Dodaj do ulubionych

atrakcje turystyczne - pomocy!!!

25.04.06, 22:48
Od razu powiem, ze większość mojego życia spędziłam w Mysłowicach, ale tak
bardzo zmienił się Śląsk w ostatniej pięciolatce, że dzisiaj zupełnie się tam
gubię. Proszę, polećcie miejsca godne uwagi, najlepiej na powietrzu. Chcę
miło spędzić czas a 1,5 roczną córcią. Okolice Katowic (Chorzów,
Siemianowice, Tychy)
Obserwuj wątek
    • gemmavera Re: atrakcje turystyczne - pomocy!!! 26.04.06, 09:41
      Według mnie dla półtorarocznego dziecka nie ma sensu szukać atrakcji
      turystycznych (chyba że to tylko taka przenośnia? smile). Zamiast tego poszukaj po
      prostu ładnego parku. Najprościej byłoby wybrać się do parku chorzowskiego -
      duża przestrzeń, sporo zieleni, alejki, place zabaw itd.
      • lawia Re: atrakcje turystyczne - pomocy!!! 26.04.06, 12:20
        Jeśli chodzi o Tychy to polecam nieśmiertelne paprocanysmile
        Jest tam dość ładny plac zabaw i można puszczać kaczki kamyczkami na jeziorzesmile))))
        Moje dziewczyny bardzo lubią tam chodzić
        • krtek7 Re: atrakcje turystyczne - pomocy!!! 08.05.06, 09:29
          Na Paprocanach uwaga na kleszcze - w zeszłym roku dwa spadłyu na mnie z dużego
          drzewa na placu zabaw gdy siedziałam sobie na ławce. I chodziły mi po spodniach!
          Pani obok mnie powiedziała że to normalka uncertain
          • maaszka Byłam:) 11.05.06, 23:14
            I juz wróciłam. Pogoda faktycznie do bani aż do środy. W środę byłam na komunii
            bratanicy w pałacyku w Michałowicach (Michałkowicach)? k/Siemianowic. Bardzo
            ładny park z ogródkiem piwnym przy placu zabaw, bardzo czysto miło i
            kulturalniesmile
            W niedzielę bylam na Słupnej - festyn i koncerty. Plac zabaw raczej kiepski.
            Ale zrobiłam sobie zdjęcie pod muchomorkiem - poprzednie mam jak miałam 5 latsmile
            i Adusia wypatrzyła balonik - Noddiego i wszyscy byliśmy zadowoleni. Mąż bo
            dobrze zjadł w resaturacji chyba "Dwór Bismarcka"?. Miło, ładnie i raczej
            tanio - szkoda tylko że w niezbyt ciekawym miejscusad
            W poniedziałek byliśmy w Egzotarium w Sosnowcu.
            We wtorek na spotkaniu z emamą w Jastrzębiu Zdroju. Wyjątkowo ładne śląskie
            miasto, piękny park. Było super!
            Czwartek Bielskie błonia - raj dla tych którzy kochają zjeżdżalniesmile i park
            chorzowski. Elka niestety nie działasad((
            Piątek - Ustroń i Leśny Park Niespodzianek. Polecam gorąco dzieciom, które już
            dobrze same chodzą. Moje było zachwycone. 5 godzin radochysmile
            Sobota - nigdzie oprócz marketu Realsmile))) Mąż miał urodziny i trzeba było
            zrobić zakupysmile
            Niedziela takie tam spacerki i stadnina koni w Wesołej przy Fali. Głowną
            atrakcją, nawet dla mojego męża był odpust parafialnysmile))

Pewnie niedługo znowu podciągnę watek do góry i mam nadzieję, że znajdę kolejne
            ciekawe propozycje. A może i ja wam coś przybliżyłam?
            • paulara Re: Byłam:) 15.05.06, 09:37
              napisz coś więcej o tym lesnym parku niespodzianek w Ustroniu; i czy 15
              miesięczniak będzie zadowolony z takiej rozrywki?
              • maaszka Re: Byłam:) 18.05.06, 21:01
                Chyba najlepiej jeśli odwiedzisz stronę:
                www.lesnypark.pl/
                Radzę jednak wybrać się poza szczytem. Czy dziecko będzie zadowolone? Tego nikt
                raczej nie zgadniesmile ale jeśli chodzi to raczej tak.
    • bdra1 Re: atrakcje turystyczne - pomocy!!! 26.04.06, 23:15
      w myslowicach slupna, w katowicach park kosciuszki-duzo placow zabaw ladnie, w
      chorzowie par, zoo, skansen (beda misialia) wesole miasteczko, swierklany,
      pszczyna..
      • maaszka Re: atrakcje turystyczne - pomocy!!! 27.04.06, 00:01
        Dziekuję i proszę o jeszczesmile
        Oczywiście atrakcje turystyczne to zielona trawka na której mozna rozłożyć
        kocyk, fajne place zabaw, jeziorka, mini zoo, może jakieś festyny.
        Bdra1 co to są misialia?? Ciekawie brzmi. Napisz proszę coś więcej. W parku
        chorzowskim jakieś Gody w dniach 1-3 maja. Wiecie co to za impreza?

Na szczęście w mojej parafii jest 1 odpust. A to się Adka ucieszy - mała
        karuzela, balony i wata cukrowasmile Tutaj gdzie mieszkam nie ma takich odpustówsmile
        • mamajulitki <a href="http://www.misie.com.pl/" target="_blank">www.misie.c 28.04.06, 23:25
          • maaszka Re: <a href="<a href="http://www.misie.com.pl/"" target="_blan 28.04.06, 23:44
            Juz wiem - Misialia sa 1-4 ale czerwca niestety.
            Już jestem spakowana i jutro po 15 będę na Śląsku. Pozdrawiam Wszystkich
            Ślązaków !
        • zuzasza Re: atrakcje turystyczne - pomocy!!! 01.05.06, 01:41
          Po pierwsze - Trzy Stawy w Katowicach (za Paderewą) i - osobiście przez nas
          wielokrotnie testowany w zeszłym sezonie - park Zadole w Ligocie (tam gdzie
          Akademiki).

A poza tym to ZOO, ale o nim pewnie pamiętasz, bo nie zmieniło się od więcej
          niż pięciu lat.

A gdybyście chcieli poplażować, to - nie licząc Słupnej - masz blisko na
          Stawiki na granicy Szopienic i Sosnowca. Choć dzielnica nie zachwyca to ty
          pojedziesz przecież nad wodę,a tam czyściutka woda, świeży piasek i strzeżone
          (było w zeszłym roku) kąpielisko

Pozdrawiam i życzę miłych wojaży
    • lawia Re: atrakcje turystyczne - pomocy!!! 01.05.06, 09:23
      Niestety pogoda jest do banisad
      Napisz gdzie wkońcu spędziłaś ten czas
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka