Dodaj do ulubionych

Od 2007 dla kazdego czipa

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.11.06, 18:26
tak postanowił PiS dla ulepszenia naszej słuzby zdrowia - nawet ci co nie
lubia czipa też go beda mieli!!
na zachodzie juz mają wszystkie zarejestrowane psy
jeden czy jedna czipa kosztowac ma 10 000 zł - jak słowo daje tak podało radio
- az sie boje przeliczyac
złośliwi mówią że niektóre czipy beda miały wyposażenie dodatkowe
na życzenie - np antenke nadawczą - leczący cie doktor bedzie wiedział gdzie
jesteś
inne czipy beda z wibratorem a co!
sa też wersje lususowe - bank będzie na nie udzielał kredytu
mozliwości wioele
Pan Sosnierz jest w tym dobry
Obserwuj wątek
    • Gość: belka materiału Re: Od 2007 dla kazdego czipa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.11.06, 18:29
      10 000 czpi dla psa? Ktoś tu oszalał. Skąd masz te dane. Ogólnie pomysł z
      oznakowaniem psów jest bardzo dobry.
      • Gość: belka materiału Re: Od 2007 dla kazdego czipa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.11.06, 18:29
        czip :)
        • Gość: alfa Re: Od 2007 dla kazdego czipa IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.11.06, 18:35
          ja też myslałem ze sie przesłyszalem ale ten czip czy ta chipa - dla kazdego
          ubezpieczonego co to by mu łatwiej sie było leczyc no i oczywiście dlatego aby
          nasze państwo było tanie - tak podało Radio Kielce ma kosztować 10 000 -
          słuchałem z kolega tez tak słyszał - niewiarygodne bo za razowego psa dałem 12
          000 ale zeby za czipa do niego nastęóne 10 r=tuys - pani sie chyba pomyliła
          idea z psami sie na zachodzie bardzo sprawdziła - albo wszywają - zwłaszcza
          duzym psom albo sa w obroży - normalny GPS ale i dane o psie np zanleziony -
          obroza przeskanowana - i wiadomo gdzie jest
          Sosniarz takie chipa chce dac wszystkim Polakom -no narazie psy chyba poczekają
          no i sporo czasu im zajmie wybranie oczywiście producenta tych chip - w Polsce
          wiadomo o co chodzi rozumiemy sie bez słów
          ale i oprogrampowanie kosztuje - też tzw przetargi
          no i jeszcze rózne drobiazgi na pare milardów
          ale Sosnierz jest w tym niezły - na pewno taniocha bedzie w TanimPaństwie
          • Gość: alfa Re: Od 2007 dla kazdego czipa IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.11.06, 18:41
            i zeby nie było nieporozumień - kobiety tez dostana czipa
            jedna kobieta - jeden czip
            • Gość: zen Re: Od 2007 dla kazdego czipa IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.11.06, 08:33
              też to lubie ale zeby od razu miec - tego ten chipa
              przesada
    • Gość: 71 Re: Od 2007 dla kazdego czipa IP: *.vf.pl 04.11.06, 08:47
      Fajnie, urządzenie podsłuchowe i kontrolne w jednym. Czytałam o tym już jakiś
      czas temu, że USA mają to wprowadzić, ale żeby być królikiem doświadczalnym
      zaraz po psach, to już trochę przesada. Niech sobie robią eksperymenty na mongołach.
      • Gość: Mongoł Re: Od 2007 dla kazdego czipa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.11.06, 12:59
        Gość portalu: 71 napisał(a):

> Fajnie, urządzenie podsłuchowe i kontrolne w jednym. Czytałam o tym już jakiś
        > czas temu, że USA mają to wprowadzić, ale żeby być królikiem doświadczalnym
        > zaraz po psach, to już trochę przesada. Niech sobie robią eksperymenty na
        mongo
        > łach.

spieprzaj dziadu
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka