Dodaj do ulubionych

Platforma przechodzi do ataku

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.09.07, 07:23
A czemuż to pan Grzegorek musiał mieszkanie od Pawliszaków wynajmować?
Bezdomny jest?
Obserwuj wątek
    • Gość: MAC Re: Platforma przechodzi do ataku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.09.07, 10:10
      A może dla kochanki, to nie jest twój interes, tylko jego prywatna sprawa.
      • Gość: niestety Re: Platforma przechodzi do ataku IP: *.134.219.81.static.kielce.msk.pl 26.09.07, 11:09
        Układ to również "wynajmowanie " mieszkań, całych domów.
      • Gość: bziQ Re: Platforma przechodzi do ataku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.09.07, 14:32
        Jeśli ktoś chce prowadzić życie publiczne, to nie jest osobą prywatną. Jeśli
        jest członkiem partii prawicowej, zakotwiczonej w religii katolickiej, to nie
        może mieć kochanki. Bo nie wypada. Proste?
        • Gość: karoten Re: Platforma przechodzi do ataku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.09.07, 15:38
          To jest właśnie polskie zapyziałe podejście do polityki. Istotne jest to, czy
          polityk ma kochankę, czy chodzi do kościoła i przyjmuje komunię i czy nie jeździ
          zbyt wypasioną bryką. Za to na jego faktyczne poglądy i przygotowanie
          merytoryczne nikt nie patrzy. Najlepiej żeby był słabo wykształconym kretynem,
          który nie potrafił do tej pory poradzić sobie w życiu i niczego się nie dorobił.

Korzystając z tego faktu PiS zmierza do kolejnej wygranej. Co bardziej
          niezależni z PiSu odchodzą - vide choćby Marcinkiewicz czy Sikorski.

Dlaczego na PiS głosuje zaledwie 15% wykształciuchów w porównaniu do 60% na
          platformę?
          • Gość: bziQ Re: Platforma przechodzi do ataku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.09.07, 16:25
            Mnie nie interesuje, czy ma kochankę, czy też jej nie ma. Chociaż nie jest to
            zgodne z linią programowej tej partii:). Ważne, że człowiek jest szczęśliwy
            prywatnie. Natomiast publicznie interesuje mnie, dlaczego osoba, która opuściła
            najwięcej posiedzeń Sejmu ostatniej kadencji, znowu startuje do parlamentu. I
            dlaczego ja, podatnik polski, mam za to płacić. To wszystko. Wybacz, ale to nie
            ja reprezentuję zapyciałe podejście do polityki. Możesz mnie obrażać, nie
            zmienisz jednak faktu, że to Grzegorka opisywano w Superexpressie jako
            posła-widmo. Chcę mieć reprezentanta, który przykłada się do swoich obowiązków.
            Nie mogę?
            • Gość: karoten Re: Platforma przechodzi do ataku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.09.07, 14:01
              Nie jest moim celem obrażanie na tym forum nikogo a zwłaszcza Ciebie. Jak widzę
              pomyliłem się również co do twojego stanowiska, przepraszam.

Jak sam piszesz - jeśli ktoś z zaangażowaniem wykonuje swoją pracę, to mało
              istotne jest, co robi prywatnie. Jak dla mnie, może mieć nawet dziesiątki
              kochanek, mnie to nie interesuje. Dlaczego? Bo to nic nie zmieni w moim życiu -
              nie ubędzie mi od tego nawet kawałek drogi i ani literka ważnej ustawy. Utarł
              się niestety pogląd, że jeśli ktoś jest politykiem to można wtykać nos w każdą
              część jego życia. I w dodatku jest świnią.

Co do artykułu w SE:
              a) nie czytałem
              b) choć nie neguję samej treści, to SE mimo wszystko jest typowym tabloidem i
              żyje z wynajdowania różnych sensacji i przedstawiania ich w sposób
              nieskomplikowany a co za tym idzie - przekoloryzowany
              c) nikt nie każe ci głosować na Grzegorka
              d) jeśli mimo wszystko dostanie odpowiednią ilość głosów, to dlaczego ma nie być
              reprezentantem TEJ części ludzi?
              e) Z chęcią usłyszałbym od Gosia zarzut, że Grzegorek nie przykłada się do
              swojej roboty zamiast majaczeń o ,,układach'' i ,,oligarchach''. Tylko dlaczego
              Gosiu jakoś nie chce o tym rozmawiać?

Prawda jest niestety taka, że większość posłów to typowe partyjne maszynki do
              głosowania. Równie dobrze w ich miejsce można by podstawić robota sterowanego
              pilotem przez prezesa. Będzie tak dopóty, dopóki do Sejmu trafiać będą rzadziej
              prawnicy i ekonomiści niż nauczyciele wuefu, rolnicy czy gwiazdki Big Brothera.
              • Gość: bziQ Re: Platforma przechodzi do ataku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.09.07, 09:18
                Niestety, masz rację. Czasami zastanawiam się, dlaczego politycy po wyborach
                tracą własne mózgi i zaczynają posługiwać się mózgiem zbiorowym. Mózg zbiorowy
                ma jednak to do siebie, że jeśli mamy jednego myślącego głosującego i jednego
                głupka, to statystycznie głosuje półgłówek:), co było w wielu wypadkach wyraźnie
                widać.
                Mnie martwi jednak jeszcze jedna rzecz. Szumnie mogę to nazwać brakiem
                świadomości obywatelskiej. Nasze wybory są w większości przypadkowe, głosujemy
                na ludzi, którzy niczego nie zmienią, bo nie mają takich intelektualnych i
                profesjonalnych możliwości. Prosty przykład: Renia Beger będzie sklepową do
                końca życia, zmienia się tylko towar, który może sprzedawać lub kupować. Kiedyś
                sprzedawała wino proste, teraz za kupowane głosy sprzedaje nasze wyborcze
                nadzieje na normalnie funkcjonujące państwo. Ktoś jednak jej umożliwił karierę
                polityczną. Jacyś wyborcy, którzy sprzedali swój głos za złotówkę. Nie mieli
                przy tym refleksji, że tak naprawdę sprzedają za złotówkę swoją przyszłość, bo
                godzą się, by taka osoba ustanawiała dla nich reguły życia: od podatków do
                finansowania szkół i leków, od prawa do lewa:).
                Nie jest bowiem winą osła, że go wybrano na posła. Pamiętajmy o tym przy tych
                wyborach.
    • Gość: xyz Re: Platforma przechodzi do ataku IP: 81.26.31.* 26.09.07, 11:24
      Zamiast ataków chciałbym usłyszeć co Platforma ma do zaoferowania
      wyborcom w województwie świętokrzyskim na nową kadencję i co
      posłowie minionej kadencji dla nas wywalczyli.Pozostało 4 tygodnie
      do wyborów a słychać tylko niezrozumiały bełkot.
      • Gość: karoten Re: Platforma przechodzi do ataku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.09.07, 15:47
        www.swietokrzyskie.platforma.org/upload/program_po.pdf
        Zauważ, że to PiS od początku kampanii prowadzi demagogiczną walkę na puste
        hasła, przegrywając zresztą w sądzie. W takiej sytuacji trudno prowadzić
        merytoryczną debatę.

ps. Nie jestem i nie byłem nigdy działaczem PO.
    • Gość: theblueone Platforma przechodzi do ataku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.09.07, 11:52
      A ja bym chciał poznać chociaż jedną jedyną rzecz, jaką zrobili nasi posłowie z
      PO dla regionu. Bo jak na razie to jedynym platformersem, o którym słychać jest
      wicemarszałek Wrzałka no i oczywiście Miodek.

• Gość: patri Re: Platforma przechodzi do ataku IP: *.134.219.81.static.kielce.msk.pl 26.09.07, 14:45
        Po ma Jedno, ale bardzo słodkie i POstępowe hasło:Żyjmy lepiej! Nic
        dodać,nic ująć.
        • Gość: Filip Re: "P r o - f o r m a "...przechodzi do ataku IP: *.dsl.bell.ca 26.09.07, 17:33
          ...Oto jest caly program ...P r o f o r m y Obywatelskiej.

Spółkę Targowiska Miejskie utworzył na początku 1998 roku zarząd
          miasta Skarżyska-Kamiennej zdominowany przez SLD. 51 proc. udziałów
          w niej oddano Arkadiuszowi Pawliszakowi. Miasto zatrzymało 49 proc.
          Za zerwanie umowy z poprzednimi dzierżawcami placu na Rynku miasto
          musiało zapłacić odszkodowanie. Prokuratura okręgowa w akcie
          oskarżenia członków zarządu miasta z lat 1994-98 wyliczyła, że do
          końca 2000 r. Skarżysko straciło na utworzeniu spółki prawie 1,6 mln
          zł. W grudniu 2006 trzech członków zarządu sąd uniewinnił.

• Gość: CK Porgram Proformy i PiS to to samo... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.09.07, 17:57
            Obu ugrupowaniom chodzi jak to w Polsce o przechwycenie stołków... a frazesy "by
            ludziom żyło się lepiej" to taki być może skuteczny lub nie chwyt propagandowy...
            Niema w obu programach tych partii zresztą w programie LiD-u też, mowy o
            przestrzeganiu praw zwykłego człowieka pracy, przestrzeganiu zasad świeckiego
            charakteru państwa, niema mowy o ciągle trapiącym to państwo bezrobociu, niema
            mowy o tanim budownictwie mieszkalnym, przestrzeganiu praw lokatorów...
            • Gość: wyborca Re: Porgram Proformy i PiS to to samo... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.09.07, 13:13
              Im chodzi o to, aby im, ich kolesiom i ludziom z ich ukladu żyło się
              lepiej. Zwyczajnych wyborców, Naród, Ojczyznę, dobro wspólne mają w
              głębokim poważaniu. Dotyczy to nie tylko polityków PO, ale
              praktycznie polityków szystkich partii, które są bądź były w
              parlamencie. Po wyborach od razu zapadają na ciężką amnezję i nie
              pamiętają o tym, co obiecywali przed wyborami. Z aniołków w ciągu
              kilku chwil stają się kłamcami, zwykłymi oszustami.
              • Gość: patri Re: Porgram Proformy i PiS to to samo... IP: *.134.219.81.static.kielce.msk.pl 29.09.07, 13:23
                Myślę,że PIS konsekwentnie / nawet z uporem maniaka i chwała mu za
                to/ stawia mowy fundament/moralny/ dla przyszłych pokoleń. Kto tego
                nie widzi powinien pójśc do Vision Express :-))
                • Gość: Filip Re: .program Platformy to duze puste bilbordy...! IP: *.dsl.bell.ca 29.09.07, 22:46
                  ...tak trudna sytuacje, ...postkomunistycznych struktur...
                  ...tak rudna sytuacje z bezrobociem.
                  ...tak trudna sytuacje w budownictwie.
                  ...tak rudna sytuacje w panstwowych finansach.
                  ...tak trudna sytuacje w mediach panstwowych.
                  ...tak reudna sytuacje w politycze zagranicznej
                  ...tak trudna sytuacje w energetyce.
                  ...tak rudna sytuacje w strosunkach z Unia Europejska.

...i w wielu innych dziedzinach...PiS opanowal...swiadczy o tym
                  spadajace bezrobocie...(realne jest na poziomie 6-ciu %..)

...swiadczy o tym ...o grube miliony nizszy deficyt w finansach.
                  ..swiadczy o tym z niezwykla sila rozwijajace sie budownictwo
                  domkow jednorodzinnych...i taki moment w ktorym zabraklo juz w
                  Polsce budolca...
                  ...swiadczy o tym...niebywaly jak dotad wzrost krajowej
                  produkcji...PKB 6,5 procenta...mowi sie nawet o 7%
                  ...swiadczy o tym wciaz rosanaca sila nabywcza zlotowki...i stosunek
                  jej do amerykanskiego dolara.
                  ...swiadfcza o tym zamrozone na tyle na ile bylo to mozliwe ceny
                  paliw i energii.
                  ...swiadczy o tym niebywaly wrecz wzrost konsumbcji.

...i w koncu swiadczy o tym...ta sila fali nienawisci ...ludzi albo
                  ciemnych bo nic z tego co dzieje sie wokol nich niedostrzegaja, i
                  rozumiec nie chca, albo zle zyczacych nam Polakom, albo pozytecznym
                  idiotom nieswiadomym ze pracuja dla obcych interesow.
                  ....ta sila ZJEDNOCZONA LEWICA Z PLATFORMA OB....na bilbordach dzis
                  wypisuje przedwyborcze hasla - KLAMSTAWA....DOKLADNIE TE ZA KTORE
                  JEST SAMA OBWINIANA. ...

PLATFORMA NIE CHCE WYGRAC...i wie ze niewygra....ale chce zyc
                  pasozytniczo na koszt spoleczenstwa...pozorujac 'OPOZYCJE"

PLARFORMA wolna od wszelkiej odpowiedzialnosci...chce dallej wiesc
                  zycie pruzniacze...na koszt spoleczenstwa...zabespiecza
                  interesy...komunistycznych baronow, plutokratow. prezesow,
                  komunistycznych sedzow na wysokich emeryturach...(...Morel morderca
                  1200 wiezniow...dostawal wynagodzenie emerytalne do smierci 9.000
                  zl. /m.)
                  Ploatforma to morelowcy...wsparci sila Trybunalu
                  Konstytucyjnego...wciaz instytucji PRLowskiej...ktora niedopusci do
                  lustracji...tak dlugo jak dlugo ...ty tego niezrozumiesz.
    • Gość: CK Oczywiście program :) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.09.07, 17:58
    • Gość: mzetka Re: Platforma przechodzi do ataku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.09.07, 23:05
      Żona go wygoniła z domu. Mieszka tam u swoich panów z fajną laską.
      • Gość: bziQ Re: Platforma przechodzi do ataku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.09.07, 06:54
        No to się wyjaśniło. Czekam więc z niecierpliwością na w ogóle niesponsorowane i
        obiektywne, przedwyborcze artykuły w Echu Dnia o miłości, nie tylko małżeńskiej:).
        • Gość: Filip Re: Platforma przechodzi do ataku IP: *.dsl.bell.ca 27.09.07, 14:38
          Re: Nareszcie politycy przestali nas oszukiwać

...Dlaczego Platforma nigdy nie chciala przejac wladzy....tylko
          stwarzala pozory ze juz, juz, ja chce przejac...

"...rzadzic powiadasz !...O...to bardzo meczace zajecie..."

...Cala sztuka polega na tym ze stwarza sie pozory...a w rzeczy
          samej..."O Boze...zebysmy tylko nie wygarali....to by dopiero nas
          pokaralo...!"

...mozna spokojnie walic glupa w opozycji...i za nic nie byc
          odpowiedzialny....
          "...Czy to my cos spieprzyli...?
          Nie - to nie my ...to nie my wygralismy wybory...!.."

...kochani - wazne by pobierac poselskie diety...a o polske niech
          sie martwia kaczory...

• Gość: sza! Re: Platforma przechodzi do ataku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.09.07, 17:38
            A toś Filipie rzekł "kawę na ławę " :)
    • Gość: wieża bAbel Re: Platforma przechodzi do ataku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.09.07, 11:01
      Wielu z Was ładuje w PO jak w kaczy kuper . Jacy to Oni są źli i
      niemoralni, o braku skuteczności nie wspomnę. Ja mam pytanie do
      Krytyków w/w formacji politycznej: co może konkretnie zrobić
      opozycja mając za przeciwnika tak arogancką i niesłowną koalicję
      jaka rządziła Polską przez ostatnie dwa lata?
      Osobiście bardzo mnie interesuje temat skuteczności ale trochę w
      innym wydaniu niż wielu z Was. Doś pilnie śledziłem i nadal śledzę
      wojaże Przemka Gosiewskiego po Naszym województwie. Jest On
      oczywiście znakomicie przygotowany merytorycznie i na każdym zadupiu
      wie co powiedzieć, co ludzi tam boli. Jednak co On faktycznie dla
      naszego regionu zrobił oprócz wielkiej reklamy dla Włoszczowy? Wiele
      obiecuje ale po dwóch latach sprawowania rządów to można ludzi już z
      czegoś rozliczyć – np. w sprawach unijnych inwestycji na lata 2007-
      13 to dla Naszego województwa niespecjalnie się chłopina postarał.
      Żeby wpaść do brata w Londynie będę dalej musiał „zapychać” na
      Okęcie .
      • Gość: patri Re: Platforma przechodzi do ataku IP: *.134.219.81.static.kielce.msk.pl 29.09.07, 11:19
        Poseł jest przedstawicielem Narodu i swoją funkcję pełni dla Jego
        dobra./ w każdym miesiącu musi zapoznać się z tysiącami zapisów w
        projektach uchwał/.Władze lokalne,rządowe i samorządowe mają za
        zadanie działać w interesie społeczności lokalnej.Za TO pobierają
        niezłe sumki.
        • Gość: JA Wrzałka na Marszałka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.09.07, 14:19
          Wrzałka na Marszałka!Po co ma być tylko wicemarszałkiem i to
          jeszcze Sejmiku.Najlepiej Sejmu.
    • Gość: . Re: Platforma przechodzi do ataku IP: *.adsl.inetia.pl 29.09.07, 15:07
      .
    • Gość: ciekawy Platforma przechodzi do ataku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.09.07, 20:32
      Kiedy PO zaprezentuje wreszcie swój program? Oprócz wściekłych
      ataków na PiS i prostackich wystąpień pseudoliderów tej partii - do
      tej pory nie miałem zaszczytu usłyszeć ani jednego slowa o ich
      programie. Dla wyjaśnienia - nie jestem zwolennikiem PiS-u. Skoro
      tak bardzo rwią się do koryta, to powinni mieć jakiś program. Czy go
      mają? Czy to są te dwa świstki papieru sprzed dwóch lat?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka