Dodaj do ulubionych

I znowu nie przyjęli mi dziecka do przedszkola!:-(

08.04.09, 13:34
Drugi rok z rzędu nie przyjęli mi dziecka do przedszkola. Czy ktoś ma tak samo, czy tylko ja jestem taka pechowa?! Dobrze, że przynajmniej szkoła jest obowiązkowa, bo chyba trzymałabym swoje dziecko do osiemnastki w domu! Tylko po co w telewizji dają reklamy typu "daj dziecku szansę....", skoro dla wielu z nich i tak braknie miejsca. Kurcze, będę mieć aspołeczne dziecko!
Obserwuj wątek
    • aanna6 Re: I znowu nie przyjęli mi dziecka do przedszkol 08.04.09, 14:16
      a ile ma i gdzie chciałas go posłac , jutro ma byc lista w ktorych
      przedszkolach sa jeszcze wolne miejsca . moj 5 latek sie dostał
      • robin81 Re: I znowu nie przyjęli mi dziecka do przedszkol 08.04.09, 15:10
        mojej corci tez nie przyleli.kuzynek mial tyle samo punktow i
        przyjety
        • sylwiga Re: I znowu nie przyjęli mi dziecka do przedszkol 08.04.09, 16:59
          mojego trzyletniego synka też nie przyjęli, pognałam od razu po 12 i zapisałam
          go na listy rezerwowe ale raczej mała szansa... bardzo dużo dzieci nie zostało
          przyjętych, w ogóle to jakaś kompromitacja i porażka dla krakowa... po rozmowie
          z dyrektorkami przedszkoli to można się załamać jak system przyjmował i odrzucał
          podania np: system nie rozpoznaje bliźniąt więc jedno dostało się a drugie
          nie... koszmar jakiś, wypada iść z transparentami pod urząd i manifestować!!!
          • takatoszymura Re: I znowu nie przyjęli mi dziecka do przedszkol 08.04.09, 17:22
            To ja pierwsza pójdę z takim transparentem! Synek ma teraz 4 lata, córka niecałe 2, więc w przyszłym roku i ona powinna iść do przedszkola. I jestem przekonana, że ona się nie dostanie, ale za to przyjmą mi synka-jako 5-latka. I w ten sposób do emerytury chyba nie wrócę do pracy...........
            • robin81 Re: I znowu nie przyjęli mi dziecka do przedszkol 08.04.09, 17:29
              kuzynki synek mial tez 36ptk i go przyjeli bo wczesniej chodzilo
              jego starsze rodzenstwo do tego przedszkola.ja musialabym chyba kota
              zapisac bo corka jest nasza pierworodna:p jest zapisana jako 3 na
              liscie rezerwowej.ogolnie to w przedszkolu przyjeto tylko 3dzieci z
              36ptk-wlasnie kuzynki i dwojke z jakas niesprawnoscia.rozumiem ze
              reszta to samotne matki?bo chyba tylko one maja wiecej
              punktow.zdrowe dziecko z normalnej rodziny gdzie dwojka rodzicow
              pracuje juz sie nie nadaje.paranoja
              • agiq Re: I znowu nie przyjęli mi dziecka do przedszkol 08.04.09, 18:30
                system bliźniaki rozpoznaje bo moje obie sie nie dostały sad już bym
                chyba wolała żeby się chociaż jedna dostala, oczywiście mieliśmy po
                36 punktów u nas lista przyjętych zamykała się na 41
                punktów...koszmar.
              • mamaromka Re: I znowu nie przyjęli mi dziecka do przedszkol 11.04.09, 00:15
                Niektóre zdrowe dzieci z normalnej rodziny mają więcej niż 36 pkt.
                ( rodzeństwo uczęszczające do przedszkola, zmiana przedszkola, wcześniejsze
                uczęszczanie do żłobka).
                • m_oments Re: I znowu nie przyjęli mi dziecka do przedszkol 11.04.09, 11:06
                  mój 3 latek też się nie dostał, miał 29 punktów (2 rodziców
                  pracujących, wczesniej nie chodził do żłobka), dostawały się dzieci
                  od 41 punktów; widziałam że część dzieci była przekierowywana do
                  przedszkola kolejnego wyboru (ja go tam nie zapisywalam, bo byłam na
                  dniach otwartych i wyjatkowo opieka mi sie nie spodobała, i brudne
                  wykladziny - maly kichał non stop przez 2h)
                  Największe wrażenie zrobiła na mnie ilość dzieci nie
                  zakwalifikowanych do żadnego przedszkola -około 20, w kolejnym około
                  15;
                  Zapisałam synka do prywatnego przedszkola, i nawet tam jest lista
                  rezerwowa 45 dzieci!
                • agiq Re: I znowu nie przyjęli mi dziecka do przedszkol 11.04.09, 13:12
                  no ale nie zawsze dzieci mają starsze rodzeńtwo i trudno za to je
                  winić, oczywiście można dać dziecko wcześniej do żłobka ale jeżeli
                  można postawić na inne wyjście to ja jednak wolę inne....powinno być
                  na tyle przedszkoli że każde dziecko nawet niepracujących rodziców
                  spokojnie znajdzie miejsce przynajmniej w przedszkolu do odległości
                  kilometra a nie na drugim krańcu Krakowa.
    • zebra12 Na Okólnej 12.04.09, 09:41
      W przedszkolu na Okólnej zostały przyjęte dzieci, które miały od 388 do 45
      punktów. Ale z tych 45 też nie wszystkie, by było ich kilkoro, a przyjęto tylko
      troje. Reszta z 45 punktami została przerzucona do pobliskiego przedszkola.
      • maniolka05 hmmm...to ja miałam szczęście 13.04.09, 14:53
        moja córka w zeszłym roku nie zostala przyjęta ponieważ na dzień 1
        wrzesień 2008 nie miała skończonych 3 lat,ur.w październiku 2005. A
        w tym roku CUD!!!! Dostała sie pomimo że miała 35 pkt... A ile
        punktów jest za żłobek??? Bo córa chodzi i jakos w punktach tego nie
        odczułam...
        • m_oments Re: hmmm...to ja miałam szczęście 13.04.09, 22:05

mój synek miał 29pkt za 2 rodziców pracujących, przedszkole
          najbliższe pracy i domu;
          wynikałoby z tego że 5 punktów za kontynuacje żłobka?? ale pewna nie
          jestem

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się