Dodaj do ulubionych

Przymusowy przystanek Kielce

IP: *.netcity.pl 19.08.07, 22:27
Latosiński coraz mniej kierowcy cię słuchają jak się zorientują
jakiś cwaniak to na taczkach z tej zajezdni wyjedziewsz
Obserwuj wątek
    • Gość: Pstryku Serdecznie Re: Przymusowy przystanek Kielce IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.08.07, 22:43
      600 kierowców powinno mieć pewną pracę i godziwa płacę. A Kozy i
      inne Koty z urzędu miasta niech się zajmą kolejkami i przetargami w
      magistracie.
      • Gość: Ratuszman Re: Przymusowy przystanek Kielce IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.08.07, 23:01
        W tym wątku podpisujesz się jako "Pstryku Serdecznie", a w innym wątku
        (dotyczącym konkursu fotograficznego) swoim imieniem i nazwiskiem. Czy masz
        rozdwojenie jaźni? Myślisz, że nikt nie wie kim jesteś? A do Pana Prezydenta
        przyszedłeś jako "Pstryku Serdecznie" czy raczej jako W...ciech D...ła?
        • Gość: antek Re: Przymusowy przystanek Kielce IP: *.205.udn.pl 20.08.07, 15:05
          Nie możesz prywatnie mu iść i wygarnąć tylko w każdym wątku się
          wcinać? Na forum większość ma rozdwojenie jaźni - niektórzy mają po
          kilkanaście wypowiedzi w wątku a każdą inaczej podpisują np: misiek,
          pucek, .. w piździec itd. Może to i lepiej, że nie przedstawiają
          się z imienia i nazwiska, bo zostało im jeszcze kilku przyjaciół
          dzięki temu.
          • Gość: obiektyw Re: Przymusowy przystanek Kielce IP: *.134.219.81.static.kielce.msk.pl 20.08.07, 15:51
            A może byś chciał jeszcze wiedzieć,czy jest w stałym czy lużnym
            związku ? Oj to wiejskie wścibstwo to nigdy nie wyjdzie z
            ludzi.Przecież polemizujesz z poglądami ,opinią a nie z kowalskim
            heh janem.Kazdy ma prawo do ochrony swojej prywatności.Ja
            koncentruje się na treści czytanych opinii i swoich replik i nawet
            mi nie w głowie,aby komuś się przyglądać i go identyfikować..chyba ,
            że upadnę na głowę :-).
    • Gość: MOBIL Przymusowy przystanek Kielce IP: *.gprspla.plusgsm.pl 19.08.07, 22:57
      DOLACZMY SIE DO KOLEGOW Z MPK DOTYCZY TO NAS WSZYSTKICH
      • Gość: zergu Re: Przymusowy przystanek Kielce IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.08.07, 10:50
        Chyba żartujesz, zwolnić tych darmozjadów w p***** i zatrudnić jakichś kulturalnych kierowców. Nie wiem w czym ta ich praca taka stosunkowo ciężka jest, że im jakieś pakiety socjalne potrzebne.
        • Gość: Kate Re: Przymusowy przystanek Kielce IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.08.07, 11:15
          Zgadzam sie z tym. Jest u nas niewielu kierowcow, ktorzy sa wyjatkowo
          kulturalni, reszta to ch**y.
          Jestem wdzieczna tym kierowcom ktorzy przyjechali(choc pod przymusem), bo
          przynajmniej teraz bede sie mogla dostac do centrum. Nie wszyscy maja na
          taksowki pieniadze! Zreszta kierowcy i tak sporo zarabiaja. Niektorzy ludzie
          maja gorsza prace od nich i mniej zarabiaja.
          • Gość: PO Re: Przymusowy przystanek Kielce IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.08.07, 12:09
            heh... nie bądź wdzięczna bo rochowicz ich zmusił by przyjechali, posciągał ich
            z urlopów bo mu lubawski kase obiecał...
            więc im wcale nie pasowało by zjeżdzać z urlopów i jechać do kielc żeby wozić
            nasze dupy...

kulturalni kierowcy nie są...ojejku... a słyszałaś kiedyś o tym że żeby od kogoś
            wymagać trzeba by niemieć sobie nic do zarzucenia?? Jak kierowca ma być
            kulturalny skoro pasażerowie nie są??
            Pewnego marcowego poniedziałku jadąc do miasta, linią numer 7 miała miejsce
            następująca syłacja...
            Autobus podjechał na przystanek obok salonu opla w dąbrowie, kierowca widział
            jakąś starszą kobiete dobiegającą do przednich drzwi, poczekał około minuty aż
            dobiegnie... ona weszła i wiecie co powiedziala?? "Gdzie się ch..u śpieszysz??"
            Czy na miejscu kierowcy nie podniosłoby się wam ciśnienie? skoro autobus jechał
            na opóźnieniu i wszyscy inni pasażerowie czekali na przystanku??

Takich mamy rodowitych kielczan "ze wsi" którzy sami kulturą nie grzeszą.. ale
            mają wielkie wymagania i aspiracje...

Może Ty się zatrudnisz w mpk, co? już podobno jakaś kobieta kończy kurs
            przygotowawczy do jazdy autobusem, więc może ty będziesz druga? będziesz tą
            idealną i kulturalną?? Tylko uważaj by ta chołota nie spaliła autobusu (tak jak
            miało to miejsce na ślichowicach...
            • Gość: gostek Re: Przymusowy przystanek Kielce IP: *.complex.net.pl 20.08.07, 12:16
              Zasadniczo masz rację choć mylisz 2 pojęcia - kultura podróżnych to
              jedno, a kultura i profesjonalizm kierowcy to drugie. To tak samo
              jak z np. Piotrkiem Świerczewskim - nagadał na sędziego (i miał
              rację), ale i tak zapewne zostanie ukarany bo zabrakło mu zimnej
              krwi i profesjonalizmu...
              • Gość: PO Re: Przymusowy przystanek Kielce IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.08.07, 12:27

ale kierowcy przechodzili kursy i testy kwalifikacyjne na umiejętności
                prowadzenia pojazdu... a nie szkolenia psychologiczne jak radzić sobie ze
                stresem i nerwami, które zostają nadszarpywane praktycznie co kurs... (jeśli nie
                pasażer to zawsze trafi się jakiś talent na drodze który podniesie mu ciśnienie...)
                • Gość: gostek Re: Przymusowy przystanek Kielce IP: *.complex.net.pl 20.08.07, 12:32
                  Mi też w pracy dużo osób non-stop podnosi ciśnienie, ale jakoś muszę
                  sobie z tym radzić... to jest wkalkulowane i kierowcy dobrze o tym
                  wiedzą, w sumie tak jest w każdym mieście.
                  • Gość: PO Re: Przymusowy przystanek Kielce IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.08.07, 12:39
                    I jakoś sobie radzą... przecież przyznasz że nie każdy kierowca, jest opryskliwy
                    czy tam chamski...
                    każdy ma lepszy lub gorszy dzień... ale najprościej jest uogólniać...
                    • Gość: gostek Re: Przymusowy przystanek Kielce IP: *.complex.net.pl 20.08.07, 12:45
                      Ja nie uogólniam - tak samo nie wszyscy pasażerowie to chamy...
                      Zdarzają się różne sytuacje i zazwyczaj są prowokowane przez
                      pasażerów... Jedyne co mnie denerwuje to przepis, że jak kierowca
                      nie sprzeda biletu to nie zwalnia to z kary - niby jak wtedy mam ten
                      bilet zdobyć...
                      • Gość: jojo Re: Przymusowy przystanek Kielce IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.08.07, 19:38
                        Ale to jest przepis ZTM i kierowcy nic do tego ni mają
        • Gość: Karol Re: Przymusowy przystanek Kielce IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.08.07, 12:02
          Taak, zwolnić kierowców, popieram, a póxniej na piechotkę, bo nie będzie miał
          kto jeździć... brawo... w tej chwili brakuje już 30 kierowców, nie wiadomo ilu
          zwolni się po tym strajku, jeśli nie odniesie on efektów....

kierowcy z mpk bez problemu znajdą zatrudnienie w świętkorzyskim, wszyscy
          wyjeżdzają... kierowcy również i wg. obiegowej opinii iż są to chamy (mnie
          pieron strzela gdy muszę przejechać przez miasto w godzinach szczytu, a co
          dopiero ich gdy jeżdzą cały dzień po mieście) to muszę temu zaprzeczyć...

niepodoba wam się to że nie możecie się spóźniać na autobus po 10 minut a
          kierowca nie poczekał na wielkego pana który nie raczył wyjść wcześniej na
          przystanek?? piszcie do ZTM'u... niech poprawią rozkłady, wtedy kierowcom nie
          będzie się spieszyć...więc będą mogli poczekać...

Twoje myślenie tak jak już pisałem, zaprowadzi nas do komunikacji chodnikowej,
          bo autobusy będą stały na bazie, a nie będzie kierowców zdatnych do jazdy...

Tak czy inaczej...pozdrawiam
          • Gość: gosciu Re: Przymusowy przystanek Kielce IP: *.complex.net.pl 20.08.07, 12:12
            Już nie mów, że nie ma rąk do pracy i że Ci kierowcy nagle
            powyjeżdżają bo to jest śmieszne. Większość z nich strajkuje bo inni
            też strajkują, a jak przyjdzie nowy właściciel to i tak będzie mógł
            zrobić z nimi co zechce. Oni chcieli gwarancji zatrudnienia na ileś
            tam lat, przecież to jakieś jaja są!!! PS. Pojeździj sobie po innych
            miastach, ja jeździłem parę lat po Krakowie - tam dopiero korki są...
            • Gość: Kamil Re: Przymusowy przystanek Kielce IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.08.07, 12:32
              rochowicz dostaje rynek przewozowy na 10-lat... więc kierowcy chcą zatrudnienia
              na chociaż połowę tego okresu, postaw się na miejscu rochowicza... gdybyś miał
              uczciwe zamiary wobec pracowników, to dałbyś tą gwarancję czy nie? Przecież i
              tak ktoś musi w firmie pracować...

Nie chodzi o gwarancję, dzięki której kierowcy będą mogli się położyć i nic nie
              robić... bo wtedy napewno zostaną zwolnieni i nie dadzą im nic zadne gwarancje,
              oni oczekują gwarancji przed fanaberią rochowicza gdyby przyszło mu do głowy ich
              pozwalniać, te gwarancje są stabilizacją dla Ciebie... zawsze autobusy będą
              kursowały, jak i dla pracowników> ich rodziny będą swobodnie mogły brać kredyty,
              czy nawet spokojnie żyć...
              • Gość: zły Re: Przymusowy przystanek Kielce IP: 212.160.172.* 20.08.07, 12:36
                Gwarancją przed fanaberią Rochowicza gdyby przyszło mu do głowy ich pozwalniać
                jest kodeks pracy. I sądy pracy które w 99% przypadków przyznają rację pracownikom.
                • Gość: Kamil Re: Przymusowy przystanek Kielce IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.08.07, 03:25
                  ale Ty sam chyba wiesz jak sprawnie i szybko działają sądy w polsce... więc ja
                  na miejscu pracowników też upierałbym się przy pakiecie socjalnym...
                  • Gość: kacperek Re: Przymusowy przystanek Kielce IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.08.07, 09:30
                    Wybacz ale skoro tacy kierowcy podobno moga wyjechac, miec wszedzie prace za
                    niezla kase to co tu robia? Powodzenia zycze.
                    A ja tez moge chciec gwarancje zatrudnienia i pakiet socjalny?
                    Chyba by mnie dyrekcja wysmiala.
              • Gość: gosciu Re: Przymusowy przystanek Kielce IP: *.complex.net.pl 20.08.07, 12:37
                umowa na czas nieoznaczony i po 3 miesiącach można brać kredyty, a
                co do spłaty to sorry - ja mam kredyt hipoteczny na 30 lat i nikt mi
                zatrudnienia nie gwarantuje, choć też wiem, że rzeczy, którymi się
                zajmuje będą więcej niż 10 lat...
          • Gość: zły Re: Przymusowy przystanek Kielce IP: 212.160.172.* 20.08.07, 12:21
            Kierowcy z MPK bez problemu znajdą pracę w świętokrzyskim powiadasz?
            Ano znajdą - tylko czemu do cholery strajkują paraliżując miasto wojewódzkie a
            nie złożą normalnego wypowiedzenia odchodząc z pracy?
            Skoro tak źle teraz zarabiają to czemu nie pójdą do innych firm?

Może jednak ich zarobki nie są takie niskie?
            I nie martw się czym ludzie będą jeździli do pracy. Znajdą się chętni na ich
            miejsce. Może nawet oni sami wrócą do tej roboty za 2/3 aktualnego wynagrodzenia.
            • Gość: MAciek Re: Przymusowy przystanek Kielce IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.08.07, 12:37
              Myślę że kierowcy to nie politycy i swój honor mają...
              dlaczego nie pójdą do innych firm? ponieważ nie chodzi o pracę i firmę, lecz o
              to że przyzwyczaili się do tego że wstają o 4tej rano i o 12 już skończyli
              pracę... pracując tak przez np. 20 lat nikt nie ma ochoty na zmiany, dużo
              kierowców w mpk to kierowcy w wieku przedemerytalnym, więc gdzie 60 letni
              dziadziuś będzie myślał czy by nie iśc na tira??

