Dodaj do ulubionych

Apel do Pani Grażyny Maiejczyk!

18.11.06, 09:49
Chciałbym do Pani zaapelować, jako do kandydata na burmistrza, aby Pani
zareagowała i poprosiła osoby Panią popierające, by zaprzestały tak
niekonwencjonalnej formy agitacji. To co od czwartku się dzieje przechodzi
wszelkie normy. Również prawne (ma rację kielceadminka w swoim poście, że
pomówienia w internecie są karalne i sprawcy są możliwi do ustalenia -
podstawa prawna:

Kodeks Karny, Rozdział XXVII - Przestępstwa przeciwko czci i nietykalności
cielesnej (wyciąg)
Art. 212. § 1. Kto pomawia inną osobę, grupę osób, instytucję, osobę prawną
lub jednostkę organizacyjną nie mającą osobowości prawnej o takie postępowanie
lub właściwości, które mogą poniżyć ją w opinii publicznej lub narazić na
utratę zaufania potrzebnego dla danego stanowiska, zawodu lub rodzaju
działalności, podlega grzywnie, karze ograniczenia albo pozbawienia wolności
do roku.

Dlatego też proszę Panią, jako osobę znającą temat, o taki apel. To nikomu
dobrze nie służy. Prowadzi to tylko do nienawiści i tworzy podziały.
Wiem, że czyta Pani forum i na nim odpowiada. Dlatego proszę o odpowiedź.

Ja również, jako Pełnomocnik wyborczy komitetu, apeluję do wszystkich osób
popierających Roberta Jaworskiego, o roztropne wypowiedzi i trzymanie się
faktów, zaniechanie demagogii.

Pozdrawiam
Paweł Brola
Obserwuj wątek
    • pawbrola Re: Apel do Pani Grażyny Maiejczyk! 18.11.06, 09:51
      przepraszam, w temacie oczywiście miało być MACIEJCZYK - zjadło mi literkę.
      • juju222 Re: Apel do Pani Grażyny Maiejczyk! 18.11.06, 13:24
        Proszę pana a może by tak którś z kandydató lub każdy z nich poprostu
        zdementował wszystkie te pogłoski o różnych koalicjach spotkaniach obiecankach o
        tym wszystkim co wszyscy piszą może by się wtedy wszystko urwało a jeżeli nikt
        nie demontuje pogłosek to coś w tym jest. Jednocześnie jeżeli w tych pogłoskach
        jest część prawdy a teraz kandydaci się tego wyprą to oczywiste że mogą stracić
        elektorat i może dlatego lepiej jest prosić o ciszę niż się być może do czegoś
        przyznać
        z poważaniem
        • miggru Re: Apel do Pani Grażyny Maiejczyk! 18.11.06, 14:50
          Poprostu Robert Jaworski opiera się na faktach, a nie jak Grażyna Maciejczyk na
          pomówieniach, domysłach i wszędzie obecnej plotce.

Ten apel Pawle raczej nic nie da bo tonący brzytwy się chwyta, a te zagrywki
          poniżej pasa to pani ma doskonale opanowane bo to stary komuch.
          • michal10016 Re: Apel do Pani Grażyny Maiejczyk! 20.11.06, 09:21
            Szanowny Panie Brola i czemu Pan odrazu straszy ludzi, czemu nie odpowiadacie
            na te jak Pan nazwał pomówienia.
            Ludzie się boją, że znowu będzię rządziła stara władza i skąś to wszystko się
            bierze, że takie a nie inne wypowiedzi są w internecie.
            Czemu zwolnienie Pana Jaworskiego nadal jest owiane tajemnicą, czemu nie
            napiszecie za co Pan Jaworski został tak nagle bez uprzedzenia zwolniony?
            (tylko nie piszcie, że różnica zdań bo za to z dnia na dzień się nie zwalnia).
            Niech Pan Panie Brola, odpowie ludziom, czy było spotkanie pańskich ludzi z
            ludźmi z PSL w Magnolji i w domu Pana Kosteckiego?
            Czy Pan Pobocha darzy poparciem Pana Jaworskiego?
            No i kto zostanie zastępcą burmistrza jak Pan Jaworski wygra?
            Panie Brola wystarczy rzeczowo odpowiedzieć na te pytania bo jest taka potrzeba
            społeczna a nie straszyć, że za pomówienia jest artykół taki i taki.
            Ludzie na was liczą to wyjdżcie do tych ludzi wyjaśnijcie pewne sprawy bez
            zastraszania.
            Pozdrawiam
            Michał
            • mieszkaniecch Re: Apel do Pani Grażyny Maiejczyk! 20.11.06, 09:57
              No właśnie. Tyle już zostało postawionych pytań panu Jaworskiemu a on ciągle
              milczy. NIe odpowoiedział nawet na podstawowe pytanie dlaczego został zwolniony
              z funkcji wice burmistrza. Pewnie liczy że jak wygra to można go będzie cmoknąć.
              Najgorsze jest jednak to, że i tak będę musiał na niego zagłosować. Kandydatów
              na urząd mamy tak lichych, że trzeba wybrać mniejsze zło.
              Tylko czy tak ma wyglądać nasza przyszłość? Czy nasz wybór ma ograniczać się
              pomiędzy despotką a niezdecydowanym zamotańcem?
              • agamiku Re: Apel do Pani Grażyny Maiejczyk! 20.11.06, 11:26
                jeśli jestescie tacy ciekawi tych wszystkich wiadomosci to trzeba było wczoraj
                ruszyc swoje szlachetne ... i isc na spotkanie w goku i zadac te pytania na
                forum mieszkanców!wyjasnił wczoraj te kwestie wiec przestancie sie czepiac...
                poza tym znajac wasza mentalność to i tak czegos byscie sie doczepili - szkoda
                czasu na polemike z wami!
                te wasze wypowiedzi sa śmieszne nie kompromitujcie sie
                • michal10016 Re: Apel do Pani Grażyny Maiejczyk! 20.11.06, 12:04
                  agamiku to oświeć nasze umysły bo niestety nie każdy mógł być wczoraj na
                  spotkaniu z Jaworskim.
                  Co widzisz złego w tym by Pan Jaworski odpowiedział konkretnie na postawione
                  pytania na forum?
                  Przecież to nie zajmie nawet 5 minut.
                  • nadbrygadier Re: Apel do Pani Grażyny Maiejczyk! 21.11.06, 17:12
                    niektórym nie chce się iść na spotkanie z Jaworskim bo tam zadając pytanie
                    przestają być anonimowi
    • mieszkaniec111 Re: Apel do Pani Grażyny Maiejczyk! 23.11.06, 23:24
      Maciejczyk
      • michal10016 Re: Apel do Pani Grażyny Maiejczyk! 24.11.06, 08:57
        Szanowny panie Brola, zadałem Panu pytania jako szefowi sztabu wyborczego Pana
        Jaworskiego i pewnie nigdy nie usłysze odpowiedzi. Czas na czytanie tego
        wszystkiego i zabranie głosu Pan ma a na odpowiedzi na pytania już nie
        starczyło. Szkoda, że nie macie odwagi się określić na forum. Wyborcy powinni
        znać kandydata na burmistrza a nie się tylko domyślać.
        Jedynym dla mnie sensownym wytłumaczeniem, jest to, że w przypadku gdybyście
        szczerze odpowiedzieli na te pytania to stracilibyście poparcie wyborców, to
        lepiej siedzieć cicho i liczyć na szczęście.

• pawbrola Re: Apel do Pani Grażyny Maiejczyk! 24.11.06, 09:55
          Witam,
          Co do odpowiedzi na Pana anonimowego Michała10016 zapytania:

1. Dlaczego Pan Jaworski przestał pracować w urzędzie - wyjaśniałem tą kwestię
          w innym wątku. Jeżeli tak bardzo chce Pan usłyszeć więcej wyjaśniej w tej
          kwestii, to proszę o pofatygowanie się na spotkanie (np. dziś o 18 w Wolicy) i
          porozmawianie na ten temat twarzą w twarz. Mogę zapewnić, że odejście z urzędu
          nie było związane z żadnym przestępstwem, łapówkarstwem, zaniedbaniem itp. itd.
          Jeżeli Pan nie wierzy w różnicę zdań między szefem i jego zastępcą, to jak mam
          Pana do tego przekonać? Jakikolwiek argument nie zostałby przedstawiony, to i
          tak Pan będzie miał swoje zdanie i głosił, że to przecież nieprawda... Dlatego
          zapraszam, skoro jest Pan tak niezmiernie tym zainteresowany, żeby pokazał Pan
          trochę cywilnej odwagi i przyszedł porozmawiać, a może uda się Pana przekonać...

2. Żadnego spotkania w Magnolii nie było, ani w domu Pana Kosteckiego, ani z
          Panem Kosteckim - to są insynuacje, których szkoda nawet komentować, a Pan
          stosuje zasadę, że plotka często powtarzana staje się faktem (oczywiście
          iluzorycznym). Vide - plotka odnośnie rzekomego zastępstwa Pana Pobochy po
          zwycięstwie Pana Roberta...

3. To czy Pan Pobocha darzy poparciem Pana Jaworskiego, to proszę pytać o to
          burmistrza - może Panu odpowie. Mogę tylko zapewnić, że nie było rozmowy na ten
          temat z Panem Pobochą, ani tym bardziej spotkania. To, czy ktoś kogoś darzy
          poparciem czy nie, to jest jego indywidualna sprawa. A tym bardziej nie można
          kogoś za przekonania obrażać. Pan ma swoje stanowisko i ja to szanuję. Wyznaję
          zasadę, że "mogę nie zgadzać się z Twoim zdaniem i przekonaniami, ale będę
          walczył do upadłego, abyś mógł je głosić". Nie staram się na siłę przekonać, że
          źle Pan robi, bo jedyny słuszny wybór to... Takie działania nie mają sensu.

3. Zastępca burmistrza nie jest jeszcze wybrany, tak jak sam burmistrz...
          Proszę poczekać do poniedziałku, wtedy wyjaśni się zasadnicza kwestia, a
          wszystkie kolejne będą jej następstwem...

Proszę się nie dziwić, że to forum nie jest najlepszym miejscem na dyskusję, bo
          wystarczyło widzieć co się działo w zeszłym tygodniu (a propos dziękuję
          administratorom o mozolne starania, żeby stało się ono bardziej cywilizowane -
          wiele wątków z bezpodstawnymi atakami na kandydatów zostało usunięte). Jestem
          zwolennikiem internetu i sam jestem internautą (do tego stopnia, że chciałbym,
          jak w niektórych stanach w USA, oddawać swój głos w wyborach), ale jeszcze
          niestety nie jest do końca właściwie u nas wykorzystywany.
          Proszę zauważyć, że choć trochę starałem się wyjaśniać pewne kwestie, a Pan
          Robert, zresztą jak jego kontrkandydatka, nie zabierali za bardzo głosu na
          forum. Ale choć pewne pytania skierowane w naszą stronę nie pozostały bez
          odpowiedzi...

Mimo, że jest Pan anonimowy pozdrawiam
          Paweł Brola
          • michal10016 Re: Apel do Pani Grażyny Maiejczyk! 24.11.06, 11:40
            Bardzo dziękuję za odpowiedź na te zebrane z forum pytania. O to mi właśnie
            chodziło byście się określili wobec wyborców.
            Zachował się Pan jak na szefa sztabu wyborczego przytało.
            Nie mam więcej pytań i nie mam zamiaru polemizować z Pańskimi wypowiedziami,
            uznaje to za prawdę.
            Mogę życzyć tylko sukcesu i mieć nadzieję, że w przypadku gdy pan Jaworski
            wygra wybory okaże się dobrym burmistrzem nas wszystkich i będzie potrafił
            łączyć ludzi.
            Pozdrawiam serdecznie
            Michał
            • checiny44 Re: Apel do Pani Grażyny Maiejczyk! 24.11.06, 14:39
              Zaczynam czuć sympatię do pana Broli
              • juju222 Re: Apel do Pani Grażyny Maiejczyk! 24.11.06, 18:32
                Właśnie skonczyło się spotkanie z kandydatem na burmistrza Panią Maciejczyk
                szkoda że było tak mało wyborców na spotkaniu. odniosłem wrażenie iż pani
                Maciejczyk nie zna swojego programu bo każdy znając swój program powinien
                własnymi słowami przedstawić najwazniejsze tematy a nie czytać z kartki
                wyglądało to tak jakby ktoś inny to napisał a pani przeczytała myląc się co
                chwilkę.
                Już wiadomo że spotkanie Maciejczykowa - Chabik napewno się odbyło ponieważ pani
                jak stwierdziła chciała by współpracować z panem Chabikiem
                jednak nie bardzo rozumię pana Chabika w co grał przed pierwszą turą zapewne
                jeżeli część wyborców wiedziała by że się teraz można tak powiedzieć sprzeda
                pani Maciejczykowej oddała by głos na kogoś innego w ten sposób straci zaufanie
                wśród wyborców i mieszkańców Chęcin
                Z pozdrowieniami
                • kamillla4 Re: Apel do Pani Grażyny Maiejczyk! 24.11.06, 21:00
                  Lepiej Chabikowi a nie ......
    • starszy56 Re: Apel do Pani Grażyny Maiejczyk! 24.11.06, 22:10
      Dłuższy czas jestem czytelnikiem forum i z racji swojego wieku nie miałem
      zamiaru w nim uczestniczyć,ale!(czytając post juju 222)czyżby w naszym grodzie
      królewskim szykowała się postkomunistyczna koalicja SLD-czemu Państwo o tym
      oficjalnie nie mówicie.Chciałbym wiedzieć kiedy do tego grodu zawita
      reformacja,kiedy zaczniemy stawiać na ludzi młodych, wykształconych już w
      demokratycznej Polsce,posiadajacych młodzieńczą werwę na wyciągnięcie Chęcin z
      tego dołu niegospodarności i stołkowych układów.Może Państwo odpowiedzą mi
      co robili po roku 1981, kiedy to cały kraj strajkował(ja również ) przeciw
      komunistycznej władzy?.Trzeba być sprytnym oportunistą,zeby tak jak Pani,pomimo
      zmieniającej się władzy,17 lat utrzymać się na tym samym stołku? A może
      pytanie:"dlaczego Pan Robert Jaworski został zwolniony?",powinno być skierowane
      do Pani.
      • juju222 Re: Apel do Pani Grażyny Maiejczyk! 27.11.06, 11:46
        Pani Maciejczyk czas się już skończył teraz trzeba posprzątać nawet nie wiem czy
        pani już znikneła z dachu 17 lat to wystarczająco a pani myślała że można
        wszystko kupić jestem teraz ciekawy tych obietnic w bolminie
        • malgorzatka38 Re: Apel do Pani Grażyny Maiejczyk! 27.11.06, 12:40
          Ha ha obietnice nieaktualne. Gdyby wybory były wygrane na obietnicach by się
          pewnie skończyło.
          • kamillla4 Re: Apel do Pani Grażyny Maiejczyk! 27.11.06, 12:59
            Może byście dali kobiecie spokój przegrała , powinniście fetowac a nie
            roztrząsać, przecież wygrał wasz kandydat ale wy nie możecie odpuścić. Gdyby
            wygrała ona napewno nie roztrząsałabym jak to się stało że niby nie Brola niby
            ludzi na stanowiska nie ma a są. Brola zastępcą Jaworskiego ciekawe gdzie
            dorobił się stażu pracy w samorządzie
            • agamiku Re: Apel do Pani Grażyny Maiejczyk! 27.11.06, 13:05
              a co kamillo już rozmawiałaś z Jaworskim i powiedział Ci kto będzie zastępcą?
              bo z tego co mi wiadomo jeszcze na ten temat sie nie wypowiadał...ale Ty jak
              zwykle najlepiej poinformowana...
              wydaje mi sie ze przez te komentarze ludzie chca pokazać że tylko uczciwą walką
              mozna wygrac, na nic sie zdały niektóre wybiegi...
              • kamillla4 Re: Apel do Pani Grażyny Maiejczyk! 27.11.06, 13:21
                Nie nie rozmawiałam bezpośrednio z nim ale wiem tak mówią ludzie z jego komitetu
                wyborczego wierz mi. Z resztą porozmawiamy za parę dni okarze się kto tu jest
                poinformowany. Nie jest w porządku jak ktoś napisze źle o waszym Robercie , ale
                my to powinniśmy ze stoickim spokojem przyjmować obelgi kierowane do przegranej
                już pani Grażyny czy tak nie jest agamiku. Jakie wybiegi? Co nieuczciwego ona
                zrobiła? Dałabyś jej już spokój.Przecież macie to co chcieliście. Tak jak wy
                macie prawo bronić Roberta tak ja będę bronić Grażyny.I pisałam ci już ze nie
                chcę prowadzić wojny . Pozdrawiam. Dawno nic nie pisałaś
                • agamiku Re: Apel do Pani Grażyny Maiejczyk! 27.11.06, 13:27
                  przeciez ja nic takiego nie robię, wynik już mamy i obie "strony" powinny je
                  uszanowac, ja Ci tylko napisałam co moze wpływać na takie komentarze...co do
                  stanowiska vice-poczekajmy aż na ten temat wypowie sie sam zainteresowany, być
                  moze bedzie chciał na tym stanowisku widziec Pawła-myślę że nie byłby to zły
                  wybór, a wręcz przeciwnie...szkoda ze na nowo zaczyna sie taka pusta dyskusja i
                  insynucje-trochę cierpliwosci ,poczekajmy
                  no fakt nie pisałam bo jakoś nie miałam ochoty wchodzic na nowo w walkę na
                  słowa ale uważnie śledziłam
                  a tak na marginesie - mimo wszystko zycze jak najlepiej p.Maciejczyk
                  może czas juz skonczyc te czcze dyskusje co było a popatrzec na to co będzie
                  też pozdrawiam
                  • kamillla4 Re: Apel do Pani Grażyny Maiejczyk! 27.11.06, 13:46
                    Autentycznie wczoraj o tym się dowiedziałam ale to nic, ja pawła nie znam, więc
                    narazie się nie wypowiadam. CZytam dalej . Czekamy Pa
                    • juju222 Re: Apel do Pani Grażyny Maiejczyk! 27.11.06, 18:31
                      Dziewczyny dajcie już spokój praktycznie wszyscy kandydaci byli zgnojeni w tej
                      kampani wyborczej. Ja obawiam się jednego i jestem ciekawy czy pan Jaworski
                      będzie teraz manipulowany sponsorami kampani i czy nie bedzie musiał robić pod
                      ich dyktando i jestem ciekaw ile osób walczyło tylko o to aby załatwić swoje
                      interesy ale to czas pokaże i zobaczymy czy pogłoski coś za coś będą
                      zrealizowane a to jest nie fer
                      • checiny44 Re: Apel do Pani Grażyny Maiejczyk! 27.11.06, 19:07
                        Czy ktoś może mi wytłumaczyś sposób finansowania kampanii. nie bardzo sie na tym
                        znam. Dziękuję . Może zechce pan Brola. Albo wskaże gdzie szukać> Dziękuję z góry

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka