Dodaj do ulubionych

Prezydent Kaczyński o reformie szkół wyższych

02.10.08, 16:12
Czego on tu szuka ?
potrzebny tu jak na d... pryszcz!
Obserwuj wątek
    • hammurabi.2 Prezydent Kaczyński: zostawić habilitacje 02.10.08, 16:26
      Ziemniaki mi gniją w piwnicy!!!
    • Gość: wykidajlo2 Re: Prezydent Kaczyński o reformie szkół wyższych IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.10.08, 16:52
      No dobrze, może jednak napisz coś na temat, gimnazjalisto. A na
      Kaczyńskiego ani na PiS nigdy nie głosowałem.
      • Gość: ja Re: Prezydent Kaczyński o reformie szkół wyższych IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.10.08, 18:39
        bo ty nigdy na nikogo nie głosowałeś i w tym problem;

Kaczyński jest tak Kielcom potrzebny, jak psu piąta noga!
    • ck_obywatel Prezydent Kaczyński o reformie szkół wyższych 02.10.08, 17:58
      Jestem dumny, że moje miasto raczył odwiedzić tak
      wielki "ałtorytet". Przygotowałem dla niego nawet małą
      niespodziankę. Stało się jednak inaczej i z niespodzianki zrobiłem
      sobie rano jajecznicę.
      • Gość: tofik Re: Prezydent Kaczyński o reformie szkół wyższych IP: *.chello.pl 02.10.08, 20:06
        Jest to głowa naszego państwa, więc może i dobrze, że zrobiłeś sobie jajecznicę,
        bo miałbyś poważne kłopoty.
        Czy kielczanom z PO:D to się podoba, czy nie, Uniwersytet jest zasługą
        środowiska akademickiego, które się zmobilizowało i uzyskało potrzebne
        uprawnienia, i posła Gosiewskiego, który został przewodniczącym Komitetu
        Honorowego na Rzecz Utworzenia Uniwersytetu (nazwy dokładnej nie pamiętam) i
        wszystkie działania wspierał. Wcześniej też powstawały jakieś komitety i
        wszystkim bardzo zależało. I nigdy nic z tego nie było.

• k.res Kaczyński o reformie 02.10.08, 20:43
          Czy to ten sam co tamten którego można kupić za trzy stówki?

I ktoś taki nas poucza?
          • Gość: tofik Re: Kaczyński o reformie IP: *.chello.pl 02.10.08, 20:50
            Rozmawiamy o jednym, a Ty o drugim. Chodzi Ci o usprawiedliwienia? Bo mnie
            zupełnie o coś innego. O to, co Gosiewski zrobił w Kielcach. I dla Kielc.
            • Gość: kadubek Re: Kaczyński o reformie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.10.08, 23:30
              co zrobił?-szum i zamieszanie,nawet na dzisiejszej sesji,uniwersytet powstał bo
              wreszcie spełnił kryteria(kadra,a nie Edgar Wspaniałousty-peron włoszczowski)
              • Gość: gall Re: Kaczyński o reformie IP: *.chello.pl 03.10.08, 00:04
                Jak wiesz, możesz być świetnym naukowcem, ale przepadniesz, gdy nie będziesz
                miał odpowiedniego poparcia. Niby spełnisz kryteria. I kicha. Bo np. źle
                założyłeś krawat, jesteś zbyt wysoki lub wybierzesz złego promotora/opiekuna
                naukowego. Tak samo jest z powołaniem uniwersytetu. Bo przecież żyjemy w Polsce.
                Mogą być spełnione kryteria (chociaż te w Polsce zawsze bywają niejasne), ale
                ktoś życzliwy -czyli dbający o swoje gniazdo:)- położy się jak Rejtan (chociaż z
                powodów odmiennych i różnych:P) i tak sobie zalegnie, bo lubi. I nic ze starań
                nie wyniknie.
                Ponieważ wiem, że poseł Gosiewski przyczynił się znacznie do powstania
                Uniwersytetu w naszym mieście, Jemu właśnie składam za to podziękowanie.
                PS. I naprawdę nie jestem z PiSu.
                • plisak Re: Kaczyński o reformie 03.10.08, 02:36
                  Prezydent Kaczynski jest OK!
                  Prezes Kaczynski tez jest git.
    • Gość: PolakKielczanin pro publico bono IP: *.kolornet.pl 02.10.08, 23:34
      Witam ciepło Szanownego Pana Prezydenta RP, mieszkańców Kielc i moich rodaków z najpiękniejszej krainy polskiej - świętokrzyskiego!!!!!

Szanowny Panie Prezydencie RP!
      Proszę się tak nie przejmować komentarzami pisanymi przez gnidy antypolskie von pluskwy, które opluwają nasza kraj.
      Proszę nadal sumienie pracować na rzec naszej kochanej Polski i regionu świętokrzyskiego, poprzez wspieranie naszych lokalnych inwestycji, a prawda sama się obroni:

1) Budowa Międzynarodowego Lotniska Międzynarodowego w Obicach
      2) Utworzenie Uniwersytetu Świętokrzyskiego w Kielcach
      3) Utworzenie strefy ekonomicznej w Kielcach i województwie
      4) Rozbudowa sieci gazowej województwa
      5) Utworzenie prawdziwej Giełdy Rolnej w Sandomierzu
      6) Budowa Filharmonii w Kielcach
      7) Budowa Ogrodu Botanicznego i Zoologicznego
      8) Kompleksową rozbudowę i modernizację sieci drogowej w województwie świętokrzyskim (autostrada, drogi krajowe oraz obwodnice miast)
      9) Rozbudowę toru wyścigowego w Miedzianej Górze pod F1
      10) Przyłączenie regionu częstochowskiego do świętokrzyskiego

Z poważaniem
      w imieniu mieszkańców Kielc i świętokrzyskiego
      Jan Kotyniewicz
      (Polak Kielczanin) Kraków / k Kielc
      pro publico bono
      Silna Polska
    • reason.break Prezydent Kaczyński o reformie szkół wyższych 03.10.08, 06:14
      1. Spóźnił się.
      2. Wyszedł przed końcem.
      3. Przez niego kilka osób było przetrzymywanych w zamknięciu, bo "udzielał wywiadu".

nie lubię tego pana.
    • fulwia Prezydent Kaczyński o reformie szkół wyższych 03.10.08, 11:24
      Prezydent Kaczyński przyjechał tu do swoich wyborców i fan/atyk/ów i z powodu
      kampanii wyborczej na nast. kadencję. Swiętokrzyskie jest regionem PiS i PSL,
      choć niedawno jeszcze było inaczej -lewicy/i dlatego mamy województwo. A o
      region zdobyczny trzeba dbać.
      PiS ma poparcie głównie w regionach słabych gospodarczo i cywilizacyjnie. Pod
      wieloma względami nasz region jest coraz słabszy, delikatnie ujmując i będzie...
      Ci, co się stąd wynoszą nie chcą walczyc z wiatrakami. Mają prawo się rozwijać i
      korzystać ze wsz. zdobyczy cywilizacji. Lepiej z mądrym stracić....
      • Gość: misiek Re: Prezydent Kaczyński o reformie szkół wyższych IP: *.chello.pl 03.10.08, 13:10
        Masz rację. Ciekawe, dlaczego Tusk tu tak rzadko przyjeżdża:). Jakby miał
        wyborców w pewnym miejscu, do którego niektórzy chcą dotrzeć za wszelką cenę:).
        • Gość: maniek z bielin Re: Prezydent Kaczyński o reformie szkół wyższych IP: *.airm.net 03.10.08, 13:33
          Piszecie nie na temat. Kaczyński poruszył ważny dla środowiska
          naukowego temat habilitacji. Z jego wypowiedzi wynika, że ci co
          liczyli na profesury "za zasługi niewiadomo jakie", raczej się
          przeliczyli. Habilitacje zostają.
          Szkoda, że nie wypowiedział się nt. "habilitacji" z fabryki
          ("Dziennik" nazywa to słowacką fabryką polskich profesorów) w
          Rużomberku, w Kielcach jest kilku z taką "habilitacją", szczególnie
          wśród pedagogów.
          • Gość: mańka z Pcimia Re: Prezydent Kaczyński o reformie szkół wyższych IP: *.chello.pl 03.10.08, 13:54
            Czy jest to uniwersytet katolicki, ta fabryka naukowa na Słowacji? To ciekawe,
            ilu księży robi tam stopnie naukowe:).
            Rozumiem robienie doktoratów i habilitacji na Słowacji (jak pięknie się
            rymuje:D), np. gdy chodzi o literaturę lub język słowacki. Nie mogę natomiast
            pojąć mym marnym rozumkiem, po co Polak robi habilitację z pedagogiki na
            Słowacji, jeśli przy tym nie zna języka słowackiego. Nie ma pedagogiki w Polsce?
            A może to zjawisko turystyczne pokazuje, że coś jest nie tak w Polsce?
            • Gość: mańka Re: Prezydent Kaczyński o reformie szkół wyższych IP: *.chello.pl 03.10.08, 14:05
              Właśnie widzę, że z Rużemberokiem ściśle współpracuje uczelnia Rydzyka, więc
              wycofuję pytania o jakość stopni naukowych:P.
              www.ku.sk/index.php?option=com_content&task=view&id=263&Itemid=1
              Ciekawe, czemu w bazie nauki polskiej w ogóle nie ma nazwiska rektora szkoły w
              Toruniu. Czy nie robił czasem stopnia na Słowacji?:P
              • Gość: manik z bilin Re: Prezydent Kaczyński o reformie szkół wyższych IP: *.airm.net 04.10.08, 08:14
                "Dziennik" pisze, ze "szykują się rewolucyjne zmiany na uczelniach",
                krótko mówiąc mają "podkręcić śrubkę" prywatnym uczlniom, mają
                wątpliwości co do jakości dyplomów tych uczelni itp. Ciekawe, ż nikt
                nie kwestionuje tych słowackich habilitacji? Mało tego, w Kielcach
                dzięki tym "habilitacjom" na Pedagogice mają prawa doktoryzowania.
                Pozdrawiam wszystkie mańki.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka