Gość: adam IP: *.215.219.81.static.kielce.msk.pl 15.09.07, 13:04 Walczyli o swoje,mieszkańcy za nimi,a oni piją z radości że wszystkich zrobili w konia. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Rafi Pijany kierowca autobusu MPK IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.09.07, 13:11 No tak dostali wypłate to trza było sie odprężyć.Kierowcy kieleckich autobusów MPK to wielkie prymitywne chamy.Nic im się nie należy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Latosinski Re: Pijany kierowca autobusu MPK IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.09.07, 19:02 Rafi - chamem to ty jesteś , nie wkładaj wszystkich do jednego worka, takie sytuacje mają miejsce wszędzie , tym bardziej , że ten człowiek był moim przeciwnikiem, nigdy nie był ze mną ,ja z tego powodu się nie cieszę bardzo mi przykro. Takie sprawy nie powinny mieć miejsca , ale jeszcze jest gorsze wyzywanie innych , tym bardziej gdy się nie podpisujesz z nazwiska. Pozdrawiam Latosiński. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Premislaus Re: Pijany kierowca autobusu MPK IP: *.netcity.pl 15.09.07, 19:18 Panie Latosiński. W każdym środowisku zdarzają się czarne owce. Tylko dlaczego słyszę o pijanych kierowcach MPK nie pierwszy raz ? Ba, sam widziałem kiedyś wyrzucany przez kierowcę pojemnik po "jabolu"? Przepraszam, ale Wasi kierowcy często jeżdżą jakby ziemniaki przewozili. Walczyliście o swoje, a nas mieliście w najgłębszym poważaniu. Ja jeżdżę z początkowego przystanku i tyle "mięsa" ile wrzucają kierowcy, rzadko się słyszy. Kopcenie papierosów w sowich kabinach, zamykanie drzwi przed nosem, nie jest nagminne ale często się zdarza. Więc o czym tu mowa? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: LOLEK Re: Pijany kierowca autobusu MPK IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.09.07, 22:52 Bo tylko taki rzeczy się nagłaśnia. W piątek 07.09 na Bukówce pobito kierowce, bo zwrócił uwagę łobuzom, żeby nie palili papierosów w autobusie. Dlaczego o tym nie piszą w prasie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wydało się Re: Pijany kierowca autobusu MPK IP: *.tpnet.pl 15.09.07, 22:02 Wydało się - pewnie koledzy, którzy strajkowali upili, a potem podkablowali gościa. Do czego to ludzie są zdolni.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wojtek Pijany kierowca autobusu MPK IP: *.centertel.pl 15.09.07, 14:12 Wszytko ok, tylko zapomniano dodać że jeździłem za nim 55 minut od zgłoszenia zanim pojawiała sie Polcja...no cóż dobrze że nikomu nic sie nie stało i wogóle go zatrzymali. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Młody Re: Pijany kierowca autobusu MPK IP: 195.116.211.* 16.09.07, 21:13 Panie Wojtku:W czasach PRL też śledzono wszystkich ,podejrzewam,że jest pan z tych co to uwielbiają to robić .Skoro ma pan samochód to dlaczego pan za nim jeżdził.Może pan z ORMO. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Re: Pijany kierowca autobusu MPK IP: *.complex.net.pl 17.09.07, 09:01 Młody, więc wynika z tego, że rozumu raczej nie ma... Lepiej się nie wypowiadaj tylko do szkoły idź naucz się czegoś... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wojtek Re: Pijany kierowca autobusu MPK IP: *.centertel.pl 19.09.07, 13:04 Szkoda komentować.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marek Re: Pijany kierowca autobusu MPK IP: *.chello.pl 17.09.07, 09:35 Cóż, teraz przynajmniej mamy juz pewność, że jednym z krzykaczy na forum był i jest imć Latosiński. Więc - Szanowny Panie: To, że czarna owca lub po prostu człowiek nieodpowiedzialny się zdarza - to rozumiem. Jednak słowa i komentarze dotyczące samych kierowców nie są bez pokrycia. Faktem niezaprzeczalnym jest, że autobusy są niepunktualne (a rozkład jazdy to tylko rzecz "umowna"), kierowcy bywają niegrzeczni (czasem wręcz chamscy) i jeszcze długa Panów droga czeka, aby wprowadzić normalne zasady funkcjonowania, a na koniec rozliczyć z nich samych siebie. Przyglądam się z ostrożnością i niesmakiem, bo widzę, że nie dajecie sobie po prostu rady. Ale po gorzkich słowach na kieroców, czas na ównie gorzkie słowa na policję. Czy 55 minut to sukces i odpowiednia reakcja ? Przez 35 minut wszystkie radiowozy w Kielcach nie potrafiły znaleść kierowcy, który jechał z wiadomego punktu A do wiadomego punktu B określoną trasą ??????? Wolne żarty! Wciskacie Panowie kit chroniąc własne tyłki. Czy gdyby doszło do nieszczęścia i ktoś ucierpiał, odwiedzilibyście go Panowie w szpitalu rozkładając ręce i mówiąc: sorry, to wina dyżurnego ?! A co to kogo obchodzi. I co komu z tego ? Pozostaje tylko podziękować Wojtkowi za to, że nie tylko zachował sie poprawnie i zgłosił sprawę, ale też pomógł bezradnej Policji i poświęcił swój czas jeżdząc za pijanym kierowcą. A wracając do tematu kierowców: mam przedziwne wrażenie, że jeszcze wiele niespodzianek nas czeka, niekoniecznie miłych. Już zawiedliście kielczan, wiec choc postarajcie się aby tego więcej nie zrobić. A tu widzę, że po wygranej (której szczerze gratuluję pomimo krytycznych słów), osiedliście Panowie na laurach. Oczekuję (i chyba nie tylko ja), aby kieleccy kierowcy choc po trosze przypominali tych, którzy wozili nas autobusami zastępczymi, bo wiele Wam jeszcze brakuje. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jerry Re: Pijany kierowca autobusu MPK IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.09.07, 14:34 Nie zrobiles moze zdjecia? Pamietasz numer boczny autobusu? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wojtek Re: Pijany kierowca autobusu MPK IP: *.centertel.pl 15.09.07, 20:24 Nie wiem czy można publicznie podawać numer boczny autobusu.. ale jakby co to pamiętam jaki był. Nadmienię iż jexdziliśmy za autobusem we trzech. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ? Re: Pijany kierowca autobusu MPK IP: *.215.219.81.static.kielce.msk.pl 15.09.07, 20:49 zatrzymali go na pętli na ślichowicach? bo to 15 była o ile dobrze wyczytałem. moze to ta pędząca czerwona corsa go zatrzymała o ile chodzi o pętle na ślichowicach? jeżeli nie mozesz podac numeru bocznego to powiedz czy to był neoplan czy inny? i jaką miał reklame :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wojtek Re: Pijany kierowca autobusu MPK IP: *.centertel.pl 15.09.07, 21:09 To był zwyczajny Jelcz - Berliet zielony Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pasażer Pijany kierowca autobusu MPK IP: 78.88.228.* 15.09.07, 19:27 Widocznie jeszcze świetują zwycięstwo nad prezydentem Lubawskim. Kupa dziada w MPK i tak zostanie az do upadłości, czyli z rok. Za tym pijusem wstawi się teraz "Solidarność" z Latosińskim i nierobem Bartoszem i będzie pomroczność jasna! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pasażer 2 Pijany kierowca autobusu MPK IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.09.07, 20:24 Wszystkim wiadomo, że kierowcy w Kielcach to dziwne przypadki. Ich zachowanie wskazuje, że najprawdopodobniej pracują za karę i jest to dla nich ogromny wysiłek. Jeżdżę autobusem tylko "od święta" i za każdym razem mam jakąś przygodę. A to kierowca nie ma wydać, a to bilety się skończyły lub dziwnym trafem kierowca nie jest w stanie powiedzieć czy ten autobus jedzie w dane miejsce. Być może dym z papierosów, które palą namiętnie podczas jazdy powoduje jakieś niedotlenienie?! Jednego jednak nie można im zarzucić, są naprawdę bardzo szybcy. Proponuję niech ktoś spróbuje przyjść na przystanek na jeden z końcowych kursów o czasie-gwarantuję udany spacer. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ala Re: Pijany kierowca autobusu MPK IP: *.205.udn.pl 15.09.07, 20:29 Zarzuty wydają mi się uzasadnione (może z wyjątkiem tego o wydawaniu, bo to ty masz mieć odliczoną gotówkę); mam nadzieję, że pracodawca zastosuje wobec kierowcy odpowiedni przepis kodeksu pracy i mpk się z nim rozstanie; Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: brrr Pijany kierowca autobusu MPK IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.09.07, 21:43 Podwyżkę mu dać!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szansa Pijany kierowca autobusu MPK IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.09.07, 22:08 Chcę zwrócić uwagę organizatorom komunikacji w Kielcach, że póki co, ta organizacja uwłacza godności pasażerów. Począwszy od przystanków autobusowych: - są odrażająco obskurne, - nie są utrzymywane w nalezytej czystości, - nie są naprawiane, - brakuje czytelnych, należycie oświetlonych rozkładów jazdy, Organizacja sprzedaży biletów od lat!, nie bierze pod uwagę faktu ich niedostępności w wielu dzielnicach miasta po likwidacji punktów sprzedaży, jakimi były kioski. Autobusy w mieście Kielce, odkąd pamiętam - a mam porównanie z innymi regionami Polski - nigdy nie były należycie utrzymywane. Zawsze było i jest w nich brudno! Jeśli są wyjątki, nie stanowią reguły. Proszę zwrócic uwagę jak wyglądają kabiny kierowców i sami kierowcy... Stan techniczny autobusów - szczególnie dostępność wemntylacji latem i ciepła zimą - widać także nie zaprząta organizatorom uwagi. Do zrozumienia tych wymogów należy dorosnąć szanowni "organizatorzy komunikacji miejskiej". Najwyższy czas! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jerry Re: Pijany kierowca autobusu MPK IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.09.07, 00:15 Wojtek, mozesz smialo podac jaki to numer boczny, przeciez te sytuacje widzialo wiele osob, wiec nie jest to nic tajnego. A Pan Latosinski niech sobie w bajki wsadzi informacje, ze MPK bedzie kosztowac 11 mln zl, bo wycena przekracza 20 mln, tyle wlasnie miala zaplacic Veolia i tyle musza zaplacic pracownicy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kielczanin Re: Pijany kierowca autobusu MPK IP: 212.160.196.* 16.09.07, 09:42 jak Prezydent chciał zrobić porządek z tym bałaganem toście popierali tych oszołomów na czle z Bartoszem który robił sobie kampanie wyborczą i kompromitował Kielce wieśniak z Jędrzejowa rodem ze Snochowic,a ograniczony przewodniczący Latosiński przyjmuje wszystkich pijaków których Chrabąszcz wyrzucił z pracy ,przeniesionych za karę na myjkę posadził ponownie za kierownicami,cwaniak latosiński ma się dobrze Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Latosiński Re: Pijany kierowca autobusu MPK IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.09.07, 07:02 kielczanin - ograniczony to pewnie ty jesteś, znam takiego co wypowiada te słowa nie panie zwierzchowski, co do pana chrabąszcza i cały poprzedni zarząd to właśnie oni bronili takich ludzi i jeszcze tych z wyrokami za kradzież i nie tylko. Jeszcze raz potwierdzam, że taki przypadek nie powinien mieć miejsca ale się trafia i z tego powodu jest mi przykro, mimo, że to był mój przeciwnik - człowiek poprzedniego ZARZĄDU. - Pozdrawiam Latosiński. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: CK Re: Pijany kierowca autobusu MPK IP: *.aspro.pl 18.09.07, 08:06 Mój człowiek, nie mój człowiek... Co za bzdury! To nie piaskownica! Zatrzymał się pan w rozwoju na etapie zabawy w Polaków i Niemców? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: koś Re: Pijany kierowca autobusu MPK IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.09.07, 22:48 Co Ty gadasz Latosiński, chyba całkiem juz Ci ten mozg wypaliło? Człowiek poprzedniego ZARZĄDU??!!Ten Pan akurat nie dał sie nabrać na Twoja durnowatą polityke i stanął po stronie dobra firmy.Ty tego nie rozumiesz za maałe IQ, ale jeszcze ozbaczymy jak wylecisz z hukiem z tej firmy, na taczkach Cie wywiozom zobaczysz!pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lll Re: Pijany kierowca autobusu MPK IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.09.07, 16:51 Gość portalu: jerry napisał(a): > A Pan Latosinski niech sobie w bajki wsadzi informacje, ze MPK > bedzie kosztowac 11 mln zl, bo wycena przekracza 20 mln, tyle > wlasnie miala zaplacic Veolia i tyle musza zaplacic pracownicy. Może mi ktoś napisać skąd oni będą mieć tyle pieniędzy? :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: J..... MZK Pijany kierowca autobusu MPK IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.09.07, 10:28 Macie ciąg dalszy przygód z kieleckimi autobusami!! Trzeba ich było zwolnić a na ich miejsce przyszliby nowi. Może byliby milsi, nie sprzedawali biletów jakby roili łaskę, otwierali przednie drzwi!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jerry Re: Pijany kierowca autobusu MPK IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.09.07, 21:33 tylko w czasach PRL takie przestepstwa uchodzily plazem, a teraz mamy nieco inna sytuacja, a jezdzil dlatego, ze polica nie reagowala, podobnie jak w trakcie strajku przy odbiciu miejskich terenow na Pakoszu!!! to jaki ten numer boczny, Wojtku? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Latosinski Re: Pijany kierowca autobusu MPK IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.09.07, 07:34 jerry - Miejskie tereny Ha ha ha, oddane przez chrabąszcza w czasie strajku, człowieku jak nie wiesz to nie pisz, mieliśmy zarząd co w jednym roku kupował autobusy a w drugim trzeba je kasować, szkoda gadac pozdrawiam latosiński. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zuza Re: Pijany kierowca autobusu MPK IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.09.07, 08:14 Czy Pan to się relaksuje przy kompie w godzinach pracy ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jerry Re: Pijany kierowca autobusu MPK IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.09.07, 08:24 Panie Latosinski, pan wiedzial, ze zakup tych autobusow bedzie zly, skoro nikt nie wiedzial, jakie wymagania znajda sie w przetargu ZTM? Jasnowidz? Przeciez sam pan je odbieral!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: molly Pijany kierowca autobusu MPK IP: *.chello.pl 17.09.07, 08:49 jerry, wez sie nierobie do roboty bo widze ze to wlasnie ty nie masz co robic! bezrobotny czy wygolony osilek ktoremu sie nie chce do szkoly chodzic!jesli bezrobotny to idz do MPK sie przyjmij bo kierowcow brakuje to przydalby sie taki gieroj jak ty! po co ci tak strasznie ten numer boczny tego autobusu? to autobus był według ciebie pijany? ten pijany czubek zostal juz wylany z roboty wiec daj sobie spokoj i zajmij sie czyms pozytecznym!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś