Gość: Absolwent IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.11.07, 23:06 Gratulacje dla Pana Dyrektora I LO. Właściwy człowiek na właściwym miejscu. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Kielczanin "Żeromski" wraca na tron IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.11.07, 23:10 NO!!!!!! I tak ma zostać!!! Jak za dawnych dobrych lat!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: absolwentka "Żeromski" wraca na tron IP: *.nat.student.pw.edu.pl 21.11.07, 00:21 Gratuluję młodszym kolegom i całej kadrze! Dalszych sukcesów, Panie Dyrektorze! Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kwinta5 Re: "Żeromski" wraca na tron IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.11.07, 07:25 kazdy kij ma dwa konce-a czyja ,to zasługa? bo wiem ilu uczniow biega na korepetycje od pierwszej klasy,zeby potem dostac sie na dobre studia-smutne,ale prawdziwe. gdzie te czasy,ze wystarczyło dobrze "przysiasc" w szkole by potem odniesc sukces? takie licytacje sa nic nie warte:( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hohoho Re: "Żeromski" wraca na tron IP: *.nat.student.pw.edu.pl 21.11.07, 11:29 Jestem po Żeromie, nie chodziłem na żadne korki, zdałem mature tak, że dostałbym się na każdy interesujący mnie wydział techniczny w Polsce (zdawałem maturę z matmy i fizyki, żeby właśnie na polibudę iść) z rezerwą jakichś 20 punktów nad próg na wydziałach najlepszych. I nie, nie uczyłem się dzień i noc. Chodziłem na imprezy, sam je robiłem, brałem udział w Zameczkach, w Szansonadzie. Niech mi więc teraz nikt nie wciska, że nie można, że się nie da, że jest fuj i w ogóle życie jest ciężkie. To jest po prostu kwestia wyboru. A Żerom jest najlepszą szkołą bez względu na miejsce w rankingu. Jak szczury chcą, to niech biegną i niech się dyrektorka Śniadka przejmuje. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
iberysci "Żeromski" wraca na tron 21.11.07, 08:48 Troche sie zgadzam, wyniki matur nie sa w pelni odzwierciedleniem poziomu nauczania w danej szkole, w zasadzie prawie nigdy go nie odzwierciedlaja. Ale sama, choc ukonczylam Zeromskiego juz ladnych pare lat temu, mysle, ze dzis jeszcze raz wybralabym ta szkole. I bardzo serdecznie pozdrawiam Pana Pukalskiego, ktory jak nikt nadaje sie na zajmowane przez siebie stanowisko! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xyz "Żeromski" wraca na tron IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.11.07, 09:29 Gdyby nie panowie M. Tomala i A. Sygut to "Żeromski" nie oddałby pierszeństwa, ale dlatego, że chcieli wykończyć p. M.Józwiak doprowadzili do tego ,że szkoła obniżyła loty. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rodzic "Żeromski" wraca na tron IP: *.klc.vectranet.pl 21.11.07, 10:12 SZkoła wraca na tron po 4latach,brawo dyrekcja,brawo nauuczyciele i uczniowie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rrr Re: "Żeromski" wraca na tron IP: 193.24.200.* 21.11.07, 15:01 Gratulacje należne. Wyniki świetne. Szkoda tylko, że w tych wyliczeniach nikt nie bierze pod uwagę jacy uczniowie uczęszczają do poszczególnych szkół. Mniejsza to sztuka wypracować takie wyniki pracując z uczniem inteligentnym, choć czasem nie bardzo zmotywowanym ( a czasem bardzo) niż pracować z ucznie mniej zdolnym, który osiąga też całkiem dobre wyniki, choć nie plasują go one w ścisłej czołówce. I szkoda, że pracę takich uczniów i nauczycieli dostrzega niewielu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aga Re: "Żeromski" wraca na tron IP: *.chello.pl 21.11.07, 15:56 Wydaje mi się, że akurat w tych szkołach nie można mówić o jakiejś przepaści intelektualnej dzielącej uczniów. Obie szkoły od lat prowadzą w rankingach - to jest ważne! To z nich wychodzą ludzie, którzy w przyszłości być może będą walczyć o dobro całego regionu pracą której nauczyli sie właśnie w szkołach. Każda z tych szkół ma swoje mocne i słabe strony. Podniecanie się która akurat w tym roku jest lepsza nie ma żadnego sensu... Absolwentka Śniadka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: intruz Re: "Żeromski" wraca na tron IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.11.07, 16:05 Macie racje. Żeromszczak to Żeromszcak. Przecież go kończył nasz ukochany profesor senator z PiS Adaś Zyga Massalski (rocznik 1942) i Andrzej Massalski (rocznik też 1942). Adas Massalski już zakupił działki (po około 0,60 zł za 1 m kw) w Wymysłowie koło Chęcin, bo zamiast lotniska w Obicach ma powstać "może morze checinskie" i wtedy zgarnie kasę. Ta działeczka rekreacyjna ma ponad 5 ha czyli 50 tys m.kw. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aaaaa Re: "Żeromski" wraca na tron IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.11.07, 17:08 Co tam kujonki? Ja wam mówię najlepsza jest zawodówka :P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hohoho Re: "Żeromski" wraca na tron IP: *.nat.student.pw.edu.pl 21.11.07, 18:12 Zgoda Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Absolwent "Żeromski" wraca na tron IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.11.07, 19:31 Żeromski zawsze był na tronie, panie Burda. Pana nienawiść do Żeromskiego widoczna od lat wciąż trwa. A "żerom" i tak jest i był najlepszy!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: abs_pilsudskiego Re: "Żeromski" wraca na tron IP: *.klc.vectranet.pl 21.11.07, 20:37 brawo Żerom! zawsze wolalem trzymac z ludzmi z tej szkoly niz ze sniadka! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: [ "Żeromski" wraca na tron IP: *.net.autocom.pl 21.11.07, 22:46 Matura podstawowa to kwiatek do kożucha. Liczy się tylko poziom rozszerzony, bo na 99% kierunków studiów przy rekrutacji uwzględnia się wyniki matury rozszerzonej. Dlatego uczniowie odpuszczaja sobie poziom podstawowy i uczą się do PR. Ktos idący na medycyne skupia się na bilogii, fizyce lub chemii, a odstawia do kąta język polski. Nie ma o co podnosic larum. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Preslay "Żeromski" wraca na tron IP: *.nwrk.east.verizon.net 22.11.07, 03:48 Dlodzy przyjaciele, Choc nie jestem absolwentem zadnego z rywalizujacych liceow to z przyjemnoscia czytam taki artykul. Ciesze sie ze panuje(mam nadzieje) zdrowa rywalizacja. Moja szkola to Technikum Mechaniczne. W czasach gdy uczeszczalem do tej szkoly jej renoma byla znacznie wieksza. Kto zapomni profesora Plewako, Pania dyrektor Olszewska i innych znakomitych profesorow? Dzis po tylu latach milo wspominac choc jest sie tak daleko. tm.mechanic@yahoo.com Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ala Niezdrowa rywalizacja IP: *.klc.vectranet.pl 22.11.07, 08:48 Super, że szkoły mają świetnych uczniów, ale wypowiedzi na forum świadczą raczej o mało przyjaznej atmosferze w mieście. A GW może powinna trochę zastanowić się zanim swoimi niefortunnymi tytułami / komentarzami o "powrotach na tron" czy "bitwach" zacznie wzbudzać dalsze animozje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kłaczek "Żeromski" wraca na tron IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.11.07, 18:59 No ba! Żerom jest najlepszy i my to udowodnimy :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JanekSniadecki Re: "Żeromski" wraca na tron.... na niedlugo IP: *.ds14.agh.edu.pl 22.11.07, 19:40 No fajnie fajnie. Cieszcie sie narazie, bo niedlugo znowu to sie zmieni. Sniadek Rulez! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kwinta5 Re: "Żeromski" wraca na tron.... na niedlugo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.11.07, 07:23 zawsze byłi będzie spór-kto lepszy?!mnie,to nie robi....ale,ja gratuluję rodzicom i ich dzieciom ,mam nadzieję,ze pociechy poradzą sobie tak samo po zeromie jak i innych liceach-bo nie wazne gdzie kto sie uczy,ale co chce w zyciu osiagnąć. zawodówka-też dobra rzecz, o ile poważnie potraktowac temat zdobywania wiedzy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: białogwardzista Tylko absolwenci nie wracają. IP: *.spray.net.pl 23.11.07, 09:31 Fajnie że mamy świetne licea, zdolną młodzież. Tylko, że miasto nic nie robi, żeby wracali. Popatrzeć na portal nasza klasa: Warszawa, Wrocław, Kraków, Londyn, Chicago - i to często najzdolniejsi olimpijczycy. Organizm miejski panie WEL buduje się na ludziach i dla ludzi i trzeba coś zrobić, żeby ta młodzież tu wracała i przynosiła to, czego się nauczyła poza Kielcami - i to jest recepta na rozwój. A klaszczącym blondaskiem, pomnikami, lotniskiem (już kiedyś budowali elektrownię atomową w Żarnowcu:) do którego nie ma dojazdu, 3,5 godzinnym połączeniem ze stolicą i innymi miastami to się miasta nie zbuduje, tylko wyludni. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wrona Re: nie wyjadą,mają stadion ... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.11.07, 10:25 Wszak prezydent pomyślał czym związać z miastem Żeromszczaków obecnych, odpierwszej klasy będą nasiąkali sentymentem do futbolu,kultury tej dziedziny sportu... tyle jest w mieście pubów ,knajp... modnie ma być... Nie wyjadą z takim bagażem sentymentu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kamilla Gratuluję Uczniom i Pedagogom :) IP: *.chello.pl 25.11.07, 20:55 Ja skończyłam Żeroma 2 lata tamu, jeśli miałabym wybierać jeszcze raz- zrobiłabym to bez wahania... :) trzymam za Was mocno kciuki, bo rzeczywiście szkoła jest fenomenalna i ma klimat, poziom również jest wysoki :) ja dostałam się na wymarzone studia, do pięknego Krakowa :) dziękuję wszystkim Nauczycielom za pomoc i dużo serca jakie wkładacie wychowywanie młodych ludzi :) pozdrawiam prof. Pukalskiego, byle tak dalej :) Odpowiedz Link Zgłoś
mikii45 "Norwid" najlepszy 17.10.08, 20:26 Moim zdaniem Norwid jest najlepszy. Atmosfera super, nauczyciele super brak słów. Liceum jest najlepsze, gdy jest najlepsza atmosfera i poziom jest naprawdę bardzo dużo nauki. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pogoda Re: "Norwid" najlepszy IP: *.chello.pl 19.06.09, 00:44 zgadzam się w 100% ;) Norwid to ludzie, ludzie to klimat = fantastyczna zabawa ;D sasasasa SZAŁOZA na maxa III LO górą =) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bimba Re: "Żeromski" wraca na tron IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.11.08, 11:31 Moim zdaniem na nie długo!! Śniadecki jest najlepszy!!! Pokonamy Żeroma!!! Śniadecki wróci na tron!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ciocia Re: - pan Sygut i Tomala ( teczka ) -płaczą IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.11.08, 15:54 Żeromski nigdy nie stracił pierwszego miejsca .Przejrzyjcie dokładnie rankingi z ostatnich lat -to tylko pan Sygut i pan teczka Tomala- chcieliby tego (tyle co oni wyrządzili w ostatnich latach szkody tej szkole i przeszło im to płazem to jest nie do pojęcia ) Na siłę chcieli promować Słowackiego -i jego dyrektorkę.(pani uczyła wcześniej w Daleszycach i niczym się nie wyróżniała )Wielu rodziców nie rozumie jak można było w takiej szkole stworzyć klasę z międzynarodową maturą .Czym ten kłamca Tomala (teczka )-kierował się przy wyborze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: żer Re: - pan Sygut i Tomala ( teczka ) -płaczą IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.11.08, 07:59 Wiele jest dobrych szkół ,ale rzeczywiście Żeromski jest jeden.To szkoła z klimatem i tradycjami.Szkoła pokoleniowa .Jeżeli rodzice tam chodzili to i dziecko tam wyślą .(w moim przypadku chodził tam już mój dziadek )Gdy się otworzy gazetę i jest artykuł o człowieku z prawdziwymi osiągnięciami ( w 90 procentach to Żeromszczak )Pan prezydent wie otym i dlatego jego dzieci tam chodziły.(Syna znałam ,rzeczywiście przezdolny człowiek ,przy tym skromny ,córuni już tej skromności poskąpiono :) ) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: men Re: - pan Sygut i Tomala ( teczka ) -płaczą IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.11.08, 22:13 Dobra szkoła , ale i uczniowie wspaniali:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sam Re: - pan Sygut i Tomala ( teczka ) -płaczą IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.11.08, 18:15 Swięta prawda Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Miś Re: - pan Sygut i Tomala ( teczka ) -płaczą IP: *.kielce.vectranet.pl 19.06.09, 22:27 Najlepszy będzie Gałczyński. Już niedługo, misie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Miś Re: "Żeromski" wraca na tron IP: *.kielce.vectranet.pl 20.06.09, 10:35 I co żeromy przytkało was ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Miś Re: "Żeromski" wraca na tron IP: *.kielce.vectranet.pl 20.06.09, 23:18 Bez odbioru, piłsudczyki ? Odpowiedz Link Zgłoś