jkmjkm 10.07.08, 07:38 tele2? to tam, gdzie nieświadomie kwitując odbiór przesyłki zawiera się umowę? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
trtainprstkrtavtrstu Nowy rodzaj czasu według Tele2: Systemowy 10.07.08, 08:03 >chyba nikomu nie chciało się jeszcze zsumować rozmów z billingu Mnie się chciało: przez rok oszukiwali mnie co miesiąc na średnio 6 zł połączeń płatnych plus średnio 20 minut (w abonamencie 60 minut) połączeń darmowych. Po rezygnacji próbowali mi wmówić, że wypowiedzenie umowy przyszło trzy dni po terminie, w którym przyszło i skasować za kolejny miesiąc (nauczony doświadczeniem z bankami i innymi oszustami tego typu miałem potwierdzenie odbioru). Ostatecznie zwrócili nadpłatę abonamentu pomniejszoną o "koszty manipulacyjne". Żenada. Tym samym Tele2 trafiło na moją czarną listę z najwyższą klauzulą uprzywilejowania. Nigdy ja, nikt z mojej rodziny i nikt w mojej firmie nie będzie robił żadnych interesów z Tele2 ani z jakimikolwiek firmami, które się z niej wyklują, albo ją przejmą. Wam też radzę posprawdzać bilingi. A najlepiej zrezygnować z telefonu stacjonarnego - polecam telefon na łączu szerokopasmowym. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: o Re: Nowy rodzaj czasu według Tele2: Systemowy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.07.08, 11:43 > Nigdy ja, nikt z mojej rodziny i nikt w mojej firmie nie > będzie robił żadnych interesów z jakimikolwiek firmami, które się > z niej wyklują, albo ją przejmą. to uważaj na Netię www.idg.pl/news/157232.html Odpowiedz Link Zgłoś
japico Re: Nowy rodzaj czasu według Tele2: Systemowy 10.07.08, 11:52 A z Netia mialem podobne doswiadczenia: Netia otrzymala dwa razy zaplate za abonament i mimo dowodów wplaty twierdzila, ze tych pieniedzy nie otrzymala. Trwalo to 9 miesiecy. Nie ma co to to tamto! j. Gość portalu: o napisał(a): > > Nigdy ja, nikt z mojej rodziny i nikt w mojej firmie nie > > będzie robił żadnych interesów z jakimikolwiek firmami, które się > > z niej wyklują, albo ją przejmą. > > to uważaj na Netię > www.idg.pl/news/157232.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mailkontent Re: Nowy rodzaj czasu według Tele2: Systemowy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.07.08, 12:29 też zdarzyło mi się przelać dwa razy pieniądze ale do TP, dowiedziałem się w następnym miesiącu po fakturze 0 zł i nadpłacie. Gdyby nie to nawet bym się nie zorientował. Odpowiedz Link Zgłoś
jarko49 TELE-2 10.07.08, 08:16 Ja tez mialem te watpliwa przyjemnosc miec z ta firma do czynienia i wiele nerwow mnie to kosztowalo nie mowiac juz o dlugiej wojnie majacej na celu rozwod z ta firma co wcale nie jest takie proste jakby sie niektorym wydawalo. Ma racje ten kto tu mowil ze jest to ta firma ktora wprowadzila u siebie taka zasade ze klient potwierdzajacy odbior przesylki podpisuje jednoczesnie umowe o czym sam nie wie ale TELE 2 tak wlasnie to interpretuje : PODPISALES ODBIOR PRZESYLKI TZN ZE PODPISALES Z NAMI UMOWE. Dalem sie nabrac na te ich reklame ze u nich taniej i wogole ale kiedy stwierdzilem ze to wcale nie jest prawda a na dodatek oni manipuluja moimi wypowiedziami i wmawaiaja mi ze powiedzialem to czego nie powiedzialem tak by to im wlasnie bylo wygodniej a nie mnie ich klientowi. Postanowilem sie z nimi rozstac ale wtedy uslyszalem grozby i zastraszanie a na moje pismene interwencje wogole nie odpowiadali. Poprosilem o pomoc Rzecznika Konsumentow i po jego interwencji otrzymalem od TELE-2 pismo z ktorego dowiedzialem sie ze oczywiscie wszystkiemu winien jestem Ja ale oni W DRODZE WYJATKU pozwalaja mi rozwiazac te umowe bez zadnych konsekwencji. Smieszne i zalosne ale postanowilem juz wiecej z nimi nie korespondowac dac sobie z nimi spokoj i to samo radze innym potencjalnym ich klientom i nie jest to bynajmniej zlosliwosc z mojej strony a raczej doswiadczenie z kontaktow z nimi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nigdy wiecej Tele- Re: TELE-2 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.07.08, 09:11 Katarzyna Dawid - to wzor arogancji, niekompetencji. Dziwne, ze jeszcze tam pracuje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: quasi Re: TELE-2 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.07.08, 10:59 nie pomyślałeś , że WŁAŚNIE DLATEGO tam jeszcze pracuje ? :) Odpowiedz Link Zgłoś
elimi zawsze można zwalić na poczte .. 10.07.08, 08:20 "Przeprasza, że pismo takie nie dotarło do abonenta. - Niestety, Poczta Polska nie dostarczyła listu z powodu "niewystarczających danych adresowych" - tłumaczy Wieczorek i obiecuje, że Tele2 pośle pismo jeszcze raz." rozumiem, ze jak wysyłają do tego pana rachunki to dysponują pełnymi danymi adresowymi i poczta nie ma kłopotów z odnalezieniem adresata :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ona Era IP: *.13.rev.vline.pl 10.07.08, 08:25 Podobne praktyki stosuje Era, nieświadomia sytuacji podpisałam odbiór przesyłki, a po czasie okazało się, ze było to równoznaczne z podpisaniem umowy Odpowiedz Link Zgłoś
naprawdetrzezwy I tak stwierdził sąd? 10.07.08, 09:52 JAK udowodnili CO było w przesyłce? I skąd wzięli egzemplarz umowy podpisany przez ciebie? Odpowiedz Link Zgłoś
kruder76 TP smaruje 10.07.08, 08:32 Po tym jak Netia kupiła Tele2, będziemy mieli więcej takich artykułów, które będą dziwnym trafem trafiały na stronę główną portali. Ot PR. Czarny PR. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: yach Re: TP smaruje IP: *.cust.tele2.pl 10.07.08, 08:40 zawyżają również opłaty abonenckie, notorycznie ignorują reklamacje telefoniczne, składane elektronicznie za pomocą formularza na ich stronie internetowej, w odpowiedziach pisemnych nigdy nie podają uzasadnień dla swych decyzji, zaczyna się tam robić bezkrólewie i UKE powinien zbadać działalność firmy od tej strony Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: psrt Re: TP smaruje IP: *.gdynia.mm.pl 10.07.08, 09:36 > Po tym jak Netia kupiła Tele2, będziemy mieli więcej takich artykułów, które > będą dziwnym trafem trafiały na stronę główną portali. Ot PR. Czarny PR. Jeżeli to wszystko prawda to niech takie artykuły trafiają na "stronę główną portali". Ja się bardzo cieszę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mops kruder76 -twoja niewiedza nie usprawiedliwia bzdur IP: 194.183.57.* 10.07.08, 09:48 miałem do czynienia z tele2. banda niekompetentnych baranów. dziesiątki telefonów na debiloinfolinię na której nikt nic nie wie i pisemne reklamacje. z tepsą rzecz ma się bardzo podobnie. złodziejska polityka mająca na celu wydymanie klienta tak aby jeszcze za to płacił. olewajcie telefonie stacjonarną a ty kruder nie pisz bzdur. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kuba Nowy rodzaj czasu według Tele2: Systemowy IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 10.07.08, 08:37 Również miałem nieprzyjemność korzystać z usług Netii. Na wszelkie telefony o awarii dostawałem odpowiedź, że przecież mogę jeszcze dzwonić przez TP używając prefixu. Rozwód z firmą też długi i uciążliwy. Odradzam wszystkim korzystania z usług tej firmy. Odpowiedz Link Zgłoś
tenare Nowy rodzaj czasu według Tele2: Systemowy 10.07.08, 08:49 Czas jest pojęciem względnym, zwłaszcza gdy się chce kasować za minuty, których nie ma na billingu. Odpowiedz Link Zgłoś
kakens Re: Nowy rodzaj czasu według Tele2: Systemowy 10.07.08, 08:53 "Chyba trudno znaleźć abonenta, któremu chciałoby się dodać dziesiątki liczb z comiesięcznego billingu. " Skaner + OCR + arkusz, góra kilka minut i po sprawie. Ale można też liczydłem, tylko po co skoro mamy XXIw. Ja, tak sprawdzam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: au Re: Nowy rodzaj czasu według Tele2: Systemowy IP: *.ols.vectranet.pl 10.07.08, 10:15 byłoby prościej, gdyby firmy chciały przysyłać bilingi emailem. Ale nie chcą, może właśnie dlatego Odpowiedz Link Zgłoś
kakens Re: Nowy rodzaj czasu według Tele2: Systemowy 10.07.08, 10:42 Owszem, byłoby znacznie prościej. Ale w warunkach polowych trzeba sobie jakoś radzić ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gaduła Re: Nowy rodzaj czasu według Tele2: Systemowy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.07.08, 12:31 można w tp pobrać przez www Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ruda Re: Nowy rodzaj czasu według Tele2: Systemowy IP: *.klc.vectranet.pl 11.07.08, 22:56 Ja dostaję z VECTRY billingi na e-mail i jeszczenie zdarzyło sie, zeby cos doliczyli Odpowiedz Link Zgłoś
tia666 Nowy rodzaj czasu według Tele2: Systemowy 10.07.08, 09:09 "...Niestety, Poczta Polska nie dostarczyła listu z powodu "niewystarczających danych adresowych" - tłumaczy Wieczorek i obiecuje, że Tele2 pośle pismo jeszcze raz." HAHAHA, a fakury dochodza na czas Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: akrobata Nowy rodzaj czasu według Tele2: Systemowy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.07.08, 09:21 Ta firma to wielka tragedia!!! Ja walcze z nimi od zeszlego roku, a wlasciwie to juz zrezygnowalem, bo mi sie odechcialo... Kontakt z infolinia to istna zenada - tam nikt nic nie wie!!! Wyslalem do nich 4 pisma listem poleconym o zerwaniu umowy. Wlasnie ta pani Dawid najpierw stwierdzila, ze zadne pismo nie dotarlo (sic!), a nastepnie jednak rezygnacje przyjela (to bylo w lutym), po czym co miesiac przysylaja mi rachunek za abo i 10 zl kary odsetek, mimo, ze z tel. nie korzystam... Dlugo by tu jeszcze pisac o tej firmie, bo to tylko 1 watek, ale nie mam ochoty sie denerwowac, bo palpitacji dostaje, jak slysze TELE2!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nikifor Re: Nowy rodzaj czasu według Tele2: Systemowy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.07.08, 09:40 O praktykach TELE2 trzeba pisać i przestrzegać przed nią potencjalnych klientów!!!Toż to złodziejska firma jakimś cudem działająca w majestacie prawa.Dziwi mnie tylko,że jeszcze nikt im się porządnie nie dobrał do skóry! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rozczarowany Re: Nowy rodzaj czasu według Tele2: Systemowy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.07.08, 10:05 Abonamentem tele 2 będe jeszcze kilka miesięcy bo podpisałem umowe a póżniej baj baj. T.P SA w porównaniu z nimi to wzór cnót wszelakich.Przestrzegano mnie przed tym operatorem i słusznie,Odradzam wszystkim tylko nie tele 2. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bro jak jestes abonamentem to pewnie placisz co miesia IP: *.cable.ubr05.shef.blueyonder.co.uk 10.07.08, 11:10 jak jestes abonamentem to pewnie placisz co miesiac abonent? Odpowiedz Link Zgłoś
rmiechowicz Nowy rodzaj czasu według Tele2: Systemowy 10.07.08, 10:10 A ja się niedawno zastanawiałem, czy nie zrezygnować z Neostrady na rzecz Netii. Chyba nie zrezygnuję. Odpowiedz Link Zgłoś
blackthorn Re: Nowy rodzaj czasu według Tele2: Systemowy 10.07.08, 10:37 Ja akurat mam internet w Netii(od ponad roku, dokladnie od lutego 2007) i jakos nie mialem jeszcze zadnych problemow z tym (jak na razie), owszem czasami net zanikal na pare godzin ale w "Tepsie" bylo tak samo. Co do telefonu to sie nie moge wypowiedziec bo mam w "Tepsie". Pozdrawiam ps. warto sie zastanowic nad kablowka, wiekszosc moich znajomych wlasnie z niej korzysta i nie slyszalem o wiekszych incydentach, ale to raczej tez zalezy od firmy, miasta i bog wie co jeszcze... Odpowiedz Link Zgłoś
polska_baba Miałam Netię i nigdy więcej!!! 10.07.08, 11:39 Jakieś 10 lat temu miałam telefon i internet w Netii. Pewnego dnia Netia podniosła abonament na Internet o 100% (lub prawie o 100% - jeżeli dobrze pamiętam, w każdym razie podwyżka była bardzo duża). Wysłałam wtedy pismo zatytułowane "rezygnacja z usług" czy jakoś tak, a w treści pisma wyjaśniałam, że wobec drastycznej podwyżki rezygnuję całkowicie z ich usług - było to wypowiedzenie umowy. Netia moje pismo zakwalifikowała jako REKLAMACJĘ! Woziłam się z nimi jeszcze 2 miesiące, zanim wreszcie udało mi się rozwiązać umowę. Ponieważ nie chciałam płacić za okres po pierwszym wypowiedzeniu umowy (telefon i Internet odłączyłam), po roku czy dwóch oddali sprawę firmie windykacyjnej Kruk, a ta zaczęła mnie straszyć, więc w końcu zapłaciłam. W sumie uwolnienie się od Netii kosztowało mnie ponad 400 zł. Mam telefon i Internet w Tepsie i psioczę na tę firmę, jak wszyscy, ale wierzcie mi, inne firmy są jeszcze gorsze. Odpowiedz Link Zgłoś
conor84 tele2 10.07.08, 10:30 nie utrzciwa firma i tyle złożyć reklamacje to u nich można ale w grobie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jahupies Re: tele2 IP: *.cable.ubr05.shef.blueyonder.co.uk 10.07.08, 11:12 wstydz sie! przeciez to az w oczy kłuje Odpowiedz Link Zgłoś
sysiler Tele2: czyli podwójna opłata za połączenie 10.07.08, 10:33 Z tele2 rozstałem sie półtora roku temu. Nie przysyłali faktur, przysyłali ponaglenia straszaki w końcu scedowali na firmę zajmującą się ściąganie nie wiadomo czego. Uregulowałem wszystko łącznie z fakturą za rzekome ponaglenie i - by by. Dziady i tyle. Odpowiedz Link Zgłoś
do100jnik tak oszukaczej firmy to nigdzie więcej nie widzia 10.07.08, 11:02 łem. 3 miesiące po OPŁACANIU faktur przysłali, że mam nieopłacone faktury życząc sobie dodatkowe 10 zł za napisanie pisma (a jakże kilkakrotnie nawet bo po kontakcie z infolinią przysyłali dalsze połajania), mając potwierdzony wyciąg z banku skontaktowałem się z infolinią, ale, jak wielu innych opisało to, bezskutecznie, co więcej przekazali do firmy windykacyjnej, której przesłałem jeszcze raz potwierdzenie i wpłaty, a ponieważ nie dawali spokoju, zaproponowałem spotkanie w Sądzie i to dopiero pomogło, odczepili się. UWAGA NA OSZUSTÓW Odpowiedz Link Zgłoś
zbigniew49 Nowy rodzaj czasu według Tele2: Systemowy 10.07.08, 11:06 Moze nareszcie ktoś zauważy że firmy zachodnie traktuja nas i Polskę jak bandę niewykształconych ludzi mieszkających w "koloni" których można oszukiwać i ogłupiać. A tak na marginesie Tepsa to w porównwnoiu do Tele2 to porzadna firma.Tele -2 kiedyś mojej firmie przysłała biling na CD za kwotę 75,00 zł. paranoja.....gonić taka konkurencję. Odpowiedz Link Zgłoś
nec_nec Re: Nowy rodzaj czasu według Tele2: Systemowy 10.07.08, 11:24 Tele 2 to największy krętacz wśród operatorów, rozmumiem iż Streżyńska jest cięta na tepse, ale powinna zajac sie takze obiektywnie tele2, bo to co właśnie ta firma wyrabia to skandal! Ostatnio u moch rodziców w małej miejcowosci był "nalot" przedstawicieli z tele2 - wszyscy gadali takie bzdury, ze tele2 poąłczyłao sie z tepsą i to teraz jedna firma lub że są z telekomunikacji - oczywiśc starsi ludzie myśleli o tepsie, podpisywanie umowy np. przez osobe postronną, a nie właściela. Jak sie próbuje odejsc to zero odzewu, pism, mase telefonów trzeba wykonać, straciś kupe nerwów. I nie wierze, ze UOKIk nic o tym nie wiem, bo już kiedyś zabierał głos w tej sprawie, tylko dlaczego nic nie robi????? dowalić im kare 30 mln to może przestaną kręcic. Żadn firma nie napsuła mi tyle krwi co tele2, miałam tez przygody z erą - ale to były razej neikompetencje i bałagan, a nie naciąganie i krętacwto. Dlatego zastanwócie sie przed tele2, tanie mieso jak sie mówi to psy jedzą.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Fighter Re: Nowy rodzaj czasu według Tele2: Systemowy IP: 212.160.227.* 10.07.08, 12:27 Mylisz pojęcia. Streżyńska jest w UKE a nie w UOKiK Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kiru riru TEPSA to dopiero krętacze!! IP: *.eranet.pl 18.07.08, 15:36 Puszczaja właśnie reklamę, że są najtańsi,a Tele2 najdrożsi. A tu,za przeproszeniem dupa, po T2 ma teraz najtańsze połączenia z sieciami komórkowymi- 56 gr. I kto tu kręci? Oni to już oficjalnie to robią. To, że są monopolistami wcale nie znaczy, że mogą wciskać ciemnotę ludziom. Poprzewracało się w główkach TPSA. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lubell Re: TEPSA to dopiero krętacze!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.07.08, 16:52 A czego się innego po nich spodziewać. Operatorzy alternatywni jak Tele2, ktorzy mają konkurencyjne stawki i są najtańsi (rzeczywiście Tele2 ma zaledwie 56 gr na komórki, byłem w szoku) są dla nich mega zagrożeniem. Tele2 do takich kłamstw nigdy się nie posunęło, choć nie lubi się z Tepsią. Woda sodowa TP uderzyła do łba i tyle. Francuziki. Odpowiedz Link Zgłoś
wrotaz Nowy rodzaj czasu według Tele2: Systemowy 10.07.08, 11:25 Artykuł nie do końca wyjaśnia, o co chodziło w całej sprawie. Ale czy przypadkiem nie chodzi o to, że rozliczenie kosztu rozmowy odbywa się na podstawie naliczania impulsów o określonym czasie? Np. jeżeli przeprowadzi się 10 rozmów 10sekundowych (lokalnych), to naliczone zostanie 10 impulsów. Każdy z nich pozwala na przeprowadzenie (powiedzmy) 3 minutowej rozmowy. Więc można powiedzieć, że opłata jest za 30 minut rozmowy (10 impulsów), choć faktycznie wygadano tylko 100 sekund (1min 40sek). Rozumiem, że o to w całej sprawie chodzi, że na fakturze podany jest czas wynikający z impulsów, a nie z bilingu. Ale jeżeli taksacja w TELE2 nie jest sekundowa, a impulsowa, to naliczanie jest nadal prawidłowe. Tylko prezentacja na fakturze nieco ... prowokująca. Choć ciężko znaleźć tu dziurę. Więc na czym naprawdę polega to oszustwo? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bro Re: Nowy rodzaj czasu według Tele2: Systemowy IP: *.cable.ubr05.shef.blueyonder.co.uk 10.07.08, 11:35 czy ty aby nie pracujesz w tele2? Odpowiedz Link Zgłoś
wrotaz Re: Nowy rodzaj czasu według Tele2: Systemowy 10.07.08, 11:53 > czy ty aby nie pracujesz w tele2? Nie, nie pracuję i nie mam z nimi nic wspólnego. Masz jakiś inny argument, żeby podważyć to, co napisałem, czy tylko podejście spiskowe? Chodzi mi o to, że czasami szuka się sensacji na siłę tam, gdzie jej nie ma. I mam wrażenie, że w tym przypadku tak jest. Przynajmniej artykuł nie mówi dokładnie, gdzie jej faktycznie szukać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bro Re: Nowy rodzaj czasu według Tele2: Systemowy IP: *.cable.ubr05.shef.blueyonder.co.uk 10.07.08, 11:59 zle podejscie prosze pana. nie kazdy na forum chce podwazyc to co napisza druga osoba. pytalem z ciekawosci, bo byla to pierwsza wypowiedz nie atakujaca tele2 ;) Odpowiedz Link Zgłoś
wrotaz Re: Nowy rodzaj czasu według Tele2: Systemowy 10.07.08, 13:18 No to super. Przynajmniej natrzaskaliśmy 5 wypowiedzi, które nie są z założenia napastliwie najeżdżające na wymienioną firmę ;-). A tak na serio, to często, gdy widzę pobieżny artykuł, który sugeruje "łatwego winnego", to mnie to skłania do zabrania głosu. Bo świat nie jest taki prosty, jak czerń i biel i często trzeba się mocno w sprawę zagłębić, żeby jakąś sprawę rozsądzić. Co jest przerażająco nieosiągalne przez większość artykułów prasowych. A jeszcze gorsze jest to, gdy ta metoda jest używana, aby zwiększyć atrakcyjność jakiegoś tematu, bo nie ma o czym innym pisać. Robienie wody z mózgów czytelników. No bo jeżeli mam rację, to gdyby komentowany artykuł był oparty na schemacie: firma prawidłowo wycenia rozmowy i taksuje klientów, ale na fakturze umieściła zapis, który nie jest zrozumiały dla niektórych Odpowiedz Link Zgłoś
cos.przykrego Re: Nowy rodzaj czasu według Tele2: Systemowy 10.07.08, 21:14 w tepsie impulsy sa 2min15sekundowe Odpowiedz Link Zgłoś
hugow Nowy rodzaj czasu według Tele2: Systemowy 10.07.08, 11:41 Kablowka - osiedlowka + VoIP owy telefon Odpowiedz Link Zgłoś
japico Nowy rodzaj czasu według Tele2: Systemowy 10.07.08, 11:46 Potwierdzam ogólną opinię o tej firmie. Przy wypowiedzeniu umowy twierdzili, że nie otrzymali wypowiedzenia, następnie, że wypowiedzenie należało przesłać do Katowic, itp., itd. następnie naliczyli kary, potem sprzedali kary firmie windykacyjnej, którym powiedzialem o co chodzi i by mnie podali do sadu. nastepnie Tele 2 naliczyla kolejne kary, za to, ze nie zaplacilem porzednich kar, kt. po prostu juz zignorowalem to tyle tytulem ostrzezenia przed ta firma Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Deepfreeze Nowy rodzaj czasu według Tele2: Systemowy IP: *.eranet.pl 10.07.08, 11:51 Ktoś tutaj napisał o akwizytorach Tele 2, którzy plotą bzdury, że Tele 2 połączyło się z TP SA i że oferują usługi telekomunikacyjne. To prawda, dzieje siętak wszędzie, nie tylko na wsiach, a nabierają się na to nie tylko starsi ludzie. Mam akurat styczność bezpośrednio z tym problemem, gdyż pracuję w jednej z firm telekomunikacyjnych ;P Akwizytorzy podpisują umowy z "ofiarami" na coś takiego jak Telestrada, potem masowo przenoszą się do TP, oszukani i zrobieni w trąbę przez Tele 2, mają ogromne trudności w zerwaniu umowy ze złodziejami. Prawda jest taka, że Tele 2 skrupulatnie wykorzystuje kilka mankamentów polskiego rynku: 1)powszechną ludzką naiwność i niewiedzę w temacie 2) luki prawne Zaiste tak bandyckiej firmy próżno szukać gdziekolwiek indziej, a tak jak zauważył kolega, Streżyńska powinna za nich się ostro wziąć, bo to już nie dzwon na alarm, ale tykająca bomba. Tej firmie należy odebrać koncesję na działalność w granicach naszego kraju czy w ogól e rozpędzić w diabły to towarzystwo, a ludziom stamtąd zakazać pracy w handlu i usługach [oczywiście na tyle, na ile to możłiwe] Odpowiedz Link Zgłoś
hans564 Masochiści lubiący być nagabywani i okradani są .. 10.07.08, 11:53 ... wszędzie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Fighter UKE lekarstwem na wszystko (prawie) IP: 212.160.227.* 10.07.08, 12:25 Z wypowiedzi większości wynika ze wszyscy mieli problemy ale nikt nic nie zrobił ponad prywatną walkę (z góry przegraną), psioczenie i denerwowanie się. A jest taki w Polsce, chyba jedyny wspaniale działący urząd UKE (urząd komunikacji elektronicznej). Gdzie pracują bardzo odpowiedzialni i chętni do pomocy ludzie (o dziwo). Operatorzy komunikacyjni boja się tej instytucji jak ognia (TPSA w to włączając). W swojej karierze walczylem z TPSA, Netią i Sferią. Po właczeniu w to UKE (skarga przeslana do UKE mailem). Pełny sukces w trzech przypadkach. Kary jakie może nałożyć UKE na takich oszustów jak Tele 2 sa po prostu bardzo wysokie i nawet taka ździra jak pani David (jak tacy ludzie mogą być zatrudniani?) będzie musiała podkulić ogon. bardzo polecam skarżenie do UKE. Żadne federacje konsumentów wam nie pomogą tak jak ten urząd. Można jeszcze się skarżyć do UOKiK tyle że skarga musi miec charakter masowy (np. wsyscy się skarżą tak samo na to samo), no i zwykle wyrok UOKiK nie powoduje naprawienia krzywdy poszkodowanego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dsa Re: UKE lekarstwem na wszystko (prawie) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.07.08, 12:49 potwierdzam, kiedyś miałem problem z tepsą - jakieś dwa tygodnie nie działała mi neostrada, według infolinii wszystko oczywiście mi działało, monter był umawiany i nie przychodził, albo bez wizyty u mnie stwierdzał, że wszystko jest ok. Po interwencji w UKE następnego dnia zadzwonił do mnie pan z biura obsługi klienta i przeprosił, po czym jeszcze tego samego dnia działa mi neostrada. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: yu wszystko przez teorię względności IP: *.icpnet.pl 10.07.08, 12:30 centrala tele2 porusza się z prędkością zbliżoną do prędkości światła, stąd różnica... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Makika Nowa oferta Tele2 IP: *.171.127.2.crowley.pl 11.07.08, 17:42 Aja słyszałam od znajomego, że Tele2 chce wprowadzić nowe cenniki czy coś podobnego. Ciekawe co to będzie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: New mike Nowy rodzaj czasu według Tele2: Systemowy IP: *.eranet.pl 14.07.08, 15:17 Nie wiem o co chodzi tak naprawdę. Rozdmuchują sensację, samo TP przyznało, że owszem u nich też tak jest. A skoro na fakturze są koszty faktyczne za połączenia, a jednostka jest podana, bo tak to jest nazywane, czyli systemowa, to o co chodzi? Ja korzystam z T2 i nigdy nie miałem sytuacji, że coś źle jest rozliczone.Zresztą na tym samym forum niejaka Makika napisała, że Tele2 szykuje nową ofertę. Nie ma co rozdmuchiwać sprawy moim skromnym zdaniem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Makika Re: Nowy rodzaj czasu według Tele2: Systemowy IP: *.171.127.2.crowley.pl 14.07.08, 17:28 Informację otrzymałam od kolegi, więc zobaczymy. A jeśli chodzi o to co napisał New mike. Ja również mam Tele2 i jestem zadowolona. I nie jest to po prostu chwalenie czy też jakiś chwyt marketingowy firmy. Jestem zwykłym abonentem operatora. Zadowolonym. Odpowiedz Link Zgłoś