my_cha1 24.01.07, 13:45 Witam! Czy ktos z was moze polecic dobra i sprawdzona polozna z tego szpitala? I czy orientujecie sie tez moze jaki jest koszt wynajecia dodatkowej poloznej do porodu? Porod tuz, tuz, wiec licze na Was! Dzieki!!! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mama-smyka Re: Polozna - Katowice-Bogucice 26.01.07, 02:55 Ja mogę polecić panią Danutę Kozińską, ale nie jestem pewna, czy nie przekręciłam nazwiska. Niestety to jedyna dobra rzecz (a właściwie nie rzecz), jaka mnie spotkała w tym szpitalu... Przygotuj się na nieprzyjemności spowodowane prywatną położną przy porodzie - inne pielęgniarki bardzo nerwowo na to reagują, jedynie oddziałowa (pani Asia) trzyma fason. Odpowiedz Link Zgłoś
ewaktw Re: Polozna - Katowice-Bogucice 26.01.07, 09:45 Ja rodziłam w tym szpitalu 4 lata temu i wspominam poród jak najmilej. Nie miałam ani prywatnej położnej ani lekarza z tego szpitala. Dwie położne dyżurne zajmowały się mną cały czas, były w pełni do mojej dyspozycji - przemiłe, uczynne. Tak samo siostry, które się opiekowały mną po porodzie. Nie dałam ani grosza za poród przed ani po. Przy wypisie odwdzięczyliśmy się z mężem dużym tortem i kawą. Ja nie wiem do końca co to za mentalnośc te wieczne opłacanie sobie położnych, lekarzy itp. Oni mają obowiązek się nami zająć jak najlepiej i robią to. A z postu powyżej wynika, że inne panie to ewidentnie drażni, co tylko dowodzi, że to robienie z całego nieopłaconego personelu niekompetentnych ludzi, do którego nie ma się zaufania w ogóle i tylko przy "opłaconej" położnej mozna normalnie urodzić. BZDURA! Nigdy nie popierałam i nie będę popierać tego typu praktyk. Ale z tego co widzę jestem totalnie odosobniona w takiej opinii. Odpowiedz Link Zgłoś
my_cha1 Re: Polozna - Katowice-Bogucice 26.01.07, 14:31 Sęk w tym, że różnie to bywa w szpitalach. W jednych to norma, w innych nie. Niewiele wiem o Bogucicach, bo dopiero niedawno zapadła decyzja, że tam właśnie będę rodzić. Jeżeli opłacanie położnej nie jest tam mile widziane, to ja w takim razie raczej nie będę się pchała na siłę. Sęk w tym, że jak byłam odwiedzić szpital, to były akurat chyba 4 porody w trakcie, więc 2 położne z dyżuru naprawdę miały co robić!!! A poza tym, to wiadomo - ludzie są różni - jedni bardziej kompetentni, inni mniej; z jednymi łatwiej Ci się dogadać, z innymi znacznie gorzej. A wiadomo jak to jest ze zdrowiem - każdy chce o nie jak najlepiej zadbać, a z porodu wynieść jak najlepsze wspomnienia. Odpowiedz Link Zgłoś
agness79 Re: Polozna - Katowice-Bogucice 01.02.07, 19:11 Ja rodziłam w tamtym roku przy pani Grażynce Budziszewskiej. Wspaniała osoba, bardzo mi pomogła przy porodzie i rozładowywała emocje poprzez żartowanie. Wielka osoba, dzięki niej poród wspominam jako niezapomniane, cudowne przeżycie. Że tak powiem - rodziłam w ramach NFZ Odpowiedz Link Zgłoś