agnieszkamalecka1976 31.01.08, 21:38 bo ja poznałam i mam mieszane uczucia, ale może jestem przewrażliwiona. Proszę podzielcie się wrażeniami jeśli korzystałyście z leczenia u nie Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
akapsa Re: gastrolog - Elżbieta CZkwanianc - czy ktoś zn 03.02.08, 17:35 owszem znam i podobnie mam mieszane uczucia;bardzo szorstka w obyciu i przekonana o swojej racji i nieomylnosci;do tego opowiada jakies niedorzeczne historie o dzieciach;nie moge jej ocenic jako pediatry. ale jako gastroenterolog wydaje sie ze ma duza wiedze (az za ).nam pomogla dwa razy.trzeba tylko nie zwracac uwagi na jej sposob bycia. Odpowiedz Link Zgłoś
agnieszkamalecka1976 Re: gastrolog - Elżbieta CZkwanianc - czy ktoś zn 04.02.08, 09:46 a mogę zapytać jakie historie niedorzeczne o dzieciach opowiada? Ciekawa jestem czy usłyszałam coś podobnego Odpowiedz Link Zgłoś
anna_mrozi Re: gastrolog - Elżbieta CZkwanianc - czy ktoś zn 04.02.08, 14:56 Ja wprawdzie Pani dr nie poznałam osobiście, ale zastanawiające jest to, ze w Centrum Zdrowie MatkiPolki nie przyjmuje dzieci (przynajmniej do 3 roku życia). Odpowiedz Link Zgłoś
agnieszkamalecka1976 Re: gastrolog - Elżbieta CZkwanianc - czy ktoś zn 05.02.08, 08:08 Mówi, że NFZ nie podpisał z nią umowy na dzieci, bo ma jakąś tam wysoką specjalizację i została wyznaczona do leczenia dorosłych bo wg NFZ dorosłych leczy się trudniej. A zna ktoś może dr Fortak, która to właśnie dzieci przyjmuje w ICZMP? Odpowiedz Link Zgłoś
malgoska_1979 Re: gastrolog - Elżbieta CZkwanianc - czy ktoś zn 07.02.08, 15:31 Byłam u pani dr jeden raz na wizycie (i ostatni)z synkiem 1,5 rocznym. Może i ma ogromną wiedzę medyczną i doświadczenie związane z pracą w szpitalu, ale co do podejścia do dzieci- koszmar... Dosyć, że musieliśmy wysłuchiwać tekstów pod adresem synka typu "grubas", "tłuścioch"..., to do nas tez ciągle się przyczepiała.... Ponadto podważała wyniki, które przywieźliśmy ze sobą (zresztą wykonane w znanym i polecanym na forum alergie- u dr Kamirskiej). Uważa się za nieomylną. Spędziliśmy tam ok.1 godziny wysłuchując jej "dziwnych" teorii, zapłaciliśmy za wizytę i wyszliśmy bez żadnej konkretnej opinii, recepty i pomocy... Szczerze mówiąc, nie miała pomysłu by wytłumaczyć objawy jakie pojawiały się u mojego synka. Osobiście nie polecam. Osoba szorstka i nieprzyjemna. Lekarz (tym bardziej pediatra) oprócz wiedzy medycznej powinien umiec rozmawiac z pacjentami i słuchac pacjentów...Odradzam raz jeszcze. Odpowiedz Link Zgłoś
agnieszkamalecka1976 Re: gastrolog - Elżbieta CZkwanianc - czy ktoś zn 07.02.08, 16:31 a możesz znasz kogoś godnego polecenia? Trafiliście w końcu do kogoś z kogo jesteście zadowoleni? Odpowiedz Link Zgłoś
malgoska_1979 Re: gastrolog - Elżbieta CZkwanianc - czy ktoś zn 07.02.08, 19:50 Trafiliśmy wreszcie do dr Gajos (pediatra-homeopata)- polecana zresztą na forum alergie. Tylko, że u nas był problem candidy (oraz podejrzenie lamblii), co objawiało się tylko i wyłącznie plamami na skórze (bez objawów zwiazanych z żołądkiem itd). Nie wiem, jaki wy macie problem, bo moze rzeczywiscie musicie szukac raczej specjalisty-gastrologa. Nam dr Gajos pomogła- poza tym jest to osoba przemiła, ciepła, lubiąca dzieci. Odpowiedz Link Zgłoś
agnieszkamalecka1976 Re: gastrolog - Elżbieta CZkwanianc - czy ktoś zn 08.02.08, 17:06 My szukamy przyczyny zbyt niskiego wzrostu u dziecka. Byliśmy już u endokrynologa, ten nas odesłał do gastrologa. Pani doktor zleciła taaaką listę badań i jak będę miała wyniki to mam do niej iść. Słabo mi się robi na samą myśl...ale alergolog chyba tu nie pomoże Odpowiedz Link Zgłoś
malgoska_1979 Re: gastrolog - Elżbieta CZkwanianc - czy ktoś zn 08.02.08, 20:50 To rzeczywiscie pediatra-homeopata chyba tu nie pomoze. Chociaz my tez poszlismy z problemem candidy, która "rozrosła" się w jelitach... No nic, trudno musicie szukac dalej. Powodzenia Odpowiedz Link Zgłoś
aga_aga12 Re: gastrolog - Elżbieta CZkwanianc - czy ktoś zn 12.02.08, 09:36 Polecam dr Bąk z CZMP jest ordynatorem gastrologi i przyjmuje prywatnie (tylko nie mam namiarów ale można zadzwonić na szpital i się umówić z panią dr)Miałam problemy z córką 10 letnia od priv lekarzy gastro wylądowałyśmy w przychodni CZMP u jakiejś tam lekarki, szereg badań z NFZ i podczas kontroli zastępstwo które skierowało nas na oddział a na oddziale super dr Bąk i już do poradni zapisujemy się tylko do niej. POLECAM jest naprawdę miła i ciepła Odpowiedz Link Zgłoś
anna_mrozi inny gastrolog z CZMP 08.02.08, 23:09 My jakiś czas temu byliśmy o dr J Zwaigzne-Raczyńskiej (spec pediatrii i alergologii), ale przyjmuje w poradni gastrologicznej w CZMP. Trafiliśmy do niej przypadkiem, bo do dr CZ. nie chcieli przyjać ponad rocznego dziecka (dlatego dziwię się, że przyjmuje Pani dr dzieci). Dr Raczyńska: - przeprowadziła baardzo dokładny wywiad - dobre podejście do dziecka (znosiła ze stoickim spokojem wyczyny mojego rozbrykanego syna) - nie ma problemu z uzyskaniem informacji, skierowaniem na badania Niestety, nic więcej nie jestem w stanie Ci powiedzieć (na ile skuteczna), bo u nas problemem niezdiagnozowany - przeszedł "sam". Byliśmy dwa razy, na trzecią wizytę już nie trafiliśmy, bo " w termin" wstrzeliła się siostrzycka Odpowiedz Link Zgłoś
agatha61 Re: inny gastrolog z CZMP 15.02.08, 15:21 a czy ktos wie ile pryw za wizyte bierze dr Czkwianianc? mi bardzo ja polecila dr Gasinska a do niej mam ogromne zaufanie. W kale u Majki wykryto liczne zarodniki grzybow. Ma duuuze zaparcia, szorstka i wysypkowa skore, brak apetytu, duzy wystajacy brzuch. dr Gasinska tez ostrzegala, ze jest szorstka bardzo w obyciu, ale ma bardzo duza wiedze. agata Odpowiedz Link Zgłoś
agnieszkamalecka1976 Re: inny gastrolog z CZMP 15.02.08, 19:11 ja zapłaciłam 100 zł, ale to była pierwsza wizyta, długa ze szczegółowym wywiadem. Może kolejne będa tańsze, ale nie wiem... Odpowiedz Link Zgłoś
akapsa Re: inny gastrolog z CZMP 16.02.08, 15:23 mnie tez polecila dr gasinska, ale mam wrazenie ze nie do konca zdaje sobie sprawe kogo poleca bo zna ja z wykladow na konferencjach, a gadac to ona rzeczywiscie potrafi. my bylismy tez z grzybem i nie za bardzo nam pomogla, wlasciwie to powiedziala ze musi samo przejsc - dziecko zwalczy a dziecko wymiotowalo, mialo rany na pupie i wysypki. dopiero dieta pomogla - ale to sama odkrylam poszukujac wiedzy w internecie od osob ktore mialy podobne problemy. od nas brala 70 ale to bylo z pol roku temu. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
agnieszkamalecka1976 Re: inny gastrolog z CZMP 16.02.08, 20:22 to dodam jeszcze, że nie wiedziała co to jest mleko modyfikowane (twierdziła, że to chyba jakieś specjalne dla dzieci z określonymi schorzeniami). I jeszcze jedno czym mnie załamała zupełnie, mówię jej że endokrynolog zlecił nam badanie IgF1, i że dziecko ma obniżone...a ona na to, że nie ma takiego badania, w ogóle nie wiedziała o czym mówię...więc ta jej fachowość to też pod dużym znakiem zapytania. Pomijam fakt, że mój pediatra wie co to jest IgF1 i wystarczy wpisać w google, żeby się z grubsza dowiedzieć. Aha i jeszcze dziecko trzeba odstawić od piersi i butelki po skończeniu 1 roku życia,a to że mój dwulatek jeszcze w pieluchach to w ogóle woła o pomstę do nieba... Odpowiedz Link Zgłoś
akapsa Re: inny gastrolog z CZMP 17.02.08, 14:43 TEZ mi sie dostało za to ze powiedziałam ze nie wiem ile bede karmic piersia, otrzymalam wyklad ze mleko po roku jest bezwartosciowe a dziecko jest pasozytem(dosłownie tak powiedziala) i chce wykonczyc matke itd pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
agatha61 Re: inny gastrolog z CZMP 17.02.08, 22:43 ojej, zalamalyscie mnie. ja jeszcze sie nie umowilam, bo chce zrobic szczegolowe badania w kierunku grzybow. A moze znacie kogos kto sie w Lodzi specjalizuje w leczeniu prawdziwym grzybow (nie chce takich lekarzy ktorzy stwierdzaja ze kazdy ma grzyby...). Jestem troche juz podlamana tym tematem. Agata Odpowiedz Link Zgłoś
agnieszkamalecka1976 Re: inny gastrolog z CZMP 18.02.08, 09:54 no ja też jestem załamana, bo będę miała wyniki badań i muszę gdzieś z nimi iść. Potrzebuję dobrageo gastrologa dla dziecka!!!! W dodatku jak wiadomo dzieci porafią "wyczuć" ludzi lepiej niż my i mój darł się od razu jak tylko tam weszłam. No nie ma kobita podejścia do dzieci, no nie ma... Odpowiedz Link Zgłoś
agatha61 do agnieszkamalecka1976 18.02.08, 11:06 A czy Ty przypadkiem Agnieszko nie masz męża Łukasza? to tak z innej beczki. Odpowiedz Link Zgłoś
agnieszkamalecka1976 Re: do agnieszkamalecka1976 19.02.08, 08:44 nie, mój mąż nosi inne imię Odpowiedz Link Zgłoś
bestkasiar Re: do agnieszkamalecka1976 20.02.08, 10:32 a czy ktoś może leczył dziecko w Centrum u dr Lipczyk? Trafiliśmy tam "przypadkiem" - po prostu był najszybszy termin, bo pani dr nie skorzystała z zapowiadanego wczesniej urlopu i tak zwolniło sie miejsce):. Byliśmy, zleciła badania, teraz wizyta 25 marca. Trochę długo, zważywszy, ze moje dziecko potrafi całe dnie nic nie jeść, tylko raz na jakiś czas ma "napady głodu" - ale tylko na jedna konkretną potrawę - placek drożdżowy. Za tydzień będę miała wyniki zleconych badań. Do tej pory wykryto tylko candidę ++ u dr Kamirskiej. Na wizycie dr Jakubczyk nic nie wspominała, ze tego grzyba trzeba wyleczyć. Samo minie? nie wiem... W każdym razie może ktoś zna tę lekarkę, chodził do niej. Ja wrażenie pierwsze odnioosłam dobre - wydawalo mi sie, zę kompetentna, poważna lekarka, ale taka... szorstka. ZNo nie wiem... Zna ktoś ją? Odpowiedz Link Zgłoś