ikser 23.10.07, 19:56 Czy w tym roku będzie w Kielcach sztuczne lodowisko? W ubiegłym ktoś nie dotrzymał obietnicy! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
el_diavolo Re: Lodowisko 23.10.07, 20:01 Tak będzie... Zaraz obok basenu olimpijskiego i tuż za odnowioną kadzielnią, przepraszam... za Geoparkiem... ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: złota rączka Zrób sobie sam ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.10.07, 20:12 W kasiem kiejskiej nie ma grosza na takie pierdoły, nie zawracaj dupy , guru ma ważniejsze sprawy, jak choćby deficyt z festiwalu mody, dziure po wydatkach na kolejne oratorum , no i jest jezcze zadra na dupie - lotnisko w Obicach.Na pseudo opinię zagranicznej firmy i ich podwykonawców, poszło 1,3 mln, tyle co koszt takiego własnie lodowiska ! Rozumita ? Lodowisko będzie czynne w listopadzie w ... Ostrowcu na Rynku, bo tam wygrzebali trochę forsy i mają od ubiegłego roku. A my gó..no ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mirek Re: Zrób sobie sam ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.10.07, 19:37 To są dosadne słowa, ale w pełni oddają rzeczywistość!Faktycznie Urząd Miasta i Rada Miejska są beznadziejne, głupota wychodzi przy każej sprawie, postepuja jak ludzie bez kontroli,często bezmyślnie.Ręce opadają. Odpowiedz Link Zgłoś
el_diavolo Re: Lodowisko 23.10.07, 21:09 Tak ikserze odbiło mi ze szczęścia podczas przechadzki galerią handlową powstałą na Telegrafie u stóp figury Chrystusa Króla, którą obiecał kiedyś nasz najukochańszy przywódca prezydent Wojciech. Dotrzymał słowa, spiął się i „wybudował”......w swoim umyśle.;-) Wiem jednak że takie inwestycje jak lodowisko to czasochłonna sprawa i bez Chińczyków jej się nie ruszy. Ale nim powstanie lodowisko musi powstać China Town, bo gdzieś te 50 tys chłopa trzeba będzie przenocować.;-) Lotniska nie będzie bo niedobra Unia się nie zna i nie da pieniędzy, ale za to w Obicach powstaną pola ryżowe...:-) Więc nie spodziewaj się lodowiska wcześniej niż za 10, no...góra 20 lat.:-) Aż jestem ciekawy co nam Prezio obieca za 3 lata i czy kielczanie znowu to kupią... Odpowiedz Link Zgłoś
ikser Re: Lodowisko 23.10.07, 23:51 el_diavolo nie jestem fanem WeLa i jego inwestycji.:) Pytam z ciekawości, czy może w tym roku zostanie dotrzymana ubiegłoroczna obietnica. Dziwne, że wspominasz o tym pomniku. Ten temat przerabialiśmy już dawno temu. Są nowsze.:) Mnie już szkoda czasu i energii na komentowanie tego cyrku. Jeszcze rok temu byłem ambitniejszy. Wychodzi na to, że dzieciakom pozostaje zalew.:( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szansa Re;zostaliśmy na lodzie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.10.07, 10:24 Z podstawowymi potrzebami,takimi jak : bezpieczne chodniki w mieście,pływalnie ,lodowisko,korty tenisowe,boiska do kosza - jako alternatywa dla ogródków piwnych,cuchnących pubów,jarmarcznych imprezek - dla młodzieży ,na którą rzekomo "lis przechera" - "stawiał" ,dla dorosłych ,dla emerytów którzy mogli by odciązyć NFZ - utrzymując się w lepszej kondycji, nie mówiąc o wodzeniu wnuków w chigieniczny styl życia - w tym pokoleniu nie zdążymy. Tak wygląda zaścianek,puczący się fasadą ,zadęciem - w postaci stadionu,hali - na "nie wisz czasem" , .o.m.c m e t r o p o l i ę... "Mieszczanin szlachcicem" - to dedykacja dla prezydenta Lubawskiego i Jego Klakierów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: juh zrobili kielczan w balona-dając 2 bańki na balona IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.10.07, 12:18 2 mln na balan dla kopaczy korony i wszystko jasne!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: josef Granda ku..wa mac !Magistrat aut ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.10.07, 12:58 Wstyd i łobuzerstwo, by miec w dupie młodziez i starszych z ich oczekiwaniami na lodowisko, a robić takie prezenty piłkarzom, ktorzy nie potrafia kopac piłki na miare zawodowców ! Ku..wa radni, spróbujcie tylko zagłosowac za przekazaniem 2 mln na balon, to z was zrobimy balonów !Będzie granda ! Odpowiedz Link Zgłoś
el_diavolo Re: Lodowisko 24.10.07, 19:17 Ikserze, wiem, że są nowsze tematy jeśli chodzi o pomysły Prezia.;-) Wiem również, że ten temat był już omawiany na forum. Masz rację, że czasami szkoda komentować te bzdety, którymi nas raczy nasz magistracki guru. Moją intencją nie było ukazywanie jego niespełnionych obietnic i bzdurnych pomysłów bo wiem, że je znasz, tylko danie Ci do zrozumienia, że skoro od lat nie dotrzymał słowa danego wyborcom w różnych kwestiach, to nie widzę powodu dla, którego miałoby się coś zmienić akurat w przypadku lodowiska. Chciałem również powiedzieć, że nasz Prezio ma ważniejsze rzeczy do roboty i ważniejsze zmartwienia niż to gdzie dzieciaki będą mogły uprawiać sporty zimowe. Widzisz jaki jest np. stan boisk szkolnych… ;-( W 200tys. mieście nie ma żadnego boiska ze sztuczną nawierzchnią, a wydaje się kasę np. na pomniki. Ale przecież nie muszę Ci tego mówić… Wcale nie jest dziwne to że wspominam właśnie o tym pomniku, dlatego że jest to chyba najjaskrawszy przykład nie spełnionej i najbardziej odjechanej obietnicy wyborczej…Teraz była sprawa lotniska, prawdopodobnie największego w Europie i ludzie to łyknęli. Takie bzdety niestety trzeba przypominać, bo guru chce żebyśmy o nich zapomnieli. Czy nie zauważyłeś, że magistrat wytycza sobie szlak rzucając tuż przed wyborami jakiś głupi pomysł, przez całą kadencję go bezskutecznie realizuje, w między czasie rzuci jakiś ochłap żeby było widać, że coś robi, głupi pomysł ostatecznie pada, Prezio pokazuje inną rzecz, z resztą też nie do końca udaną, i mówi, że dotrzymał słowa, kielczanie zapadają na amnezję, kupują to i wybierają Prezia na następną kadencję. Tymczasem sprawy zwykłych ludzi leżą odłogiem. Nie ma wystarczającej liczby boisk dla dzieciaków, a te które są są zniszczone, nie ma lodowiska, ilość basenów nie jest adekwatna do potrzeb, drogi są fatalne, rynek jak był obskurny tak jest, w centrum ciężko zaparkować itd. Echhhhhhhh… Szkoda gadać… Zalew będzie dobrym lodowiskiem dopóty, dopóki nie stanie się jakieś nieszczęście…:-( Na boisku międzyszkolnym musiało dojść do tragedii, żeby do kogoś coś dotarło, chociaż i tak jak widać w ograniczonym zakresie: -( Chciałbym wierzyć, że coś się zmieni w zakresie lodowiska i innych rzeczy, ale wobec powyższego wyzbyłem się złudzeń… Pozdrawiam serdecznie Nowego kłamstwa słucha się chętniej niż starej prawdy. (Czechow) Odpowiedz Link Zgłoś
ikser Re: Lodowisko 25.10.07, 08:57 el_diavolo pomysł pomnika pojawił się w latach 90-tych XXw za rządów lewicy.Chyba Suchańskiego, ale nie jestem pewny. Miała go finansować Polonia, miasto dawało teren. Projekt upadł i pojawiły się wątpliwości co do intencji sponsora. Później tym pomnikiem miał być uszczęśliwiony Tarnów i temat zniknął kompletnie.:) Niedawno czytałem, że w Świebodzinie taką statuę budują, ale zdecydowanie mniejszą. U nas mówiło się o ponad 100 metrach. Ciekawe co się stało z tzw. "kamieniem węgielnym"? Poświęcił go ś.p. JP II? Trzymaj się.:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: remek Re: Lodowisko IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.10.07, 16:24 Szkoda nerwów, robią co chcą, czemu sie więc dziwić,ze w Kielcach rzadzi klika ? Zadnej konsultacji, wcześniejszej informacji, tylko od razu 2 banki na balon. Oni juz nie maja żadnych skrupułów, idą na całego !W jaki sposób można tych magistrackich wynalazków usunąć ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jig Re: Lodowisko IP: *.adsl.inetia.pl 24.10.07, 21:58 miasta.gazeta.pl/kielce/1,47262,3788109.html miasta.gazeta.pl/kielce/1,47262,3749755.html Odpowiedz Link Zgłoś
ikser Re: Lodowisko 25.10.07, 09:03 Dzięki jig-u za linki.:) Z artykułu o budżecie na 2007 rok wyraźnie widać na czym WeL oszczędza!!! W trakcie obecnego roku widzieliśmy i widzimy na co rozpieprza pieniądze!!! Odpowiedz Link Zgłoś