Zarobki wcale nie są takie wysokie... nie wiem skąd ta najniższa stawka 1200pln
              wzięła się w artykule, skoro podczas tego strajku czterogodzinnego kierowca
              pokazywał pasek na kwotę ...coś koło 830pln... to chyba mamy ponad 400pln
              rozbieżności ;)

Za 2/3 wynagrodzenia powiadasz? wątpie żeby podobała im się praca za 600pln,
              starymi autobusami rochowicza (przyprowadził i pokazał czym jeździ w innych firmach)
              • Gość: gostek Re: Przymusowy przystanek Kielce IP: *.complex.net.pl 20.08.07, 12:40
                Niektórzy mają tyle pożyczek z zakładu, które spłacają że mogliby i
                na 400 zł paski pokazać...
              • Gość: zły Re: Przymusowy przystanek Kielce IP: 212.160.172.* 20.08.07, 12:45
                A te 830 to było na czysto czy obciążone pożyczkami itp.?
                400 zł różnicy powiadasz. Gdyby nie pożyczki w pracy dostawałbym na rękę pond
                tysiąc więcej niż figuruje na pasku.

Honor mają? Nie pójdą do innych firm bo się przyzwyczaili?
                No wolne żarty kolego.
                I co? Za ich przyzwyczajenia mają płacić mieszkańcy?

Ja też byłem przyzwyczajony do swojej pracy. Do czasu kiedy okazało się że jej
                nie będzie. I nie odstawiałem jasełek z mszami na terenie zakładu czy głodówkami.
                Ruszyłem 4 litery i pracuję dalej. Już nie w Kielcach. Ale i zarabiam nie mniej.
                Może i nie jestem z tego powodu wniebowzięty bo rodzina została w Kielcach ale
                nie odstawiam szopek "bo się przyzwyczaiłem".

A co do "starych autobusów" które to niby jeżdżą po Kielcach. Jakoś rano kilka z
                nich widziałem i nie powiedziałbym że są starsze od przynajmniej połowy
                aktualnego taboru MPK. To że nie są to autobusy miejskie to inna sprawa.
        • Gość: kaz Re: Przymusowy przystanek Kielce IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.08.07, 12:15
          kulturalni to pojechali do anglii
    • Gość: zly Zastępcze nie przyjechały!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.08.07, 22:59
      Kursy 46 ze Ślichowic w niedzielę 20.53 i 21.17 w ogóle nie
      odjechały. Na następne już nie czekałem!!! Wrrrr... To tak ma
      działać?
    • Gość: Ahmed Głodówka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.08.07, 07:50
      Popieram głodówkę, facetom w średnim wieku (zwłaszcza tym z brzuszkiem), parę
      dni postu bardzo dobrze zrobi. Pamiętajcie tylko żeby dużo wody pić.
      • Gość: kielczanin Re: Głodówka IP: 212.160.196.* 20.08.07, 08:07
        latosiński może głodować dobrze mu to zrobi może trochę
        zmądrzeje,inna firma musi zatrudnić kierowców nie będzie płacić
        delegacji dla kierowcó z całej Polski ,o zatrudnienie obawia się
        Latosiński i jgo przydupasy z rady nadzorczej którzy za darmo biorą
        pieniądze i nie piszcie głupot że zarabiacie 1200zł mam
        znajomych ,podajcie średnią dla kierowców ,bez potrąceń
        porzyczek,który zakład jest w stanie utrzymywać trzech etatowych
        przewodniczących związków zawodowych a tylu jest w mpk,Lubawski ma
        rację pora kończyć ten bałagan,kupcy na plantach też walczyli
        chcieli w dalszym ciągu robić prymityw i z łóżek polowych
        handlować ,Lubawski z tym skończył i mamy piękne Hale XXI wiek to
        samo będzie z MPK
        • Gość: jojo Re: Głodówka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.08.07, 19:50
          I o to właśnie chodzi że rada nadzorcza to nie przydupasy Latosińskiego. Główny
          postulat strajkujących to odwołanie nieudolnej rady. Jak nie jesteś w temacie to
          zamilcz.
    • Gość: . Re: Przymusowy przystanek Kielce IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.08.07, 08:17
      "...Wiem, że przyjazd innych kierowców do Kielc to często osobiste dramaty.
      Będziemy ich traktować jak naszych kolegów, którzy nie strajkują, czyli
      spokojnie, ale bez zrozumienia..."

Buahahahahaha! "...często osobiste dramaty..."
      Niech nieroby głodują może trochę im się zmniejszą te obwisłe flaki!
      • Gość: e nie wypowiadaj się IP: *.215.219.81.static.kielce.msk.pl 20.08.07, 10:13
        gdyby tobie w pracy oświadczyli że masz w weekend przeprowadzić się na drugi
        koniec Polski, bo jak nie to cię wyleją, to to nie jest "osobisty dramat"?
        kierowcy którzy jeżdżą zastępczą, nie są stąd!!!! naucz się czytać ;]
      • Gość: sprawiedliwość Re: Przymusowy przystanek Kielce IP: *.134.219.81.static.kielce.msk.pl 20.08.07, 10:23
        Człowieku,z nazwy tylko,porażasz swoimi postami.Uważaj,abyś sam nie
        został porażony.Zło,które siejesz wróci do ciebie jak
        bumerang.Zapamiętaj te słowa.
        • Gość: gosciuu Re: Przymusowy przystanek Kielce IP: *.complex.net.pl 20.08.07, 10:31
          A Ty co kaznodzieja jesteś?? Mało ludzi pracuje poza miejscem
          zamieszkania?? Jest taka konieczność to przyjechali, posiedzą 2
          tygodnie a nie na zawsze...
    • Gość: zeb Przymusowy przystanek Kielce IP: 212.160.172.* 20.08.07, 08:54
      No to teraz Związki Zawodowe w MPK ponoszą odpowiedzialność za to,
      że załoga pójdzie na bezrobocie. Najwyższy czas żeby skończyć z tą
      anarchią ponieważ działacze walczą tylko o swoje stołki a nie o
      interes załogi. Ale o czym tu pisać, skoro MPK już nie istnieje.
      • Gość: knot Re: Przymusowy przystanek Kielce IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.08.07, 09:01
        Ciekawe, jakie te sądy w Kielcach są szybkie, już zlikwidowali MPK!
    • Gość: gosc Przymusowy przystanek Kielce IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.08.07, 09:11
      Okupują plac...? nie wpuszczają do bazy...? przepraszam, ale chyba to nie jest
      własność strajkujących! co to do cholery ma być?! Trzeba było strajkować PRZED
      przetargiem i jego rozstrzygnieciem. PRZED!!! Pora obudzić się panowie!!!! Jest
      XXI wiek, gospodarka wolnorynkowa, a Panowie Lubawski, Koza, Kot są
      przedstawicielami kielczan!!!! Pan Latosiński byłby niezly ale w latach 80-tych
      ubiegłego stulecia. Może jednak do Was dotrze, ze dziś związkowcy bardziej dbają
      o własne stołki niż o wasze zatrudnienie?!
      • Gość: salonowiec Ale Ty jesteś głupi! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.08.07, 09:19
        Każdy może strajkować. A o tym czy strajk był legalny, prawomocny to orzeknie sąd.
        • Gość: gosiu Re: Ale Ty jesteś głupi! IP: *.complex.net.pl 20.08.07, 10:29
          Sam jesteś głupi... i inteligencją nie grzeszysz...
      • Gość: M... Re: Przymusowy przystanek Kielce IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.08.07, 11:42
        ...tak masz rację dwóch przewodniczących którzy nie popierali strajku i dogadali
        się z lubawskim i rochowiczem zarabiają duże pieniądze, ale takich władza
        nagradza, natomiast latosiński pokazał mieszańcom kielc jak władze miasta
        doprowadzały przez ostatnie lata swoją firmę do upadłości. Prezesów władze
        zmieniały w celu rozmycia odpowiedzialności -władza nie lubi jak ktoś publicznie
        mówi o takich działaniach i dlatego tak agresywnie atakuje latosińskiego, a to
        przez niego się stało i wcześniej niż to planowano ujrzeliśmy autobusy 21 wieku
        w kielcach (stare autosany h9 < 25letni szczyt techniki wg. rochowicza i
        lubawskiego, który wozi dupe w nowej A6-tce)
    • Gość: w a gdzie jest prezydent Lubawski????? IP: *.215.219.81.static.kielce.msk.pl 20.08.07, 10:10
      w ogóle co to za pomysł żeby oddawać MPK Francuzom? potem wywindują ceny jak
      tpsa i bilet normalny będzie z 5 zeta kosztował :/
      • Gość: gostek Re: a gdzie jest prezydent Lubawski????? IP: *.complex.net.pl 20.08.07, 10:32
        Teraz też ceny biletów są śmieszne, a miesięczne to już z kosmosu...
        W Warszawie i Krakowie jest dużo taniej a ile większe są miasta...
        • Gość: misiek Re: a gdzie jest prezydent Lubawski????? IP: *.ds15.agh.edu.pl 20.08.07, 19:11
          W Warszawie tak, ale w Krakowie już nie, w Kraku miesięczne są porównywalne jak
          w Kielcach, a jednorazówki na poziomie 2,5 normalny, 1,25 ulgowy, 1,35
          studencki. Nie pisz, że w Krakowie taniej. Cena za wzkm tam to ok 5,50, a
          propozycja ZTM Kielce 4,71 pensja kierowcy w MPK Kraków, ponad 2000 na rękę
          (informacja potwierdzona), MPK Kielce, wiedzą wszyscy. Kierowcy nie muszą daleko
          uciekać, bo w Krakowie MPK odczuwa brak kierowców.
    • hlk19722 Przymusowy przystanek Kielce 20.08.07, 10:18
      Panowie Kierowcy !!! Głodówka, to dobry pomysł, na przyszłość, jak
      już nie będziecie mieli za co jeść. Co Wy umiecie, oprócz kierowania
      autobusem, a i to nie wszcyscy do końca potrafią. Ci wsztscy
      krzykacze ze związków, to tak Was wyprostują, jak nikt nigdy. Oni są
      chronieni, a Wy jesteście dla nich mięsem armatnim. OBUDŹCIE SIĘ !!!
      Jak na warunki kieleckie, to macie i tak niezłe zarobki, nie róbcie
      scen, a ubawski, to osobny rozdział. A tak z drugiej strony, to
      Panie Prezydencie, co się dzieje, żeby, jakis Latosiński zablokował
      całe miasto wojewódzkie. Ci co nie chcą pracować, to kij im w oko, a
      Ci co chcą, to dać im pracować. Tych co blokują "bazę" rozgonić, na
      cztery strony świata. Czemu oni się bawią za moje podatki?! H A Ń B
      A
      • Gość: PO Re: Przymusowy przystanek Kielce IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.08.07, 11:46
        Nie bd. zniżał się do Twojego poziomu (czyt. wyzywał Cię)...lecz weź sobie
        lamusie jakąkolwiek gazetę do ręki > ogłoszenia> dam pracę... i zobacz ile jest
        ogłoszeń dla ludzi z takim stażem i kwalifikacjami... nie jest to może wielka
        sztuka by przejechać głupim autobusem 10km... ale nie każdy wytrzyma jazdę na
        czas, w słońcu i mrozie od rana do wieczora....dodatkowo w przypadku mpk kielce
        dochodzi niebezpieczeństwo rozpadu autobusu, ponieważ są one w tak opłakanym
        stanie że powinny zostać skasowane już 3 lata temu...

lecz lubawski wychodzi z założenia że kielczanom wystarczą stare autosany veolii
        i stare jelcze z mpk...
    • Gość: KIELCZANIN Przymusowy przystanek Kielce IP: 193.24.203.* 20.08.07, 10:20
      Gratulacje dla zarządzających miastem!!! Niedługo wszyscy będą chcieli wychodzić
      na ulice po większe wynagrodzenia. Czasy "wszystkim po równo" się zakończyły
      kilkanaście lat temu. Podwyżki należą się tym co na to zasługują. Osoby
      pracujące sumiennie znajdą zatrudnienie i otrzymają podwyżki. Zmian boją się Ci
      co wolą alkohol i zabawy w zajezdni a nie uczciwą pracę. Tak naprawdę już widać,
      że ten strajk to wielka parodia, kierowcy się ośmieszyli. Ja nie widzę logiki w
      ich postępowaniu.
      • Gość: Gargamel Re: Przymusowy przystanek Kielce IP: *.134.219.81.static.kielce.msk.pl 20.08.07, 10:28
        Klakierzy do pracy , bo dobro tylko chwila.Znajdziesz się w
        sytuacji ,ze poczujesz się jak wysłużony koń ,przed transporetem na
        rzeż do Włoch i wtedy zamiauczysz na inną nutę.
        • Gość: gosc Re: Przymusowy przystanek Kielce IP: *.complex.net.pl 20.08.07, 10:42
          Poetycko napisane, ale ja tu nie widzę, żeby mieli ich na rzeź
          wysyłać... Po prostu zmieni się pracowadca i trzęsą portkami. A jak
          przyjdzie nowy to jakie teraz będzie miał o nich zdanie??? Zamiast
          się pokazać, że są dobrymi i sumiennymi pracownikami to oni siłą
          chcą coś wymusić... Nie tędy droga niestety bo dla prywatnego
          inwestora to jest woda na młyn do zwolnienia. Potem będzie płacz
          typu ja to nie chciałem strajkować, ale jak wszyscy to mnie też
          zmusili...
        • Gość: KIELCZANIN Re: Przymusowy przystanek Kielce IP: 193.24.203.* 20.08.07, 13:52
          Trzeba było się uczyć. Bez wykształcenia to można co najwyżej sprawdzać bilety
          lub być kierowcą. Skończyły się czasy, że wszystko się należy!!! Zainwestuj w
          siebie i powodzenia, a jak nie Ty to zrób wszystko żeby Twoje dzieci nie musiały
          z transparentem stać!!!
          • Gość: kierowca Re: Przymusowy przystanek Kielce IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.08.07, 19:48
            No kolego. Nie takim tonem. Bo chyba kilku kierowców jest bardziej
            wykształconych od ciebie, skoro tak mówisz. Prosze nie wypowiadaj
            się bo najwidoczniej, mało wiesz. Więc dowiedz się i dorośnij a
            potem wypowiadaj się na temat wykształcenia kierowców. Skończyło
            się, że po zawodówce do MZK. Teraz jak nie masz matury to w MPK
            możesz ewnetualnie z mopem szorować podłogę. Ja jak sie starałem do
            MPK u nas w Beskidach to na jedno miejsce było trzech wszyscy po
            politechnice i uniwersytecie, więc Kielczanie dowiedz się jak jest
            naprawdę a potem wypowiadaj swoje opinie
            • Gość: KIELCZANIN Re: Przymusowy przystanek Kielce IP: 193.24.203.* 20.08.07, 20:21
              No właśnie widzę to wykształcenie, skoro Pan nie potrafi czytać ze zrozumieniem.
              Chodziło mi o wykształcenie i umiejętności a nie o to czy ktoś papierek, za to
              można zapłacić iść an zaoczne i jest mgr przed nazwiskiem. W tym wszystkim
              chodzi mi o to, że nie widzę logiki w postępowaniu strajkujących. Już nic nie
              pomoże i chwała za to zarządzającym miastem. Jeśli ma się chęci i umiejętności a
              przede wszystkim akceptuje się zasady rynku to praca napewno się znajdzie nawet
              w prywatnej firmie. A przy zmniejszającym się bezrobociu wynagrodzenia wyższe są
              kwestią czasu, taki jest kolej rzeczy. Jeśli ktoś tego nie rozumie to pomimo mgr
              przed nazwiskiem tak naprawdę nie zna się na ekonomii( chodzi mi o zasady
              rynkowe). A tak poza tym nie jesteśmy kolegami ani nie jestem Pana synkiem.
              Teraz znowu potwierdza się to, że jeśli nie ma jak polemizować to najlepiej
              "zgnoić". Ale trzeba się obudzić to już nie te czasy!!!
              • Gość: ala Re: Przymusowy przystanek Kielce IP: *.205.udn.pl 24.08.07, 11:08
                Misiu, a ja mam "jednego magistra" ze studiów zaocznych - i nie
                życzę sobie, żeby ktoś deprecjonował jego wartość; nie wszyscy mogą
                jednocześnie w dwóch miastach studiować na studiach dziennych. A tak
                nawiasem mówiąc, studia dzienne obecnie tracą swój prestiż - jak
                niestety wszystko w naszym kraju.
            • Gość: Marian Kalina Re: Przymusowy przystanek Kielce IP: *.skr.vectranet.pl 22.08.07, 13:43
              Niech Pan się nim nie interesuje. Każdy z Kielc coś chce dostać za darmo, a
              jeśli nie za darmo, to gotowy jest dać komuś w mordę. Taka prowincjonalna
              rzeczywistość tu panuje.
              • Gość: kierowca Re: Przymusowy przystanek Kielce IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.08.07, 23:10
                Drogi PANIE Kielczaninie:
                Nie jestem po zaocznych studiach i mam magistra po normalnych 5
                latach na UJ. Następnie. Moje oburzenie w stosunku do PANA
                spowodowane było treścią zamieszczoną na tym forum, w którym jasno
                podstawia PAN pod wątpliwość wykształcenie kierowców. Kolejne. Mówi
                PAN o owych zasadach rynku, przez co, pomijając oczywiście fachową
                wiedze, pragnę poinformować, że kierowców brakuje i nie jest tak
                łatwo SZANOWNY PANIE zwolnić pracowników i zatrudnić nowych, gdyż
                takowych brak. Myślę, że taki ton PANU odpowiada i nie chciałbym a
                zarazem nie życzyłbym sobie, aby podważać w taki sposób wiedzę, czy
                jakiekolwiek umiejętności. Jednocześnie chciałbym SZANOWNEGO PANA
                przeprosić, jeżeli z mojej wypowiedzi wynikło, że jest PAN moim
                kolegą czy synem. Informuję, ze takowego celu nie miałem, a zwrot
                (cytuję) "No kolego..." podyktowany był li tylko i wyłącznie,
                uniesieniem i oburzeniem w związku z PANA wypowiedzią.
                Tłumacząc PANA zachowanie chyba podeprę się wypowiedzią Pana
                Mariana, który pokazuje, że (jeżeli oczywiście jest z Kielc) nie
                zalicza się do tej być może wąskiej społeczności prowincjonalnej
                Kielc. Ale już luźniej mówiąc, wszędzie tacy są. I w górach i w niby
                Europejskim i nowoczesnym Krakowie.
                Pozdrawiam serdecznie oby Panów, a Panu Marianowi, więcej optymizmu,
                ludzie to jedno, ale Kielce są naprawdę ładnym miastem :)
      • Gość: RKS Re: Przymusowy przystanek Kielce IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.08.07, 11:52
        Wielką parodią można nazwać ciebie i twoją rodzinę, bo chyba idiotyzm jest u was
        rodzinny skoro u Ciebie osiągnął tak wysoki status....

Nie popierasz strajków? no tak... pewnie chodzi Ci po głowie...kierowcy
        zarabiają po 1400pln... a ja 600pln u prywaciarza i to bez rejestracji w zusie,
        stąd ta Twoja flustracja?? Skoro nic więcej nie umiesz robić... więcej nikt Ci
        nie zapłaci, niektórzy pracownicy mpk uznali że nie chcą się "użerać" z
        prezesem... złożyli wymówienia, lecz dlaczego chrabąszcz trzyma ich na siłę,
        dając trzymiesięczne wypowiedzenia?? Widocznie trudno mu będzie później znaleźć
        pracowników... a nawet jeśli veolia wejdzie, to kto będzie jeździł w kielcach??

gratuluję głupoty....
        pozdrawiam
        • Gość: obiektywny Re: Przymusowy przystanek Kielce IP: *.complex.net.pl 20.08.07, 12:20
          Oni za to umieją więcej... Co do 3-miesięcznego wypowiedzenia -
          poczytaj Kodeks Pracy zanim się wypowiesz...
        • Gość: KIELCZANIN Re: Przymusowy przystanek Kielce IP: 193.24.203.* 20.08.07, 13:59
          Wejdź na zajezdnie i zobacz co się tam dzieje!!! Nie chodzi mi o strajkowanie,
          ale teraz w takim momencie, przecież to skazane było na porażkę i nawet głodówka
          nie pomoże. Chyba znudziło się utrzymywać takich ludzi!!! Poza tym nie wyzywam
          Twojej rodziny więc i Ty tego nie rób. Widzisz takie masz argumenty: powyzywać i
          koniec.
      • Gość: ala Re: Przymusowy przystanek Kielce IP: *.205.udn.pl 20.08.07, 22:24
        Szanowny obywatelu: mam nadzieję, że jednak ten układ zbiorowy, jak
        obiecał nasz włodarz, zostanie podpisany. Później wystarczy
        zastosować przepisy kodeksu pracy w stosunku do tych bardziej
        rozrywkowych i zostaną ci uczciwi. Wg mnie ośmieszył się wel, który
        (to subiektywne odczucie oczywiście) uciekł przed odpowiedzialnością
        za los mpk, za los kielczan pozbawionych transportu na urlop. No ale
        jak jest się "na wyjeździe" na Barwinku to nie trzeba stawiać czoła
        problemom.
    • Gość: koroneczka Przymusowy przystanek Kielce IP: *.chello.pl 20.08.07, 11:02
      buhahha ,, nasza zajezdnia" poplakalam się ze śmiechu. won pajace z zajezdni i
      oddajcie autobusy bo to nie jest WASZE!!!!!!!!!!!!!!!
      • Gość: mózg Re: Przymusowy przystanek Kielce IP: *.134.219.81.static.kielce.msk.pl 20.08.07, 11:28
        Bradzo śmieszne!! zwolnią wszystkich i ciekawe gdzie znajdą około
        340 kierowców od tak sobie??
      • Gość: LUBAWSKI WON Re: Przymusowy przystanek Kielce IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.08.07, 11:56
        a w majteczkach już było ciepło i wilgotno, po tym "chichotaniu" ??
        jesteś śmieszna... A co jest Twoje? kim Ty jesteś, żeby się w jakikolwiek sposób
        odnosić do pracowników mpk?
        Autobusy są "nie WASZE" a kogo?? Dopóki każdy pracownik nie rozliczy się z
        autobusów, wg. prawnego pkt. widzenia to oni odpowiadają za wyposażenie i stan
        autobusu... jakiś cieć veoli zawadzi kilka autobusów , a póxniej kierowcy będą
        płacić z tych marnych pensji??

Lubawski wykonał świetną prowokację rękami zastępców próbą wprowadzenia
        autobusów veolii na plac mpk...

Nie można od razu było ich zaprowadzić na targi kielce??
        • Gość: zły Re: Przymusowy przystanek Kielce IP: 212.160.172.* 20.08.07, 12:12
          I tutaj się przyjacielu mylisz.
          To że odpowiadają za powierzony im sprzęt w żaden sposób nie robi z nich jego
          właścicieli. Zresztą - skoro nie mają kluczyków i dowodów rejestracyjnych są z
          tej odpowiedzialności zwolnieni przez zarząd.
          Więc zajezdnia nie jest ich, autobusy również nie są ich.
          Wielce się przejmujesz ich odpowiedzialnością za sprzęt - a co z ich
          odpowiedzialnością za wykonywaną pracę?
          Z odpowiedzialnością przed ponad 200 tysięcznym miastem które zablokowali w imię
          własnych korzyści?

W nosie mam ich postulaty.
          Przed prywatyzacją było ok a jak "działacze" poczuli że skończy się
          nicnierobienie, pierdzenie w stołki i branie za to ładnej pensyjki to nagle
          okazało się że zarobki niskie ????

Żal mi tylko tej części kierowców która byłą przeciwna takim rozwiązaniom. W tym
          momencie to oni wszyscy stoją na przegranej pozycji - właśnie dzięki decyzjom
          "działaczy".

P.S. Czy poza mszą na terenie należącym do miasta będą też inne jasełka?
          • Gość: LUBAWSKI WON Re: Przymusowy przystanek Kielce IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.08.07, 12:24
            ależ się rozpisałeś kolego...
            za autobusy odpowiadają do momentu zdania sprzętu dla kierownika zajezdni i
            poświadczenia pisemnego tego faktu... kluczyków nie mają? to ciekawe skąd te
            autobusy w bramach się popakowały, a gdzie przepisy przeciwpożarowe? co by się
            stało gdyby powstał pożar... ponoć chrabąszcz przywiózł klucze, ponieważ
            strażacy chcieli go zajeb*** ;]
            A co ty wogóle o tym wiesz?? Pracowałeś tam kiedyś? Może pracujesz?

Odpowiedzialność za wykonywaną pracę ponosili codziennie wyjeżdżając starymi
            syfami na drogę, których emisja spalin przekracza normy unijne kilkukrotnie... a
            po drogach zostawiają takie plamy oleju że samochody osobowe wpadają w poślizg...

Przed planami prywatyzacyjnymi było ok... bo prezesem był słoń, a nie ten
            złodziej chrabąszcz...

PO CO FIRMĘ PRZYNOSZĄCĄ ZYSKI, po tylu latach wreszcie wychodzącą na prostą jako
            spółka, teraz sprzedawać głupiemu francuzowi? Dlaczego? Bo lubawski nie będzie
            miał za co zbudować lotniska??
            Rochowicz tak naprawde przecież nie chce kupić mpk...lecz rynek przewozowy w
            kielcach, a stare autobusy i kierowcy przeciwstawiający się wyzyskowi to tylko
            smutny dodatek...

Po przejęciu firmy jego będzie stać żeby kupić parę nowych autobusów...skoro
            dostanie z UM ponad 17 milionów złotych dotacji rok w rok, a mpk dostawało
            niecałe 6 (o stawkach na wozokilometr już nie wspomnę).
            • Gość: zły Re: Przymusowy przystanek Kielce IP: 212.160.172.* 20.08.07, 12:34
              O przepraszam - to oni nie zdali tych autobusów tydzień temu skoro stoją w
              zajezdni do tej pory? No ciekawe.

Nie interesuje mnie co kto kupuje. Może nawet 5 kieleckich rynków przewozowych
              kupić. Może być trolem albo wampirem - jak zapewni komunikację miejską na nie
              gorszym poziomie jak teraz (przed strajkiem) to mnie wystarczy.

Co do Chrabąszcza to nie rozumiem twojej wypowiedzi. Czyli co - on jest winien?
              To dlaczego strajkujący żądają podwyżek płac, pakietów socjalnych a nie jego
              odwołania?
              To w końcu winien czy nie?

• Gość: Marietta Re: Przymusowy przystanek Kielce IP: *.134.219.81.static.kielce.msk.pl 20.08.07, 21:18
                Jakbyś chciał się doinformować to pierwszym postulatem strajkowym
                jest odwołanie zarządu, który okrada firmę. Polecam się na
                przyszłość.
                • Gość: gosc Re: Przymusowy przystanek Kielce IP: *.complex.net.pl 21.08.07, 08:40
                  Pierwszym postulatem wyeksponowanym teraz jak im się zaczyna palić
                  grunt pod nogami. Nie od tego się zaczęło...
        • Gość: koroneczka Re: Przymusowy przystanek Kielce IP: *.chello.pl 20.08.07, 17:17
          a ty kim jesteś by mnie pouczać ????? dla mnie nikim i wypier....... od moich
          MAJTECZEK pajacyku bo nie o nich mowa barani lbie
    • Gość: LUBAWSKI NA WÓZEK! Przymusowy przystanek Kielce IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.08.07, 12:01
      prezydent ktory nie dba o wlasnych wyborcow - oto W. LUBAWSKI
      • Gość: JAcek Re: Przymusowy przystanek Kielce IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.08.07, 12:13
        a raczej jego prawdziwe, a nie stworzone przez media oblicze...
        Jak wyprowadzić pieniądze z kasy miejskiej? zapytajcie lubawskiego...
        Jak sprzedać mpk z zyskiem dla siebie?? Poradźcie się lubawskiego...
        Jak zbudować lotnisko z niczego?? Popytacie lubawskiego...

To taki król Midas...21 wieku... czego się dotknie, kosztuje dwa razy więcej...

JEDNYM SŁOWEM>>> PREZYDENT IDEALNY <hahaha>

Wygonić go z kielc jak najszybciej, bo inaczej wszystko sprzeda i kupi sobie
        drugie audi, ale tym razem A8 ;]
    • Gość: janus-z333@gazeta. Przymusowy przystanek Kielce IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.08.07, 12:43
      Rozumie i popieram sluszne zadania,ale po co do tego mieszac kosciol i
      klechow.To przekracza moje wyobrazenia.Pilsudski pod Warszawa poradzil sobie bez
      cudu,to i wy sobie poradzicie bez klechy.
      • Gość: LG Re: Przymusowy przystanek Kielce IP: 193.24.201.* 20.08.07, 14:23
        A co ma do tego Lubawski? Chyba tylko to, że to jest ktoś, kto nareszcie chce zrobić z naszego "miasta" prawdziwe MIASTO!
        • Gość: kielczanin Re: Przymusowy przystanek Kielce IP: 213.77.117.* 20.08.07, 18:58
          gdyby lubawski byl takim dobrym prezydentem to nie bylo by takiej
          sytuacji,a on ma to wszystko w tyle!
          • Gość: weteran kielce Re: Do Załogi MPK IP: 213.77.117.* 20.08.07, 19:19
            Szanowna załoga MPK Wy charujacy zima latem w zimnie i pocie czola
            pan prezydent lubawski i dyrektor ZTM sosnowski zmienil Wam sponsora
            wyrzucie z siebie smutek a uwage swoja skupcie bledow nie robcie nie
            poddajcie sie wasze rany zablizni czas. Kiedys Honor-Bog-Ojczyzna
            znaczyla tak wiele teraz niby jest to samo z innym przyjacielem
            ("VEOLIA")dawniej polak po robocie bronił Jasnej Bramy dzisiaj w
            kazdym naszym grodzie bezrobocie mamy prosze tych z prawa i z lewa i
            kibice wspolnie musimy orac by starczylo chleba wszyscy na to dzis
            wskazuja ale gdzie jest racja mysle ze czas minal bic w tarabany i
            bronic barykady. Kazdy pokoj z nas miluje chcemy pracy-chleba
          • Gość: ck Re: Przymusowy przystanek Kielce IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.08.07, 21:27
            to nie Lubawski doprowadził na skraj bankructwa MPK ale związki
            zawodowe na czele z likwidatorem Latosińskim. Może ktoś odpowie -
            Ilu kierowców strajkuje a ilu zastraszonych (lub po prostu mających
            inne zdanie) siedzi w domu na urlopach lub zwolnieniach lekarskich?
            • Gość: ala Re: Przymusowy przystanek Kielce IP: *.205.udn.pl 20.08.07, 22:28
              To dziwne, z reguły firmą zarządza ZARZĄD (dlatego też tak się
              nazywa), on podejmuje decyzje i odpowiada za finanse firmy.

Pytanie dodatkowe: kto jest odpowiedzialny za zapewnienie transportu
              w Kielcach?
              • artek344 Re: Przymusowy przystanek Kielce 20.08.07, 22:33
                pewnie Latosiński:)
            • artek344 Re: Przymusowy przystanek Kielce 20.08.07, 22:30
              masz rację że nie Lubawski,bo Lubawski ijego rodzina+kolesie
            • Gość: PO Re: Przymusowy przystanek Kielce IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.08.07, 03:32

BŁĄD!!
              To właśnie lubawski zaprowadził mpk i nie na skraj bankructwa, ponieważ mpk
              powoli wychodziło na prostą... lecz lubawski woli sprzedać...;]
              TO TYLKO I WYŁĄCZNIE WINA LUBAWSKIEGO PONIEWAŻ TO ON JEST WLAŚICIELEM MPK KIELCE
              SP Z O.O., to on wybierał osoby z bogatą kartoteką na stanowiska w zarządzie i
              to on nieudolnie wybierał prezesów (nielicząc nowaka)
        • Gość: ala Re: Przymusowy przystanek Kielce IP: *.205.udn.pl 20.08.07, 19:01
          czyje to IP: 193.24.201.57 ??? Czyżby kolejny magisracki aparatczyk?

Wiemy, że głosowałeś na Lubawskiego i jesteś z tego dumny, jak
          piszesz.

Nie udawaj, że nie wiesz co ma do tego twój wybraniec. Obiecanki
          cacanki może o pakiecie socjalnym dla kierowców.

Jakoś nie czuję dumy, że mamy prezydenta, który nie potrafi przerwać
          urlopu - najwyraźniej spędzanego w naszym pięknym mieście - nawet
          dla dobra mieszkańców i załatwić transport zastępczy. Nie czuję dumy
          z prezydenta, za panowania którego kolejne instytucje państwowe są w
          zastanawiający sposób prywatyzowane; nie czuję dumy z prezydenta,
          który oprócz górnolotnych słów o sprowadzaniu inwestorów niewiele
          zdziałał. A ty czujesz - i tym się różnimy.
        • Gość: xxx Re: Przymusowy przystanek Kielce IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.08.07, 03:27
          Gość portalu: LG napisał(a):

> A co ma do tego Lubawski? Chyba tylko to, że to jest ktoś, kto nareszcie chce z
          > robić z naszego "miasta" prawdziwe MIASTO!

Przy okazji napełniając kieszenie swoje i kolegów... ;]
      • Gość: jojo Re: Przymusowy przystanek Kielce IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.08.07, 20:10
        To nie prośba o cud. Chłopaki stoją na bazie cały dzień, a że to była niedziela,
        więc niektórzy (kto chciał) chcieli się pomodlić. Czy to takie niezrozumiałe.
    • Gość: KIEROWCA Przymusowy przystanek Kielce IP: *.dsl.zen.co.uk 20.08.07, 20:04
      W naszym fachu nie ma strachu!!!
      Popieram strajk pracownikow MPK.
      I nie maja racji ci ktorzy rzucaja obelgami w kierowcow MPK.
      Kierowca a kierowca autobusu to dwie troche rozne sprawy.
      • Gość: kacperek Re: Przymusowy przystanek Kielce IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.08.07, 09:42
        Tzn? Czym się różni kierowca od kierowcy autobusu? Oczywiście nie mówimy o
        kierowcach osobówek.
        Rozumiem, że kierowca autobusu może sobie przyjeżdżać kiedy chce na przystanek
        bo akurat zagadał się z kolegami na pętli, może krzyczeć na pasażerów bo akurat
        stoją w złym miejscu (nie mówię o staniu na schodach co jest zakazane
        regulaminem). Kocham to jak jest tłok, nie ma jak sie ruszyć, a kierowca ustawia
        ludzi i każe im się przesuwać.
    • Gość: paweł Ale wytłumaczcie mi IP: *.134.219.81.static.kielce.msk.pl 20.08.07, 23:23
      W kogo ten strajk najbardziej uderzył?
      Sam jestem studentem i w czasie wakacji pracuje w centrum a mieszkam na
      Ślichowicach i jakoś muszę sie tam dostać, mam tyle szczęścia że prace zaczynam
      o 9...a inni którzy zaczynają o 6 lub nawet wcześniej, co mają zrobić?
      Czy prezydent albo urzędnik z otoczenia jeździ do pracy autobusem? Nie wiem, może...
      Teraz gdy wyjechały autobusy zastępcze, niektóre przypominające wiecznie żywego
      ,,ogóra,, każdy na przystanku śmieje się że będzie jechał PKSem i że wieś, ale
      myślę że każdy jednak jest wdzięczny tym kierowcom, którzy pod przymusem lub
      nie, przyjechali nas wozić...
      Jasne, ja też jestem za tym żeby każdemu się żyło lepiej, mieli godne zarobki
      aby mogli utrzymać swoje rodziny...
      A najgłośniejsi na forum są ludzie, którzy mają samochody i jutro znów nimi
      pojadą do pracy, a kiedy spotkacie mnie jak będę szedł na piechotę w stronę
      centrum to ilu z Was się zatrzyma żeby zaproponować, że mnie zabierze???
      Tylko powiedzcie mi, co będzie lepiej kiedy ten strajk się skończy?
      Albo chociaż co ma być lepiej w zamierzeniu?
      P.S. strasznie tęskni mi się za przegubowym ikarusem...:)
      • Gość: Magda18 Re: Ale wytłumaczcie mi IP: *.134.219.81.static.kielce.msk.pl 21.08.07, 09:50
        Ja nie jeżdżę samochodem, a popieram strajk z całej siły! Młoda
        jestem i chodzenie na piechotę na dobre mi wyjdzie;)
        Co będzie jak strajk się skończy? Tego jeszcze nie wie nikt, bo
        strajk nie skończy się dopóki władze nie porozmawiają z załogą...
      • Gość: Marian Kalina Re: Ale wytłumaczcie mi IP: *.skr.vectranet.pl 22.08.07, 13:36
        Przecież Kielce to właśnie jest wieś. A nawet gorzej.
      • Gość: kacperek Re: Ale wytłumaczcie mi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.08.07, 09:36
        Gratuluje. Masz racje praca w urzędzie to same miliony i każdy urzędnik to ma po
        3-4 samochody.
    • Gość: lunch Przymusowy przystanek Kielce IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 21.08.07, 09:48
      Mi się najbardziej podoba przymusowa jazda kierowców francuskiego
      koncernu, którym grożono zwolnieniem. Cha cha cha, a czego się
      spodziewano? Wiadomo, że jak się wpuszcza na rynek takie rekiny, to
      wkrótce pracownicy stają się niewolnikami. Ale Polak zawsze głupi.
      A już w Kielcach to przegięli - zamiast zrobić uczciwe przetargi i
      nowoczesną komunikację, uparli się na sprzedaż MPK żabojadom. No to
      teraz mają. Chłopaki, nie poddawać się!
      • Gość: kacperek Re: Przymusowy przystanek Kielce IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.08.07, 11:16
        A od kiedy to pracownik może odmówić wykonania polecenia służbowego, związanego
        z wykonywaną pracą, kwalifikacjami?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka