Gość: heniek IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.01.07, 00:04 a jak sie okaze ze jednak bral to co? napisza drugi list? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: lekarz Apel w sprawie ordynatora ortopedy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.01.07, 06:41 Rzygac mi sie chce. Tyle wam powiem. Nie pisac listy tylko zreformowac system by takie przypadki nie byly juz mozliwe - dac zarobic. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: alfa Re: Apel w sprawie ordynatora ortopedy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.01.07, 08:19 w socjallistycznym skansenie nic juz sie nie da zrobic - mozna tylko pisac listy i apele albo sie zmieni system państwoy w tym system ochrony zdrowia albo trzeba wyjeżdżac głowna przyczyna dla której sie nie zmieni - obecna kasta trzymająca wladze nie odda tego socjalizmu wraz z etatami dla swoich beneficjantów = masz ochote na rewolucje - bo za darmo tego nie oddadzą - ja nie tutaj nie ma zadnych szans - dlatego jest największa w 1000 letniej historii tego państwa emigracja - i ja do nie dołączę - po wielu latach wątpliwości - nie ma innego wyjscia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: scyzorka Re: Apel w sprawie ordynatora ortopedy IP: *.28.106.98.coditel.net 29.01.07, 08:19 a mnie chce sie zygac na takie komentarze jaki ty napisales ,co miales na mysli ?rozwin temat bardziej szczegolowo Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Źmior Re: Apel w sprawie ordynatora ortopedy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.01.07, 09:48 A wystarczy aby pacjent sam płacił za zabiegi (przejęcie funkcji selekcyjnych i kontrolnych), oczywiście ubezpieczenie zawracałoby tą kwote lub jej część, jeśli ktoś miałby ochote i pieniądze na "ponadstandart". Tylko czy ktoś się na to zgodzi? Tyle upadło by synektur, tylu ordynatorów starciło prywatne oddziały w publicznych szpitalach ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: obserwator Apel w sprawie ordynatora ortopedy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.01.07, 08:08 ludzie listy piszą ................... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nikck Re: Apel w sprawie ordynatora ortopedy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.01.07, 08:19 Boże w jakim my kraju żyjemy!!!! Powszechnie wiadomo że lekarze biorą, to może sami by wkońcu zadbali o swoją reputację i coś z tym zrobili. Albo wprowadzić jawny system opłat bo okazja sprawia ..... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: żenada pogrzany polski naród,nagrode dajcie łapówkarzowi! IP: *.tkdami.net 29.01.07, 08:23 brawo Pan Prokurator-nie komentować tych wystąpień.Toż to kretyńskie zachowanie, stawać w obronie przestępcy.BO O JAKICH SIEDMIU PRZYPADKACH PRZYJECIA KORZYŚCI TU MOWA?! 700!!!! tak siedemset jeśli nie wiecej!!! bo z siedmiu takiej kasy w ciagu kilku latek sie nie dorobił. Podpisy zbieraja zazwyczaj ci co kiedys sobie nóżki skręcili i pan ich łaskawie opatrzył,a i do ubezpieczalni "właściwie"dokumentacje przygotował/ale jak znam życie też nie za darmo!/.Wstydźcie sie panowie "PODPISYWACZE" od listu-bo nikt uczciwie idący przez życie i tego samego oczekujacy od innych by tego nie zrobił. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: czytelnik Re: Dlaczego nie ufaja prokuraturze? IP: *.tkdami.net 29.01.07, 09:23 Pomowienia,plotki,anonimy nie moga byc narzedziem krzywdzenia ludzi!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zbidra Re: Dlaczego nie ufaja prokuraturze? IP: 81.26.4.* 30.01.07, 15:51 Moje spostrzeżenia są takie, możżna ufać prokuraturze tylko gdzie są pieniądze z tej ŁAPÓWKI korą oglądałem na tv??? Z afery Sędziowskiej WIDZIAŁEM w kole była KASA, a TU FARTUCH i nic, Biórko , też nic?- prokurator KUPIONY???? MOŻE MA UDZIAŁY W SZPITALU? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sprawiedliwie apel! apelujemy o amnestie dla wszystkich IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.01.07, 17:00 puścić wszystkich,będzie tanie państwo Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: doktor Re: pogrzany polski naród,nagrode dajcie łapówkar IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.01.07, 17:56 Zgadzam sie z zenadą. Bo to tylko zenada.Najlepiej zrobic z prokuratorow durni. Ale to nie te czasy.Ci co podpisali ten apel sami sie obnazyli.Moralnie dno, i zadne stekniecia typu , bo ja chce by pacjenci byli operowani,tego nie zmienia.(Jezu,nawet senator z PIS) Kolejka na operacje stawu biodrowego do 2 lat a ludziska sami wiedza co robic by ja ominac.Ale kazdy nawet najwiekszy rekin ordynatorski wie ze nie wolno brac od wszystkich(trzeba wykluczyc najblizszy personel i tych ,,co coś moga" Takie petycje rodem z glebokiej komuny-brr obrzydzenie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bielik ukarać bydlaka karą wiekszą niz przewidziana aby.. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.01.07, 18:46 następni sie nie zbydlili!!!!!!! żenada ma racje i wszyscy maja racje co sa za uśmiercaniem świń.Bo tylko świnia nie odróżnia właściwych wartości.Owszem mógłby bydlak wziąć coś w rodzaju daru-prezentu-bo prezent daje ktoś kto chce!!!!! ale wyciąganie chciwego łapska do każdego/nawet matki rozjechanego dziecka/to chyba panowie senatorowie i inni podpisywacze z listu- SKUR....SYŃSTWO!!!! stajecie na równi z bydlakiem i daj Boże abyście jak on skończyli-bo o jakim oczyszczeniu "bandyty w kitlu"tu mowa. a nazwiska jak widać niektóre nader zasłużone!! ha ha ha -szkoda tylko że archiwum bezpieki kiedys spłonęło/no nie panie X?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wykidajło Re: ukarać bydlaka karą wiekszą niz przewidziana IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.01.07, 20:30 Troszkę kultury, gimnazjalisto. Odpowiedz Link Zgłoś
eliza_dm Re: ukarać bydlaka karą wiekszą niz przewidziana 04.03.07, 17:28 Mialam przyjemnosc poznac owego pana, nie bronie , ale preawde jest taka, ze ja nie dlama a on nawet nic o tym nie wspomnial. Poza tym czlowiek o wysokiej kulturze osobistej. Co zrobia i czy bral nie wiem, ja go cenie jako lekarza Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: didi Re: pogrzany polski naród,nagrode dajcie łapówkar IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.02.07, 19:07 Ale durnoty wypisujesz pewnie nigdy w szpitalu nie byłeś ,idż poleż troszkę to będziemy mogli pogadać .Doktor nigdy z łaski nie opatrywał nóżek to wspaniały człowiek a ty tyle jadu masz w sobie że możesz się sam zatruć . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Grzesiek Apel w sprawie ordynatora ortopedy IP: 81.26.4.* 29.01.07, 09:13 Może i wziął, nie wiem nie było mnie przy tym. Ale wiem, że dużo ludzi postawił na nogi. A lekarze biorą za wizytę w niektórych przychodniach rejonowych w mniejszych miejscowościach. Za wypisanie recept, za skierowanie na badania czy skierowanie do szpitala. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lesio Re: Apel w sprawie ordynatora ortopedy IP: *.tcompressor.com 29.01.07, 22:14 > Może i wziął, nie wiem nie było mnie przy tym. Ale wiem, że dużo ludzi postawił na nogi Bo za to ma płaconą pensje, bo wykonywał swoją prace, i nie powinno nikogo dziwić że w ramach zatrudnienia ktoś wykonuje swoje obowiązki, nawet lekarz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: didi Re: Apel w sprawie ordynatora ortopedy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.02.07, 19:23 Mnie postawił i jestem wdzięczna ,jak człowiek ma nóż na gardle to oddałby wszystko nie tylko koperty . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gośc [...] IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.01.07, 09:35 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Apel w sprawie ordynatora ortopedy IP: 80.48.255.* 29.01.07, 15:36 Ja mam propozycję taką: rozpiszmy konkurs "Który lekarz nie wziął ". Ciekawe czy się taki znajdzie choć jeden. A list wiadomo - kolesiów ma się trochę na takim stanowisku. Podpisani to wszak brać lekarska. A jak któryś z nich będzie w potrzebie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Antykomuch Re: Apel w sprawie ordynatora ortopedy IP: *.dyn.optonline.net 29.01.07, 17:14 Ciekawe czy panstwo Kacznscy dali,jak jeden sobie zlamal lapke? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ola Re: Apel w sprawie ordynatora ortopedy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.01.07, 17:18 Są tacy lekarze co nie biorą, byłam raz w aptece ichciałam kupić lekarstwo ale okazało się że jest tylko na receptę. Aptekarka nie chciała mi sprzedać, a to była niedziela. I kiedy tak prosiam to wszedł do apteki jakiś facet i okazało się że to lekarz i miał prze sobie nawet recepty, wypisał mi to lekarstwo które chciałam i nawet nie chciał ani grosza, chociaż bardzo mi na tym leku zależało i gotowa byłam z wdzięczności zapłacić za receptę każde pieniądze. To był uczciwy lekarz a apteka była na Kościuszki. Ale takie wyjątki nie odbudują moralności całej służby zdrowia. Niemniej dzięki temu lekarzowi myślę dobrze o tym, ze nie wszyscy są zepsuci. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: alfa Re: Apel w sprawie ordynatora ortopedy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.01.07, 18:00 popełnił wykroczenie - jezeli to były leki refundowane musi wpisać wizytę - dene personalne ,wywiad , badanie etcetera Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Apel w sprawie ordynatora ortopedy IP: *.chello.pl 29.01.07, 18:16 Jak można prowadzić takie rozmowy?Lekarze i politycy podpisani pod listem są amoralni.Wszyscy się domagamy przestrzegania prawa,a jak dochodzi do naszych kolegów to piszemy listy? I dlaczego jednych bronimy,a innych nie? dr.Wójcicki?! To jest po prostu żenada i wstyd że chcą naginać prawo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mentor jest atłas i szmata,miód i gó..,zapach i smród IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.01.07, 18:32 a reszte sobie dopowiedzcie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jaro Sami jesteście żenujący IP: *.blich.krakow.pl 29.01.07, 19:06 Jestem studentem medycyny, za 150 dni będę miał w ręce dyplom - po 18 latach nauki, ciężkiej harówki. Przede mną jeszcze 13 miesięcy stażu (dostanę około 1100 zł na rękę) i 6 lat specjalizacji (900 zł na rękę). W sumie, aby osiągnąć poziom Pana doktora, po którym tak jeździcie, potrzeba 25 lat pracy i wyrzeczeń. I co ?? W porywach 2000 zł licząc z minimum kilkoma nocnymi dyżurami w miesiącu. Nie będę się wdawał w dyskusję, czy Pan doktor brał, czy nie brał - to nie ma znaczenia. Wiem jedno, gdyby pensje lekarzy w Polsce były odpowiednie do lat nauki i przede wszystkim odpowiedzialności, jaka na nich ciąży, mało komu chciałoby się ryzykować utratą pracy i dobrego imienia dla tych kilkudziesięciu, czy nawet kilkuset złotych w kopercie. Wam natomiast, bando zakompleksionych, wszystkowiedzących mądrali, radzę przerzucić się na komentowanie artykułów o dziurach na naszych drogach. Uważajcie przy tym, żeby stukając zbyt mocno w klawiaturę nie połamać sobie palców, bo niedługo w publicznej służbie zdrowia nie będzie już lekarzy-wolontariuszy do założenia choćby gipsu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bolo Re: Sami jesteście żenujący IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.01.07, 19:43 Jak będziesz miał dyplom to się bedziesz popisywał, a narazie to masz tyle samo lat nauki co inni, wlicz sobie jeszcze przedszkole. Specjaliści od dróg też kończyli studia, i co stan dróg taki sam jak i medycyny, no więc i wynagrodzenia podobne. DYPLOMU INżYNIERA TEż NIE DOSTAJE SIę ZA DARMO, a wiesz ile inżynier zarabia po dwudziestu latach pracy, tyle samo co lekarz po stażu, więc jeszcze narzekasz? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Sami jesteście żenujący IP: *.chello.pl 29.01.07, 21:25 Nie wiem dlaczego lekarze uważają,że oni i tylko oni kończyli studia i długo się uczyli,niestety jest więcej zawodów,gdzie studia są bardzo ciężkie i długie np.muzyk zaczyna naukę mając lat 6 drogi panie doktorze,studia prawnicze są równie "pracochłonne", a wreszcie nikt dyplomu nie daje za darmo!!!!!!!!!!!! Lekarze uważają,że są bardzo pokrzywdzeni,więc niech zaczną leczyć uczciwie i pracować uczciwie i za takie pieniądze jak inne zawody,bo niestety wyjątki "zarabiają", a lekarze nawet prywatnie leczą nas i leczą, i leczą.Zdrowie jest najwyższą wartością, tylko nie wolno na tym żerować. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lekarz-stażysta Re: IP: *.chello.pl 29.01.07, 22:44 Zgadzam się ze zdaniem, że nie tylko lekarze studiowali, ale zgadzam się też ze zdaniem, że zdrowie to wartość najwyższa i do jej ochrony trzeba się przygotować z należytą odpowiedzialnością. Kosztuje to nas, lekarzy bardzo dużo, zarówno czasu, siły jak i pieniędzy. Wystarczy wspomnieć że kilkudniowe szkolenie USG kosztuje 1000zł... czyli miesięczną pensje... Zawód lekarza pozwala ale i zmusza do pracowanie nie tylko w jednym miejscu. Spowodowane jest to tym, że trudno utrzymać rodzinę za 1200 zł! Ale niestety taki lekarz jest permanentnie zmęczony, a to powoduje błędy. Nie chcę bronić dr S. bo nie znam sprawy do końca, ale jeżeli uzależniał zabiegi od łapówki to powinien być ukarany. Pacjencie!! obudź się!! domagaj się reformy Służby Zdrowia nie od lekarzy ale od Rządzących!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: eryk Re: IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.01.07, 22:53 Ale głupoty wypisujesz, za szkolenie płaci ci firma, a swoją niekompetencję nie tłumacz pracą na kilku etatach. jak jesteś dobrym lekarzem z powołania to pracujesz w jednej firmie. a tylko dorbkiewicze łapią kilka etatów i jeszcze czekają na łapówki. Prawdziwy lekarz z powołania nigdy by nie wziął łapówki i jeszcze by zrugał takiego pacjenta. Są tacy i tacy ale niestety tych dorobkiewiczów jest wiecej. Jesteś młodym lekarzem to pracuj uczciwie i kompetentnie, a będziesz miał czyste sumienie, a to jest najważniejsze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pankar2 Re: Bando nienawistnych szowinistów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.01.07, 23:12 Eryk rozumiem że jesteś księdzem etykiem bo tak gładko Ci idzie mówienie o uczciwości.Sam na pewno nieraz przekeciłeś prawo,dałeś łapówe żeby nie stać w kolejce,przyjąłeś łapówe itp. Będąc anonimowy jak reszta mądrali na tym forum tak swobodnie mówic tego na stos a tamtego utopić.Bielik jestes tak obrzydliwie prymitywny że czytając twoją wypowiedź prawie zwymiotowałem.Ludzie wbijcie sobie do tych pustych głów że nie wszystko jest czarno białe jak was uczono w szkołach.Popatrzcie na swoich kolegów,braci,szwagrów sami oszuści,złodziejei kobinatorzy.Tacy jesteśmy MY POLACY .Krzykacze na internetowych forach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: koko Re: Bando nienawistnych szowinistów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.01.07, 23:43 Już niedługo możecie zaczynać się leczyć u szamanów,bo lekarzy nie znajdziecie. Nawet za sporą kasę.Zyczę zdrowia bo o rozum u was to za późno. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Źmior Re: Bando nienawistnych szowinistów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.01.07, 20:11 Gość portalu: koko napisał(a): > Już niedługo możecie zaczynać się leczyć u szamanów,bo lekarzy nie znajdziecie. > Nawet za sporą kasę. Jeszcze nie tak dawno rolnicy mówili "że pieścionkiu bedzieta za źmioki oddawać", mnie interesuje aby mnie leczono dobrze a czy lekasz dyplmom ma wydany w Łodzi czy Kijowie jest dla mnnie sprawą drógorzędną. >Zyczę zdrowia bo o rozum u was to za późno. A dziekuję bardzo, nawzajem :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wykidajło Re: Bando nienawistnych szowinistów IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.01.07, 20:42 Ortografia gimnazjalisto, ortografia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Źnior Re: Bando nienawistnych szowinistów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.02.07, 09:59 Gość portalu: Wykidajło napisał(a): > Ortografia gimnazjalisto, ortografia. Dziękuję bardzo za zwróconą uwagę, czasem nie zauważa się własnych błędów. Niemniej Twój post wniósł do dyskusji nowe spojrzenie i nową jakość. Mam nadzieję, że swoimi jakże trafnymi uwagami, będziesz sie dzielił z innymi w przyszłości. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Przelotem z UE Re: IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.01.07, 23:45 Niestety po otwarciu Unii nasi lekarze zobaczyli jak wysoko ceni się ich zawód w krajach gdzie opieka nad zdrowiem ludzi jest uznana za najlepszą inwestycję. Mówcie i piszcie do woli... to ostatnie lata , gdzie jeszcze możecie specjalistę spotkać w państwowej służbie zdrowia. Po tym czasie zrozumiecie czemu np. w Paryżu państwowe szpitale mają potoczną nazwę "Umieralnie". Najsmutniejsze jest to, że chwyt , który stosował już Ludwik XIV dla odwrócenmia uwagi maluczkich od prawdziwych kłopotów [ zamawiane u Moliera satyry na lekarzy, pokazowe aresztowania ] działają do dziś. Broblem tkwi w braku reformy systemu opieki zdrowotnej [ bo uratować poziomu państwowych szpitali to już się raczej nie da... uciekają specjaliści ]. Ma rację jeden z przedmówców... pacjent powinien zapłacić za usługę. Powinien stać przy cenniku i zastanawiać się na co go stać. Ale do tego by "nie poszedł z torbami" potrzebna jest konkurencja firm ubezpieczeniowych , a nie jedyny , słuszny NFOZ. Nie wiem ,czy wspomniany tu lekarz brał "świadczenia finansowe". Ale przypomina mi to problem z kierowniczkami sklepów... Ba! - ze sklepowymi po upadku PRL. Wydawało się ,że ich wszechwładza polegająca na dostępie do towarów deficytowych jest nieskończona. Oczywiście ... aresztowano , a bywało ,że i na karę śmierci skazywano [ w poprzednim ustroju ]. Dziś nikomu nawet do głowy nie przyjdzie iść z "daniną " do "PANI KIEROWNICZKI". rYNEK NAM ZNORMALNIAł... TOWAR JEST NA PółCE. W szpitalach też potrzeba rynku! Ale to nie lekarze są odbiorcami tych słów, a "Wadza". Wybaczcie proszę ten potok zdań... byłem TAM w innym świecie i trochę mnie osłabiło to co zastałem po powrocie. { " Jak ukradł, to złodziej, ale kto mu dał okazję?".. a raczej nie stworzył innej ] Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: x Re: IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.01.07, 09:04 Nie wiem czy tu jaks reforma pomoze,wiekszosc lekarzy juz tak polubiła te dowody wdziecznosci ze trudno im bedzie nie brac nawet jesli zarobia wiecej Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: merk Re: IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.01.07, 09:26 I tak będą płakać że im mało. A tą dyskusją napędzają sobie klientów do dawania. Mówią głośno o tym Zeby wszyscy wiedzieli że lekarzowi trzeba dać, bo jak nie to ucieknie za granicę. Niech jadą i spróbują tego zagranicznego chleba to im się odechce. A poza tym to trzeba znać język obcy żeby wyjechać, a aż takich saów to my w służbie zdrowia nie mamy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zero Re: IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.01.07, 10:57 gdzie tu znalesc lekarza z prawdziwego zdarzenia co to moze i czasem wezmie ale przynajmniej sie przyłozy i postara sie wyleczyc ,pomoc,zdiagnozuje poprawnie i wykaze zaiteresowanie pacvjentem-czy tacy są ?no moze nieliczni bardzo nieliczni-wieksza czesc dosyc ze bierze to nawet im sie poudawac zaiteresowania pacjentem nie chce-a na zachodzie czego polski lekarz moze szukac zaraz sie na nim poznają i kazą do polski wracac wtedy biada nam-tylko nielicznym prawdziwym lekarzom z dużą wiedzą i checią rozwoju tam sie udaje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: alfa Re: IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.01.07, 10:04 w tym socjalistycznym skansenie władza nie odda słuzby zdrowia a gdzie by pracowały zony urzedników , pociotyków i cała miernota - klientela [polityczna tych panów władców nie oddadza kontroli nad obgomnym rynkiem farmaceutucznym ono w socjalizmie mają tylko taki mechanizm kontoli i regulacji - zeby pienioązki szly w okeresłone miejsce a mały strumien na ich konta w SWzwajcarii i kilkanaście innych drobnych strumieni do posredników - nie ma w sochjaliżmie innego mechznizmu - jak ETATYZM - Nna ich łby słabiutkie - rynek jest zbyt trudny do kopntroli jak sie przejdziesz np po Buiałym Domu w Onkologii wystarczy zebyc przeczytał tablicki bardzo dobrze opłacanych kierowników i kierowniczek -jak masz wiedzę jak sie nazwzywała elyyyyyta kielecka w innych urzedach to wszystko zrozumiesz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: noname Re: Sami jesteście żenujący IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.01.07, 15:01 Z tymi "pracochłonnymi" studiami prawniczymi to ja bym nie przesadzał. Nauka 2 tygodnie przed sesją i masz dobre oceny. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wykidajło Re: Sami jesteście żenujący IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.01.07, 20:36 Zaraz po wojnie prawników kształcono na trzymiesięcznych kursach w szkole im. Duracza. Absolewenci tej szkoły byli ponoć bardzo skuteczni (obecny minister pewnie też kocha skuteczność). Z lekarzami chyba tak dobrze by nie wyszło. Odpowiedz Link Zgłoś
laureana1 Re: Sami jesteście żenujący 16.02.07, 11:15 Bez muzyka się obejdzie! Nikt z powodu braku muzyka nie umrze! Studia medyczne są niewiarygodnie ciężką harówą i porównywanie ich z czymkolwiek innym jest śmieszne. Te politologie, marketingi i pedagogiki w różnych odmianach to bzdet przy medycynie. Zarówno jeśli chodzi o materiał do przyswojenia jak i o oczekiwania w stosunku do absolwenta. Lekarz ma być skarbnicą wiedzy, ma być nieomylny, zawsze gotowy do szybkiego reagowania, zawsze na posterunku, ponadto czuły dla pacjentów, uśmiechnięty i zawsze w dobrym humorze.Nigdy nie może być zmęczony, nawet po całodobowym dyżurze w pogotowiu. Pracować prawie za darmo a najlepiej jako wolontariusz, bo przecież zdrowie i życie człowieka jest najważniejsze i nie wolno na tym żerować! Oczywiście życie i zdrowie innych ludzi nie lekarza!!! Kto ma takie oczekiwania w stosunku do muzyka, politologa, pedagoga a nawet prawnika? Tak bardzo cenicie swoje życie i zdrowie, a powierzacie je ludziom których nie szanujecie, skoro płacicie im za usługę tyle co sprzątaczce w urzędzie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mizeriąpachnie studencie!-jak na razie to za moją kasę IP: *.tkdami.net 30.01.07, 09:47 wbijasz sobie do tej pustawej łepetyny wiedzę.Za kase górnika co ginie pod ziemią za 1800 zł,za kasę listonosza co ci ksiażki przynosi,za kase policjanta co za 1700/w porywach/ cie strzeże abys na juwenaliach wpier..l nie dostał i innych którym nawet nie śni sie zarabianie części tego,co w kilka lat zarobił opisywany malwersant- łapówkarz.Tak że oszczędź sobie takie durne wypowiedzi.A co do fachowości jego to nawet szkoda sie wypowiadać.JAKI Z NIEGO PROFESOR,JAKI NAUKOWIEC-MOZE O DOROBKU NAUKOWYM TEGOŻ PANA NIECH KTOŚ NAPISZE!!! ponoć fachowiec? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bziQ Re: studencie!-jak na razie to za moją kasę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.01.07, 11:05 Widzę, że znasz się na wszystkim, w tym na pisaniu:), więc i na ortopedii, jesteś na pewno w stanie rzetelnie oceniać dorobek naukowy innych osób. Nie oceniamy w tym wątku (jak mniemam) chorej sytuacji polskiej służby zdrowia. Piszemy o konkretnym lekarzu, którego ja akurat miałam szansę poznać jako prawdziwego profesjonalistę, zaangażowanego w sprawy pacjentów. Człowieka, który okazał komuś z mojej rodziny nie tylko pomoc, ale i serce. Dlatego na mój podpis pod tym listem Pan Doktor S. też może liczyć:). Nie obchodzi mi, czy ktoś dawał łapówki "w ogóle", nie poruszamy tu bowiem tematu łapówkarstwa polskiego, z którym tylko prawdziwy kaczyzm sobie poradzi (prawda?). Dla mnie ważne jest, że ja nie musiałam dać łapówki tej konkretnej osobie w konkretnej sytuacji. Powiem Ci, że nawet o tym nie pomyślalałam, a uzyskałam wszystko, co pacjent mógł uzyskać. To wszystko. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bleeeeeeeee Re: studencie!-jak na razie to za moją kasę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.01.07, 11:17 To jestes w mniejszosci- branie łapówek przekłada sie na całosc chorej słuzby zdrowia [JAK ROWNIEZ TEGOŻ lekarza ]podpis pod listem moze złozyc tylko osoba ktora popiera łapówkarstwo i w to ze nigdy nie wreczyłas dowodu wdziecznosci nie wierze-nie jestem od tego aby znac sie na ortopedii czy innej specjalnosci jestem pacjentem ktory musiał sie borykac z czestym problemem żadania lub dawania do zrozumienia ze nalezałoby wreczyc dowodzik wdziecznosci a jesli tobie sie to nie zdażyło to tylko sie cieszyc.Pisząc na temat tego listu i owego lekarza zawsze mozemy wtrącic swoje przemyslenia na temat innych lekarzy czy słuzby zdrowia-zabronisz? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bziQ Re: studencie!-jak na razie to za moją kasę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.01.07, 11:44 Nie, nie zabronię. Zwracam Ci jednak uwagę, że mieszasz przypadek konkretnego człowieka z tym, co się dzieje w polskiej służbie zdrowia. To jest tak, jakbym ja pomyślała, że jeśli piszesz "zdażyło", to nie powinieneś brać się w ogóle za pisanie. Tak generalnie:). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: noname Re: studencie!-jak na razie to za moją kasę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.01.07, 14:33 Dowód wdzięczności to nie łapówka. Dowód wdzięczności - np. kwiaty, butelka alkoholu, czekoladki czy inne drobne rzeczy które dajesz już po leczeniu. Łapówka (pot.) – korzyść, najczęściej finansowa, wręczana osobie lub grupie osób, w celu osiągnięcia określonego celu, z pominięciem standardowych procedur. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: plum Re: studencie!-jak na razie to za moją kasę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.01.07, 17:18 To oczywiste ze dowód wdziecznosci to nie łapówka ale jak wreczasz koperte to nie mowisz prosze tu jest łapówka tylko mowisz to taki mały dowód wdziecznosci- przeciez musi byc z kulturą nie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: plum Re: studencie!-jak na razie to za moją kasę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.01.07, 17:21 to jest łapówka nzwana dowodem wdziecznosci-nie mowie tu o kwiatach i czekoladkach bo w tych kopertach chyba ich nie było Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kazik Re: studencie!-jak na razie to za moją kasę IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.01.07, 11:19 A te siedem kopert? to co lisy pisałał? a może dostawał od kogoś kto go kochał i wysyłał mu puste kopery? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bziQ Re: studencie!-jak na razie to za moją kasę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.01.07, 11:51 Masz w domu kieliszki? Czy to znaczy, że jesteś alkoholikiem? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aaaaaa Re: studencie!-jak na razie to za moją kasę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.01.07, 12:06 mieszasz pojecia-gdy sie nie ma pojecia o temacie wytyka sie błedy ort. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bziQ Re: studencie!-jak na razie to za moją kasę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.01.07, 17:21 Przepraszam, ale oceniałeś chyba dorobek naukowy Pana Doktora? Żeby oceniać dorobek naukowy trzeba umieć czytać i pisać, nieprawdaż?:P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: no problem Re: studencie!-jak na razie to za moją kasę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.02.07, 13:09 A kogo obchodzi dorobek naukowy obchodzi mnie dlaczego brał lapówki nie dorobił sie na dorobku naukowym?chyba taki ten jego dorobek jest?Dzięki za zwrócenie uwagi na nieumietnosc czytania i pisania-wprawdzie tylko idiota I FRUSTRAT moze zwracac uwage na jeden błąd ortografiiczny ale i tak dziekuje za zwrócenie uwagi musze jednak wreszcie skonczyc te podstawówke żeby móc zrozumiec twoj bełkot. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bziQ Re: studencie!-jak na razie to za moją kasę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.02.07, 07:52 Szykuj kasę na łapówkę. W przeciwnym wypadku chyba tej podstawówki nie skończysz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: babet Re: studencie!-jak na razie to za moją kasę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.02.07, 09:41 skonczymy ją razem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: polakpolakowiZOZEM a te siedem kopert... IP: *.tkdami.net 30.01.07, 12:15 .to jest kropla w morzu ale zarazem to, to co pozwoliło PANU PROKURATOROWI !!/chylę czoła i gratuluję/,na posłanie panów policjantów po tego bydlaka! bo rozróżnij jedno i zakoduj sobie,że brać jak ktoś daje to nie to samo co zmuszanie do dawania!!!!!!!!!!.Może nie dostrzegasz tej granicy,choć jest wyraźna.Facet po prostu przegiął. I wiedz jeszcze jedno-w krótkim czasie nie dochodzi sie do takich pieniażków jak ta postać.Będzie na pewno miał szanse na obronę /są przecież PITy/,ale nie sądzę żeby mógł udowodnić że "czysto"zarabiał.A o przypadku kumulacji w Lotto i wygranej kieleckiego "chirurga"nie słychać było! wiec skad nagle kaska? odpowiem-z czystego skur...stwa!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wicek Re: a te siedem kopert... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.01.07, 13:05 Ale w pracy chyba nikt czystych kieliszków nie trzyma i zużytych różnych, pustych kopert też nie trzyma. A poza tym majątek jest do udowodnienia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: a te siedem kopert... IP: *.chello.pl 30.01.07, 13:07 Politycy i dziennikarze,którzy podpisali list chyba nie przemyśleli tego co robią do końca.Przecież to jest paranoja i natychmiast powinni się podać do dymisji,szczególnie politycy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: czytelnik Re: a te siedem kopert... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.01.07, 14:25 tak ten apel to tylko pogorszyl sytuacje doktora bo wykazal ze ta prominentna grupa ludzi chce wplynac na decyzje glownie sadu ktory 15 lutego ma zadecydowac o aresztowaniu doktora czego chce prokuratura jak lekarz jest niewinny to sam sie wybroni Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: alfa Re: a te siedem kopert... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.01.07, 14:42 politycy którzy podpisują taki apel? moze oni uwazają że można woływac na niezawisłe sąd? a moze dla nich to jest norma oni czuja blusa - prawo jest nie dla wybrańców oni tęz sięczują poza prawem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bidra Re: a te siedem kopert... IP: 81.26.4.* 30.01.07, 16:02 .to jest kropla w morzu ale zarazem to, to co pozwoliło PANU PROKURATOROWI !!/chylę czoła i gratuluję/,na posłanie panów policjantów po tego bydlaka! bo rozróżnij jedno i zakoduj sobie,że brać jak ktoś daje to nie to samo co zmuszanie do dawania!!!!!!!!!!.Może nie dostrzegasz tej granicy,choć jest wyraźna.Facet po prostu przegiął. I wiedz jeszcze jedno-w krótkim czasie nie dochodzi sie do takich pieniażków jak ta postać.Będzie na pewno miał szanse na obronę /są przecież PITy/,ale nie sądzę żeby mógł udowodnić że "czysto"zarabiał.A o przypadku kumulacji w Lotto i wygranej kieleckiego "chirurga"nie słychać było! wiec skad nagle kaska? odpowiem-z czystego skur...stwa!!! ZA stokłosą zaczęli już biegać. Nie będę się unosić myślę, Że TWOJE O śwoje pity SIĘ NIE OBAWIWIASZ. BARDZO MI ŚMIERDZI OWY ARTYKÓŁ CZY PROKURATOR TO SŁYSZY???? KIM TY JESTEŚ O S Z C Z E R C O Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zbidra Re: a te siedem kopert... IP: 81.26.4.* 30.01.07, 16:03 SPRAWDŹ LEPIEJ PITY SWOJEGO DYREKTORA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pacjent Re: a te siedem kopert... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.01.07, 19:12 droga redakcjo zamiast drukowac bzdurne apele w obronie doktora poinformujcie czytelnikow gazety jakie sa postepy w sledztwie co dzieje sie z podejrzanym przeciez zatrzymanie mialo miejsce 9 stycznia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: margo Re: studencie!-jak na razie to za moją kasę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.02.07, 23:12 Ja równiez miałam okazje go poznac osobiscie. uwazam,ze to ciepły,zyczliwy człowiek.w zaden sposób nie odczułam ,ze liczy z mojej stony na jakis"prezent" a mimo to zajął sie moją sprawą w sposób profesjonalny i z pełnym zaangażowaniem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: o Re: studencie!-jak na razie to za moją kasę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.02.07, 09:42 nagrode mu dac,miał dobry humor? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Źmior Re: Sami jesteście żenujący IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.01.07, 20:02 Gość portalu: Jaro napisał(a): > I co ?? W porywach 2000 zł licząc z minimum kilkoma nocnymi dyżurami w miesiącu Cóz każdego szkoda :-( Wiem jedno, gdyby pensje lekarzy w Polsce były odpowiednie do lat > nauki i przede wszystkim odpowiedzialności, jaka na nich ciąży, mało komu > chciałoby się ryzykować utratą pracy i dobrego imienia dla tych kilkudziesięciu > , > czy nawet kilkuset złotych w kopercie. A gdy dorosniesz to zrozumiesz, że bramnie łapówek podobnie do złodziejstwa jast cechą charakteru a nie zamożności. W przypadku lekarzy jest to o tyle obrzydliwe że alternatywą dla pacjenta jest smierć. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Źmior Re: Sami jesteście żenujący IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.01.07, 20:19 Gość portalu: Jaro napisał(a): > I co ?? W porywach 2000 zł licząc z minimum kilkoma nocnymi dyżurami w miesiącu Cóż, każdego szkoda :-( > Nie będę się wdawał w dyskusję, czy Pan doktor brał, czy nie brał - to nie ma > znaczenia. A wydeje się, że to sedno sprawy. Wiem jedno, gdyby pensje lekarzy w Polsce były odpowiednie do lat > nauki i przede wszystkim odpowiedzialności, jaka na nich ciąży, mało komu > chciałoby się ryzykować utratą pracy i dobrego imienia dla tych kilkudziesięciu > , > czy nawet kilkuset złotych w kopercie. Widzisz drogi Jaro prostytucja to zawód a Q-two to charakter. Branie łapówek nie jest wyznacznikiem zamożności/ubustwa lecz charakteru. W przypadku lekarzy jest to o tyle obrzydliwe, że pacjent na jednej szali kładzie pieniądze na drugiej życie. Może jak dorośniesz zrozumiesz tą subtelną różnicę. Odpowiedz Link Zgłoś
leeloo2002 Re: Sami jesteście żenujący 06.02.07, 01:06 drogi Jaro, jestes panem swojego zycia i nikt cie nie zmuszał do pojscia na medycyne. Podobnie pana doktora. Widze, ze frustracja bije od Ciebie mimo ze nie zaczales jeszcze pracy. Nic nie usprawiedliwia brania lapowek. Jesli nie odpowiada rzeczywistosc, to trzeba sie przekwalifikowac, otworzyc prywatna praktyke albo wyjechac za granice. Jesli chodzi o wspomnianego Pana, to moja bratowa miala z nim taki przypadek: jest po operacji kregoslupa, i miala ewidentne wskazanie do cearskiego ciecia. Potrzebne bylo skierowanie od ortopedy. Trafila do niego "panstwowo" a on przyjal ja w gabinecie tojac tylem i nawet nie zerkajac w dokumentacje medyczna i nie dajac jej dojsc do slowa stwierdzil, ze nie widzi wskazan do cesarki. Byla taka zaskoczona i roztrzesiona, ze zapomnaila jezyka w gebie. Dopiero jej mama, ktora sama nota bene pracoala w sluzbie zdrowia i zna tych chamow na wylot przybiegla z awantura. > Wam natomiast, bando zakompleksionych, wszystkowiedzących mądrali, radzę > przerzucić się na komentowanie artykułów o dziurach na naszych drogach. oj, bez szantazu. Spoleczenswo sobie poradzi. A lekarz to nie pan Bog i mozna go krytykowac Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kris leeloo masz racje! ja z kolei.. IP: *.tkdami.net 06.02.07, 10:37 byłem "państwowo"u "wspólnika" tego żłoba przyjmujacego w jego przychodni na Zagnańskiej. Kutanas czytał gazete jak wszedłem -i to był mój błąd-bo jak lekarz czyta to sie nie wchodzi!! Poświecił mi moze ok.70-100 sekund i stwierdził ze pomyliłem przychodnie zamiast orto.. to do onko..miałbym sie udać. Nie dałem za wygrana i udałem sie do innej przychodni równiez państwowo ale uwaga-popełniłem zapewne wykroczenie gdyz wyłudziłem ponowne skierowanie z rejonu.Tam przyjał mnie młody lekarz/który zapewne bedzie ordynatorem na miejsce tego "opisywanego",poniewaz ma wszelkie predyspozycje ku temu/i o dziwo był całkiem odmiennego zdania. Zlecił szereg badań i podjał sie leczenia.,które praktycznie juz dobiega końca ze znakomitym skutkiem. TYM SIE RÓŻNIĄ MŁODZI WYKSZTAŁCENI!!!!!!!!!!WYCHOWANI!!!!!!BĘDĄCY LUDŹMI PRAWDZIWI LEKARZE!!!!-od tych skorumpowanych ,zbetonowanych,skostniałych,zwapniałych świń!! I w nich jest przyszłośc naszej słuzby zdrowia!! /oczywiście jesli tych starych w pore odgoni sie od koryt/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: za Re: leeloo masz racje! ja z kolei.. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.02.07, 13:05 popieram zdecydowanie ,starzy aut,albo sie wziąsc do roboty albo ustąpić miejsca młodym którzy z zaangażowaniem podejdą do swojej pracy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zbidra Apel w sprawie ordynatora ortopedy IP: 81.26.4.* 30.01.07, 15:40 Oglądałem wczoraj w TV szumne zatrzymanie ordynatora CZY KTOŚ MOŻE MI POWIEDZIEĆ GDZIE BYŁY PIENIĄDZE z Owej Łapóki??????? Panie GIERADA chba się panu nie powiodła prowokacja. Jak zatrzymowali śędziego z KIELC w lesie NA STADIONIE TO UJAWNIONO I POKAZANO PIENIĄDZE KTÓRE MU WRĘCZONO???? MAM PYTANIE OD KIEDY ZAINSTALOWANE SĄ KAMERY W GABINECIE LEKARSKIM??? JAKO PACJENT MAM PRAWO WIEDZIEĆ, ŻE PRZY BADANIU np. PROSTATY MOJE BADANIE NIE ZOSTANIE WYKORZYSTANE DO CEÓW NAUKOWYCH BEZ MOJEJ WIEDZY???? CZY NIE SĄDZI pan JAKO DYR. PLACÓWKI ZDROWIA< ŻE O TAKICH GABINETACH "podświetlanych" PACJENT POWINIEN być poinformowany?? CO na TO PRAWO ???? JEST PAN PRZECIEŻ PRZWNIKIEM?? Zbidra Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zbidra Re: Apel w sprawie ordynatora ortopedy IP: 81.26.4.* 30.01.07, 15:56 Jest PAN przecież PRAWNIKIEM powinno Być sorry za błedy, aż się SCYZOR otwiera... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zbidra Re: Apel w sprawie ordynatora ortopedy IP: 81.26.4.* 30.01.07, 15:44 A może Ty jeseś ten słynny cheniek z AFERY kory to za sprawą naszego niezłomnego dyrektora położył się na PSYCHIATRYKU??? I teraz cieszysz się wolnością? POZDRÓKO Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jasne Re: Apel w sprawie ordynatora ortopedy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.01.07, 17:23 a kto nie bierze wszyscy biorą a lekarze wiodą prym- Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cuda Re: Apel w sprawie ordynatora ortopedy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.01.07, 17:32 czesto spotykane są rózne prowokacje mające na celu zniszczenie człowieka-mozna myslec sobie podrzucili mu te koperty,dorobił sie majątku pracując po godzinach itd.tylko trudno jest w takie rzeczy uwierzyc po tym jak sie samemu miało do czynienia z lekarzami i trzeba było dac łapówke [nazywaną delikatniej dowodem wdziecznosci]żeby moć szybciej poddac sie np operacji.Smutne ale prawdziwe-mam tylko nadzieje ze jest jakas czesc lekarzy z prawdziwego powołania którym w dowód wdziecznosci [nie mylic z łapówką]mogłbym podarowac nawet kosz czekoladek. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: na stos z nim bidra czy zbidra-nie ośmieszaj sie głupku!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.01.07, 17:36 pochwalasz przestepców,złodziei,łapówkarzy i innych kryminalistów? szkoda że tak! wiidać po stylu pisania że edukowałes sie w kiciu-analfabeto Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zbidra Re: bidra czy zbidra-nie ośmieszaj sie głupku!!! IP: 81.26.4.* 31.01.07, 12:03 Słyszałeś o DYSLEKTYKACH "Profesorku" ZA MASŁO Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nauczycielka Tak,ja słyszałam! IP: *.tkdami.net 31.01.07, 12:21 dyslektycy to nowa brnąca w debilizm banda kretynów,którym obecna psychologia pozwala cieszyc sie tym UPOŚLEDZENIEM!! masz sie czym chwalić debilku? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anie ta krawczyk a moze to jakaś zorganizowana grupa ...? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.02.07, 13:01 jak się "skrzyknięto" w sprawie podpisania listu-bo chyba nikt nie stał na ul.Sienkiewicza i nie zbierał podpisów? jak i gdzie te zacne postaci zlożyły swe podpisy na tym liście? znane osobistości i jakże cenne ,może stanowią jakąś organizacje/niekoniecznie pożytku publicznego?/,albo złączył je czysty przypadek-interes? Michał Okła, senator RP, Adam Massalski, senator RP, Jacek Kowalczyk, dyrektor departamentu edukacji, sportu kultury i turystyki urzędu marszałkowskiego, Tadeusz Kowalczyk, przewodniczący Sejmiku Województwa Świętokrzyskiego, Marek Gos, członek zarządu województwa, Jan Gierada, dyrektor Wojewódzkiego Szpitala Zespolonego, Bolesław Rylski, z-ca dyrektora ds. lecznictwa WSZ, Marek Jodłowski, przewodniczący ŚIL, Wacław Berens, lekarz, radny sejmiku, Stanisław Góźdź, dyrektor ŚCO, Janusz Słuszniak, lekarz ŚCO, Janusz Karpiński, dyrektor Muzeum Wsi Kieleckiej, Wiesław Derlatka, farmaceuta, Marek Jędrzejczak, prezes Kieleckiej Okręgowej Izby Aptekarskiej, Małgorzata Ostrowska, Andrzej Jezierski, Andrzej Szołowski, trener, Marek Kalwat, zawodnik TS Akwedukt, Wojciech Płaza, dyrektor Świętokrzyskiego Zarządu Dróg Wojewódzkich, Piotr Zietara, Andrzej Tekiel, Ryszard de Latour, wicedyrektor Muzeum Narodowego w Kielcach, Jadwiga Muszyńska, dyrektor Instytutu Historii AŚ, Maciej Szydłowski, prawnik, Krzysztof Koralewski, były sędzia międzynarodowy FIBA, Jan Goc, emerytowany dziennikarz TV 3, Alfreda Rubak, lekarz, prof. Stanisław Żak. pytam z czystej babskiej ciekawości. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: a moze to jakaś zorganizowana grupa ...? IP: *.chello.pl 06.02.07, 08:08 Na tej liście widnieją nazwiska,które powinny świecić przykładem. WSTYD mi za tych ludzi i tylko szkoda,że zniszczyli swoją reputację!!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: alfa Re: a moze to jakaś zorganizowana grupa ...? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.02.07, 10:42 moze uwazaja ze taka jest teraz NORMA sami się do niej tez stosują? trzeba by jak za dawnych lat takich ludzi którzy moga robic wszytko oznaczyć WINKLEM - oznaczającym = "mnie prawo nie dotyczy" "jestem tak szczególny i wielki" a prawo jest dla reszty - tzn dla hołoty oczywiście Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: czytelnik Apel w sprawie ordynatora ortopedy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.02.07, 14:23 ten apel to kompromitacja czy panie i panowie ktorzy sie pod nim podpisali nie wiedza ze prokuratura nie wystepuje o aresztowanie na podstawie anonimow i plotek musi miec mocne dowody a sprawie ordynatora a jezeli ten lekarz nie czuje sie winny to niech nie ucieka w chororobe tylko stanie przed wymierem sprawiedliwosci sprawiedliwosci Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: siostra Re: Apel w sprawie ordynatora ortopedy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.02.07, 10:00 chyba się nie mył , jak nie będzie chorował to pójdzie do pierdla Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Janion Re: Apel w sprawie ordynatora ortopedy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.02.07, 09:58 powszechnie znana łapówkarska świnia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MieszkaniecKielc Re: Apel w sprawie ordynatora ortopedy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.02.07, 22:39 Szanowna Redakcjo! Dokąd będziecie drukować te rynsztokowe teksty? Czy to mają być głosy opinii publicznej? To jest poniżej poziomu Samoobrony! I jak te chamskie popisy świadczą o poziomie gazety? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Apel w sprawie ordynatora ortopedy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.02.07, 22:52 a co ze teksty moze nie w białej kopercie? czy chodzi ci io ten tekst "apel w obronie" - tak tu zgoda żenujacy apel traktujacy opinie publiczna razem z prokuratura jako godnych pouczenia zenujacy tekst - ze tez gazeta wyborcza zdobyła sie na odwage i publikuje cos takiego - a przeciez podpisali sie pod nim ałtorytety te autorytety niech sobie lepiej ten tekst skseruja - bo jak ich beda wyprowadzac to mają jak znalażl gotowca - paru pod tym apelem podpisanych juz dawno powinni wyprowadzić Odpowiedz Link Zgłoś
ociecderektor Nowy Apel w obronie kardiochirurga Garlickiego 14.02.07, 23:18 Chciałem nieśmiało przypomnieć grupie sygnatariuszy o potrzebie przygotowania kolejnego listu.Szczególnie pożądane są wyrazy poparcia ze strony takich osób jak Jan Gierada, dyrektor Wojewódzkiego Szpitala Zespolonego,dr Bolesław Rylski, z-ca dyrektora ds.lecznictwa WSZ,dr Marek Jodłowski, przewodniczący ŚIL,dr Stanisław Góźdź, dyrektor ŚCO, dr Janusz Słuszniak, lekarz ŚCO. Wymienieni panowie są od lat znani ze swej uczciwości i nieprzejednanej postawy wobec łapówkarstwa i przyjmowania korzyści majątkowych od pacjentów i ich rodzin.Ich legendarne obrzydzenie do wartości materialnych i niezłomność w zwalczaniu zjawisk korupcyjnych w służbie zdrowia predystynuje ich do pisania apeli w obronie oczywiście niesłusznych oskarżeń wobec niewinnych lekarzy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ss Re: Nowy Apel w obronie kardiochirurga Garlickie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.02.07, 12:07 ofiarnosc wymienionych sygnatariuszy listu w walce z łapówkarstwem, korupcją jest juz słynna w całym miescie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xXx Re: Nowy Apel w obronie kardiochirurga Garlickie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.02.07, 12:11 zeby nie było jak z tym kardiochirurgiem - cała warszawa wiedziała, minister podjrzewał a on swoje Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jacek Re: Nowy Apel w obronie kardiochirurga Garlickie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.02.07, 15:38 popieram i interesuje mnie czy za ten apel umieszaczony w gazecie zaplacono jak placi sie za reklame i ogloszenia czy takie i inne apele mozna zamieszczac w waszej gazecie za darmo Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hillarya Re: Nowy Apel w obronie kardiochirurga Garlickie IP: *.adsl.inetia.pl 15.02.07, 17:12 Dyrektor Góźdź znany jest również z nienawiści do przedstawicieli koncernów medycznych nieustająco i oczywiście nieskutecznie próbujących wręczać korzyści materialne w zamian za wygranie przetargów,których oczywiście niegdy nie wygrywają. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xXx Re: Nowy Apel w obronie kardiochirurga Garlickie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.02.07, 18:12 stad ogromna wdziecznosc wszystkich kolejnych w ladców tej ziemi i kolejnych ministrów którzy tez widza te kryształowa postac i filare Pisu a przywiazanie do mniejszosci narodowychjeszcze raz pokazuje format człowieka Odpowiedz Link Zgłoś
ociecderektor Re: Nowy Apel w obronie kardiochirurga Garlickie 15.02.07, 23:10 Pan dyrektor Góźdź dał się poznać jako zapiekły przeciwnik korupcji w służbie zdrowia nadając jednemu z działów ŚCO imię dr Olszewskeigo,znanego z bezinteresowności i zwalczania łapówkarstwa lekarza. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xXx Re: Nowy Apel w obronie kardiochirurga Garlickie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.02.07, 11:24 jest również pomyśl postawienia dyrektorowi pomnika który bedzie jednoczesnie symbolizował wysoce etyczna postawe lekarza - dyrektor swoim butem bedzie deptał koperte i blizej nieokreslone logo np firmy farm Odpowiedz Link Zgłoś
pan.cernik oddział dr.Olszewskiego!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!! 10.03.07, 14:57 Człowieku czy cie porąbało? Olszewski nie był łapówkarzem?! Co ty wiesz? O zmarłych nie powinno się źle mówić,ale dr.Olszewskiego jako patrona oddziału nie zdzierżę! Ten człowiek nie miał sumienia,bez wziątki nie było mowy o zabiegu,lub przyjęciu na oddział.Rodzinom pacjentów onkologicznych kierowanych na natychmiastowe leczenie mówił,że on ma duże koszty i za darmo to przyjmuje w poradni.Góździa oceniam nie lepiej,tylko taki bezczelny bałwan mógł z łobuza Olszewskiego zrobić kryształowego lekarza,jemu się pewnie marzy pomnik przed onkologią. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pacjent Re: oddział dr.Olszewskiego!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.03.07, 15:04 w poradni zreszta rodzinnej 200 metrów od Centrum przyjmuje cała rodzinka czy pracownicy onkologii robia sobie jeszcze badania okresowe w tej poradni specjalistycznej rodzinne dyrektorsko-specjalistycznej i profesorskiej? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aja Re: Apel w sprawie ordynatora ortopedy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.03.07, 00:46 ajak nie ? Odpowiedz Link Zgłoś