Dodaj do ulubionych

szkoła Com Bridge School??

27.08.07, 10:19
witam,
znalazłam tanią szkołę językową. Com Bridge School na Nowowiejskiej
combridge.com.pl/site.php?menu=8 ,
czy ktoś z was może tam uczęszczał albo coś o niej słyszał. Będę
wdzięczna za jakieś odpowiedzi.

Pozdrawiam,
Ania
Obserwuj wątek
    • Gość: lektorrrka Re: szkoła Com Bridge School?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.09.07, 22:04
      Bardzo nie polecam, ogromny bałagan organizacyjny i zupełny brak profesjonalizmu
      dyskwalifikuje te szkołę. Nie ma opieki metodyka przez co nie ma tam żadnego
      programu nauczania,podręczniki są zupełnie niedobrane do grup (np. grupa
      dorosłych osób uczy sie z podręcznika dla dzieci).Współczuje wszystkim uczniom i
      lektorom tej szkoły (sama niestety uczyłam tam przez rok).
      • Gość: JK Re: szkoła Com Bridge School?? IP: *.aster.pl 27.09.07, 22:02
        Szkoły nie znam, ale sama nazwa sugeruje metodę niezbyt uczciwego
        przyciągania klientów - mocno kojarzy się z Cambridge, które w
        każdej postaci renomę ma (i szkoła jęz. obc. w W-wie, i uniwersytet
        w Anglii, i egzaminy tegoż uniwersytetu). To taki sam sposób
        pozyskiwania klientów jak firmy krzak produkujące sprzęt Panasonix,
        Sany itp. A jeśli takie mają podejście do tej strony biznesu, to
        pewnie i takie do całej reszty, czyli tego biznesu prowadzenia. Choć
        oczywiście mogę się mylić i wtedy bardzo przepraszam firmę.
        • Gość: markoo Re: szkoła Com Bridge School?? IP: *.171.96.147.crowley.pl 19.12.07, 11:19
          Pierwsze skojarzenie to Adibas -> Tanie marki, które podszywają się pod inne to
          krótkowzroczne podejście.
          • Gość: Kemik Re: szkoła Com Bridge School?? IP: *.chello.pl 01.01.08, 23:09
            Rzeczywiście brak profesjonalizmu,też tam uczyłam i szczerze mówiąc bardzo tego
            żałuję. Lektorzy są traktowani przez szefostwo kategorycznie - słyszałam uwagi
            typu, "Pani niech uczy czego chce, oni nie muszą chodzić na każde zajęcia,
            najważniejsze żeby płacili" porażka!!!
          • Gość: ZASKOCZONY Re: szkoła Com Bridge School?? IP: *.chello.pl 30.01.08, 15:41
            Dziwi mnie podejście tych osób, które nie wnikając w pełną i jedynie
            prawdziwą informację, wyżywają się na nazwie szkoły. Ta nazwa to nie
            żadna tania podróba typu ADIBAS tylko nazwa odzwierciedlająca główne
            przesłanie szkoły - spełnianie roli pomostu komunikacyjnego (
            właśnie communication bridge - w skrócie COM BRIDGE ), w sensie
            nauczenia porozumiewania się, co w czasie kiedy Polska jest
            członkiem Unii Europejskiej jest bardzo przydatne. Dobrze że COM
            BRIDGE od 10 lat stwarza zainteresowanym kursami szkoły możliwość
            poznania 6 językow obcych, aby mogli komunikować się z obywatelami
            innych krajów Europy i nie tylko Europy. CAMBRIDGE School of English
            wzięła natomiast swoja nazwę od uniwersyteckiego miasta CAMBRIDGE.
            Obie nazwy COM BRIDGE i CAMBRIDGE, jeśli chodzi o żródłosłów nie mają
            więc ze sobą nic wspólnego. Com Bridge ma swoja własna nazwę
            wymyśloną przez kogoś inteligentnego, kto zawarł w niej główną misję
            jaką szkoła chce spełniać i spełnia, a Cambridge School of English
            nie wymyśliła prochu tylko zerżnęła swoją nazwę z Cambridge
            University. Takie coś to i głupi potrafi wymyślić??? A ci którzy tu
            na formum tak się wymądrzają, niech jadą zmywać gary w Irlandii, bo
            bez języka obcego nie mają czego tam szukać.Tyle co do nazwy. Co do
            spraw merytorycznych, czyli samego nauczania nie wypowiada się, bo
            znam kilka języków obcych, których nauczyłem się w szkole średniej i
            na studiach, a których znajomośc pogłębiłem podróżując po świecie i
            pracując przez długie lata za granicą. Serdecznie pozdrawiam
            kierownictwo szkoły i wszystkich lektorów uczących w niej języków
            obcych.
            ZASKOCZONY
            • Gość: JK Re: szkoła Com Bridge School?? IP: *.aster.pl 01.02.08, 00:08
              A dlaczego uważasz, że jesteś jedyna osobą w tym gronie, która zna
              języki obce i podróżuje po świecie??? Nie będę się licytować kto i
              co zna i gdzie i ile jeździł czy pracował, bo nie o to tu chodzi,
              natomiast jakieś kompleksy chyba z ciebie wychodzą, jeśli tak bardzo
              chcesz pokazać swoją wyższość. Myślę, a nawet wiem, że jest jeszcze
              w Polsce oprócz ciebie parę osób, które znają języki i podróżują i
              niekoniecznie chcą jechać do Irlandii, nieważne czy na gary czy na
              dyrektora czegośtam. A swoją drogą co ci przeszkadzają ludzie,
              którzy zmywają gary? I co masz przeciwko Irlandii?
              Poza tym w twoim poście też jakoś nie doczytałam się informacji na
              temat jakości nauczania itp (może przegapiłam). A już jak tak znasz
              szczegóły, to dlaczego jęz. ang. mają tam uczyć osoby po min.
              licencjacie z filologii angielskiej (w porządku) albo POLSKIEJ? Jaką
              przewagę jeśli chodzi o nauczanie jęz. ang. ma ktoś z filologii
              polskiej nad kimś z jakichkolwiek innych studiów??? Nie czepiam się
              tylko pytam z ciekawości, bo taki wymóg nieco mnie zdziwił. Czyli
              rozumiem, że osoby po zupełnie innym kierunku, ale z CELTA czy DELTA
              to już nie przyjmą na lektora? Ciekawa szkoła, rzeczywiście...
              • Gość: kursanta Re: szkoła Com Bridge School?? IP: *.acn.waw.pl 04.02.08, 22:57
                A ja wam powiem że jestem zadowolona z tej szkoły. Chodze juz do niej dwa lata.
                Maja bardzo fajnych lektorów i metodyka prowadzenia zajec tez jest ok. Tak wiec
                uważam ze to raczej z wczesniej wypowiadajacymi sie lektorkami jest cos nie tak
                skoro nie umieja dostosowac zajec do potrzeb kursantów... Taka praca, ze trzeba
                włożyć w to troche inwencji... Jak wam to nie wychodzi to może pomyślcie nad
                zmianami..
                Ceny nie sa wysokie za to poziom nauczania jest super :)
                Pozdrawiam Panią Olę :)
      • Gość: kasia Re: szkoła Com Bridge School?? IP: *.lcs.net.pl 27.06.08, 23:01
        Ja również gorąco NIE POLECAM tej "szkoły" o ile wogóle można ją tak
        nazwać.
        • Gość: były pracownik Re: szkoła Com Bridge School?? IP: *.lcs.net.pl 06.11.08, 10:24
          Ludzie właściciel jest człowiek który oszukuje pracowników na prowizjach za
          zdobytych klientów, wyzysk, za grosze duża rotacja pracowników, zero jakich kol
          wiek przestrzegania zasad z kodeksu pracy.
          Poza tym wiem bo tam pracowałem że łapią lektorów najtańszych i byle był aż
          wstyd mi było przed kursantami za stan sal, toalety, podręczników i oczywiście
          jakość lektorów. Biorą lektora bez żadnych certyfikatów doświadczenia porostu z
          ulicy kogoś kto zna angielski czy inny język mówię wam jak najtańszego byle był.
          Aby potwierdzić moje słowa zadzwoń do nich i poproś aby ci pokazali certyfikaty
          lektora który będzie ciebie uczył pamiętaj oni ci je pokażą ale nie wiem czy
          tego co będzie prowadził wykład. Certyfikaty zdobywają jak ktoś się zapyta. A
          jak im się nie uda to ściemniają. ODRADZAM WAM NAPRAWDĘ. Jak coś to poroście w
          umowie o zapis o wymaganych certyfikatach lektora i o możliwości odbycia
          próbnych lekcji, sami zobaczycie. Kolejna firemka na rynku wyzysku.
    • Gość: były pracownik Re: szkoła Com Bridge School?? IP: *.lcs.net.pl 06.11.08, 10:25
      Ludzie właściciel jest człowiek który oszukuje pracowników na prowizjach za
      zdobytych klientów, wyzysk, za grosze duża rotacja pracowników, zero jakich kol
      wiek przestrzegania zasad z kodeksu pracy.
      Poza tym wiem bo tam pracowałem że łapią lektorów najtańszych i byle był aż
      wstyd mi było przed kursantami za stan sal, toalety, podręczników i oczywiście
      jakość lektorów. Biorą lektora bez żadnych certyfikatów doświadczenia porostu z
      ulicy kogoś kto zna angielski czy inny język mówię wam jak najtańszego byle był.
      Aby potwierdzić moje słowa zadzwoń do nich i poproś aby ci pokazali certyfikaty
      lektora który będzie ciebie uczył pamiętaj oni ci je pokażą ale nie wiem czy
      tego co będzie prowadził wykład. Certyfikaty zdobywają jak ktoś się zapyta. A
      jak im się nie uda to ściemniają. ODRADZAM WAM NAPRAWDĘ. Jak coś to poroście w
      umowie o zapis o wymaganych certyfikatach lektora i o możliwości odbycia
      próbnych lekcji, sami zobaczycie. Kolejna firemka na rynku wyzysku.
      • Gość: kasia Re: szkoła Com Bridge School?? IP: *.lcs.net.pl 09.12.08, 19:34
        Słuchajcie, to co się tam wyprawia to istny obłęd...wiem bo tam pracowałam
        (niestety)takie "szkoły" jak ta psują reputację lektorom. Poza tym traktowanie
        pracowników a co najgorsze kursantów przez pseudo prezesika przechodzi ludzkie
        pojęcie.Wciskają ludziom kit, tylko po to by zdobyć kaskę a jak już ktoś
        podpisze z nimi umowę to się wręcz od razu na nich wypinają.Żal mi tych pań
        lektorek które zaciskają zęby i starają się jak mogą aby przekazywać
        wiedzę.Dziewczyny...UCIEKAJCIE z tamtąd jak najszybciej
    • Gość: annikaa45 Re: szkoła Com Bridge School?? IP: *.chello.pl 26.01.09, 16:21
      szkoła kiepska...obsługa kiepska...organizacja kiepska...warunki kiepskie,
      jedyna rzecz, a raczej osoba która, sprawila ze zapisalam sie na kolejny sem to
      bardzo dobra lektorka, ma swietny sposob przekazywania wiedzy.Nie chcielismy z
      niej zrezygnowac.ale nie wiem co ona jeszcze tam robi? pozdr.p.Marto
      • Gość: katerina Re: szkoła Com Bridge School?? IP: *.chello.pl 27.01.09, 15:17
        Jesli mamy na mysli ta sama lektorkę to tez ja milo wspominam.Świetna, wiele
        mnie nauczyła i zdałam certyfikat nie wiem czy tam nadal uczy, bo ponoć lektorzy
        stamtąd uciekaja, a jesli chodzi o samą szkołe to nic nadzwyczajnego. plus ze
        jest tania, a minus ze niezbyt tam ładnie i mialam wrazenie ze to cale
        kierownictwo ma nas gdzies,ale ja oczekiwalam rezultatów, a nie luksusu.
        • Gość: katarzyna Re: szkoła Com Bridge School?? IP: *.chello.pl 06.04.09, 19:24
          byłam niedawno na kursie w tej szkole i podobal mi sie tylko ze wzgledu na
          prowadzaca (pozdro dla pani Marthy:), bo miala dobre podejscie i swietnie
          uczyla,ale poza tym to wszystko na minus. sale brudne, w biurze niesympatyczna
          atmosfera,materialy sami musielismy kupowac,xero niby za darmo ale jak mielismy
          zajecia to bylo nieczynne,jedni za kurs placili 100zl wiecej a inni mniej(jak
          sie okazalo na koncu), nie ma zadnych wieszakow wiec nasze mokre kurtki
          kladlismy na naszych ławkach!!!!
    • Gość: była lektorka Re: szkoła Com Bridge School?? IP: *.chello.pl 04.05.09, 13:07
      Osobiście bardzo odradzam korzystanie z usług tej szkoły. Na
      szczęście już stamtąd jakiś czas temu odeszłam, ale firma, która
      podczas rozmowy kwalifikacyjnej nie zadaje lektorowi ani jednego
      pytania po angielsku nie ma chyba zbyt poważnego podejścia do
      uczniów. Administracja gorsza niż w burdelu. A ten pochwalny pean na
      czesc szkoły kilka wpisów wcześniej piękny, ciekawe tylko który z
      pracowników go napisał.
    • Gość: NIEZASKOCZONY Re: szkoła Com Bridge School?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.09.09, 13:52
      Czytam te wypociny powyżej i jedyna moja konkluzja jest następująca:
      Wszyscy powyżej wypowiadający się nie mają odwagi cywilnej, są tchórzami ukrywającymi się za problematyczną anonimowością sieci.
      Były pracownik wręcz otwarcie pomawia właściciela szkoły, co jest zagrożone karą więzienia - chyba, że udowodni swoje słowa.
      Była lektorka najwyraźniej cierpi na manię prześladowczą - zapewne na przykład dostała swoje wynagrodzenie kilka dni później niż zamierzała.
      To naprawdę żadna sztuka kogoś anonimowo obsmarowywać. Za czasów mojego dzieciństwa rolę takiego "pręgierza" pełnił napis na płocie, napis typu: "Zenek to ch.." - dziś w dobie Internetu każdy głąb udaje elokwentnego inteligenta.
      W każdej firmie i w każdej szkole zdarzają się czasy lepsze i gorsze, ponieważ tworzą ją ludzie. Mam przyjemność przyglądać się firmie Com Bridge od pewnego czasu. Oczywiście, nie wszystko mi się podoba. Ale widzę, jak kolejne niedociągnięcia padają ofiarą zaangażowania. Nauczanie, jak żadna inna działalność ludzka, oparta jest na relacjach. Relacjach nauczyciel-student, nauczyciel-administracja itd. Z tego, co udało mi się zaobserwować, szkoła Com Bridge mocno te relacje pielęgnuje. I naprawdę stara się zapewnić wysoki poziom nauczania przy jednoczesnym zachowaniu niskich cen.

Ze względu na anonimowość wypowiadających się powyżej (nie taką do końca, bo pomawiającego można po IP znaleźć na przykład) nie można traktować tych wypowiedzi jako w jakikolwiek sposób miarodajnych. To zwykłe mazanie na płocie haseł typu "Zenek to burak".
      • Gość: ally Re: szkoła Com Bridge School?? IP: *.aster.pl 10.10.09, 02:11
        Hehe, koleś aleś poleciał :)
        Ja od zajmującego się rekrutacją lektorów metodyka słyszałam, że nauczyciele z
        Com bridge miesiącami czekają na pensje. Nie wiem czy to prawda. I jak ktoś
        ładnie poprosi to mogę się przedstawić, nie muszę być anonimowa :D
        Chodziłam tam kiedyś na angielski i zajęcia były strasznie nudne. A zastępstwo
        miała z nami studentka II roku Kolegium, co wydało mi się strasznie
        nieprofesjonalne.
        Ale postanowiłam zapisać się tam ponownie na inny język, bo i tak najważniejszy
        jest nauczyciel, może akurat dobrze trafię, a cena jest mega konkurencyjna. Nie
        stać mnie na droższą szkołę.
        • Gość: Ania Re: szkoła Com Bridge School?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.11.09, 15:48
          Ja chodzę do combridge ale do tej szkoły na ulicy długiej i jestem
          bardzo zadowolona.
          Mam porównanie z 3 innymi szkołami i ta jest i tania i dobra.

zdecydowanie polecam
      • Gość: Don Joe Re: szkoła Com Bridge School?? IP: *.chello.pl 25.03.10, 22:58
        Com Bridge pielęgnuje relacje? Śmiechu warte!!! Jedyna relacja to szef - kasa
        zarabiana na pracy lektorów. Wybitnie nieprofesjonalna szkoła z koszmarną wręcz
        administracją. Nikomu nie polecam.
        • Gość: ktokto Re: szkoła Com Bridge School?? IP: *.cebit.com.pl 07.05.10, 10:23
          Jestem lektorką w tej szkole i zdecydowanie nie polecam! Podejście tej firmy w stosunku do lektorów jak i do uczniów jest bardzo nieprofesjonalne. W com Bridgu to standard, że czeka się tygodniami na wypłatę, kupowałam podręczniki na zajęcia za własne pieniądze, nie ma wystarczającej liczby słowników, nie ma możliwości skontaktowania się z szefową (jakaś wirtualna osoba...). Lektora traktuje się jako przedmiot- przychodzi, robi swoje, wychodzi. Szczerze mówiąc, to już dawno bym stamtąd odeszła,ale szkoda zostawiać mi moich uczniów na lodzie. To nie szkoła językowa tylko jakaś parodia- odradzam uczniom jak i potencjalnym lektorom! (chyba ze lubicie długo czekać na wypłatę)
      • kate-live Re: szkoła Com Bridge School?? 18.11.11, 16:26
        Może i w pewnych kwestiach masz rację natomiast stwierdzenie że lektorka ma manie przesladowczą bo dostała wypłatę kilka dni później jest ponizej wszystiego. Zdajesz sobie sprawę, że opóźnianie wypłaty wynagrodzenia poza termin o którym jest mowa w umowie podlega kodeksowi. A tak na marginesie czy jak nie zapłace rachunku za gaz czy telefon w terminie to myslisz, że będą czekać kilka dni - Ta praktyka jest wyjatkowo nieuczciwa. Moge podać jesli chcesz swoje dane osobowe na adres e-mail, forum nie zostało raczej do tego stworzone
    • Gość: kicia Re: szkoła Com Bridge School?? IP: *.acn.waw.pl 12.06.10, 09:39
      Ej, daj spokoj z tym com bridge. to bardzo kiepska szkola. szkoły
      językowe w warszawie ,namiary na nie znajdziesz na
      www.edustrona.pl .
      tanie i dobre sa dlugi jezyk i academia de la lenga:
      www.edustrona.pl/prezentacja.php?id=1147
      • Gość: youcandoit Re: szkoła Com Bridge School?? IP: *.aster.pl 30.07.10, 13:04
        Mam cichą nadzieję, że mimo wszystko szkoła Com Bridge poprawiła się w ostatnim czasie. Dlaczego? Dlatego, że niedawno zaproponowano mi tam pracę. Warunki znośne, więc chyba się zdecyduję, boję się tylko, żeby nie było z tym za dużo problemów... może jest ktoś, kto ma aktualne info? Spóźnionych wypłat się nie boję, bo już nie raz wymuszałem dotrzymanie warunków umowy w innych miejscach pracy. Potrzebuję po prostu czegoś, aby zdobyć doświadczenie studiując zaocznie na studiach drugiego stopnia.

Bardzo proszę o konkretne wypowiedzi, bo jak już ktoś zauważył teksty zbliżone do "prezes to p..." nie wnoszą zbyt dużo do dyskusji.
        Z góry dziękuję.
        • Gość: lektorka Re: szkoła Com Bridge School?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.10.10, 13:06
          odradzam prace w tej szkole. Pracuje tam ale na szczescie tylko do pazdziernika, do tej pory nie mam platnosci za sierpien i wrzesien.
          • wysokieobcasy222 Re: szkoła Com Bridge School?? 07.12.10, 13:05
            U W A G A lektorzy!!! szkoła ta nie wypłaca na czas pieniedzy!!! trzeba sie prosic pisac mnostwo maili, zeby dostać nalezne wynagrodzenie!
            wciaz gubia sprawozdania, po kilku miesiacach pracy oni znow prosza mnie o skany dyplomow!!??!! CZEKAM NA WYPLATE 2 MIESIACE, NIESTETY. Chce podac ta firmę do PIP-u, zmuszają do proszenia się o nalezne pieniadze, nie znaja słowa przepraszam za opoznienia, a mało tego niektorym wcale nie wypłacaja.
            • Gość: gizzy43 Re: szkoła Com Bridge School?? IP: 82.146.247.* 13.12.10, 21:16
              Dopisuję się pod informacją, że szkoła jest nieuczciwa jeśli chodzi o terminowość wypłat dla lektorów. Też czekam już 2 miesiące na wypłaty i nic. Aż nie chce się prowadzić kolejnych zajęć, nie wiedząc czy dostanie się za nie kasę. Może faktycznie PIP - kierunek jest najlepszy.
        • Gość: darmowy Re: szkoła Com Bridge School?? IP: *.debica228.tnp.pl 09.04.11, 23:09
          Mogę oddać swój etat, bo już mam dość . Płyty piraty, które od nich otrzymałem też oddam.
      • Gość: alicja Re: szkoła Com Bridge School?? IP: *.home.aster.pl 18.01.11, 13:22
        Witam,
        Moge polecić dobra szkole angielskiego na bielanach; You Can Talk. Moja corka tam chodzi i bardzo jej sie zajecia podobaja. Chyba najwiekszym atutem tej szkoly to liczba osob w grupie, maks. 4 osoby i lektorki sie bardzo staraja zeby byla mila atmosfera
    • Gość: Wypłata Re: szkoła Com Bridge School?? IP: *.core.lanet.net.pl 30.04.12, 18:50
      Szkoła ComBridge obecenie The Challenge. Burdel ! LEKTORZY ! UCIEKAĆ ! Nie płacą lektorom w terminie.
      • Gość: Magda Re: szkoła Com Bridge School?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.09.12, 15:56
        Pracowałam tam 2 lata z wynagrodzeniem spóźnili się 3 dni dwukrotnie
        • Gość: xy Re: szkoła Com Bridge School?? IP: *.dynamic.chello.pl 01.10.12, 14:15
          nierzetelni, nie płacą ludziom na czas
Inne wątki na temat:

Nie pamiętasz hasła

lub ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka