Gość: andzia Nagroda za coś, czego nie ma IP: *.ghnet.pl 13.03.07, 09:04 buahahaha....smiechu warte Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JAGA Re: Nagroda za coś, czego nie ma IP: *.kielce.net.pl 13.03.07, 09:10 W ECHU JEST JESZCZE O KWESTIONOWANIU NAGRODY DLA WALDEMARA BARTOSZA. A W KOLEJCE SA NASTĘPNI LAUREACI BUDZĄCY WĄTPLIWOŚCI Odpowiedz Link Zgłoś
pierot6 PIS to reaktywacja PZPR ! 13.03.07, 09:17 Kaczyńscy,Gosiewski,Leper,Giertych,Kurski... to banda czerwonej hołoty ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Polak Dyzmolandia!!!! IP: *.adsl.inetia.pl 13.03.07, 09:17 Ale klalkieryzm bije z PiSiorowatych gęb, no typowe obrazki i zachowania jak w PRL, nagrody za cos czego nie ma, lotniska widma, przystanki kolejowe nie mające ekonomicznego sensu, tak trzymac nieuki z PiS i koalicjanci!!!Normalnie noż sie w kieszeni otwiera, Dyzmolandia jak nic, Dołęga-Mostowicz by mógł film nakęcić a nie tylko książkę napisać!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dzemski Kielce: ręce precz od Kochanowskiego IP: 212.182.35.* 13.03.07, 09:17 Kochanowski był związany z ziemią radomską i lubelską, a nie świętokrzyską. Nie rozumiem dlaczego tak usilnie go promujecie jako kogoś swojego. Macie przeciesz swojego Prusa. Odpowiedz Link Zgłoś
madzia773 Re: Kielce: ręce precz od Kochanowskiego 13.03.07, 10:17 Prus urodził się w Hrubieszowie (lubelskie), z kieleckim byli związani m.in. Gombrowicz (Małoszyce), Żeromski i Sienkiewicz (dworek w Oblęgorku). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Alex Pytanie... IP: *.europe.hp.net 13.03.07, 13:34 Madziu, a moge Cie zaprosic na kawke? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MarekN Re: Kielce: ręce precz od Kochanowskiego IP: *.czestochowa.sdi.tpnet.pl 13.03.07, 19:04 Zapomnieliście o Stanisławie Staszicu :-) www.durniompowiedz-NIE.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: serwo Gosiewski dostał nagrodę za coś, czego nie ma IP: *.icpnet.pl 13.03.07, 09:20 Wazelina i lizanie dupy! Odpowiedz Link Zgłoś
tom1003 Gosiewski dostał nagrodę za coś, czego nie ma 13.03.07, 09:23 Ile pieniędzy otrzymali ludzie z układu III RP za budowę autostrad których nie ma? Odpowiedz Link Zgłoś
darioo_b Re: Gosiewski dostał nagrodę za coś, czego nie ma 13.03.07, 09:26 tyle samo ile kaczyści Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: abdul shrek IP: *.amwaw.edu.pl 13.03.07, 09:26 I tak nagroda mu się należy choćby za ciałokształt Odpowiedz Link Zgłoś
darioo_b Re: shrek 13.03.07, 09:33 ciało to on ma.... podobnie jak jego mentorzy :-)))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
kkkkk110 Re:No i co z tego? 13.03.07, 09:36 dzisiaj jeszcze będzie nastepna, jutro i pojutrze też. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Alex Re: shrek IP: *.europe.hp.net 13.03.07, 10:17 Chyba za gebe i aparycje shreka. Szkoda tylko, ze nie jest zielony... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Andrzej Gosiewski IP: 62.29.136.* 13.03.07, 09:36 To urządzenie Gosiewski zabrał juz przydzielone dla Krakowa i budynki stoją puste Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: peace to nagroda za rozum IP: 213.192.65.* 13.03.07, 09:41 czyli cos czego nie ma ten partyjny aparatczyk Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jerzy Kim jest Gosiewski IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.03.07, 09:41 Czy Gosiewski to porządny człowiek na którego poluje prasa, czy to kolejna szara eminencja usuwająca wszystkie złe rzeczy jakie mogą napotkać na swej drodze najwyższe władze w naszym kraju ? Taka szara eminencja może bardzo dużo w tym dbać o siebie. To się jednak źle dla nich kończy. Widać to po przykładach z niedalekiej historii. Wystarczy spojrzeć w tył. Nie zostają bohaterami tylko czarnymi charakterami, których ściga się do upadłego. Odpowiedz Link Zgłoś
darioo_b Re: Kim jest Gosiewski 13.03.07, 09:42 Gosiewski to karzeł - fizycznie i umysłowo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Klerykowianin TKM IP: *.lodz.mm.pl 13.03.07, 09:47 Kieleckim włazid.pom pomylił się tomograf z peronem. Następne wyróżnienie będzie za lotnisko... a może kosmodrom? Pytanie dla polonistów: które miasto Żeromski nazwał "Klerykowem"? Odpowiedz Link Zgłoś
mark.parker Re: TKM 13.03.07, 16:49 Gość portalu: Klerykowianin napisał(a): > Kieleckim włazid.pom pomylił się tomograf z peronem. Następne wyróżnienie będzi > e > za lotnisko... a może kosmodrom? > Pytanie dla polonistów: które miasto Żeromski nazwał "Klerykowem"? Cytuję za "Gościem Niedzielnym", żeby prawactwo nie mówiło, że coś jest nie tak: "W Kielcach późniejszy pisarz spędził 12 lat szkolnych – od 1874 do 1886 roku. Wówczas „Klerykowo” było niewielkim, liczącym ok. 10 tys. mieszkańców, miastem. Znajdowała się w nim siedziba władz gubernialnych, duży garnizon wojskowy, po jednym gimnazjum i progimnazjum, kilka szkół elementarnych i pensji żeńskich." Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: an Budowniczy ruin czyli Gosiewski i IP: *.dip.t-dialin.net 13.03.07, 09:55 jako taki przejdzie do historii marnotrawstwa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bond Re: Budowniczy ruin czyli Gosiewski i IP: *.dip.t-dialin.net 13.03.07, 10:52 tyle, ze to niestety nie literaura, lecz rzeczywistosc... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Kilece IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.03.07, 09:55 Się strolowały te Kielce.... Odpowiedz Link Zgłoś
ciass Ta nagroda to przesada moralna. Ale ... 13.03.07, 09:59 Kieleckie jest bardzo zaniedbane. Całe dziesięciolecia wtłaczano kasę na śląsk i do Gdańska. Teraz czas na inne regiony. Może być i kieleckie tylko z głową . Odpowiedz Link Zgłoś
darioo_b Re: Ta nagroda to przesada moralna. Ale ... 13.03.07, 10:06 łeb edgar ma tyle ze wielki a pusty :-) Odpowiedz Link Zgłoś
ciass Ja bym powiedział bardziej elegancko - Próżny. 13.03.07, 10:19 Definicja słowa "próżny" we wszystkich znaczeniach jest adekwatna. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MIRek Gratulacje Panie Gosiewski IP: 82.177.11.* 13.03.07, 10:07 Minister Gosiewski nie powinien przejmować się kolejnymi atakami ignorantów. Nawet powinien w tym przypadku cieszyć się, ponieważ Platforma Obywatelska SKOMPROMITOWAŁA SIĘ ostatnim oświadczeniem w tej sprawie. Na szczęście większość ludzi w regionie doskonale widzi - jak skutecznie wpisuje się w potrzeby regionu minister Gosiewski. Ujadanie przeciwników Gosiewskiego nic nie da. Pozostałe regiony dawno nam uciekły i trzeba gonić. Mamy nadzieję Panie Ministrze Gosiewski, że nie przejmuje się Pan tą nagonką. Tu w regionie liczymy na dalsze wsparcie wszelkich inicjatyw. Trzeba gonić inne regiony, zbyt wiele nam zabrały kiedyś.... Odpowiedz Link Zgłoś
adas313 Re: Gratulacje Panie Gosiewski 13.03.07, 10:11 Ilu pasażerów odjechało dziś z Włoszczowy Płn.? 5? 10? I jak z lotniskiem, ilu chętnych do latania w świętokrzyskiem mieszka? Aha, a o drogę S7 między Jędrzejowem i Krakowem to Gosiewski dopiero zadbał! Miała być do 2013, jednakże będzie później, nie wiadomo kiedy. A szkoda - wybrałbym się w kieleckie, ale niestety ode mnie pociągi do Włoszczowy nie jeżdżą, a na samolot na tak krótki dystans nie będę wydawać kasy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MIRek Re: Gratulacje Panie Gosiewski IP: 82.177.11.* 13.03.07, 10:50 adas313 zapodał; >...A szkoda - wybrałbym się w kieleckie, ale niestety >ode mnie pociągi do Włoszczowy nie jeżdżą.. = I doskonale, my tu nie potrzebujemy w regionie takich co są przeciw inwestycjom, którzy są przeciw ludziom propmujacym region. Nikt na Ciebie tu nie czeka. Z peronu we Włoszczowie będzie wsiadać coraz więcej ludzi, z lotniska koło Kielc będzie latać coraz więcej pasażerów - i o to chodzi. teraz potrzebna jest wizja regionu i potrzeba gonić, gonić regiony które nam zabrały kiedyś sporo czasu, pieniędzy i mozliwości. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: etet Re: Gratulacje Panie Gosiewski IP: *.zgora.dialog.net.pl 13.03.07, 11:12 A kto się cibie pyta o zgodę na przyjazd. > I doskonale, my tu nie potrzebujemy w regionie takich co są przeciw > inwestycjom, którzy są przeciw ludziom propmujacym region. > Nikt na Ciebie tu nie czeka. O jakich ty ludziach piszezsz o tych z układu pisuarowego, o tych co od dwóch lat doprowadzają kraj do zgłady. Mówimy stanowcze nie wszelkiej maści karierowiczom, próżniakom i oszustom. Gosiewski reprezentuje to co najgorsze w tzw IV RP. Precz z zakamflowanym komunizmem. To kaczyńscy i ich koledzy są symbolem całego zła minionej socjalistycznej epoki. Oni budowali ten ustrój a teraz z nim walczą. Szydercy. Odpowiedz Link Zgłoś
adas313 Re: Gratulacje Panie Gosiewski 13.03.07, 11:25 Nie jestem przeciw inwestycjom, jestem natomiast za racjonalnym wydawaniem pieniędzy. Słyszałem, że w kieleckie należy przyciągnąć turystów. Jak widać Tobie na tym nie zależy - po co nam "tacy jak Ty" drogowi turyści, będziemy mieć lotnisko. I tak oto Kielce staną się polskim Iquitos - kilkaset tysięcy ludzi i dostęp wyłącznie lotniczy. Turysta z Krakowa, GOPu etc. będzie się tłukł pociągiem do Włoszczowy Płn. (skąd będzie się taszczył na stację Włoszczowa...), leciał samolotem, czy może jednak wsiądzie w samochód (po wybudowaniu S7)? Ale cóż - na świętokrzyskim ani Polska, ani Europa się nie kończy. Moje pieniądze mogę wydać w Szczyrku, Jeleniej Górze albo Rabce. Gdzie dojadę dużo wygodniej. Pół roku temu w "zachodniej ścianie" kieleckiego widziałem orkę przy użyciu konia. Jeśli mieszkańcy takowej wsi kiedykolwiek skorzystają z lotniska, to tylko w jednym kierunku. Jaką alternatywę ma dla nich Gosiewski? Korzystne kredyty (albo nawet dopłaty, jakaś spółdzielczość, etc.) by gospodarstwo było mniej pracochłonne i bardziej wydajne ? Poprawa edukacji, by ich dzieci nie musiały orać konno, ale mogły pracować w innych zawodach? Odsyłam do autorów programu dożywiania dzieci w szkołach (istniał do wyborów) i idei tanich podręczników (zastąpionych przez tanie mundurki). Bez tego "solidarny rozwój kielecczyzny" polegający na budowie lotnisk sprowadzi się do rozwoju Kielc kosztem reszty regionu. A więc tym, z czym PiS tak chce walczyć, tyle że na trochę mniejszą skalę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bajdy z Kaczolandu Re: Gratulacje Panie Gosiewski? IP: *.natpool5.outside.ucf.edu 13.03.07, 18:28 Oprocz "wizji" panie Mirku (mam nadzieje, iz nie takiej "wizji" jak po grzybkach, czy po LSD) potrzeba takze odrobine rozumu i zdrowego rozsadku! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kamyk Re: Gratulacje Panie Gosiewski IP: *.wwwcache.cam.ac.uk 13.03.07, 12:28 Ironizujesz? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Alex Cholerny pisuarowy dupoliz... IP: *.europe.hp.net 13.03.07, 10:12 Feee Odpowiedz Link Zgłoś
milo_1 No i co...teraz mi zrobicie,jeszcze tylko lotnisko 13.03.07, 10:17 dla Kielc i będą mnie nosić w lektyce......... bi.gazeta.pl/im/1/3744/z3744781N.jpg Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bzzz Kielce - środek świata IP: 217.153.68.* 13.03.07, 10:18 przenieśmy stolicę do Kielc, niech Gosiewski rozrabia dalej na własnym podwórku. Mam już dosyć takich oszołomów w Warszawie!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: De' Vitek Nagroda dla Gosiewskiego. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.03.07, 10:22 To co robią dzisiaj działacze pisu przypomina mi lata realnego socjalizmu.Wtedy towarzysze też przyznawali sobie nagrody i odznaczenia,za zasługi innych,najczęściej uczciwie pracujących ludzi.Obłuda towarzyszy pisowców jest porażająca w swej głupocie i narcyżmie tych próżnych ludzików.Brzydzę się takimi "politykami" i tymi,którzy za wszelką cenę dla osobistej kariey chcą się przypodobać takim i podobnym towarzyszom jak Gosiewski. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gościu Oficjane wręczenie łapówki IP: *.110.192.213.cable.satra.pl 13.03.07, 10:25 Kamińskiego i Ziobry przy tym nie było? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ref Karakan śmierdzący IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.03.07, 10:26 Nie moge patrzec na tego czlowieka bo ile razy to robie to paw mi sie ściele gęsto. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MIRek Re: Karakan śmierdzący IP: 82.177.11.* 13.03.07, 10:51 A mnie też...jak czytam takie głupawe wypowiedzi jak twoja. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ref Re: Karakan śmierdzący IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.03.07, 12:00 Podwojnie mi sie sciele jak czytam komentarze do wypowiedzi takich jak ty. Czyzby Edgar twym krewnym byl? Odpowiedz Link Zgłoś
burek_polny Kielce? To tam, gdzie tak pizdzi ... ?? 13.03.07, 10:27 Bylybokser Gosiewski stara sie w bylympzprowskim stylu. Wkrotce bedzie tez bylymwicepremierem... Odpowiedz Link Zgłoś
bronimir Edgar nie taki głupi. 13.03.07, 10:32 W następnej kadencji Jarek będzie mu buty wiązać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: trygresson biurokraci i reszta IP: *.freedom2surf.net 13.03.07, 10:33 Nigdzie i nigdy biurokracja nie sluzy i sluzyla ludziom czym tak chetnie uzasadnia swoje istnienie i rakowate paczkowanie. Zawsze sluzy wylacznie sobie i rozwojowi wlasnego interesu. Cywilizwoany swiat zrozumial to juz dawno (patrz kryzys w Wlk. Brytanii w latach 70 i konsekwentny triumf tatcheryzmu). Jako, ze w Polsce lud jest ciemny wiec poszedl na leczenie zapalenia ploc poprzez wlozenie pacjenta do pieca zgodnie z zaleceniami baki znachorki. WIERZE I UFAM zamiast mysle i dzialam, lud ciemny....... Odpowiedz Link Zgłoś