Dodaj do ulubionych

Ja kocham demokrację, mówi prezydent Kielc Wojc...

IP: *.kielce.sdi.tpnet.pl 11.11.03, 20:46
Wprost wzruszylem sie czytajac slowa Pana Prezydenta... Nie
wychodzi z pracy przed 21, zarywa weekendy, nasz biedny tytan
pracy. A wszyscy klody pod nogi rzucaja i sie nie da tego i
owego zrobic... W takim razie pewnie mialem halucynacje widzac
ostatnimi dniami Pana Prezydenta w godzinach popoludniowych na
osiedlu Barwinek... Ech... powinienem do okulisty juz dawno
isc...
#
Obserwuj wątek
    • Gość: bartek Re: Ja kocham demokrację, mówi prezydent Kielc Wo IP: *.kielce.cvx.ppp.tpnet.pl 12.11.03, 01:54
      Gość portalu: # napisał(a):

> W takim razie pewnie mialem halucynacje widzac
      > ostatnimi dniami Pana Prezydenta w godzinach popoludniowych na
      > osiedlu Barwinek...

Ile dni go widziałeś - 1,2? A sprawdzałeś może gdzie był dajmy na
      to o 20:00 tego samego dnia? Strasznie łatwo wypowiadać sądy na
      podstawie strzępków informacji czy jakiś migawek z życia...
      • wesolenowinki Re: Ja kocham demokrację, mówi prezydent Kielc Wo 12.11.03, 02:24
        demokracja kocha pana prezydenta

dlatego kielce sa gwałcone
        z miłosci
    • Gość: abz Re: Ja kocham demokrację, mówi prezydent Kielc Wo IP: *.cementownia-nowiny.com 12.11.03, 09:37
      qwerty
      • Gość: *** Re: Ja kocham demokrację, mówi prezydent Kielc Wo IP: 198.0.15.* 12.11.03, 09:41
        Kielce już dziękują Panu, Panie Prezydencie.
    • Gość: pawel Trzymam za słowo IP: 80.48.119.* 12.11.03, 10:52
      "W latach 2004-2006 zamierzamy wydać pół miliarda na inwestycje
      w Kielcach. Zakładamy, że połowa to będą pieniądze unijne."
      - w tych latach ma powstać nowy stadion na ul.Ściegiennego, nowa
      hala na Pakoszu, zmodernizowana Kadzielnia, drogi wylotowe z
      Kielc - Łódzka, Ściegiennego, Sandomierska, przedłużenie
      Żelaznej. O tym wszystkim tak ładnie sie mówi ale TRZEBA
      DZIAŁAĆ. Panie prezydencie Ja trzymam Pana za słowo.
      • Gość: Anuszka dzialac trzeba szybko IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.11.03, 11:12
        No wlasnie, dzialac trzeba! A pan co !
        Nalezalo:
        - rozwiazac problem bezrobocia,
        - uzdrowic sluzbe zdrowia,
        - podniesc kilkakrotnie naklady na oswiate,
        - podniesc wszystkim wynagrodzenia,
        ale nie w rok, tylko w dwa tygodnie ! A potem strzelic sobie w leb, bo kto
        widzial, zeby taki nedzny prezydent nierob tak dlugo rzadzil i bral wyplate
        przez caly rok za cos co mozna zrobic szybciej. I do tego jest pan niegrzeczny
        dla lewicy. A oni sie staraja - kto sienkiewke wyremontowal? kto prawdziwego
        prezydenta zaprosil?
        Lubawski musi odejsc.
      • Gość: paranoik Re: Trzymam za słowo IP: 213.199.233.* 14.11.03, 22:13
        A po co nam nowy stadion...???
    • Gość: BBB A gdzie priorytety??? IP: *.kielce.sdi.tpnet.pl 12.11.03, 11:27
      Pan Lubawski mówił tak:
      "Nie, nie jestem i wiem, że wszystkiego od razu nie da się zrobić. I dlatego
      mam pewne priorytety. Dla mnie bardzo ważne na przykład będą inwestycje drogowe
      na osiedlach, na peryferiach, gdzie czasami suchą nogą przejść się nie da.
      Oczywiście modernizacja Sienkiewicza na pewno tak, ale nie kosztem reszty
      miasta. Poza tym gospodarka, gospodarka, gospodarka. Chcę pozyskiwać środki z
      zewnątrz, np. z Unii. W Kielcach niezbędni są inwestorzy, by tworzyć miejsca
      pracy.

A skąd ich wziąć?

- Ja prowadziłem już rozmowy z kilkoma inwestorami i mam ich zapewnienie, że
      gotowi są tu przyjść".

A w programie wyborczym pisał tak:

"GOSPODARKA, DROGĄ ROZWOJU

Nasz program gospodarczy jest odpowiedzią na wyzwania stojące przed
      samorządnością lokalną, a związane z koniecznością przełamania negatywnych
      zjawisk wynikających z kryzysu społeczno - gospodarczego i spadku zaufania
      społecznego do formacji politycznych, organów i instytucji państwowych. Program
      nakreśla główne obszary i kierunki działań niezbędnych do realizacji, które
      zagwarantują wejście naszego regionu na ścieżkę długotrwałego wzrostu
      gospodarczego, powstawanie nowych miejsc pracy i spadek jednego z najwyższych w
      Polsce wskaźników bezrobocia".
      • Gość: Jur Re: A gdzie priorytety??? IP: *.one.pl / 192.168.4.* 12.11.03, 11:38
        O czym tu pisać jak nie potrafi doprowadzić do porządku ulicy Jałowcowej na
        której mieszka,a tam czytałem że gówna płyną szeroką strugą prosto na ulicę!!!
        • Gość: BBB Re: A gdzie priorytety??? IP: *.kielce.sdi.tpnet.pl 12.11.03, 11:54
          Gość portalu: Jur napisał(a):
          > O czym tu pisać jak nie potrafi doprowadzić do porządku ulicy Jałowcowej na
          > której mieszka,a tam czytałem że gówna płyną szeroką strugą prosto na ulicę!!!

To zawistny sąsiad wypuszcza gówna. Ale wszystkie służby miejskie zostały już
          zmobilizowane :)
        • Gość: qwerty Re: A gdzie priorytety??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.11.03, 12:11
          wlasnie - ani sobie ulicy nie wyremontowal ani swojej chalupy, rodziny na
          posady nie wstawil, no to co on wlasciwie potrafi ?
          • Gość: BBB Re: A gdzie priorytety??? IP: *.kielce.sdi.tpnet.pl 12.11.03, 12:17
            Gość portalu: qwerty napisał(a):
            > wlasnie - ani sobie ulicy nie wyremontowal ani swojej chalupy, rodziny na
            > posady nie wstawil, no to co on wlasciwie potrafi ?

Ulicę sobie wyremontuje. W tym roku wskoczyła znienacka do budżetu. Ale
            najpierw muszą wywieźć gówno, bo cuchnie. Mobilizacja została ogłoszona jakiś
            czas temu.
            • Gość: qwerty Re: A gdzie priorytety??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.11.03, 12:26
              > Ulicę sobie wyremontuje. W tym roku wskoczyła znienacka do budżetu. Ale
              > najpierw muszą wywieźć gówno, bo cuchnie.

facet lamie prawo czy jak gowna leca po asfalcie to moga byc podstawa do
              remontowania ulicy

jak mu smierdzi to niech sie wynosi z kielc
        • Gość: Obserwator Re: A gdzie priorytety??? IP: *.satbit.pl / 10.10.5.* 13.11.03, 17:57
          Ale jakby doprowadził Jałowcową to pisalibyściem, że nic nie robi tylko sobie
          ulicę na której mieszka wyremontował... Wiecie co czasami to wstyd mi, że
          jestem Polakiem, wszyscy potrafią tylko krytykować, sami oczywiście wiedzą jak
          to zrobić lepiej, ale nie robię bo to nie oni rzadzą ... i kółko się zamyka...
          Umiemy tylko szkalować innych i obwiniać ich za własną nieudolność. W ten
          sposób Polska nigdy do niczego nie dojdzie jeśli wszyscy będą tylko czekać aż
          przyjdzie "dobry i mądry gospodarz" i wreszcie zaprowadzi porządek... Nigdy nie
          przyjdzie bo nigdzie na świecie nie przyszedł a ludzie są tylko ludzmi...
          Weżcie się lepiej do roboty i zacznijcie myśleć o sobie a nie tylko recepty na
          sukces i dobrobyt... na ekranie komputera...
    • Gość: BBB A co z długiem ZOZ??? IP: *.kielce.sdi.tpnet.pl 12.11.03, 11:52
      Pan Lubawski 25.10.2002r. mówił tak:
      "Mówi Pan o usamodzielnieniu przychodni. A co z ich długami?

- Mam na to rozwiązanie.

Jakie?

- Mówię to z pełną odpowiedzialnością, ale na razie nie chcę zdradzać.
      Konsultowałem się w tej sprawie z wieloma praktykami, między innymi
      biznesowymi, i to pomysł realny".

Pan Prezydent nie zdradził do dzisiaj.
      • Gość: qwerty Re: A co z długiem ZOZ??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.11.03, 12:13
        > Pan Prezydent nie zdradził do dzisiaj.

a ze zdrajcą swiat jest piekniejszy
    • Gość: PH I love democracy, I love the Republic - IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.11.03, 11:59
      słowa senatora PALPATINE, z epizodu II SW - co za zbieżność 8-()
      • Gość: wachi Re: I love democracy, I love the Republic - IP: proxy / 10.1.1.* 12.11.03, 13:56
        Przecież senator PALPATINE to nikt inny jak IMPERATOR, mówię wam.
      • Gość: Karzeł Re: I love democracy, I love the Republic - IP: *.satbit.pl / 10.10.5.* 15.11.03, 11:39
        Wreszcie swój człowiek... :))) A czy wiecie, że "na wyskoich stanowiskach czyny
        są nie te ... Możesz rozpierdolić nawet całą planetę i nikt złego słowa nie
        piście nawet przed obliczem Senatu... (...) można było się spodziewać że to Pan
        Komandorze Tarkin...... "

Pozdrawiam
    • Gość: BBB Mniejszość? IP: *.kielce.sdi.tpnet.pl 12.11.03, 12:03
      Pan Prezydent chciałby, aby wszyscy Radni byli "Jego Radnymi".
      Cóż, tak też można się zabawiać. Tym bardziej, że fundamentem podziału między
      lewicą i prawicą jest Koza. Koza, to też największa porażka Prezydenta.
      Wierzę, że jeżeli Pan Prezydent i Jego Radni (już bez podziału) się sprężą, to
      coś się urodzi.
      A Pan Prezydent, to prawica czy komunista?
      • Gość: qwerty Re: Mniejszość? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.11.03, 12:18
        > to też największa porażka Prezydenta.

a jaka ty znasz najmniejsza porazke
        wszystkie proazki prezydenta sa najwieksze
        wyraznie widac ze facet sobie z niczym nie radzi w calej polsce sluzba zdrowia
        jest do przodu a w kielcach ten palant narobil dlugow i nie umie ich splacic
        lubawski mosi odejsc
        • Gość: BBB Re: Mniejszość? IP: *.kielce.sdi.tpnet.pl 12.11.03, 12:23
          > a jaka ty znasz najmniejsza porazke
          > wszystkie proazki prezydenta sa najwieksze
          > wyraznie widac ze facet sobie z niczym nie radzi w calej polsce sluzba
          zdrowia
          > jest do przodu a w kielcach ten palant narobil dlugow i nie umie ich splacic
          > lubawski mosi odejsc

Będąc sprawiedliwym trzeba przyznać, że długów narobiła poprzednia ekipa. Pan
          Lubawski trochę dołożył i dokłada.
          Wybrał rozwiązanie dość wygodne. Odbije się to z pewnością na pacjentach.
          Ale to zbyt obszerny temat.
          • Gość: qwerty Re: Mniejszość? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.11.03, 12:42
            Gość portalu: BBB napisał(a):
            > Będąc sprawiedliwym trzeba przyznać, że długów narobiła poprzednia ekipa.

obronca sie znalazl - a gdzie on byl ten caly Lubawski jak tamci dlugi robili
            moim zdaniem to on jeszcze bardziej winny jest bo patrzyl i nic nie mowil
            jak mozna zwalac wine na poprzednia ekipe

> Odbije się to z pewnością na pacjentach.

z pewnoscia
            • Gość: BBB Re: Mniejszość? IP: *.kielce.sdi.tpnet.pl 12.11.03, 12:51
              > obronca sie znalazl - a gdzie on byl ten caly Lubawski jak tamci dlugi robili
              > moim zdaniem to on jeszcze bardziej winny jest bo patrzyl i nic nie mowil
              > jak mozna zwalac wine na poprzednia ekipe
              > > Odbije się to z pewnością na pacjentach.
              >
              > z pewnoscia

Można pisać tak jak Ty. Delikatnie ironizować. Dodawać do czyjejś wypowiedzi
              ironiczny komentarz, który ją kwestionuje. Można też zakwestionować otwarcie.
              Do tego potrzeba jednak argumentów i odwagi.
      • Gość: Jur Re: Mniejszość? IP: *.um.kielce.pl / 172.17.5.* 12.11.03, 14:46

> Pan Prezydent chciałby, aby wszyscy Radni byli "Jego Radnymi".
        > Cóż, tak też można się zabawiać. Tym bardziej, że fundamentem podziału między
        > lewicą i prawicą jest Koza. Koza, to też największa porażka Prezydenta.
        > Wierzę, że jeżeli Pan Prezydent i Jego Radni (już bez podziału) się sprężą,
        to
        > coś się urodzi.
        > A Pan Prezydent, to prawica czy komunista?
        Jestem ciekaw co wyjdzie ze stosunku z Kozą? Chyba Cap
      • Gość: zibi Re: Mniejszość? IP: PROXY:* / 172.16.1.* 12.11.03, 18:32
        nie da się czytać tych wypocin .Panie Prezydencie głowa do góry
        i proszę robić swoje a na ocenę przyjdzie czas.
    • Gość: BBB Obrażalski IP: *.kielce.sdi.tpnet.pl 12.11.03, 12:14
      Jak dziennikarze mówią nieprawdę, to Pan Prezydent się obraża. To jest
      niewątpliwie prawo osoby publicznej.
      Natomiast jeżeli Pan Prezydent mówi nieprawdę lub plecie farmazony, to kto ma
      się obrazić?
      Chyba byłoby dla Pana Prezydenta najwygodniej, gdyby obrazili się na Niego
      wszyscy. Wtedy wszyscy daliby Mu spokój i mógłby realizować swoje genialne
      koncepcje.
      A na moje pismo Pan Prezydent nie odpowiedział, chociaż termin przewidziany na
      odpowiedź minął już wielokrotnie. Widocznie ważniejsze są gówna na Jałowcowej.
      Niezłych ma Pan Prezydent sąsiadów. Nie powiem, że kto z kim przestaje takim
      się staje. Pan Prezydent jest na to zbyt subtelny.
      Na razie nie chce mi się iść do sądu. Ale stwierdzam, że Pan Prezydent łamie
      prawo.
      • Gość: qwerty Re: Obrażalski IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.11.03, 12:37
        > A na moje pismo Pan Prezydent nie odpowiedział

uff zatkalo mnie - odpowiadaj zbrodniarzu jak ludzie pisza!
        albo chociaz uatograf przyslij
        • Gość: BBB Re: Obrażalski IP: *.kielce.sdi.tpnet.pl 12.11.03, 12:46
          > uff zatkalo mnie - odpowiadaj zbrodniarzu jak ludzie pisza!
          > albo chociaz uatograf przyslij

Być może ironia jest na miejscu. Tym niemniej odpowiedzieć jest obowiązkiem.
          Tym bardziej, że sprawa dotyczyła istotnych obwiązków należących do UM.
          Przeprowadzone były także rozmowy w Wiceprezydentami.
          Była, jaby określił to Pan Prezydent, "inicjatywa lokalna", podpisana przez
          wiele osób. Na zasadzie "inicjatywy lokalnej" nastąpi remont Jałowcowej.
          Nasza inicjatywa nie była kosztowna, a jej realizacja zapobiegłaby stratom,
          które już występują.
    • Gość: BBB Dokształt IP: *.kielce.sdi.tpnet.pl 12.11.03, 12:29
      Pan Prezydent przez ten rok dużo się uczył.
      A co Pan robił w szkole Panie Prezydencie?
      • Gość: qwerty Re: Dokształt IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.11.03, 12:51
        > A co Pan robił w szkole Panie Prezydencie?

nawet sie nie ma co pytac bo to widac
        inni po szkolach to juz wszystko umieja i pisac i czytac i w ogole
        a on sie dopiero teraz uczy pewnie kupil te wszystkie dyplomy trzeba to BBB
        sprawdzic u roskich na bazarach
        • Gość: BBB Re: Dokształt IP: *.kielce.sdi.tpnet.pl 12.11.03, 13:00
          > nawet sie nie ma co pytac bo to widac
          > inni po szkolach to juz wszystko umieja i pisac i czytac i w ogole
          > a on sie dopiero teraz uczy pewnie kupil te wszystkie dyplomy trzeba to BBB
          > sprawdzic u roskich na bazarach

Sprawdź!
          Bedziesz miał ciekawe zajęcie!
    • Gość: BBB Bywał IP: *.kielce.sdi.tpnet.pl 12.11.03, 13:06
      Na pytanie dlaczego w KCK nie było konkursu na dyrektora Pan Prezydent
      odpowiedział, że w przypadku instytucji kultury nie ma to specjalnie znaczenia.
      A ja pamiętam uzasadnienie. Pan Prezydent stwierdził, że bywał na imprezach
      organizowanych przez Panią Kusztal i były lepsze niż gdzie indziej.
      Więc jednak konkurs był. Konkurowali szefowie placówek kulturalnych, w których
      bywał Pan Prezydent.
      Poza tym Pan Prezydent poszukiwał osoby, która realizowałaby Jego wizję.
      Potwierdziła to swoimi wypowiedziami Pani Kusztal.
      W każdym razie wizja chyba się realizuje. W ostatnich wolnych dniach w KCK było
      pusto, cicho i czysto.
      Pamiętajmy, że budżet KCK to grubo ponad 50% wydatków z budżetu Miasta na
      kulturę i ochronę dziedzictwa narodowego.
      • Gość: qwerty Re: Bywał IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.11.03, 13:26
        > nie było konkursu w KCK
        ja nie wiem po co bo wiadomo ze poprzedni zarzad slynal z najlepszych imprezek,
        grosza na kulture nie zalowal w calej polsce bankiety byly slynne, miasto przez
        to reklame mialo i po co bylo ich odwolywac

> w KCK pusto, cicho i czysto.
        no wlasnie, dawniej to dopiero byly imprezy, umial tamten prezydent zadbac -
        polowa kasy kck szla na bankiety, wesolo bylo, komu to przeszkadzalo ?
        nawet sie zabawic ponurak nie potrafi i zalowal innym
        czy to jest kulturalnie tak robic

> budżet KCK to grubo ponad 50% wydatków z budżetu Miasta na
        > kulturę i ochronę dziedzictwa narodowego.

ochroniarzy jest za malo, fakt

i nie pisz mi o ironii bo sama prawde mowie
        • Gość: BBB Re: Bywał IP: *.kielce.sdi.tpnet.pl 12.11.03, 14:21

> > nie było konkursu w KCK
          > ja nie wiem po co bo wiadomo ze poprzedni zarzad slynal z najlepszych
          imprezek,
          >
          > grosza na kulture nie zalowal w calej polsce bankiety byly slynne, miasto
          przez
          >
          > to reklame mialo i po co bylo ich odwolywac
          > no wlasnie, dawniej to dopiero byly imprezy, umial tamten prezydent zadbac -
          > polowa kasy kck szla na bankiety, wesolo bylo, komu to przeszkadzalo ?
          > nawet sie zabawic ponurak nie potrafi i zalowal innym
          > czy to jest kulturalnie tak robic
          > ochroniarzy jest za malo, fakt

Pan Lubawski nie chciał się rozstać z Dyrektorem Rucińskim. Czy Pan Lubawski
          też imprezował w KCK?
          Wiem na pewno, że imprezowali niektórzy Radni z Porozumienia Samorządowego -
          (już nie) Wojciech Lubawski.
          A ochroniarzy może nie jest za dużo, ale za to są wyszkoleni. To Pan Prezydent
          spowodował, że strażnicy miejscy ukończyli kurs posługiwania się w czasie
          służby służbową pałką wielofunkcyjną.
    • Gość: BBB Czyhali IP: *.kielce.sdi.tpnet.pl 12.11.03, 13:24
      Okazuje się, że wrogowie czyhali aby nie dopuścić do prywatyzacji placówek
      służby zdrowia. Jako poważną broń mieli ZUS. To Pan Prezydent nie wie, że jak
      firma upada, to często na jej miejsce powołuje się drugą. Niektórzy nazywają to
      prywatyzacją. A jeżeli ZUS zająłby konta, to jest kilka sposobów, aby wypłaty
      jednak zrealizować. Ale Pan Prezydent sprytnie wybrnął z kłopotów:
      sprywatyzował, a pozostałe po ZOZ długi będą być może umorzone. Czyli zapłacimy
      je my wszyscy. Bo trudno sobie wyobrazić sytuację, aby pracownikom służby
      zdrowia okres, za który nie opłacono składek, nie zaliczał się do podstawy
      naliczenia świadczeń emerytalnych. A tak to bywa w przypadku normalnych firm.
      • Gość: qwerty Re: Czyhali IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.11.03, 13:44
        > Okazuje się, że wrogowie czyhali aby nie dopuścić do prywatyzacji placówek
        > służby zdrowia. Jako poważną broń mieli ZUS.

to jest wszystko wymyslone i szukanie dziury w calym bo Lubawski sie nie zna
        zus robil co trzeba i dobrze zrobil
        ZUS w kielcach najlepiej zna sie na robocie bo popiera klase robotnicza a nie
        tego kretacza Lubawskiego dlatego nie zablokowal klasie robotniczej pieniedzy w
        hutach, kopalniach i stoczniach bo wiadomo, ze zaplaca, a budzetowa sluzba
        zdrowia Lubawskiego mogla nie zaplacic poza tym lekarz nie gornik - w morde nie
        da
        i przez to kielecki zus jest jedyny i slynny na cala polske a taki Lubawski
        musi odejsc
        • Gość: BBB Re: Czyhali IP: *.kielce.sdi.tpnet.pl 12.11.03, 13:53
          > to jest wszystko wymyslone i szukanie dziury w calym bo Lubawski sie nie zna
          > zus robil co trzeba i dobrze zrobil
          > ZUS w kielcach najlepiej zna sie na robocie bo popiera klase robotnicza a nie
          > tego kretacza Lubawskiego dlatego nie zablokowal klasie robotniczej pieniedzy
          w
          >
          > hutach, kopalniach i stoczniach bo wiadomo, ze zaplaca, a budzetowa sluzba
          > zdrowia Lubawskiego mogla nie zaplacic poza tym lekarz nie gornik - w morde
          nie
          >
          > da
          > i przez to kielecki zus jest jedyny i slynny na cala polske a taki Lubawski
          > musi odejsc

Przewiduję, że ZOZ jest jednym z największych, jeżeli nie największym
          dłużnikiem, ZUS w Kielcach. Jeżeli prywatna firma nie opłaci składek ZUS, to
          pracownikom nie bedzie się ten okres liczył do podstawy wyliczenia emerytury.
          Ten okres liczy się chyba jako tzw. bezskładkowy, czyli jak np. studia. Nie
          wiem jak to jest rozwiązane w przypadku hut i kopalnii, których w Kielcach jest
          bardzo dużo.
          • Gość: qwerty Re: Czyhali IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.11.03, 14:01
            > hut i kopalnii, których w Kielcach jest
            > bardzo dużo.

mozliwe
            ale to nie zmienia faktu, ze prezydent sobie nie radzi, nic nie robi i musi
            odejsc
            • Gość: BBB Re: Czyhali IP: *.kielce.sdi.tpnet.pl 12.11.03, 14:11
              > mozliwe
              > ale to nie zmienia faktu, ze prezydent sobie nie radzi, nic nie robi i musi
              > odejsc

Zgadzam się. Powinien odejść. Czy będzie na tyle uczciwy?
    • Gość: BBB Umowa, a czystość IP: *.kielce.sdi.tpnet.pl 12.11.03, 13:36
      Okazuje się, że przeszkodą w utrzymaniu czystości na ulicach są umowy z firmami
      sprzątającymi!
      Czy w umowach stwierdzono, że firmy sprzątające nie muszą sprzątać?
      Czy umów nie można renegocjować i zmienić aneksem?
      Czy umów nie można wypowiedzieć?
      Czy Tygrys Chojnowski opracował już system usuwania gówna na podstawie
      doświadczeń braterskiego Gotha?
      Czy gotowe są już mechanizmy, które będą sprawdzać czystość?

Nie ma czystości także dlatego, że są spory, kto ma sprzątać na osiedlach, a
      kto na terenach prywatnych!
      To wg mnie rekord absurdu.
      • Gość: qwerty Re: Umowa, a czystość IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.11.03, 13:47
        > To wg mnie rekord absurdu.

te absurdy musza sie skonczyc
        napodpisywales szemranych umow to teraz Lubawski odejć
        • Gość: BBB Re: Umowa, a czystość IP: *.kielce.sdi.tpnet.pl 12.11.03, 13:55
          > Lubawski odejć

Czy ma na tyle honoru?
    • Gość: Piotr ODWIEDZA 100 LETNIE BABCIE I WYCINA DRZEWA IP: *.complex.com.pl 12.11.03, 13:49
      PONADTO ZAPALA LAMPKI NA ŚWIĄTECZNEJ CHOINCE PRZED MAGISTRATEM. Buduje ścieżki
      rowerowe (od lat - bez efektu). i buduje parking wielopoziomowy (bez
      efektu),chce wybudować stadion pilkarski ( ja też chcę ale same chęci to trochę
      malo). Acha ! jeszcze łapie zagubione papużki. Tak oto mija STRACONY ROK.
      • Gość: qwerty popieprzylo mu sie co wyciac a co podpalic? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.11.03, 13:54
        popieprzylo mu sie co wyciac a co podpalic?
        i jak on moze byc prezydentem
        do niczego sie nie nadaje
        • Gość: BBB Re: popieprzylo mu sie co wyciac a co podpalic? IP: *.kielce.sdi.tpnet.pl 12.11.03, 13:57
          > do niczego sie nie nadaje

Jak sam mówi ma doświadczenie na budowach. Może powinien tam wrócić?!
      • Gość: wachi Re: ODWIEDZA 100 LETNIE BABCIE I WYCINA DRZEWA IP: proxy / 10.1.1.* 12.11.03, 15:13
        Gość portalu: Piotr napisał(a):

> PONADTO ZAPALA LAMPKI NA ŚWIĄTECZNEJ CHOINCE PRZED MAGISTRATEM. Buduje
        ścieżki
        > rowerowe (od lat - bez efektu). i buduje parking wielopoziomowy (bez
        > efektu),chce wybudować stadion pilkarski ( ja też chcę ale same chęci to
        trochę
        >
        > malo). Acha ! jeszcze łapie zagubione papużki. Tak oto mija STRACONY ROK.

Zapominasz, że wcisnąć iluśtam swoich ludzi na stołki wymaga nie małych
        talentów twórczych. Część ludzi trzeba było wywalić i wymyślić jakiś powód
        zwolnienia, a niektórym stworzyć stołek. Trzeba mieć talent, a do tego takie
        operacje kosztują i trwają. Przez rok wykonał kawał dobrej, potrzebnej
        nielicznym roboty.
        A inna sprawa, jak on ma odejść to kto ma być nowym prezydentem? Bo chyba nie
        poprzednicy? Mimo wad jednak mam o Lubawskim lepszą opinię niż o Stępniu.
        • Gość: Jakub Re: ODWIEDZA 100 LETNIE BABCIE I WYCINA DRZEWA IP: *.sandomierz.sdi.tpnet.pl 12.11.03, 15:52
          Słuszna uwaga.
          Ludzie prawicy organizujcie się i szukajcie uczciwych ludzi o przekonaniach
          prawicowych na kandydatów w przyszłych wyborach. Inaczej znowu socjalista
          oszuka wyborców, mówiąc że on jest "centrowo - prawicowy".
    • Gość: BBB Partnerstwo IP: proxy / 10.1.0.* 12.11.03, 15:25
      Pan Prezydent w ramach partnerstwa publiczno – prywatnego (buduj - eksploatuj –
      oddaj) przewiduje zrealizowanie m.in. takich przedsięwzięć: mieszkań
      socjalnych, garaży wielopoziomowych i termoizolacji szkół.
      Termoizolacja szkół jest szczególnie interesująca. Czy jednostki prywatne będą
      eksploatowały szkoły?
      A przecież szkoły Pan Prezydent przyrzekał wyremontować z funduszy UE.
      Miał przygotować odpowiednie projekty.
      • Gość: Jakub Co to termoizolacja IP: *.sandomierz.sdi.tpnet.pl 12.11.03, 15:46
        Co to jest termoizolacja szkół? Czy to chodzi o ogacenie budynków szkolnych?

• Gość: BBB Re: Co to termoizolacja IP: proxy / 10.1.0.* 12.11.03, 15:50
          Gość portalu: Jakub napisał(a):
          > Co to jest termoizolacja szkół? Czy to chodzi o ogacenie budynków szkolnych?

Lub o odizolowanie szkół od termo :)
    • Gość: BBB Sukces IP: proxy / 10.1.0.* 12.11.03, 15:36
      Pan Prezydent zlikwidował ZOO. Jest faktem, że ZOO było wyjątkowo nieudolne i
      należało coś z tym zrobić. Pan Prezydent pozbył się 60 urzędników. A ilu
      urzędników przybyło? W tych szkołach, o których wiem, w każdej przybyło po
      dwóch urzędników. Ale podobno z ZOO pewne komórki weszły w skład innych
      miejskich wydziałów?! To ubyło, czy przybyło urzędników?!
      Mam poważne wątpliwości, czy dyrektorzy się cieszą. Jeżeli sprawa dotyczy
      szyby, to być może się cieszą. Jak na razie w szkołach i urzędach jest niezły
      mętlik. Zobaczymy, jak przyjdzie do poważniejszych wydatków.
    • Gość: BBB Sukces II IP: proxy / 10.1.0.* 12.11.03, 16:10
      Pan Prezydent ma odczucie, że „sukcesem jest to, że jestem prezydentem
      wszystkich kielczan”.

To jest sukces na miarę wybitnych jednostek.
    • Gość: BBB Sukces III IP: proxy / 10.1.0.* 12.11.03, 16:16
      Kolejnym, „absolutnym” sukcesem jest to, że „że już nie ma kolejek do
      specjalistów, placówki zaczynają walczyć o pacjenta”.

Może ludzie cudownie ozdrowieli?!
      A może prywatne spółki nie przyjmą za darmo nikogo ponad zakontraktowany
      limit?!
      Może teraz za to, co ponad limit, trzeba zapłacić?!
      A limitu starczało zwykle na ca 10 dni w miesiącu.
      Pacjent jest z pewnością wniebowzięty.
    • Gość: kielczanin Re: Ja kocham demokrację, mówi prezydent Kielc Wo IP: proxy / *.gazeta.pl 12.11.03, 16:57
      Nie chce mi się czytać tych bzdur wypowiadanych przez tego
      pseudo-inteligenta Lubawskiego. Niech pokaże naprawdę co zrobił
      dla Kielc.Jego wypowiedzi i działania to realizm magiczny !
    • Gość: Tropiciel Heńka D. Re: Ja kocham demokrację, mówi prezydent Kielc Wo IP: proxy / *.gazeta.pl 12.11.03, 17:11
      Pan Prezydent jest wielki, udaje prawicowca, a wjechał do UM na
      dupie/czyt. hasłach/lewicy. Jest wielki, jak wielkie zero.

P.S. Słyszałem, że cyganeria krakowska już go opuściła. Smutne.
      • Gość: ania Re: Ja kocham demokrację, mówi prezydent Kielc Wo IP: *.fal.dorms.du.se 12.11.03, 22:03
        No, smutne. Smutne że jak zwykle wyszedł na głupa. Ale niech nie
        mówi że jest prezydentem wszystkich Kielczan. Ja sobie nie
        życzę!!!
    • Gość: rick Re: Ja kocham demokrację, mówi prezydent Kielc Wo IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.11.03, 17:56
      To jest żałosne. Prezydent wszystkich kielczan. MÓJ NA PEWNO
      NIE! Oby jak najkrócej był prezydentem. A jeśli chodzi o p.
      Mazura - nie będę się wypowiadał, bo obowiązuje kultura.
    • Gość: BBB Czy będzie kolejny sukces? IP: proxy / 10.1.0.* 12.11.03, 18:31
      Czy Pan Prezydent i Jego służby odkryły już z kim piła alkohol urzędniczka w
      UM na ulicy Szymanowskiego?
      Czy takie orły jak Tygrys Chojnowski (stanowisko bez konkursu, boć to fachura)
      i Rambo Przybylski wytropiły źródło demoralizacji?
      • Gość: Jur Re: Czy będzie kolejny sukces? IP: *.one.pl / 192.168.4.* 12.11.03, 21:40

> Czy Pan Prezydent i Jego służby odkryły już z kim piła alkohol urzędniczka w
        > UM na ulicy Szymanowskiego?
        > Czy takie orły jak Tygrys Chojnowski (stanowisko bez konkursu, boć to
        fachura)
        > i Rambo Przybylski wytropiły źródło demoralizacji?
        Nie mogli odkryć, bo pewnie jeszcze nie wytrzeźwieli !!!
    • Gość: BBB Sukces X IP: *.kielce.sdi.tpnet.pl 13.11.03, 11:51
      Już jakiś czas temu Pan Prezydent powołał Radę Gospodarczą składającą się z
      wybitnych kieleckich biznesmenów. Rada miała doradzać Panu Prezydentowi.
      Od tego czasu kilka firm kierowanych przez tych biznesmenów upadło, a kilkoma
      biznesmenami interesuje się prokuratura. Jednak 10 listopada Pan Prezydent
      zwołał Radę na konsultacje. Konsultował przedsięwzięcia, w które Miasto
      zaangażuje duże pieniądze.
      Jestem przekonany, że będzie kolejny sukces. Zastanawiam się tylko czy będzie
      to sukces z kategorii publicznych, czy prywatnych?!

P.S.
      To nie jest zarzut. Przecież Pan Premier też konsultuje z biznesmenami.
      Niektórzy biorą nawet udział w oficjalnych zagranicznych wizytach Pana Premiera.
      Nasz Pan Prezydent nie jest z pewnością gorszy od Pana Premiera.
      • Gość: hey Re: Sukces X IP: *.tu.kielce.pl / *.tu.kielce.pl 13.11.03, 12:07
        Prezydent powinien przekonywać kieleckich przedsiębiorców do inwestowania w
        Kielcach...
        • Gość: BBB Re: Sukces X IP: *.kielce.sdi.tpnet.pl 13.11.03, 12:31
          Gość portalu: hey napisał(a):
          > Prezydent powinien przekonywać kieleckich przedsiębiorców do inwestowania w
          > Kielcach...

Z tym się zgadzam. Ale Pan Prezydent radzi się chyba przede wszystkim, na co i
          jak wydać pieniądze. Co byś doradził, będąc szefem firmy budowlanej, mając na
          widoku zyskowny kontrakt?
          • okurwa Re: Sukces X 13.11.03, 13:30
            niby jakimi argumentami?

ze w kielcach prezydent kocha demokracje?
            czy ze pilnuje praworzadnosci - vide parkometry, za 2 mln
            rocznie dla miasta (niby) nas nie stac na przestrzeganie
            prawa powiedzial wiosna pan prezydent

a moze argumentem - sprzedam wam miastowy majatek za
            ćwierć darmo - zobaczcie jak to robie z ZOZ-em?,

a moze sprawnością kieleckiego wymiaru sprawiedliwości-
            jak was kontrahent u nas naciągnie to juz po 9 latach
            prokurator przeprosi za przewlekłość,
            a może na odwrót:
            inwestujcie u nas sprzedacie bezkarnie każdy bubel?

dramaaat
          • Gość: Jakub Re: Sukces X IP: *.sandomierz.sdi.tpnet.pl 13.11.03, 13:45
            > Gość portalu: hey napisał(a):
            > Prezydent powinien przekonywać kieleckich przedsiębiorców do inwestowania
            > w Kielcach...

> Gość portalu: BBB napisał(a):
            > Z tym się zgadzam. Ale Pan Prezydent radzi się chyba przede wszystkim, na co
            > i jak wydać pieniądze. Co byś doradził, będąc szefem firmy budowlanej, mając
            > na widoku zyskowny kontrakt?

Ja bym doradził, żeby kielecka firma budowlana Mitex wybudowała ze dwa malutkie
            baseniki po ok. 4 mln € za 1 sztukę. Jeden mógłby być dla ptaków prezydenckich.
            • Gość: BBB Re: Sukces X IP: *.kielce.sdi.tpnet.pl 13.11.03, 14:07
              Gość portalu: Jakub napisał(a):
              > Ja bym doradził, żeby kielecka firma budowlana Mitex wybudowała ze dwa
              malutkie
              >
              > baseniki po ok. 4 mln € za 1 sztukę. Jeden mógłby być dla ptaków prezyden
              > ckich.

To jest wielce prawdopodobne, bo Pan Prezydent ma do ptaka stosunek
              sentymentalny.
              Pozdrawiam :)
      • Gość: Jakub Re: Sukces X IP: *.sandomierz.sdi.tpnet.pl 13.11.03, 13:36
        Nie chcem się wtrancać, ale prezydent Kwasniewski też jeździ po zagranicy w
        asyście biznesmenów. Być może ze względu na chorą goleń ...
        Ale w Gotha (NRD) prezydent państwowy jeszcze nie był.
        • Gość: BBB Re: Sukces X IP: *.kielce.sdi.tpnet.pl 13.11.03, 14:02
          W kontaktach z Gotha osiągnęliśmy kolejny sukces. Otóż przedsiębiorca niemiecki
          z Gotha prowadzący pralnię wodną poszukuje w Kielcach lub okolicy firmy
          pralniczej w celu wspólnego założenia pralni wodnej.
          W Kielcach przebywała też delegacja z Ukrainy (Winnica). Delegację podejmował
          Pan Prezydent. To także był wielki sukces. Wprawdzie na stole stały kieliszki,
          ale uczestnicy spotkania raczyli się chyba sokiem.
          Rozumiem, że Pan Prezydent (ożywiony i odrobinę zarumieniony na licu) namówił
          Ukraińców do porzucenia zgubnego nałogu. Natomiast Pan Marek Piotrowicz jakby
          przysnął.
          • Gość: Al Capone Re: Sukces X IP: proxy / *.gazeta.pl 13.11.03, 16:49
            Marek Piotrowicz nie przysnął, tylko myślał głęboko o pralni
            pieniędzy z łapówek.
            • Gość: Obserwator Re: Sukces X IP: *.satbit.pl / 10.10.5.* 13.11.03, 17:58
              Ale jakby Lubawski doprowadził Jałowcową to pisalibyściem, że nic nie robi
              tylko sobie ulicę na której mieszka wyremontował... Wiecie co czasami to wstyd
              mi, że jestem Polakiem, wszyscy potrafią tylko krytykować, sami oczywiście
              wiedzą jak
              to zrobić lepiej, ale nie robię bo to nie oni rzadzą ... i kółko się zamyka...
              Umiemy tylko szkalować innych i obwiniać ich za własną nieudolność. W ten
              sposób Polska nigdy do niczego nie dojdzie jeśli wszyscy będą tylko czekać aż
              przyjdzie "dobry i mądry gospodarz" i wreszcie zaprowadzi porządek... Nigdy nie
              przyjdzie bo nigdzie na świecie nie przyszedł a ludzie są tylko ludzmi...
              Weżcie się lepiej do roboty i zacznijcie myśleć o sobie a nie tylko recepty na
              sukces i dobrobyt... na ekranie komputera...

• Gość: Jur Re: Sukces X IP: *.one.pl / 192.168.4.* 13.11.03, 18:53
                Prezydent Lubawski wprowadził się na ul. Jałowcową dwa lata temu, a gówno jak
                płyneło szeroką strugą tak dalej płynie !
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka