Dodaj do ulubionych

jaki proszek do prania

22.06.04, 12:26
Witajcie Mamusiesmile

Jakiego proszku używacie do prania rzeczy swoich maluchów - zbliża się czas
kiedy wszystko trzeba już poprać i poprasować i nie bardzo wiem, który
proszek wybrać - a jakie Wy macie doświadczenia?

Pozdrawiamy: Ania i 30 tyg. brzuszek
Obserwuj wątek
    • mgosha Re: jaki proszek do prania 23.06.04, 22:27
      Witaj!
      Najlepszy, bo nie uczula jest JELP.
      U nas się sprawdził w 100%. Synek w szpitalu miał uczulenie na ubranka
      szpitalne, dostał nawet zastrzyk odczulający. Pediatra i potem położna kazała
      nam prać właśnie w JELPIE. I rzeczywiście uczulenie szybko znikło.
      Pozdrawiam.
      Gosia
    • marzek2 Re: jaki proszek do prania 24.06.04, 10:52
      Nie ma proszku, który nie uczuliłby żadnego dziecka, zawsze znajdziesz mamy, u
      których "ten" na 100% nie uczula i inne, których dzieci ten właśnie proszek
      uczula. Ja np słyszłam o paru uczuleniach na Jelp właśnie, sama używałam Loveli,
      bez problemów i dzieci. Jest teraz na rynku parę rzeczy, Jelp, Lovela, Cocolino
      dla dzieci, proszek Bobini tani i dobry. Najlepiej po prostu kupić coś wyprać i
      wypróbować. Pamiętaj, żeby rzeczy dla dzidziusia wypłukać w pralce 2 razy. W
      razie problemów najlepszym rozwiązaniem jest pranie w płatkach mydlanych, można
      nawet w pralce, pod warunkiem, że przygotowuje się najpierw roztwór tych płatków
      (rozpuścić je w gorącej wodzie) i taką mieszaninę wleje się zamiast proszku.
      • marzek2 Re: jaki proszek do prania 24.06.04, 10:53
        Sorki miało być "bez problemów u dzieci" bo dzieci już mam dwoje smile)
    • anes28 Re: jaki proszek do prania 26.06.04, 22:12
      No ja własnie poczatkowo musiałam prac w płatkach mydlanych bo moja mała na
      wszystkie proszki miała uczulenie. Ale teraz mozna kupic płatki mydlane w
      płynie bez kombinacji z tym rozpuszczaniem ich w ciepłej wodzie, tylko nie
      wszystkie sklepy to maja...
      Pozdrawiam i zycze slicznego maluszka bez alergii !!!
      Ania
    • staramama Re: jaki proszek do prania 27.06.04, 16:45
      A ja zawsze prałam w Persilu, Omo i w paru innych i nie było uczuleń u żadnego
      z dzieci. Spróbuj najpierw w tym proszku, w którym pierzesz dla całej rodziny -
      nie będziesz musiała prać dziecku oddzielnie. Zresztą te dziecięce często nie
      dopiorą, a rzeczy białe robią się szarawe. Jeśli masz obawy, możesz wypłukać
      dwa razy. Oczywiście, jeśli pojawi się uczulenie, to trzeba zmienić -np. na
      Jelp albo nawet na płatki mydlane.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka