dareczka1202 05.04.13, 17:34 Drogie Mamy, z pewnością wątek ten poruszany był już kilka razy- ale aktualne informacje są najcenniejsze Bieżące info na temat porodówek w Łodzi ... co radzicie, jakie wrażenia? Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
marikooo Re: Porodówka 05.04.13, 18:47 Ja polecam Rydygiera: forum.gazeta.pl/forum/w,588,139399394,,Lodz_Rydygier.html?v=2 Odpowiedz Link Zgłoś
mammajowa Re: Porodówka 08.04.13, 21:29 ja również polecam rydygiera. jak dla mnie to niebo i ziemia w porównaniu z iczmp. Odpowiedz Link Zgłoś
mammajowa Re: Porodówka 08.04.13, 21:38 i jak widzę tak jak marikooo prowadziła ta sama pani doktor. ja rodziłam w listopadzie i sn. bez tzw. pleców. wspominam b. dobrze zarówno sam poród (choć nie zdążyli ze znieczuleniem) jak i opiekę po (młody miał żółtaczkę i 2 doby pod lampami). położne zaglądają co chwila i pomagają jak mogą. no i trzeba mieć na uwadze, że jest duże parcie na karmienie piersią (jest doradca laktacyjna, opieka poradni laktacyjnej jest za darmo dla pacjentek tego szpitala także po wyjściu). jak rodziłam to akurat był dziki młyn (musiałam czekać na miejsce na bloku, taśma po prostu), ale mimo to czułam się zaopiekowana. iczmp (6 lat temu, fakt) to po prostu fabryka w porównaniu, nie ważny pacjent - ważny przypadek medyczny. tam warto rodzić tylko, jeśli są komplikacje. Odpowiedz Link Zgłoś
skalna_l Re: Porodówka 08.04.13, 21:39 Ho ho,czyzby twoj synek spodziewal sie rodzenstwa?ja te kilka lat temu ucieklam z rydygiera i gleboko odetchnelam ze mi sie udalo.ale kopernik niestety zlikwidowany wiec nie ma co polecac.duzo znanych mi dziewczyn rodzilo w czmp i nie mialy zlych wspomnien.natomiast nie wiem jak jest teraz ale pewnie tak samo bo to juz od wiekow tsm tak jest w rydygierze na oddzial poporodowy nik w odwiedziny nie wejdzie,bez wzgledu na potrzebe stopien pokrwienstwa.nie jestem za przychodzeniem tlumow w odwiedziny ale wiem ze gdyby nie osoba ktora do mnie przychodzila byloby ciezko.mysle ze ten aspekt rowniez warto wziasc pod uwage. Odpowiedz Link Zgłoś
skalna_l Re: Porodówka 08.04.13, 22:18 Pozatym gdyby odpokac cos....to w rydygierze byly tylko dwa inkubatory(chodzilam do lekarza z rydygiera)wiec gdy sa akurat zajete to dziecko przewozone jest do czmp. Odpowiedz Link Zgłoś
mammajowa Re: Porodówka 08.04.13, 23:30 inkubatorów jest bardzo dużo (na pewno nie dwa). i fakt, że jak u dziecka są większe komplikacje to ślą do matki polki. zakaz wstępu na salę jest ale wg mnie to dobrze. a i oddział jest wyremontowany i jest naprawdę fajnie (niewyleżane łóżka, w łazience prysznice z deszczownicą i bidet w toalecie) - dla mnie to ważne. a o iczmp powinno się chyba mówić oddzielnie o każdym z 3 bloków ja rodziłam na 2. - klinika medycyny matczyno-płodowej. Odpowiedz Link Zgłoś
marikooo Re: Porodówka 09.04.13, 10:56 mammajowa napisała: zakaz wstępu na salę jest ale wg mnie > to dobrze. a i oddział jest wyremontowany i jest naprawdę fajnie (niewyleżane ł > óżka, w łazience prysznice z deszczownicą i bidet w toalecie) Ja z braku miejsc leżałam z córką piętro wyżej, na OCP. I tam niestety toaleta jest fatalna, ale za to odwiedziny są możliwe A pod prysznic schodziłam tam, gdzie wyremontowane Odpowiedz Link Zgłoś
mammajowa Re: Porodówka 09.04.13, 12:28 ja też tam na początku leżałam po porodzie z tego samego powodu ale po 2 dniach przenieśli mnie niżej.a pierwsza noc na porodówce cała do 8 rano (brak miejsc w ogóle - młody urodzony o 0.10). Odpowiedz Link Zgłoś
dareczka1202 Re: Porodówka 09.04.13, 17:06 Kasiu, Tak jest Kubuś spodziewa się siostrzyczki Niestety - Kubę rodziłam w ICZMP i mam koszmarne wspomnienia ... KLESZCZE! Nie chce więcej! Odpowiedz Link Zgłoś
madzik29 Re: Porodówka 09.04.13, 14:35 osobiscie byłam w 2 szpitalach, w CZMP i w Rydygierze ale nie na prodówce, lecz tam spacerowałam czasami odwiedzać dziewczyny a lezałam na dole. Pierwszego syna rodziłam na perinatologii w CZMP i bardo byłam zadowolona, pokój 2 osobowy, łazienka w pokoju. W Rydygierze lezałam na początku drugiej ciaży i maksara, w życiu bym tam rodzić nie chciała, ciasno, nieprzyjemnie, zupełnie mi sie nie spodobało, wybrałam drugi raz perinatologię w CZMP Ogólnie ponoć rewelacyjna jest porodówka w Medeorze, kilka moich kolezanek rodziło i są mega zadowolone, nie ma porównania do państwowego szpitala, kadra ponoć z Kopernika przeniesiona i duzo specjalistów z CZMP. Teraz chyba najepiej tam rodzić, byłam tam lecz ja wybrałąm czmp ze zwględu na cc i mojego lekarza ktory tam je robi. W Medeorze rodzic mozna oczywiscie na NFZ , ciaza musi byc bez powikłań, pojedyńcza , idzie sie na wizytę po 36 tc dostaje skierowanie na KTG i czekaja az przyjedziesz z bólami Odpowiedz Link Zgłoś
dareczka1202 Re: Porodówka 09.04.13, 17:12 Dziewczyny, dzięki za opinie. Rydygiera skreśliłam na samym początku-bo w pierwszej ciąży odmówili mi przjęcia na oddział z bólami w 7 mscu ciąży. Napisałam skargę w miejscu gdzie kazali mi napisać : ŻE ODMAWIAM PRZYJĘCIA DO SZPITALA NA WŁASNE ŻYCZENIE... jakiś absurd. Chwilkę później wylądowałam w ICZMP - gdzie z izby na wózku już zostałam przewieziona na oddział, bo groził mi poród przed czasem... W pierwszej ciąży zdecydowałam się na poród w ICZMP i DRAMAT!!! KLESZCZE i to z winy lekarzy ... brak słów. Myślę o szpitalu Pirogowa... ? Odpowiedz Link Zgłoś
skalna_l Re: Porodówka 09.04.13, 18:15 No to gratuluje!!!!!!super. A tam jest porodowka?gdzies ostatnio mi sie rzucilo w oczy ze teraz jest tez chyba albo w WAM albo w MSW ale nie jestem w 100% pewna. Odpowiedz Link Zgłoś
coronella Re: Porodówka 09.04.13, 18:42 ja rodziłam 2 razy w Rydygierze (może być) a ostatni w Medeorze, który szczerze, baaaaardzo polecam!!! To zupełnie inna bajka, nie ma z czym porównywac ale tylko zdrowe, donoszone ciąże. Odpowiedz Link Zgłoś
madzik29 Re: Porodówka 11.04.13, 10:29 Pirogowa szpital to Madurowicz? ponoc tam ostatnio bardzo chwalą, zrobili remont generalny , obsluga ponoć super, chwalą w każdym badz razie bo jeszcze jak ja rodziłam w 2009 przed remontem to kilka kolezanek odradzało. Pomysl nad tym Medeorem, zawsze mozesz iść po 36tc ciąży i zobaczyć jak tam jest , to do nieczego CIę nie zobowiazuje. Odpowiedz Link Zgłoś
dareczka1202 Re: Porodówka 12.04.13, 09:24 dokładnie tak zrobię w środę spróbujemy się dostać do Madurowicza ( Pirogowa ) - porozmawiać , zobaczyć jak to wygląda. A po 36 tyg do Medeora- i wtedy podejmiemy decyzję. Jeszcze raz dzięki Kobietki! Odpowiedz Link Zgłoś
nowa_mama2 Re: Porodówka 28.04.13, 20:46 W lutym rodzilam w Madurowiczu. Szczerze polecam!! Przed porodem lezalam 1,5 tyg na perinatologii i na porodowke trafilam z oddzialu. Porod trwal niecale 5 godz, swietny lekarz, super polozna-pomocy bylo mnostwo i na szczescie wszystko skonczylo sie super. Porodowka wyremontowana, pokoje do rodzenia. Zastrzezenie jedno-fotel byl tak ustawiony ze maz musial obchodzic go od strony moich rozwartych nog a powinien moc od glowy Szczerze polecam Madurowicza. Odpowiedz Link Zgłoś
madzia_ldz Re: Porodówka 05.05.13, 08:13 ja też w Madurowiczu i wiem, że jeśli doczekam się następnego to nawet sie nie będę zastanawiała. Szybko sprawnie i do domu Odpowiedz Link Zgłoś
dareczka1202 Re: Porodówka 06.05.13, 12:39 Dzięki Kobietki, My już też 100% zdecydowani Madurowicz. Byliśmy , zobaczyliśmy , porozmawialiśmy. Torby spakowane- teraz tylko czekać, aż Małej przyjdzie ochota... Odpowiedz Link Zgłoś