Gość: smuff Don't give up! Try again! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.09.07, 10:16 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sztirlic Ja proponuje:,,Kielce ch..owe wielce!" IP: *.acn.waw.pl 10.09.07, 10:40 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: allah A ja proponuje IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.09.07, 12:11 kup se koło i pier..lnij sie w czoło Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jan z Kolna Kielce to dziura, po prostu dziura ! IP: 194.202.236.* 10.09.07, 10:41 Co roku bywam w Kielcach na targach Plastpol. Są to największe w regionie targi branży tworzyw sztucznych i same targi robią wrażenie dzięki dużej liczbie wystawców i temu, co prezentują. Niemniej jednak codziennie przychodzi godz. 17 i pojawia się problem - co ze sobą zrobić. - Kielce nadal nie rozwiązały problemu hotelowego. Same odnowine Łysogóry problemu nie załatwią. Goście i wystawcy muszą się lokować na prywatnych kwaterach często całe kilometry od samych Kielc. Dla VIPów po prostu brakuje miejscówki w odpowiednim standardzie i trzeba ich dowozić z Krakowa. - Wieczorem w Kielcach nie ma co ze sobą zrobić. Czynne są dwa kluby ze striptisem, gdzie sama atmosfera po prostu zabija. Nikt normalny tam nie pójdzie, zwłaszcza jeśli w grupie są kobiety. Kolejny klub z tańcami mieści się w jakimś obrzydliwym blokasie. - Restauracje to tragedia. Jest tam karczma "Polska" w okolicach dworca, mieści się w jakimś baraku. Niby można zjeść i wypić, ale tak "po polsku" - przaśnie, z czerwonym ryjem. Jest oczywiście Hotel Exbud, który poraża zadęciem jak na bardzo kiepsko urządzony hotel, gdzie po prostu brakuje kogoś z dobrym gustem, kto by to wszystko ogarnął. Efekt jest taki, że nawet wtedy, gdy w mieście są całe tysiące gości targowych, deptak w tzw. centrum miast już o 9:30 zdycha całkowicie. Panie i panowie z Kielc - wasze miasto to dziura. Po prostu straszna dziura. Zróbcie coś z tym. Może zamiast lotniska, które jest tam zupełnie zbędne lepiej byłoby zainwestować w jakąś infrastrukturę miejską typu porządny przyjazny hotel i pasaż handlowy, gdzie byłoby coś innego niż wszechobecne w kielcach salony zakładów bukmacherskich (to miasto chyba wierzy, że wygra los na loterii)? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: allah Re: Kielce to dziura, po prostu dziura ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.09.07, 12:09 po części masz rację, ale jeśli nazywasz Kielce dziurą podając takie argumenty, musiałbyś nazwać dziurą większość miast tej wielkości w Polsce. Hotele (i ogólnie miejsca noclegowe) i drogi to faktycznie największa bolączka jeśli chodzi o handel, ale i o turystykę. Jest wiele inwestycji potrzebnych miastu (nie są to raczej kluby ze striptizem), dla przykładu podam choćby baseny, o których ostatnio jest głośno. Ale nie. My budujemy lotnisko. Tam będą miejsca noclegowe, basen na pasie startowym, a striptizerki będą umilać czas oczekującym na wielkie boeingi w ogromnej poczekalni obickiego lotniska Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: expat Re: Kielce to dziura, po prostu dziura ! IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 10.09.07, 14:41 Mozę liczą na przyjazd zagubionych turystów ale tak naprawdę to tam nie ma po co przyjeżdżać myślą ze po prostu będą eksportować sile robocza do UK i Irlandi oraz wszędzie gdzie się da. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jan z Kolna Kontrowersyjna reklama Kielc IP: 194.202.236.* 10.09.07, 10:43 Co roku bywam w Kielcach na targach Plastpol. Są to największe w regionie targi branży tworzyw sztucznych i same targi robią wrażenie dzięki dużej liczbie wystawców i temu, co prezentują. Niemniej jednak codziennie przychodzi godz. 17 i pojawia się problem - co ze sobą zrobić. - Kielce nadal nie rozwiązały problemu hotelowego. Same odnowine Łysogóry problemu nie załatwią. Goście i wystawcy muszą się lokować na prywatnych kwaterach często całe kilometry od samych Kielc. Dla VIPów po prostu brakuje miejscówki w odpowiednim standardzie i trzeba ich dowozić z Krakowa. - Wieczorem w Kielcach nie ma co ze sobą zrobić. Czynne są dwa kluby ze striptisem, gdzie sama atmosfera po prostu zabija. Nikt normalny tam nie pójdzie, zwłaszcza jeśli w grupie są kobiety. Kolejny klub z tańcami mieści się w jakimś obrzydliwym blokasie. - Restauracje to tragedia. Jest tam karczma "Polska" w okolicach dworca, mieści się w jakimś baraku. Niby można zjeść i wypić, ale tak "po polsku" - przaśnie, z czerwonym ryjem. Jest oczywiście Hotel Exbud, który poraża zadęciem jak na bardzo kiepsko urządzony hotel, gdzie po prostu brakuje kogoś z dobrym gustem, kto by to wszystko ogarnął. Efekt jest taki, że nawet wtedy, gdy w mieście są całe tysiące gości targowych, deptak w tzw. centrum miast już o 9:30 zdycha całkowicie. Panie i panowie z Kielc - wasze miasto to dziura. Po prostu straszna dziura. Zróbcie coś z tym. Może zamiast lotniska, które jest tam zupełnie zbędne lepiej byłoby zainwestować w jakąś infrastrukturę miejską typu porządny przyjazny hotel i pasaż handlowy, gdzie byłoby coś innego niż wszechobecne w kielcach salony zakładów bukmacherskich (to miasto chyba wierzy, że wygra los na loterii)? Odpowiedz Link Zgłoś
wlodzimierz.ilicz Bełkot tzw. "fachowców" dochodzi do absurdu 10.09.07, 10:52 Ci "językowi eksperci" chcą zaistnieć więc wypisują bzdury. Hasło mówi to co chce powiedzieć: nie jest łatwo ale w Kielcach masz szansę. A naiwne, prostackie i typowo amerykańskie odezwanie "Kielce - our pride" w europejskim kraju z tradycją kulturalną to czysty obciach. Odpowiedz Link Zgłoś
so-not-true Re: Bełkot tzw. "fachowców" dochodzi do absurdu 10.09.07, 11:03 wlodzimierz.ilicz napisał: > Ci "językowi eksperci" chcą zaistnieć więc wypisują bzdury. > Hasło mówi to co chce powiedzieć: nie jest łatwo ale w Kielcach > masz szansę. ?? Chyba: Hasło mówi to, co chce się usłyszeć.. Zresztą.. może to i dobrze, że jest takie, jakie jest.. Tyle interpretacji, ilu czytających. Działa na wyobraźnię, można by powiedzieć :) > A naiwne, prostackie i typowo amerykańskie odezwanie "Kielce - our > pride" w europejskim kraju z tradycją kulturalną to czysty obciach. Może nie prostackie.. ale naiwne, owszem. Odpowiedz Link Zgłoś
wlodzimierz.ilicz Niestety USA pełne jest prostaków. 10.09.07, 11:07 Przykład - prezydent Bush. Ostatnio pomylił Austrię z Australią. Stąd amerykańskie hasła są skrajnie banalne i prymitywne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anglojezyczny Niestety POLSKA jest pełna buraków i prostaków. IP: *.gdynia.mm.pl 10.09.07, 22:13 wlodzimierz.ilicz napisał: > Przykład - prezydent Bush. Ostatnio pomylił Austrię z Australią. > Stąd amerykańskie hasła są skrajnie banalne i prymitywne. Nie nie pomylił, to tylko kwestia WYMOWY! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maciek Re: Bełkot tzw. "fachowców" dochodzi do absurdu IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 10.09.07, 14:45 Mozna w rożny sposob interpretować slogan i bardzo dobrze ze mozna tutaj o tym dyskutować . Our Pride dużo ludziom wiąże sie z Gay Parade i Gay Pride . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anglojezyczny Re: Bełkot tzw. "fachowców" dochodzi do absurdu IP: *.gdynia.mm.pl 10.09.07, 22:04 maciek napisał(a): > Mozna w rożny sposob interpretować slogan i bardzo dobrze ze mozna > tutaj o tym dyskutować . Our Pride dużo ludziom wiąże sie z > Gay Parade i Gay Pride. Nie można w rożny sposob interpretować sloganów które mają solidnaą fundację jezykową w obcym jezyku! To sie nazywa mongolizm! Gay Parade i Gay Pride / ashame yourself, than hide, in a such case the best is the mental treatment place! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mm Re: Kontrowersyjna reklama Kielc IP: *.chello.pl 10.09.07, 10:55 Drogi Januszu. Właśnie tak rozumiem to hasło i się załamałem. Nie trzeba mieszkać za granicą, aby zrozumieć. A hasło wisi w centrum Kielc, skro już tak sie upierasz przy swoim, a nie z Seattle. Odpowiedz Link Zgłoś
klaryska myslalam ,ze to do Polakow w UK aby wracali o-: 10.09.07, 10:57 jak przeczytalam takie nasunely mi sie pierwsze skojarzenia-Kielce chca zciagnac z powrotem Polakow. I do nich wlasnei pisza ,zeby sie nie poddawali. Jezeli to do turystow, to plakat powinien zawierac jakas senssacje czyli tylko tutaj cos... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: budda Re: myslalam ,ze to do Polakow w UK aby wracali o IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.09.07, 12:09 to niech piszą do nich w Anglii, a nie w Kielcach Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gutek w kielcach jest beznadziejnie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.09.07, 10:59 ja nie rozumiem tego: zrobili w kielcach reklame, mieli ciekawy pomysl i juz sie ludzie burza, ze ma negatywny wydzwiek. a mi sie wydaje, ze jest wlasnie dopasowane! kto powiedzial, ze to W kielcach jest beznadziejnie? wydaje mi sie, ze ci ludzie nie bardzo rozumieja to haslo. 'don't give up' ma negatywny charakter i ja rozumiem to jako sytuacje polityczna w kraju i kazdego z nas. nie poddawaj sie pomimo, ze jest lipa. przeciez jestes w kielcach! i te negatywne slowa zmieniaja sie w pozytywne. haslo jest jak najbardziej trafne i mi sie podoba. a jezeli ucznie tego pana nie beda chodzic do sklepu, ktory ma slogan 'nie dla idiotow', bo to ich obraza, to znaczy, ze czuja sie tymi idiotami z reklamy :) Odpowiedz Link Zgłoś
jurek_inv Re: w kielcach jest beznadziejnie? 10.09.07, 12:47 serdecznie dziękuję za przypowiedź tłumacza - filologa z koziej wólki; a btw hasło nawet, jakby było po polsku też byłoby bez sensu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 'nie dla idiotow' w kielcach jest beznadziejnie? IP: *.gdynia.mm.pl 10.09.07, 20:25 gutek napisał(a): > ja nie rozumiem tego: zrobili w kielcach reklame, mieli ciekawy pomysl i juz si > e > ludzie burza, ze ma negatywny wydzwiek. a mi sie wydaje, ze jest wlasnie > dopasowane! kto powiedzial, ze to W kielcach jest beznadziejnie? wydaje mi sie, > ze ci ludzie nie bardzo rozumieja to haslo. 'don't give up' ma negatywny > charakter i ja rozumiem to jako sytuacje polityczna w kraju i kazdego z nas. ni > e > poddawaj sie pomimo, ze jest lipa. przeciez jestes w kielcach! i te negatywne > slowa zmieniaja sie w pozytywne. haslo jest jak najbardziej trafne i mi sie > podoba. a jezeli ucznie tego pana nie beda chodzic do sklepu, ktory ma slogan > 'nie dla idiotow', bo to ich obraza, to znaczy, ze czuja sie tymi idiotami z > reklamy :) Gutek jak NIE znasz i nie rozumiesz jeNzykóf to nie zabieraj głosu to 'nie dla idiotow'! Pies też szczeka na wszystkie drzewa! Odpowiedz Link Zgłoś
klaryska Re: Kontrowersyjna reklama Kielc 10.09.07, 11:04 no ale to sformuowanie znaczy jednoznacznie ,ze czlowiek potrzebuje otuchy ze strony kogos innego, bo sam ma dosyc, albo nie czuje,ze moze cos osiagnac,Ja tez mysle ze Kielce our pride, jest moze niezbyt pasujace do Polski...ale w koncu ma pasowac do turysty. Mnie jako turyste, raczej klopoty na trasie nie interesuja. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lemur_78 Kontrowersyjna reklama Kielc IP: 195.42.249.* 10.09.07, 11:06 w Antyradiu dzisiaj rano Figurski z Wojewódzkim sobie jaja z tego robili... :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: baran Re: Kontrowersyjna reklama Kielc IP: 195.136.30.* 10.09.07, 11:08 a czego mozna było spodziewać się po Kielcach. Szkoda słów Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kurczak Kontrowersyjna reklama Kielc IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.09.07, 11:09 Moje hasło: Give up, leave Kielce! Z całym szacunkiem dla mojego rodzinnego miasta, które opanowali jacyś Obcy (dla ułatwienia: Aliens) we władzach i robią z niego pośmiewisko. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Grądziel Kontrowersyjna reklama Kielc IP: *.limes.com.pl 10.09.07, 11:18 Do Gdańska też trzeba być ODWAŻNYM, aby przyjechać. W Kielcach ignorancja językowa - a w Gdańsku ignorancja merytoryki skuteczności reklamy. Dwie kule w płot. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: reklamacja Kontrowersyjna reklama Kielc IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.09.07, 11:23 a widzieliście te ocenzurowane reklamy na www.powiedznie.org - tam to dopiero ja nie wiem kto i dlaczego zabronił emisji w TV... Odpowiedz Link Zgłoś
equus3 Kontrowersyjna reklama Kielc 10.09.07, 11:35 Tak to jest, jak za tłumaczenie biorą się ludzie, którym się wydaje, że w tym zawodzie wystarczy mieć słownik i już każdy może go wykonywać. Wiedza kulturowa, świadomość konotacji używanych słów i sformułowań - po co to komu? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ymybyf Re: Kontrowersyjna reklama Kielc IP: 195.122.7.* 10.09.07, 11:44 Zapytaj tego ziomala, co sprząta w szopie na kornerze o dwa lata dłużej niż ty, on ci wyjaśni jak to jest z tym angielskim. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mateusz1 Kontrowersyjna reklama Kielc IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.09.07, 11:47 Gdybym patrzyl sie na ta reklame w Stanach, to nie odkryl bym zadnego stanu beznadziejnosci w "don't give up", jak to robi pan Gareth. Raczej widze w tym zachete dla kogos, co naprzyklad sie zgubil, albo jest w stanie frustracji i znajdzie swoj dobry los we wspanialym miescie Kielce. Slogan jest OK. Pozdrawiam - M Odpowiedz Link Zgłoś
ona3010 Re: Kontrowersyjna reklama Kielc 10.09.07, 12:16 jestem szczesliwa ze juz NIE mieszkam w Kielcach:-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kmioty a w kieleckim nadal pizdzi? IP: *.hsd1.or.comcast.net 10.09.07, 12:30 pizdzi jak w kieleckim, don't give up. hi, hi, ha, ha, ha Odpowiedz Link Zgłoś
michal286 Re: Kontrowersyjna reklama Kielc 10.09.07, 12:59 A ja kurna, jakbym patrzył na tę reklamę w stanach, to za ch.ja pana nie wiedziałbym o co chodzi. Slogan jest do d.py. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Stock Holmes Re: Kontrowersyjna reklama Kielc IP: *.gdynia.mm.pl 10.09.07, 20:30 Mateusz1 napisał(a): > Gdybym patrzyl sie na ta reklame w Stanach, to nie odkryl bym > zadnego stanu beznadziejnosci w "don't give up", jak to robi > pan Gareth. Raczej widze w tym zachete dla kogos, co naprzyklad sie > zgubil, albo jest w stanie frustracji i znajdzie swoj dobry los we > wspanialym miescie Kielce. Slogan jest OK. > Pozdrawiam - M To nie to co TY widzisz a co to znaczy dla anglojezycznych gosci! Ty chyba nie tylko jesteś slepy, głuch, ale w dodatku GŁUPI! Odpowiedz Link Zgłoś
allspice Kontrowersyjna reklama Kielc 10.09.07, 12:30 Biorąc pod uwagę 'kieleckie scyzoryki',to dobrze,że jest hasło 'nie poddawaj się':) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: AS Kontrowersyjna reklama Kielc IP: 213.180.137.* 10.09.07, 12:42 JESTEM ZA Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: AS Kontrowersyjna reklama Kielc IP: 213.180.137.* 10.09.07, 12:44 ucieło mi ... :( jestem za ZMIANA hasła Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gostek Kontrowersyjna reklama Kielc IP: *.warszawa.supermedia.pl 10.09.07, 12:50 Przeglądam w myśli wszystkich mych przyjaciół twarze I myślę sobie, och psiakrew! czyż wszyscy są gó..arze? Ach, nie! Jest kilku wiernych, z tymi pojechałbym nawet do Kielc. A reszta? Ach, reszta, proszę pani, to jest gó.., wprost na szmelc. Pytacie mnie, czemu do Kielc, a nie do Afryki lub na Borneo? O, tam łatwiej przyjacielem być wśród tropikalnych puszcz, Niż gdy za ścianą woła ktoś: puszcz mnie pan, ach, puszcz. A pluskwy, ach, nietropikalne, mnożą się jak w aparacie tym ĄRoneo?. O, tak w ohydnej wszawości małego miastka, Gdy metafizyk głąb wypiera dowolna wprost namiastka, Gdzie zamiast uczuć wszelkich są tylko jakieś marne substytuty, A miłość dają tylko, ach, nieszczęsne prostetuty (Bo krzywych zabrakło już), A syf i tryper biegną w krok tuż, tuż, Gdzie zwykła dorożkarska buda zastąpi wszelkie narkotyki świata, I gdzie jedyne piękno jest: na zgniłych domkach jakaś, proszę pani, wieczorna, ta tak zwana, ach, poświata, I wszystko to na tle zupełnej nędzy W smrodzie u gospodyni jakiejś potwornej wprost jędzy, W ciągłej niepogodzie, co lepsza jest od słońca, Bo wtedy wszystko zda się bliskim już, ach, końca - Tak sobie wyobrażam Kielce, symbol, jako szczyt ohydy, I jako jakieś Paramount najgorszej małomiasteczkowej brzydy. A może piękne to jest, ach, miasteczko, ach, i nawet miłe I niełatwo jest w nim złapać nawet kiłę... W każdym razie tam przyjacielem być i w tych warunkach Trudniej jest niż w afrykańskich najtropikalniejszych choćby wprost stosunkach. Gdy człowiek gębą sra, A tyłkiem podpatruje obroty gwiazd i mgławic dalekich spirale, Gdy mu muzyczka skądiś gra, A on gdzieś przy powale wydusza miliony pluskwich gniazd, Gdy beznadziejność dusi jak ohyda i śmierdząca zmora, Gdy człowiek sobie siebie widzi jako cuchnącego własnym sosem, ach, potwora - Może to wszystko przejdzie, ach, a może nie, W każdym razie to jest wszystko bardzo fe. A do tego napisane nie krwią a gównem, bardzo źle. Ja nie chcę tego, nie, nie, nie! Tak sobie wyobrażam Kielce, symbol, jako szczyt ohydy, I jako jakieś Paramount najgorszej małomiasteczkowej brzydy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: trick Re: Kontrowersyjna reklama Kielc IP: *.134.219.81.static.kielce.msk.pl 10.09.07, 13:02 Antypolski ćpun wszystko i zawsze może wytworzyć..czego dowodem są rózne arcyciekawe nie tylko wiersze..zwykle wypowiedzi również. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: poeta Re: Kontrowersyjna reklama Kielc IP: 195.122.7.* 10.09.07, 14:08 Po pierwsze: nie powtarzaj na koniec swojego ulubionego dwuwiersza, bo tam zupełnie nie pasuje. Po drugie: Witkacy nigdy nie był w Kielcach, a jak zaćpał, to mu się trochę pieprzyło. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jajo W Gdańsku była podobna sytuacja. IP: *.chello.pl 10.09.07, 13:08 Gdańsk chyba jako pierwszy zastosował kontrowersyjny spot z hasłem "Odważ się, zobacz sam". Reklama wg mnie nie miała negatywnego oddźwięku, wręcz przeciwnie była intrygująca ---> www.youtube.com/watch?v=MWpD_lhho8o Taki spot jest o wiele ciekawszy niż słoneczko, plaża, zabytki i uśmiechnięte gęby. Jaki był skutek? Kilka milionów więcej turystów, reklama była zauważona na zachodzie, zadbano też aby była w CNN. Kielce idą w dobrym kierunku reasumując:D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pucula Kontrowersyjna reklama Kielc IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.09.07, 13:26 proponuje haslo ktore znaja wszyscy rowniez starsi a dla nich specjalnie po angielsku w stylu prezydenta Kielc: Pussy like Kielceside Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Stock Holmes Pussy like Kielcesite IP: *.gdynia.mm.pl 10.09.07, 20:34 pucula napisał(a): > proponuje haslo ktore znaja wszyscy rowniez starsi a dla nich > specjalnie po angielsku w stylu prezydenta Kielc: > Pussy like Kielceside pucu! Nie" Pussy like Kielceside" a "Pussy like KielcesiTe" (kotka lubi okolice Kielc!) "side" nie rowna sie "site"! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: oj Re: Kontrowersyjna reklama Kielc IP: *.bredband.comhem.se 10.09.07, 13:46 ok. wszystko ladnie,pieknie. Kielce sa swietnym miastem, gdzie sie urodzilem i dorastalem. Powinno sie reklamowac. Ale nie mozna tego robic w jezyku polskim??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: okej Re: Kontrowersyjna reklama Kielc IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.09.07, 16:10 kieleckie pisiory patriotyczne, mam dla was dobre haslo, po angielsku "kielce - what a shitty place" prawdziwe i nawet sie rymuje! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Antek=Anthony=Tony Re: Kontrowersyjna reklama Kielc IP: 216.223.64.* 10.09.07, 17:03 okej napisał(a): > kieleckie pisiory patriotyczne, mam dla was dobre haslo, po angielsku > > "kielce - what a shitty place" > > prawdziwe i nawet sie rymuje! To musi byc jakas polsko - angielska forma rymu? Okej, czy jestes z kieleckiego? Zagadka. Jak w kanadyjskiej odmianie angielskiego nazywa sie mieszkanca Ziemi Kieleckiej? Odp./fonetycznie/ Niufi! Skoro mieszkancy Nowej Funlandii maja tyle wspolnego z mieszkancami Kieleczcyzny to moze powinni wymienic jakichs regionalnych ambasadorow? Do wymiany naukowej z oczywistych wzgledow nie zachecam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: UPS... Kontrowersyjna reklama Kielc IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.09.07, 16:22 Hm...zdaje sie, ze to ja wywolalam ta "burze" :) Szkoda,ze pan Lubawski, nadal obstaje przy swojej "jedynej slusznej" wersji tego hasla. Ja nadal bede twierdzic, ze kojarzy sie zdecydowanie niekorzystnie i nie stawia miasta w dobrym swietle. Nie zarzucam tego,ze reklama jest po angielsku (ale tego pan prezydent chyba rowniez nie rozumie...), a jedynie, ze ma nieprzyjemny wydzwiek. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Filip Re: Kontrowersyjna reklama Kielc IP: *.dsl.bell.ca 10.09.07, 17:15 ...Ja bym tu bronil pana Lubawskiego jako dobrego prowokatora...prowokatora z dobrym samopoczuciem. ...i tak sobie mysle ze jest to reklama "jednego dnia"...czy tygodnia - ona zniknie...ale sam cel jej zostal osiagniety.. (abstrachujac od graficznego rozwiazania...jako ze calosc jest mi nieznana) Prezydent dochodzi do wniosku ze Kielce spia ! Tak nie moze byc...trzeba prowokowac do myslenia na temat swojego miasta...i slusznie. ...nie wolno pozwolic na odpoczynek w mysleniu o miescie...zwlaszcza internaltom...niech pracuja niech mysla i niech sie dziela swymi spostrzezeniami na wszelakie tematy zwiazane z nim. "ja prezydent w jednej mizernej osobie nic nie zrobie...to wy musicie sie angazowac w zycie tego miasta.... i "don't give up" razem mozemy wiele." ...zatem gratuluje dobrego pomyslu i prosze o wiecej takich "nietypowych kieleckich smaczkow" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Stock Holmes Re: Kontrowersyjna reklama Kielc IP: *.gdynia.mm.pl 10.09.07, 20:40 UPS... napisał(a): > Hm...zdaje sie, ze to ja wywolalam ta "burze" :) Szkoda,ze pan > Lubawski, nadal obstaje przy swojej "jedynej slusznej" wersji tego > hasla. Ja nadal bede twierdzic, ze kojarzy sie zdecydowanie > niekorzystnie i nie stawia miasta w dobrym swietle. Nie zarzucam > tego,ze reklama jest po angielsku (ale tego pan prezydent chyba > rowniez nie rozumie...), a jedynie, ze ma nieprzyjemny wydzwiek. Masz rację! Don't worry, be happy and shit down in kiele! (Ludzie orientalni nie są do tego zdolni i nie potrafią wymawiac "S"!) So shit down and be happy! (sit down and be happy - wymawiane przez skosnookiego! Odpowiedz Link Zgłoś