Dodaj do ulubionych

SCANMED czy Prokocim?

05.02.04, 11:15
Gdzie lepiej wykonać zabieg operacyjny dziecku? Nie mogę zdecydować się czy w
Scanmedzie czy w Prokociumiu. Oba byłyby w formie chirurgii jednego dnia?
Prosze o radę.
Obserwuj wątek
    • marzek2 Re: SCANMED czy Prokocim? 05.02.04, 12:01
      Nie napisałaś o jaki zabieg chodzi, gdybym ja miała wybierać kierowałabym się
      może tym kto będzie to robił. Jeżeli ktoś z dobrą reputacją wybrałabym Scanmed -
      Prokocim to dla mnie trochę taka "święta krowa" jedzie na opinii ale kto tam
      trafia, ma różne opinie... Chyba że odezwie się ktoś kto miał złe doświadczenia
      ze Scanmedem.
      • momikak Re: SCANMED czy Prokocim? 05.02.04, 14:30
        Chodzi o ściągnięcie do moszny jąderka i przyszycie go we właściwym miejscu.
        Wszystko odbędzie się w jednym dniu. Czyli niejako jest to zabieg kosmetyczny w
        tej chwili, choc pod narkozą. Jeśli chodzi o Scanmed to zabieg wykonałaby dr
        Łyczakowska. Obawiam sie jednak tego, że jeśli wystapiłyby jakiekolwiek
        komplikacje po zabiegu, Prokocim ma bazę, jakiej nie ma prywatna przychodnia.
        Potem, ponieważ Scanmed jest prywatny, nie wiem jak wyglądałaby sprawa opieki
        pielęgniarki, wizyt po zabiegu, etc. Tzn. prawdopodobnie za wszystko musiałabym
        zapłacić i tak wyniesie mnie to troche pieniedzy. A i tak w wiekszości
        prywatnych gabinetów dorabiaja lekarze uniwersyteccy, więc tej "świętej krowy"
        sie nie obawiam. Choć pare lat temu wyszliśmy na własne życzenie z
        maluchem "głośno krzycząćsmile)"i w niepochlebnym dla tegoż szpitala stylu...
    • marzek2 Re: SCANMED czy Prokocim? 05.02.04, 18:29
      Cześć, właśnie była u mnie znajoma pani, która pracuje w fundacji dla dzieci i
      ma rozległą wiedzę nt różnych lekarzy w Prokocimiu i ogólnie. Oto jej sugestie:
      - lepiej Scanmed, bo w Prokocimiu ordynator chirurgii (jest urologiem)bez kasy
      nie kiwnie palcem, by było dobrze i potrakują cię olewająco
      - w Scanmedzie staraj się, żeby zrobiła to pani doktor Wieczorek, a nie
      Łyczakowska - ona jest współudziałowcem Scanmedu więc zależy jej na kasie a jest
      chirurgiem ogólnym, a Wieczorek urologiem. Podobno p. Wieczorek przyjmuje w
      Scanmedzie w czwartki o 18, sprawdź to. Pracowała kiedyś w Prokocimiu ale ten
      ordynator się jej pozbył... znajoma ma o niej najlepsze zdanie, zarówno o
      kompetencjach jak i kulturze osobistej.
      - jeżeli nie w Scanmedzie to ta pani Wieczorek jest ordynatorem w szpitalu
      Żeromskiego - możesz iść tam z skierowaniem na zabieg i też będzie bezpłatnie.
      • momikak Re: SCANMED czy Prokocim? 05.02.04, 20:51
        Dziękuję serdecznie za wszelka pomoc i zainteresowaniesmile)
        Jutro coś załatwię.
        Pozdrawiam.
        • mopek1 Re: SCANMED czy Prokocim? 05.02.04, 21:01
          Mam spore "doświadczenie" z Prokocimiem i niezależnie od miejsca chciałabym na
          Twoim miejscu żeby to robiła dr Wieczorek (choćby na plantach!)super babka,
          świetny urolog!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka