Dodaj do ulubionych

Outlet dziecięcy

12.02.12, 09:26
Drogie mamy
Planuję otworzyć mały sklepik z odzieżą outletową dla dzieci takich firm jak h&m, cherokee, next itp. Ciuszki dobrych firm w niższych cenach..I mam do was pytanko, czy uważacie że to dobry pomysł? Gdzie ubieracie wasze maluchy, czy liczy się dla was bardziej cena czy jakość.. Zastanawiam się ponieważ u mnie na Retkini jest dużo dzieci a jednak kilka sklepików z odzieżą dziecięcą już się pozamykało...
Obserwuj wątek
    • bazia8 Re: Outlet dziecięcy 12.02.12, 17:45
      dobry pomysł, ale po pierwsze weź pod uwagę, że handel odzieżą przeniósł się do galerii handlowych, po drugie dużo kupuje się przez net. Osiedlowy sklep z odzieżą dziecięcą moim zdaniem nie ma sensu, chyba, że połączysz to ze sprzedażą przez net, komisem wózkowym albo posiadasz własny lokal.
      • coronella Re: Outlet dziecięcy 13.02.12, 06:03

ja bym bardzo chętnie skorzystała z małego sklepiku, bo zakupów w galeriach nie cierpię, ale pod 2 warunkami. Ceny atrakcyjne, nawet w porównaniu do tych wyprzedażowych w sieciówkach, a to już trudne,
        i możliwość BEZPROBLEMOWEGO zwrotu. Nigdy nie zabieram na zakupy dzieci, więc sklepy nez zwrotów, albo ze zwrotami z wielką łaską, omijam z daleka.
        Myślisz, że uda się?
    • nikita_1979 Re: Outlet dziecięcy 14.02.12, 09:21
      Mój sklepik miał być dla mam które nie stać na chodzenie po galeriach a chciałyby ubrać czasem swojego maluszka w modne ubranko. Sama jestem mamą dwulatka i wiem że nie mogłam sobie pozwolić na takie ciuszki a ubranka np.Pinokio są słabej jakości. Jak ktoś zaopatruje się w centrach handlowych to nie kupi kolekcji outletowej sprzed dwóch lat...
      Co do zwrotu towaru to rozumiem bo mój mały też nie był w sklepach skłonny do współpracy, więc uważam że nie byłoby z tym problemu. A co do cen- no to nie wiem czy uda mi się zejść niżej niż ceny wyprzedażowe.
      Na razie robię rozeznanie i wasze zdania są dla mnie bardzo cenne bo nie sztuka się zakopać w długach..
      • bluestarfish Re: Outlet dziecięcy 14.02.12, 12:52
        Myślę, że jeśli oferowałabyś kolekcje znanych firm sprzed roku czy dwóch, w cenach wyprzedażowych, miałabyś lokal w niezłym punkcie i zadbała trochę o reklamę, mogłabyś odnieść sukces. Ale towaru musiałabyś mieć sporo, częste nowości i, jak już pisano, możliwość bezproblemowego zwrotu. To podstawa.
        Lumpeksów jest b. dużo, takich i siakich, to moim zdaniem ślepa uliczka jeśli chodzi o pomysł na biznes. Wydaje mi się, że te małe i tak nie mają szans w konkurencji z dużymi lumpeksowymi "sieciówkami".
        • bluestarfish Re: Outlet dziecięcy 14.02.12, 12:58
          Dla mnie liczy się zarówno jakość jak i cena, dlatego głównie kupuję na wyprzedażach w galeriach handlowych, bądź korzystając z różnych promocji, które od czasu do czasu można spotkać w różnych sieciówkach. Z małych sklepików w ogóle nie korzystam (brzydko, drogo, kiepska jakość, problemy ze zwrotem), ale jeśli twój outlet spełniałby wymagania jak powyżej, to czemu nie?
    • nikita_1979 Re: Outlet dziecięcy 14.02.12, 09:43
      A może lepiej z odzieżą używaną ale firmową i tylko w bardzo dobrym stanie...
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka