Dodaj do ulubionych

Piaskownia na Mostach

17.06.07, 20:11
Witam

może mi ktoś wytłumaczyć jak dojechać do piaskowni na Mostach?? i w ogóle
podać jakieś informacje na temat tego kąpieliska?? jeszcze tam nie byłem, a
chętnie bym tam skoczył popluskać się ;)
Obserwuj wątek
    • mistrzbur Re: Piaskownia na Mostach 18.06.07, 02:00
      elo, jedziesz trasą na Cracov E7 i przed Tokarnią tak z ok. 1.5 km skręcasz w
      prawo , tuż za słynnym trójkątem ;) , potem już tylko przejedziesz przez lasek i
      już widać zalew. Woda jest czyściutka, nie wiem czy można się tam w tym roku
      kąpać?? niech wypowie się ktoś bardziej kumaty w temacie.
      • lumpior Re: Piaskownia na Mostach 18.06.07, 18:03
        mistrzbur napisał:

>
        > , tuż za słynnym trójkątem ;)

Panie "mistrzbur" o jaka to slawe chodzi?
    • master291 Re: Piaskownia na Mostach 18.06.07, 20:01
      z tego co wiem to ganiają w tym roku strasznie.
    • mieszkaniec34 Re: Piaskownia na Mostach 19.06.07, 01:11
      Przede wszystkim nie jest to kąpielisko, tylko teren kopalni piasku, czyli
      "piaskowni". Jest to teren prywatny. Kąpiel na tym wyrobisku jest zabroniona, o
      czym informują tabliczki ostrzegawcze.
      • obywatel.checin Re: Piaskownia na Mostach 19.06.07, 23:36
        Kąpielisko to z pewnością nie jest ,ale i teren prywatny też nie bo kto go kupił
        i za ile.
        • mieszkaniec34 Re: Piaskownia na Mostach 20.06.07, 01:48
          O to zapytaj właściciela. Podobno jest nim pan Kołkiewicz.
          • miggru Re: Piaskownia na Mostach 25.06.07, 16:21
            Kąpielisko to nigdy nie było i jeszcze długo nie będzie. Cały czas jest
            wydobywany piasek. Może i można by się tam kąpać tylko jak zwykle Polacy
            pokazują swoją kulturę i robią sobie wszędzie śmietnik, aż właściciel nie
            wytrzymał i zrobił porządek. Ile lat można ganiać ludzi którzy nie wiedzą że
            ktoś za coś zapłacił i nie wolno niszczyć tego. Pamiętam kiedyś kilku debili
            dosyć że skaczą z tej barki to jeszcze zrobili sobie na niej ognisko!!!
            Kompletny debilizm, bo na barce to mało paliwa jest bo tylko 2 tyś litrów ON. Są
            jeszcze czułe czujniki które były przez amatorów skoków często psute. Ja się nie
            dziwię że teraz wszystkich gania i ma racje. Niech każdy postawi się w jego
            sytuacji jak ciągle coś było niszczone!!! Z 5 lat temu to było super miejsce, bo
            nie było tłoku i hołoty, ale w zeszłym roku to już niezły sajgon się robił jak
            na Bolminie. A teraz plaża która była zrobiona jest w centrum kopalni, ponieważ
            ruszył ten wykop tego drugiego zbiornika. W tym roku jest wynajęta ochrona i
            gania wszystkich, którzy wypoczywają.
    • domino1001 Re: Piaskownia na Mostach 27.06.07, 16:28
      Nie mówie o kąpaniu ale czy wogole mozna tam jechac i sie tylko np opalac???????
      • kibic321 Re: Piaskownia na Mostach 28.06.07, 14:54
        Słyszałem że w tym roku też sporo osób tam bywa, ale nic nie słyszałem jakoby
        ludzi przeganiali.
        • mgmichal1 Re: Piaskownia na Mostach 10.07.07, 22:18
          bo ochrona jest tylko w piątek, sobota i niedziela. Cała reszta tygodnia to jest
          sam stróż
      • agulka3410 Re: Piaskownia na Mostach 19.07.07, 13:32
        Byłam i mozna sie kąpac! Nikogo tam nie było!
        • madfog Re: Piaskownia na Mostach 22.07.07, 17:29
          Tak Agulka bylas pewnie w dniach pon-pt kiedy nie ma ochrony lecz sporobj
          pojechadz chodzby dzis i ciekaw jestem jak dlugo tam bedziesz. Pozatym co do
          wypowiedzi obywatel.checin ze nie jest to teren prywatny tez sie nie zgodzie bo
          kupiła ten teren zapewne Piaskownia skoro wydobywa piasek. Wiec nie jest to
          teren panstwowy. Pozatym bardzo dobrze ze jest to teren zamkniety bo jak ludzie
          nie umieli czegos uszanowac to teraz wogole nic nie maja.
          • domino1001 Re: Piaskownia na Mostach 23.07.07, 13:34
            madfog: Przeciez nikt tam nie pojedzie kiedy jest ochrona !! trzeba pomyslec po co ma ktos jechac jak jest wiadomo ze nie mozna tam wejsc!!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka