Gość: ekaśka IP: *.* 25.10.02, 21:07 szukam bratnich dusz z podobnymi problemami .Jestem mamą 7-miesięcznej Magdy, wychowuję ją sama. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: edyta.bujak Re: "samodzielne" mamy z Radomia IP: *.* 26.10.02, 10:16 Wprawdzie nie wychowuję dzieci sama, ale chętnie wymienię się doświadczeniami . Mam dwoje dzieci, starsze ma 9 lat, młodsze 11 miesięcy. Obecnie jestem na urlopie wychowawczym, więc większość czasu spędzam w domu. Napisz coś o sobie . Czekam i pozdrawiam.Edyta Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ekaśka Re: "samodzielne" mamy z Radomia IP: *.* 26.10.02, 12:05 Miło mi, że odpowiedziałaś na mój "list".Jak już napisałam mam 7-miesięczną córkę - Magdę. Mam 22 lata i jeszcze studiuję prawo na filii UMCS-u. Mieszkam z rodzicami i rodzeństwem na Wacynie. Magda jest bardzo wesołym dzieckiem, waży 8700g, ma 78cm i dość długie jak na swój wiek blond włosy, które bardzo lubią plątać się w jeden wielki kołtun. I tak we dwie całkiem dobrze sobie radzimy.Kasia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: edyta.bujak Re: "samodzielne" mamy z Radomia IP: *.* 26.10.02, 16:42 To teraz ja napiszę więcej o sobie: Mam 29 lat, mieszkam z mężem i 2 dzieci na Południu. Mój mały Filipek też jest blondynkiem (chociaż ja, mąż i córka jesteśmy szatynami), waży 9,5 kg., ma 4 ząbki, właśnie zaczyna chodzić i jest strasznie kochanym urwiskiem.Napisz, czy pracujesz i co porabiasz całymi dniami? Ja siedzę w domu z Filipkiem. Pozdrawiam.Edyta Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ekaśka Re: "samodzielne" mamy z Radomia IP: *.* 26.10.02, 21:47 Cześćnie pracuję, czeka mnie to dopiero jak skończę studiować- za 2 lata. Chociaż chętnie zajłabym się pracą w domu, ale wiesz jak to jest na rynku, szczególnie u nas. Głównie zajmuję się Magdą, chodzę na zajęcia, a gdy zbliża się sesja zostaję odcięta od całej reszty swiata i zakopuję się w książkach na ok. 2 miesiące. A tak poza tym to tak jak każdy, chodzę po mieście, do koleżanek (brak mi tylko takich z dziećmi), czytam, a od 3 dni mam internet, więc cały wolny czas, gdy Magda śpi spędzam przy komputerze. O, właśnie, to jest jedno z moich ulubionych zajęć, zostało mi jeszcze z liceum. Od mniej- więcej roku dużo czasu spędzam w domu, co jest chyba normalne, gdy się ma dziecko. Trudno się było przyzwyczaić, ale już mam to za sobą i w zasadzie odpowiada mi ten tryb życia na najbliższe lata. Szczególnie gdy pomyślę o pracy i czuję taki dziwny bunt gdzieś w środku, że mogłabym codziennie rozstawać się z Madzią na cały dzień. Czekam na odpowiedź. Kasia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: edyta.bujak Re: "samodzielne" mamy z Radomia IP: *.* 27.10.02, 21:04 Jeśli chodzi o pracę, to też nie mogę sobie wyobrazić mojego powrotu do niej (a niedługo mnie to czeka). Mój Filipek niestety nie chce z nikim zostawać. Wszystko robi ze mną, a jak mnie nie ma na chwilkę, to mnie szuka po całym mieszkaniu, żałośnie wołając: "mama".Najczęściej siedzi u mnie na rękach i dlatego wszyscy na niego mówią "Koala". Pewnie dlatego się tak dzieje, bo jestem z nim cały czas, poza tym karmię go piersią. A Ty, karmisz Madzię? OdpiszEdyta Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ekaśka Re: "samodzielne" mamy z Radomia IP: *.* 27.10.02, 22:12 Karmię. Na początku mnie to strasznie denerwowało, ale teraz byłoby mi brak, gdybym przestała ją karmić. Zresztą tak jest taniej, zdrowiej i wygodniej. to rzeczywiście problem, jak dziecko nie chce z nikim zostać. Magda na szczęście zostaje z moją mamą. Zresztą nie miała wyjście, bo nie mogę przecież rzucić studiów. W przyszłym roku chyba będę musiała zrobić praktyki, ale to nie trwa długo. Gdzie pracujesz? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: edyta.bujak Re: "samodzielne" mamy z Radomia IP: *.* 28.10.02, 13:37 Pracuję w M1. Czasami mi się do pracy trochę tęskni, ale nie wyobrażam sobie zostawić Filipka... Czy Twoja Madzia przesypia noce, bo Filip większość nocy spędza dojąc cyca? Ostatnio wręcz śpi z cycuniem, jak mu wypadnie z buzi, budzi się z płaczem. Jak to wygląda u Ciebie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ekaśka Re: "samodzielne" mamy z Radomia IP: *.* 28.10.02, 14:13 Jak miała 4-5 miesięcy, to przesypiała. Potem jaj się odmieniło i teraz też potrafi się budzić kilka razy w nocy i jeść. Na dodatek umie usnąć tylko w moim łóżku, ale już się przyzwyczaiłam. Nie będę jej na siłę uczyła nie jeść, kilka razy dawałam jej pić, ale to nie pomagało, albo nie chciała albo za godzinę znów się budziła. Dzisiaj mamy wielki dzień: po 3 miesiącach mogę zdjąć Magdzie poduszkę na biodra. Już się nie mogłam doczekać. Jutro jadę do rodziny, tam nie ma stałego dostępu do internetu, więc pewnie nie będę się odzywać. Wrócę w przyszłym tygodniu, to odpiszę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ekaśka Re: "samodzielne" mamy z Radomia IP: *.* 05.11.02, 21:37 Cześć.Dzisiaj wróciłyśmy do Radomia. Mała śpi a ja przeglądam pocztę w internecie. To była 2 podróż w życiu Magdy na szczęście wszystko dobrze poszło. Odezwij się. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: edyta.bujak Re: "samodzielne" mamy z Radomia IP: *.* 22.11.02, 11:28 Długo nie odpisywałam, ponieważ miałam komputer w naprawie. Co u Ciebie słychać? Ja niedawno miałam rodzinną imprezkę: mój Filipek skończył roczek. Teraz sam już chodzi i jest coraz fajniejszy. Od stycznia wracam do pracy i już teraz się bardzo stresuję. Najpierw wracam na miesiąc, a po miesiącu dopiero zdecyduję, czy zostaję w pracy, czy wracam na wychowawczy.To tyle na razie. Odpisz.Edyta Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ekaśka Re: "samodzielne" mamy z Radomia IP: *.* 29.11.02, 22:24 CześćPróbowałam wysłać Ci wiadomość na Twoje konto, ale coś nie wychodzi. Pisze, że nie może przyjąć. Co słychać? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: edyta.bujak Re: "samodzielne" mamy z Radomia IP: *.* 10.12.02, 20:12 Cześć!Znowu długo się nie odzywałam, ale to przez komputer, który mi sie ciągle psuje i właściwie częściej jest w naprawie niż w domu. Nie dostałam od Ciebie maila, ale czekam na następnego.U mnie w porzadku, tylko Filipek jest trochę przeziębiony.Czekam na odpis na forum lub na konto.Edyta Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: GGGosia Re: "samodzielne" mamy z Radomia IP: *.* 08.01.03, 23:12 Witajcie dziewczyny, przepraszam,ze czytalam Wasze maile, ale chcialam Was poznac, bo dopiero zaczynam na tym forum.... Ja tez jestem z Radomia i mam 4-letnia Marysie, ale na nasze szczescie nie wychowuje jej sama, jak Ty ekaska. Ciesze sie, ze tak dobrze Ci idzie Kasiu w wychowywaniu Twojej malej coreczki i 3mam kciuki jesli chodzi o studia. Podziwiam Twoje samozaparcie, jesli chodzi o nauke.Pozdrawiam,GGGosiaPS. Napiszcie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ekaśka Re: "samodzielne" mamy z Radomia IP: *.* 08.01.03, 23:46 Witam, jest nas coraz więcej. Czytałam że mieszkasz na Paderewskiego, ja na Zielonej. Dużą już masz córcię. Co do studiów, to jestem na 4 roku i szkoda by mi było rzucić. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: GGGosia Re: "samodzielne" mamy z Radomia IP: *.* 12.01.03, 21:16 Witaj niestety przyznam sie szczerze, ze nie wiem, gdzie jest ul.Zielona a nie mam pod reka zadnej mapki Moja niunia rzeczywiscie jest starsza niz Twoja, ale jesli bys potrzebowala, to z checia podziele sie doswiadczeniem, chociaz ogolnie wiadomo, ze wlasna mama ma najlepszy instynkt Jesli zas chodzi o Twoje studia, to ciesze sie, ze jestes w nich wytrwala tak malo jest takich dziewczyn Odezwij sie gdyby cio....Pozdrowionka,GGGosia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ekaśka Re: "samodzielne" mamy z Radomia IP: *.* 13.01.03, 22:57 Zielona jest już na krańcach Radomia, na Wacynie, to jest za Zamłyniem, Ulica odchodzi od Okulickiego, przecina Kielecką i tam dalej to ja juz mieszkam Odpowiedz Link Zgłoś