anijka23 18.06.08, 18:02 Mój 4 miesięczny synek ma za krótkie wędzidełko podjęzykowe i musi mieć podcięte. Mam pytanie czy zna ktoś dobrego chirurga dziecięcego który przyjmuje prywatnie w Krakowie Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
marzek2 Re: Wędzidełko podjęzykowe. 18.06.08, 20:27 A dlaczego musi mieć podcięte? Mnie straszono, że dziecko będzie niewyraźnie mówić itp, nic takiego się nie stało, córka ma 8 lat, może trochę niewyraźnie wymawia "r" (inaczej niż rówieśnicy) ale poza tym pięknie mówi. Mój mąż żyje już prawie 40 lat z niepodciętym węzidełkiem i ma się dobrze Ale jak znajdziesz kogoś fajnego, może namówie córę na zabieg??? Odpowiedz Link Zgłoś
xb Re: Wędzidełko podjęzykowe. 18.06.08, 21:42 witaj przesle informacje na priva Odpowiedz Link Zgłoś
przeciwcialo Re: Wędzidełko podjęzykowe. 19.06.08, 22:34 MOje dzieci miały podcinane na chirurgii szczekowo twarzowej pod lekka narkoza w ramach chirurgii jednego dnia. Takie zasady sa tez w instytucie pediatrii. Odpowiedz Link Zgłoś