Dodaj do ulubionych

UWAGA NA "SUPER" WYROBY FIRMY HOCHEL

IP: PROXY:* / 172.16.1.* 02.09.03, 16:50
Na łamach "Echa Dnia" niedawno ukazał się artykuł o doskonałych wyrobach
wędliniarskich, które mżna zakupić w sklepie firmowym Pana Hochli przy ulicy
Moniuszki w Kielcach. Opis był bardzo sugestywny (ślinka kapała) bardzo
szczegółowo opisano w artykule zasady produkcji. Jako, że jestem rencistką i
nie mam zbyt dużych świadczeń - udałam się do ww sklepu po szynkę - tak
szybko jak to było możliwe tj dzisiaj o godzinie 15 -tej. Zamiast
obiecywanej, cudownej i wg starej technologii wyprodukowanej szynki,
otrzymałam jej marną podróbkę, żywą sól. A cena jest dwukrotnie wyzsza od
tych ...normalnie sprzedawanych. Pani ekspedientka na dodatek zapakowała mi
skrawki jakich sobie nie życzyłam wpakowała ze stołu(za taką cenę chcę mieć
kawałek świetnej szynki). Nie wydała mi także paragonu. Czy tak się robi
Panie Hochel? Za dwukrotnie wyższą cenę sprzedaje się kilkukrotnie gorszej
jakości wyrób. Jestem gospodynią od 50 lat i potrafię odróżnić lichy wyrób
od dobrego. Oferowanie tradycyjnej smakowitej szynki jest zwyczajnym
nabijaniem ludzi w butelkę. Kto nie wierzy niech idzie i kupi sobie to słone
cudo. Ja na pewno już nabrać się nie dam.
Obserwuj wątek
    • wojciech.domagala DUŻO - TANIO - TESCO 02.09.03, 18:13
      Gość portalu: Marta napisał(a):

> Na łamach "Echa Dnia" niedawno ukazał się artykuł o
      doskonałych wyrobach
      > wędliniarskich, które mżna zakupić w sklepie firmowym
      Pana Hochli przy ulicy
      > Moniuszki w Kielcach.

Proponuję korzystać z usług hipermarketu TESCO ;-)

Ja miałem podobny problem. Sprzedawcy sklepu
      komputerowego się znarowili. Po za tym jak podawali płytę
      CDR to na lustrzanej powierzchni było widac ich odciski
      palców. Poziom obsługi klienta się zniżał aż zmieniłem
      sklep na hipermarket...........

• deswider Re: DUŻO - TANIO - TESCO - HIPERMARKETY - WYZYSK 02.09.03, 18:20
        Wojtku, prosze, nie reklamuj tego tak ... na wymioty sie normalnie zbiera.
      • Gość: LooZeR Re: DUŻO - TANIO - TESCO IP: proxy / 10.4.0.* 02.09.03, 18:38
        wojciech.domagala napisał:

> Gość portalu: Marta napisał(a):
        >
        > > Na łamach "Echa Dnia" niedawno ukazał się artykuł o
        > doskonałych wyrobach
        > > wędliniarskich, które mżna zakupić w sklepie firmowym
        > Pana Hochli przy ulicy
        > > Moniuszki w Kielcach.
        >
        > Proponuję korzystać z usług hipermarketu TESCO ;-)
        >
        > Ja miałem podobny problem. Sprzedawcy sklepu
        > komputerowego się znarowili. Po za tym jak podawali płytę
        > CDR to na lustrzanej powierzchni było widac ich odciski
        > palców. Poziom obsługi klienta się zniżał aż zmieniłem
        > sklep na hipermarket...........

To jest odpowiedź na pytanie:
        Co ma piernik do wiatraka?
        a właściciwie...
        Co ma szynka do płyt CDR?

Panie W.R. - zamiast głupio pisać, może lepiej nic nie pisać?
        Może by tak zająć się czymś pożytecznym?
        Proszę to przemyśleć... chociaż wątpie by było to możliwe...
        • Gość: Stansiław Re: DUŻO - TANIO - TESCO IP: *.kielce.cvx.ppp.tpnet.pl 03.09.03, 11:58
          Gość portalu: LooZeR napiał
          >
          > To jest odpowiedź na pytanie:
          > Co ma piernik do wiatraka?
          > a właściciwie...
          > Co ma szynka do płyt CDR?
          >
          > Panie W.R. - zamiast głupio pisać, może lepiej nic nie pisać?
          > Może by tak zająć się czymś pożytecznym?
          > Proszę to przemyśleć... chociaż wątpie by było to możliwe...
          Szanowny Panie żle Pan interpretujesz tą wypowiedz.Zarówno sprzedaż szynki jak
          i płyt CD wymaga profesjonalizmu od sprzedawcy.Płyta z linami papilarnymi nie
          nadaje się do użytku.Trzeba ją dokładnie wyczyścić.Niekiedy jest to bardzo
          trudne.Taki jest sens wypowiedzi pana Domagały.
      • Gość: Mieszkaniec Re: DUŻO - TANIO - TESCO IP: proxy / 10.1.0.* 02.09.03, 23:21
        Ty gościu to chyba jestes zatrudniony w Tesco :((( jako PR albo inny podobny.
        Nie wiesz że w marketach nie kupuje się mięsa? No chyba że zdrowia nie
        szanujesz. Pozdrawiam
    • rustle Re: UWAGA NA 'SUPER' WYROBY FIRMY HOCHEL 02.09.03, 18:41

> Na łamach "Echa Dnia" niedawno ukazał się artykuł o doskonałych wyrobach
      > wędliniarskich, które mżna zakupić w sklepie firmowym Pana Hochli przy ulicy
      > Moniuszki w Kielcach. Opis był bardzo sugestywny (ślinka kapała) bardzo
      > szczegółowo opisano w artykule zasady produkcji. Jako, że jestem rencistką i
      > nie mam zbyt dużych świadczeń -

- to zrezygnuj z internetu rencistko -właścicielko -zapewne -któregoś z
      wędliniarskich sklepów położonych w pobliżu....

Brawa dla Echa za rzeczowy artykuł - i za jednostronny obiektywizm. Obie
      strony warte siebie....
      • Gość: Marta Re: UWAGA NA 'SUPER' WYROBY FIRMY HOCHEL IP: PROXY:* / 172.16.1.* 02.09.03, 19:27
        rustle napisał:

> Gość portalu: Marta napisał(a):
        >
        > > Na łamach "Echa Dnia" niedawno ukazał się artykuł o doskonałych wyrobach
        > > wędliniarskich, które mżna zakupić w sklepie firmowym Pana Hochli przy uli
        > cy
        > > Moniuszki w Kielcach. Opis był bardzo sugestywny (ślinka kapała) bardzo
        > > szczegółowo opisano w artykule zasady produkcji. Jako, że jestem rencistką
        > i
        > > nie mam zbyt dużych świadczeń -
        >
        > - to zrezygnuj z internetu rencistko -właścicielko -zapewne -któregoś z
        > wędliniarskich sklepów położonych w pobliżu....
        >
        > Brawa dla Echa za rzeczowy artykuł - i za jednostronny obiektywizm. Obie
        > strony warte siebie....
        Niestety myli się pan - panie źle wychowany. Wszystkie swoje dane podałam do
        gazety, mogą sprawdzić czy mam jakiś sklep. Z tego co wiem jestem jeszcze
        sprawna na umyśle i nie posiadam żadnego sklepu, hurtowni itp. Także nikt z
        moich znajomych i bliskich nie ma i nie prowadzi żadnego interesu. Zresztą
        jestem osobą samotną. Także czy za tym Coś się kryje -mogą dziennikarze
        sprawdzić (po to podałam wszystkie dane) Kolejna sprawa, jeśli pan uważa, że
        internet jest tylko dla młodych to jest pan w błędzie, rozczaruję pana ale z
        internetu nie zrezygnuję chocby dlatego że mam dzięki temu wielu znajomych na
        całym świecie, choć bezczelnych, zarozumiałych niestety także - spotykam.Ale
        to zależy od kultury, wychowania. Pewne normy etyczne należy także
        MIEĆ "występując" w internecie. I jeszcze jedno choć jestem tylko babcią to
        powiem -odkryje panu pewną rzecz. Czas biegnie szybko i jak pan będzie
        traktował ludzi starszych w odpowiedni sposób tak samo i to nawet pan się nie
        spostrzeże-pana będą traktować. Więcej pokory, rozumu. Czy zawsze osądza Pan
        tak pochopnie wszystkich ludzi? Rencistka-INTERNAUTKA !
        • deswider Re: UWAGA NA 'SUPER' WYROBY FIRMY HOCHEL 02.09.03, 19:32
          /.../
          > powiem -odkryje panu pewną rzecz. Czas biegnie szybko i jak pan będzie
          > traktował ludzi starszych w odpowiedni sposób tak samo i to nawet pan się nie
          > spostrzeże-pana będą traktować. Więcej pokory, rozumu. Czy zawsze osądza Pan
          > tak pochopnie wszystkich ludzi? Rencistka-INTERNAUTKA !

B R A W O M A R T A ! :-)
          • rustle Re: UWAGA NA 'SUPER' WYROBY FIRMY HOCHEL 02.09.03, 19:44
            deswider napisał:

> /.../
            > > powiem -odkryje panu pewną rzecz. Czas biegnie szybko i jak pan będzie
            > > traktował ludzi starszych w odpowiedni sposób tak samo i to nawet pan się
            > nie
            > > spostrzeże-pana będą traktować. Więcej pokory, rozumu. Czy zawsze osądza P
            > an
            > > tak pochopnie wszystkich ludzi? Rencistka-INTERNAUTKA !
            >
            >
            > B R A W O M A R T A ! :-)

Brawo Pani Marto -Rencistko Internautko! -wszytkiego dobrego, zdrowia,
            smacznej szynki i tak przekonywujących postów jak ten ostatni...no i
            oczywiście jak najmniej zarozumialców :)
            Rustle
            • Gość: miki. Re: UWAGA NA 'SUPER' WYROBY FIRMY HOCHEL IP: *.kielce.cvx.ppp.tpnet.pl 02.09.03, 19:53
              He he , a wracając do tematu to tak naprawdę większość tych wszystkich
              wspaniałych wyrobów to zwykłe napompowane konserwantami substytuty szynki i
              innych wędlinek. Bez względu czy to Hochel , Bartos ,ZM czy inne . Kiedyś w
              Realu kupiło mi się "Krakowska sucha Z DZIKA". Skład: mięso wieprzowe :)))
              Znam 2 sklepy w Kielcach gdzie można kupić naprawdę świeże i dobre
              wędlinki ,choć nie wiem kto jest ich producentem. Które to sklepy nie powiem ,
              bo zaraz będzie że jestem właścicielem. W każdym razie niestety dobre kosztuje
              więc za szyneczkę czy schabik trzeba dać ponad 30zł za kg :(
              • Gość: Marta Re: UWAGA NA 'SUPER' WYROBY FIRMY HOCHEL IP: PROXY:* / 172.16.1.* 02.09.03, 20:11
                Gość portalu: miki. napisał(a):

> He he , a wracając do tematu to tak naprawdę większość tych wszystkich
                > wspaniałych wyrobów to zwykłe napompowane konserwantami substytuty szynki i
                > innych wędlinek. Bez względu czy to Hochel , Bartos ,ZM czy inne . Kiedyś w
                > Realu kupiło mi się "Krakowska sucha Z DZIKA". Skład: mięso wieprzowe :)))
                > Znam 2 sklepy w Kielcach gdzie można kupić naprawdę świeże i dobre
                > wędlinki ,choć nie wiem kto jest ich producentem. Które to sklepy nie
                powiem ,
                > bo zaraz będzie że jestem właścicielem. W każdym razie niestety dobre
                kosztuje
                > więc za szyneczkę czy schabik trzeba dać ponad 30zł za kg :(

Pan Zbyszek Cybulski powiadał w jednym z filmów " Trzeba wierzyć w człowieka ,
                koleś , trzeba wierzyć..." Proszę Cię, już niewiele mi życia zostało:-) Gdzie
                można kupić to wędlinki? Nie posądzę Cię o przynależność do branży
                wędliniarskiej.Pan H. obiecywał w artykule tradycyjne metody, smak itd. Wierz
                mi to co kupiłam- nie przypomina w smaku ani szyneczki przed ani po -wojennej.
                Pozdrawia babcia - INTERNAUTKA
                • Gość: miki. Re: UWAGA NA 'SUPER' WYROBY FIRMY HOCHEL IP: *.kielce.cvx.ppp.tpnet.pl 02.09.03, 23:43

> Pan Zbyszek Cybulski powiadał w jednym z filmów " Trzeba wierzyć w
                  > człowieka ,
                  > koleś , trzeba wierzyć..." Proszę Cię, już niewiele mi życia zostało:-) Gdzie
                  > można kupić to wędlinki? Nie posądzę Cię o przynależność do branży
                  > wędliniarskiej.Pan H. obiecywał w artykule tradycyjne metody, smak itd. Wierz
                  > mi to co kupiłam- nie przypomina w smaku ani szyneczki przed ani po -
                  > wojennej.
                  > Pozdrawia babcia - INTERNAUTKA

OK. Więc jest jakaś budka na pl. Wolności ale tam nie byłem. Podobno mają to
                  samo co ci u których kupuję. A to drugie miejsce to ul.Zagórska po drugiej
                  stronie ulicy naprzeciwko SAM-u społem. Jest taka budka obok warzywniaka i
                  kurczaków z rożna. Znana starszym mieszkańcom KSM-u jako Radostowa bo kiedyś za
                  głębokiej komuny był tam sklepik Radostowej. Mają tam pyszne pieczone mięska
                  które przyjeżdżają świeże a nie zakonserwowane w folii z terminem przydatności
                  2 miesiące. A szyneczka jest wędzona razem z ... nogą , pani łapie za nogę i
                  kroi :) Choć i normalna szynka jest pycha , ale tą z nogi polecam szczególnie.
                  Kaszaneczki (której normalnie nie jadam) nigdzie takiej nie znajdziesz. Czasem
                  mają też "zwykłe" wędliny (nie wszystkich stać na naturę) , więc trzeba uważać
                  ale raczej widać na pierwszy rzut oka co jest OK a co prefabrykowane :)
                  AHA , I NIE W PONIEDZIAŁEK ! W poniedziałki jak w każdym sklepie z wędlinami
                  nic świeżego nie przywożą. SMACZNEGO I POZDRO :) Napisz jak spróbujesz
                  szyneczki z nogi :)
                  • Gość: Marta Re: UWAGA NA 'SUPER' WYROBY FIRMY HOCHEL IP: PROXY:* / 172.16.1.* 03.09.03, 12:52
                    Jestem Ci niezwykle wdzięczna za informację; precyzyjną i (czego jestem pewna)
                    wiarygodną. Teraz pewnie NAS posądzą o spisek i zmowę ale nie przejmuj się.
                    Grunt to wiara w człowieka (!)dobre intencje i szansa na zjedzenie czegoś
                    smakowitego i w miarę pozbawionego syntetyków. Niestety, mój limit się już
                    wyczerpał więc po te łakocie wybiorę się po kolejnej jałmużnie od Państwa,
                    czyli za m-c. Ale wybiorę się na pewno i spróbuję! Jeszcze raz serdeczne
                    dzięki Miki !
                    Pozdrawia babcia Internautka
    • Gość: TomaszCK żenada IP: uroczysko:* / 10.140.82.* 02.09.03, 21:24
      Do LooZer czy jak tam sie to pisze,

posłuchaj stary, post pana Wojtka może nie był jakiś tam bardzo na temat, ale
      nie wiem czy zauważyłes dotyczył tzw. obsługi klienta, o której tez była mowa w
      głownym tamacie lub jak wolisz POSCIE. Facet wszedł na forum i napisał to i to,
      bo mu sie cos niepodobało. Nikt ci nie kazał tego czytać. chyba, że żal ci tych
      paru sekund wgrywania strony. Jakbyś nie wiedział jeszcze, to ci wytłumacze
      grzecznie, że to nie jest forum dla pisarzy, nie ma konkursów na piękne POSTY i
      odpowiedzi na nie, tylko forum dla ZWYKŁCH LUDZI. A jak masz kompleksy i chcesz
      je poleczyć bluzgając na innych ( bo w końcu nikt ci nie odda ) to sobie
      pisz ... internetowy wojowniku

a co do TESCO, to zastnawiam sie ile wział w łape urzędniczyna który podpisał
      zgodę na budowe hipermarketu praktycznie w centrum miasta, nie ma to jak
      wspierać Polskie sklepy. zdarzają sie wyjątki ale... TANIO KUPISZ TYLKO GÓWNO

do rustler czy jak tam,

stary, pewno jakbyś mógł to staruszke z buta na schodach bo ci zawadza, stara i
      nic nie robi, do obozu !!! internetów sie zachciało !! umierac w domach
      starości, ale żarty na bok. POMYŚL czlowieku, czy włascicielka sklepu mięsnego
      porywałaby się na kontr-reklamę produktu/sklepu zamieszczonej w gazecie która
      czytają setku ludzi ? ( w każdym razie napewno wiecej niż jakiś temacik na
      jakimś tam forum, na dodatek nie o tematyce mięsnej ! ;) )Gdybym myślał jak ty
      pewnie miałbym podejzenia ze jesteś panem hochlem we własnej osobie,
      przeszukujacym internet całego świata i zwalczającym kontratakujace-rencistki-
      internautki-właścicielki sklepu mięsnego które zagrażają twojemu monopolowi na
      ulicy Moniuszki i okolicach. Żenada, podobnie jak w przypadku pana loZZErA
      TWOJA odpowiedz na zagadnienie głównego tematu jest niepotrzebne, krytyka
      rozumiem, ale jak coś ewidentnie razi głupotą. Idź poodcinaj kable telefoniczne
      staruszką i jedz wedliny od szkopa,( może sie myle ale nie brzmi zbyt
      słowiańsko ) chyba ze jesteś panem hochlem to idz buduj swoją czwarta
      wędliniarską rzesze.

pozdrawiam Marte i wszystkich normalnych, myślacych ludzi ...

• Gość: LooZeR Re: żenada IP: proxy / 10.4.0.* 02.09.03, 21:41
        Gość portalu: TomaszCK napisał(a):

> Do LooZer czy jak tam sie to pisze,
        > posłuchaj stary, post pana Wojtka może nie był jakiś tam bardzo na temat, ale
        > nie wiem czy zauważyłes dotyczył tzw. obsługi klienta, o której tez była mowa
        w
        > głownym tamacie lub jak wolisz POSCIE. Facet wszedł na forum i napisał to i
        to,
        >
        > bo mu sie cos niepodobało. Nikt ci nie kazał tego czytać. chyba, że żal ci
        tych

W temacie wątku chodziło o jakość wędlin u hohla. A pan wojtek napisał, że w
        jakimś sklepie komputerowym nie spodobała mu się obsługa klienta i zachwala
        tesco. Moim zdaniem to zupełnie nie na temat.

> paru sekund wgrywania strony. Jakbyś nie wiedział jeszcze, to ci wytłumacze
        > grzecznie, że to nie jest forum dla pisarzy, nie ma konkursów na piękne POSTY
        i
        >
        > odpowiedzi na nie, tylko forum dla ZWYKŁCH LUDZI. A jak masz kompleksy i
        chcesz
        >
        > je poleczyć bluzgając na innych ( bo w końcu nikt ci nie odda ) to sobie
        > pisz ... internetowy wojowniku

Na nikogo nie bluzgam w przecieństwie do Ciebie.

> a co do TESCO, to zastnawiam sie ile wział w łape urzędniczyna który podpisał
        > zgodę na budowe hipermarketu praktycznie w centrum miasta, nie ma to jak
        > wspierać Polskie sklepy. zdarzają sie wyjątki ale... TANIO KUPISZ TYLKO GÓWNO

Ale jemu właśnie w tesco podobała się obsługa klienta! To chyba więc Ty nie
        rozumiesz, co czytasz.
    • Gość: She32 Wojtek Domagała - smiać sie czy płakać ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.09.03, 23:09
      Ktoś mi powie co to za człowieczek? Czytam jego posty i nadziwic sie nie
      moge.Taki głupi czy moze to jakas choroba go dopadła? Przepraszam Wojtku jesli
      cie urazilam ale jak cie czytam to naprawde martwie sie o ciebie.To "twoje"
      tesco........tragedia.
      :(
      • Gość: miki. Re: Wojtek Domagała - smiać sie czy płakać ? IP: *.kielce.cvx.ppp.tpnet.pl 02.09.03, 23:31
        Gość portalu: She32 napisał(a):

> Ktoś mi powie co to za człowieczek? Czytam jego posty i nadziwic sie nie
        > moge.Taki głupi czy moze to jakas choroba go dopadła? Przepraszam Wojtku
        jesli
        > cie urazilam ale jak cie czytam to naprawde martwie sie o ciebie.To "twoje"
        > tesco........tragedia.
        > :(

Wojtek D. jest tu znany choć ostatnio mało się udziela. To m.in. jego obecność
        sprawiła że liczni "starzy" i często się udzielający forumowicze się stąd
        wynieśli.
        • Gość: W Re: Wojtek Domagała - smiać sie czy płakać ? IP: *.kielce.sdi.tpnet.pl 03.09.03, 13:11
          Gość portalu: miki. napisał(a):
          > Wojtek D. jest tu znany choć ostatnio mało się udziela. To m.in. jego obecność
          >
          > sprawiła że liczni "starzy" i często się udzielający forumowicze się stąd
          > wynieśli.

To nie obecnosc tego patafiana to sprawila a raczej jej tolerowanie i bezczynnosc GW. Byly np. plany wyznaczenia moderatora forum z osob czynnie sie udzielajacych w tamtym okresie - okazalo sie to jednak zdaniem GW niemozliwe. Do tej pory ich ingerencja ogranicza sie jedynie do kasowania watkow typu "papuga prezydenta" - ktore nie wiadomo komu i czym szkodza, natomiast bluzgi i reszta blota jakos ich w oko nie kole.. No coz trudno, jest jak jest, na GW jak chyba wiekszosc starych frumowiczow polozylem lache i przenieslismy sie gdzie indziej ;)
          • deswider Re: Wojtek Domagała - smiać sie czy płakać ? 03.09.03, 15:18
            /.../
            > osc starych frumowiczow polozylem lache i przenieslismy sie gdzie indziej ;)

heh, mozna wiedziec gdzie?
      • Gość: LooZeR Re: Wojtek Domagała - smiać sie czy płakać ? IP: proxy / 10.4.0.* 03.09.03, 01:19
        Gość portalu: She32 napisał(a):

> Ktoś mi powie co to za człowieczek? Czytam jego posty i nadziwic sie nie
        > moge.Taki głupi czy moze to jakas choroba go dopadła? Przepraszam Wojtku
        jesli
        > cie urazilam ale jak cie czytam to naprawde martwie sie o ciebie.To "twoje"
        > tesco........tragedia.
        > :(

Przyszło mi do głowy takie Coś:
        Wojtek Domagała - nowa kieleckiego internetu zakała

Wiem, że głupie, ale po tym co ten koleś wypisuje, sam chyba zgłupiałem...
        • novayola Wojtek Domagała - nowa kieleckiego internetu zakał 03.09.03, 10:51
          hehe dobre dobre. Mam pytanko ile Wojtus ma lat?
          PZDR Yola
    • Gość: Piter Nie ma jak u mamy:) IP: 80.48.255.* 03.09.03, 11:07

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka