Gość: Gość IP: 82.139.11.* 20.12.06, 00:05 A co ty się załamywać panie dyrektorze , wystarczy prześledzić wpisy na tym forum za ostatnie cztery lata i okarze się że władze miasta mają w dupie opinię publiczną !!!!!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Gosć Strategia Kielc tylko dla urzędników? IP: *.aster.pl 20.12.06, 00:08 A cóż sie dziwić Ta wasza strategia to wodolejstwo, żadnych konkretów, ten dokument jast tak naprawde o niczym, wiec jak miał wzbudzić czyjekolwiek zainteresowanie???? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rys Re: Strategia Kielc tylko dla urzędników? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.12.06, 23:01 i ja się z tobą w 100 % zgadzam , miałem się do startegii odnieść ale stweirdziłem ,że nie ma sensu , ta startegia jest po prostu przepraszam za wyr "do dupy" , równie dobrze można skreślić z niej słowa Kielce i wpisać np: Radom i też będzie pasować , jest w niej kupa bzdur , stereotypów i nie znajomości realiów tego miasta ... po prostu żenada Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Strategia Kielc tylko dla urzędników? IP: *.aster.pl 20.12.06, 00:24 " Naszym zdaniem najpierw powinna zostać przygotowana koncepcja zagospodarowania przestrzennego miasta, wyznaczenie terenów pod inwestycje, małych stref gospodarczych, stworzenie warunków przyjaznych przedsiębiorczości. To zachęciłoby do inwestowania w Kielcach" - TO JEST WAŻNE a nie wasze wodolejstwo!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gollum Re: Strategia Kielc tylko dla urzędników? IP: 212.160.172.* 20.12.06, 09:02 najbardziej spodobal mi sie ten fragment: ""Strategię rozwoju miasta na lata 2007-2020" opracowała warszawska firma konsultingowa. Dokument jest niezbędny przy ubieganiu się o środki unijne. Jej autorzy kreśli przyszłość Kielc jako [...], ośrodka sportowego ([...], wyciągów narciarskich [..])" a na portalu gazety w dziale "Narty" (narty.gazeta.pl/narty/0,76026.html) ani sladu po kieleckich wyciagach !!! widze ze brak zainteresownia szerszym rozpropagowaniem tego zarowno wsrod wlascicieli stokow jak i wladz Kielc... w ten sposob to moga sobie tworzyc strategie do usranej smierci ... kolejny papierowy "sukces" ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mercik Re: Strategia Kielc tylko dla urzędników? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.12.06, 09:39 Po com uczone głowy do Strategii - prezydent wie i tylko on potrafi taką strategię wypracować, a jak ma kłopoty to koledzy pomogą i strategia będzie. W sprawie lotniska dwukrotnie odmówił spotkania się ze Stowarzyszeniem Lotnisko Kielce a problemy dyskysyjne rozstrzygnął J. Nowak, uznając, co stało się jądrem strategii, że Masłowa nie mozna rozwijać z przyczyn społecznych - bo sam J. Nowak ma tam zamiar budować się i po co mu samoloty.I jakom prezes Masłowa działał na jego szkodę i nadal działa szukając nowych terenów pod nowe lotnisko itd.Po co tu uczona głowa i środowisko naukowe Kielc - skoro inne ważne ale mierne głowy z korzyścia dla ,, miasta" wszystko rozstrzygnęły a żaden kielecki uczony pod tym podpisa ć sie nie chce.Firma warszawska jak jej zapłacą to wszystko zrobi. To nazywa się współpracą nauki z samorządnościa w wyścigu po środki UE. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bumcyk Re: Strategia Kielc tylko dla urzędników? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.12.06, 00:50 I dlatego najważniejsza interpelacja naszego senatora z PiSu dotyczy sportów narciarskich! Jak więc można mówić, że środowiska naukowe nie brały udziału w dyskusji? To potwarz! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rys Re: Strategia Kielc tylko dla urzędników? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.12.06, 23:07 O TAK OD KONC PLANU POWINNO SIĘ ZACZĄĆ TO JEST PODSTAWA A TEGO NIE MAAAA !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! JA TYCH AUTORÓW PSEUDOLIDERÓW PROPONUJE JUŻ WIĘCEJ NIE WPUŚCIĆ DO MIASTA Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Basia Strategia Kielc tylko dla urzędników? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.12.06, 09:39 Bo Urzedasy nic nie robią naprawdę miałem staż przez 10 miesięcy i wiem coś o tym wysługują sie stażystami pakuja ich w zadania ktore oni powinni wykonywac obiecuja prace a potem jak sie zbliza koniec to jest tak cichutko nikt nie pamieta o swietlanych wizjach roztaczanych przed stazystom. Malo tego zatrudniaja ludzi na tak zwany wolontariat czyli osoba pracuje miesiac dwa za free a wspanialy dyrektor wydzialu obiecuje po tym okresie prace nie mowiac o konkursach ktore sa nimi tylko z nazwy i stanowiskach tworzonych dla kumpli i kumpelek po ostatnich wyborach urzad sie rozrosl i to niezle oj naprawde wrocilem tutaj po dluzszym czasie i nic a nic sie nie zmienilo zagranica liczy sie to co czlowiek pokaze pierwszego dnia czlowiek ma tzw. trening jest dobry to otrzymuje prace tutaj mozna sobie flaki wyprowac i nic z tego nie masz maamy tatusia cioci babci nic z tego przykre jest to naprawde ze nie decyduja kwalfikacje zangazowanie w to co sie wykonuje tylka plecy tak bylo tak jest i niewidze szans aby tak nie bylo nadal Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: babetka Dyspozycyjny propagandzista PZPR IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.12.06, 09:49 Rysio Biskup bardzo mnie rozczulił. Rysio twierdzi: "że środowisko naukowe Kielc robi bardzo wiele dla rozwoju miasta. - Miasto jest dla nas strategicznym partnerem w staraniach o utworzenie ośrodka uniwersyteckiego, inwestowanie w infrastrukturę akademii i nasze wnioski, opinie, sugestie są na bieżąco przekazywane. W oparciu o nie powstawała także strategia i dlatego kieleccy naukowcy nie zabierali głosu na forum". To jest tak totalna brednia, że chyba sobie Rysio przypomniał swoje najlepsze czasy w służbie PZPR. Ja stwierdzę tylko tyle - "naukowcy" z Akademii Świętokrzyskiej są podobni do tej "strategii" - i jedno i drugie jest do dupy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: babetka Rysiu Biskupie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.12.06, 10:06 Uniwersytet nie jest pochodną „inwestowania w infrastrukturę akademii”. Gdyby ci „naukowcy” z Akademii Świętokrzyskiej zajęli się pracą naukową zamiast „inwestowaniem w infrastrukturę” to może AŚ uzyskałaby te marne uprawnienia do doktoryzowania na nic niewartych kierunkach. Ale ci „naukowcy” to są po prostu miernoty i nawet, jak Akademia Świętokrzyska stanie się tym uniwersytetem, to będą to tylko miernoty uniwersyteckie. A ten „uniwersytet” nie będzie miał nic wspólnego z rozwojem regionu. Bo o uniwersytecie, jako priorytecie w rozwoju regionu mówią osoby, które są intelektualnym zerem. A Ty Rysiu Biskupie zerem z pewnością nie jesteś, Ty pozostaniesz PZPR-owskim propagandzistą. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marek Re: Rysiu Biskupie IP: *.134.219.81.static.kielce.msk.pl 20.12.06, 17:52 Pani mnie obraża, poziom tych Pani postów to istny magiel na poziomie bolszewickiej propagandy miernoto Babetko Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kielczanin Strategia Kielc tylko dla urzędników? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.12.06, 10:30 Gdyby władzom miasta zależało na opiniach, zadbałyby o publiczne dyskusje, o publoikacje w prasie itp. To sie nazywa kampania promocyjna. A ja - choć w miarę uważnie czytam GW - nic o tyej dyskusji nie słyszałem. A wybór kierunków strategii (wiem o niej tyle co dziś napisała GW)? No cóż, autorzy napisali zgodnie ze zleceniem. Ośrodek sportowy? Stadion jest doskonały, ale w wymiarze krajowym; równie nowoczesne ale większe(!!!) będa wkrótce w Poznaniu, Gdańsku, Wrocłwiu i to te miasta mają szansę na rozgrywki grupowe w ramach Mistrzostw Europy. Wyciągi narciarskie mają charakter rekreacyjny (orczyki!) a przepustowośc stoków już dziś jest zbyt mała tylko na potrzeby miasta. Itd. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxx Re: Strategia Kielc tylko dla urzędników? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.12.06, 13:18 nie tylko opinie publiczna ale sama strategie również... :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sryś Re: Strategia Kielc -głupia babetka IP: *.pu.kielce.pl 20.12.06, 14:57 Chyba od SLD oczekuje propozycji. ale powstało na Akademii i w innych uczelniach kieleckich prac magisterskich i doktorskich dotyczących regionu świetokrzyskiego i miasta Kie4lc. I co z tego, skoro urzędnicy bsą tak mądrzy,że nie muszą czytać bo i po co. W tym roku przymajniej mam satysfakcję, że wielu wójtów zmądrzało i kieruje swoje mieszkanki do pisania różnych prac dyplomowych o problematyce gminnej a później oferuje im pracę w urzędzie gminnym.To nowe trendy jest na czasie, ponieważ cała nasza administracja w regionie nuie ma ludzi, którzy potrafiliby rozwiązywać problemy związane z absorcją środków UE.A Babetka jest głupia i niech taka pozostanie.Jej stosunek do SLD wygląda tak , jak wczsie wojny wkarczali Rosjanie i babcia mówqiła, że mi3eli gwołcić i nie gwołcą.Chyba tego Babetka zre\e strony tzw. lwewicy oczekuje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ela Strategia Kielc tylko dla urzędników? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.12.06, 15:53 Strategię napisała firma konsultingowa z Warszawy. Z Kielc - miasta, które stawia na rozwój szkolnictwa wyższego i w którym tyle środowisk walczy aby miasto mogło się rozwijać, nie miał kto napisać? A może nikomu nie złożono nawet takiej propozycji? Żenujące. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zx Re: Strategia Kielc tylko dla urzędników? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.12.06, 18:20 Czasami warto, żeby zobaczyć się z zewnątrz. Strategia nie jest dla urzędników, co ordynarnie sugeruje tytuł, a forumowe lewactwo natychmiast go podchwytuje i dalej pluć na wszystkich, "bo w gazecie tak pisze". Strategia jest dla wszystkich, ale trzeba ruszyć dupsko, może się kogoś o coś zapytać, albo nawet zadzwonić i popatrzeć na rysunki - z tego towarzysze chyba nigdy nie wyrosną. Wiedza o tym jak się będzie rozwijało miasto jest prawem i tylko prawem, z którego trzeba umieć skorzystać, a nie stękać, że ja chciałem coś powiedzieć, ale w gazecie nie pisało, czy można. Najlepiej o tym świadczą wpisy frustratów, którzy , sądząc po poziomie argumentacji, są na poziomie gimnazjum. Coś was w tej partii źle szkolą, popierdółki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gregor Re: Strategia to ściema IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.12.06, 18:27 Grupa entuzjastów lotnictwa cywilnego konsultująć się z fachowcami z branży lotniczej przygotowała Raport o możliwościach modernizacji lotniska w MASŁOWIE jeszcze w październiku 2005 r.Pan Prezydent miejscowych wolunatriuszy to ma w dupie. woli szukać na zewnątrz , bo ci, napiszą mu to, czego on oczekuje. Dwukrotnie oficjalnie na zaproszenie pisemnie odpowiedział, że to go nie interesuje. ponieważ wychodzi ze Spółki Lotnisko Kielce.To chyba jedyny przypadek w Europie, aby prerzydent regionalnego miasta w UE W TEN SPOSÓB SIĘ ZACHOEWAŁ i choćby czasowo nie umiał wykorzystać potencjału lotyniska podkieleckiego..Ale jakie zachowanie, taki i prezydent i dalej takie same i strategie.Co czwarty dorosły mieszkaniec Kielc ma wyższe wykształcenier.mamy dwie uczelnie wyższe , w których nie brakuje potencjału, aby go wykorzystać dla dobra miasta. Ale nasz prezydent/ z małej litery z prememdytacją/ ma nas wszystkich w dupie; Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zx Re: Strategia to ściema IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.12.06, 18:40 trudno nie mieć w tymże miejscu "entuzjastów", którzy maja problemy z formułowaniem myśli, naciskaniem klawiszy (to takie plastikowe przyciski na klawiaturze z literkami; mogą być czarne albo białe) i czymś, co się nazywa dobre wychowanie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marek Makulatura za grube pieniadze ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.12.06, 22:10 To nie jest strategia,to tylko raport i wykonany na specjalne zamówienie z przeznaczeniem dla uzasadnienia wydawania pieniedzy na Obice !Mimo takiej intencji, chłopcy z tej firmy spłodzili knota, brednie i nieprawdziwe wiadomości, które nie zaspokajają nawet zamawiajacego ! Jak mozna pisac i mieć pretensje do kielczan ,że nie dyskutuwali o strategi rozwoju miasta, jesli temat dziadowskiego opracowania brzmi: "Oddzialywanie regionalnego portu lotniczego Kielc na gospodarkę miasta i regionu Świetokrzyskiego" To ma byc strategia, zrobiona w kilka tygodni, bez analiz, rozmów, bytnośi w regionie, a tylko na informacjach urzednikow magistrackich i danych otrzymanych z ULC ? To st obrażanie kielczan !Dwa tygodnie przed oddaaniem pracy , pan z pseudo audtoryjnej firmy, mówił w telewizji o słuszności budowy lotniska dla kielc.Roztaczał świetlane perspektywy po oddaniu lotniska. W raporcie juz tak jednoznacznego stanowiska nie ma, są za to spore wątpliwości ! Czyżby panowie ze stolicy przejrzeli na oczy ? Przypuszczam,ze na skutek jednoznacznego stanowiska rządu o nie finansowaniu budowy lotniska dla kielc, praca ta liczaca 60 stron, znajdzie sie pod koniec roku w skladnicy makulatury magistrackiej ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bumcyk Re: Makulatura za grube pieniadze ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.12.06, 01:25 Pani Joasiu B.,:) W Pani artykule stwierdzam poważną sprzeczność.Dlatego muszę zareagować. Pisze Pani, że: "Przedsiębiorców czy środowiska naukowe nie interesuje strategia Kielc na najbliższe lata. Przez dwa tygodnie opinie na temat przyszłości miasta wyraziło zaledwie pięć osób, i to głównie urzędników Ratusza. - Jestem załamany - mówi DYREKTOR od miejskiej strategii." Założe się, że tymi urzędnikami byli nadgorliwcy z Ratusza:). Napisała Pani: "DYREKTOR". Nie wymieniając z nazwiska. Widocznie nie jest gostek-dyrektor kimś ważnym. Bo kimś znacznie ważniejszym jest... zastępca!!! Potem przecież pisze Pani: "Mieszkańcom zdecydowanie bliższe są sprawy codzienne. Może dlatego tak mało jest opinii na jej temat? - zastanawia się Mieczysław Pastuszko, ZASTĘPCA DYREKTORA wydziału projektów strukturalnych i strategii miasta kieleckiego magistratu". Jej, jakże mi przykro, że aż tak się poważnie zastanawia nad środowiskiem naukowym:) prawdziwie załamany pan Mieczysław. Pan Mietek niewątpliwie musi być zdesperowany, skoro nie wie, co robić:). A przecież pan Mietek pochodzi chyba z Urzędu Marszałkowskiego? Muszę więc zapytać: a co się stało z Panem Arturem Sobolewskim? Bo to on chyba był odpowiedzialny za ten dział i całkiem nieźle sobie radził? Przynajmniej takie były doniesienia prasowe? I wszystkie projekty, na które region dostał pieniądze z Unii, były rezultatem pracy jego działu? Czy był tam wtedy ten zastępca? Czy to ja po prostu niedokładnie czytam Pani artykuły?:P I potem się czepiam?;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bury Re: Makulatura za grube pieniadze ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.12.06, 14:45 Ta makulatura tow. Bumcyk jest więcej warta niż pieniądze. Nie zdajecie sobie sprawy z jej spłecznnej wartości. Czy wiecie ilu klerykowian przez taką makulaturę mozna wydupczyć w wyborach/ ostatnuch tylko 72%/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: babetka Kwestia dupcenia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.12.06, 14:49 Gość portalu: bury napisał(a): > Ta makulatura tow. Bumcyk jest więcej warta niż pieniądze. Nie zdajecie sobie > sprawy z jej spłecznnej wartości. Czy wiecie ilu klerykowian przez taką > makulaturę mozna wydupczyć w wyborach/ ostatnuch tylko 72%/ To mnie bardzo zafrapowało. Bo jest sobie też Joasia Grzela, o której trudno byłoby powiedzieć, że swoich wyborców wydupcyła. W tym przypadku natomiast z dupceniem sprawa jest raczej odwrotna. Pytanie natomiast może brzmieć - jaki procent wyborców mógłby wydupcyć Joasię? Odpowiedz Link Zgłoś