Dodaj do ulubionych

Jaworski razem z Pobochą

15.11.06, 23:01
PODOBNO jAWORSKI STARA SIE O WSPARCIE POBOCHY W DRUGIEJ TURZE!!JESLI KTOS COS
WIE NA TEN TEMAT PROSZ ESE ODEZWAC
Obserwuj wątek
    • realista1982 Re: Jaworski razem z Pobochą 15.11.06, 23:03
      Kiepskie źródło informacji
      Tak właśnie rodzi się plotka
    • haber5 Re: Jaworski razem z Pobochą 15.11.06, 23:04
      tez soc slyszalem na ten temat!!!to pewnie sie zamienia miejscami!!Teraz
      burmistrzem bedzie Jaworski a zastepca Pobocha!!
    • stach85 Re: Jaworski razem z Pobochą 15.11.06, 23:08
      cos w tym musi byc!! Bo Jaworski ostanio wykonuje nerwowe ruchy!!!
      Pobocha+Jaworski =NIENORMALNIE
    • panstanislaw Re: Jaworski razem z Pobochą 15.11.06, 23:09
      pewnie Tusk kazał mu zawiązać koalicję z PSL-em
    • anastazjap1 Re: Jaworski razem z Pobochą 16.11.06, 10:54
      A ja myslałam, że jaworski to jest inny. A on jednak jest z pobochą. Zawiodłam
      się na panu panie Robercie. Jednak kto z kim przestaje takim sie staje to sie
      potwierdza. Jak miogłam byc tak głupia, że tego nie widzialam.
      • gustaw444 Re: Jaworski razem z Pobochą 16.11.06, 11:10
        Proszę Cię idź na jakieś spotkanie z Panem Robertem i zobaczysz, że ludzie
        którzy mówią o jakiejś dziwnej koalicji Jaworski+Pobocha nie maja racji. Taka
        sytuacja nie będzie miała na pewno miejsca. Proszę Was ludzie popierający Panią
        Maciejczyk o czystą kamapnię a nie wprowadzanie ludzi na forum w błąd. Ja lubię
        Panią Maciejczyk ale osoby ją popierające prowadząc nieczystą grę powoduje, że
        chyba ją będę mniej lubiła.
    • michal10016 Re: Jaworski razem z Pobochą 16.11.06, 12:05
      Mnie nurtuje ciągle jedno, dlaczego zwolnienie Jaworskiego odbyło się tak nagle
      i bez protestów ze strony Jaworskiego. Ani Pobocha, ani Jaworski nie chce
      powiedzieć co dokładnie było powodem, tylko ogulnikowo różnica zdać.
      Za różnice zdań nie wylatuje się nagle po trzech altach bez podania przyczyny i
      to jak wywala się najbardziej zaufanego człowieka.
      Coś musi być między Pobochą i Jaworskim, w przeciwnym razie by się tak nie
      zachowywali.
    • miggru Re: Jaworski razem z Pobochą 16.11.06, 15:02
      ale bzdury na tym forum. To już kolejny post o takim samym senisie. Jest to
      totalne zaśmiecanie i spamowanie.

Jaworskiego popierają przecież znani politycy jak Lubawski(prezydent Kielc),
      Barycki (wójt Sitkówki- Nowiny) oraz wój z Morawicy. Poparł go także Donald
      Tusk.
    • haber5 Re: Jaworski razem z Pobochą 16.11.06, 20:57
      to jest dosc prawdopodobne zeby rzadzili sobie we dwoch!
      • juju222 Re: Jaworski razem z Pobochą 16.11.06, 21:16
        Po to aby nie była maciejczykowa a te domysły o układach jaworski pobocha to
        czysty ferment wyssany z palca, propaganda po to aby zdobyć elektorat dla
        maciejczykowej 100 a nawet 200% jestem ciekawy kto się da omamić osobiście nie
        byłem ani za jedną ani za jednym ale zagłosuję na jaworskiego no chyba że
        skończy się sprawa o fałszowanie listy obecności pani maciejczyk to będą nowe wybory
    • ricke Re: Jaworski razem z Pobochą 16.11.06, 21:20
      Jeśli nawet Pobocha w obecnej sytuacji poprze Jaworskiego swoja resztka
      wyborców (co przecież nie byłoby takim złym pomysłem) to i tak komiczne by było
      żeby został w UGiM a tym bardziej jako z-ca, bo prosze nie zapominać, że
      ludziom mogło by sie to bardzo nie spodobać, i o 2 kadencji Jaworski musiałby
      zapomnieć.
    • tutifruti56 Re: Jaworski razem z Pobochą 17.11.06, 00:54
      Ludzie co Wy zrobiliście z tego forum-jedno wielkie targowisko, zachowujecie
      sie jak przekupki, czy demokracja polega na takim szkalowaniu drugich osób?

mam ogromna prosbę do mieszkańca627 niech będzie na tyle odważny i poda żródło
      tych swoich dziennikarskich odkryc,bo to żadna sztuka anonimowo napisac taki
      paszkwil i narobić zamieszania w głowach niezdecydowanych wyborców.Czy
      osobiście rozmawiałeś z p.J i on Ci tak przedstawił tą sytuację?chyba nie tylko
      ja na tym forum jestem ciekawa skąd pochodzą te inf?po drugie-Twoje zachowanie
      może wskazywać że jesteś z obozu p.M i to jest Wasza taktyka na przechylenie
      szali na swoja strone(napisałam Może WSKAZYWAC żeby sie ktos do mnie nie
      przyczepił ze kogos oczerniam).Masz chyba kiepskiego informatora bo znając
      ambicje p.J napewno nie wszedłby w taki układ!!!!!to ambitny i honorowy
      człowiek który wie że pewne sprawy trzeba zakonczyc definitywnie a zwłaszcza
      wspólpracę z panem Pobochą!!!!To hasło rzucone przez mieszkanca 627 to jakies
      brednie wyssane z palca-nie dajcie sie sprowokowac komus kto pisze to anonimowo
      i nie podaje żródeł swoich informacji!!!!!

kolejne brednie to hasło rzucone przez kamillę4-że Jaworski zapomni o wsi-
      gdybyś sobie zadała troche trudu i przeczytała to co J napisał na swojej
      stronie internetowej to byś wiedziała ze pochodzi ze wsi, a człowiek nigdy nie
      zapomina o swoich korzeniach.Wieś jest mu bliska i napewno o niej nie zapomni,
      bo gdyby wygrał te wybory to będzie burmistrzem miasta i gminy a nie tylko
      miasta chęciny.Tylko znowu mi nie pisz że Cie obraziłam ale taka jest
      rzeczywistość, że Wy zwolennicy p.M wymyślacie dziwne hasła wyborcze--szkoda
      tylko że nie swojej kandydatce!Napisz mi czy osobiście rozmawiałaś z J i z jego
      ust padło takie zdanie?jeśli tak to zwracam honor...bo jeśli to jest Twoja
      demagogia to ....szkoda słów
      I po raz kolejny bardzo prosze o podanie mi informacji gdzie moge dokładnie
      zapoznac sie z programem wyborczym pani M.!!!!!!!!!!!!nadal czekam...
      każdy kij ma dwa końce i takie hasła nie podparte żadnymi konkretami mogą
      wymyślec i zwolennicy Jaworskiego,można odbijać piłeczke w tą i z powrotem, ale
      to nie ma najmniejszego sensu bo w ten sposób sami siebie kompromitujemy.
      Jeśli nie wiecie o czym pisac to piszcie o pogodzie i kończmy z ta walka udry
      za udry i tak wygra ten na kogo zagłosuje większość!!Zreszta myśle że każdy już
      wie na kogo zagłosuje i to co tutaj sie wypisuje na tym forum i tak nie wpłynie
      na ich decyzje.
      • michal10016 Re: Jaworski razem z Pobochą 17.11.06, 08:47
        Jaworski był odpowiedzialny za pozyskiwanie środków przez trzy lata i nic nie
        pozyskał. Również miał nadzorować ZGK i dziwnym trafem ZGK tonie w długach,
        komornik siedzi na urzędzie i teraz Jaworski ma być naszym burmistrzem?
        Pogratulować wyboru. Ludzie gdzie wy macie oczy i rozum?
        • miggru Re: Jaworski razem z Pobochą 17.11.06, 13:08
          Kilka projektów Jaworskiego zostało sfinalizowanych a reszte co wiem to
          zablokował pan Pobocha bo jego zdaniem lepiej wziąść kredyt.

• miggru Re: Jaworski razem z Pobochą 17.11.06, 13:09
          Kilka projektów Jaworskiego zostało sfinalizowanych a reszte co wiem to
          zablokował pan Pobocha bo jego zdaniem lepiej wziąść kredyt.

POBOCHA nie może być zastępcą, ponieważ vice musi mieć WYKSZTAŁCENIE WYŻSZE, a
          Pobocha takiego nie posiada.
          • michal10016 Re: Jaworski razem z Pobochą 17.11.06, 14:47
            A burmistrzem to jakoś może. No ciekawe, że burmistrz nie może przejść na
            stanowisko zastępcy.
            Czyli burmistrzem może być a zastępcą już nie. Ciekawe dlaczego Chmiel jakoś
            mógł być zastępcą, choć nie spełnia kryteriów.
            W naszej gminie wszystko może być, nie do pomyślenia było, że Jaworski będzie
            się bratał z Pobochą a tu prosze. Niemożliwe staje się jak najbardziej możliwe.
            • supermenka26 Re: Jaworski razem z Pobochą 17.11.06, 17:02
              michal10016 poczytaj sobie ordynację wyborczą, to będziesz wiedział, dlaczego
              Pobocha nie może być zastępcą.
            • przemekchmiel Re: Jaworski razem z Pobochą 18.11.06, 19:58
              Echh panie waldku...ups panie michale czasami po prostu ręce opadają jak się
              czyta pana posty. Na początku tygodnia nikt inny jak pan pisał że najlepiej by
              było jakby Jaworski rządził przy światłym wsparciu pani Maciejczyk. Jak tylko
              się okazało że za Jaworskiego nie ma co liczyć na posadkę sekretarza to zaczęło
              się obrzucanko błotkiem. A to jakieś science fiction o tym jak to 1,5 roku temu
              Pobocha uknuł spisek z Jaworskim, a to że ten Jaworski to nic nie robił, a to że
              tak naprawdę to wszyscy są be tylko jeden kandydat jest cacy. Co do moich
              kompetencji i wymogów formalnych stanowiska to niech się pan skonsultuje z pana
              kolegą Radnym Baranem, on panu pięknie wydrukuje rozporządzenie Prezesa rady
              Ministrów o wymogach formalnych i zaszeregowaniu pracowników samorządowych. Stoi
              tam jak byk wymóg wyższego wykształcenia oraz przepracowania 2 lat w
              administracji publicznej. Są to wymogi twarde od których wypełnienia nie można
              odstąpić. Oprócz tego jest wymóg 5 - cio letniego stażu pracy od którego
              burmistrz może odstąpić. BTW akurat zarządzenie mnie powołujące było szczegółowo
              badane przez Wojewodę Świętokrzyskiego który nie znalazł żadnych podstaw do jego
              uchylenia. Ale byłbym zapomniał przecież Pobocha zna wszystkich i ma wszystkich
              w garści więc to też pewnie było sterowane. jak tak pana posty czytam to widze
              że jest pan miłośnikiem UKŁADU. UKŁAD jest wszędzie tam gdzie nas nie ma. Zawsze
              jest na co lub kogo zwalić garstkę błotka.
              • michal10016 Re: Jaworski razem z Pobochą 20.11.06, 10:16
                Panie Chmiel skoro już tu Pan jest to niech nam Pan wyjaśni co jest z tymi
                kontami zablokowanymi w urządzie i skąd się wziął ten dług w ZGK.
                Jaka jest wysokość tego długu i od jakiego czasu on istnieje?
                • nadbrygadier Re: Jaworski razem z Pobochą 21.11.06, 16:41
                  Z informacji jakie mam to odług powstał za kadencji pana Wireckiego i jest
                  bardzo duży. Oskarża się Jaworskiego że zwolnił poprzedniego dyrektora ZGK, ale
                  przecież Jaworski miał nadzorować ZGK, a decyzje o zwolnieniu wydał pan Pobocha
                  i osobiście podpisał pismo i nakazła wręczyć to pismo Jaworskiemu. Jeżeli ma
                  się nadzorować jakiś urząd ale nie można wydawać żadnych decyzji personalnych
                  to pan Jaworski był w patowej sytuacji. Oskarża się go że to przez niego
                  przyszedł pan Wirecki ale przecież decyzje o przyjęciu wydał pan Pobocha, a nie
                  pan Jaworski.

Chyba to nie tak powinno wyglądać
                • przemekchmiel Re: Jaworski razem z Pobochą 22.11.06, 09:43
                  Rozmawiałem wczoraj telefonicznie z Panem Waldemarem Jachem. Stanowczo odciął
                  się on od postów osoby o nicku michal10016. W związku z tym uznaje że
                  michał10016 to nie Pan Waldek.
                  • michal10016 Re: Jaworski razem z Pobochą 22.11.06, 11:39
                    Panie chmiel śledztwo Pan prowadzi? A jak już mnie Pan znajdzie to mam się
                    zacząć bać?
                    o co panu chodzi?
                    Nawet jak pan zostanie zastępcą pana Jaworskiego to jakoś się będę musiał z tym
                    pogodzić i mieć nadzieję, że będziecie dobrze rządzili gminą.
                    a jak nie ma Pan nic wspólnego z panem Jaworskim to o co chodzi, po co to
                    śledztwo?
                    Co Pan chce zrobić jak nuż mnie Pan złapie?
                  • lumpior Re: Jaworski razem z Pobochą 22.11.06, 14:02
                    Panie Chmiel czy pan w imie wlasnego honoru,powagi stanowiska za publiczne
                    pieniadze-ZLOZYL DYMISJE???.Pan inwigiluje obywateli ,kto bedzie
                    nastepny?.Tortury,banicja,zamkowe lochy,JA wam pokarze,co ,komu,ile jeszcze?.
                    Michal nie znam cie,gratuluje postawy,oceny,mamy o co walczyc,wiemy z kim .
                    • matrix061 Re: Jaworski razem z Pobochą 22.11.06, 17:36
                      Panowie dość śmieszne pogaduszki prowadzicie. Michaś nie masz się czego obawiać
                      Chmiel Cie napweno nie znajdzie. A lumpior to wszystko wziął jeszcze na
                      poważnie i wymusza nia Chmielu dymisje.
                      Ludzie zastanówcie się troche, nie widziecie że panu Chmielowi już za dużo
                      czasu nie zostało końca kadencji, ale jeszcze próbuje troche zamieszać albo
                      żarty sobie robi.
                      Tylko nie mówcie że tego nie zauważyliście.
                      • lumpior Re: Jaworski razem z Pobochą 24.11.06, 10:13
                        -Matrix - Zauwazam co robi urzednik samorzadowy ,a nie ob.Chmiel,piszacy o
                        ukladach ,tworzac go samemu.To ingerencja w zycje prywatne kilku ludzi.Metoda
                        panstwa totalitarnogo,zastraszanie i to osobiscie .Dymisja za metody,motywy-
                        osobista, lub administracyina.Czas ,bez znaczenia,to samodyskwalifikacja.
              • checiny44 Re: Jaworski razem z Pobochą 22.11.06, 12:02
                Strasznie mi się nie podoba że pan tak oficjalnie wypowiada się na tym forum !
                Wygłasza swoje poglądy. Prosze pana jest pan osobą publiczną!! Wstrzymać emocje
                "światła pomoc pani Maciejczyk" przecież wy razem pracujecie! Zdaje sobie sprawe
                że pan nie potrafi wyrażać szacunku nawet przez zwykłe zwyczajowe, "dzien dobry"!!!
                Nigdy pana nie lubiłam ale teraz utwierdziłam się w tym przekonaniu!
    • m_gr_przemek Re: Jaworski razem z Pobochą 18.11.06, 19:08
      Co z tego, że Pobocha popiera Pana Jaworskiego, może zrozumiał że zrobił mu
      krzywdę i też nie widzi lepszego kandydata na Burmistrza. Roberta popiera wielu
      mądrych, wpływowych i dobrych ludzi, między innymi tak uczciwy i zasłużony dla
      naszej gminy człowiek jak Pan Kołkiewicz, który bezinteresownie wspomaga Roberta
      w swych wyborczych poczynaniach. Robi to jak zawsze dla dobra gminy bo wie, że
      Robert jest najlepszym kandydatem na burmistrza. Więc nie czepiajcie się i nie
      szukajcie sensacji bo nie ma w tym nic złego.
      • juju222 Re: Jaworski razem z Pobochą 18.11.06, 21:14
        Czy wszyscy robią to bezinteresownie to się okaże niebawem zapewne wciągu 2 lat
        wtedy będzie o czym pisać
      • mgr_przemek Re: Jaworski razem z Pobochą 19.11.06, 01:08
        Ciekawe kim jest "m_gr_przemek" ???

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka