Dodaj do ulubionych

Halo, policja? Jedzie pijany kierowca

20.10.08, 08:33
22.listopada na hali sportowej w Nowinach odbedzie sie turniej pilkarskich
piatek wspierajacy akcje "Pijany kierowca zabil mojego przyjaciela"
Organizatorem turnieju jest zespol Szczepana "Karakal" oraz fundacja "Z głębi
serca". Na turnieju beda rozdawane naklejki na samochod z logo akcji a takze
sprzedawane koszulki jako cegielki, a calosc srodkow zostanie przekazana na
dalsze tego typu akcje. Zapraszamy wszystkich serdecznie od godz. 11 do hali
sportwoej w Nowinach. Jezeli ktos chce przekazac jakies srodki na ten cel to
prosimy wplacac na konto fundacji www.zglebiserca.pl - wszelkie srodki zostana
przeznaczone na walke z pijanymi.
Obserwuj wątek
    • Gość: lol Re: Halo, policja? Jedzie pijany kierowca IP: 91.197.155.* 20.10.08, 08:44
      "W tym samym okresie przed rokiem - 5006." Ehh... nikomu niechce się sprawdzać poprawności danych, w 5006 roku, a kogo obchodzi co wtedy będzie.
      • Gość: kzwti Re: Halo, policja? Jedzie pijany kierowca IP: *.zeork.com.pl 20.10.08, 08:56
        interpunkcja chłopie, interpunkcja jasno i wyraźnie napisane jest, że przed
        rokiem zatrzymano 5006 pijanych kierowców - mały myślnik, a tak wiele znaczy.
        • Gość: agnostyk11 Donosiciele IP: *.chello.pl 20.10.08, 09:37
          Ja często z pracy wracam po kilku kieliszkach i żaden policjant mnie
          nigdy nie zatrzymał - a dlaczego? - bo mam oddanych i serdecznych
          przyjaciół, którzy nie sa kapusiami.
          • Gość: olo Re: Donosiciele IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.10.08, 09:51
            Agnostyku11! Ty musisz być pewnie super osobowością, że masz
            takich "przyjaciół".
            • Gość: jjr Re: Donosiciele IP: *.adsl.inetia.pl 25.10.08, 08:28
              Tępy palancie w "de" kopany,Synu najgorszej kurtyzany,Paskudna mordo, zły
              pomiociSklejony z genów po idiocie,Żmijo obmierzła, wredna, śliska,Gnijąca
              warstwo torfowiska,Skutku uboczny chorób licznych,(W tym - przede wszystkim
              wenerycznych),Świeża padlino, brudna ściero,Trądzie, tyfusie i cholero,Ścierwo,
              klejnocie ciemnogrodu,Żywe ucieleśnienie smrodu,Jamo, do której plują ptaki,Ryju
              podobny do kloaki,Nędzna przybłędo spod Sodomy,Świńskie koryto pełne
              pomyj,Potwór! Wywłoka! Kreatura!Krzyżówko skunksa, pchły i szczura,Poczwaro ty
              ropnistooka,Ozdobo szamba i rynsztoka,Klonie sparszywiałego chwostu,Odmiano
              ścieku i kompostu,Szmato, na której psy siadają,Bękarcie zła! Nie uwłaczając.
              • zigzaur Re: Donosiciele 10.12.08, 08:27
                Wszystkie węże są w dotyku suche. Tylko płazy są oślizgłe.
          • Gość: eltalon Re: Donosiciele IP: 193.201.167.* 20.10.08, 10:04
            Napisz, kórędy jeździsz i na pewno zadzwonię.
            Obyś zabił tylko siebie.
            • Gość: władek trzcianny Re: Donosiciele IP: *.multimo.gtsenergis.pl 20.10.08, 10:58
              ormo czuwa
              • Gość: rrrrrrrrrrrrrrrrrr Re: Donosiciele IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.10.08, 13:49
                glupi choooooj
                • elibre Krótki film dla tych, którzy są za mało przekonani 22.10.08, 22:03
                  .. do właściwego postępowania.

www.youtube.com/watch?v=zGsw3xneor8
          • pravvnik0 a my tam chlejemy i nic! 20.10.08, 10:17
            bo za nami nasi starsi bracia w "wierze"/w Lenina/.Nikt nas nie
            kapuje
          • Gość: popieram-pobieram wszystkie środki na Alka-Prim! IP: *.klc.vectranet.pl 20.10.08, 10:19
            lub Alka Zelcer-to skutecznie pomaga na alkochol!
            • Gość: Czepialski Re: wszystkie środki na Alka-Prim! IP: 129.107.227.* 22.10.08, 19:22
              Na "alkochol" pomaga slownik ortograficzny.
          • agnostyk11 Re: Donosiciele 20.10.08, 11:17
            A ja w odróżnieniu od ciebie NIGDY nie prowadzę po spożyciu nawet
            jednego kieliszka. Ale co ja ci bedę tłumaczył. Wszystko wiesz
            lepiej. Nawet to, że sadzisz w dalszym ciągu, iż forumowicze nie
            zauważają twój prymitywny sposób podszywania się pod mój nick.
            • dzikowy Re: Donosiciele 22.10.08, 21:51
              Nie obrażaj się, zauważ, że nie napisał, że prowadzi po kieliszku, tylko że
              jedzie do domu. To tak jak ja, bo nie lubię kimać "u obcych". Założę się, że Ty
              robisz podobnie. :P
          • Gość: gośc Re: Donosiciele IP: *.adsl.inetia.pl 20.10.08, 11:42
            jf
            • Gość: gogo Re: Donosiciele IP: *.adsl.inetia.pl 20.10.08, 11:46
              Nie wiem dlaczego wszyscy mówicie tu o kapowaniu , ja bym to raczej traktował
              jako formę samoobrony przed KAMIKAZE , który jedzie na podwójnym gazie i nie
              wiadomo kto i kiedy padnie jego ofiarą
              • Gość: troll Re: Donosiciele IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.10.08, 12:10
                bardzo dobrze, jakoś w krajach cywilizowanych nikt nie określa tego jako kapowanie.
                • Gość: gogo Re: Donosiciele IP: *.adsl.inetia.pl 20.10.08, 12:24
                  U nas w Polsce to podobnie jest ze wszystkim , nie użalamy sie nad ofiarami
                  tylko nad tymi biedaczkami sprawcami , nieważne czy to ten biedny co wypił
                  piwko i chciał tylko do domku dojechać , potem biedny ten co chciał ukraść
                  batonik w sklepia ale go ci niedobrzy złapali. Oni są biedni i mało tego że
                  próbują się tłumaczyć jak już wpadną , to dopóki nie wpadną szpanują tym że
                  właśnie jechał nawalony albo że przyćpany, albo obrobił staruszkę co ledwo
                  chodzi. O co tu chodzi w tym chorym kraju nad Wisłą.
          • Gość: nemo Re: Donosiciele IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.10.08, 13:34
            Gratuluje podejscia! Obys jadac po kilku kieliszkach zabil tylko siebie a nie
            jakis przypadkowych ludzi
          • Gość: christ Re: Donosiciele IP: *.ssp.dialog.net.pl 22.10.08, 20:44
            Za to z ciebie jest kawał ch...!
          • Gość: Zenio Re: Donosiciele IP: *.acn.waw.pl 23.10.08, 07:09
            > Ja często z pracy wracam po kilku kieliszkach i żaden policjant mnie
            > nigdy nie zatrzymał - a dlaczego? - bo mam oddanych i serdecznych
            > przyjaciół

Mam tak samo. Moi oddani i serdeczni przyjaciele odwożą mnie do domu :)
          • Gość: jjrak Re: Donosiciele IP: *.adsl.inetia.pl 23.10.08, 08:42
            Tępy palancie w "de" kopany,Synu najgorszej kurtyzany,Paskudna mordo, zły
            pomiociSklejony z genów po idiocie,Żmijo obmierzła, wredna, śliska,Gnijąca
            warstwo torfowiska,Skutku uboczny chorób licznych,(W tym - przede wszystkim
            wenerycznych),Świeża padlino, brudna ściero,Trądzie, tyfusie i cholero,Ścierwo,
            klejnocie ciemnogrodu,Żywe ucieleśnienie smrodu,Jamo, do której plują ptaki,Ryju
            podobny do kloaki,Nędzna przybłędo spod Sodomy,Świńskie koryto pełne
            pomyj,Potwór! Wywłoka! Kreatura!Krzyżówko skunksa, pchły i szczura,Poczwaro ty
            ropnistooka,Ozdobo szamba i rynsztoka,Klonie sparszywiałego chwostu,Odmiano
            ścieku i kompostu,Szmato, na której psy siadają,Bękarcie zła! Nie uwłaczając. I
            to by było na tyle w kwesti co myślę o takich jak ty idiotach.
    • Gość: Frodo Re: Halo, policja? Jedzie idiota z naklejką IP: *.adsl.inetia.pl 20.10.08, 14:05
      Śmieszni zwolennicy akcji. Przykład 1. Samochód z logo akcji stoi zaparkowany na skrzyżowaniu Dużej i Sienkiewicza, utrudnia przejazd innym samochodom. Inny idiota z podobna naklejką wyprzeda dwukrotnie na pasach i na skrzyżowaniu - ulica Warszawska. Poznasz głupiego po czynach jego i po... naklejce
      • Gość: misiek Re: Halo, policja? Jedzie idiota z naklejką IP: *.chello.pl 20.10.08, 18:20
        Problem polega na tym, że nie ma sposobu mierzenia skali kretynizmu:). A
        procenty zmierzyć można. Muszę stwierdzić, że ja bez żadnych wyrzutów sumienia
        zadzwoniłbym na policję, gdybym zauważył pijaka-mordercę na drodze. W krajach
        skandynawskich zwyczaj informowania policji o dziwnych kierowcach jest
        powszechny. A kary bardzo dotkliwe. Po prostu każdy normalny obywatel ma
        świadomość, że potencjalnych morderców trzeba eliminować, zanim zabiją. Cóż,
        masz na flaszkę czy na piwo, miej też na taksówkę.
    • Gość: leja bis [...] IP: *.klc.vectranet.pl 20.10.08, 20:31
      Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu.
      • onka41 Re: nalepka z" dłonią" szczanko! 20.10.08, 20:50
        dno!!!
        • czysty_jogurt Re: nalepka z" dłonią" szczanko! 22.10.08, 19:30
          "lejas-bis", przeczytajm prosze (jesli potrafisz) moj podpis.
          Zebysmy sie zrozxumieli, bo Tobie trzeba chyba lopata do glowki wbijac, to jest
          o TOBIE.
    • Gość: Skrzatek Halo, policja? Jedzie pijany kierowca - informuje IP: *.onlink.net 22.10.08, 21:36
      kiedys bylismy oburzeni na ludzi, ktorzy tak robili w imie falszywie
      pojetej solidarnosci z rodakami. Dzisiaj tez tak robimy. Informujemy,
      ze impreza bedzie zakrapiana i uprzejmie prosimy o zabezpieczenie
      sobie powrotu do domu , uprzedzamy rowniez ,ze w przypadku
      prowadzenia po alkoholu dzwonimy na policje. Raz na sie zdarzylo, ze
      nawalony kierowca odmowil oddania kluczykow. Zadzwonilismy na
      policje. Na drugi dzien okazalismy sie najwiekszymi swiniami. Na
      trzeci dzien kolega przywiozl nam kasete wideo , ktora nagral i
      pokazalismy ja ofiarze naszego swinstwa. Nastepnego dnia byly
      kwiaty, podziekowania i przeprosiny. No coz po wodce kazdy odwazny i
      kazdy bohater.
    • Gość: Elo Re: Halo, policja? Jedzie pijany kierowca IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.10.08, 00:08
      Ciekawejak oni sa w stanie dodzwonic sie na policje. Dea razy w zyciu zdarzylo
      mi sie probowac dodzwonic na policje po tym jak na dwupasmowce zauwazylm
      samochod jadacy pod prad... Oczywiscie zgloszenie nastepowalo po 5 minutach...

Swoja droga - wiem ze po 2 piwach nadal jestem w stanie pojechac samochodem
      sprawniej i bezpieczniej od 80% kobiet - to co? czy powinnismy zabronic kobietom
      jezdzic?
      • xplict Re: Halo, policja? Jedzie pijany kierowca 23.10.08, 00:45
        Elo - zapewniam Cie ze tak Ci sie tylko wydaje. Po 2 piwach Twoja sprawnosc
        psychofizyczna maleje w stopniu ZNACZNYM.
        Odsylam do specjalistycznych testow- wyprobuj "na sucho" a nie na innych
        uczestnikach drogi swoje znakomite zdolnosci w prowadzeniu pojazdow...
        Bo nie ma nic gorszego niz bezgranicza ufnosc w swoje mozliwosci (a zwlaszcza
        jesli ta ufnosc jest podlana alkoholem)
        • Gość: elo Re: Halo, policja? Jedzie pijany kierowca IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.10.08, 01:09
          Zapewniam Cie ze mi sie nie wydaje. Nie bierzesz pod uwage faktu iz organizmy
          ludzkie sa rozne - do tego wlasnie odnosila sie moja wypowiedz. No ale ty
          zapewne uwazasz ze ludzie produkowani sa na tasmie produkcyjnej?

Dla ulatwienia dodam iz po osmiu piwach jadac na rolkach robie jaskolke bez
          zadnego problemu a na testach refleksu na licencje pilota osiagnalem wyniki
          kwalifikujace mnie na pilota mysliwca. No ale coz - ty wiesz lepiej...
          • Gość: janek Re: refleks IP: 79.139.12.* 23.10.08, 06:18
            Jak by refleks był w tym najważniejszy, to y nas dawno zastąpiły komputery. Ale
            o ile one refleks mają nie do pobicia, to z myśleniem kreatywnym już gorzej. A
            to wyobraźnia i myślenie jest potrzebne na ulicy.
    • sany666 Kraj kapusiów 23.10.08, 02:01
      Konfidenci i donosiciele wszelkiej maści zawsze byli ostoją władzy w Polsce.
      Chała "bohaterom"!
      • Gość: Luk Puknij się IP: 83.238.13.* 23.10.08, 07:32
        Mocno. Może wytrzeźwiejesz.
      • Gość: tass Re: Kraj kapusiów IP: 217.153.15.* 23.10.08, 09:35
        ŚWIADOMOŚĆ TYCH KTÓRZY INFORMUJĄ O PIJAKACH NA DRODZE, OSIĄGNEŁA
        POZIOM TAKI, O KTÓRYM sany666 MOŻE TYLKO POMARZYĆ.
        ALBO PRZECZYTAĆ.
        PEWNIE SAM JEST NIEZŁYM "GAZOWNIKIEM" I STĄD JEGO NIEZADOWOLENIE.
        GRATULACJE.

• Gość: zenek Re: Kraj kapusiów IP: *.chello.pl 23.10.08, 11:41
        Mylisz się, to pijacy i złodzieje są ostoją tego "kraju".
        Wszystkich którzy się im sprzeciwiają powinno się zamknąć w obozach
        koncentracyjnych. Wtedy tacy jak ty poczuliby się wreszcie panami we własnym
        kraju. W myśl zasady "prawo dla prawiczków" budujemy rzeczpospolitą alkoholików
        i degeneratów.
      • Gość: gizio Re: Kraj kapusiów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.10.08, 12:38
        Wolę być "kapusiem" niż takim imbecylem jak ty. Oby w ciebie przy.p.i.e.r.d.olił
        pijany kierowca.
        • wykidajlo2 Re: Kraj kapusiów 23.10.08, 21:32
          Nie piję ale też nie kapuję - po co za 15 lat mają mnie wylustrować?
      • czysty_jogurt Re: Kraj kapusiów 25.10.08, 18:02
        sany666 napisał:

> Konfidenci i donosiciele wszelkiej maści zawsze byli ostoją władzy w Polsce.
        > Chała "bohaterom"!

Niechcacy SDAM sie okresliles jako "CHALA".
        Swieta prawda.
      • ryckus Re: Kraj kapusiów 10.12.08, 08:21
        Poczekaj głupolu jak przejadą kogoś z Twej rodziny lub wjadą Ci w d...
        Wtedy zmienisz zdanie o "kapusiach".Właśnie przyzwolenie takich jak Ty
        zapewnia bezkarność drogowym bandytom.
    • svarozyc Kryteria 23.10.08, 02:23
      Pijanych kierowców nalezy dotkliwie karać, lecz kryteria stanu upojenia powinny być normalne: przede wszystkim zestaw ćwiczeń na określenie zdolności psychomotorycznych kierowcy (jak w niektórych stanach USA), a limit zawartości alkoholu w wydychanym powietrzu powinien być taki jak w Niemczech: 0,5 promila, lub conajmniej taki jak w Wielkiej Brytani: 0,36 promila. Ludzie! Człowiek po wypiciu jednego piwa, lub jednego kieliszka koniaku/wódki nie jest pijany!!! Mieszkam w UK i wiem, ze mogę spokojnie ze znajomymi wypić jedno piwko i potem wrócić do domu samochodem. Ale PIJANYCH kierowców należy karać bardzo surowo.
      • sany666 Re: Kryteria 23.10.08, 03:03
        To u was już tak bardzo się pogorszyło? Bo u nas w Irlandii ciągle jest 0,8. Co
        prawda ciągle gadają o obniżeniu do piątki, ale teraz mają ważniejsze problemy
        na głupich łbach.
        Pozdrawiam z mniejszej wyspy :)
    • Gość: zibi Halo, policja? Jedzie pijany kierowca IP: 88.156.66.* 23.10.08, 10:26
      I co z tego, że dostaje. Jednym radiowozem jeżdżącym po mieście to może sobie nałapać. A reszta stoi za miastem w krzakach z suszarką. A autor niech napisze o ilości interwencji a nie o ilości anonimów.
      • Gość: Piotr Re: Halo, policja? Jedzie pijany kierowca IP: *.chello.pl 23.10.08, 15:46
        Noo fajnie tylko część z tych wypadków spowodowana jest chorym prawem.
        Po pijaku lepiej uciekać bo ma się szansę. Większość z wypadku po pijaku zdarza
        się jak policja ściga kierowcę ..........
        Nie każdy ma taki sam organizm, każdy inaczej reaguje na alkohol.
        Ja np nie prowadzę auta nawet jak jestem przeziębiony mimo że nie jest to
        karalne ale............ ja jestem niebezpieczny wtedy.
        • Gość: jezdze po pijaku Znajde i dam nauczke!!! IP: *.lei3.cable.ntl.com 23.10.08, 17:40
          Jezdze po pijaku,nie tak zeby nie kontrolowac,ale po kilku piwkach
          zawsze-od 20lat i nigdy nawet stluczki nie mialem!!Mi kluczykow
          niezabiora-grozi smiercia-zabije tego kto bedzie probowal-15l
          cwiczen roznych form walki,dodatkowo mam pozwolenie na bron i czesto
          z nia jezdze....Wtyki w policji i innych sluzbach,wiec namierzyc
          kapusia to nieproblem--ale gawarantuje problemy do konca zycia!!!
          Wybieraj kapusiu:smierc lub zycie w ciaglym strach o siebie i
          rodzine,cyklicznbe napady czy sweity spokoj!!!Jakos jak leja
          niewinnego czlowieka to nikt niepomaga i nikt niedzwoni po pomoc!!
          • Gość: Wiesiek Re: Znajde i dam nauczke!!! IP: *.acn.waw.pl 24.10.08, 00:37
            Szczególnie nie cierpię takich gnojów jak ty. Jak tylko cię spotkam po pijaku,
            odsiadkę masz gwarantowaną. Jesteś dla mnie nikim.
            • zigzaur Re: Znajde i dam nauczke!!! 10.12.08, 08:28
              Jaki piękny zestaw gróźb karalnych!
          • ryckus Re: Znajde i dam nauczke!!! 10.12.08, 08:25
            Gość portalu: jezdze po pijaku napisał(a):

> Jezdze po pijaku,nie tak zeby nie kontrolowac,ale po kilku piwkach
            > zawsze-od 20lat i nigdy nawet stluczki nie mialem!!Mi kluczykow
            > niezabiora-grozi smiercia-zabije tego kto bedzie probowal-15l
            > cwiczen roznych form walki,dodatkowo mam pozwolenie na bron i czesto
            > z nia jezdze....Wtyki w policji i innych sluzbach,wiec namierzyc
            > kapusia to nieproblem--ale gawarantuje problemy do konca zycia!!!
            > Wybieraj kapusiu:smierc lub zycie w ciaglym strach o siebie i
            > rodzine,cyklicznbe napady czy sweity spokoj!!!Jakos jak leja
            > niewinnego czlowieka to nikt niepomaga i nikt niedzwoni po pomoc!!
            Ty poprostu jesteś pospolitym bandytą!
            • Gość: grs Re: Znajde i dam nauczke!!! IP: *.adsl.no 10.12.08, 18:09
              www.youtube.com/watch?v=zGsw3xneor8
              • sauber1 Re: pijany za kierownicą 11.12.08, 03:11
                Poczytałem sobie te wypowiedzi i dochodzę do wniosku, jak daleko odstajemy od
                świata i nie tylko pod względem myślenia, rozumowania dość poważnego problemu.
                Alkoholizm i wielkie przyzwolenia po spożyciu to jakaś dziwna przywara narodowa
                chyba? Dziwię się tym co potrafią szukać jakiegoś usprawiedliwienia dla
                lekkomyślnie sprowadzających straszne w skutkach nieprzewidziane nieszczęścia.
                Zapamiętałem taką scenkę rodzajową, chyba Ginter miał Geburtstag, była wesoła
                impreza suto zakrapiana, jeden z uczestników niespostrzeżenie wsiadł w auto i
                gdzieś go tam niosło, nie dojechał daleko, panowie w zielonych uniformach
                odwieźli jego i auto, kluczyków pod żadnym pozorem do czasu wytrzeźwienia
                zabronili dawać mu do ręki. Na drugi dzień ten ów człowiek, próbował mieć
                pretensje do sąsiada, który całkiem przypadkiem, widząc na autach naklejki "PL"
                podziwiał gwieżdziste niebo, stojąc w otwartym oknie, ale po krótkiej roznowie
                nie miał wyjścia musiał podziekowac, że uchronił go przed niechybna zgubą. Nic w
                tym nie ma śmiesznego ani nadzwyczajnego, może po za tym, że to autentyczne
                zdarzenie i że miało 20 lat temu miejsce i nie tu, a w Europie. Co kraj to
                obyczaj, ale czy muszą ludzie ginąć tylko dlatego, że ktoś nie potrafić mieć
                umiaru, czy niezbednej wyobraźni?
    • Gość: kielczanin Halo, policja? Jedzie pijany kierowca IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.12.08, 16:49
      To najrozsadniejsza i madra wypowiedz!!Przeciez alkohol jest dla ludzi, ale po
      spzyciu nie zagrazajmy innym.To do tych ktorzy pija i jada!A pozostalym
      kierowcom zycze w Nowym Roku najwiecej logiki i rozsadku w bezpiecznym dla
      siebie i innym prowadzenia wszelkich pojazdow.Starajmy sie nie krzywdzic innych
      przez wlasna bezmysnosc i zaniedbania.Nie obciazajmy sumienia, nierozsadnymi
      manewrami,Strajmy sie pracowc nad wlasnymi emocjami .Czekajac na zmiany prawa
      zapalajmy lampy rozumu uruchamiajac silniki naszych aut,!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka