Dodaj do ulubionych

Nagroda za coś, czego nie ma

• Gość: andzia Nagroda za coś, czego nie ma IP: *.ghnet.pl 13.03.07, 09:04
      buahahaha....smiechu warte
      • Gość: JAGA Re: Nagroda za coś, czego nie ma IP: *.kielce.net.pl 13.03.07, 09:10
        W ECHU JEST JESZCZE O KWESTIONOWANIU NAGRODY DLA WALDEMARA BARTOSZA. A W
        KOLEJCE SA NASTĘPNI LAUREACI BUDZĄCY WĄTPLIWOŚCI
        • pierot6 PIS to reaktywacja PZPR ! 13.03.07, 09:17
          Kaczyńscy,Gosiewski,Leper,Giertych,Kurski... to banda czerwonej hołoty !
    • Gość: Polak Dyzmolandia!!!! IP: *.adsl.inetia.pl 13.03.07, 09:17
      Ale klalkieryzm bije z PiSiorowatych gęb, no typowe obrazki i zachowania jak w
      PRL, nagrody za cos czego nie ma, lotniska widma, przystanki kolejowe nie
      mające ekonomicznego sensu, tak trzymac nieuki z PiS i koalicjanci!!!Normalnie
      noż sie w kieszeni otwiera, Dyzmolandia jak nic, Dołęga-Mostowicz by mógł film
      nakęcić a nie tylko książkę napisać!!!!
      • pierot6 PIS to partia hołoty dla hołoty ! 13.03.07, 09:17
    • Gość: dzemski Kielce: ręce precz od Kochanowskiego IP: 212.182.35.* 13.03.07, 09:17
      Kochanowski był związany z ziemią radomską i lubelską, a nie świętokrzyską. Nie
      rozumiem dlaczego tak usilnie go promujecie jako kogoś swojego. Macie przeciesz
      swojego Prusa.
      • madzia773 Re: Kielce: ręce precz od Kochanowskiego 13.03.07, 10:17
        Prus urodził się w Hrubieszowie (lubelskie), z kieleckim byli związani m.in.
        Gombrowicz (Małoszyce), Żeromski i Sienkiewicz (dworek w Oblęgorku).
        • Gość: Alex Pytanie... IP: *.europe.hp.net 13.03.07, 13:34
          Madziu, a moge Cie zaprosic na kawke?
        • Gość: MarekN Re: Kielce: ręce precz od Kochanowskiego IP: *.czestochowa.sdi.tpnet.pl 13.03.07, 19:04
          Zapomnieliście o Stanisławie Staszicu :-)

www.durniompowiedz-NIE.pl
    • Gość: serwo Gosiewski dostał nagrodę za coś, czego nie ma IP: *.icpnet.pl 13.03.07, 09:20
      Wazelina i lizanie dupy!
    • tom1003 Gosiewski dostał nagrodę za coś, czego nie ma 13.03.07, 09:23
      Ile pieniędzy otrzymali ludzie z układu III RP za budowę autostrad których nie ma?
      • darioo_b Re: Gosiewski dostał nagrodę za coś, czego nie ma 13.03.07, 09:26
        tyle samo ile kaczyści
    • Gość: abdul shrek IP: *.amwaw.edu.pl 13.03.07, 09:26
      I tak nagroda mu się należy choćby za ciałokształt
      • darioo_b Re: shrek 13.03.07, 09:33
        ciało to on ma....
        podobnie jak jego mentorzy :-))))))))))
      • kkkkk110 Re:No i co z tego? 13.03.07, 09:36
        dzisiaj jeszcze będzie nastepna, jutro i pojutrze też.
      • Gość: Alex Re: shrek IP: *.europe.hp.net 13.03.07, 10:17
        Chyba za gebe i aparycje shreka. Szkoda tylko, ze nie jest zielony...
    • Gość: Andrzej Gosiewski IP: 62.29.136.* 13.03.07, 09:36
      To urządzenie Gosiewski zabrał juz przydzielone dla Krakowa i budynki stoją
      puste
    • Gość: peace to nagroda za rozum IP: 213.192.65.* 13.03.07, 09:41
      czyli cos czego nie ma ten partyjny aparatczyk
    • Gość: Jerzy Kim jest Gosiewski IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.03.07, 09:41
      Czy Gosiewski to porządny człowiek na którego poluje prasa, czy to kolejna
      szara eminencja usuwająca wszystkie złe rzeczy jakie mogą napotkać na swej
      drodze najwyższe władze w naszym kraju ?
      Taka szara eminencja może bardzo dużo w tym dbać o siebie. To się jednak źle
      dla nich kończy. Widać to po przykładach z niedalekiej historii. Wystarczy
      spojrzeć w tył. Nie zostają bohaterami tylko czarnymi charakterami, których
      ściga się do upadłego.
      • darioo_b Re: Kim jest Gosiewski 13.03.07, 09:42
        Gosiewski to karzeł - fizycznie i umysłowo.
    • Gość: gosc hehehe IP: *.chello.pl 13.03.07, 09:46
      to jest troll...
    • Gość: Klerykowianin TKM IP: *.lodz.mm.pl 13.03.07, 09:47
      Kieleckim włazid.pom pomylił się tomograf z peronem. Następne wyróżnienie będzie
      za lotnisko... a może kosmodrom?
      Pytanie dla polonistów: które miasto Żeromski nazwał "Klerykowem"?
      • mark.parker Re: TKM 13.03.07, 16:49
        Gość portalu: Klerykowianin napisał(a):

> Kieleckim włazid.pom pomylił się tomograf z peronem. Następne wyróżnienie będzi
        > e
        > za lotnisko... a może kosmodrom?
        > Pytanie dla polonistów: które miasto Żeromski nazwał "Klerykowem"?

Cytuję za "Gościem Niedzielnym", żeby prawactwo nie mówiło, że coś jest nie tak:
        "W Kielcach późniejszy pisarz spędził 12 lat szkolnych – od 1874 do 1886 roku.
        Wówczas „Klerykowo” było niewielkim, liczącym ok. 10 tys. mieszkańców, miastem.
        Znajdowała się w nim siedziba władz gubernialnych, duży garnizon wojskowy, po
        jednym gimnazjum i progimnazjum, kilka szkół elementarnych i pensji żeńskich."
    • ponury_drwiacy_szyderca Kupił pewnie karmę dla kota Busia 13.03.07, 09:52

• Gość: an Budowniczy ruin czyli Gosiewski i IP: *.dip.t-dialin.net 13.03.07, 09:55
      jako taki przejdzie do historii marnotrawstwa
      • Gość: Bond Re: Budowniczy ruin czyli Gosiewski i IP: *.dip.t-dialin.net 13.03.07, 10:52
        tyle, ze to niestety nie literaura, lecz rzeczywistosc...
    • Gość: gosc Kilece IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.03.07, 09:55
      Się strolowały te Kielce....
    • ciass Ta nagroda to przesada moralna. Ale ... 13.03.07, 09:59
      Kieleckie jest bardzo zaniedbane. Całe dziesięciolecia wtłaczano kasę na śląsk
      i do Gdańska. Teraz czas na inne regiony. Może być i kieleckie tylko z głową .
      • darioo_b Re: Ta nagroda to przesada moralna. Ale ... 13.03.07, 10:06
        łeb edgar ma
        tyle ze wielki a pusty :-)
        • ciass Ja bym powiedział bardziej elegancko - Próżny. 13.03.07, 10:19
          Definicja słowa "próżny" we wszystkich znaczeniach jest adekwatna.
    • Gość: MIRek Gratulacje Panie Gosiewski IP: 82.177.11.* 13.03.07, 10:07
      Minister Gosiewski nie powinien przejmować się kolejnymi atakami ignorantów. Nawet powinien w tym przypadku cieszyć się, ponieważ Platforma Obywatelska SKOMPROMITOWAŁA SIĘ ostatnim oświadczeniem w tej sprawie.

Na szczęście większość ludzi w regionie doskonale widzi - jak skutecznie wpisuje się w potrzeby regionu minister Gosiewski. Ujadanie przeciwników Gosiewskiego nic nie da.

Pozostałe regiony dawno nam uciekły i trzeba gonić.
      Mamy nadzieję Panie Ministrze Gosiewski, że nie przejmuje się Pan tą nagonką.

Tu w regionie liczymy na dalsze wsparcie wszelkich inicjatyw.
      Trzeba gonić inne regiony, zbyt wiele nam zabrały kiedyś....
      • adas313 Re: Gratulacje Panie Gosiewski 13.03.07, 10:11
        Ilu pasażerów odjechało dziś z Włoszczowy Płn.? 5? 10?

I jak z lotniskiem, ilu chętnych do latania w świętokrzyskiem mieszka?

Aha, a o drogę S7 między Jędrzejowem i Krakowem to Gosiewski dopiero zadbał!
        Miała być do 2013, jednakże będzie później, nie wiadomo kiedy.

A szkoda - wybrałbym się w kieleckie, ale niestety ode mnie pociągi do
        Włoszczowy nie jeżdżą, a na samolot na tak krótki dystans nie będę wydawać kasy.
        • Gość: MIRek Re: Gratulacje Panie Gosiewski IP: 82.177.11.* 13.03.07, 10:50
          adas313 zapodał;
          >...A szkoda - wybrałbym się w kieleckie, ale niestety
          >ode mnie pociągi do Włoszczowy nie jeżdżą..
          =
          I doskonale, my tu nie potrzebujemy w regionie takich co są przeciw
          inwestycjom, którzy są przeciw ludziom propmujacym region.
          Nikt na Ciebie tu nie czeka.

Z peronu we Włoszczowie będzie wsiadać coraz więcej ludzi, z lotniska koło Kielc będzie latać coraz więcej pasażerów - i o to chodzi. teraz potrzebna jest wizja regionu i potrzeba gonić, gonić regiony które nam zabrały kiedyś sporo czasu, pieniędzy i mozliwości.
          • Gość: etet Re: Gratulacje Panie Gosiewski IP: *.zgora.dialog.net.pl 13.03.07, 11:12
            A kto się cibie pyta o zgodę na przyjazd.

> I doskonale, my tu nie potrzebujemy w regionie takich co są przeciw
            > inwestycjom, którzy są przeciw ludziom propmujacym region.
            > Nikt na Ciebie tu nie czeka.

O jakich ty ludziach piszezsz o tych z układu pisuarowego, o tych co od dwóch
            lat doprowadzają kraj do zgłady.
            Mówimy stanowcze nie wszelkiej maści karierowiczom, próżniakom i oszustom.
            Gosiewski reprezentuje to co najgorsze w tzw IV RP. Precz z zakamflowanym
            komunizmem. To kaczyńscy i ich koledzy są symbolem całego zła minionej
            socjalistycznej epoki. Oni budowali ten ustrój a teraz z nim walczą. Szydercy.
          • adas313 Re: Gratulacje Panie Gosiewski 13.03.07, 11:25
            Nie jestem przeciw inwestycjom, jestem natomiast za racjonalnym wydawaniem
            pieniędzy.

Słyszałem, że w kieleckie należy przyciągnąć turystów. Jak widać Tobie na tym
            nie zależy - po co nam "tacy jak Ty" drogowi turyści, będziemy mieć lotnisko.
            I tak oto Kielce staną się polskim Iquitos - kilkaset tysięcy ludzi i dostęp
            wyłącznie lotniczy.

Turysta z Krakowa, GOPu etc. będzie się tłukł pociągiem do Włoszczowy Płn.
            (skąd będzie się taszczył na stację Włoszczowa...), leciał samolotem, czy może
            jednak wsiądzie w samochód (po wybudowaniu S7)?

Ale cóż - na świętokrzyskim ani Polska, ani Europa się nie kończy. Moje
            pieniądze mogę wydać w Szczyrku, Jeleniej Górze albo Rabce. Gdzie dojadę dużo
            wygodniej.

Pół roku temu w "zachodniej ścianie" kieleckiego widziałem orkę przy użyciu
            konia. Jeśli mieszkańcy takowej wsi kiedykolwiek skorzystają z lotniska, to
            tylko w jednym kierunku.

Jaką alternatywę ma dla nich Gosiewski? Korzystne kredyty (albo nawet dopłaty,
            jakaś spółdzielczość, etc.) by gospodarstwo było mniej pracochłonne i bardziej
            wydajne ? Poprawa edukacji, by ich dzieci nie musiały orać konno, ale mogły
            pracować w innych zawodach? Odsyłam do autorów programu dożywiania dzieci
            w szkołach (istniał do wyborów) i idei tanich podręczników (zastąpionych przez
            tanie mundurki).

Bez tego "solidarny rozwój kielecczyzny" polegający na budowie lotnisk sprowadzi
            się do rozwoju Kielc kosztem reszty regionu. A więc tym, z czym PiS tak chce
            walczyć, tyle że na trochę mniejszą skalę.
          • Gość: Bajdy z Kaczolandu Re: Gratulacje Panie Gosiewski? IP: *.natpool5.outside.ucf.edu 13.03.07, 18:28
            Oprocz "wizji" panie Mirku (mam nadzieje, iz nie takiej
            "wizji" jak po grzybkach, czy po LSD) potrzeba takze
            odrobine rozumu i zdrowego rozsadku!
      • Gość: kamyk Re: Gratulacje Panie Gosiewski IP: *.wwwcache.cam.ac.uk 13.03.07, 12:28
        Ironizujesz?
    • Gość: Alex Cholerny pisuarowy dupoliz... IP: *.europe.hp.net 13.03.07, 10:12
      Feee
    • milo_1 No i co...teraz mi zrobicie,jeszcze tylko lotnisko 13.03.07, 10:17
      dla Kielc i będą mnie nosić w lektyce.........
      bi.gazeta.pl/im/1/3744/z3744781N.jpg
    • Gość: bzzz Kielce - środek świata IP: 217.153.68.* 13.03.07, 10:18
      przenieśmy stolicę do Kielc, niech Gosiewski rozrabia dalej na własnym podwórku.
      Mam już dosyć takich oszołomów w Warszawie!!
    • Gość: De' Vitek Nagroda dla Gosiewskiego. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.03.07, 10:22
      To co robią dzisiaj działacze pisu przypomina mi lata realnego socjalizmu.Wtedy
      towarzysze też przyznawali sobie nagrody i odznaczenia,za zasługi
      innych,najczęściej uczciwie pracujących ludzi.Obłuda towarzyszy pisowców jest
      porażająca w swej głupocie i narcyżmie tych próżnych ludzików.Brzydzę się
      takimi "politykami" i tymi,którzy za wszelką cenę dla osobistej kariey chcą się
      przypodobać takim i podobnym towarzyszom jak Gosiewski.
    • Gość: gościu Oficjane wręczenie łapówki IP: *.110.192.213.cable.satra.pl 13.03.07, 10:25
      Kamińskiego i Ziobry przy tym nie było?
    • Gość: ref Karakan śmierdzący IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.03.07, 10:26
      Nie moge patrzec na tego czlowieka bo ile razy to robie to paw mi sie ściele
      gęsto.
      • darioo_b Re: Karakan śmierdzący 13.03.07, 10:36
        człowieczka :-)
        • hlk19722 Re: Karakan śmierdzący 24.03.07, 12:16
          P A J A C E !!!
      • Gość: MIRek Re: Karakan śmierdzący IP: 82.177.11.* 13.03.07, 10:51
        A mnie też...jak czytam takie głupawe wypowiedzi jak twoja.
        • Gość: ref Re: Karakan śmierdzący IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.03.07, 12:00
          Podwojnie mi sie sciele jak czytam komentarze do wypowiedzi takich jak ty.
          Czyzby Edgar twym krewnym byl?
    • burek_polny Kielce? To tam, gdzie tak pizdzi ... ?? 13.03.07, 10:27
      Bylybokser Gosiewski stara sie w bylympzprowskim stylu. Wkrotce bedzie tez
      bylymwicepremierem...
    • bronimir Edgar nie taki głupi. 13.03.07, 10:32
      W następnej kadencji Jarek będzie mu buty wiązać.
    • Gość: trygresson biurokraci i reszta IP: *.freedom2surf.net 13.03.07, 10:33
      Nigdzie i nigdy biurokracja nie sluzy i sluzyla ludziom czym tak chetnie
      uzasadnia swoje istnienie i rakowate paczkowanie. Zawsze sluzy wylacznie sobie
      i rozwojowi wlasnego interesu. Cywilizwoany swiat zrozumial to juz dawno (patrz
      kryzys w Wlk. Brytanii w latach 70 i konsekwentny triumf tatcheryzmu). Jako, ze
      w Polsce lud jest ciemny wiec poszedl na leczenie zapalenia ploc poprzez
      wlozenie pacjenta do pieca zgodnie z zaleceniami baki znachorki.
      WIERZE I UFAM zamiast mysle i dzialam, lud ciemny.......

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka