kazik.k Re: Proboszcz kontra świetlica 30.04.07, 19:39 dlaczego miejskie wladze nie poeiedza temu przyglupowi "wal sie".katooszolom az sie o to prosi.bezczelnosc tej czarnej stonki jest zatrwazajaca!ciagle nie ma temu konca.bezczelny lobuz pod wezwaniem!niech sie rodzice w koncu zbiora i jada do biskupa na skarge ze czarny szantazuje jakims bierzmowaniem!tez mi cos !bez tego bierzmowania te dzieci nie moga zyc?nie da ten to da drugi!nie warto sie przejmowac.!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: japo Proboszcz kontra świetlica IP: 82.177.99.* 30.04.07, 19:41 Dobrodzieju! Rób tak dalej, a zostaniesz sam w parafii i to bez TACY!! Odpowiedz Link Zgłoś
edico Re: Proboszcz kontra wierni 30.04.07, 19:55 Ponoć kościół jest własnością wiernych i nie zdziwił bym się, gdyby wyjechał z niego na tej swojej tacy. Konfrontacja z papieskimi słowami wypowiadanymi w tych kwestiach nie budzi żadnych wątpliwości, że tak właśnie być powinno: "Każda religia jest dobra, ale najgłupsza jest najlepsza" (papież Aleksander VI (1492-1503)) "Wierni chrześcijanie nie tylko nie mają prawa do obrony twierdzeń nauki, które są sprzeczne z treściami wiary, ale wręcz mają obowiązek uznać je za błędy, których podobieńatwo do prawdy jest złudne". (JP2 w encyklice "Wiara i rozum") Odpowiedz Link Zgłoś
winertaxi Proboszcz kontra świetlica 30.04.07, 20:59 jeśli ta świetlica jest fajna to pierdo.... kleche.jemu tylko kasa w głowie .ala jak nas polaków znam to pomarudzicie i zabronicie swoim dzieciom tam chodzić.dzieci wtedy zakodują sobie że jednak klecha ma racje i jego trzeba słuchać.a piszę tak bo ja z moim synem dokonaliśmy wyboru.pochodzę z rodziny tz katolickiej i syn chodził na religię nawet w szkole średniej ale widząc tę obłudę wypisaliśmy się z tej bandy nierobów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nauczyciel Re: Proboszcz kontra świetlica IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.04.07, 22:28 Sami nic dobrego nie robią a innych chcą tylko pouczać. W szkołach jest 1 godzina historii, geografii, biologii czy chemii ale za to 2 religii. I jakie mają wyniki? Żadnych!!! Zatrudniają dyletantów - nauczyciel musi być po studiach + co najmniej roczny kurs pedagogiczny a katechecie wystarcza matura i dwutygodniowy kurs!! Sami księża nic nie wiedzą o prawdziwym życiu - co oni mogą nauczyć, mogą tylko indoktrynować. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jedi Re: Proboszcz kontra świetlica IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.04.07, 21:28 Won z czarnymi. Jak tylko Lubawskiego odsunie sie od wladzy to zrobi sie z tymi nierobami porzadek. I za przychodnie na Wesolej i za liceum Ściegiennego... Przydałoby sie jeszcze "od gory" zaczac ich traktowac jak reszte obywateli, a nie jak swiete i nietykalne krowy. No, ale to tez mozliwe bedzie po kolejnych wyborach i wielkiej klesce PiSu. Patalachy... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rex33 Proboszcz kontra świetlica IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.04.07, 22:22 Jescze trochę i wszyscy niekatolicy trafią na stosy!!! Kiedy to się skończy.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: s.b. LUDZIE kochani IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.05.07, 01:23 Ludzie, ludzie opamiętajcie się. Wszyscy popełniamy błędy. A ten artykuł to też jeden wielki błąd. Po I : Każdy rodzic chce wiedzieć gdzie posyła dziecko. Po II: Każdy rodzic chce wiedzieć kto ma jakiś wpływ na wychowanie i edukacje pociechy. Winni są tu wszyscy. UM Kielce i MOPR - przy wejściu powinien być napis - szyld,informacja - kto tą świetlice prowadzi i kto współpracuje czy też pomaga jej prowadzeniu. Wtedy wiem kto jaki ma wpływ na dziecko i czy je tam pośle czy też nie. Proboszcz od św. Stanisława - dobrze zrobił że poinformował o tym parafian. ALE JAK TO ZROBIŁ i jaką forme przesłania tej informacji użył i wykorzystał to wstyd mówić. Gazeta Wyborcza - czy ten artykuł to ma być tylko informacja i pdzedstawienie jakiegoś faktu, czy też rozdmuchanie jakieś "małej lokalnej wojny religijnej" - gdybym był dziennikarzem wstydziłbym się tego artykułu. A czy osoby z "Wieczernika" i innych sekt religijnych czy też Kościołów muszą czasem takiego "naiwnego" fortelu używać aby coś tam podświadomie "wkładać" w głowy małych dzieci? Często człowiek jest nawet nieświadomie pod wpływem pseudoreligijnych ludzi np. jak przełożona klasztoru w Kazimierzu. Ludzie kochani trzeba naprawde uważać na takich "świętych" i różne sekty religijne. Szanuje wolność i swobode religijną ale chce wiedzić z kim mam do czynienia i do kogo posyłam swoje dzieci. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mag Re: LUDZIE kochani IP: 82.139.60.* 01.05.07, 16:17 s.b:Często człowiek jest nawet nieświadomie pod wpływem pseudoreligijnych ludzi np. jak przełożona klasztoru w Kazimierzu. Ludzie kochani trzeba naprawde uważać na takich "świętych" i różne sekty religijne.[...] Nawet nie wiecie co ludzie z legalnej "sekty" katecheci wciskają waszym dzieciom w szkołach za głupoty...średniowiecze to przy tym postępowa epoka! Pracuję tam to wiem. to was nie razi? To jest dobre? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: s.b. LUDZIE kochani IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.05.07, 01:23 Ludzie, ludzie opamiętajcie się. Wszyscy popełniamy błędy. A ten artykuł to też jeden wielki błąd. Po I : Każdy rodzic chce wiedzieć gdzie posyła dziecko. Po II: Każdy rodzic chce wiedzieć kto ma jakiś wpływ na wychowanie i edukacje pociechy. Winni są tu wszyscy. UM Kielce i MOPR - przy wejściu powinien być napis - szyld,informacja - kto tą świetlice prowadzi i kto współpracuje czy też pomaga jej prowadzeniu. Wtedy wiem kto jaki ma wpływ na dziecko i czy je tam pośle czy też nie. Proboszcz od św. Stanisława - dobrze zrobił że poinformował o tym parafian. ALE JAK TO ZROBIŁ i jaką forme przesłania tej informacji użył i wykorzystał to wstyd mówić. Gazeta Wyborcza - czy ten artykuł to ma być tylko informacja i pdzedstawienie jakiegoś faktu, czy też rozdmuchanie jakieś "małej lokalnej wojny religijnej" - gdybym był dziennikarzem wstydziłbym się tego artykułu. A czy osoby z "Wieczernika" i innych sekt religijnych czy też Kościołów muszą czasem takiego "naiwnego" fortelu używać aby coś tam podświadomie "wkładać" w głowy małych dzieci? Często człowiek jest nawet nieświadomie pod wpływem pseudoreligijnych ludzi np. jak przełożona klasztoru w Kazimierzu. Ludzie kochani trzeba naprawde uważać na takich "świętych" i różne sekty religijne. Szanuje wolność i swobode religijną ale chce wiedzić z kim mam do czynienia i do kogo posyłam swoje dzieci. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Andrzej z Kanady. Proboszcz kontra świetlica IP: *.ed.shawcable.net 01.05.07, 04:29 Sredniowiecze.Klechy trzymaja was " na smyczy i w kagancach".W zachodniej Europie i w Polnocnej Ameryce Takie rzeczy byly by niemozliwe.Obudzcie sie!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Proboszcz kontra świetlica IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.05.07, 07:44 Ludzie, ileż w was jadu i nienawisci...,smutne to. Ja wierze w Boga a nie księży. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mag Re: ja IP: 82.139.60.* 01.05.07, 16:20 ja wierze w Boga a nie księży." To po co ci ta cała instytucja?Urzędnicy pana B? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: żyd Proboszcz kontra świetlica IP: *.as.kn.pl 01.05.07, 08:25 Wkrótce zapłoną stosy. I to na nasze życzenie. Alleluja i do przodu... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: moher Proboszcz kontra świetlica IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.05.07, 11:38 Ksiąc proboszcz ma racjem, trza walcyć z wyznafcami szatana. Odpowiedz Link Zgłoś
edico Re: Chrześcijaństwo = niewolnictwo 01.05.07, 12:06 I to wynika z samych jego źródeł :(( "A tych, którzy nie chcą, abym panował nad nimi, przyprowadźcie tu i zabijcie na moich oczach." (Łukasz 19:27) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kapsul1 Proboszcz kontra świetlica IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.05.07, 14:07 Jakie mediacje, kto i po co ma tracić na nie czas. Klecha złamał kilkanaście paragrafów, to przecież jasne. Trzeba go zatem powierzyć prawu, jakie jest, ale prawu, jako że walki z Kościołem instytucjonalnym wstydzić się nie należy. Najważniejsze, iż młodzi się jej nie wstydzą i do kościołów chadzają coraz rzadziej. Załatwią wiec wszystko niebawem jak sie patrzy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: modrzew Proboszcz kontra świetlica IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.05.07, 17:26 jak zadyma to w trawie coś piszczy- może lustracja albo przekrent Odpowiedz Link Zgłoś
agnostyk11 Re: Proboszcz kontra świetlica 01.05.07, 22:42 Oloolo5 gdzieś tam napisał peany na temat Caritasu i łaskawie nie popluł na Owsiaka. Nie miałem czasu by od razu odpisać. Tak. Caritas się nie chwali. Nie dość to Caritas nie jest rzelnie rozliczany z kasy. Kasy/ Jakiej kasy? Z dobrowolnych datków wiernych? Otóż nie! W r. 2005 CARITAS otrzymał z budżetu Kielc min: 2 mln.zł. na profilaktykę przeciwalkoholową, 2 mln.zł. na pomoc ofiarom przestępstw, ponad 7 mln.zł. na świetlice środowiskowe, ponad 5 mln.zł. na pomoc osobom uzależnionym, 4 tys.zł. na Ośrodek Interwencji Kryzysowej, 10 tys.zł. na noclegownię dla bezdomnych, 10 tys.zł. na wsparcie socjalne i 6 tys.zł. na schronisko dla kobiet dotkniętych przemocą. A wcześniej ponad 15 mln.zł. przeznaczono na organizację wakacji i drugie tyle /ponad 15 mln.zł./ dla Stowarzyszenia Św. Jana Bosko – znanego z afery wyłudzania kredytów bankowych. A precież to są Tylko Kielce. A gdzie całe województwo, kraj? Jeżeli mało Ci tego to mogę podać względnie wiarygodne (względnie dlatego, że zaniżane by nikt nie mógł się doczepić) przychody Kościoła Rzymskokatolickiego w ciągu jednego roku. Zajęło by to tu trochę miejsca. W konkluzji jedna przychody te są nie mniejsze niż 5 miliardów zł. Licząc, iż duchownych w Polsce jest (tak z nadmiarem) 50 tysięcy to na jednego przypada 100 tysięcy zł. Bardziej zbliżona do prawdy liczba 36 tysięcy duchownych daje po podzieleniu ok. 138 tysięcy zł. Może ktoś z was tu na forum nie chciałby takiego rocznego przychodu? Odpowiedz Link Zgłoś
edico Re: Proboszcz kontra świetlica 02.05.07, 10:32 agnostyk11 napisał: > Oloolo5 gdzieś tam napisał peany na temat Caritasu i łaskawie nie popluł na > Owsiaka. Caritas nie jest w stanie rozliczyć się z 10 mln zł wpłaconych bezpośrednio na konta poszkodowanych w wyniku zawalenia się hali w Katowicach nie mówiąc o wielu innych przekrętach. Na tym tle brak ataków na Jurka Owsiaka - bo przecież te pieniądze mogły trafic do Caritasu lub innej organizacji kościelnej (hi) - trzeba uznać wręcz za niebywałe osiągnięcie. Zresztą abp Zimoń ze swoim Caritasem także nie rozliczył się z pieniędzy zebranych podczas głośnej akcji zbierania pieniędzy na glodujących murzynów w Afryce. Być może afrykański klimat przyczynił się do tego, że te pieniądze najzwyczajniej wyparowały :o)) > Tak. Caritas się nie chwali. Nie dość to Caritas nie jest rzelnie rozliczany z > kasy. Tego typu historii można by było zebrać na kopy. Niestety, po 1989 r. to środowisko głównie przekrętami i nadużyciami żyje. Odpowiedz Link Zgłoś
agnostyk11 Re: Proboszcz kontra świetlica 02.05.07, 10:45 Ktoś już to ocenił. Jeżeli gdzieś w Polsce lub na świecie dzieje się nieszczęście to Owsiak i Ochojska śpieszą z realną pomocą a Caritas podaje wtedy numer swojego konta. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ad Re: Proboszcz kontra świetlica IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.05.07, 20:09 no bo zeby Kościol i Caritas mógł sie dzielić z biednymi to musi najpierw mieć sie czym dzielic poza tym rodzice którzy posyłali dzieci do swietlicy moga przeciez powtedzieć - a co mi tam bedzie mówił proboszcz - i tak dzieci tam pojdą a swoja droga proboszcz ma prawo wypowiadac sie na tematy które uwaza za ważne nie wiem po co te emocje gorsza sprawa jest w Lublinie bo tam dzieciom w przedszkolu opowiadaja o mece Pańskiem i nie wiadomo czym sie to skończy może 6 latkowie odczyatja np ukrzyzowanie w nieco innym znaczeniu i wypróbuje na - no wlasnie tu moze byc kłopot a takie tam opowieści proboszcza ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: * Re: Proboszcz kontra świetlica IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.05.07, 20:19 Gość portalu: ad napisał(a): > no bo zeby Kościol i Caritas mógł sie dzielić z biednymi to musi najpierw > mieć sie czym dzielic A gdzie jest te 10 mln na katasr\trofę w katowicach wpłaconuyc bezpośrednio na załozone konto, z krtórych ten Caritas nie potrafi sie rozliczyć? > poza tym rodzice którzy posyłali dzieci do swietlicy moga przeciez > powtedzieć - a co mi tam bedzie mówił proboszcz - i tak dzieci tam pojdą > a swoja droga proboszcz ma prawo wypowiadac sie na tematy które uwaza za ważne > nie wiem po co te emocje Za głupotę i naiwność się płaci. Masz rację. Niech idici zzastanawiają sie nad własnymi uczynkami. Biznes is biznes. Biblia jest kapitalnym przykładem ba to, że największe draństwa można ubrać w dozę świętości. W ońcu bp Kaczmarek w Waszego regionu pochodził :)) > gorsza sprawa jest w Lublinie bo tam dzieciom w przedszkolu opowiadaja o mece > Pańskiem i nie wiadomo czym sie to skończy może 6 latkowie odczyatja np > rzyzowanie w nieco innym znaczeniu i wypróbuje na > - no wlasnie tu moze byc kłopot > a takie tam opowieści proboszcza ... Żaden kłopot. Plecam wąek biskup zabił i uciekł. Duwagacje na ten temat są zbyteczne ;(( Po prostu pełnia wartości chrześcijańskich!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: * Re: Proboszcz kontra świetlica IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.05.07, 20:47 Oto jest cała IV RP :)) Wierni mogą buć co najwyżej diostwrczycielami wełny ;o)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: K&G Proboszcz kontra świetlica IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.05.07, 22:00 Link do reportarzu. www.youtube.com/watch?v=64JsE5fGRUI Odpowiedz Link Zgłoś
edico Re: Proboszcz jest idiotą 03.05.07, 00:41 Przecież mógłby założyć taką samą świetlicę konkurencyjną finansowaną w całości z funduszy miasta, gdyby chciało mu się robić coś więcej oprócz kasowania mamony. Oj, chyba nie jeden proboszczunio się przewiezie traktując swoich parafian na zasadach wiejskiego uwodziciela :)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ad Re: Proboszcz jest idiotą IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.05.07, 10:19 tu nie chodzi tylko o pieniadze oni je maja - mało tego uniezależniają sie juz od wełny owieczek - teraz Państwo im daje - a to już jest zupełnie inna rzecz - groźna oczywiscie dla owieczek - ale te matoły tego nie czuja. Taka spółka Tiary z Państwem zawsze tragicznie sie kończyła - dla Państwa oczywiście kto by sie takim sprawami w Polsce zajmował! Dobrodziej po prostu pokazuje : KTO TU RZADZI!!!! poza tym - założenie świetlicy - alez to jest straszna robota! nie podejrzewam miejscowych parafianek i parafianów na czele z dobrodziejem o tyle możliwości i takie pokłady miłości i oddania tym potrzebującym dzieciom - mówić to jedno. straszyc diabłem i krzywym kosciołem ale tam trzeba robić! nie gadac - to przekracza już mozliwości KK Barwinek Odpowiedz Link Zgłoś
justyna.guzik Re: Proboszcz jest idiotą 03.05.07, 13:27 Gazeta.pl > Forum > Regionalne > Świętokrzyskie > Kielce Czwartek, 3 maja 2007 Kielce Re: Proboszcz jest idiotą Przeczytaj komentowany artykuł » Autor: Gość: ad IP: *.internetdsl.tpnet.pl Data: 03.05.07, 10:19 + dodaj do ulubionych wątków skasujcie post ad: odpowiedz cytując + odpowiedz tu nie chodzi tylko o pieniadze oni je maja - mało tego uniezależniają sie juz od wełny owieczek - teraz Państwo [...] Taka spółka Tiary z Państwem zawsze tragicznie sie kończyła - dla Państwa oczywiście[...] Dobrodziej po prostu pokazuje : KTO TU RZADZI!!!![...] - mówić to jedno. Straszyc diabłem i krzywym kosciołem [...]" Zgadzam się z tobą...Pokazać kto tu rządzi!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: antyklerykał PIS jest Gorszy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.05.07, 14:10 Nie boję się sekt boje się PIS bo oni sa nieobliczalni i mściwi Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MM Proboszcz kontra świetlica IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.05.07, 18:50 BRAWO DLA PROBOSZCZA Z BARWINKA !!! Należy przypomnieć pseudokatolikom z Polski, że obowiązkiem każdego proboszcza jest troska o moralne wychowanie na terenie jego parafii. Ksiądz proboszcz podczas niedzielnej mszy przestrzegł jedynie przed tym, że świetlica współpracuje z organizacją WIECZERNIK, której członkowie zgodnie z prawem kościelnym zostali wykluczeni z kościoła przez ks. bp. Ryczana. I dobrze się stało! Gdyby ksiądz nie przestrzegł, że branie udziału w imprezach organizowanych przez WIECZERNIK grozi wykluczeniem z kościoła, wszyscy mieliby później do niego pretensje. Obowiązkiem każdego księdza jest przestrzeganie przed złem, które ma miejsce na terenie parafii. Po co więc idiotyczne komentarze. Może ludzie, którzy chcą pouczać księdza wylegitymują się znajomością Kodeksu Prawa Kanonicznego lub dyplomem z tej dziedziny. Każdy nauczy się tylko krytykować, a swoją drogą w naszym kraju nadal podczas Mszy są w kościołach kapusie, którzy zaraz doniosą do prasy, co ksiądz na kazaniu prawił. Brawo donosicielom, którzy wraz z mlekiem matki lub plemnikiem ojca odziedziczyli skłonności kapowania. Gdzie lojalność wiernych wobec Kościoła? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ad Re: Proboszcz kontra świetlica IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.05.07, 19:57 w porzadku Katolicy mogą tego nawet słuchac ale co do tego ma plemnik? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ad Re: Proboszcz kontra świetlica IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.05.07, 20:06 a w ogóle popieram - jak to moze w Katolickim kraju 30 procent małzeństw sie rozwodzi a podziemie aborcyjne kwitnie i rodzi sie mniej dzieci niz umiera i co wszyscy są wstrzemiezliwi? sluby poczynili w tym samym kraju kwitnie łapownictwo i zlodziejstwo a w najblizszy weekend złapia 3000 pijanych niekatolikow? nareszcie zajma sie ty proboszczowie - co za ulga Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: edykomp Re: Proboszcz kontra świetlica IP: *.tkdami.net 05.05.07, 11:28 Jak czytam te wypowiedzi, to aż mi się śmiać chce. Świetlica powinna zajmować się dalej swoją działalnością, a proboszcz swoją. A rozważania nt wiary nie powinny mieć tu miejsca. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: parafianin Re: Proboszcz kontra świetlica IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.05.07, 18:45 Jak tak chodzi mu o kasę to czemu sam nie udzieli bierzmowania przecież jest już prałatem, mowa o Marianie Janusie, więc może udzielać bierzmowania a nie biskupowi musi zapłacić za bierzmowani w granicach 2000 zł za spedzeni 1,5 godz. w kościele każdy by tak chciał nieliczac że kierowce też ma kase. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ed Re: Proboszcz kontra świetlica IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.05.07, 14:07 A co mnie obchodzą jakieś wewnętrzne regulaminy tej czy innej sekty religijnej. Na dziueń dzisiejszy przynajmniej oficjalne jest tu Polska i obowiązuje konstytucja a nie jakieś wewnętrzne zwyczaje watykańskie. Tym bardziej, że na temat moralności, tego - czego domagają się proboszczowie można by bardzo długo dyskutować i to wcale w nie najjaśviejszych odcieniach. Przypomnij sobie głośną jeszcze nie dawno sprawę na całą Polskę, jak to po sąsiedzku pod bokiem proboszcza z głodu zmarła cała rodzina i to właśnie w kieleckiem. Jakoś w tym wypadku zabrakło księdzu tego misyjnego posłania, ponieważ na biedakach interesu nie zrobi ;)) Ks. prałat Michał Moskwa też gdzieś w tym terenie po sąsiedzku urzędował dobierając się zgodnie ze swoimi obowiązkami do dzueci ze szkoły podstawowej. Jeżeli hołdujesz w tego typu posłannictwie, jest to Twoja indywidualna sprawa, ale nie aplikuj tych swoich milości innym ;(( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mag Re: Proboszcz kontra świetlica IP: 82.139.60.* 05.05.07, 14:58 Ed:> [..]sprawę na całą Polskę, jak to po > sąsiedzku pod bokiem proboszcza z głodu zmarła cała rodzina i to właśnie w > kieleckiem[...] Naprawdę? Ed...Napisz o tym coś bliżej, bo nie słyszałem i nie mogę w to uwierzyć... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ed Re: Proboszcz kontra świetlica IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.05.07, 17:36 Tak i nie jest to żaden jakiś niesmaczny żart. Była o tym burzliwa dyskusja jakieś 3-4 lata temu na Forum Kraj z podanymi linkami do artykułów prasowych. Trzeba by było po prostu zrobić przegląd archiwum do tego wątku. Odpowiedz Link Zgłoś
edico Re: Zmarli z głodu - link do wątku 05.05.07, 19:08 We wsi Potok w gmine Szydłów w woj. Świętokrzyskiem ponieśli śmierć głodową 53 letnia kobieta i jej 16 letni syn. forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=28&w=2838513&v=2&s=0 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: edykomp Re: Zmarli z głodu - link do wątku IP: *.tkdami.net 05.05.07, 20:39 Ludzie, opamiętajcie się, tu chodzi o super świetlicę i ludzi, którzy w niej działają. Kielce to zawsze Klerykowo i Zaściankowo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mag Re: Zmarli z głodu - link do wątku IP: 82.139.60.* 06.05.07, 19:21 Dziękuję za link... Wyprowadzone przez was wnioski wydają się być słuszne. Twierdzę jednak, że tego zamykania oczu przed problemami jest więcej. Przecież zawsze można powiedzieć: Synu, córko, musisz nosić ten krzyż z godnością. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: * Re: Zmarli z głodu - link do wątku IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.05.07, 08:07 Prawdziwym bogiem tego kościoła jest tylko mamona. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: parafianin Re: Zmarli z głodu - link do wątku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.05.07, 18:43 Jak tak chodzi mu o kasę to czemu sam nie udzieli bierzmowania przecież jest już prałatem więc może udzielać bierzmowania a nie biskupowi musi zapłacić za bierzmowani w granicach 2000 zł za spedzeni 1,5 godz. w kościele każdy by tak chciał nieliczac że kierowce też ma kase. Odpowiedz Link Zgłoś
edico Re: Ludzka solidarność a rączki Caritasu 01.08.07, 14:04 www.mojawyspa.co.uk/forum/6/5832/Gdzie-jest-milion Odpowiedz Link Zgłoś