dasia82 16.08.06, 10:18 czy wiecie moze gdzie w krakowie bez probelmu i zbednych pytan ochrzcze dziecko nie majac slubu?? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
an_ki Re: krakow-chrzest i dziecko bez slubu 16.08.06, 12:12 Z tego co wiem to wszedzie. Mieszkam w okolicy krowodrzy i znajomi chrzcili dzieci w Jadwidze i na azorach i w ani jednym nie było problemów. Odpowiedz Link Zgłoś
wandalina Re: krakow-chrzest i dziecko bez slubu 16.08.06, 12:16 Powinnas rzeczywiscie wszedzie. Ksiadz moze oczywiscie zapytac o powody, dlaczego nie macie slubu koscielnego i zachecac do "uregulowania" sprawy, ale nie ma przymusu. Wymogiem jest by rodzice chrzestni mieli zaswiadczenie ze swojej parafii, ze sa osobami wierzacymi i praktykujacymi. Odpowiedz Link Zgłoś
kas2 Re: krakow-chrzest i dziecko bez slubu 16.08.06, 12:28 ja tez miałam ten problem raczej nie w twojej parafi. Ja chrzciłam U św Wojciecha ten malutki kościółek na środku rynku Odpowiedz Link Zgłoś
dorfi123 Re: krakow-chrzest i dziecko bez slubu 16.08.06, 12:37 To prawda. Siostra mojego mężą jest tylko po ślubie cywilnym i ksiądz nie zgodził się, żeby była chrzestną. Ale jak ktoś nie ma ślubu wcale to występuje jako kawaler/panna. I wtedy chyba nie ma problemu? No chyba, że sumienie gryzie Odpowiedz Link Zgłoś
jezzmam Re: krakow-chrzest i dziecko bez slubu 16.08.06, 17:22 Jeśli Ci bardzo zależy to ja mam znajomego super księdza to mogla bym Ci to zalatwić.Jeśli jesteś zainteresowana to napisz na priv. Odpowiedz Link Zgłoś
ingga Re: krakow-chrzest i dziecko bez slubu 16.08.06, 17:24 słyszałam, że kapucyni i dominikanie nie robią problemów Odpowiedz Link Zgłoś
zaino Re: krakow-chrzest i dziecko bez slubu 16.08.06, 19:20 Spokojnie ochrzcisz dziecko w Arce Pana (Huta), bo w parafii św. Alberta to sa juz very big problemy, no chyba, że dasz kilka tysiaków proboszczowi na zbozne cele Odpowiedz Link Zgłoś