Dodaj do ulubionych

Przetarg na budowę siedziby TVP Kielce

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.01.08, 23:36
Ręce opadają. Głupszej lokalizacji już nie było ???
Tam należy wybudować parking wielopoziomowy, a nie telewizję !!!!
Obserwuj wątek
    • Gość: YGREK Re: Przetarg na budowę siedziby TVP Kielce IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.01.08, 23:50
      dla kogo ten budynek?,przecież te programy to,dno,a wóz satelitarny?i tak nie
      potrafią przeprowadzić żadnej samodzielnej bezpośredniej
      transmisji,-przykład-gala w WDK z okazji plebiscytu sportowego transmitowana w
      radiu,a w TVP Kielce następnego dnia z "konserwy",no ale tak do końca nie
      narzekajmy-może w nowym gmachu znajdzie sie miejsce dla kogoś kto zredaguje na
      bieżąco telegazetę,bo ta która jest obecnie to jedno wielkie pośmiewisko!
      • Gość: x Re: Przetarg na budowę siedziby TVP Kielce IP: *.chello.pl 02.02.08, 01:03
        Hehehehe... Cymbał jesteś i tyle. Jak Ci się marzy praca w tvp to sie zgłoś człowieku i nie marudź. Zrobisz lepiej, to kogoś zwolnią i się dostaniesz. Rodzina Knapa jesteś ?
        • Gość: gość xx Re: Przetarg na budowę siedziby TVP Kielce IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.02.08, 16:42

gratuluję,cieszę się,że Ci ten poziom odpowiada,rodzina Mikosa jesteś?
          • Gość: x Re: Przetarg na budowę siedziby TVP Kielce IP: *.chello.pl 02.02.08, 17:35
            Dziwisz się dlaczego tak o Tobie powiedziałem ? Znajdz mi cokolwiek w mojej wypowiedzi, co świadczy o tym, że poziom tej telewizji mi odpowiada. Cokolwiek. Ale co się dziwić, w końcu w tym miejscu sami fachowcy. To mnie irytuje. Potrafisz lepiej to zacznij tam prace. Uważasz, że tam jest tak fajnie ? Idź. Ja tak sie składa, że wiem jak tam jest. Wystarczy nadstawić uszu - Kielce to niewielekie miasto, można się dowiedzieć nawet niechcący pewnych rzeczy. Ale prawda jest też taka, że krytyka nic nie kosztuje. Zwłaszcza krytyka, króa w żadnej mierze nie jest konstruktywna. Pogadajmy o tym w ten sposób. Masz uwagi ? To podywagujemy sobie. Po tu moim skromnym zdaniem jest forum. Wylewanie wiadra pomuj jest o tyle nieskuteczne co i żenujące. Nie podoba Ci się prowadzący ? Napisz o tym. Dlaczego nie ? Łeb sobie dam uciąć, że oni zaglądają na to forum. Może gdyby napisać, co jest nie tak, któs się nad tym zastanowi. A może i nie i gadam głupoty. Jednak obrzucając wiadrem gnoju wszystko i wszystkich nic się nie osiąga. Też mi krytykanctwo. To zobacz sobie jak TVP w Warszawie wprowadziłą kanał info. Strony internetowe innych oddziałów mają to samo. Nawet loga nowego nie ma. Myślisz, że to tylko kwestia Kielc ? Telegazeta ? Widziałęm już tu uwagi, które nawet mnie rozśmieszyły. Strony nie po kolei. Nie po kolei to chyba miałę w głowie ten co to napisał. Pokaż mi telegazete, gdzie są po kolei. Przecież to absurd. A ten kto to napisał, nie zadał sobie trudu chyba aby sprawdzić w innych stacjach jak to wygląda. A swoją drogą - sam zobacz: co 3 miesiace ogłaszają tam nabór. Jak sądzisz - dlaczego ? Myślisz, że to tylko kwestia układu ? Nie sądze aby tylko. Ale nawet jeśli - kto może to z Kielc ucieka. Namawiam jedynie do jednej rzeczy. nie do spuszczenia zasłony milczenia na to to się tam dzieje. W końcu publicznym trzeba patrzyć na ręce (choć na tym forum gwoli ścisłości nie pisze się o Radiu Kielce - wiesz może dlaczego ?). Tylko do konstruktywnej krytyki. Przemyśl to prosze. Pozdrawiam.
            • Gość: xx Re: Przetarg na budowę siedziby TVP Kielce IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.02.08, 17:57
              W zasadzie zgadzam się z ideą Twojej wypowiedzi,ale nie do końca.Wiele razy
              razy pisano o konkretnych sprawach krytycznie i odnoszę wrażenie,że nikt tam nie
              bierze tego pod uwagę,a co do telegazety-to przyjrzyj sie uważnie-tak nieudolnie
              prowadzonej,trudno znależć.Również pozdrawiam.
              • Gość: x Re: Przetarg na budowę siedziby TVP Kielce IP: *.chello.pl 02.02.08, 19:20
                Cóż... to czy bierze czy nie, na to nikt nie ma przełożenia. Ani Ty, ani ja. To, że z uwag nie wyciągają wniosków - ich sprawa, ich ból i ich za to ktoś rozliczy. Nam przynajmniej taką nadzieję. Z innej beczki: kiedyś często sobie zaglądałem na to forum, można było poczytać sobie opinie innych, poznać ich zdanie - wyrabiając swoje zobaczyć jak myślą inni. Teraz to forum już nie to samo - irytuje mnie to akurat przyznaję. To mój problem wiem. Jednak to, że jest tu wielu krytykantów którzy nie mają nic do powiedzenia, a zajmują się tylko obszczekiwaniem - to już inna sprawa. A w sprawie telegazety: włączyłem. Tylko regionalna. Nie podają innych informacji niż to co robią. Wniosek: na peweno TG nie jest autonomiczna iży od ich wiadomości. Wartsta tekstowa to nic innego, jak to co jest w materiałach - to też sprawdziłem. Główna różnica jaką da się zauważyć od razu to to, że informacje nie pochodzą z PAP'u (robi tak jedynka i pozostale publiczne). Tam edytorzy też się nie przemęczają, wrzucane jest jak leci. Kolejność materiałów ? Prawie identyczna jak w wiadomościach. Może idzie to od góry jaka ma być ? Z reszta, jeśli jest taka sama jak w dzienniku.. wiadomościach, to zdaje mi się, że odpowiada za to ktoś kto czuwa nad wydaniem całości. Sprawa kompetencji - to już odrębny temat. Nie chcę nikogo bronić, ani rozgrzeszać, bo jak się bierze za coś kaskę - cfo by to nie było - trzeba byc solidnym. Ale ja wiem ile tam się zarabia. To jedno z najgorzej płącących mediów w Kielcach. Poza wyjątkami rzecz jasna. Mówimy o dziennikarzach. Wątpie, czy ktoś z innych kieleckich mediów (gazeta, radio) chciał tam przyjść na stałe, albo przejść pod skrzydła tvp kielce - co z reszta da się zauważyć. Zastrzeżenia mam i ja, abyś nie miał wątpliwości. Dobrym ludziom jednak się dobrze płaci. A z tym widac maja problemy. Z reszta nie tylko z tym. A jeszcze w sprawie lokalizacji nowego ośrodka: przeciez jest znana od dwoch lat i żadna w tym była tajemnica. Sam wtedy - przypadkiem w sumie - widziałem ich dyrektora, jak na antenie o tym mówił. Dziwię się, dlaczego teraz ktoś jest zaskoczony, skoro tak pilnie śledzone są poczynania tvp. Osobiście nie płacę abonamentu - ale nawet gdybym - nie bolałoby mnie to, że powstanie tu ośrodek/budynek tvp. Już mówie dlaczego. Ludzie przychodzą i odchodzą, a dyrektorzy się zmieniają. Jeśli jest szansa, że siedziba może być: dają - bierz. Budynku sobie po kadencji dyrektor nie schowa do kieszeni :) Inne miasta - a dam sobie głowe uciąć, że też mają powody do narzekań na lokalną tvp biora pełnymi garściami. Szkoda tylko, że oszczedności robione są na pracownikach. Pozostaje nam czekać tylko na chwilę i trzymać mocno kciuki, aż ktoś kiedys przyjedzie tu z konkretnym doświadczeniem i poprowadzi oddział jak należy. Pozdrawiam.
                • Gość: xtrmntr Styl cyfryzacji IP: *.triad.res.rr.com 04.02.08, 01:04
                  Wizualizacja pokazuje że budynek ŻADNEGO stylu nie ma (styl to wyróżnia - a to
                  jest kolejny zestaw klocków jedn na drugim).

No i ta cyfryzacja... Chyba przejście na sygnał cyfrowy. Ale kto by się tam
                  przejmował - cyfry najważniejsze.
    • Gość: mk Przetarg na budowę siedziby TVP Kielce IP: *.ssp.dialog.net.pl 01.02.08, 09:14
      Klocek :/
    • Gość: telemaniak Przetarg na budowę siedziby TVP Kielce IP: 195.14.65.* 01.02.08, 12:02
      Chyba najwyzszy czas na zmianę logo w pasku podczas uruchamiania
      telegazety z TVP3Kielce na TVP Kielce bo przeciez nie ma już TVP3, a
      jest TVP Info. TVP Kraków juz dawno to zrobił.
      • Gość: teleman Re: Przetarg na budowę siedziby TVP Kielce IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.02.08, 12:54
        Gdyby TVP Kielce brała choć w połowie przykład z TVP Kraków-to już byłby jakiś
        poziom,a tak-szkoda słów,bo na krytykę są nieprzemakalni
        • Gość: widz Re: Przetarg na budowę siedziby TVP Kielce IP: 91.197.155.* 01.02.08, 15:54
          Cóż Ty wymagasz od ludzi, którzy dostają marne pieniądze za swoją pracę. Chciałoby Ci się pracować za parę złotych?
          Poziom kiepski, bo płace kiepskie, zmienią się płace, zmieni się poziom - ale po co... ludzi pełno, zawsze ktoś sie znajdzie by pracować za byle co.
          • Gość: pan prompter Re: Przetarg na budowę siedziby TVP Kielce IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.02.08, 16:34
            Mikos nadal jest dyrektorem ? co za porażka!
          • Gość: monitor Re: Przetarg na budowę siedziby TVP Kielce IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.02.08, 17:02
            nieprawda,ci pseudo redaktorzy nic więcej nie zrobią,bo nie potrafią,a jeszcze
            gorzej jest z kwalifikacjami pionu technicznego
            • Gość: xxx Re: Przetarg na budowę siedziby TVP Kielce IP: *.westside.kielce.pl 01.02.08, 21:48
              wańkowiczowy poziom ta telewizja powinna nadawać ze stodoły
              • Gość: szansa do xxx Re: Przetarg na budowę siedziby TVP Kielce IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.02.08, 11:58
                I slusznie,byłaby szansa że ją piorun trafi! :-)
    • Gość: LG Przetarg na budowę siedziby TVP Kielce IP: 193.24.201.* 02.02.08, 00:31
      Ale kloc :|
      • Gość: widz Re: Przetarg na budowę siedziby TVP Kielce IP: *.chello.pl 02.02.08, 16:54
        Straszna lipa ta nasza TV Kielce, pozio Telewizyjnego Technikum
        Rolniczego z lat 70-tych szkoda na to byle co nawet złotówki.

• Gość: Filip Re: Przetarg na budowę siedziby TVP Kielce IP: *.dsl.bell.ca 02.02.08, 19:39
          ...nalezy sie cieszyc z tego faktu.....telewizja niezalezna jest
          potrzebna bo Warszawa wam wiele rzeczy niezalatwi...

...problemem tylko bedzie jakosc programow...na jakim poziomie beda
          one robione...i kto na bedzie chcial miec tam swoje wplywy co juz
          widac po wypowiedziach...dla jednych bedzie ona sola w oku, a dla
          innych narzedziem propagandy.
          • Gość: havi Re: Przetarg na budowę siedziby TVP Kielce IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.02.08, 21:32
            ten kontenerowiec jest podobny do stojacego juz w rzeszowie, TVP dysponuje jakims gotowcem, idą na łatwiznę ciekawe czy coś podobnego stoi tez w innych miastach?
            • Gość: SmurfMądrala Re: Przetarg na budowę siedziby TVP Kielce IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.02.08, 17:26
              Podpisuje się pod powyższymi opiniami internautów.
              Ten obiekt narusza wszelkie możliwe prawidła:
              -zwiększa braki parkingowe i na trwale wyklucza budowę postoju
              -stylistyczne dno kontenerowo-pudełkowo-łazienkowe kłóci sie
              z zastanym już jazgotem ,kazdy obiekt inny,ni ładu,ni składu.
              -funkcja niepotrzebna,lokalne TV nie ma prawa filmować Korony,
              a inne stacje radza sobie jakoś
              -dla szlachetnej architektury WDK 9(d.Sokół)ten twór jest obelgą
              -obiekty Stadionu,Hali,WDK wymagają "oddechu",przestrzeni,zieleni
              nie można zagracić otoczenia na wzór bazaru.
              Ażurowa konstrukcja parkingu wielopoziomowego nie odbiera przestrzeni
              jak pudełkowy "poTVór".
              Czy w Polsce,w Kielcach można organizować konkursy architektoniczne,
              czy tak prestiżowe inwestycje musi zlecać urzędnik-dyletant?
              W Warszawce kilka miesięcy wstecz odrzucono światowe, architektoniczne gwiazdy ponieważ nie dostarczyły zaswiadczeń ZUS,US i o niekaralności!!!(podaje na podstawie mediów)
              Konkurs unieważniono ,tak jak należy zdelegalizować polskie organizacje architektoniczne-za całokształt dorobku tj. polski krajobraz.

Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka