoju Instytucjonalnego". Cztery ogólnopolskie
      organizacje samorządowe (Unia Miasteczek Polskich, Związek Gmin Wiejskich RP,
      Związek Miast Polskich i Związek Powiatów Polskich) na zaproszenie Ministra
      Spraw Wewnętrznych i Administracji podjęły realizację programu, wspierającego
      rozwój instytucjonalny jednostek samorządu terytorialnego. Działanie to jest
      ostatnim akcentem Programu Rozwoju Obszarów Wiejskich - komponentu B3 -
      "Budowanie Potencjału Instytucjonalnego Administracji Lokalnej i Regionalnej".
      Konferencja ma na celu przybliżenie sposobu wdrożenia programu wspierającego
      zarządzanie i organizację jednostek samorządowych na wszystkich poziomach.
      Prezentowany program daje możliwość samodzielnej oceny stanu funkcjonowania
      urzędu i określenia drogi jego rozwoju. Konferencja odbyła się w centrum
      konferencyjnym Exbud Skanska”.

Budowanie potencjału instytucjonalnego administracji to bardzo szczytne
      działanie. Wpłynie na spadek bezrobocia, poprzez zatrudnienie kolejnych
      partyjnych wszy urzędniczych.
      W tym kontekście całkiem zrozumiały jest pogląd, że nie można zwolnić w skali
      kraju dwustu tysięcy zbędnych urzędników, bo wzrośnie bezrobocie i trzeba
      będzie obniżyć podatki.
      Pan Marszałek Wołodźko, jak entuzjaście przystąpienia do UE przystało, bierze
      czynny udział we wprowadzaniu komunistycznych zasad europejskich.
      Bo w komunizmie, jak w każdej zamordystycznej dyktaturze, urzędy muszą się
      rozwijać
    • Gość: BBB Panie Marszałku! IP: *.wl.kielce.octava.net.pl 02.04.04, 17:00
      Dzisiaj imieniny Franciszka. Żywię nadzieję, że to Pański Patron.
      Dlatego też pozwalam sobie złożyć Panu życzenia zdrowia i wszelkiej pomyślności!
      Życzę Panu także tego, aby Pan zgubił krawat. Bez krawata Pański mózg będzie
      bardziej dotleniony i szare komórki nie będą zanikać w tak zastraszającym
      tempie.
      Na koniec życzę, aby starczało Panu na olej. Proszę pić dużo!!!
      Z wyrazami najgłębszego szacunku
      BBB
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka