tex2 02.10.08, 16:12 Czego on tu szuka ? potrzebny tu jak na d... pryszcz! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
hammurabi.2 Prezydent Kaczyński: zostawić habilitacje 02.10.08, 16:26 Ziemniaki mi gniją w piwnicy!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wykidajlo2 Re: Prezydent Kaczyński o reformie szkół wyższych IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.10.08, 16:52 No dobrze, może jednak napisz coś na temat, gimnazjalisto. A na Kaczyńskiego ani na PiS nigdy nie głosowałem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Prezydent Kaczyński o reformie szkół wyższych IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.10.08, 18:39 bo ty nigdy na nikogo nie głosowałeś i w tym problem; Kaczyński jest tak Kielcom potrzebny, jak psu piąta noga! Odpowiedz Link Zgłoś
ck_obywatel Prezydent Kaczyński o reformie szkół wyższych 02.10.08, 17:58 Jestem dumny, że moje miasto raczył odwiedzić tak wielki "ałtorytet". Przygotowałem dla niego nawet małą niespodziankę. Stało się jednak inaczej i z niespodzianki zrobiłem sobie rano jajecznicę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tofik Re: Prezydent Kaczyński o reformie szkół wyższych IP: *.chello.pl 02.10.08, 20:06 Jest to głowa naszego państwa, więc może i dobrze, że zrobiłeś sobie jajecznicę, bo miałbyś poważne kłopoty. Czy kielczanom z PO:D to się podoba, czy nie, Uniwersytet jest zasługą środowiska akademickiego, które się zmobilizowało i uzyskało potrzebne uprawnienia, i posła Gosiewskiego, który został przewodniczącym Komitetu Honorowego na Rzecz Utworzenia Uniwersytetu (nazwy dokładnej nie pamiętam) i wszystkie działania wspierał. Wcześniej też powstawały jakieś komitety i wszystkim bardzo zależało. I nigdy nic z tego nie było. Odpowiedz Link Zgłoś
k.res Kaczyński o reformie 02.10.08, 20:43 Czy to ten sam co tamten którego można kupić za trzy stówki? I ktoś taki nas poucza? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tofik Re: Kaczyński o reformie IP: *.chello.pl 02.10.08, 20:50 Rozmawiamy o jednym, a Ty o drugim. Chodzi Ci o usprawiedliwienia? Bo mnie zupełnie o coś innego. O to, co Gosiewski zrobił w Kielcach. I dla Kielc. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kadubek Re: Kaczyński o reformie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.10.08, 23:30 co zrobił?-szum i zamieszanie,nawet na dzisiejszej sesji,uniwersytet powstał bo wreszcie spełnił kryteria(kadra,a nie Edgar Wspaniałousty-peron włoszczowski) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gall Re: Kaczyński o reformie IP: *.chello.pl 03.10.08, 00:04 Jak wiesz, możesz być świetnym naukowcem, ale przepadniesz, gdy nie będziesz miał odpowiedniego poparcia. Niby spełnisz kryteria. I kicha. Bo np. źle założyłeś krawat, jesteś zbyt wysoki lub wybierzesz złego promotora/opiekuna naukowego. Tak samo jest z powołaniem uniwersytetu. Bo przecież żyjemy w Polsce. Mogą być spełnione kryteria (chociaż te w Polsce zawsze bywają niejasne), ale ktoś życzliwy -czyli dbający o swoje gniazdo:)- położy się jak Rejtan (chociaż z powodów odmiennych i różnych:P) i tak sobie zalegnie, bo lubi. I nic ze starań nie wyniknie. Ponieważ wiem, że poseł Gosiewski przyczynił się znacznie do powstania Uniwersytetu w naszym mieście, Jemu właśnie składam za to podziękowanie. PS. I naprawdę nie jestem z PiSu. Odpowiedz Link Zgłoś
plisak Re: Kaczyński o reformie 03.10.08, 02:36 Prezydent Kaczynski jest OK! Prezes Kaczynski tez jest git. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PolakKielczanin pro publico bono IP: *.kolornet.pl 02.10.08, 23:34 Witam ciepło Szanownego Pana Prezydenta RP, mieszkańców Kielc i moich rodaków z najpiękniejszej krainy polskiej - świętokrzyskiego!!!!! Szanowny Panie Prezydencie RP! Proszę się tak nie przejmować komentarzami pisanymi przez gnidy antypolskie von pluskwy, które opluwają nasza kraj. Proszę nadal sumienie pracować na rzec naszej kochanej Polski i regionu świętokrzyskiego, poprzez wspieranie naszych lokalnych inwestycji, a prawda sama się obroni: 1) Budowa Międzynarodowego Lotniska Międzynarodowego w Obicach 2) Utworzenie Uniwersytetu Świętokrzyskiego w Kielcach 3) Utworzenie strefy ekonomicznej w Kielcach i województwie 4) Rozbudowa sieci gazowej województwa 5) Utworzenie prawdziwej Giełdy Rolnej w Sandomierzu 6) Budowa Filharmonii w Kielcach 7) Budowa Ogrodu Botanicznego i Zoologicznego 8) Kompleksową rozbudowę i modernizację sieci drogowej w województwie świętokrzyskim (autostrada, drogi krajowe oraz obwodnice miast) 9) Rozbudowę toru wyścigowego w Miedzianej Górze pod F1 10) Przyłączenie regionu częstochowskiego do świętokrzyskiego Z poważaniem w imieniu mieszkańców Kielc i świętokrzyskiego Jan Kotyniewicz (Polak Kielczanin) Kraków / k Kielc pro publico bono Silna Polska Odpowiedz Link Zgłoś
reason.break Prezydent Kaczyński o reformie szkół wyższych 03.10.08, 06:14 1. Spóźnił się. 2. Wyszedł przed końcem. 3. Przez niego kilka osób było przetrzymywanych w zamknięciu, bo "udzielał wywiadu". nie lubię tego pana. Odpowiedz Link Zgłoś
fulwia Prezydent Kaczyński o reformie szkół wyższych 03.10.08, 11:24 Prezydent Kaczyński przyjechał tu do swoich wyborców i fan/atyk/ów i z powodu kampanii wyborczej na nast. kadencję. Swiętokrzyskie jest regionem PiS i PSL, choć niedawno jeszcze było inaczej -lewicy/i dlatego mamy województwo. A o region zdobyczny trzeba dbać. PiS ma poparcie głównie w regionach słabych gospodarczo i cywilizacyjnie. Pod wieloma względami nasz region jest coraz słabszy, delikatnie ujmując i będzie... Ci, co się stąd wynoszą nie chcą walczyc z wiatrakami. Mają prawo się rozwijać i korzystać ze wsz. zdobyczy cywilizacji. Lepiej z mądrym stracić.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: misiek Re: Prezydent Kaczyński o reformie szkół wyższych IP: *.chello.pl 03.10.08, 13:10 Masz rację. Ciekawe, dlaczego Tusk tu tak rzadko przyjeżdża:). Jakby miał wyborców w pewnym miejscu, do którego niektórzy chcą dotrzeć za wszelką cenę:). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maniek z bielin Re: Prezydent Kaczyński o reformie szkół wyższych IP: *.airm.net 03.10.08, 13:33 Piszecie nie na temat. Kaczyński poruszył ważny dla środowiska naukowego temat habilitacji. Z jego wypowiedzi wynika, że ci co liczyli na profesury "za zasługi niewiadomo jakie", raczej się przeliczyli. Habilitacje zostają. Szkoda, że nie wypowiedział się nt. "habilitacji" z fabryki ("Dziennik" nazywa to słowacką fabryką polskich profesorów) w Rużomberku, w Kielcach jest kilku z taką "habilitacją", szczególnie wśród pedagogów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mańka z Pcimia Re: Prezydent Kaczyński o reformie szkół wyższych IP: *.chello.pl 03.10.08, 13:54 Czy jest to uniwersytet katolicki, ta fabryka naukowa na Słowacji? To ciekawe, ilu księży robi tam stopnie naukowe:). Rozumiem robienie doktoratów i habilitacji na Słowacji (jak pięknie się rymuje:D), np. gdy chodzi o literaturę lub język słowacki. Nie mogę natomiast pojąć mym marnym rozumkiem, po co Polak robi habilitację z pedagogiki na Słowacji, jeśli przy tym nie zna języka słowackiego. Nie ma pedagogiki w Polsce? A może to zjawisko turystyczne pokazuje, że coś jest nie tak w Polsce? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mańka Re: Prezydent Kaczyński o reformie szkół wyższych IP: *.chello.pl 03.10.08, 14:05 Właśnie widzę, że z Rużemberokiem ściśle współpracuje uczelnia Rydzyka, więc wycofuję pytania o jakość stopni naukowych:P. www.ku.sk/index.php?option=com_content&task=view&id=263&Itemid=1 Ciekawe, czemu w bazie nauki polskiej w ogóle nie ma nazwiska rektora szkoły w Toruniu. Czy nie robił czasem stopnia na Słowacji?:P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: manik z bilin Re: Prezydent Kaczyński o reformie szkół wyższych IP: *.airm.net 04.10.08, 08:14 "Dziennik" pisze, ze "szykują się rewolucyjne zmiany na uczelniach", krótko mówiąc mają "podkręcić śrubkę" prywatnym uczlniom, mają wątpliwości co do jakości dyplomów tych uczelni itp. Ciekawe, ż nikt nie kwestionuje tych słowackich habilitacji? Mało tego, w Kielcach dzięki tym "habilitacjom" na Pedagogice mają prawa doktoryzowania. Pozdrawiam wszystkie mańki. Odpowiedz Link Zgłoś