Dodaj do ulubionych

Dobry pediatra, jezdżący na wizyty domowe??

29.09.04, 21:57
Witam, czy mogłybyście polecić mi DOBREGO lekarza pediatrę,który mógłby
przyjeżdżać na wizyty domowe??
Mam cudownego lekarza dla Oli (dr Januś), ale niestey nie jeździ do domu, a
jak same wiecie - zdarzają się sytuacje, kiedy potrzebna jest szybka wizyta
lekarza.
Baaaardzo proszę o jakieś namiary (i ceny) wink
Nie chcę zdać się na przypadek i szukać w ogloszeniach.

Z góry baaaaaardzo dziękuję.
Obserwuj wątek
    • p_swiat Re: Dobry pediatra, jezdżący na wizyty domowe?? 30.09.04, 07:50
      dr. Marta Czubaj-Kowal tel:604-43-34-28, 644-13-85 koszt wizyty domowej to
      70zł , ale warto zapytac gdyż do mojej córci nie była już długosmile
      Ja polecam ja z czystym sercem pomogła nam za każdym razem jest dobrym pediatrą
      i do tego ma rewelacyjne podejsćie do dzieciaczkówsmile
      • edziecko_ulcik Re: Dobry pediatra, jezdżący na wizyty domowe?? 30.09.04, 09:09
        upss cena jest niezła .. może zamiast tego wykupić abonament np. w
        Promedisie ?? abonament kosztuje 80 m-cznie .. ale masz wszystkich lekarzy smile

ulcik
        • p_swiat Re: Dobry pediatra, jezdżący na wizyty domowe?? 30.09.04, 12:26
          akurat dla mnie to nie potrzebne wzywałąm pediatre do domu moze 2-3 razy a ma
          23 ms więc jak narazie pozostane przy prywatnej pediatrze dorywczosmile
          • edziecko_ulcik Re: Dobry pediatra, jezdżący na wizyty domowe?? 30.09.04, 14:15
            no ja tez mam panią doktor co do moich przyjeżdża ale z braku czasu ostatnio
            coraz mniej chętnie crying dlatego zastanawiam się nad wykupieniem takiego
            abonamentu... bo można jeszcze dla całej rodziny taki wykupić ( 2 dorosłe osoby
            + dzieci ) za 200 m-cznie .. no i stąd moje rozmyślania ....ale tak szczerze to
            mam nadzieję że choróbska nas ominą smile

ulcik
            • katarzynabobak Re: Dobry pediatra, jezdżący na wizyty domowe?? 01.10.04, 17:12
              U nas był dziś doktor Strózik, bardzo fachowo z dobrym podejściem do dzieci i
              rodziców.Jestem bardzo zadowolona, bo niebagatelizował moich obaw i miał czas,
              zeby ze mną porozmawiać dokładnie o dziecku.
              Pozdrawiam Kasia mama Misi
              • p_swiat Re: Dobry pediatra, jezdżący na wizyty domowe?? 02.10.04, 10:20
                właśnie z lekarką prywatna moge porozmawiać o dziecku tłumaczy i rozwiewa moje
                obawy , wątpliwości - niestety w przychdni nie ma lekarz na to czasu dużo
                dzieci. Moja pediatra w przychodni to czasami sądzi, że ja wszystko wiem, a mam
                wiele pytań i niestety lekarzowi brak czasu by odpowiedzieć. Mimo to mam do
                niej zaufanie prowadziła mnie jako dziecko może z tadsmile
                • mama_olgi Re: Dobry pediatra, jezdżący na wizyty domowe?? 02.10.04, 13:11
                  witam, właśnie z polecenia p_swiat, również korzystam z usług dr. Czubaj-Kowal.
                  Gdy po raz pierwszy do niej zadzwoniłam, była na urlopie ale w ten sam dzień
                  wieczorem wracała do Krakowa, wysłuchała mnie cierpliwie przez telefon i
                  powiedziała, że jeżeli wieczorem małej się nie poprawi to jak będzię wracać z
                  urlopu wpadnie do nas. Na szczęście się poprawiło i wizyta w ten dzień nie była
                  konieczna. Umówiłyśmy sie na następny i mimo, że miała już dużo wcześniej
                  umówionych pacjentów bez problemu mnie przyjęła.
                  ------------------------------------------------------
                  Jeśli chcesz mieć przyjaciela , oswój mnie!
              • krozy Re: Dobry pediatra, jezdżący na wizyty domowe?? 02.10.04, 15:46
                ja też zawsze polecam Strózika smile
                • uffa1 Re: Dobry pediatra, jezdżący na wizyty domowe?? 02.10.04, 22:19
                  No wlasnie ja tezsmile.
                  Moim zdaniem dr Krzysztof Strózik to super fachowiec i lekarz z powolania.
                  Przyjezdza na wizyty domowe, ale w swoim ganinecie przyjmuje na 'Kase Chorych'.
    • iberka dr Strózik:-) 02.10.04, 22:35
      chyba po raz setny napisze,ze jest rewelacyjny a Kubusia prowadzi od narodzin a
      to juz 3 lata azsmile)))))))))))))
      iza
      • an_ki Re: dr Strózik:-) 03.10.04, 18:23
        dziękuję za odpowiedzi, i proszę jeszcze o namiary na dr Strózika - z gódry
        dardzo dziękuję

Pozdrawiam

• iberka Re: dr Strózik:-)...namiary 03.10.04, 18:48
          tel 659-12-82 lub 602-794-339
          przyjmuje w domu na ul.Kosocickiej 60d
          Iza
          • an_ki Re: dr Strózik:-)...namiary 26.02.05, 09:41
            Właśnie dzwoniłam do Strózika i powiedział, ze nie da rady dziś do nas
            przyjechać bo mieszkamy po drugiej stronie krakowa sad(
            Drugi raz już do niego nie zadzwonię
            • aronka1 Re: dr Strózik:-)...namiary 26.02.05, 12:11
              Też właśnie dzwoniłam do dr Strózika. Niestety Natalia chora. sad((
              Nie przyjedzie. Ale nie będę się na niego obrażać. wink Ma dużo małych pacjentów
              w gabinecie, a jeszcze do tego sporo wizyt domowych, ale blisko siebie. Trudno,
              żeby się rozerwał, skoro my faktycznie mieszkamy na drugim końcu miasta.

Pozdrawiam. smile
              • ingga Re: dr Strózik:-)...namiary 26.02.05, 16:45
                A ja byłam raz u doktora Strózika i więcej tam nie pojadę.
                Zero podejścia do dzieci, taki sztywny, "wykrochmalony" gość.
                Pierwszy raz mi się zdarzyło, żeby córka całą wizytę przepłakała. Po wyjściu z
                gabinetu jak ręką odjął.
                Diagnoza postawiona przez p. doktora okazała się zła.
                A dwóch niezależnych lekarzy było baaardzo zdziwionych lekarstwami, które nam
                p. doktor przepisał.
                • uffa1 Re: dr Strózik - taki sobie ten dr... 26.02.05, 22:34
                  Ja go polecalam, ale juz tak bardzo sie mi nie podoba. U mnie sie to nie
                  zdarzylo aby postawil bledna diagnoze, ale u kolezanki juz 2 razy tak sie
                  pomylil, ze nawet za drugim razem dziecko wyladowalo w szpitalu na 10 dni z
                  zapaleniem pluc.
                  Ja uwazam ze on podejscie do dzieci ma, moja go lubia, natomiast mam wrazenie
                  ze zawsze sie spieszy i nigdy nie moge znim na spokojnie porozmawiac, bo czuje
                  sie tak jakbym mu zabierala cenny czas...
                  na razie niebede zmieniac lekarza tylko dlatego ze nie mam innego ktory
                  przyjmuje w gabinecie na Kase Chorych, a do przychodni nie usmiecha sie mi
                  chodzic.
                  Reasumujac mam bardzo mieszane uczucia co do dr. Strozika.
    • marzek2 Re: Dobry pediatra, jezdżący na wizyty domowe?? 28.02.05, 14:54
      Ja mogę polecić fajną panią doktor, która jeździ na wizyty domowe. Nie jest
      tania, koszt wizyty domowej 70 zł, ale dosłownie parę razy zdarzyło mi się w
      ciągu paru lat, że nie mogła przyjechać w danym dniu na wizytę. Ale gdy sprawa
      była pilna, zawsze przynajmniej na chwilkę wpadała. Pracuje wprawdzie w
      nielubianym przeze mnie szpitalu na Strzeleckiej, ale ma doświadczenie,
      podejście do dzieci. Najlepiej dała mi się poznać 2 miesiące temu, gdy moja
      młodsza córeczka zaraziła zapaleniem płuc malutkiego miesięcznego synka... pani
      doktor przyjeżdżała do nas co drugi dzień na "osłuchanie", dzięki niej udało nam
      się uniknąć szpitala, a co najważniejsze gdy w końcu z drżeniem serca
      zaproponowałam zapłatę, nie wzięła nic! Za dobrych parę wizyt! Jak ktoś chce,
      podam namiary na priv. Jest pediatrą ze specjalnością alergolog-gastrolog.
      • bea-sjf Re: do Marzek 11.03.05, 23:52
        Marzek ,proszę o telefon i nazwisko tej pani doktor!!!!
      • strawberry5 do marzek 14.03.05, 09:18
        ja bardzo poprosze na gazetowy adres namiary na te p. doktor jak mozna.
        dzieki bardzo
        Aga
      • ppjw Re: Dobry pediatra, jezdżący na wizyty domowe?? 14.04.05, 11:59
        Witaj, marzek2, napisałam na priv, proszę odpowiedz...
        pozdrawiam, Paulina
    • nautika1 Re: Dobry pediatra, jezdżący na wizyty domowe?? 07.03.05, 14:15
      Polecam dr NAwrockiego. Wizyta 80 zł ( poświęci Wam od 1-1,5 godziny), ale nie
      ma co żałować. Przyjeżdża o każdej porze, również w weekendy. Wyczerpująco
      tłumaczy. Zleca wreszcie badania, które wiele mogą wyjaśnić.
      • martek40 Re: Dobry pediatra, jezdżący na wizyty domowe?? 09.03.05, 00:16
        No, dobra - polecasz. A namiary to gdzie?
        Pozdrowionka.
      • moni73 Re: Dobry pediatra, jezdżący na wizyty domowe?? 10.03.05, 11:33
        Nautika prosze o namiary na Nawrockiego. Czy facet jezdzi po calym krakowie?
        Czy tylko w rejonie swej pracy czy miejsca zamieszkania? ja mieszkam na
        Kurdwanowie i juz mi sie zdarzalo uslyszec w sluchawce ze to za daleko...
        Poza tym czy on pracuje rowniez w jakims szpitalu ?
        Bede wdzieczna za informacje
        Monika
        • matuszka2 Re: Dobry pediatra, jezdżący na wizyty domowe?? 13.03.05, 21:29
          W tym tygodniu byłam w ciężkiej sytuacji. Panująca grypa dopadła też naszą
          rodzinę. W poniedziałek wezwałam FALCKA do mojego 3 miesiecznego dziecka.
          Wezwałam dlatego, że mamy tam abonament i wizyty są za darmo. Mały miał tylko
          katar z objawów widocznych, ale chciałam żeby pani doktor go osłuchała.
          Niestety lekarze w Falcku są bardzo często przypadkowi. Pani przepisała mu
          (oprócz leków które ja wczesniej podawałam tzn. Nasivin i maść majerankowa)
          Clemastin, i Eurespal oraz zostawiła receptę na Summamed na wszelki wypadek.
          W sobotę mały był bardzo marudny, katar nie zniknał całkiem tylko był gdzieś
          tam w środku. Zastanawialismy sie czy marudzi przez rosnące jedynki na dole.
          Wieczorem spanikowalismy i wezwalismy polecaną panią Martę Czubaj - Kowal. Mąż
          po nią pojechał bo powiedział że nie jest zmotoryzowana, obejrzała małego
          osłuchowo był czysty, gardło spulchnione ale nie zaczerwienione. Przepisała
          Zyrtec - zapytałam czy zamiast mogę podać Clemastin. Odpowiedziała że tego leku
          już się od dawna nie stosuje dla dzieci ( za dużo skutków ubocznych) przepisała
          viburkol i wapno + kazała dać jedną dawkę ibufenu. Następnego dnia miałam do
          niej zadzwonić opowiedzieć jak minęła noc + mamy się skontaktować jeszcze za 3
          dni. Wizyta kosztowała 80 zł. Niestety dużo. Była u nas jakąś godzinkę.
          Przyznaję, że namiar na lekarza który przyjedzie awaryjnie jest bardzo
          potrzebny. A Falcka nie polecam. Od 5 lat mamy tam abonament i wizyta pediatry
          nigdy mnie nie zadowoliła. (Dodam,że abonament opłaca zakład pracy, a nie my).
      • nautika1 Re: Dobry pediatra, jezdżący na wizyty domowe?? 15.03.05, 14:08
        A już daję namiary na dr NAwrockiego: 603 18 1110 Ja mieszkam w Śródmieściu,
        ale wiem, że objeżdża i Nową Hutę i Wieliczkę, więc chyba nie ma przeszkód
        jeśli chodzi o adres. Jedno dziecko - 80 zł, jak jest dwoje chorych to 130 zł.
        Podoba mi się, że nie tylko podaje leki z apteki, ale również ma dużo domowych
        sposobów (np. na biegunkę, czy kaszel). Bardzo wyczerpująco odpowiada na
        wszystkie watpliwości.
    • martamaria10 Re: Dobry pediatra, jezdżący na wizyty domowe?? 15.03.05, 15:59
      Czy do dra Nawrockiego można zadzwonić również o 2 w nocy?
      Marta
      • nautika1 Re: Dobry pediatra, jezdżący na wizyty domowe?? 15.03.05, 16:30
        Ja nie miałam takiej potrzeby, więc nie wiem. NA pewno w weekend i świeta tak.
        Najlepiej jak zadzwonisz i zapytasz.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka