Dodaj do ulubionych

Giełda odzieżowa w Łodzi!?pomocy pliss!

13.12.03, 23:39
Witam.Mam ogromną prośbę. Może ktoś się orientujesmile.Otworzyliśmy z mężem mały
sklepik z odzieżą i słyszałam,że w Łodzi jest giełda odzieżowa i ubrania są
tam znacznie tańsze. Mieszkam na pomorzu i do łodzi mam dość daleko a nie
chcę pojechać tak w ciemno,by się nie rozczarować.Znajomi mówią żę w łodzi,
ale nie chcą podawać bliższych szczegółów, może wy mi pomożeciesmile?Może
poradzi mi ktoś gdzie warto się udać po towar i mniej więcej jak to wygląda
cenowo.
Z góry dziękuję
Obserwuj wątek
    • swienta Re: Giełda odzieżowa w Łodzi!?pomocy pliss! 14.12.03, 21:46
      nie jestem pewna czy o to Ci chodzi, ale wiem że takie zakupy robi się w
      Głuchowie , czynny chyba od 20.00 , a od rana w Tuszynie tak od 6 . nie jestem
      pewna do końca godzin, ale na pewno to tu robią zakupy do sklepów. Detaliści
      jeżdżą do Rzgowa.Pozdrawiam
    • johana2 Re: Giełda odzieżowa w Łodzi!?pomocy pliss! 20.12.03, 13:50
      Ja też polecam Rzgów ( u Ptaka) Tuszyn i Głuchów. Wszystkie miejscowości są
      obok siebie, niedlaeko Łodzi. Są to po prostu potężne hale i rynki, na których
      sprzedają swoje wyroby producenci. Tam się jeździ na większe ciuchowe zakupy
      żeby kupić dużo taniej. Jest w zasadzie wszystko. Tylko mało butów. Ale i dla
      dorosłych i dla dzieci. Naprawdę dużo taniej i tam zaopatrują się właśnie małe
      sklepiki z miasta
    • mamausi Re: Giełda odzieżowa w Łodzi!?pomocy pliss! 01.01.04, 18:52
      Dziękuje bardzo!Mam jeszcze jedno małe pytanko,a mianowicie,bo sprawdzałam w
      internecie te miejscowości o których piszecie i czy te hale targowe się łączą?
      jak nie to jak daleko są od siebie,bo wybieramy się na zakupy i poprostu nie
      wiem gdzie jechać i jak to zrobić by obejżeć wszystko,troszkę mało czasu bedę
      miała i nie wim jak się do tego zabrać!poradzcie, bo nigdy tam nie byłam a
      musimy się jakoś zorganizować,bo tak na wariata to sie boje.
      Dziękismile
    • emaja Re: Giełda odzieżowa w Łodzi!?pomocy pliss! 02.01.04, 21:59
      Głuchów jest czynny w piątki i poniedziałki od 14 <jeśli jedziesz z północy to
      ostatni rynek ok 15 km za Rzgowem),natomiast Tuszyn czynny od poniedziałku do
      środy.Rano od 4 -5 godziny.Na zakupy hurtowe nie polecam hal w Rzgowie tam
      raczej detal i ceny wyższe.Tuszyn jest za Rzgowem .Wszystko przy trasie.NIe da
      się przeoczyć .Mam nadzieję ze pomogłam.Magda
      • ad77 Re: Giełda odzieżowa w Łodzi!?pomocy pliss! 03.01.04, 11:36
        Ja przekopiowałam godziny i miejscowości z innego wątku czy nadal są aktualne?

Głuchów-czynny od 16 do 21 - poniedziałek, piątek.
        W Tuszynie 4-9 - pon,wt,śr; 6-12 - sobota.
        W Rzgowie 9-14 codziennie.

wybieram się w przyszłym tygodniu więc proszę poprawcie jeżeli godziny się
        zmieniły bo nie chciałabym jechać na marne, a gdzie są najfajniejsze ciuchy(w
        detalu)jakieś sweterki,bliźniaki(ładniejsze)spodnie i czy tam są tylko polscy
        producenci?. Dziewczynki może napiszcie jakie ciuchy tam są (w Głuchowie,
        Rzgowie i Tuszynie), bo jeśli np. same poważne(kostiumy, żakiety,
        albo "poważne"fasony np. w Głuchowie)to wcale nie opłaca mi się jechać. Będę
        bardzo wdzięczna za informację. Pozdrawiam

• johana2 Re: Giełda odzieżowa w Łodzi!?pomocy pliss! 06.01.04, 14:19
      Godziny się zgadzają. Ale jeśli masz mały sklepik to warto wybrać się w sobotę
      o z samego rana po kolei obskoczyć wszystkie miejscowości dla detalistów. Cenny
      i tak są dużo niższe a w porównaniu z Pomorzem powinno się opłacać. Ja często
      jeżdżę do Tuszyna: hale ciągiem na powietrzu. Rzgów: hale pod dachem. Głuchów
      to raczej rzeczywiście dla większych hurtowników. Ciuchy wszędzie każdego
      rodzaju, najwięcej takich zwykłych, codziennych, ale są też eleganckie. Dla
      mnie to jest miejsce gdzie kształtuje się moda dla całej Polski. Można naprawdę
      dostać modne ciuchy, których jeszcze nie ma w sklepach. Można też dostać trochę
      takie "wsiowe:. Zależy co kto lubi...
      • ad77 Re Do Johany2:) 08.01.04, 11:50
        Dzięki wielkie za info. Wybieram się w poniedziałek, bo wtedy mogę "obskoczyć"
        wszystkie 3 miejscowościwink(w pozostale dni chyba nie dałoby się)sklepiku nie
        posiadam, dlatego pytałam o zakupy w detalu. Przeraża mnie tylko wizja Tuszyna
        jeżeli tam się chodzi na powietrzu(a jest tak straaasznie zimnosad na szczęście
        w Rzgowie pod dachem,a Głuchów dla hurtowników- to może nie ma sensu tam
        jechać, ja super eleganckich nie potrzebuje, ani takich najmodniejszych
        udziwnionych, w jakich chodzi połowa stolicy- tylko jakieś klasyczne sweterki
        bluzeczki, bliźniaki(w sklepach ciągle to samo nic mi się nie podoba a ceny a i
        po obniżce i tak nie ma w czym wybrać przed swietami oblecialam wszystkie
        galerie i nic)domyślam się że żeczy będą zróżnicowane i lepsze i gorsze jak
        wszędziewink pojadę, zobaczę, napiszę. Dzięki za odzew.Pozdrawiam serdecznie
        P.S to też masz ładny kawałek z Pomorzasmilei że Ci się chce jeździć tak daleko-
        ale widocznie warto(albo masz sklep)
        • johana2 Re: Re Do Johany2:) 12.01.04, 14:37
          ha ha! Nie jestem z Pomorza tylko z Łodzi, ale wiem że Ty jesteś z Pomorza smile))
          • ad77 Re: Re Do Johany2:) 13.01.04, 15:16
            Ja też nie jestem z Pomorza tylko z Warszawysmileno to się dogadałyśmysmile
            Byłam wczoraj na zakupach. Najpierw Tuszyn niestety jak już dojechaliśmy i
            znaleźliśmy to targowisko sprzedający szykowali się do domu, także niewiele
            widziałam i niewiele mogę powiedziećsada pogoda zrobiła się koszmarna jak po
            drodze nie padało, tak tam śnieg, deszcz, zaspy fujsad następny był Rzgów o to
            był maraton 10 hal, u Ptaka i Polros(?)stare i nowe hale, ceny połowe niższe
            niż w Wawie(w hali KDT lub stadionie), np. bliźniaczki które w Wawie są za
            około 140-170pln(zależy gdzie) tam 70-95pln(w starej hali było drożej niż w
            nowej)różnica kolosalna, dużo ładnych(niedrogich) koszulowych bluzeczek,
            kostiumów, spódnic, spodni, ale mało ciuchów takich eleganckich a zarazem
            codziennych sweterków czy bliźniaków, bardziej młodzieżowych ale nie w stylu
            różowa bluzka na jedno ramie lub sweter z klamerką na rękawie)w dwóch miejscach
            była takie super ciuszki i już się ucieszyłam do czasu aż nie poznałam cen
            oczywiściesad sweterek 310, a bluzeczka do niego 210 razem 520 szok,był super
            ale nie za taką cenę, podobno prosto z Włoch ale co z tego,nawet cler dk nie ma
            aż takich cen. Do Głuchowa ze względu na pogodę już nie pojechałam, ale może
            się kiedyś wybiorę(jak się ocieplismilePozdrawiam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka