Dodaj do ulubionych

Polozna - Katowice-Bogucice

24.01.07, 13:45
Witam!

Czy ktos z was moze polecic dobra i sprawdzona polozna z tego szpitala?
I czy orientujecie sie tez moze jaki jest koszt wynajecia dodatkowej poloznej
do porodu?
Porod tuz, tuz, wiec licze na Was!

Dzieki!!!
Obserwuj wątek
    • mama-smyka Re: Polozna - Katowice-Bogucice 26.01.07, 02:55
      Ja mogę polecić panią Danutę Kozińską, ale nie jestem pewna, czy nie
      przekręciłam nazwiska.
      Niestety to jedyna dobra rzecz (a właściwie nie rzecz), jaka mnie spotkała w
      tym szpitalu...
      Przygotuj się na nieprzyjemności spowodowane prywatną położną przy porodzie -
      inne pielęgniarki bardzo nerwowo na to reagują, jedynie oddziałowa (pani Asia)
      trzyma fason.
      • ewaktw Re: Polozna - Katowice-Bogucice 26.01.07, 09:45
        Ja rodziłam w tym szpitalu 4 lata temu i wspominam poród jak najmilej. Nie
        miałam ani prywatnej położnej ani lekarza z tego szpitala. Dwie położne dyżurne
        zajmowały się mną cały czas, były w pełni do mojej dyspozycji - przemiłe,
        uczynne. Tak samo siostry, które się opiekowały mną po porodzie. Nie dałam ani
        grosza za poród przed ani po. Przy wypisie odwdzięczyliśmy się z mężem dużym
        tortem i kawą.
        Ja nie wiem do końca co to za mentalnośc te wieczne opłacanie sobie położnych,
        lekarzy itp. Oni mają obowiązek się nami zająć jak najlepiej i robią to. A z
        postu powyżej wynika, że inne panie to ewidentnie drażni, co tylko dowodzi, że
        to robienie z całego nieopłaconego personelu niekompetentnych ludzi, do którego
        nie ma się zaufania w ogóle i tylko przy "opłaconej" położnej mozna normalnie
        urodzić. BZDURA! Nigdy nie popierałam i nie będę popierać tego typu praktyk.
        Ale z tego co widzę jestem totalnie odosobniona w takiej opinii.
        • my_cha1 Re: Polozna - Katowice-Bogucice 26.01.07, 14:31
          Sęk w tym, że różnie to bywa w szpitalach.
          W jednych to norma, w innych nie.
          Niewiele wiem o Bogucicach, bo dopiero niedawno zapadła decyzja, że tam właśnie
          będę rodzić. Jeżeli opłacanie położnej nie jest tam mile widziane, to ja w takim
          razie raczej nie będę się pchała na siłę.
          Sęk w tym, że jak byłam odwiedzić szpital, to były akurat chyba 4 porody w
          trakcie, więc 2 położne z dyżuru naprawdę miały co robić!!!
          A poza tym, to wiadomo - ludzie są różni - jedni bardziej kompetentni, inni
          mniej; z jednymi łatwiej Ci się dogadać, z innymi znacznie gorzej. A wiadomo jak
          to jest ze zdrowiem - każdy chce o nie jak najlepiej zadbać, a z porodu wynieść
          jak najlepsze wspomnienia.
          • agness79 Re: Polozna - Katowice-Bogucice 01.02.07, 19:11
            Ja rodziłam w tamtym roku przy pani Grażynce Budziszewskiej. Wspaniała osoba,
            bardzo mi pomogła przy porodzie i rozładowywała emocje poprzez żartowanie.
            Wielka osoba, dzięki niej poród wspominam jako niezapomniane, cudowne przeżycie.
            Że tak powiem - rodziłam w ramach NFZ smile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka