gainek 18.07.09, 22:01 szkoda,ale trzeba się wynieść z Kielc,bo nasze dzieciaki zostają w tyle.Cala okolica kielc,się unowocześnia,a my?Unijne dotacje zjadły obice,krajowe węzły drogowe kaleczące miasto,a resztę podatków stadionik Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: żal.pl Re: Kapitał dla przedszkoli IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.07.09, 12:33 no to się wynieś kretynie, co nas to obchodzi? a ta cała okolica goni raczej resztę świata... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kie Re: Kapitał dla przedszkoli IP: 77.223.216.* 19.07.09, 14:24 Dlaczego te projekty oceniały tylko 2 (słownie: dwie) osoby? Czy te osoby oceniając nie kontaktowały się i nie rozmawiały na temta poszczególnych projektów? Wiem że oceny w wielu przypadkach były sprzeczne ze sobą, uzasdnienia ocen były w niektórych przypadkach wzięte z księżyca. Podejrzewam że przepisane z ocen innych projektów. Jednym słowem - moim zdaniem jest to jedna wielka niekompetencja ludzi pracujących w ŚBR. ps. nie czerpie żadnych korzyści z pisania/realizowania projektów, pisze to co wiem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ~~~~~~ Re: Kapitał dla przedszkoli IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.07.09, 14:49 Zasady są takie, że jest dwóch oceniających projekt (proszę je sobie poczytać); w razie znaczącej rozbieżności w ich ocenie, projekt podlega ocenie trzeciego oceniającego i jego ocena jest wiążąca. Współpracuję z ludźmi z ŚBRR (nie ŚBR) i uważam ich za kompetentnych. Łatwo o kimś pisać źle, zwłaszcza pisząc jako anonim. Trzeba mieć solidne podstawy, aby oskarżać kogoś o niekompetencje. Miłej niedzieli życzę! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: normalny Re: Kapitał dla przedszkoli IP: *.chello.pl 19.07.09, 16:04 A po co wiejskim dzieciom angielski i te inne? Kto kiedyś bedzie zapie...ł na polu i w fabrykach? Trzeba do minimum ograniczyć takie programy , a pieniadze przeznaczyć dla dzieci z rodzin inteligenckich. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ~~~~~~ Re: Kapitał dla przedszkoli IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.07.09, 16:07 Tam będą pracować właśnie tacy jak Ty. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kie Re: Kapitał dla przedszkoli IP: 77.223.216.* 19.07.09, 16:10 hehe. Ja mam takie sygnały od znajomych którzy współpracują z ŚBR"R". Nawej jak będą 3 osoby to jest to za mało. Nie gwarantują one bezstronności i rzetelności w wyborze - nawet jakby to byli profesorowie z SGHu. A co powiesz na temat nie wypłacania transz środków z realizowanych projektów. Zaznaczam że wnioski o płatność są OK. Terminy płatności zgodnie z umową - są NIEDOTRZYMYWANE !!! Jest już o tym głośno, że rząd przetrzymuje środki unijne. Więc twierdź dalej, że wszystko jest tak jak powinno być. Być może jesteś jednym z nich i nie masz po prostu wyjścia żeby twierdzić inaczej... dzięki za życzenia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ~~~~~~ Re: Kapitał dla przedszkoli IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.07.09, 16:13 Właśnie "Jest już o tym głośno, że rząd przetrzymuje środki unijne." ŚBRR to nie jest rząd :) nie jestem jednym "z nich". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kie Re: Kapitał dla przedszkoli IP: 77.223.216.* 19.07.09, 16:40 Umowa (z ŚBRR a nie z rządem) jest umową z konkretnymi zobowiązaniami. Obowiązuje obie strony, a nie tylko beneficjenta. Właśnie to pracownicy ŚBRR powodują ponad miesięczne opóźnienia w rozpatrywaniu wniosków o płatność. Rząd być może opóźnia przekazanie środków z UE ale beneficjenta nie powinno to obchodzić bo nie ma umowy z rządem. Powiem jeszcze tylko tyle, że z WUPem nie ma takich problemów. A więc gdzie leży przyczyna? Gdybyś czekał tak jak moi znajomi na klikadziesiąt tys. zł środków i zakładał ze swoich pieniędzy to inaczej teraz byś prawił. Odpowiedz Link Zgłoś