Dodaj do ulubionych

Strategia Kielc tylko dla urzędników?

IP: 82.139.11.* 20.12.06, 00:05
A co ty się załamywać panie dyrektorze , wystarczy prześledzić wpisy na tym
forum za ostatnie cztery lata i okarze się że władze miasta mają w dupie
opinię publiczną !!!!!!!!!!!!!!!!!!
Obserwuj wątek
    • Gość: ? Strategia Kielc tylko dla urzędników? IP: 82.139.11.* 20.12.06, 00:05
      !
    • Gość: Gosć Strategia Kielc tylko dla urzędników? IP: *.aster.pl 20.12.06, 00:08
      A cóż sie dziwić Ta wasza strategia to wodolejstwo, żadnych konkretów, ten
      dokument jast tak naprawde o niczym, wiec jak miał wzbudzić czyjekolwiek
      zainteresowanie????
      • Gość: rys Re: Strategia Kielc tylko dla urzędników? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.12.06, 23:01
        i ja się z tobą w 100 % zgadzam , miałem się do startegii odnieść ale
        stweirdziłem ,że nie ma sensu , ta startegia jest po prostu przepraszam za
        wyr "do dupy" , równie dobrze można skreślić z niej słowa Kielce i wpisać np:
        Radom i też będzie pasować , jest w niej kupa bzdur , stereotypów i nie
        znajomości realiów tego miasta ... po prostu żenada
    • Gość: gosc Strategia Kielc tylko dla urzędników? IP: *.aster.pl 20.12.06, 00:24
      " Naszym zdaniem najpierw powinna zostać przygotowana koncepcja
      zagospodarowania przestrzennego miasta, wyznaczenie terenów pod inwestycje,
      małych stref gospodarczych, stworzenie warunków przyjaznych przedsiębiorczości.
      To zachęciłoby do inwestowania w Kielcach" - TO JEST WAŻNE a nie wasze
      wodolejstwo!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
      • Gość: gollum Re: Strategia Kielc tylko dla urzędników? IP: 212.160.172.* 20.12.06, 09:02
        najbardziej spodobal mi sie ten fragment: ""Strategię rozwoju miasta na lata
        2007-2020" opracowała warszawska firma konsultingowa. Dokument jest niezbędny
        przy ubieganiu się o środki unijne. Jej autorzy kreśli przyszłość Kielc jako
        [...], ośrodka sportowego ([...], wyciągów narciarskich [..])"
        a na portalu gazety w dziale "Narty"
        (narty.gazeta.pl/narty/0,76026.html) ani sladu po kieleckich
        wyciagach !!!
        widze ze brak zainteresownia szerszym rozpropagowaniem tego zarowno wsrod
        wlascicieli stokow jak i wladz Kielc...
        w ten sposob to moga sobie tworzyc strategie do usranej smierci ...
        kolejny papierowy "sukces" ...
        • Gość: mercik Re: Strategia Kielc tylko dla urzędników? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.12.06, 09:39
          Po com uczone głowy do Strategii - prezydent wie i tylko on potrafi taką
          strategię wypracować, a jak ma kłopoty to koledzy pomogą i strategia będzie. W
          sprawie lotniska dwukrotnie odmówił spotkania się ze Stowarzyszeniem Lotnisko
          Kielce a problemy dyskysyjne rozstrzygnął J. Nowak, uznając, co stało się
          jądrem strategii, że Masłowa nie mozna rozwijać z przyczyn społecznych - bo sam
          J. Nowak ma tam zamiar budować się i po co mu samoloty.I jakom prezes Masłowa
          działał na jego szkodę i nadal działa szukając nowych terenów pod nowe lotnisko
          itd.Po co tu uczona głowa i środowisko naukowe Kielc - skoro inne ważne ale
          mierne głowy z korzyścia dla ,, miasta" wszystko rozstrzygnęły a żaden kielecki
          uczony pod tym podpisa ć sie nie chce.Firma warszawska jak jej zapłacą to
          wszystko zrobi. To nazywa się współpracą nauki z samorządnościa w wyścigu po
          środki UE.
        • Gość: bumcyk Re: Strategia Kielc tylko dla urzędników? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.12.06, 00:50
          I dlatego najważniejsza interpelacja naszego senatora z PiSu dotyczy sportów
          narciarskich!
          Jak więc można mówić, że środowiska naukowe nie brały udziału w dyskusji?
          To potwarz!
      • Gość: rys Re: Strategia Kielc tylko dla urzędników? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.12.06, 23:07
        O TAK OD KONC PLANU POWINNO SIĘ ZACZĄĆ TO JEST PODSTAWA A TEGO NIE
        MAAAA !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! JA TYCH
        AUTORÓW PSEUDOLIDERÓW PROPONUJE JUŻ WIĘCEJ NIE WPUŚCIĆ DO MIASTA
    • Gość: Basia Strategia Kielc tylko dla urzędników? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.12.06, 09:39
      Bo Urzedasy nic nie robią naprawdę miałem staż przez 10 miesięcy i wiem coś o
      tym wysługują sie stażystami pakuja ich w zadania ktore oni powinni wykonywac
      obiecuja prace a potem jak sie zbliza koniec to jest tak cichutko nikt nie
      pamieta o swietlanych wizjach roztaczanych przed stazystom. Malo tego
      zatrudniaja ludzi na tak zwany wolontariat czyli osoba pracuje miesiac dwa za
      free a wspanialy dyrektor wydzialu obiecuje po tym okresie prace nie mowiac o
      konkursach ktore sa nimi tylko z nazwy i stanowiskach tworzonych dla kumpli i
      kumpelek po ostatnich wyborach urzad sie rozrosl i to niezle oj naprawde
      wrocilem tutaj po dluzszym czasie i nic a nic sie nie zmienilo zagranica liczy
      sie to co czlowiek pokaze pierwszego dnia czlowiek ma tzw. trening jest dobry to
      otrzymuje prace tutaj mozna sobie flaki wyprowac i nic z tego nie masz maamy
      tatusia cioci babci nic z tego przykre jest to naprawde ze nie decyduja
      kwalfikacje zangazowanie w to co sie wykonuje tylka plecy tak bylo tak jest i
      niewidze szans aby tak nie bylo nadal
    • Gość: babetka Dyspozycyjny propagandzista PZPR IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.12.06, 09:49
      Rysio Biskup bardzo mnie rozczulił.

Rysio twierdzi:

"że środowisko naukowe Kielc robi bardzo wiele dla rozwoju miasta. - Miasto jest
      dla nas strategicznym partnerem w staraniach o utworzenie ośrodka
      uniwersyteckiego, inwestowanie w infrastrukturę akademii i nasze wnioski,
      opinie, sugestie są na bieżąco przekazywane. W oparciu o nie powstawała także
      strategia i dlatego kieleccy naukowcy nie zabierali głosu na forum".

To jest tak totalna brednia, że chyba sobie Rysio przypomniał swoje najlepsze
      czasy w służbie PZPR.

Ja stwierdzę tylko tyle - "naukowcy" z Akademii Świętokrzyskiej są podobni do
      tej "strategii" - i jedno i drugie jest do dupy.
      • Gość: babetka Rysiu Biskupie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.12.06, 10:06
        Uniwersytet nie jest pochodną „inwestowania w infrastrukturę akademii”.

Gdyby ci „naukowcy” z Akademii Świętokrzyskiej zajęli się pracą naukową zamiast
        „inwestowaniem w infrastrukturę” to może AŚ uzyskałaby te marne uprawnienia do
        doktoryzowania na nic niewartych kierunkach.

Ale ci „naukowcy” to są po prostu miernoty i nawet, jak Akademia Świętokrzyska
        stanie się tym uniwersytetem, to będą to tylko miernoty uniwersyteckie.

A ten „uniwersytet” nie będzie miał nic wspólnego z rozwojem regionu. Bo o
        uniwersytecie, jako priorytecie w rozwoju regionu mówią osoby, które są
        intelektualnym zerem.

A Ty Rysiu Biskupie zerem z pewnością nie jesteś, Ty pozostaniesz PZPR-owskim
        propagandzistą.
        • Gość: marek Re: Rysiu Biskupie IP: *.134.219.81.static.kielce.msk.pl 20.12.06, 17:52
          Pani mnie obraża, poziom tych Pani postów to istny magiel na poziomie
          bolszewickiej propagandy miernoto Babetko
    • Gość: kielczanin Strategia Kielc tylko dla urzędników? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.12.06, 10:30
      Gdyby władzom miasta zależało na opiniach, zadbałyby o publiczne dyskusje, o
      publoikacje w prasie itp. To sie nazywa kampania promocyjna. A ja - choć w
      miarę uważnie czytam GW - nic o tyej dyskusji nie słyszałem. A wybór kierunków
      strategii (wiem o niej tyle co dziś napisała GW)? No cóż, autorzy napisali
      zgodnie ze zleceniem. Ośrodek sportowy? Stadion jest doskonały, ale w wymiarze
      krajowym; równie nowoczesne ale większe(!!!) będa wkrótce w Poznaniu, Gdańsku,
      Wrocłwiu i to te miasta mają szansę na rozgrywki grupowe w ramach Mistrzostw
      Europy. Wyciągi narciarskie mają charakter rekreacyjny (orczyki!) a
      przepustowośc stoków już dziś jest zbyt mała tylko na potrzeby miasta. Itd.
    • Gość: xxx Re: Strategia Kielc tylko dla urzędników? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.12.06, 13:18
      nie tylko opinie publiczna ale sama strategie również... :)
      • Gość: sryś Re: Strategia Kielc -głupia babetka IP: *.pu.kielce.pl 20.12.06, 14:57
        Chyba od SLD oczekuje propozycji. ale powstało na Akademii i w innych
        uczelniach kieleckich prac magisterskich i doktorskich dotyczących regionu
        świetokrzyskiego i miasta Kie4lc. I co z tego, skoro urzędnicy bsą tak
        mądrzy,że nie muszą czytać bo i po co. W tym roku przymajniej mam satysfakcję,
        że wielu wójtów zmądrzało i kieruje swoje mieszkanki do pisania różnych prac
        dyplomowych o problematyce gminnej a później oferuje im pracę w urzędzie
        gminnym.To nowe trendy jest na czasie, ponieważ cała nasza administracja w
        regionie nuie ma ludzi, którzy potrafiliby rozwiązywać problemy związane z
        absorcją środków UE.A Babetka jest głupia i niech taka pozostanie.Jej stosunek
        do SLD wygląda tak , jak wczsie wojny wkarczali Rosjanie i babcia mówqiła, że
        mi3eli gwołcić i nie gwołcą.Chyba tego Babetka zre\e strony tzw. lwewicy
        oczekuje.
    • Gość: Ela Strategia Kielc tylko dla urzędników? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.12.06, 15:53
      Strategię napisała firma konsultingowa z Warszawy. Z Kielc - miasta, które
      stawia na rozwój szkolnictwa wyższego i w którym tyle środowisk walczy aby
      miasto mogło się rozwijać, nie miał kto napisać? A może nikomu nie złożono
      nawet takiej propozycji? Żenujące.
      • Gość: zx Re: Strategia Kielc tylko dla urzędników? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.12.06, 18:20
        Czasami warto, żeby zobaczyć się z zewnątrz.

Strategia nie jest dla urzędników, co ordynarnie sugeruje tytuł, a forumowe
        lewactwo natychmiast go podchwytuje i dalej pluć na wszystkich, "bo w gazecie
        tak pisze".

Strategia jest dla wszystkich, ale trzeba ruszyć dupsko, może się kogoś o coś
        zapytać, albo nawet zadzwonić i popatrzeć na rysunki - z tego towarzysze chyba
        nigdy nie wyrosną.

Wiedza o tym jak się będzie rozwijało miasto jest prawem i tylko prawem, z
        którego trzeba umieć skorzystać, a nie stękać, że ja chciałem coś powiedzieć,
        ale w gazecie nie pisało, czy można. Najlepiej o tym świadczą wpisy frustratów,
        którzy , sądząc po poziomie argumentacji, są na poziomie gimnazjum.

Coś was w tej partii źle szkolą, popierdółki.
      • Gość: gregor Re: Strategia to ściema IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.12.06, 18:27
        Grupa entuzjastów lotnictwa cywilnego konsultująć się z fachowcami z branży
        lotniczej przygotowała Raport o możliwościach modernizacji lotniska w MASŁOWIE
        jeszcze w październiku 2005 r.Pan Prezydent miejscowych wolunatriuszy to ma w
        dupie. woli szukać na zewnątrz , bo ci, napiszą mu to, czego on oczekuje.
        Dwukrotnie oficjalnie na zaproszenie pisemnie odpowiedział, że to go nie
        interesuje. ponieważ wychodzi ze Spółki Lotnisko Kielce.To chyba jedyny
        przypadek w Europie, aby prerzydent regionalnego miasta w UE W TEN SPOSÓB SIĘ
        ZACHOEWAŁ i choćby czasowo nie umiał wykorzystać potencjału lotyniska
        podkieleckiego..Ale jakie zachowanie, taki i prezydent i dalej takie same i
        strategie.Co czwarty dorosły mieszkaniec Kielc ma wyższe wykształcenier.mamy
        dwie uczelnie wyższe , w których nie brakuje potencjału, aby go wykorzystać dla
        dobra miasta. Ale nasz prezydent/ z małej litery z prememdytacją/ ma nas
        wszystkich w dupie;
        • Gość: zx Re: Strategia to ściema IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.12.06, 18:40
          trudno nie mieć w tymże miejscu "entuzjastów", którzy maja problemy z
          formułowaniem myśli, naciskaniem klawiszy (to takie plastikowe przyciski na
          klawiaturze z literkami; mogą być czarne albo białe) i czymś, co się nazywa
          dobre wychowanie.
    • Gość: Marek Makulatura za grube pieniadze ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.12.06, 22:10
      To nie jest strategia,to tylko raport i wykonany na specjalne zamówienie z
      przeznaczeniem dla uzasadnienia wydawania pieniedzy na Obice !Mimo takiej
      intencji, chłopcy z tej firmy spłodzili knota, brednie i nieprawdziwe
      wiadomości, które nie zaspokajają nawet zamawiajacego ! Jak mozna pisac i
      mieć pretensje do kielczan ,że nie dyskutuwali o strategi rozwoju miasta, jesli
      temat dziadowskiego opracowania brzmi: "Oddzialywanie regionalnego portu
      lotniczego Kielc na gospodarkę miasta i regionu Świetokrzyskiego" To ma byc
      strategia, zrobiona w kilka tygodni, bez analiz, rozmów, bytnośi w regionie, a
      tylko na informacjach urzednikow magistrackich i danych otrzymanych z ULC ? To
      st obrażanie kielczan !Dwa tygodnie przed oddaaniem pracy , pan z pseudo
      audtoryjnej firmy, mówił w telewizji o słuszności budowy lotniska dla
      kielc.Roztaczał świetlane perspektywy po oddaniu lotniska. W raporcie juz tak
      jednoznacznego stanowiska nie ma, są za to spore wątpliwości ! Czyżby panowie
      ze stolicy przejrzeli na oczy ? Przypuszczam,ze na skutek jednoznacznego
      stanowiska rządu o nie finansowaniu budowy lotniska dla kielc, praca ta liczaca
      60 stron, znajdzie sie pod koniec roku w skladnicy makulatury magistrackiej !
      • Gość: bumcyk Re: Makulatura za grube pieniadze ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.12.06, 01:25
        Pani Joasiu B.,:)
        W Pani artykule stwierdzam poważną sprzeczność.Dlatego muszę zareagować. Pisze
        Pani, że:
        "Przedsiębiorców czy środowiska naukowe nie interesuje strategia Kielc na
        najbliższe lata. Przez dwa tygodnie opinie na temat przyszłości miasta wyraziło
        zaledwie pięć osób, i to głównie urzędników Ratusza. - Jestem załamany - mówi
        DYREKTOR od miejskiej strategii." Założe się, że tymi urzędnikami byli
        nadgorliwcy z Ratusza:).
        Napisała Pani: "DYREKTOR". Nie wymieniając z nazwiska. Widocznie nie jest
        gostek-dyrektor kimś ważnym. Bo kimś znacznie ważniejszym jest... zastępca!!!
        Potem przecież pisze Pani:
        "Mieszkańcom zdecydowanie bliższe są sprawy codzienne. Może dlatego tak mało
        jest opinii na jej temat? - zastanawia się Mieczysław Pastuszko, ZASTĘPCA
        DYREKTORA wydziału projektów strukturalnych i strategii miasta kieleckiego
        magistratu".
        Jej, jakże mi przykro, że aż tak się poważnie zastanawia nad środowiskiem
        naukowym:) prawdziwie załamany pan Mieczysław.
        Pan Mietek niewątpliwie musi być zdesperowany, skoro nie wie, co robić:). A
        przecież pan Mietek pochodzi chyba z Urzędu Marszałkowskiego?
        Muszę więc zapytać: a co się stało z Panem Arturem Sobolewskim? Bo to on chyba
        był odpowiedzialny za ten dział i całkiem nieźle sobie radził? Przynajmniej
        takie były doniesienia prasowe? I wszystkie projekty, na które region dostał
        pieniądze z Unii, były rezultatem pracy jego działu? Czy był tam wtedy ten
        zastępca? Czy to ja po prostu niedokładnie czytam Pani artykuły?:P I potem się
        czepiam?;)

• Gość: bury Re: Makulatura za grube pieniadze ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.12.06, 14:45
          Ta makulatura tow. Bumcyk jest więcej warta niż pieniądze. Nie zdajecie sobie
          sprawy z jej spłecznnej wartości. Czy wiecie ilu klerykowian przez taką
          makulaturę mozna wydupczyć w wyborach/ ostatnuch tylko 72%/
          • Gość: babetka Kwestia dupcenia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.12.06, 14:49
            Gość portalu: bury napisał(a):

> Ta makulatura tow. Bumcyk jest więcej warta niż pieniądze. Nie zdajecie sobie
            > sprawy z jej spłecznnej wartości. Czy wiecie ilu klerykowian przez taką
            > makulaturę mozna wydupczyć w wyborach/ ostatnuch tylko 72%/

To mnie bardzo zafrapowało. Bo jest sobie też Joasia Grzela, o której trudno
            byłoby powiedzieć, że swoich wyborców wydupcyła.
            W tym przypadku natomiast z dupceniem sprawa jest raczej odwrotna.
            Pytanie natomiast może brzmieć - jaki procent wyborców mógłby wydupcyć Joasię?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka